reichman 04.03.04, 16:08 Zaczyna pisac sam do siebie... forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=11156263 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jerzy Zle ze spoleczenstwem IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 04.03.04, 21:28 Zle ze spoleczenstwem, kolego Na tematy poruszone w wątku solo, ani lewica, nia prawica nie podejmie tematu. Najwyżej będą próbować mnie wykpić, jak ty próbujesz to czynić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CGN Re: Zle ze spoleczenstwem IP: 213.241.90.* 04.03.04, 22:19 Nie moja wina, ze sie osmieszasz ciaglym cytowaniem legend starozytnych zydow... :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy głupstwo Boże jest mędrsze niż ludzie IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 05.03.04, 09:48 CGNie, jeśli człowiek nie chce się upamiętać, pozostaje mu tylko wydrwić przesłanie Boże i potraktować je jako głupstwo. To już było 2000 lat temu. 1 Kor 1,21 Skoro bowiem świat przez mądrość swoją nie poznał Boga w jego Bożej mądrości, przeto upodobało się Bogu zbawić wierzących przez głupie zwiastowanie. 1,22 Podczas gdy Żydzi znaków się domagają, a Grecy mądrości poszukują, 1,23 my zwiastujemy Chrystusa ukrzyżowanego, dla Żydów wprawdzie zgorszenie, a dla pogan głupstwo, 1,24 natomiast dla powołanych - i Żydów, i Greków, zwiastujemy Chrystusa, który jest mocą Bożą i mądrością Bożą. 1,25 Bo głupstwo Boże jest mędrsze niż ludzie, a słabość Boża mocniejsza niż ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CGN Re: głupstwo Boże jest mędrsze niż ludzie IP: *.crowley.pl 05.03.04, 12:08 Znow bluznisz? Jak nieskonczenie madry Bog moze popelnic glupstwo? Pojdziesz na 100% do piekla, ale jak sie tam na mnie powolasz, to cie przydziele do raczej chlodnego kotla. Uprzedzilem juz Diably aby sie z toba grzecznie obchodzily. Pozdr. CGN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy w oczach mędrków tego świata, mowa o Bogu ,,, IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 05.03.04, 14:04 CGN: Znow bluznisz? Jak nieskonczenie madry Bog moze popelnic glupstwo? Drogi CGNie, Ty naprawdę twierdzisz, że Bóg jest nieskończenie mądry? Wnioskujesz bardzo dobrze. Tak, nieskończenie mądry Bóg nie może popełnić głupstwa, a jednak w oczach mędrków tego świata, mowa o Bogu i jego przesłaniu dla ludzkości jest głupotą. Według apostoła Pawła, to, co ludzie uważają za głupotę o Bogu, okaże się w ostateczności madrzejsze, niż wszystkie mądrosći ludzkie. Cieszę się, że mogłem ci to wyjaśnić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zobaczcie sami! :( Re: Zle z Jerzym! IP: *.crowley.pl 05.03.04, 12:49 • nie zbierają z cierni fig ani winogron z głogu IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl Gość: Jerzy 04.03.2004 09:30 odpowiedz na list nie zbierają z cierni fig ani winogron z głogu Łuk 6,43 Nie ma bowiem drzewa dobrego, które by rodziło owoc zły, ani też drzewa złego, które by rodziło owoc dobry. 6,44 Każde bowiem drzewo poznaje się po jego owocu, bo nie zbierają z cierni fig ani winogron z głogu. Czy nie żyjemy z nierealistycznymi oczekiwaniami, że bezbożna socjaldemokracja uporządkuje sprawy kraju i będzie się nam żyło dobrze. To tak, jakby oczekiwać, że z ciernia zbierzemy figi, a z głogu winogrona. Żyjemy w kraju, gdzie bezbożność w dwojakiej postaci ma się bardzo dobrze. Z jednej strony promowana jest przez ateistów, a z drugiej, przez system katolicko-klerykalny. Pierwsi zaprzeczają istnienia grzechu, drudzy z grzechu czynią główne źródło swego dochodu. Obydwa światopoglądy są przejawem bezbożności, w której jedna przeczy istnieniu Boga, a druga redukuje chrześcijaństwo do zbawczych rytuałów i monopolizuje ich sprawowanie. Rezultatem bezbożności jest bezprawie i upadek duchowy moralny; władzę sprawują chciwcy, zdziercy i oszuści. Ustanawiają prawa, które niszczą kraj. Prawdy te znano już w starożytności. Biblia tak pisze o bezbożnych, sprawujących władzę: Przysłów 29,2 Gdy sprawiedliwi sprawują władzę, lud się cieszy, lecz gdy rządzą bezbożni, lud wzdycha. 29,4 Król umacnia kraj prawem; kto ściąga wiele podatków, niszczy go. 29,12 Gdy władca słucha kłamstw, wszyscy jego słudzy są bezbożni. 28,12 Gdy sprawiedliwi triumfują, wtedy jest wielkie święto, lecz gdy bezbożni się podnoszą, ludzie kryją się. 29,16 Gdy występni stają się potężni, wtedy i grzech się wzmaga; lecz sprawiedliwi oglądać będą ich upadek. Ten ostatni werset jest iskierką nadziei, że sprawiedliwi będą oglądać upadek bezbożnych. Ale jak to osiągnąć? O tym w następnym poście. • Pan Bóg uzdrowi kraj, jeśli ukorzy się lud IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl Gość: Jerzy 04.03.2004 09:32 odpowiedz na list i ukorzy się mój lud, który jest nazwany moim imieniem Jestem przekonany, że w naszym kraju jest jeszcze trochę ludzi, którzy czują się jak Lot w Sodomie i Gomorze, którzy ustawicznie smucą się w swoich sercach nad stanem duchowym i moralnym naszego kraju i chcieliby zmian na lepsze. Nasz kraj jest pod przekleństwem bezbożności i fałszywej religijności związanej z kultem królowej niebios. Droga wyjścia z sytuacji wiąże się z upamiętaniem, przyznaniem się do grzechów oraz odwróceniem się od nich. A wtedy Pan Bóg uzdrowi nasz kraj. 2 Kron 7,13 Gdy zamknę niebiosa, tak iż nie będzie deszczu, albo gdy każę szarańczy, aby objadła ziemię, albo gdy ześlę zarazę na mój lud, 7,14 i ukorzy się mój lud, który jest nazwany moim imieniem, i będą się modlić, i szukać mojego oblicza, i odwrócą się od swoich złych dróg, to Ja wysłucham z niebios, i odpuszczę ich grzechy i ich ziemię uzdrowię. 7,15 I będą moje oczy otwarte, i moje uszy uważne na modlitwę w tym miejscu zanoszoną. • bogacze, płaczcie i narzekajcie nad nieszczęściami IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl Gość: Jerzy 04.03.2004 12:06 odpowiedz na list Jakub 5,1 A teraz wy, bogacze, płaczcie i narzekajcie nad nieszczęściami, jakie na was przyjdą. 5,2 Bogactwo wasze zmarniało, a szaty wasze mole zjadły. 5,3 Złoto wasze i srebro zaśniedziało, a śniedź ich świadczyć będzie przeciwko wam i strawi ciała wasze jak ogień. Nagromadziliście skarby w dniach, które się mają ku końcowi. 5,4 Oto zapłata, zatrzymana przez was robotnikom, którzy zżęli pola wasze, krzyczy, a wołania żeńców dotarły do uszu Pana Zastępów. • Kto nie wwejdzie do nieba: chciwcy, zdziercy ... IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl Gość: Jerzy 04.03.2004 12:13 odpowiedz na list Mam smutną wiadomność dla chciwców, zdzierców , oszczerców, cudzołożnikó, homoseksualistów i wszelkiego rodzaju rozpustników: Jeśli sie nie upamiętacie, nie macie szans na wejscie do królestwa Bożego. Nie liczcie na czyściec i msze za was. Tymi naukami KK nabija sobie skarbce od wielu wieków. Psalm: 49,8 Przecież brata żadnym sposobem nie wykupi człowiek Ani też nie da Bogu za niego okupu, 49,9 Bo okup za duszę jest zbyt drogi I nie wystarczy nigdy, 49,10 By mógł żyć dalej na zawsze I nie oglądał grobu. 1 Koryntian 6,9 Albo czy nie wiecie, że niesprawiedliwi Królestwa Bożego nie odziedziczą? Nie łudźcie się! Ani wszetecznicy, ani bałwochwalcy ani cudzołożnicy, ani rozpustnicy, ani mężołożnicy, 6,10 ani złodzieje, ani chciwcy, ani pijacy, ani oszczercy, ani zdziercy Królestwa Bożego nie odziedziczą. • są otyli i opaśli, przekroczyli nawet miarę złego IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl Gość: Jerzy 04.03.2004 14:20 odpowiedz na list Jeremiasz 5,23 Lecz ten lud ma serce krnąbrne i przekorne; odstąpili i odeszli. 5,24 I nie pomyśleli w swoim sercu: Bójmy się Pana, naszego Boga, który daje w czasie właściwym zarówno deszcz wczesny, jak i późny, który nam zapewnia ustalone tygodnie żniwa. 5,25 Wasze winy obaliły ten porządek, a wasze grzechy pozbawiły was dobrego, 5,26 gdyż w moim ludzie są bezbożni, którzy rozstawiają sieci jak ptasznicy, zastawiają zgubne sidła, aby łapać ludzi. 5,27 Jak klatka pełna jest ptaków, tak ich domy pełne są zrabowanego mienia; dlatego stali się możni i bogaci, 5,28 są otyli i opaśli, przekroczyli nawet miarę złego; nie dbają o prawo o sprawę sieroty, aby się jej dobrze wiodło, nie bronią prawa ubogich. 5,29 Czy za to nie mam ich karać? - mówi Pan. Czy na takim narodzie nie mam się mścić? 5,30 Rzeczy okropne i ohydne dzieją się w tym kraju. 5,31 Prorocy prorokują fałszywie, a kapłani nauczają według własnego widzimisię; mój zaś lud kocha się w tym. Lecz co poczniecie, gdy to się skończy? • Cechy bezbożników IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl Gość: Jerzy 04.03.2004 21:33 odpowiedz na list Psalm 53,2 Głupi rzekł w sercu swoim: Nie ma Boga. Są znieprawieni, popełniają ohydne czyny; Nie ma nikogo, kto by dobrze czynił. 53,3 Bóg spogląda z niebios na ludzi, Aby zobaczyć, czy jest kto rozumny, Który szuka Boga. 53,4 Wszyscy odstąpili, wspólnie się splugawili, Nie ma, kto by dobrze czynił, nie ma ani jednego. 53,5 Czyż się nie opamiętają złoczyńcy, Którzy pożerają lud swój tak, jak by chleb jedli, Boga jednak nie wzywają? • kończy się epoka bezbożnych socjaldemokratów IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl Gość: Jerzy 05.03.2004 09:56 odpowiedz na list Poprzednia ekipa rządowa zawierzała Polskę Maryji. Jakie były tego skutki pokazano w dyskusji Do Biskupów KRK - zawierzcie w końcu Polskę Jezusowi forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=175032&a=175032 Teraz kończy się (mam nadzieję) epoka bezbożnych socjaldemokratów. Ich finał tez jest opłakany. Na jednych i na drugich spełniło się słowo: 2 Tym 3,8 Podobnie jak Jannes i Jambres przeciwstawili się Mojżeszowi, tak samo ci przeciwstawiają się prawdzie, ludzie spaczonego umysłu, .... 3,9 Ale daleko nie zajdą, albowiem ich głupota uwidoczni się wobec wszystkich, jak to się i z tamtymi stało. Panie Boże, daj temu narodowi mądrych, bogobojnych przywódców! Odpowiedz Link Zgłoś