hummer 03.07.10, 14:09 które nosiłem jak miałem kilka lat. I tyle w temacie. Szkoda, że wygrzebano człeka z grobu po to, by go pogrzebać w majestacie IPN. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grek.grek Re: Pyjas mnie tyle obchodzi co majty 03.07.10, 14:45 Prawda zawsze żenuje małych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Pyjas mnie tyle obchodzi co majty 03.07.10, 15:06 Zadziwiające, jak bardzo jaskrawe są różnice mentalne pomiędzy zwolennikami różnych opcji politycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
olga_w_ogrodzie Re: Pyjas mnie tyle obchodzi co majty 03.07.10, 15:12 anwad napisała: > Zadziwiające, jak bardzo jaskrawe są różnice mentalne pomiędzy zwolennikami róż > nych opcji politycznych. tak. chyba, gdyby można to było obiektywnie zbadać, to różnice charakterologiczne, ani chybi, by się ujawniły. ale nie należy, na hurra, uogólniać. zdaje się, że Ty i ja jesteśmy zwolennikami innych opcji politycznych, ale ja zgadzam się z Tobą co do tego, że komentarz żenujący. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Pyjas mnie tyle obchodzi co majty 03.07.10, 15:42 Wśród liberalnej opcji politycznej są "mentalne" różnice.Np część liberałów jest za KRUSem gdzie latyfundysta(1000 ha)płaci mniejsze składki na ZUS(emerytury)i składki zdrowotne(NFZ)niż fryzjerka z jednoosobowego zakładu. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Bo widzisz, to jest dalej granie trupami 04.07.10, 03:42 anwad napisała: > Zadziwiające, jak bardzo jaskrawe są różnice mentalne pomiędzy zwolennikami róż > nych opcji politycznych. Kilka dni temu po latach powróciła sprawa Pyjasa. Nagle przed wyborami, ludzie, którzy są nieskalani, przypomnieli sobie o nim. Za 30 lat powróci sprawa Blidy. Okaże się, że zabiła ją zbrodnicza organizacja co się IV RP nazywała, tworzona przez PO i PiS. Dla mnie o wiele większym opozycjonistą od Pyjasa jest Ryszard Siwiec. Nie walczył o ustrój, walczył o godność. W polskiej polityce godność ludzka zeszła na margines. Gra się trupami, kiedy to wygodne. Jeśli trup jest nie pomyśli, to jest to obraza majestatu. Inna mentalność. Skupiamy się na trupach, które już były. Smoleńsk, Pyjas. A co robimy, by się nie pojawiały nowe? Każda przedwczesna śmierć jest niepotrzebna. Ile ludzi ginie na drogach z powodu złej infrastruktury? Jakoś cicho o nich. Bo ich śmierć ciężko wykorzystać politycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Bo widzisz, to jest dalej granie trupami 04.07.10, 08:37 > Kilka dni temu po latach powróciła sprawa Pyjasa. Nagle przed wyborami. Decyzja o ekshumacji została ogłoszona w marcu, a więc wtedy, gdy nikt nie spodziewał się przedterminowych wyborów. > Skupiamy się na trupach, które już były. Smoleńsk, Pyjas. Jest wina, powinna być kara. Nie "wszystko gra" (to a propos pewnego filmu). Odpowiedz Link Zgłoś
dyktatura.po.letariatu To prawda.Co z tym hummerem się dzieje. 03.07.10, 15:14 Na jego miejscu to ja bym dał sobie z dwa tygodnie spokój z polityką. Nie daje już rady. A jak Jarek wygra wybory, to już PO nim. Tworki Bankowe. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Pyjas mnie tyle obchodzi co majty 03.07.10, 15:16 grek.grek napisał: > Prawda zawsze żenuje małych ludzi. czy dobrze rozumiem, że uważasz się za Wielkiego Człowieka? Odpowiedz Link Zgłoś
dyktatura.po.letariatu Ja go obseruję czasem.To jest bardzo ciekawy przyp 03.07.10, 15:10 Ja go obseruję czasem.To jest bardzo ciekawy przypadek, dla psychoanalityka. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Ja go obseruję czasem.To jest bardzo ciekawy 03.07.10, 15:26 To całkiem inteligentny człowiek, któremu jednak brak w niektórych sprawach zwykłego poczucia przyzwoitości. Odpowiedz Link Zgłoś
notozobaczymy Re: Pyjas mnie tyle obchodzi co majty 03.07.10, 18:42 No jak. W końcu trzeba za wodzem wielbić czasy Edwarda :) Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Pyjas mnie tyle obchodzi co majty 03.07.10, 14:55 Gdyby przeżył byłby dziś ministrem,senatorem,prezesem spółki SP i zainkasował odszkodowanie w III RP w postaci setek tysięcy PLN tak jak inni patrioci z "podziemnej" opozycji. Odpowiedz Link Zgłoś
dyktatura.po.letariatu Z SBcją twoja rodzina niema nic wspólnego???????? 03.07.10, 15:08 Odpowiedz Link Zgłoś
adam81w Re: Pyjas mnie tyle obchodzi co majty 03.07.10, 15:10 A mnie interesuje. To część naszej historii. Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: Pyjas mnie tyle obchodzi co majty 03.07.10, 16:03 No wlasnie. Tylko czy prawdziwej? Zaczynam miec wątpliwosci. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Podobnie jak Blida. 04.07.10, 03:12 adam81w napisał: > A mnie interesuje. To część naszej historii. Jej śmierć też przeszła do historii i tak samo nie będzie wyjaśniona. Odpowiedz Link Zgłoś
etwas-geheimnis Re: Pyjas mnie tyle obchodzi co majty 03.07.10, 15:12 kiedy przyszli po Żydów ,nie protestowałem nie byłem żydem kiedy przyszli po komunistów , nie protestowałem. Nie byłem komunistą. Kiedy przyszli po zwiazkowców,nie protestowałem. Nie byłem zwiazkowcem. Kiedy przyszli po mnie,nikt nie protestowal . Nikogo juz nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Z Pyjasem to nie może być prawda 03.07.10, 15:40 Przecież Edward Gierek był patriotycznym komunistą i nie zamykał opozycji do pierdla, a jeśli już - to na krótko i ogłaszał amnestię. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Z Pyjasem to nie może być prawda 03.07.10, 15:47 W III RP uznano za "zbrodnię komunistyczną" zwolnienie z pracy ZOMOwca przez ministra SW gen Kiszczaka!? Odpowiedz Link Zgłoś
etwas-geheimnis Re: Z Pyjasem to nie może być prawda 03.07.10, 16:06 Pewnie że nieprawda. Spadł ze schodów. Potknal sie , a ze dom mial wiele pieter ,a on sie potykał na kazdym ,to juz pech. Odpowiedz Link Zgłoś
aroden a ty nas tyle obchodzisz , co ciebie Pyjas 03.07.10, 15:46 i jak spadniesz ze schodow w stanie wskazujacym, lub tez dlatego, ze z jednego schodka urwala sie deska, to zglos sie do gospodarza domu. Odpowiedz Link Zgłoś
mr.sajgon Re: Pyjas mnie tyle obchodzi co majty 03.07.10, 15:48 hummer napisał: > które nosiłem jak miałem kilka lat. > > I tyle w temacie. Szkoda, że wygrzebano człeka z grobu po to, by go pogrzebać > w majestacie IPN. > Po czesci sie z toba zgadzam. W tamtym okresie zginelo w nieustalonych okolicznosciach ok 120 osob. Warto postawic pytanie dlaczego ta smierc jest tak przywolywana. Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: Pyjas mnie tyle obchodzi co majty 03.07.10, 16:29 > Po czesci sie z toba zgadzam. W tamtym okresie zginelo w nieustalonych > okolicznosciach ok 120 osob. Warto postawic pytanie dlaczego ta smierc jest tak > przywolywana. No wlasnie. Dlaczego? Co takiego zrobil ten chlopak w okresie niespelna 5 m-cy od powstanie KOR do smierci, ze tak sie zasluzyl? Wszystko co wiemy, to glownie od Wildsteina. Pewne rzeczy mozna wydedukowac. Ale czy sa poza tym jakies dowody? Byli czlonkowie zaolozyciele, aktywni dzialacze, przesladowano ich, zamykano, ale nie mordowano bestialsko. Odpowiedz Link Zgłoś
piq no braaawo, tow. sajgon, widzę, że... 03.07.10, 19:33 ...bratanie się z komuchami i poniewieranie pamięcią zamordowanych przez komunę stało się waszą już nie drugą, tylko pierwszą naturą. Jesteście prawdziwy bolszewik. Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: no braaawo, tow. sajgon, widzę, że... 03.07.10, 19:52 zamiast ublizac bądz uprzejmy/a/ wyjasnic mi, co takiego nadzwyczajnego zrobil Pyjas w okresie od wrzesnia 1976 kiedy to powstal KOR /wsrod zalozycieli go nie ma/ do swojej smierci bodaj w maju 1977r., ze az go UBecja zabila? Kuron i wielu innych zrobili mam wrazenie znacznie więcej. Przesladowani byli, wiezieni,bici, ale nie bestialsko mordowani. Wychodzi na to, ze przez te pare miesiecy Pyjas zrobil wiecej i byl znacznie niebezzpieczniejszy, niz zalozyciele KOR. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu A tobie, Xeniu, o co biega?! 03.07.10, 19:52 Rozumiem, komuchi w rodzaju Hummera, czy Greka, ale tobie co dolega? Odpowiedz Link Zgłoś
mr.sajgon Re: A tobie, Xeniu, o co biega?! 03.07.10, 19:57 marouder.eu napisał: > Rozumiem, komuchi w rodzaju Hummera, czy Greka, ale tobie co dolega? Wkurza mnie jak ktos pisze "opozycja demokratyczna". To haslo klucz sugerujace ze kazda inna byla niedemokratyczna. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Ale zgadzasz sie z tym, co napisal Kamil.. 03.07.10, 20:04 ..ze smierc Pyjasa byla rodzajem mechanizmu spustowego, organizujacego i w duzej czesci jednoczacego opozycje w srodowiskach akademickich? Odpowiedz Link Zgłoś
mr.sajgon Re: Ale zgadzasz sie z tym, co napisal Kamil.. 03.07.10, 20:12 marouder.eu napisał: > ..ze smierc Pyjasa byla rodzajem mechanizmu spustowego, organizujacego i w duze > j > czesci jednoczacego opozycje w srodowiskach akademickich? Z tym tak, to byla ta iskra. Jednak daleki jest od mitologizowania tej akurat smierci. Kazda jest wazna jesli zostala zlozona na oltarzu wolnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Ale zgadzasz sie z tym, co napisal Kamil.. 03.07.10, 21:41 Coś takiego pisze zwolennik Napieralskiego? Zastanawiające... Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: A tobie, Xeniu, o co biega?! 03.07.10, 20:18 Opozycja demokratyczna(?)działająca metodą Czumy i Niesiołowskiego przez próbę spalenia góralskiej chaty-muzeum w Poroninie.Bo kiedyś(w 1903)mieszkał tam Lenin!!Metoda godna Mahometa Ghandiego(w/g nazewnictwa Lecha W(Mędrca Europy) Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Elwer, na co ci w tym watku Niesiolowski z.. 03.07.10, 20:22 ..Czuma? Mozesz ty mnie odpowiedziec po prostu? Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Elwer, na co ci w tym watku Niesiolowski z.. 03.07.10, 20:40 Bo UNE też byli opozycjonisty,podobne do tego sztudenta. Odpowiedz Link Zgłoś
mr.sajgon Re: Xeniu? 03.07.10, 20:39 anwad napisała: > Na tym forum panuje taka maniera. Na poczatku protestowalem teraz mi to wisi. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Ale zeby sie wlasnego nicka wypierac??!! 03.07.10, 20:43 Latami trwajacego??!! Odpowiedz Link Zgłoś
mr.sajgon jak zwykle przesadzasz :-) 03.07.10, 20:56 marouder.eu napisał: > Latami trwajacego??!! To tylko twoja teoria ktora nie ma realnego odniesienia. Z tego co sprawdzilem on pisal tylko dwa lata, ty uwazasz ze pisal latami. Na dodatek gdybym ja byl wlascicielem tego loginu to po co mialbym to robic ? Jestes w stanie podac racjonalny motyw takiego dzialania ? ps. juz kiedys pisalem ze jak tylko odzyskam swoj stary login to do niego powroce. Jednak to nie ten o ktorym teraz piszemy. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Ale zeby sie wlasnego nicka wypierac??!! 03.07.10, 20:57 Dlaczego miałby się wypierać? Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Nie bede w to wchodzil:) 03.07.10, 21:03 Xenio, powiedzmy, przeszarzowal w okreslonej sprawie, na okreslonym forum:) Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Nie bede w to wchodzil:) 03.07.10, 21:11 No dobrze, nie będę dopytywać :) Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Mi wyglada, Scanowi wyglada.. 03.07.10, 20:56 ..a jakby dluzej go znalismy. Odpowiedz Link Zgłoś
mr.sajgon scan to ten co ze szturmowka lata 03.07.10, 21:14 marouder.eu napisał: > ..a jakby dluzej go znalismy. zdazylem go poznac, jak mu cos nie pasi to wpada i drze jape - pisdactwo klamie !!!!!! Nawiedzony. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Uuuu, sam wiesz, ze zeby Scan sie rozdarl.. 03.07.10, 21:31 ..to trzeba nie byle jak go rozzloscic:) Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: Uuuu, sam wiesz, że dużo trzeba, bym??? 03.07.10, 21:39 mogę Cię prosić?? Zaraz misie przestanie chcieć! Mam otwarcie napisać?? mr.sajgon nie jest Xeniem!!! A teraz rób co chcesz, w ramach ciszy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Mi wyglada, Scanowi wyglada.. 03.07.10, 21:23 Dłużej? I co z tego? Nie zawsze oznacza to "lepiej". Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mr.sajgon Re: Xeniu? :))) 03.07.10, 20:57 ave.duce napisała: > Nie wyglądasz mi na Xenocide'a. > > :p Widzisz mnie na monitorze, zaczynam sie obawiac o swoja prywatnosc :-) Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: Xeniu? :))) 03.07.10, 21:15 ave.duce napisała: .. Nie słuchaj, oglądaj i uwierz?? Myli się :) Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu No, wy we dwie, to zawsze macie racje:) 03.07.10, 21:30 Mnie tam Xeniu w tej postaci nie przeszkadza. Zazwyczaj mowi trafnie, wiec o niby o co mam miec kaman? Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Nie zawsze, niestety ;( 03.07.10, 21:35 Ok, Panie Marouderze. Miłego wieczoru bez "czepialstwa" życzę. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: No, wy we dwie, to zawsze macie racje:) 03.07.10, 22:41 Serio??:(( Przykro mi:(( Odpowiedz Link Zgłoś
mr.sajgon Re: Xeniu? :))) 03.07.10, 21:18 ave.duce napisała: > Don't worry, be happy ;) > > :p Nie ma to jak przeczytac cos milego od kobiety :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: A tobie, Xeniu, o co biega?! 03.07.10, 21:13 A ja wiem, że się mylisz i wprowadzasz w błąd, daj se luz?? Proszę:) Odpowiedz Link Zgłoś
camille_pissarro Re: Pyjas mnie tyle obchodzi co majty 03.07.10, 15:59 Dzięki takim ludziom jak S.Pyjas kształtowała się demokratyczna opozycja w Polsce, a w końcu doczekaliśmy się wolnego kraju, ale skąd ma to wiedzieć ktoś, którego horyzont myślowy zaczyna i kończy się na majtkach, żeby nie przypomnieć pieluch... Odpowiedz Link Zgłoś
mr.sajgon Re: Pyjas mnie tyle obchodzi co majty 03.07.10, 16:04 camille_pissarro napisał: > Dzięki takim ludziom jak S.Pyjas kształtowała się demokratyczna opozycja w > Polsce, a w końcu doczekaliśmy się wolnego kraju, ale skąd ma to wiedzieć ktoś, > którego horyzont myślowy zaczyna i kończy się na majtkach, żeby nie przypomnieć > pieluch... Tresc pierwszego twojego zdania jest politycznym belkotem. Zeby nie tracic czasu rozwim je. Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: Pyjas mnie tyle obchodzi co majty 03.07.10, 16:56 > Tresc pierwszego twojego zdania jest politycznym belkotem. Zeby nie tracic czas > u > rozwim je. Tez czekam z utęsknieniem, bo temat mnie niezwykle zainteresowal. Odpowiedz Link Zgłoś
camille_pissarro Re: Pyjas mnie tyle obchodzi co majty 03.07.10, 18:16 Sprawa jest oczywista dla tych, którzy w tamtym okresie studiowali.Pochodną śmierci Stanisława Pyjasa było może nie tyle zjednoczenie się studenckich opozycjonistów, ale był to punkt zwrotny dla studenckich ruchów oporu w stosunku do PRL'owskiej władzy.Do tego należy dodać matactwa odnośnie okoliczności śmierci S.Pyjasa ze strony ówczesnych organów ścigania, wymiaru sprawiedliwości.Do tego należy dodać serię tajemniczych zgonów ludzi z SB, by utwierdzić się w przekonaniu, że śmierć S.Pyjasa, działacza opozycji demokratycznej nie była dziełem przypadku... To był jak powtarzam punkt zwrotny nie tylko w środowisku akademickim Krakowa, echem odbiła się śmierć tego studenta w pozostałych ośrodkach akademickich, ja studiowałem w Warszawie i tez o śmierci tego studenckiego działacza demokratycznej opozycji z Krakowa było bardzo głośno.Oczywiście, że wpłynął ten fakt znacząco jak wyżej wspomniałem na konsolidacje opozycji studenckiej przede wszystkim w Krakowie.Co dalej , to tęż powinno być oczywiste, ponieważ następstwem było wreszcie po raz pierwszy zjednoczenie się w walce przeciw choremu, narzuconemu systemowi robotników i inteligencji, a przy takiej konsolidacji siły opozycyjnej władza już była ( oczywiście bez uciekania się do rozwiązań siłowych ) bezsilna... Resztę można sobie "wygooglać" lub przeczytać, ja zwijam się na koncert... Odpowiedz Link Zgłoś
mr.sajgon Re: Pyjas mnie tyle obchodzi co majty 03.07.10, 18:54 camille_pissarro napisał: > Sprawa jest oczywista dla tych, którzy w tamtym okresie studiowali.Pochodną > śmierci Stanisława Pyjasa było może nie tyle zjednoczenie się studenckich > opozycjonistów, ale był to punkt zwrotny dla studenckich ruchów oporu w stosunk > u > do PRL'owskiej władzy.Do tego należy dodać matactwa odnośnie okoliczności > śmierci S.Pyjasa ze strony ówczesnych organów ścigania, wymiaru > sprawiedliwości.Do tego należy dodać serię tajemniczych zgonów ludzi z SB, by > utwierdzić się w przekonaniu, że śmierć S.Pyjasa, działacza opozycji > demokratycznej nie była dziełem przypadku... > To był jak powtarzam punkt zwrotny nie tylko w środowisku akademickim Krakowa, > echem odbiła się śmierć tego studenta w pozostałych ośrodkach akademickich, ja > studiowałem w Warszawie i tez o śmierci tego studenckiego działacza > demokratycznej opozycji z Krakowa było bardzo głośno.Oczywiście, że wpłynął ten > fakt znacząco jak wyżej wspomniałem na konsolidacje opozycji studenckiej przede > wszystkim w Krakowie.Co dalej , to tęż powinno być oczywiste, ponieważ > następstwem było wreszcie po raz pierwszy zjednoczenie się w walce przeciw > choremu, narzuconemu systemowi robotników i inteligencji, a przy takiej > konsolidacji siły opozycyjnej władza już była ( oczywiście bez uciekania się do > rozwiązań siłowych ) bezsilna... > Resztę można sobie "wygooglać" lub przeczytać, ja zwijam się na koncert... > Przyznaje ze pieknie napisales ale ja o cos sie przypieprze. Skromnie przyznam ze mnie wq.... stosowanie hasel kluczy. Camilu papuge tez mozna nauczyc tego ale my ludzie powinnismy mowic swoimi slowami. Mam do Ciebie prosbe zrob mi prostemu uzyszkodnikowi netu wyklad na temat tego co to jest dla ciebie "opozycja demokratyczna". Ja rozumiem slowo opozycja tak - jest to ruch w opozycji do czegos np. rzadu, ustroju etc. A dlaczego ty nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Pyjas mnie tyle obchodzi co majty 03.07.10, 19:10 Gdy Dzisiejsza Solidarność jest w opozycji do rządu,nazywana jest zadymiarską SOLIDARNOŚCIĄ I WARCHOŁAMI.TAK SAMO WŁADZE prl NAZYWAŁY STRAJKUJĄCYCH W 1976,1980..../PRAWO JF kENNEDYEGO:Wprawdzie to byli też ssyny ale to byli nasze ssyny! Odpowiedz Link Zgłoś
mr.sajgon Re: Pyjas mnie tyle obchodzi co majty 03.07.10, 19:16 zoil44elwer napisał: > Gdy Dzisiejsza Solidarność jest w opozycji do rządu,nazywana jest zadymiarską > SOLIDARNOŚCIĄ I WARCHOŁAMI.TAK SAMO WŁADZE prl NAZYWAŁY STRAJKUJĄCYCH W > 1976,1980..../PRAWO JF kENNEDYEGO:Wprawdzie to byli też ssyny ale to byli nasze > ssyny! Dokladanie tak jest, ale jej nikt nie nazywa demokratyczna, dlaczego ? Odpowiedz Link Zgłoś
piq sajgon, to jest elementarna wiedza,... 03.07.10, 19:36 ...a forum nie jest po to, żeby dokształcać za darmo nierozgarniętą bolszewicką młodzieżówkę. Odpowiedz Link Zgłoś
mr.sajgon jestes tego taki pewny ? 03.07.10, 19:47 piq napisał: > ...a forum nie jest po to, żeby dokształcać za darmo nierozgarniętą bolszewicką > młodzieżówkę. Hm... z tego co mi wiadomo do bolszewickiej mlodziezowki nalezal Adam Michnik. Mozesz tak z niego sie nasmiewac. Zwlaszcza ze ostatnio lansowana teza na temat mozliwosci zmiany image oraz pogladow mowi jasno - jakiekolowiek zmiany sa niemozliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
piq przecież to widać, sajgon,... 03.07.10, 20:15 ...że masz elementarne luki w wiedzy. Uzupełniaj sobie ją na własny rachunek, a nie rób głupawej miny i nie próbuj wycyganiać darmowych korepetycji od mądrzejszych, bo wiedza kosztuje. Z michnika już się ponaśmiewałem, ale wy, sajgon, jesteście znacznie lepszym obiektem z powodu przepaści intelektualnej dzielącej wasz mierny umysł od podstawowej wiedzy i logiki. Odpowiedz Link Zgłoś
mr.sajgon nie reklamuj swojej glupoty ja widac i bez tego 03.07.10, 20:22 piq napisał: > ...że masz elementarne luki w wiedzy. Uzupełniaj sobie ją na własny rachunek, a > nie rób głupawej miny i nie próbuj wycyganiać darmowych korepetycji od > mądrzejszych, bo wiedza kosztuje. > > Z michnika już się ponaśmiewałem, ale wy, sajgon, jesteście znacznie lepszym > obiektem z powodu przepaści intelektualnej dzielącej wasz mierny umysł od > podstawowej wiedzy i logiki. Pozwolisz ze spuszcze twoj smrod razem z toba do Wisly, wiec plyn i slaw polskiego glupka po calym swiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
piq wiecie, sajgon, głupota nie ma narodowości,... 03.07.10, 20:41 ...głupota jest po prostu głupotą. Natomiast z tego, co naklawiaturowaliście tu: > Pozwolisz ze spuszcze twoj smrod razem z toba do Wisly, wiec plyn i slaw > polskiego glupka po calym swiecie. ...wynika wasze uprzedzenie do własnego narodu. A więc, podsumowując: jesteście piewcą prlu, gierka, jarosława, natomiast macie czelność pisać "polski głupek". Wasz bolszewicki internacjonalizm widać na pierwszy rzut oka. Odpowiedz Link Zgłoś
mr.sajgon albo sie uspokoisz albo wezme gazete i potraktuje 03.07.10, 21:00 cie jak upierdliwego komara. Je.... i bedzie po bzyczeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
piq co, biedactwo,... 03.07.10, 23:33 ...brakuje oleju w głowie i argumentów? A gazetę najlepiej wyjmij z głowy, tam gdzie masz wypchane Odpowiedz Link Zgłoś
camille_pissarro własnie wróciłem z koncertu, uczty dla ducha ;-) 03.07.10, 22:23 Opozycja demokratyczna owszem jest to słowo wytrych, najkrócej rzecz ujmując - jest to sprzeciw wobec poczynań władzy lub w ogóle władzy, walka o elementarne prawa człowieka w tym prawo do wolności toczona jednak w granicach prawa, nie uciekająca się w żadnym wypadku do przemocy wobec drugiej strony.Przykładem takiej walki, która dla wielu była drogowskazem, jest droga Mahatmy Gandhiego, który długą, żmudną drogą, w pokojowy sposób doprowadził do uzyskania niepodległości przez Indie... Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Pyjas mnie tyle obchodzi co majty 03.07.10, 19:59 Dzięki, świetne są takie opisy, pozwalają lepiej rozumieć, co się kiedyś działo. Odpowiedz Link Zgłoś
mr.sajgon Re: Pyjas mnie tyle obchodzi co majty 03.07.10, 20:04 anwad napisała: > Dzięki, świetne są takie opisy, pozwalają lepiej rozumieć, co się kiedyś działo :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Pyjas mnie tyle obchodzi co majty 03.07.10, 18:01 Studenci do nauki,czyż nie tak? Gdyby musiał płacić za swoje studiowanie to by się uczył i nie miał czasu na zadymy przeciwko państwu które dało mu szansę na studiowanie za friko. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Pyjas mnie tyle obchodzi co majty 03.07.10, 18:40 Co w Ciebie wstąpiło? Odpowiedz Link Zgłoś
mr.sajgon Re: Pyjas mnie tyle obchodzi co majty 03.07.10, 18:43 anwad napisała: > Co w Ciebie wstąpiło? > On po prostu uwielbia prowokowac i bardzo dobrze przynajmniej wedlug mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Pyjas mnie tyle obchodzi co majty 03.07.10, 18:47 Studenci do nauki,Literaci do piór a bohaterowie podziemnej opozycji sprzed 20-40 lat do muzeum a nie do rządu! Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Pyjas mnie tyle obchodzi co majty 03.07.10, 18:50 zoil44elwer napisał: > Studenci do nauki,Literaci do piór a bohaterowie podziemnej opozycji sprzed > 20-40 lat do muzeum a nie do rządu! Księża na księżyc. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Pyjas mnie tyle obchodzi co majty 03.07.10, 19:02 Chłopy(PSL)do ZIEMI!! Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Pyjas mnie tyle obchodzi co majty 03.07.10, 20:11 Może... Kiedyś twierdził, że głosuje na JKM. Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: Masz rację 03.07.10, 18:51 Jak wejdą moje Wnusie na forum, to tylko kilka lat, zapytają : kim był Pyjas?? Ja to wiem, ty to wiesz, ale sam rozumiesz- martyrologia?? Czas z tym skończyć! Odpowiedz Link Zgłoś
kaczkodyl Re: Pyjas mnie tyle obchodzi co majty 03.07.10, 19:23 Te majty prześlij do Kurii będą badać cudy-) do niebiocha pójdziesz jak sie chłopakom spodobają, to nic że w żółwie czy tam zajączki. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczkodyl Re: Nie jesteś Polakiem to cie nie obchodzi. 03.07.10, 19:45 Prawdziwy Polak bez majt łazi-) Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Nie jesteś Polakiem to cie nie obchodzi. 03.07.10, 20:07 Prawdziwa Polka nie zakłada majtek idąc na randkę.Bo prawdziwy Polak ma brudne ręce! Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Tos sie, Hummer popisal, komusza twoja.. 03.07.10, 19:50 ...w te i nazad! Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Tos sie, Hummer popisal, komusza twoja.. 03.07.10, 20:28 Po grudniu 1970,po ścieżkach zdrowia w 1976 student nie wiedział czym grożą mu takie jego zachowania? Był przeciw dyktaturze proletariatu ale ochoczo korzystał z dobrodziejstwa darmowego studiowania jaką nu stworzył socjalizm.Ja jak jestem przeciwko komuś czy czemuś nie korzystam z jego dobrodziejstw.Opozycjonisty antykomunistyczne które chwalą się dyplomami darmowych(+ stypendia)komunistycznych wyższych uczelni PRL. Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Prezesa też nie ochodzi 03.07.10, 20:16 w przeciwnym razie nie wychwalał by Gierka i nie twierdzil że opozycji w jego czasach nie przesladowano. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Prezesa też nie ochodzi 03.07.10, 20:23 wkkr napisał: > w przeciwnym razie nie wychwalał by Gierka i nie twierdzil że > opozycji w jego czasach nie przesladowano. Zapytam ze zwykłej ciekawości - czy jest kraj w którym nie prześladuje się opozycji, która oficjalnie mówi, że chce obalić istniejący ustrój? Odpowiedz Link Zgłoś
mr.sajgon Re: Prezesa też nie ochodzi 03.07.10, 20:27 remez2 napisał: > wkkr napisał: > > > w przeciwnym razie nie wychwalał by Gierka i nie twierdzil że > > opozycji w jego czasach nie przesladowano. > Zapytam ze zwykłej ciekawości - czy jest kraj w którym nie prześladuje się > opozycji, która oficjalnie mówi, że chce obalić istniejący ustrój? > Przesadzasz, przeciez to byla opozycja demokratyczna :-) Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Prezesa też nie ochodzi 03.07.10, 20:29 mr.sajgon napisał: > remez2 napisał: > > > wkkr napisał: > > > > > w przeciwnym razie nie wychwalał by Gierka i nie twierdzil że > > > opozycji w jego czasach nie przesladowano. > > Zapytam ze zwykłej ciekawości - czy jest kraj w którym nie prześladuje si > ę > > opozycji, która oficjalnie mówi, że chce obalić istniejący ustrój? > > > > Przesadzasz, przeciez to byla opozycja demokratyczna :-) Tego nie uwzględniłem. :-( Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Ale ustrój był niedemokratyczny 03.07.10, 20:38 no ale prezes w ttamtym czasie u mamusi pod kiecką czas spędzal, więc co on może o tym wiedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Re: Prezesa też nie ochodzi 03.07.10, 20:40 remez2 napisał: > wkkr napisał: > > > w przeciwnym razie nie wychwalał by Gierka i nie twierdzil że > > opozycji w jego czasach nie przesladowano. > Zapytam ze zwykłej ciekawości - czy jest kraj w którym nie prześladuje się > opozycji, która oficjalnie mówi, że chce obalić istniejący ustrój? ========================== Powiedz to prezesowi. PS W krajach demokratycznych z zasadny nikogo się nie przesladuje. A prl nie był państwem demokratycznym. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Prezesa też nie ochodzi 03.07.10, 20:46 W krajach demokratycznych z zasadny nikogo się nie przesladuje. A prl nie był państwem demokratycznym. W krajach demokratycznych nie ma opozycji, która chce zmienić ustrój np. na faszystowski czy komunistyczny. Ale gdyby się pojawiła - będzie zwalczana? Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Re: Prezesa też nie ochodzi 03.07.10, 20:56 remez2 napisał: > W krajach demokratycznych z zasadny nikogo się nie przesladuje. > A prl nie był państwem demokratycznym. > W krajach demokratycznych nie ma opozycji, która chce zmienić ustrój np. na > faszystowski czy komunistyczny. =============================================== hahahahahaha :)))) Ależ jesteś naiwny... =============================================== Ale gdyby się pojawiła - będzie zwalczana? ================================= Nie bedzie prześladowana. Działania skrajnych grup sa monitorowane przez odpowiednie służby. Jesli są dowody na działalność niezgodną z prawem wkracza prokurator itd. Pamiętaj że opozycja demokratyczna w czasach Gierka nie łamała prawa ówczesnie obowiązujecego. Nikt poza moczulskim nie dążył do zmiany ustrju. Nikomu to sie nawet nie sniło. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Prezesa też nie ochodzi 03.07.10, 21:06 > hahahahahaha :)))) > Ależ jesteś naiwny... Pewnie tak ale próbuję myśleć. > Nikt poza moczulskim nie dążył do zmiany > ustrju. Nikomu to sie nawet nie sniło. S.Niesiołowski, A. Czuma, bracia Kowalczykowie et consortes. L.Moczulski był płatnym konfidentem. -------------- Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Prezesa też nie ochodzi 03.07.10, 20:46 A gdy opozycjoniści mówią że rządzący komuniści będą wisieć na drzewach zamiast liści? Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Glupku, Abstrakt, jak sie z jakim haszysta gdzies 03.07.10, 20:24 ...w ciemnym kacie zamieniles na rozumy, to sie tym przynajmniej nie chwal w publicznym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
goldenwomen123 jestes z tego narodu co to mają patent ..... 03.07.10, 20:37 na martyrologię. Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: nie 03.07.10, 20:51 wkkr napisał: > on jest wolakiem Kto?? O kim klikasz?? Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Pewnie wydaje mu sie, ze o mnie:)/nt 03.07.10, 21:24 Nie, o tym, który dla mnie nie istnieje ;) :p Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Pewnie wydaje mu sie, ze o mnie:)/nt 03.07.10, 21:36 ave.duce napisała: > Nie, o tym, który dla mnie nie istnieje ;) To skąd wiesz, że to on skoro go nie ma? :-0 Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Pewnie wydaje mu sie, ze o mnie:)/nt 03.07.10, 21:38 Miewam omamy wzrokowe :) Dobranoc. :p Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: Pewnie wydaje mu sie, ze o mnie:)/nt 03.07.10, 21:45 JaK się Absztysiowi wydaje, niech się tego Czuma, poczekamy na odpowiedź?:)) Odpowiedz Link Zgłoś