omgojp 07.07.25, 16:58 Całość sobie znajdz sam i przeczytaj, bo jest piękna. Tutaj na zachętę wersja okaleczona. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wybitniemondry Re: Zaloty 07.07.25, 17:04 omgojp napisał(a): > Całość sobie znajdz sam i przeczytaj, bo jest piękna. Tutaj na zachętę wersja o > kaleczona. To jest obrzydliwe a nie piękne. Odpowiedz Link
wybitniemondry Re: Zaloty 07.07.25, 17:14 omgojp napisał(a): > PIEKNE Piękna jest twoja nowa fryzura. Cała byś była piękna, gdybyś myśła pięknie. Odpowiedz Link
omgojp Re: Zaloty 07.07.25, 17:16 Jaka znowu nowa fryzura? Najnowsze co mam w domu, to gilotyna do obcinania psich pazurow. Nie lubie nowosci, fuj. Lubie stare wszystko Odpowiedz Link
omgojp Re: Zaloty 07.07.25, 17:21 omgojp napisał(a): > Lubie stare wszystko Dobra, sklamalam. Starych ludzi nie lubie. Odpowiedz Link
wybitniemondry Re: Zaloty 07.07.25, 17:25 omgojp napisał(a): Starych ludzi nie lubie. Ja też. Odpowiedz Link
wybitniemondry Re: Zaloty 07.07.25, 17:24 omgojp napisał(a): > Jaka znowu nowa fryzura? Najnowsze co mam w domu, to gilotyna do obcinania psic > h pazurow. Nie lubie nowosci, fuj. Lubie stare wszystko Na nowym zdjęciu, masz nową, piękną fryzurę. Odpowiedz Link
wybitniemondry Re: Zaloty 07.07.25, 17:28 omgojp napisał(a): > Dziekuje. Ale ja tylko glowe umylam 🙄 E tam, zmieniłaś fryzurę. Jesteś piękna. Odpowiedz Link
omgojp Re: Zaloty 07.07.25, 17:31 Zle sie czujesz, wiec ci to wybacze, mily moj. Ale nigdy wiecej! Nie takiego januszka znamy i kochamy Odpowiedz Link
wybitniemondry Re: Zaloty 07.07.25, 18:57 omgojp napisał(a): , > Zle sie czujesz, wiec ci to wybacze, mily moj. Ale nigdy wiecej! Nie takiego ja > nuszka znamy i kochamy Chyba cię pogięło moja miła. Albo wąrti pomyliłaś. Albo co... Odpowiedz Link
cambria1.2 Re: Zaloty 07.07.25, 19:13 ich dwoje poprzez zastawki serca widoczni na wylot z profilu oprawieni w ból jak w złoto patrzą powieszeni na astralnym gwoździu noc jak ściana za nimi wszechświat z obojętnymi oczyma gwiazd i tylko oni - samotni w odrapanym oknie ziemskiej ulicy a mówili że nie ma miłości kłamali że miłość umarła w sanatorium śpiewającym karbolem na bardzo ludzką gruźlicę tymczasem wysoko pod dachem okno z doniczką pelargonii obrodziło czerwono miłość - posypała się płatkami w dół... Poświatowska 🤫 Odpowiedz Link
omgojp Re: Zaloty 07.07.25, 19:23 Czesto w duszy mi dzwoni piesn wylkana w zalobie O tych dwojgu ludzienkach, co kochali sie w sobie... No dalej nie bede, bo gospodarz Lesmiana nie lubi A twoja Poswiatowska mi sie skojarzyla z filmem "Ostatnia milosc na Ziemi"... milosc zawsze JEST Odpowiedz Link
cambria1.2 Re: Zaloty 07.07.25, 19:27 Jak już niczego nie będzie, to okruszki miłości zawsze wygrzebiesz z pustej kieszeni... Leśmiana nie lubi? A zna ten dowcip, że przyjechała pusta dorożka i wysiadł z niej Leśmian? Odpowiedz Link
omgojp Re: Zaloty 07.07.25, 19:37 Takie te januszki wlasnie. Nasz i tak najgorszy jeszcze nie jest Odpowiedz Link
cambria1.2 Re: Zaloty 07.07.25, 19:40 Zupełnie jak w dowcipie z kochanką... Nasza ładniejsza 😉 Odpowiedz Link
omgojp Re: Zaloty 07.07.25, 19:45 Ja to znam w wersji goralskiej "nasa najpikniejsa!". Nasz januszek najpikniejsy- kielo cud! Odpowiedz Link
wybitniemondry Re: Zaloty 07.07.25, 19:50 omgojp napisał(a): > Ja to znam w wersji goralskiej "nasa najpikniejsa!". Nasz januszek najpikniejsy > - kielo cud! Nic to. Najważniejsze, że miałaś rację. Przybywają tu goście o piszą. Byle się tu wszyscy nie przenieśli, bo byśmy tego nie znieśli. Odpowiedz Link
wybitniemondry Re: Zaloty 07.07.25, 19:41 cambria1.2 napisała: > Januszek zna balladę... > Balladę o januszku? Zna. I rymowankę o zaczarowanej dorożce zna. Tylko że w Krakowie już nie ma dorożek. Odpowiedz Link
wybitniemondry Re: Zaloty 07.07.25, 19:58 cambria1.2 napisała: > Tamtych już nie ma. > Niestety, nie ma. Ja jestem taki stary, że pamiętam postój dorożek na starym kleparzu. A wagony ciągnęła prawdziwa lokomotywa/parowóz. A truskawki były pyszne. Kurczę, kiedy to było o dlaczego się skończyło? Odpowiedz Link
omgojp Re: Zaloty 08.07.25, 16:47 A jak juz Poswiatowska "ktos" wrzucil... to i ja wrzuce: Odpowiedz Link
omgojp Re: Zaloty 09.07.25, 15:06 Nie dostaniesz wiecej Lesmiana, za kare, zes nie docenil. "Kto napoj szczescia odpycha, ten nie ma prawa sie skarzyc" Ale tak calkiem bez poezji cie nie zostawie, nie boj zaby Odpowiedz Link