Gość: anduril IP: *.akademiki.uni.torun.pl 19.01.04, 09:37 jednym słowem "towarzysze się już zmęczyli" Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lotto Re: Polityczne roszady w SLD. IP: *.tebo.net / 80.51.151.* 19.01.04, 09:47 W SLD jak nie Skierniewice to Jaskiernice. Czerwona banda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Do Wybiórczej IP: 212.14.0.* 19.01.04, 09:55 Nie ma żadnej afery z ustawą o grach losowych. Co najwyżej może byc afera sponsorowanych tekstów w Wybiórczej. Odpowiedz Link Zgłoś
doro6 Och, Andriusza, nie ma afer SLD, to fakty medialne 19.01.04, 10:17 Są gotowe mantry, jak niegdyś na pochód pierwszomajowy. Najnowsza brzmi: nie ma afer z udziałem ludzi SLD, to sa tylko "fakty medialne." I jeśli z rana Twój podziwiany przeze mnie - i nie tylko - intelekt będzie spał, to Twoje teksty nie będą się różniły od pierwszych lepszych (a może najgorszych) sponsorowanych, drogi Andriusza. Nie impnuje Ci chyba porównanie z posłem Wenderlichem ? Gość portalu: XYZ napisał(a): >Nie ma żadnej afery z ustawą o grach losowych > Nie ma żadnej afery z ustawą o grach losowych. Co najwyżej może byc afera > sponsorowanych tekstów w Wybiórczej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Mam do kolegi pytanie: IP: 212.14.0.* 19.01.04, 11:26 Czy Doria zadał sobie trud i przeczytał inkryminowaną ustawę? Pewnie nie. Dlatego acytuje najistotniejsze fragmenty. Te które według Wybiórczej umożliwiają pranie brudnych pieniędzy. Art. 42. ustawy o grach i zakładach wzajemnych "Podstawę opodatkowania podatkiem od gier stanowi: 6) w grach na automatach - kwota stanowiąca różnicę między kwotą uzyskaną z wymiany żetonów do gry lub wpłaconą do kasy salonu i zakredytowaną w pamięci automatu lub wpłaconą do automatu a sumą wygranych uzyskanych przez uczestników gier," Art. 45a. 1. Podatnicy posiadający zezwolenie na urządzanie gier na automatach o niskich wygranych uiszczają podatek od gier w formie zryczałtowanej, w wysokości stanowiącej równowartość: 1) za okres do dnia 31 grudnia 2003 r. - 50 euro, 2) za okres od dnia 1 stycznia 2004 r. do dnia 31 grudnia 2004 r. - 75 euro, 3) za okres od dnia 1 stycznia 2005 r. do dnia 31 grudnia 2005 r. - 100 euro, 4) za okres od dnia 1 stycznia 2006 r. - 125 euro - miesięcznie od gier urządzanych na każdym automacie. 2. Wartość euro ustala się przy zastosowaniu kursu kupna walut obcych, ogłaszanego przez Narodowy Bank Polski, z ostatniego dnia miesiąca poprzedzającego miesiąc, w którym następuje zapłata podatku. art.2 ust. 2b. Grami na automatach o niskich wygranych są gry na urządzeniach mechanicznych, elektromechanicznych i elektronicznych o wygrane pieniężne lub rzeczowe, w których wartość jednorazowej wygranej nie może być wyższa niż równowartość 15 euro, a wartość maksymalnej stawki za udział w jednej grze nie może być wyższa niż 0,07 euro. Równowartość 15 euro i 0,07 euro ustala się według kursu kupna, ogłaszanego przez Narodowy Bank Polski, z ostatniego dnia poprzedniego roku kalendarzowego. Wybiórcz manipuluje takimi małymi móżdżkami jak twój. Pisze, że podatek ryczałtowy dotyczy automatów do gry (nie automatów o niskich wygranych). Jak wyobrażasz sobie wypranie milion euro geniuszu radzieckiej ekonomii? Zanim więc zaczniesz naigrywać się z czyjegoś intelektu, poczytaj. Niestety dla narodowo-katolickich "inteligentów" twojego pokroju, ksiązki służą do opalania stosów. Nie imponuje ci chyba porównanie z ojcem Rydzykiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sluchacz Re: Do XYZ IP: *.chello.pl 19.01.04, 12:55 Jeśli sam czegoś nie rozumiesz, to tym bardziej nie musisz innych wyzywać od małych móżdżków. Ale jak widać taka jest już Twoja rola na tym forum. O ile wiem, to podstawowa zasada prania brudnych pieniędzy polega na zawyżaniu obrotu (w ten sposób wprowadza się do obiegu pieniądze, których faktycznego pochodzenia nie można ujawnić). A przedstawione przez Ciebie na podstawie ustawy i powtórzone w "10 automitach" przez tow. Jaskiernię (wybacz, ale pamiętam go jeszcze z dawnych czasów i słowo towarzysz jest jak najbardziej na miejscu)procedury wcale tego nie unicestwiają, a tylko obniżają obowiązkowy "haracz" dla państwa z 200 do 50 (75, ..., 125) euro miesięcznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Do XYZ IP: 212.14.0.* 19.01.04, 13:12 Przedstaw mi intelektualisto mechanizm prania brudnych pieniędzy, przy pomocy automatów o niskich wygranych. Może tak? Żeby zarobić na podatek w wysokości 125 euro trzeba do maszyny wrzucić 1 785 żetonów o nominale 7 euro centów w ciągu miesiąca , w przypadku 200 euro 2857. O wygranych i prądzie nie wspomnę. Aby wyprać 1 milion euro należałoby zatem wykazać w Urzędzie Skarbowym, że wrzucono 14 285 714 żetonów o nominale 7 euro cetów. Inny bandyta ze stajni tow. Jaskierni mógłby twierdzić, że wygrał na tych automatach 66 666 razy. Rozumiem kolego, że jesteś predysponowany do funkcji kontrolera skarbowego, skor wierzysz w takie rewelacjie. Zatem skoro juz twierdzisz, że czegoś nie rozumiem, to mnie oświeć. Bo nigdy nie czytałem "10 automitów" tow. JAskierni (chętnie przeczytam, jezeli podasz mi link). A swoje rewelacje wziąłem z ustawy i kalkulatora Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sluchacz Re: Do XYZ IP: *.chello.pl 19.01.04, 15:14 XYZ, jeśli byś czytał nie tylko Trybunę (zresztą czy tylko czytał ?), ale i inne pisma, choćby tak nielubianą przez Ciebie Gazetę Wyborczą (ale nie tylko ją), to sam zauważyłbyś taki mechanizm. Nie zamierzam go opisywać, bo lepiej się na tym zna, np. pan Skórka. Ale skoro laik widzi taką możliwość, to szkoda by się kompromitowali panowie Raczko czy Jaskiernia zapewniając społeczeństwo, że to nie jest możliwe. A już na pewno znają się na tym specjaliści w policji, którzy wydali krytyczną opinię o ustawie. Mimo to, tow. Jaskiernia uważa się za lepszego znawcę (sic !). A swoją drogą XYZ, Ty też (przypadkiem ?) jesteś świetnie zorientowany w sprawach automatów. Ja np. nie wiedziałem, że żeton ma mieć wartość 7 eurocentów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Do XYZ IP: 212.14.0.* 19.01.04, 15:59 A swoją drogą XYZ, Ty też (przypadkiem ?) jesteś świetnie zorientowany w > sprawach automatów. Ja np. nie wiedziałem, że żeton ma mieć wartość 7 > eurocentów. Widzisz słuchaczu, 0,07 euro równa sie 7 euro centóe, gdyż 1 euro to 100 euro centów. A dowiedziałby sie gdybyś zadał sobie trud i perzeczytał uważnie, juz nie tylko ustawe, ale nawet mój post. Nie napiszesz jaki jest mechanizm prania brudnych pieniędzy, bo go nie ma. Czytam i Trybune i Wybiórczą i bardzo wiele innch gazet , mimo to ndala nie zmnalazłem mechanizmu prania. A skoro ty jestes tak uważnym czytelnikiem, to przekaż mi nieukowi jakie wnioski z tej lektury wyciągnąłes. Mi się wydaje, że żadnych. Powielsza klepane przez Wybiórczą brednie, nie zastanawiając się nad ich sensem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RTG Re: Do XYZ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.04, 17:01 Gość portalu: XYZ m/i napisał(a): >Widzisz słuchaczu, 0,07 euro równa sie 7 euro centóe, gdyż 1 euro to 100 euro > centów. ...może być i dwa eurocenty wystarczy licznik pogonić do granic wydajności automatu pracującego 24godz./dobę i zapłacić 50Eu podatku a przelecieć 500 000,00 Eu i wyprane. Trochę wiedzy technicznej czasem się przydaje... pozdr. RTG Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sluchacz Re: Do XYZ IP: *.chello.pl 19.01.04, 19:07 XYZ, Gdybyś czytał też Wyborczą, to byś się nie pytał gdzie zamieszczono "10 automitów" - tekst Jaskierni napisany ze znawstwem godnym właściciela automatów do gier hazardowych - a także odpowiedź dziennikarza GW. Powinieneś także zrozumieć, że na łamach gazety, a nawet na tym forum nie można - bez narażenia się prokuraturze - opisywać w jaki sposób popełnić przestępstwo. Jak sądzę z tego właśnie powodu utajniona jest opinia policji na temat zagrożeń wynikających z ustawy. Nie jestem w tej dziedzinie fachowcem, ale myślę że gdybym chciał znaleźć sposób na wykiwanie fiskusa pod rządami tej ustawy, to raczej nie miałbym z tym problemu. A co dopiero mogą zrobić fachowcy. Dlatego dziwię się, że tak jednoznacznie stwierdzasz, że "nie ma takiego mechanizmu prania brudnych pieniędzy". Ale cóż, Twoje prawo; dałeś już niestety niejednokrotnie na tym forum dowód, że masz bardzo WYBIÓRCZE spojrzenie na różnego rodzaju sprawy i jakoś dziwnym trafem często starasz się zaprzeczyć nawet ewidentnym dowodom. A więc zapewne i tym razem się ze mną nie zgodzisz. Ja wciąż nie mogę pojąć, dlaczego ta branża ma być korzystniej opodatkowana niż ludzie zarabiający na bardziej pożytecznych zajęciach i dlaczego tak bardzo stara się im dogodzić jedna opcja polityczna (Jaskiernia jakoś nie protestował wobec ewidentnie idiotycznego obowiązku instalowania kas fiskalnych w taksówkach jeżdżących po małych miastach, gdzie sytuacja jest zupełnie inna niż w Warszawie). A co do 7 eurocentów. Dzisiaj jest tyle, za chwilę może być więcej. Ale to i tak ma minimalne znaczenie dla całego mechanizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk RED. - dlaczego sldup sa wazniejsze niz GROM? IP: *.twcny.rr.com 19.01.04, 23:19 dlaczego wybiorcza umieszcza te info o zmianach slup na 1. miejscu? Czy jest to wazniejsze niz GROM i plk.Polko? Kogo obchodza te roszady personalne w samej sldup? NB. czy PL ma rodzial wladzy wykonawczej od ustawodawczej? Jak to mozliwe ze czlonek rzadu moze pelnic jakas funkcje, jak rozumiem, zwiazana z parlamentem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk wykorzystanie wiedzy MSWiA w parlamencie? IP: *.twcny.rr.com 19.01.04, 23:22 czy w tych zmianach chodzi o wykorzystanie 'wiedzy' MSWiA/sldup w parlamencie wobec innych opcji i 'nieposlusznych' czlonkow? Odpowiedz Link Zgłoś
doro6 i tak Cie lubię, Andriusza, 19.01.04, 13:23 XYZ, ja nie polemizuję z GW, ani tym bardziej z Ustawą, lecz z Tobą. Ale Ty dalej śpisz i nie wiesz, co robisz. Bo z jednej strony poświęcasz tyle czasu na palcowanie (a może masz juz to przygotowane?), a z drugiej używasz celowo(?) zwrotów bardzo zniechęcających do dyskusji. Ale ja i tak Cie lubię, Andriusza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Doria zdecyduj się. IP: 212.14.0.* 19.01.04, 13:45 Skor swoje dziecinne docinki nazywasz polemiką, to przykro mi, ale nia mam czasu na rozmowę z Tobą. Jeżli natomiast chcesz podyskutować, to odnieś się do rzeczowych argumentów (zapisów ustawowych). Jeżeli zaś dalej chcesz ograniczać się do wysmiewania wszystkiego co piszę, to daruj sobie i mi. Weź jakąś książkę i poczytaj. Uwierz mi one na prawdę nie służą za podpałkę. Bez odbioru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pipa Re: Mam do kolegi pytanie: IP: *.trentn01.nj.comcast.net 19.01.04, 19:43 Nie ma zadnej kradzierzy, to ze komus zginal protfel, a ja go wlasnie mam to jest tylko fakt medialny i nic wiecej. Bujajcie sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo jemu imponuje IP: 213.76.130.* 19.01.04, 13:47 a może to sam Wenderlich? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do lotto Re: Polityczne roszady w SLD. IP: 158.75.48.* 19.01.04, 12:16 Lotto nie podniecaj się to nic nie da. Pij mleko a będziesz wielki. Dbaj o zdrowie. Oni u góry robią sobie igrzyska a ty się denerwujesz. Wspomnisz moje słowo, że po 1,5 roku rządzenia nowej innej opcji będziesz wypisywał na nich takie same kalumnie. To jest Polska właśnie. Być kimś to znaczy pluć na każdego kto się nawinie, a pluć na inną opcję jest w dobrym tonie, jest wręcz wymogiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edek Janik - Michnik dwaj palacze! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.01.04, 20:10 No to teraz prezydjum klubu SLD zaczadzieje i koniec ich jest bliski. Ten pajac jest uzależniony od nikotyny i całuje kobitki po łapach! Brrr....yyy!!! Okropieństwo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakowiak Nagonka GW na Rywina IP: *.bajt.krakow.pl / *.bajt.krakow.pl 19.01.04, 10:21 Do tej pory sejmowa komisja badała AFERĘ Rywina, ale obiektywnej Gazecie Wyborczej to za mało. Teraz Rywin stał się sprawcą AFER, zapewne bez liku. I jak tu nie uwierzyć biednemu Rywinowi, że GW urządza na niego nagonkę??? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakowianin Re: Nagonka GW na Rywina IP: *.niva.no 19.01.04, 10:57 Zreguly pisze sie na lamach GW:"tak zwana afera Rywina" dzieki wiec krakowiaku ze uscislaz i nazywasz rzecz po imieniu.Przypisanie tej afery Rywinowi nie powinno budzic watpliwosci niezaleznie czy dzialal on sam czy nie.Dowodem wystarczajacym przeciw Rywinowi jest nagrana na tasme propozycja korupcyjna. Pozostaje sie jedynie dziwic ze w obec tak powaznych zarzutow pozwolono mu odpowiadac z wolnej stopy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Nagonka GW na Rywina IP: 212.14.0.* 19.01.04, 11:36 "Dlaczego jednak Rywin na koniec rozmowy mówi do Michnika, że mu przykro, iż przyniósł mu taką informację, a jednocześnie się śmieje, tego biegła nie umie wyjaśnić. – To przecież reakcja paradoksalna. Twierdzi, że mu przykro, ale się śmieje – drąży sędzia. – Nie można tego jednoznacznie zinterpretować – poddaje się psycholog." "Czy wie pani, że w czasie konfrontacji u premiera obok nazwisk Kwiatkowskiego i Zarębskiego wymieniono także nazwisko Rapaczyńskiej? – pyta już na koniec mecenas. – Oczywiście, bo była czytana jej notatka – odpowiada Helena Łuczywo. – Nie, ono padło w podobnym kontekście jak tamte dwa. – To absurd! Rapaczyńska rozmawiała z Rywinem i wysłała go do Rapaczyńskiej? To genialny pomysł. Gratuluję!" "Sąd miał nadzieję, że półroczną zwłokę w publikacji artykułu „Gazety” „Ustawa za łapówkę, czyli przychodzi Rywin do Michnika” wyjaśni mu sam autor Paweł Smoleński. – To, co było w tekście opublikowanym 27 grudnia, było już wiadomo 22 lipca, po wizycie Rywina. Dlaczego zatem czekał pan z publikacją pół roku? – pyta sędzia. – To dobre pytanie – przyznaje Smoleński. – A ja czekam na dobrą odpowiedź – stwierdza sędzia. – Ludzie, z którymi rozmawiałem, potwierdzali opinię, że w środowisku filmowym często dochodzi do korupcji. Moja wiedza była coraz większa, ale nie mogłem przelać jej na papier, bo wszyscy rozmówcy chcieli zostać anonimowi. – Ale żaden nowy fakt nie pojawił się w tekście. Z informacją ubiegł was już tygodnik „Wprost”. Przecież każdemu dziennikarzowi zależy na świeżym materiale, ociekającym krwią... Publiczność, niemal w całości złożona z dziennikarzy, wybucha śmiechem. – O terminie publikacji decydują szefowie gazety – broni się Smoleński. – Ale świadek nie jest ubezwłasnowolniony? – Miałem nadzieje, być może płonne, że uda mi się pokazać w tekście coś więcej. – Mógł pan zatem opisać to, co słyszał pan od ludzi. Sędziowie też czytają gazety i często w tekstach dziennikarze powołują się na anonimowe źródła. – Miałem takie myśli, ale w wielu przypadkach nie mógłbym obronić stawianych tez. – A czy wiedział pan o spotkaniu Adama Michnika z prezydentem Kwaśniewskim i o notatce, jaką przekazał prezydentowi Rywin – pyta prokurator. – W tej notatce oskarżony przedstawił swoją wersję wydarzeń. – Wiedziałem, ale nie opublikowaliśmy jej, bo złamalibyśmy tajemnicę śledztwa dziennikarskiego i ujawnilibyśmy źródło informacji – usprawiedliwia się Smoleński. W końcu przyznaje, że prowadzone przez niego śledztwo dziennikarskie zakończyło się fiaskiem. Dziennikarz „Gazety” w swoich zeznaniach często przyznaje się do błędów i pomyłek. – Czy dokonał pan skrótów, przepisując rozmowę Rywina z Michnikiem, choć zapowiedział na początku artykułu, że to całość nagrania? – Tak i głęboko biję się w piersi. To moje niedopatrzenie i bałaganiarstwo. – Dlaczego napisał pan o jednym magnetofonie, kiedy były dwa? – To mój błąd. Pisałem pół roku po zdarzeniu i zapomniałem. – A gdzie był ten drugi magnetofon? – Nosiłem go w plecaku, zepsuł się i nie mogłem go nawet otworzyć? – I nie czuł pan potrzeby jego otworzenia? – Nie, odniosłem go dopiero do prokuratury, kiedy mnie o to poproszono. – Czy pytał pan Adama Michnika, o czym rozmawiał z Rywinem, zanim weszli do gabinetu? – Nie. – A jakie hipotezy założył pan sobie, rozpoczynając śledztwo dziennikarskie? – Czy Rywin był sam, czy nie? – Dlaczego wkłada pan w usta Rywina wypowiedź na temat wyceny Polsatu, chociaż mówił to Michnik? – To jest mój kolejny błąd." No comments. Doro6 wytłumaczy, że mój postradziecki intelekt wymyślił jakąś mantrę. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Nagonka GW na Rywina 19.01.04, 12:33 No i cóż udało Ci się wykazać za pomocą tych przydługich cytatów? Z fakty że Rywin się śmiał wynikać może, że: 1.) był nachlany (zakładając że upija się na wesoło) 2.) został poddany działaniu N2O (Michnik wcześniej wziął odtrutke i na niego nie zadziałało) 3.) jest podły i cyniczny - śmiał się w oczy Michnikowi wiedząc, że wiadomość jest dla niego zła 4.) odgrywali razem z Michnikiem scenkę rodzajową, coś w typie skeczu - Michnik utrzymał powagę do końca, a Rywin (mimi doświadczeń w zawodowym filmie) nie wytrzymał i się roześmiał. Z tego że Helena Łuczywo ironizuje sobie z mecenasa Tomczyka wynikać ma zapewne, że nie ma szacunku dla tak zasłużonego adwokata, myśli że jak jest bogata, to wszystko jej wolno. Passus dotyczący zeznań Smoleńskiego dowodzic ma zapewne, że pan redaktor to tzw. dupa wołowa, z czym trudno się nie zgodzić. Jeszcze jakieś wnioski chciałeś przekazać? Ay. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Nagonka GW na Rywina IP: 212.14.0.* 19.01.04, 12:56 4.) odgrywali razem z Michnikiem scenkę rodzajową, coś w typie skeczu - > Michnik utrzymał powagę do końca, a Rywin (mimi doświadczeń w zawodowym > filmie) nie wytrzymał i się roześmiał. Stawiam na ten punkt. Choc nie nazwałbym tego skeczem. Z tego że Helena Łuczywo ironizuje sobie z mecenasa Tomczyka wynikać ma > zapewne, że nie ma szacunku dla tak zasłużonego adwokata, myśli że jak jest > bogata, to wszystko jej wolno. W wypadku wyboru punktu 4 Twojego posta, nie wygląda to na ironizowanie, a reakcję oronną, bo może mecenas trafił w sedno sprawy. Passus dotyczący zeznań Smoleńskiego dowodzic ma zapewne, że pan redaktor to > tzw. dupa wołowa, z czym trudno się nie zgodzić. Jeszcze jakieś wnioski > chciałeś przekazać? Oczywiście, można twierdzić, że manipulacjie Smoleńskiego wynikają z jego marnego warsztatu dzienikarskiego. Można jednak przyjąć, że to nie były to przyoadkowe działania, lecz przyjęte i zrealizowane polecenie pryncypała. A jakie wnioski? Może takie, że Agora jak żona cesarza, poza podejrzeniem;) Ciekawi mnie jak długo trzeba terenować, żeby odpychać od siebie tak oczywiste fakty? Jednym wszysko kojaży się z sexem innym z aferami z udziałem SLD. XY Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Nagonka GW na Rywina 19.01.04, 13:28 Gość portalu: XYZ napisał(a): > Stawiam na ten punkt. Choc nie nazwałbym tego skeczem. A jak? Bo to ciekawy pomysł. > W wypadku wyboru punktu 4 Twojego posta, nie wygląda to na ironizowanie, a > reakcję oronną, bo może mecenas trafił w sedno sprawy. Miałeś na myśli obronną czy poronną? No i na czym polega sedno? Naprawdę uważasz, że Rapaczyńska wysłała Rywina do siebie? Masz na to jakieś mądre (nie mówię że wiarygodne) uzasadnienie > Oczywiście, można twierdzić, że manipulacjie Smoleńskiego wynikają z jego > marnego warsztatu dzienikarskiego. Można jednak przyjąć, że to nie były to > przyoadkowe działania, lecz przyjęte i zrealizowane polecenie pryncypała. > A > jakie wnioski? Może takie, że Agora jak żona cesarza, poza podejrzeniem;) > Ciekawi mnie jak długo trzeba terenować, żeby odpychać od siebie tak oczywiste > fakty? Jednym wszysko kojaży się z sexem innym z aferami z udziałem SLD. > XY Teza, że przeciąganie sprawy wynika z kombinacji Michnika, wydaje mi się wiarygodna. Ale z tego przeciągania nie wynika czystość sld w tej sprawie, a - obawiam się - wręcz przeciwnie. Ay. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Nagonka GW na Rywina IP: 212.14.0.* 19.01.04, 14:01 > A jak? Bo to ciekawy pomysł Prowokacja? Manipulacja? > Miałeś na myśli obronną czy poronną? No i na czym polega sedno? Naprawdę > uważasz, że Rapaczyńska wysłała Rywina do siebie? Masz na to jakieś mądre (nie > mówię że wiarygodne) uzasadnienie Obronę. Czy mam mądre uzasadnienie? To juz kwestia oceny. Może było tak: nielubiana przez właścicieli Agory formacja przejęła władzę i rozpoczęła przygotowania do zmian w prawie, idących w kierunku ograniczenie Agorze ekspansji na rynku medialnym. Żadna krytyka nie odnosi skutku. Czerwoni się uparli by ograniczyć mozliwość przejęcia telewizji przez dziennik, czyli wybiórczą. Cóż zatem robić? Poddać się? Nie! Pani Rapaczyńska otwarcie twierdzi, że zrobi WSZYSTKO żeby ustawę UWALIĆ. Jednak krytyka nie skutkuje. Cóż zatem zostaje? I tu są dwa rozwiązania: albo zaproponowac łapówkę albo ogłosić że takowej zażądano. Może zaproponowano ale komuchy chciały za dużo. Może nie chciały łapówy bo wolały dokopać znienawidzonej Wybiórczej? Co więc zostało? Masz motyw, masz środki i determinację, co więc uszynic? Zostaje skompromitowanie przeciwnika. Czytałeś Potop? Nigdzie tez nie twierdziłem, że SLD jest czyste jak lelija. Możliwe jest, w mojej ocenie, że komuszki nie działały dla pieniędzy. Choć robiły to z równie niskich pobudek. 10 lat kopów ze strony Wybiórczej mogło uodpornic czerwonych na wszelkie środki perswazji, a górę wzięła chęć zemsty. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Nagonka GW na Rywina 19.01.04, 15:21 Gość portalu: XYZ napisał(a): > > A jak? Bo to ciekawy pomysł > > Prowokacja? Manipulacja? Nie nadążam. Michnik umówił sie z Rywinem na odegranie scenki, której celem była prowokacja poprzez manipulację? I to wyjaśnia, dlaczego Rywin na końcu scenki się śmiał? > Może było tak: > nielubiana przez właścicieli Agory formacja przejęła władzę i rozpoczęła > przygotowania do zmian w prawie, idących w kierunku ograniczenie Agorze > ekspansji na rynku medialnym. Żadna krytyka nie odnosi skutku. Czerwoni się > uparli by ograniczyć mozliwość przejęcia telewizji przez dziennik, czyli > wybiórczą. Do tego momentu widzę to tak samo, poza tym, że dodatkowo sld twierdziło, że nie działa przeciw Agorze a jedynie dla dobra społeczeństwa. > Cóż zatem robić? Poddać się? Nie! Pani Rapaczyńska otwarcie > twierdzi, że zrobi WSZYSTKO żeby ustawę UWALIĆ. To akurat jest manipulacja - oto dwa dosłowne cytaty: 1. Oświadczenie zarządu Agory: "Ta ingerencja w wolność życia gospodarczego budzi nasz głęboki sprzeciw co do zasady, niezależnie od interesów ekonomicznych Agory. Źle się stało, że KRRiTV i rząd zignorowały protest i argumenty polskich firm medialnych. Teraz, w imię zasady wolności gospodarczej musimy podjąć wszelkie prawne kroki w obronie praw podmiotowych polskich przedsiębiorstw. Gotowi jesteśmy ich dochodzić nie tylko przed polskim wymiarem sprawiedliwości, ale również przenieść spór na każde właściwe forum międzynarodowe". 2. Wypowiedź Wandy Rapaczyńskiej: "Jeśli będzie trzeba pójść do Strasburga, pójdziemy do Strasburga. Jeśli trzeba pójść do Brukseli, pójdziemy do Brukseli. Nie rozumiem motywacji rządu, który w demokratycznym państwie chce ograniczać media. Nie wiem, czy to działanie skierowane jest przeciwko Agorze, ale nawet jeśli, to uderza we wszystkich nadawców po równo" Czyli - oni mówią o krokach prawnych, a Ty, zdaję się prawnik, rozumiesz to jako "zrobią wszystko żeby uwalić". Cała reszta to dywagacje, z zabawnym fragmentem: > 10 lat kopów ze strony Wybiórczej mogło uodpornic czerwonych > na wszelkie środki perswazji, a górę wzięła chęć zemsty. Te "kopy" mnie mianowicie rozbawiły. Ay. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Nagonka GW na Rywina IP: 212.14.0.* 19.01.04, 16:56 Nie nadążam. Michnik umówił sie z Rywinem na odegranie scenki, której celem > była prowokacja poprzez manipulację? I to wyjaśnia, dlaczego Rywin na końcu > scenki się śmiał? Może wyjaśniać dlaczego się śmieje. Czyli - oni mówią o krokach prawnych, a Ty, zdaję się prawnik, rozumiesz to > jako "zrobią wszystko żeby uwalić". > Skoro naśmiewasz się z deklaracji SLD, że ograniczenie tworzenia monopolu medialnego, podyktowane jest dobrem społecznym, to dlaczego poważnie bierzesz deklaracje Rapaczyńksiej o zgodnym z prawem uwalaniu ustawy? To że Rapaczyńks nie powiedziała otwarcie, że wsposób niezgodny z prawem uwali ustawę, oznacza że tego nie zrobi? I co cie śmieszy w tych kopach?? Od kiedy Wybiórcza powstała, bez przerwy wali w czerwonych, najpierw w SdRP, potem w SLD, bardzo często niezasłużenie. Ot tak w mysl zasady Adama, że "SLD, jako formacji postPZProwskiej, wolno znacznie mniej". I tego się Wybiórcza trzyma. Coś co w wykonaniu UWoli czy innych platformersów, jest dla Wybiórczej O.K., w wykonaniu SLD jest czyms nagannym. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Nagonka GW na Rywina 19.01.04, 17:09 Gość portalu: XYZ napisał(a): > Może wyjaśniać dlaczego się śmieje. Tobie zapewne wyjaśnia, ja niestety taki lotny nie jestem. > Skoro naśmiewasz się z deklaracji SLD, że ograniczenie tworzenia monopolu > medialnego, > podyktowane jest dobrem społecznym, Naśmiewam się porównując cel deklarowany z celem realizowanym. sld, a własciwie ekipa majstrująca przy ustawie, zrobiła wszystko żeby stworzyć dogodne warunki dla tych, którymi najbardziej straszyła. > to dlaczego poważnie bierzesz > deklaracje Rapaczyńksiej o zgodnym z prawem uwalaniu ustawy? To że Rapaczyńks > nie powiedziała otwarcie, że wsposób niezgodny z prawem uwali ustawę, oznacza > że tego nie zrobi? To że nie powiedziała tego otwarcie oznacza że nie powiedziała tego otwarcie. Według Ciebie mówiła to otwarcie. > > > I co cie śmieszy w tych kopach?? Od kiedy Wybiórcza powstała, bez przerwy wali > w czerwonych, najpierw w SdRP, potem w SLD, bardzo często niezasłużenie. Ot > tak w mysl zasady Adama, że "SLD, jako formacji postPZProwskiej, wolno > znacznie mniej". I tego się Wybiórcza trzyma. Coś co w wykonaniu UWoli czy > innych platformersów, jest dla Wybiórczej O.K., w wykonaniu SLD jest czyms > nagannym. Na tym forum nietrudno spotkac opinie (podobnie trafne jak Twoje) że sld swoje sukcesy wyborcze, ze zdobyciem władzy włącznie, zawdzięcza Michnikowi. To mnie śmieszy. Ta sama Gazeta, a według jednych dla kopie, według innych głaszcze. To samo dupsko. Ay. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olek do krakowiak Re: Nagonka GW na Rywina IP: 158.75.48.* 19.01.04, 12:07 Masz stary rację. GW robi się normalnym brukowcem. Ponadto przypisuje sobie sukcesy, których nie ma. Przykład: Redaktor Marcin Kowalski przypisał Gazecie, a raczej sobie i TVN-24 wykrycie afery związanej z bydgoską POLONIĄ. Fakty są takie, że o tej aferze Gazeta Pomorska i Express Bydgoski piszą już od kilku miesięcy. Również Przegląd Sportowy. GP wyskoczyło za sprawą Kowalskiego jak Filip z konopi. To jest naruszenie dóbr gdyż Gazeta nie powołuje się na w/w tytuły a przekazuje informacje jako swoje ustalenia. Mało tego Kowalski powiela te same fakty czy wiadomości w kolejnych wydaniach Gazety. Patrz dzisiejszy numer i wcześniejsze. To jest już lekceważenie poważniejszych czytelników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yurek Re: Polityczne roszady w SLD. IP: *.dsl.support.nl 19.01.04, 10:41 Bede zdziwiony jezeli stary agent KGB Jaskiernia straci funkcje, przeciez on istinno nasz czelawiek. Jezeli go usuna, to znaczy, ze towarzysze zazdroszcza mu tych 10 milionow dolarow na zagranicznych kontach. Odpowiedz Link Zgłoś
oblesnik Re: Polityczne roszady w SLD. 19.01.04, 10:55 Nie usuna go, tylko wysla na zasluzona emeryture do Parlamentu Europejskiego. Sam im juz podpowiedzial takie salomonowe rozwiazanie. Nadzieja w tym, ze ten wieprzek nie spelnia europejskiej normy na grubosc sloniny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zet do yurek Re: Polityczne roszady w SLD. IP: 158.75.48.* 19.01.04, 11:57 Yurek nie pij tyle bo gadasz głupoty. Umyj się i idź hasiu. Pa . Dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Puchatek Re: Polityczne roszady w SLD. IP: *.jezuici.pl 19.01.04, 11:30 O, Janik ma zostać w miejsce Jaskierni? Czyli są 2 możliwości. 1. Janik zostanie szefem w miejsce Jaskierni, ale nie przestanie nyć ministrem. Czyli będzie odpieprzał robotę ministra, bo będzie szefem klubu, w którym (...) jest co robić. 2. Janik zrezygnuje z funkcji ministra. Czyli interesy SLDówka jak zwykle okażą się ważniejsze od interesów państwa (nowy minister w MSW, kolejen reorganizacje, kolejny burdel i biurokratyczne zabawy zamiast łapania przestępców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kalif2 Re: Polityczne roszady w SLD. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.04, 11:39 Partia znowu oczyszcza swoje skorumpowane szeregi z nacjonalistycznych burzycieli porządku.....ale nie sie co bac towarzysze nic nie zrobią swoim starym sekretarzom... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Solidaruch Ubek za ubeka: co to za zmiana?! IP: *.dip.t-dialin.net 19.01.04, 11:51 Odpowiedz Link Zgłoś
bulk Polityczne roszady w LSD. 19.01.04, 11:51 Niewykluczone, że Jednorękiego Jaskiernie zatąpi towarzysz Janik. Niewykluczone, że towarzysza Janika zastąpi towarzysz Barcikowski. Niewykluczone, że towarzysza Barcikowskiego zastąpi jednoręki Jaskiernia. Operacja ta z pewnością przyniesie pewien nowy powiew zmian w partii. Partia pokazuje w ten sposób swoje otwarcie na nowe wyzwania, na konsekwentną realizację z góry założonych planów oraz na otwarty dialog ze społeczeństwem. Pierwszy sekretarz KC Edward Gierek, Drugi sekretarz KC don leszek millerone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: Polityczne roszady w SLD. IP: 158.75.48.* 19.01.04, 11:51 SLD w panicznym strachu przed Gazetą Trzymającą Władzę odpuścila sobie RPP, a wkrótce odpuści TVP! Prawica w czasie swoich rządów nie miała skrupułów i zawłaszczyła NIK, Trybunał Konstytucyjny, RPO, RPP itd., w których "apolityczni" członkowie i prezesi robią, co mogą, by eseldowcom rządzenie utrudniać. A wystraszony Sojusz ze swoich pięciu minut nie korzysta, bo jej GTW nie pozwala. Ludzie, na litość boską, nie dołujcie tak swojego elektoratu! Tzw. zwyczajni ludzie oburzają się na program Hausnera. W zasadzie słusznie. Ja też bym wolał, by oszczędności bardziej dotyczyły bogatych niż tych zwyczajnych. Ale ci ostatni w sondażach gremialnie głosują na PO. Czy naprawdę nie wiedzą, że popierają największych liberałów, którzy chcą obciąć wszelkie wydatki socjalne i jeszcze lepiej ustawić przedsiębiorców i siebie? Włączając się w nurt modnych teraz quizów proponuję następujący: co łączy niżej wymienione osoby i instytucje - prezydenta RP, prymasa, prezesów NBP i NIK, IPN, Trybunału Konstytucyjnego, Sądu Najwyższego i lustracyjnego? Ponadto parlament, media, sądownictwo, związki zawodowe, RPP, samorządy wszelkich szczebli, szkolnictwo prywatne, związki wyznaniowe, fundacje i stowarzyszenia? Odpowiedź - niezależność od rządu, który pełni wobec nich rolę służebną, zapewnia środki i dotacje oraz może rządzić niewielką resztą, ale za wszystko ponosi odpowiedzialność. Podobno elektorat lewicowy opuszcza SLD, bo ten jest za mało lewicowy i zdradza ideały. Czy zdaniem elektoratu bardziej lewicowa jest PO? Czy was pokręciło, ludzie? Poseł Wrzodak postanowił zająć się naprawą kondycji PKP. Uchowaj nas, Panie, od takich naprawiaczy. Pamiętamy, jak przy pomocy kamieni, śrub, trzonków łopat i palonych na torach opon naprawiał zakład Ursus i co z niego zostało. Trwa dyskusja nad przyszłą ordynacją. Skoro jest kadencyjność prezydenta, RPP, KRRiTV itd., to najwyższy czas, by ustalić kadencyjność posłów. Ci ludzie, oprócz wiecznego obrzucania się błotem, nie są w stanie zrobić czegokolwiek. Leszek kujawsko - pomorskie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrow Re: Polityczne roszady w SLD. IP: 5.2.* / *.chello.pl 19.01.04, 12:01 Wszystko wymaga ewaluacji. Dajmy SLD szansę na odrodzenie. Wirzę, że są w stanie wiele dobrego uczynić dla kraju - po wniesieniu korekt i wew. dyscyplinie. Każdej władzy należy patrzeć na ręce. Robią to znakomicie dziennikarze. I chwała im za to. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
antykagan Tak tryzmac 19.01.04, 12:31 Gość portalu: wrow napisał(a): > Wszystko wymaga ewaluacji. Dajmy SLD szansę na odrodzenie. Wirzę, że są w > stanie wiele dobrego uczynić dla kraju - po wniesieniu korekt i wew. > dyscyplinie. Każdej władzy należy patrzeć na ręce. Robią to znakomicie > dziennikarze. I chwała im za to. Powodzenia! Tak towarzyszu. tak trzymać - nasza kochana partia wie, co robi. Juz tyle dobrego uczynili dla kraju prtzez 51 lat rzadzenia - dajmy im nastepne 51 lat przynajmniej. Dopiero zmarnowali zycie dwom pokoleniom - a nastepne pokolenia to co? Lepsze od innych? Z jakiej racji ma im byc lepiej? Bezdenny idiota... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek z Krakowa Re: Tak tryzmac IP: *.ists.pl / *.devs.futuro.pl 19.01.04, 23:52 Wyslac ich na Antarktyde - lodu zabraknie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bloodsucker do wrow IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.01.04, 15:23 Nigdy wiecej-komuchow,bylych komuchow,postkomuchow czy bron Panie Boze farbowanych pseudosocjaldemokratow.Minimum na 2m pod ziemie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aps Re: Polityczne roszady w SLD. IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.net.pl 19.01.04, 21:06 Pewnie że dam jeszce nie raz szansę Sld.Ale tylko pod jednym względem.Niech mi Miller obieca że że zamiast gruszek na wierzbie będą rosły banany, na gruszki się nie doczekałem, ale jestem cierpliwy:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
doro6 Tyle imion , a serce bije jedno 19.01.04, 13:44 Leszek ,Olek, Zet, "Gość: do lotto", Piotrek, Tomek, Jerzy. czy nie ciasno Wam przy jednym monitorze? Odpowiedz Link Zgłoś
wyskota To bije serce partii! 19.01.04, 17:29 doro6 napisał: > Leszek ,Olek, Zet, "Gość: do lotto", Piotrek, Tomek, Jerzy. > czy nie ciasno Wam przy jednym monitorze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: Polityczne roszady w SLD. IP: *.ists.pl / *.devs.futuro.pl 19.01.04, 23:48 Jestes glupi komuch Leszek z Krakowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: okar [...] IP: *.proxy.aol.com 19.01.04, 12:28 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Propozycja IP: 212.14.0.* 19.01.04, 14:13 Powinieneś udac sie do specjalisty. Takie reakcje świadczą o poważnych problemach emocjonalnych. Typowym obiawem schizofrenii paranoidalnej jest doszukiwanie się szpiegów i agentów szkodzących choremu, bądź innym dobrom cenionym prze chorego. Życzę zdrowia Stary komuch, agent, czerona świnia, złodziej, oszust, szumowina, zdrajca narodu (to szczegulnie lubię, uwielbiam zdradzać naród) XYZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widz Re: Propozycja IP: 193.111.166.* 19.01.04, 15:05 szczególnie, a nie szczegulnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Propozycja IP: 212.14.0.* 19.01.04, 17:00 Masz rację. Popełniłem bład. Na usprawiedliwienie mam to, że Netykieta nie pozwala wyciągać rozmówcy błędów ortograficznych, czy interpunkcyjnych. W sieci te zasady pisowni nie obowiązują. Poza tym, ten błąd nie wypacza sesu wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blurb Re: Propozycja IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.01.04, 15:29 koncowka z twojego postu jest doskonala -co za samokrytyka-jak za starych dobrych czasow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polonus Re: Propozycja IP: *.rasserver.net 19.01.04, 17:00 ja rowniez sadze, ze jedynym miejscem tej czerwonej bandy jest Syberia albo pluton egzekucyjny ...no moze stryczek. wieszac cala ta czerwona bande i zaraz palic zeby sie czasami nie odrodzila, zniszczyli POLSKE z Polakow zrobili IDIOTOW i biedakow...a za to nalezy sie tylko "czapa" proponuje od millera i calego "nierzadu" poprzez nizsze szczeble a na koniec powrot do tow. stolzmana ktory podpisze przed plutonem dekret nagradzajacy "katow" ...stolzmanowa zostawmy zeby pamietniki pisac mogla Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sla57 Re: Propozycja IP: *.chello.pl 19.01.04, 22:57 Gość portalu: XYZ napisał(a): > Powinieneś udac sie do specjalisty. Takie reakcje świadczą o poważnych > problemach emocjonalnych. Typowym obiawem schizofrenii paranoidalnej jest > doszukiwanie się szpiegów i agentów szkodzących choremu, bądź innym dobrom > cenionym prze chorego. Życzę zdrowia Stary komuch, agent, czerona świnia, złodziej, oszust, szumowina, zdrajca > narodu (to szczegulnie lubię, uwielbiam zdradzać naród) > żałosny XYZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Floo SLD polityczne ZERA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.04, 13:59 Wstawiija swoich aby zarobić kolejną kasę: Ile kosztuje odprawa ministra??? Do cywila odchodzi płk Roman Polko, dowódca polskiej jednostki specjalnej GROM. Przyczyną był konflikt dowódcy ze Sztabem Generalnym o pieniądze na funkcjonowanie jednostki. Zastąpi go płk Tadeusz Sapieżyński, który jeszcze pewnie pocałuje milera w rękę. Sprzedawcy idealów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: SLD polityczne ZERA IP: 212.14.0.* 19.01.04, 17:03 Pamiętasz w jakiej atmosferze odszedł poprzedni dowódca Gromu Sławomir Petelicki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SLD-UPek Towarzyszu XYZ, aleście się się dziś napracowali! IP: *.czajen.pl 19.01.04, 20:19 Należy dbać o dobre imię partii SLD-UP d.PZPR! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej.A Re: Polityczne roszady w SLD. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.04, 15:18 To jest tzw "rotacja" czyli rotuj się kto w Boga wierzy. Tak samo w swoim czasie podsumował zmiany personalne w KC PZPR na początku lat 80 - tych Jan Pietrzak w monologu w kabarecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dezerter Re: Polityczne roszady w SLD. IP: *.rasserver.net 19.01.04, 16:38 Przgladam sie zdjeciom. Czy to jakas obsada filmu grozy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jata Re: Polityczne roszady w SLD. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.04, 17:12 Źle z oczu patrzy tow. Barcikowskiemu.Popatrzcie na zdjęcie i jego oczy.Przypomina mi J.Nicholsona w filmie "Wilk" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Garlik SLD - polityczna śmierć oszustom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.04, 17:32 SLD - polityczna śmierć oszustom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radikal Złodzieje pokłucili się o kasę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.04, 17:35 i ktoś musial odpaść Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: al capone Re: Złodzieje pokłucili się o kasę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.04, 17:41 Jeszcze powinni do siebie strzelać. Oj powinni !!! Czekiści kochani :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jbr Re: Jaskiernia rezygnuje IP: *.chello.pl 19.01.04, 17:55 jezeli taka czerwona miernota mówi, że rezygnuje z kierowania klubem, gdyż czekają go ważniejsze zadania we władzach UE, to ta przyszła reprezentacja Polski w Europie, jawi mi się w czarnych barwach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dORCIA [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.04, 18:01 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janusz barcikowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.04, 18:07 Przed chwilą jeszcze było zdjęcie Barcikowskiego tego od ABW. Gdzie sie podziało?Co?...nie bedzie już przewodniczącym klubu SLD?Janik tylko sie ostał? A zresztą...ja rozumiem..Lepper na przewodniczącego klubu SLD-TO JEST zmiana!!! A Janik?...Lepper....to ZNACZĄCA zmiana i znak od towarzyszy,że w SLD zachodzą zmiany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patton Koniec kariery tow. Szmaciaka! IP: *.proxy.aol.com 19.01.04, 18:57 Towarzysz profesor marksizmu-leninizmu Jerzy Jaskiernia, wybitny dzialacz Polskiej Zjednocznej Partii Robotniczej zostal odwolany przez Biuro Polityczne KC PZPR z wysokiej funkcji partyjnej pzrewodniczacego Klubu Partyjnego w Sejmie. Biuro Polityczne KC PZPR w specjalnym liscie do aktywu partyjnego wyrazilo wdziecznosc za wielki wklad pracy tow. Jaskierni w budowe socjalistycznej ojczyzny. Powierzony mu odcinek gospodarki narodowej charakteryzowal sie stalym wzrostem i rozwojem w duchu socjalistycznej reformy panstwa. Polska Ludowa wdzieczna za wklad w budowe socjalizmu podziekowala tow. Jaskiernie przesuwajac go na zasluzona ustawowo emeryture. Jednoczesnie wszystkie funkcje partyjne i kierownicze klubu przejal wybitny dzialacz mlodziezowy, mlody, zdolny organizator warszawskiej ZSMP tow. Janik. Partia wyraza nadzieje, ze tow. Janikowi nie zabraknie ducha walki z reakcjonizmem endeckim i reakcyjnym rewizjonizmem jak to mialo miejsce pod kierownictwem tow. Jaskierni. Towarzysz Jaskiernia otrzyma order zloty Budowniczego Polski Ludowej z reki tow. Aleksandra Kwasniewskiego, Przewodniczacego Rady Panstwa, czlonka Biura Politycznego KC PZPR. Towarzysz Janik reprezentowal PRL wraz z towarzyszami Szmajdzinskim i Kwasniewskim w 1987 roku na Swiatowym Zjezdzie Mlodziezy Socjalistycznej w Moskwie. Serwis Informacyjny Dziennika Trybuna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emeryt Re: Polityczne roszady w SLD. IP: *.elblag.dialog.net.pl 19.01.04, 19:03 Prof. Prym jest tak żenujący, że chyba jego nauczyciel tow. Gierek przewraca się w grobie. Skąd oni w PZPR wynaleźli taką ciotę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyk Re: Polityczne roszady w SLD. IP: *.chello.pl 19.01.04, 19:09 TOWARZYSZE NIE ZAPOMINAJCIE NAUK TOW. WIESŁAWA(vel-TOW. SZMACIAKA) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polonus [...] IP: *.rasserver.net 19.01.04, 19:15 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cooool! Re: Polityczne roszady w SLD. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.04, 19:25 "ponieważ zamierza kandydować do Parlamentu Europejskiego i otrzymał "pewne zadania" związane z koordynacją przygotowań SLD do eurowyborów." -No to jest powod! Ciepla synekurka w Europie . Nalezy sie staremu towarzyszowi nieczystych interesikow (automaty)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pl Na barykady! IP: *.client.comcast.net 19.01.04, 19:45 Zmiazrzyc SLD, zmiazdzyc ubowcow, wyrznac w pien wymordowac bezlitosci czerwone bydlo, wywlec na ulice i pluc w te smierdzace ryje. Na barykady! Odpowiedz Link Zgłoś