primasort 18.05.10, 20:55 Czy przebił: Trzeba się było ubezpieczyć? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
venus99 Re: Ja wam wójta nie wybierałem powiedział premie 18.05.10, 20:57 pisuarki zawsze żwawo reagują na fakty.premier miał im wynosić meble z chałupy?premier im zbudował dom w miejscu gdzie zawsze są powodzie? Odpowiedz Link Zgłoś
jurek7 Re: Ja wam wójta nie wybierałem powiedział premie 18.05.10, 20:58 primasort napisała: > Czy przebił: Trzeba się było ubezpieczyć? Nie wiem czy przebił, w każdym razie do obu wypowiedzi nikt rozsądny nie powinien mieć zastrzeżeń. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Ja wam wójta nie wybierałem powiedział premie 18.05.10, 21:00 po histerii funeralnej mamy teraz nakręcaną przez media histerię powodziowa. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: A wybierał im wójta? 18.05.10, 21:00 pretensje mogliby miec gdyby im wybieral Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: A wybierał im wójta? 18.05.10, 21:01 Pisięta naprawdę są zabawne :) Odpowiedz Link Zgłoś
kubala11 Re: A wybierał im wójta? 18.05.10, 22:59 woda_woda napisała: > Pisięta naprawdę są zabawne :) Uwielbiam ten protekcjonalny ton, bardzo mi go brakuje od czasu pogrzebu nieboszczki Unii Wolnosci...:P Odpowiedz Link Zgłoś
bard333 hehehehe...;))) 18.05.10, 21:16 zupełnie jak na Białorusi... gdy w Grodnie włączam w hotelu tv, to pokazują Batiuszkę jak z gospodarska wizyta odwiedza biednych wieśniaków i mówi słowami naszego dondona...;))) tak samo rzuca gromy na złego wójta, sołtysa, dyrektora kołchozu, na ministrze kończąc... ciekawe, czy Tusk ogląda TV Białoruś, czy Łukaszenka ogląda tefałen...??? na Białorusi sie sprawdza już wiele lat... u nas na razie tez działa, ciekawe jak długo...? Odpowiedz Link Zgłoś
pierd333 Re: rzuca gromy na złego wójta 18.05.10, 23:25 A twoim zdaniem od czego są w ogóle władze lokalne? Na serio uważasz, że premier rządu osobiście odpowiada za wały przeciwpowodziowe w Pcimiu Górnym? Żałosny jesteś, człowieku. Odpowiedz Link Zgłoś
w.i.l Oj ty to teraz się nie rzucaj lepiej w oczy. 18.05.10, 22:54 Fatalnie się kojarzysz... Odpowiedz Link Zgłoś
kecawa Re: Ja wam wójta nie wybierałem powiedział premie 18.05.10, 21:02 Ma racje ten Tusk - powódź to nie sprawa rządu ? Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Ja wam wójta nie wybierałem powiedział premie 18.05.10, 21:04 kecawa napisał: > Ma racje ten Tusk - powódź to nie sprawa rządu ? a ulgi studenckie to sprawa prezydenta tak uwaza Jaroslaw K. Odpowiedz Link Zgłoś
ukos W czym rządu, w tym Tuska, a jak gminy, to wójta 18.05.10, 21:27 kecawa napisał: > (...) powódź to nie sprawa rządu ? W ochronie przeciwpowodziowej są różne sprawy do załatwienia i różne zakresy odpowiedzialności. Odpowiedz Link Zgłoś
witoldzbazin Re: Ja wam wójta nie wybierałem powiedział premie 18.05.10, 21:02 mimo to donaldzik chętnie POmaga jak mówi rządowa TVN hehehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: Ja wam wójta nie wybierałem powiedział premie 18.05.10, 21:03 I racje premier mial! Wybieracie dupkow na burmistrzow, czy wojtow,soltysow niemoty i leni na radnych, to potem utrzymujecie bande nierobow po wsiach, miastach i gminach. Odpowiedz Link Zgłoś
primasort Re: Ja wam wójta nie wybierałem powiedział premie 18.05.10, 21:14 Nawet sceneria i okoliczności były odpowiednie:) A że wójtowie, sołtysowie itp. to nieroby to fakt. Odpowiedz Link Zgłoś
lumpior Klecha wskazuje,a moher wybiera. 18.05.10, 21:17 I sobie RZADZA.Katoland,a do tego szamanskie modly/za tace/.Jasne? Odpowiedz Link Zgłoś
prawieemeryt Re: Współczuję:( n/t Na ma co współczuć! 19.05.10, 08:14 To Polska właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
witoldzbazin Re: Ja wam wójta nie wybierałem powiedział premie 18.05.10, 21:19 wanda43 napisała: > I racje premier mial! > Wybieracie dupkow na burmistrzow, czy wojtow,soltysow niemoty i leni na radnych > , > to potem utrzymujecie bande nierobow po wsiach, miastach i gminach. a nawet Donalda nieroba hehehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: Ja wam wójta nie wybierałem powiedział premie 18.05.10, 21:42 a twoj idol, to gdzie pracowal tak konkretnie. Bo ja wiem o jednej robocie - szkolenie UB-ekow w bialostockiej filii. Reszta, to tylko fikanie w polityce za nasze podatki. Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Chodzą chociaż na wybory? Dobrze powiedział! 18.05.10, 21:23 A niby dlaczego mieliby mieć do premiera pretensję o wójta? Odpowiedz Link Zgłoś
podkanclerzy Platworma zawiniła wójta POwiesili... 18.05.10, 21:26 liudzi goroda... Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Nie przebił 18.05.10, 21:26 Do tamtej wypowiedzi jeszcze mu daleko. Cimoszewicz miał rację ale przedstawił ją w sposób skrajnie arogancki. Tusk jesdynie stwiedził fakt. Trudno by bral na siebie winy wójta którego ani nie wybierał ani rekomendował, choć i tak to jego rząd bedzie musiał przeciwdziałać zaniedbaniom tegoż wójta. PS Ale wtopa wszechcasów to "Spieprzaj dziadu" i nic tego nie przebije jeszcze przez długie lata. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Niebojsie, Abstrakt! Jeszcze przebija Cimoszkie.. 18.05.10, 21:31 ..p.p. premier i POprezydent:) Apeluje o cierpliwosc! Odpowiedz Link Zgłoś
tadzap Re: Ja wam wójta nie wybierałem powiedział premie 18.05.10, 21:27 Donaldo chyba trochę umoczył na tej wizycie.Napewno nie kalosze. Taki POdjarany był. Odpowiedz Link Zgłoś
etwas-geheimnis Re: Ja wam wójta nie wybierałem powiedział premie 18.05.10, 21:46 Powiedział madrze,a zabawne ze jedni krytykowali wójta ,a inni go chwalili za aktywność:-) Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Re: Ja wam wójta nie wybierałem powiedział premie 18.05.10, 21:46 primasort napisała: Czy przebił: Trzeba się było ubezpieczyć? Tusk odpowiada za sztab przy radzie ministrów i wojewodę. PS Było trochę inaczej tylko niewielu o tym pamięta. Latem 1997 na parę miesięcy przed wyborami Polskę nawiedziła wielka powódź. Z tego okresu zapamiętano Pana wypowiedź o ubezpieczeniach dla powodzian. "Ta kwestia wraca do mnie po dzień dzisiejszy. Niefortunna wypowiedź, za którą niejednokrotnie przepraszałem, choć nie do końca była moją winą. Dziennikarze zadali mi pytanie, czy powodzianie mogą liczyć na odszkodowania. Odezwał się we mnie prawnik, dla którego odszkodowanie wiąże się z umową o ubezpieczeniu." "Odpowiedziałem więc, że odszkodowań nie będzie, bo trzeba było być ubezpieczonym, tyle że zaraz dodałem: rząd udzieli jednak pomocy i wykorzysta wszystkie środki, którymi dysponuje, by tej pomocy udzielić." "Tę część wypowiedzi już jednak ucięto i nikt nigdy nie zadał sobie trudu odtworzenia tego kolejnego zdania. Próbowałem wydobyć to nagranie z archiwów TVP, ale mi go nie udostępniono. Moja nieostrożność polegała na tym, że jako doświadczony polityk powinienem wiedzieć jak budować zdania. Powinienem odpowiedzieć, że nie nazwałbym tego odszkodowaniami, lecz pomocą, bo pomocy rząd udzieli, a odszkodowania wypłaca firma ubezpieczeniowa." "Ta dziennikarska manipulacja pozwoliła zaprezentować mnie jako człowieka nieczułego, zimnego, takiego, którego nie obchodzi los tysięcy poszkodowanych ludzi." "Nikt nie zwracał jakoś wtedy uwagi, że ówczesny przewodniczący opozycji Marian Krzaklewski odpoczywał przez całą powódź we Włoszech i guzik z pętelką obchodził go los powodzian." www.przekroj.pl/20latpozniej_artykul,4277,3.html Odpowiedz Link Zgłoś
primasort Re: Ja wam wójta nie wybierałem powiedział premie 18.05.10, 22:13 Wątpię, żeby Tusk uznał kiedyś swoją wypowiedź za niefortunną i przeprosił. Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Re: Ja wam wójta nie wybierałem powiedział premie 18.05.10, 22:47 primasort napisała: Wątpię, żeby Tusk uznał kiedyś swoją wypowiedź za niefortunną i przeprosił. Tu nie ma za co przepraszać tylko: www.maszglos.pl/wybory_2010.php Odpowiedz Link Zgłoś
kubala11 Pan premier prosił żeby zapamiętać... 18.05.10, 22:56 kto co spieprzył Zapamiętamy panie premierze, mam nadzieję... Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: Ja wam wójta nie wybierałem powiedział premie 18.05.10, 23:08 To sobie zobacz, pisisorcie, jak organizowana jest ewakuacja w Zabrzegu (Czechowicach-Dziedzicach) Tam wybrali sobie pracowitego burmistrza, który organizuje miasto także na wypadek powodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
primasort Re: Ja wam wójta nie wybierałem powiedział premie 18.05.10, 23:17 Każda okazja dobra do agitacji? Odpowiedz Link Zgłoś
prawieemeryt Re: Ja wam wójta nie wybierałem powiedział premier 19.05.10, 08:07 A wybierał? Czy premier - każdy - ma obowiązek całą dobę prowadzić każdego wójta, sołtysa, starostę etc. za rękę i pokazywać palcem co ma w danej chwili zrobić? Czy przebił: Trzeba się było ubezpieczyć? Nie przeił! Cimoszewicz miał świętą rację: trzeba było się ubezpieczyć. Mniej wypić i się ubezpieczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
allspice Re: Ja wam wójta nie wybierałem powiedział premie 19.05.10, 08:10 Dobrze powiedział - wójta wybierali sobie sami. Jaki gospodarz taka wieś czy gmina. Zamiast budować kolejny kościół należało wybudować wały i ubezpieczyć swój dobytek. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Ja wam wójta nie wybierałem powiedział premie 19.05.10, 08:21 DonalT:Ja wójtów wam nie wybierałem tylko im roboty dodałem i kasiorę zabrałem. Odpowiedz Link Zgłoś