Dodaj do ulubionych

Komorowski ignorant

IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.06.10, 13:53
Komorowski nie zna sie na niczyn to katastrofa to ciepła klucha i on ma
być prezydentem to skandal niedoczekanie
Obserwuj wątek
    • hal9000 Re: Komorowski ignorant 23.06.10, 15:03
      A na czym zna się Kaczyński?
      • lagamega Re: Komorowski ignorant 23.06.10, 15:17
        Bronek to du..pa wołowa!!!
      • Gość: aaa Re: Komorowski ignorant IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.10, 15:23
        Kaczyński najlepiej zna się na kłamstwie i mataczeniu.
        Do tego jest chory na władzę.
        • tomaszszyfr jestem zadowolana z konferencji prasowej 23.06.10, 16:34
          Podczas konferencji prasowej Kaczyński pokazał się ,że jest politykiem z klasą.
          Nie poniża siebie i Polaków.
          • fox1984 Re: jestem zadowolana z konferencji prasowej 23.06.10, 21:00
            Tak no bez wątpienia, szczególnie jak powiedział, że jestem człowiekiem o
            poglądach lewicowych. Koń by się uśmiał ale jak to powiedział najlepszy polityk
            tej partii (oczywiście zaraz po duce) "ciemny lud i tak wszystko kupi".
            • Gość: Marek Re: jestem zadowolana z konferencji prasowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.10, 23:06
              Chyba się mylisz. W odniesieniu do gospodarki (kontrolowanie wszystkiego) on jest bliski nawet komunizmowi. Studiował zresztą Marksa i Lenina.Samo studiowanie nie jest zresztą złe, ale wyciąganie takich jak on idotycznych wniosków świadczy o istotnych ograniczeniach umysłowych. Ponadto jego metody polityczne. To jest prosta kontynuacja tow. Dzierżyńskiego. Drobne kłamstewko dotyczące prywatyzacji to pikuś.
              • fox1984 Re: jestem zadowolana z konferencji prasowej 24.06.10, 09:26
                O tym że Jarosław K przypomina "dobrego" PZPR-owskiego aparatczyka za czasów
                Gomułki i Gierka to wiem od dawna. Wystarczy popatrzeć na jego zachowanie i styl
                mówienia.
                Co zaś do poglądów, to wiesz do niedawna głosił iż jest przedstawicielem
                prawicy, chciał delegalizować SLD i jeszcze parę innych kwiatków a teraz krzyczy
                iż jest człowiekiem lewicy. Zmienia skórę wg potrzeby byle się utrzymać przy
                korycie. Wnioski niech każdy wyciągnie sam.
                • Gość: Miłosz Kurvinox Re: Lody się kręcą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.10, 23:40
                  Komorowski na Wawelu modlił się do kamer,a z Napieralskim rozmowy trwały przy
                  drzwiach zamkniętych.Napieralski jeszcze kokietuje swoich wyborców,ale decyzja
                  już zapadła.Kaczyńskiemu można wiele zarzucić,ale nic z tego o czym piszesz.To
                  Napieralski pierwszy zaproponował okrągły stół,Kaczyński nie odmówił.O głosy się
                  nie martw decyzje już zapadły na pewno otrzyma je Twój idol .Lody się kręcą:)))
          • Gość: gośc z Czech Re: jestem zadowolana z konferencji prasowej IP: *.45.broadband3.iol.cz 23.06.10, 21:09
            ... jestem za! Jaroslaw Kaczynski podoba sie naszemu bylemu premierowi Zemanowi.
            Krytykowali, pluli a dzisaj widzom, ze byl nejlepszy!
            • Gość: Marek Re: jestem zadowolana z konferencji prasowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.10, 22:57
              Podoba się też Klausowi. Tylko dlatego, że szanuję wolny wybór Czechów nie chce mi się pisać na jego (Klausa) temat.Gdybym był Czechem wybrałbym mądrzej. Bratnia dusza Kaczyńskich.
          • Gość: Marek Re: jestem zadowolana z konferencji prasowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.10, 22:49
            To są żarty. JK uwielbia dzielić i poniżać ludzi. Jak kameleon dostosowuje się do sytuacji. Jest godny pogardy,ponadto jest podejrzany o kłamstwo.To jego metoda na karierę. Odrażający typek.
            Ja ze strony ZOMO
    • nnike Re: Komorowski ignorant 23.06.10, 21:13
      Kaczyński będzie vetował, Komorowski współpracował.
      Wiadomo kogo wybrać, nie?
      • Gość: nina Re: Komorowski ignorant IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.10, 22:40
        Współpracował!? Wykonywał polecenia swojej macierzystej partii i jej lidera. Powinny być wprowadzone zmiany w konstytucji. Ordynacja wyborcza powinna zawierać klauzulę zabraniającą kandydowania ludziom związanym z jakąkolwiek partią.
        • nnike Re: Komorowski ignorant 23.06.10, 23:52
          Gość portalu: nina napisał(a):

> Ordynacja wyborcza powinna zawierać
          > klauzulę zabraniającą kandydowania ludziom związanym z jakąkolwiek partią.

Psia kość, spóźniłam się z kandydowaniem, ale jeszcze wszystko przede mną ;)
          • Gość: nina Re: Komorowski ignorant IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.10, 09:53
            Spróbuj za cztery lata :) Może wcześniej, jeśli się ktoś postara?
        • hal9000 Re: Komorowski ignorant 24.06.10, 09:16
          Wykonywał polecenia swojej macierzystej partii i jej lidera.

Na pewno. Ale może przynajmniej nie będzie głośno meldował o
          wykonywaniu zadań... :)

Powinny być wprowadzone zmiany w konstytucji. Ordynacja wyborcza
          powinna zawierać klauzulę zabraniającą kandydowania ludziom
          związanym z jakąkolwiek partią.

To jest nierealne. Ale może być wymóg, aby prezydent musiał
          zrezygnować z członkowstwa w partii na czas trwania kadencji.

Ale generalnie rola prezydenta w Polsce jest źle ustawiona.
          Kompetencje prezydenta i rządu nie powinny się pokrywać, bo to
          prowadzi do przepychanek takich jak np. te w reprezentowaniu Polski
          w Brukseli. Z kolei prezydenckie prawo weta pozwala na skuteczne
          blokowanie prac rządu.

Rola prezydenta powinna zostać ograniczona do funkcji
          reprezentacyjnych. Do kontroli Sejmu wysrczy Senat. Uprawnienia
          Senatu mogłyby zostać jakoś zwiększone. Prezydent mógłby być wtedy
          wybierany przez Sejm, a nie w wyborach powszechnych.

BK będzie słabym prezydentem, ale mam nadzieję, że właśnie dlatego
          nie będzie się przeciwstawiał zmianom w takim kierunku.

I to jest główny powód dla którego ma on moje poparcie. :)
          • fox1984 Re: Komorowski ignorant 24.06.10, 09:31
            Hal9000 nie do końca się z Tobą zgodzę.
            Jeśli BK zostanie prezydentem, to nie będzie takich szopek jak z pamiętną walką
            o krzesło na szczycie. I to jest jeden z powodów, który przemawia za tym, że
            gorsza prezydentura od poprzedniej to nie będzie, wręcz odwrotnie :)
            • hal9000 Re: Komorowski ignorant 24.06.10, 23:18
              nie będzie takich szopek jak z pamiętną walką o krzesło na
              szczycie

Jasne, to bezpośrednia korzyść... :)
    • Gość: marek Re: Komorowski ignorant IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.10, 22:44
      Gdy wygra jego konkurent to niedługo wszyscy pójdziemy do psychiatry
      • Gość: gośc z Czech Re: Komorowski ignorant IP: *.45.broadband3.iol.cz 24.06.10, 10:24
        Panie Marku, Klaus ne najlepszym prezidentem. Ale lepszym od Hawla, ktorego caly
        swiat do dzis uwielba. Klaus jest euroskeptykem, bo EU nam uz dzisaj pokazuje,
        jak jich trzeba neswobodno posluchac. I dla lisabonskiego traktatu szanujemy
        waszego zmarlego pana prezidenta, bo kiedy maly kraj jest nieswobodny, nikdy ne
        bendze dla wszistkich ludzi dobrze a musi se posluchac mocnych a silnych
        diktatorow... Zmarly politik Lux byl opluwany "gad", dzis mowiom, ze byl
        nejlepszy polityk. Polityka niema o tancowaniu, jak mocni chcom. A Wasz pan
        prezident L.K. to po swoemu umial...Czest jego pamiontce. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka