total_immersion 18.04.10, 17:41 - Dlatego, odprowadzając prezydenta Polski, uważam że poczyniliśmy ważny i dobry krok w przyszłość. To moja osobista opinia - powiedział na koniec rosyjski prezydent. Prorok ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elena4.1 [...] 18.04.10, 17:50 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
total_immersion Re: Miedwiedew 18.04.10, 17:57 Po faktach ich poznacie. W polityce nie licza sie intencje a skutecznosc. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.1 Re: Miedwiedew 18.04.10, 18:05 Dlatego Miedwiediew mowiąc o przyszlości wie o jakiej przyszłości mówi. A kto głupi niech sobie wiele po tym obiecuje. Odpowiedz Link Zgłoś
total_immersion Re: Miedwiedew 18.04.10, 18:08 Na razie z polityki machania szabelka nic dobrego nam nie wyniklo. Byc moze bedzie lepiej jak nauczymy sie ukldac i dogadywac . Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.1 Re: Miedwiedew 18.04.10, 18:12 Ale jak ty sobie z Rosjanami wyobrażasz układanie i dogadywanie? Z nimi to jest proste. Albo włazisz im do tyłka i wówczas jesteś przyjacielem, albo masz swoje interesy sprzeczne z ich i wtedy jesteś ich wrogiem. Odpowiedz Link Zgłoś
etta2 [...] 18.04.10, 18:20 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.1 Re: Miedwiedew 18.04.10, 18:24 No to juz się dogadaliscie. kosztowało nas to smierc 100 ludzi, Bóg jeden wie w jakich okolicznosciach. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.1 Re: Miedwiedew 18.04.10, 18:24 Dogaduj sie dalej. Ale na twoj rachunek. Odpowiedz Link Zgłoś
szesnasty_sympatyk_po [...] 18.04.10, 18:25 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.1 Re: Miedwiedew 18.04.10, 18:29 Po za tym ty chyba nie wiesz na czym polega i jak wygląda dogadywanie się. To nie jest wtedy kiedy wysyła się np pana Bartoszewskiego który sie w pas kłania i wypełnia polecenia bezszmerowo. To jest praca i ustepstwo z dwóch stron. Dogadywanie sie na warunkach dyktowanych przez jedna stronę nie jest ani pojednaniem ani dogadaniem się tylko oddaniem sie pod jej wpływy. Odpowiedz Link Zgłoś
agnes-05 Re: Miedwiedew 18.04.10, 18:31 Ale elena4.1 nie jest rusofobem, prawda?????? Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.1 Re: Miedwiedew 18.04.10, 18:35 Nie mam nic do Rosjan jako narodu. Oni byli pod jarzmem zła wiecej czasu niz my. Odpowiedz Link Zgłoś
dystans4 Re: Miedwiedew 18.04.10, 18:41 Na omawianym dziś blogmedia24.pl ( blogmedia24.pl/node/27980 ) znalazłem (autor: spiskowy) taki oto wpis okolicznościowy: Na marginesie - ogladalem wlasnie w tv program o naszych nowych relacjach z Rosja. zygac sie chce. po prostu rzygac sie chce. Jest fantastycznie Kochamy sie. I to nas polaczy na wieki. Ledwo wytrzymalem Elenie się spodoba. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.1 Re: Miedwiedew 18.04.10, 18:45 Ja nie chcę słyszec żadnych fałszywych słów o pojednaniu. Lepiej niech zostanie tak jak jest, niz fałszywe słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
total_immersion Re: Miedwiedew 18.04.10, 18:26 Mylisz sie bardzo. Bylem przy wielu rozmowach Rosyjskich firm z firmami z innych krajow. Zawsze traktowali partnerow nie wedlug zamoznosci portfela (vide USA ) ale w zaleznosci od podejscia i szacunku jaki im okazywano. Wiadomo ,ze najlepsze interesy robi sie jezeli obydwie strony maja z tego zysk ale u Rosjan nie tylko to sie liczy. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.1 Re: Miedwiedew 18.04.10, 18:36 Ale ich polityka ma w sobie gen tradycji panowania nad swoimi satelitami a to nie to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
total_immersion Re: Miedwiedew 18.04.10, 18:41 Przypominam , ze zyjemy w XXI wieku. A nawet jezeli Rosja ma podstepne intencje to my nie mamy innego wyjscia jak probowac sie dogadac. I na tym polega roznica pomiedzy polityka skuteczna a megalomansko-historyczna. Dogadywac sie to nie znaczy zgadzac sie na wszystkie warunki ale to znaczy podejmowac dialog bez uprzedzen i z gory ustalonych racji. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.1 Re: Miedwiedew 18.04.10, 18:47 Podobno nie musimy, bo jestesmy w ramach EU. Czyli Rosja powinna traktowac nas tak jak innych. Jestesmy w EU czy będziemy karta przetargowa dla EU, ktora nas wcisnie w łapy Ruskich jesli będzie mogla na tym zarobic? Odpowiedz Link Zgłoś
iz.podpolja Re: Miedwiedew 18.04.10, 19:25 Zastanawiam się, czy to aby możliwe, czy to aby na pewno możliwe, żeby ktokolwiek wypowiadał tego typu opinie z pełnym przekonaniem i serio. Może jestem człowiekiem ciasnych horyzontów, ale zamiłowanie do teorii spiskowych podniesione do takiego poziomu powinno owocować brakiem możliwości normalnego funkcjonowania w społeczeństwie - no bo: jak tu choćby wyjść na ulicę, skoro wokół kłamstwo i czyhający na mnie "obcy" - tej czy innej proweniencji. Jeśli to nie jest zatem żart, ani "trollowanie" - współczuję (bez cienia ironii). Pozdrawiam, Kamil Piwko. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.1 Re: Miedwiedew 18.04.10, 20:21 Teorie spiskowe, a co? Mam rozum i wyobraźnie i się nia bawię, hehehe. Poczekamy do srody. Jesli samoloty ruszą, to to była sciema. Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna-enta Re: Miedwiedew 18.04.10, 20:28 głupiaś elena tysiece ludzi utknęło na lotniskach i nie może lecieć,niejednemu pokrzyżowało to plany a nie tylko,że pezydenci na pogrzeb nie mogli przybyć Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.1 Re: Miedwiedew 18.04.10, 20:41 Ale jeśli jest cos czego my nie wiemy, to kraje tylko robią przysługę tym ludziom, nie? Powiedziałam, jesli to wulkan, to nie ma bata. Będzie to niestety trwało jakis czas. Jeżeli nie wulkan, to uzyto go jako pretekstu i wszystko wróci do normy w poniedziałek? wtorek? srodę? Odpowiedz Link Zgłoś
dystans4 Re: Miedwiedew 19.04.10, 00:14 Elena, względy ostrożności, to jedno. Cieszę się i wolę, że ludzie przestrzegają ich w sposób niekiedy przesadny, zwłaszcza na okoliczność takiego wypadku. Wcale nie wykluczam tego, że dla wielu wybuch wulkanu był wygodnym pretekstem do uniknięcia wyjazdu, tym bardziej, że czekają na ujawnienie okoliczności katastrofy (niektórzy pewnie wiedzą więcej, niż my). Ale wobec tego nie jest to spisek sowiecki, tylko europejska obawa przed wdepnięciem... przed kompromitacją. Elena, mówisz że nie lubisz Sowietów, ale myślenie masz dokładnie sowieckie - gdzie nie spojrzeć, krugom wragi. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.1 Re: Miedwiedew 19.04.10, 10:29 I kto to mówi. To ty masz mentalnosc sowiecką, bo mimo rzeczywistosci mówisz, ze wszystko jest dobrze i że jestes potęgą otoczona przyjaciółmi. Ja niejednokrotnie mówiłam, co mnie najbardziej w Polsce boli i co trzeba zmienic. Na spotkanie moich oczekiwan wyszła tylko jedna partia, chociaz niestety tylko werbalnie ale dobre i to. Przyjaciół poznaje sie w biedzie, a twoi rzekomi przyjaciele robia dobrą mine do złej gry i udają że nie widzą gnoju w którym siedzimy po uszy, bo ich interesy sa realizowane. I na dodatek jeszcze popieraja siły polityczne, które mnie w ten gnój wpychaja głębiej. Jesli tak widzisz przyjaźń, to nie mamy o czym rozmawiac, bo nigdy sie nie zrozumiemy. Odpowiedz Link Zgłoś
dystans4 Re: Miedwiedew 19.04.10, 10:42 Możemy się nie zgadzać, ale możemy zrozumieć swoje racje, jeśli będą przedstawiane logiczne. Twoje nie są - mówi o tym ogromna większość wpisów. A jeśli chodzi o Rosjan, tam też się zmienia. Wiem, co mówię, bo obserwuję to z wielką uwagą. To złożony proces, a jeśli chodzi stosunek do Polaków, w tym do mordu katyńskiego, to też się zmienia. I tu sam mógłbym podać Ci wyjaśnienie, może nie konspirologiczne, bo nie dotyczy rzeczy skrywanych, tylko niezauważonych (w Polsce), i to pewnie by Cię zadziwiło. I nie tylko Ciebie. Ale nie czas i miejsce, by o tym mówić. Tylko podziękować tym wszystkim ludziom dobrej woli, którzy bez względu na trudności i kłody rzucane pod nogi ze wszystkich stron, powoli i konsekwentnie doprowadzili do zmian, które oglądamy. Nawet nazwisk wszystkich nie znamy (niektóre - tak). I podziękowania powinny mieć stosowny wymiar, dlatego nie w tym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.1 Re: Miedwiedew 19.04.10, 11:14 Zarzucasz mi brak logiki, a sam argumentujesz w sposob mistyczny czymś czego nie dopowiesz bo nie miejsce ku temu. Ja przynajmniej nie bujam w obłokach i mówie wprost jakie sa moje priorytety. Jesli sie jeszcze nie zorientowaleś, to chec wykazania w moich postach braku logiki przysłonila ci trzeźwośc myslenia, jesli ją w ogole posiadasz. Pogaduszki prowadzone między pewnymi kręgami rosyjskimi i polskimi zostana tylko pogaduszkami, bo wiekszy nie ma żadnego powodu żeby sie z nami liczyc, poniał? Jakie są osiągnięcia Polski Tuska w kwestii rosyjskiej? Takie, że utrzymuje zadowolenie niedźwiedzia dopłacając i przytakując Ale z tego żaden interes dla Polski nie wynika, tak samo jak z wrogiej postawy Kaczynskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Miedwiedew 18.04.10, 18:44 elena4.1 napisała: > Ale ich polityka ma w sobie gen tradycji panowania nad swoimi satelitami a to nie to samo. twoj rozwoj zatrzymal sie w latach osiemdziesiatych ? . twojego guru pogrzebano nie musisz sie czuc zobowiazana do powtrzania jego bredni . Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.1 Re: Miedwiedew 18.04.10, 18:57 Jesli ktos kiedyś pokaże prawdę o jego smierci, ona będzie potwierdzeniem jego słów. Odpowiedz Link Zgłoś
dystans4 Re: Miedwiedew 19.04.10, 00:24 O potwierdzeniu jakich słów Kaczora (którego?) mówisz? Odpowiedz Link Zgłoś
dystans4 Re: Miedwiedew 19.04.10, 00:43 Jeszcze jedno. Dobrze, że mi się przypomniało. Jaką rolę w światowym spisku przeciw Polsce pełni Zbigniew Brzeziński? Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.1 Re: Miedwiedew 19.04.10, 11:18 O jakim spisku przeciw Polsce mówisz? Ja nie siedzę i nie płaczę, ze wszyscy się przeciw nam sprzysięgli, tylko wkurzam się, że wszelakie durniactwo o mentalności kosmopolitycznej i komunistycznej zamiast pragmatycznie zdefiniowac jakie sa nasze interesy i je realizowac, realizuje interesy innych naszym kosztem. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki . 18.04.10, 18:46 Sory, powinnam była wymazać nagłówek. Jest skandaliczny. > Ale jakie teorie? Jak to jakie? Nie wiesz, jaki wątek stworzyłaś? Ma już pewnie ponad 100 wpisów. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.1 Re: . 18.04.10, 18:56 Doskonale sie bawiłam. I mozesz to nazwac teoriami. Dla mnie są to spekulacje. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: . 18.04.10, 19:10 Sam fakt, że takie spekulacje powstają w waszych głowach, jest już wart śmiechu. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: To nie jest takie proste 18.04.10, 19:13 Sam fakt, że takie spekulacje powstają w waszych głowach, jest już wart śmiech A ja się takich zachowań boję. Bo to początek Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: To nie jest takie proste 18.04.10, 19:29 Słuchaj, czy poważny dorosły człowiek może nawet na pół serio sugerować, że wybuch wulkanu był spowodowany przez człowieka tylko po to, żeby obniżyć rangę uroczystości na Wawelu? Można się z tego śmiać, ale tak naprawdę to jest dramat. I tak, masz rację, to dopiero początek. Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna-enta Re: To nie jest takie proste 18.04.10, 19:46 no cóź teorie spiskowe mają się dobrze jak widać nawet wczoraj czytałam,że nad Smoleńskiem wtedy nie było mgły,pojawiła się dopiero akurat jak polski samolot miał ladować niechybnie na polecenie władz Rosji sztucznie rozpylona mgłę Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: To nie jest takie proste 18.04.10, 19:51 I tak, masz rację, to dopiero początek. Popatrz na maleńką próbkę tego, do czego są zdolni. Marcin Wolski: Na śmierć prezydenta Lecha Kaczyńskiego Mediom Prawdę mając na ustach, a kłamstwo w kieszeni, będąc zgodni ze stadem, z rozumem w konflikcie, dzisiaj lekko pobledli i trochę stropieni, jeśli chcecie coś zrobić, to przynajmniej milczcie! Nie potrzeba łez waszych , komplementów spóźnionych Waszej czerni, powagi, szkoda słów, nie ma co, dzisiaj chcemy zapomnieć wszystkie wasze androny wasze żarty i kpiny, wylewane przez szkło. Bo pamięta poeta, zapamięta też naród wasze jady sączone, bez ustanku dzien w dzień. Bez szacunku dla funkcji, dla symbolu, sztandaru... Karlejecie pętaki, rośnie zaś Jego cień! Od Okęcia przez centrum, tętnicami Warszawy. Alejami, Miodową i Krakowskim Przedmieściem jedzie kondukt żałobny, taki skromny choć krwawy. A kraj czuje - prezydent znowu jest w swoim mieście Jego wielkość doceni lud w mądrości zbiorowej. Nie potrzeba milczenia mącić fałszu mdłą nutą Na kolana łajdaki, sypać popiół na głowę Dziś możecie Go uczcić tylko wstydu minutą! Julian Tuwim: Pogrzeb prezydenta Narutowicza Krzyż mieliście na piersi, a brauning w kieszeni. Z Bogiem byli w sojuszu, a z mordercą w pakcie, Wy, w chichocie zastygli, bladzi, przestraszeni, Chodźcie, głupcy, do okien - i patrzcie! i patrzcie! Z Belwederu na Zamek, tętnicą Warszawy, Alejami, Nowym Światem, Krakowskiem Przedmieściem, Idzie kondukt żałobny, krepowy i krwawy: Drugi raz Pan Prezydent jest dzisiaj na mieście. Zimny, sztywny, zakryty chorągwią i kirem, Jedzie Prezydent Martwy a wielki stokrotnie. Nie odwracając oczu! Stać i patrzeć, zbiry! Tak! Za karki was trzeba trzymać przy tym oknie! Przez serce swe na wylot pogrzebem przeszyta, Jak Jego pierś kulami, niech widzi stolica Twarze wasze, zbrodniarze - i niech was przywita Strasznym krzykiem milczenia żałobna ulica. -------------- Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: To nie jest takie proste 18.04.10, 20:21 Remez, ja bardzo proszę. Nie czytam Literatury Prawicowej, bo mam dużo szacunku do Wielkich Polskich Grafomanów (wiesz, Herbert, Miłosz, Mickiewicz, Norwid, Barańczak), więc, proszę, nie katuj. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: To nie jest takie proste 18.04.10, 20:30 Przepraszam. Chciałem tylko pokazać, że plagiat (w każdej dziedzinie) to normalna praktyka tej formacji. :-( Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Mickiewicz nie był grafomanem 18.04.10, 21:04 Mówią, że odczytywanie ironii to wielka sztuka, ale jeżeli ktoś nie radzi sobie ze zrozumieniem posta napisanego "młotkiem"... Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.1 Re: To nie jest takie proste 18.04.10, 20:16 Prawdopodobnie moze byc spowodowany, ale nikt o tym nie mówił, że został spowodowany przez człowieka. Wystarczy, ze jest czynny od kilku tygodni manipulancie. To czy dymi i smrodzi musimy przyjac na wiarę. Tym bardziej , ze nijak dojechac, hehehe. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: To nie jest takie proste 18.04.10, 20:23 Tak, ty pisałaś, że media podają nieprawdziwe informacje na ten temat, ale ktoś inny - że wybuch był wywołany przez człowieka. I jedna i druga sugestia poniżej krytyki. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.1 Re: To nie jest takie proste 18.04.10, 20:33 Tak. Podaj link, gdzie napisałam, ze media podają nieprawdziwe wiadomosci. Powiedziałam, że zdjęcia mozna manipulowac a kłamstwo na usługach propagandy to juz jest coś stałego w naszej kulturze informacyjnej. Wręcz przeciwnie. Dla swoich rozważan przyjęłam jako podstawę wiadomośc prasową, ze wulkan sie uaktywnia. Bo skoro sie uaktywnia, to powietrze będzie dalej zanieczyszczane i samoloty nie wyleca przez dłuższy czas, hehehe. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: To nie jest takie proste 18.04.10, 20:47 Np. tu: forum.gazeta.pl/forum/w,28,110203716,110203952,Re_Czyste_spekulacje.html Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.1 Re: To nie jest takie proste 18.04.10, 20:54 I to jest według ciebie dowod na moje stwierdzenie, że człowiek spowodował wybuch wulkanu? To jest tylko dowod na to, ze mediom ufam tak w 50%. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: To nie jest takie proste 18.04.10, 21:05 elena4.1 napisała: > I to jest według ciebie dowod na moje stwierdzenie, że człowiek spowodował > wybuch wulkanu? > To jest tylko dowod na to, ze mediom ufam tak w 50%. Ok, powtórzę: Tak, ty pisałaś, że media podają nieprawdziwe informacje na ten temat, ale ktoś inny - że wybuch był wywołany przez człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.1 Re: To nie jest takie proste 18.04.10, 21:09 Ja nawet nie pisałam, ze podają nieprawdziwe informacje. Ja pisałam, ze prawdopodobieństwo idstnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: To nie jest takie proste 18.04.10, 20:33 Najbardziej mądrew Twoim poście jest hehehe. A właściwie tylko to. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.1 Re: To nie jest takie proste 18.04.10, 20:35 Poczekaj do srody. Nakopiesz mi w tyłek jesli samoloty nie wylecą. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.1 Re: To nie jest takie proste 18.04.10, 22:35 Już mnie mozesz pocałowac w.... Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj_banowany22razy A ja za pierwsża wiadomość na tym forum o pojednan 18.04.10, 18:59 iu polsko-rosyjskim dosłałem pierwszego bana z serii banów skutkujacych zablokowanie na dopisywanie się, Odpowiedz Link Zgłoś
jedenasty_sympatyk_po Re: A ja za pierwsża wiadomość na tym forum o poj 18.04.10, 19:29 ty POwinieneś byc zabanowany dożywotnio Odpowiedz Link Zgłoś
szoszana A Anna Jantar nie zginęła... 18.04.10, 19:31 ... tylko porwał ją szejk do haremu. Gawiedź lubi wierzyć w takie teorie, podobnie jak pewnie niektórzy do końca życia będą wierzyć (pomimo braku dowodów), że to był zamach. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.1 Re: A Anna Jantar nie zginęła... 18.04.10, 20:25 Niech pokażą dowody, że nie był. A dowodem jest panorama zaraz po wypadku sfilmowana dla zdokumentalizowania. To co pokazali po wypadku to był tylko czysty uprzątniety i Bóg wie jak zaaranzowany i zmanipulowany teren. Odpowiedz Link Zgłoś
szoszana Re: A Anna Jantar nie zginęła... 18.04.10, 20:30 elena4.1 napisała: > Niech pokażą dowody, że nie był. O ile mi wiadomo, nie udowadnia się swojej niewinności. Stara, dobra zasada jeszcze z prawa rzymskiego. Nie warto tego zmieniać tylko dlatego, że w coś chce się wierzyć, jelenio. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.1 Re: A Anna Jantar nie zginęła... 18.04.10, 20:46 O ile wiem, to w tym przypadku zastosowanie zasad świata cywilizowanego miejsca miec nie będzie. Nikt przeciez nie jest na tyle głupi aby wywoływac wojnę z Rosja w celu zdobycia dowodow na śmierc 100 Polaków. A Europka juz robi w gacie. Odpowiedz Link Zgłoś
total_immersion Re: A Anna Jantar nie zginęła... 18.04.10, 21:15 Tak , to ma logiczny sens. Rosjanie zrobili zamach na samolot wlasnej produkcji na terenie wlasnego kraju i w miejscu o istnieniu ktorego chcieliby zeby nikt nie slyszal. W dodatku na Prezydenta , ktory i tak za 5 miesiecy przegralby wybory . Nastepnie przekupili midzynarodowa komisje ds. wypadkow lotniczych ktora tez prowadzi sledztwo w tej sprawie. O polskiej nie wspomne , bo wiadomo ze z Tuskiem mieli to dogadane. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.1 Re: A Anna Jantar nie zginęła... 18.04.10, 21:25 Nie da rady. Powiedziałam juz, ze w takie przypadki nie wierzę. Nie wiem co sie stało i nie moge wyrokowac na temat winy. Ale wątpliwosci będę miała zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: A Anna Jantar nie zginęła... 18.04.10, 23:46 elena4.1 napisała: > Nie da rady. Powiedziałam juz, ze w takie przypadki nie wierzę. > Nie wiem co sie stało i nie moge wyrokowac na temat winy. Ale wątpliwosci będę > miała zawsze. Miej sobie.Kogo Twe wątpliwości obchodzą? Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.1 Re: A Anna Jantar nie zginęła... 18.04.10, 23:49 Wpisałeś się zeby błysnąc intelektem? Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: A Anna Jantar nie zginęła... 18.04.10, 23:57 elena4.1 napisała: > Wpisałeś się zeby błysnąc intelektem? Przy Tobie intelekt jest zbędny.Wpisałem się,gdyż głupota Twego wywodu mnie do tego zdopingowała. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.1 Re: A Anna Jantar nie zginęła... 19.04.10, 11:24 Twoje wynurzenia tez niewielu obchodza. he. Odpowiedz Link Zgłoś
dystans4 Re: A Anna Jantar nie zginęła... 18.04.10, 23:49 Elena, ja też powiem, serio, że w takie wypadki nie wierzę. Ktoś wywarł presję na pilotów, żeby lądowali. Jak nie dziesięć minut przed lądowaniem, to ponad rok temu. Inaczej by im to do głowy nie przyszło. Nie wariaci i nie potencjalni samobójcy. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.1 Re: A Anna Jantar nie zginęła... 19.04.10, 00:05 Z pewnoscią. Tylko dziwnie nie zadziałały żadne systemy ostrzegania ktore były w samolocie. Pewnie Kaczyński je powyłączał. Zabili ich. Pytanie tylko jak i kto. Odpowiedz Link Zgłoś
total_immersion Re: A Anna Jantar nie zginęła... 19.04.10, 00:21 elena4.1 napisała: > Pytanie tylko jak i kto. Pytanie powinno brzmiec : Po co ? Nie widze nikogo , komu by zalezalo na smierci zmarginesowanego Prezydenta bez faktycznej wladzy w kraju . Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.1 Re: A Anna Jantar nie zginęła... 19.04.10, 09:22 A ja tak. Uno Siły polityczne rządzące w Polsce Due Rosja Tre Unia europejska, albo jej poszczególni członkowie, dla których wizja kaczyńskiego byla przeszkodą. Albo jeszcze lepiej cała ta "entente cordiale". Odpowiedz Link Zgłoś
dystans4 Re: A Anna Jantar nie zginęła... 19.04.10, 10:20 Elena, odpowiadam, cały czas poważnie, choć prawdę mówiąc... Wyobrażasz sobie taki zamach, zmontowany międzynarodowo i uzależniony od jednoczesnego spełnienia kilku warunków: spóźnienia Kurtyki, zmiany pogody, wydania zalecenia zmiany lądowiska (żeby piloci mieli co zignorować), zignorowania przez pilotów zalecenia wieży, zignorowania przez nich elementarnych zasad bezpieczeństwa etc. Opromieniowanie samolotu impulsem elektromagnetycznym i zakłócenie działania przyrządów pokładowych? A cyfrowe dyktafony, czy inne urządzenia rejestrujące działały? - to niemożliwe. Gdyby piloci zauważyli coś takiego, nawet nie pomyśleliby o lądowaniu, tylko od razu polecieliby gdziekolwiek indziej (choćby twardo lądować na polu). Sam jestem chorobliwie podejrzliwy, ale to po prostu jest nielogiczne. A dobra teoria spiskowa musi być logiczna. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.1 Re: A Anna Jantar nie zginęła... 19.04.10, 10:33 Pytanie było kto zyskuje i chyba wyraziłam sie jasno. Na temat samego wypadku nic nie wiesz, więc nie wyrokuj. Wcale nie mówię, że był zmontowany międzynarodowo. Wystarczy, że strony mające dużo do powiedzenia nie przejmą sie nim i nie będą miały interesu w tym, aby szukac i ukarac czy przynajmniej napietnowac winnego. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.1 Re: A Anna Jantar nie zginęła... 19.04.10, 10:35 Czyli zagwarantuje bezkarnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
dystans4 Re: A Anna Jantar nie zginęła... 19.04.10, 11:35 Tu nie chodzi o to, czy zagwarantować winnemu bezkarność. Nielogiczne jest insynuowanie istnienia tego winnego, o którym piszesz. A we wpisie wyżej nie mówię o jakichkolwiek mistycznych powiązaniach, tylko o konkretach, które odrobinę znam. A i liczyć się z nami zaczynają (to zmiana), z różnych powodów. Można je wyliczać i już to zrobiono, starczy poczytać. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.1 Re: A Anna Jantar nie zginęła... 19.04.10, 11:47 Przestan opowiadac bajki, bo ja juz mam siwe wlosy. Nie z nami sie liczą, tylko z protektorem Tuska, czyli Niemcami. Dopóki bedzie ten protektor, będzie relatywna zgoda, bo bedą realizowane ich wspólne interesy. Ale to dalej nie są nasze interesy. Istnienie winnego jest jak najbardziej logiczne. Nielogiczne jest zwalanie winy za wypadek na Kaczora i jego pech. Przyglądałam się całej otoczce okołowypadkowej z uwagą i za duzo mieszania było jak na prosty wypadek. I te wielkie wysiłki prorosyjskiej prasy europejskiej zmierzajace do odwrocenia uwagi od samego wypadku i skierowania jej na pojednanie polsko- rosyjskie. Odpowiedz Link Zgłoś
dystans4 Re: A Anna Jantar nie zginęła... 19.04.10, 11:41 No to wyjaśnij, albo powołaj się na technicznych ekspertów obozu konspirologicznego, niech się dowiemy, jak taki zamach przeprowadzić z uwzględnieniem warunków, które wymieniłem oraz innych, o których zapomniałem (dociekliwi znajdą ich mnóstwo). Dobra teoria spiskowa powinna przedstawiać jeszcze mocne powody, dla których należy odrzucić wyjaśnienie logiczne i najbardziej bezpośrednie. Że był to wynik lekceważenia zasad bezpieczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.1 Re: A Anna Jantar nie zginęła... 19.04.10, 11:53 Nie ma tak dobrze. Podstawą mojego sposobu myslenia jest swiadomosc, że slady zatarto, a nie zadne konspirologiczne bo zabarwione emocjami mysli. Jestem za cwana zeby myslec, że tego sie nie da zaaranżowac. Odpowiedz Link Zgłoś
dystans4 Re: A Anna Jantar nie zginęła... 19.04.10, 12:33 OK. No to wskaż fachowca, który powie, jak to wykonać i wyjaśnij, jak spiskowcy mogli spowodować wszystkie koincydencje, które potrzebne były do podjęcia decyzji o lądowaniu w warunkach ekstremalnych. Kaczory należały spisku? Nie-lo-gi-czne. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.1 Re: A Anna Jantar nie zginęła... 19.04.10, 12:38 A, to juz pozostawie dla siebie. Porównam to sobie z wersją oficjalną. Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna-enta Re: A Anna Jantar nie zginęła... 19.04.10, 14:48 elena ty nie jestes cwana ty jestes opętana nie wiem po co Rosjanie mieliby mintowac zamach może nie są święci,ale też nie głupi Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.1 Re: A Anna Jantar nie zginęła... 19.04.10, 15:00 Nie jestem opętana. To jest wielka polityka a ja nie jestem jeszcze pewna na 100%, którędy szły strzały. W każdym razie teorię mam. Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna-enta Re: A Anna Jantar nie zginęła... 19.04.10, 15:32 e tam wystarczy przeczytać ten wątek forum.gazeta.pl/forum/w,28,110203716,110203716.html?v=2&f=28&w=110203716&a=110203716&wv.x=1 żeby zauwazyć,źe żałoba zjadła Ci szare komorki Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.1 Re: A Anna Jantar nie zginęła... 19.04.10, 15:57 No i co? Nie miałam racji? To jest grubsza sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
narod.wolski Re: A Anna Jantar nie zginęła... 19.04.10, 20:48 Elena, czytasz po rosyjsku? Jeśli tak, zerknij tu: www.apn.ru/news/comments22613.htm#comments Te same żale i obrażanie się z drugiej strony. Powinnaś się cieszyć, prawdziwi patrioci są wszędzie :) A w ogóle, to portal na poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
total_immersion Re: A Anna Jantar nie zginęła... 19.04.10, 20:51 Po opublikownaiu dzisiaj topologii terenu lotniska w Smolensku jest juz wszystko jasne. Rosjanie noc wczesniej wykopali jar gleboki na 200 m tuz przed pasem startowym zeby pilot myslal ze jezt wyzej nad ziemia. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.1 Re: A Anna Jantar nie zginęła... 19.04.10, 20:57 No widzisz. Przeciez ja juz dawno mówiłam, że jeszcze dlugo zadnej zgody nie będzie między nami. Intelektuały niech w koncu nie mieszają i nie próbują czczą gadką motac dwoch spraw bo tylko pogorszą sprawę. Wymyslili sobie pojednanie, zeby ludziska odczepili sie od tej tragedii. To jest następny temat zastępczy. Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna-enta Re: A Anna Jantar nie zginęła... 19.04.10, 21:07 jasne,że grubasza sprawa cała Europa z Rosją na czele chcą znisczyc Polskę najpierw Rodsjanie rozpylają mgłę,żeby rozbil się polski samolot i z prezydenta oraz pozostalych ludzi została krwawa miazga a potem w porozumieniu z reszta Europy doprowadzaja do wybuchu wulkanu,żeby nikt wzny nie mógł pojechać na pogrzeb a co na to twój psychiatra? Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.1 Re: A Anna Jantar nie zginęła... 19.04.10, 21:16 Aa tam. Mielesz ozorem na próżno. Wysil mózgownice pozbieraj fakty a potem pogadamy. Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna-enta Re: A Anna Jantar nie zginęła... 19.04.10, 21:28 no własnie mówię to było wszystko zaplanowane w najdrobniejszych sczegółach elenka nie da sie nabrać na nieszczęśliwy wypadek i siłę natury z paranoiczką trudno polemizować Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna-enta Re: A Anna Jantar nie zginęła... 19.04.10, 21:37 sama sie obrazasz wypisując takie dyrdymałki- nie ja pierwsza to zauważyłam Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.1 Re: A Anna Jantar nie zginęła... 19.04.10, 21:45 Ha.Tylko moje dyrdymalki sie sprawdzają, a kto chce odwrócic uwage od faktów to niech sobie do u....ej smierci odwraca. I tak jaka będzie oficjalna wersja mozna sie spodziewac. Ja na wszelki wypadek nie oglądam żadnych wyjaśnień w szmatlawcach typu TVN. Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna-enta Re: A Anna Jantar nie zginęła... 19.04.10, 21:53 co się sprawdza elenko? poproszę o konkrety,a nie twoje projekcje Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: Miedwiedew 18.04.10, 23:43 total_immersion napisał: > - Dlatego, odprowadzając prezydenta Polski, uważam że poczyniliśmy ważny i > dobry krok w przyszłość. To moja osobista opinia - powiedział na koniec > rosyjski prezydent. > > Prorok ? Polityk! Odpowiedz Link Zgłoś