Dodaj do ulubionych

Twitter Bielana

14.04.10, 01:58
# Czy to prawda że "spontaniczny" protest w KRK organizowali M. Sławiński dyr. biura Róży Thun oraz T. Bobrowski radny PO?

# @Pablo78uk Informacja niestety się potwierdziła. Piszę to z bólem, bo bardzo lubię Róże Thun.

twitter.com/bielan
Najgorsze, ze może mieć rację. Choć częściowo. Jak to leci? nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu? Chyba nie tylko Dziwisz sobie musi to kretyńskie niby powiedzonko wziąć do serca.
Obserwuj wątek
    • masuma Re: Twitter Bielana 14.04.10, 02:04
      Zaczyna się głuchy telefon... Bielan to potrafi
      • a.adas Re: Twitter Bielana 14.04.10, 02:12
        no właśnie, przyszło mi do głowy że Bielan nie jest pewnie bezstronny
        całkowicie, pewnie coś z nim dziś coniecoś konsultowano. A on nie z tych co
        potrafią się nie odgryźć, jak trzeba to koloryzując.

Jednym z objawów tragifarsy jest to, że w tej chwili nikt nie przyznaje się do
        pomysłu z Wawelem. Nie, nie napiszę że przerzucają odpowiedzialność jak... za
        chwilę będzie jak z konklawe...

Ale patrząc na zdjęcia, czytając art, transparenty, muszę niestety przychylić
        się do opinii że ta spontaniczność coś za spontanicznie wygląda.
    • kubala11 [...] 14.04.10, 02:04
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • witek.bis Re: Twitter Bielana 14.04.10, 02:07
        A gdzie jest napisane, że Róża Thun miała z tym coś wspólnego? Czy ja mam coś z
        oczami, że tego nie widzę?
        • kubala11 Re: Twitter Bielana 14.04.10, 02:08
          Oczywiscie nie wie co czyni jej najblizszy współpracownik/....
          • witek.bis Re: Twitter Bielana 14.04.10, 02:11
            Przypomnij mi, bo nie pamiętam. Czy kiedy wyszły na jaw sprawki ministra Lipca,
            to nazywałeś premiera Kaczyńskiego s...synem?
            • kubala11 Re: Twitter Bielana 14.04.10, 02:16
              Nie, nie nazwałem. Tak samo jak nie nazwał tak Tuska gdy wyszły na jaw machloje
              Zbycho-Mirów.
              • witek.bis Re: Twitter Bielana 14.04.10, 02:18
                No, więc nie wiem dlaczego robisz wyjątek akurat dla kobiety. Czy to jakaś nowa
                wolska galanteria?
                • kubala11 Re: Twitter Bielana 14.04.10, 02:23
                  Wyżej zastrzegłem "jesli to prawda". Po drugie, nie wyobrażam sobie, żeby Bielan
                  pisał publicznie w tym stylu nie mając jakiś informacji w tym temacie.
                  Z najwieksza przyjemnościa wejdę pod stół i odszczekam jesli pani Róża nie miała
                  z tym nic wspólnego.
                  • witek.bis Re: Twitter Bielana 14.04.10, 02:28
                    Ależ Bielanowi o to właśnie chodziło - rzucił insynuację, ty ją podchwyciłeś,
                    twórczo rozwinąłeś i nazwałeś Różę Thun dziwką. A parafrazując twój styl
                    działania, można by powiedzieć, że jeśli prawdą jest, że działałeś świadomie i z
                    wyrachowaniem, to jesteś... Dopowiedz sobie sam, co trzeba.
                    • kubala11 [...] 14.04.10, 02:35
                      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                      • witek.bis Re: Twitter Bielana 14.04.10, 02:38
                        :-)))
                        Policzkujesz mnie? Raczej prowokujesz do śmiechu, co w czasie żałoby jest
                        działaniem dość perfidnym i niegodnym.
                      • ayran zagalopowałeś się kompletnie... 14.04.10, 07:13
                        ... ale trudno ci się do tego przyznać.
                        Pomysł, że Róża Thun inspiruje jakiś protest w Krakowie jest wprawdzie bardzo
                        głupi, ale jak widać, choćby po tobie, zawsze znajdą się gotowi weń uwierzyć.
    • lepkie.lapki Re: Twitter Bielana 14.04.10, 02:12
      Bielan był pierwszym, który zaczął wmawiać ludziom przez telewizor (sam
      widziałem, bo na to czekałem), że wylegli na ulice nie w szlachetnym geście
      oddania hołdu a w akcie skruchy.

To tyle w temacie jego wiarygodności.
      • a.adas Re: Twitter Bielana 14.04.10, 02:21
        Ja mam wrażenie, ze sprzeciw wobec "Wawelu" to także efekt tego wmawiania. Że to
        setki tysięcy skruszonych, że w końcu jesteśmy Narodem, że Polska zwyciężyła, że
        żeby naprawdę współczuć trzeba było głosować za IV RP i cały ten zalew
        medialno-politycznego kiczu. Zresztą krokodyle łzy Olejnikowych i mimo wszystko
        Sikorskich też trochę zrobiły. Ciemny lud zobaczył, ze elity JUŻ, pal licho III
        czy IV RP, rozgrywają swoje interesy.

Decyzja Dziwisza stała się katalizatorem. To po prostu pękło. Szybkość i
        niejasny sposób podjęcia decyzji też zrobiły swoje. No i PiS, ze swoją
        propagandą narzucającą od pięciu lat kto jest godzien, a kto nie, też. Wróciło
        rykoszetem.

Paradoksalnie wczoraj albo za tydzień byłby prawdopodobnie mniejszy szum.
      • cloclo80 Re: Twitter Bielana 14.04.10, 12:04
        Ludzie wybiegli przede wszystkim upewnić się czy to na pewno prawda.
        Większość z utęsknieniem wyczekiwała jesieni by zakończyć farsę pn. rządy LK.
    • y-ost Dla odmiany 14.04.10, 06:45
      twitter.com/ktyszkiewicz/status/12128241301
      twitter.com/SlawomirNitras/status/12128247114
    • brutufutu Re: Twitter Bielana 14.04.10, 11:52
      nie jest to prawdą.

M. Sławiński nie jest dyrektorem biura Róży Thun.

proszę o nie powtarzania plotek twitterowych A. Bielana bez
      wcześniejszej weryfikacji.

protest był spontaniczny, zorganizowany w głównej mierze via
      facebook przez tę grupę:
      www.facebook.com/nie.na.wawelu
      • a.adas Re: Twitter Bielana 14.04.10, 12:04
        ok
        z krótkiego risirczu w Googlu wynika, ze rzeczywiście

spontaniczność trochę zbyt spontanicznie wygląda na zdjęciach

i niestety jakieś krakowskie łebki z PO się podpinają
        • witek.bis Re: Twitter Bielana 14.04.10, 12:09
          Naucz nas oceniać stopień spontaniczności na podstawie zdjęć. Jak to się robi?
          • a.adas Re: Twitter Bielana 14.04.10, 12:14
            Czas Witku, czas. I nie wydaje mi się, że gdybym zamierzał protestować, w takim
            dniu i w takiej chwili, to pierwsze co bym zrobił, to wymalował transparent.
            Pomijając brak zdolności artystycznych nawet.

• a.adas Re: Twitter Bielana 15.04.10, 13:48
      Muszę przeprosić panią Thun, za pojawienie się w takim kontekście. Dałem się
      podejść Bielanowi jak dziecko. Dotychczas traktowałem go bardziej serio, jako
      półkę wyżej od choćby jego partnera Misia, ale widać że to był błąd. Spada w
      objęcia swego kolegi z europarlamentu, a nawet dwóch.

I wygląda na to, że Bielan w ten sposób przykrywał własny udział, i to spory w
      wyborze w Wawelu. Z medialnych skrawków mogę się tylko domyślać, że Bielan o
      pochówku na Wawelu wiedział wcześniej niż rodzina. Nie, nie będę się zastanawiał
      na ile to etyczne i wysoce moralne, pozostawiam to specom. Z tego forum i nie tylko.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka