Dodaj do ulubionych

Antykobieca Platforma

20.07.10, 19:31
Nie chce oddać fotela lidera klubu poselskiego Kidawie Błońskiej. Kobieta wygrała dopiero co prezydenturę dla PO.
Przecież ona niemalże dosłownie za uszy wciągnęła tego roztropka, który uważał, że łopatką mozna wybierać gaz z łupków, na fotel prezydenta. A tu proszę męscy szowiniści z PO pokazali jej gest Kozakiewicza. Tak wygląda postępowość tej partii.

Gratuluję kobitkom, które głosowały na PO i Komorowskiego. Teraz te buraki mają was w głębokim poważaniu.
Obserwuj wątek
    • sawa.com Re: Antykobieca Platforma 20.07.10, 20:16
      No widzę, że nie ma odważnych, żeby tknąć temat... dyskryminacji kobiet w PO.
      Panie tak ochoczo głosowały na kopaczy piłki... właśnie zostały przez nich
      skopane...

Kidawa Błońska jest naprawdę świetna, pokazała to w kampanii prezydenckiej.
      Mówię to bezstronnie jako osoba, która już od dawna nie głosuje na PO. (Kiedyś
      głosowałam)
      • elena4.2 Re: Antykobieca Platforma 20.07.10, 20:18
        Siekierezada zrobila swoje i może odejśc.
        Oni kobiet po prostu uzywają.
        • ryszard_mis_ochodzki [...] 21.07.10, 12:06
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • koty_ganeszy Re: Antykobieca Platforma 20.07.10, 20:24
        nie głosowałam na Komora, nie przemogłam się, ale chyba wolę już
        dyskryminację PO niż posłanki pisu. bo jak się na nie spojrzy, a już
        nie daj panbuk posłucha to śmieszno i straszno się robi. z przewagą
        straszno. a pani, o której mówisz, nawet nie udało mi się zobaczyć w
        kampanii. znaczy albo ją przeceniasz, albo tak świetnie z tylnego
        fotela działała, że nikt jej nie zauważył.
        ps. kampania Komora była o kant doopy roztrzaś, co chyba nie
        najlepiej o pani świadczy.
      • notozobaczymy Re: Antykobieca Platforma 21.07.10, 18:55
        > Mówię to bezstronnie

<hahaha>

Ja tylko przypomnę, że ostatnio kobiety dostały nominację do TK, na RPO, 2/6 do
        RPP i z nowych kandydatów na co najmniej 2 duże miasta (ZG/GW).
    • camille_pissarro Re: Antykobieca Platforma 20.07.10, 20:19
      A gdzieżby ona się połapała w tych misternie tkanych relacjach ;-)), żeby nie
      okreslić tego dosadniej.
      • sawa.com Re: Antykobieca Platforma 20.07.10, 20:36
        camille_pissarro napisał:

> A gdzieżby ona się połapała w tych misternie tkanych relacjach ;-)), żeby nie
        > okreslić tego dosadniej.

Nie bardzo wiem o jakich relacjach mówisz? Wewnątrz PO?
        Tak, odnoszę wrażenie, że swoją klasą i inteligencją (p. Kidawa Błońska) odstaje
        od platformiarskiej masówy. Ale może ulegam jakiemuś złudzeniu.
        • camille_pissarro Re: Antykobieca Platforma 20.07.10, 20:51
          oczywiście , ze mam na myśli relacje wewnątrz PO, przecież widać wyraźnie, że
          ona w żaden sposób nie pasuje do tej konstelacji "gwiazd" na PO'wskim
          firmanencie ;-))
      • psiogon Re: Antykobieca Platforma 21.07.10, 01:52
        Dla kobiet powinna być odrębna polityka. Powinny mieć swój sejm i swoją p
        prezydent. PO ma rację nie wypychając ich do pierwszego szeregu. Duże ryzyko
    • mr.sajgon Ale paprotke maja tylko siedzi na niej Mucha :-) 20.07.10, 20:20

sawa.com napisała:

> Nie chce oddać fotela lidera klubu poselskiego Kidawie Błońskiej. Kobieta wygra
      > ła dopiero co prezydenturę dla PO.
      > Przecież ona niemalże dosłownie za uszy wciągnęła tego roztropka, który uważał,
      > że łopatką mozna wybierać gaz z łupków, na fotel prezydenta. A tu proszę męscy
      > szowiniści z PO pokazali jej gest Kozakiewicza. Tak wygląda postępowość tej pa
      > rtii.
      >
      > Gratuluję kobitkom, które głosowały na PO i Komorowskiego. Teraz te buraki mają
      > was w głębokim poważaniu.
      • sawa.com Re: Ale paprotke maja tylko siedzi na niej Mucha 20.07.10, 20:38
        mr.sajgon napisał:

>
        > sawa.com napisała:
        >
        > > Nie chce oddać fotela lidera klubu poselskiego Kidawie Błońskiej. Kobieta
        > wygra
        > > ła dopiero co prezydenturę dla PO.
        > > Przecież ona niemalże dosłownie za uszy wciągnęła tego roztropka, który u
        > ważał,
        > > że łopatką mozna wybierać gaz z łupków, na fotel prezydenta. A tu proszę
        > męscy
        > > szowiniści z PO pokazali jej gest Kozakiewicza. Tak wygląda postępowość
        > tej pa
        > > rtii.
        > >
        > > Gratuluję kobitkom, które głosowały na PO i Komorowskiego. Teraz te burak
        > i mają
        > > was w głębokim poważaniu.

Mucha to rzeczywiście prawdziwa polityczna paprotka. W tym co mówi bardzo
        rozczarowuje.
    • iza.bella.iza Antykobiecy PiS 20.07.10, 20:33
      Nie chce oddać fotela marszałka sejmu Kluzik-Ristkowskiej. Kobieta prawie
      wygrała dopiero co prezydenturę dla PiS.
      Przecież ona niemalże dosłownie za uszy wciągnęła tego roztropka, który uważa,
      że Putin zestrzelił mu braciszka, do II tury wyborów prezydenckich. A tu proszę
      męscy szowiniści z PiS pokazali jej gest Kozakiewicza. Tak wygląda postępowość
      tej partii.

Gratuluję kobitkom, które głosowały na PiS i Kaczyńskiego. Teraz te buraki mają
      was w głębokim poważaniu.
      • sawa.com Re: Antykobiecy PiS 20.07.10, 20:42
        iza.bella.iza napisała:

> Nie chce oddać fotela marszałka sejmu Kluzik-Ristkowskiej. Kobieta prawie
        > wygrała dopiero co prezydenturę dla PiS.
        > Przecież ona niemalże dosłownie za uszy wciągnęła tego roztropka, który uważa,
        > że Putin zestrzelił mu braciszka, do II tury wyborów prezydenckich. A tu proszę
        > męscy szowiniści z PiS pokazali jej gest Kozakiewicza. Tak wygląda postępowość
        > tej partii.
        >
        > Gratuluję kobitkom, które głosowały na PiS i Kaczyńskiego. Teraz te buraki mają
        > was w głębokim poważaniu.

Uważam, ze Kluzik Rostkowska powinna zostać szefową klubu PiS. Pewnie też ma
        przeciwników. Zobaczymy. Tu jeszcze nie usłyszeliśmy jakiejś mocnej kontry.

Natomiast Kidawa Błoński dziś przez swoich kolegów została mocno skontrowana.
        Opieram się na informacjach z faktów tvn Kolendy Zalewskiej.
        • ayran Re: Antykobiecy PiS 20.07.10, 21:01
          sawa.com napisała:

> Uważam, ze Kluzik Rostkowska powinna zostać szefową klubu PiS.

Ja natomiast uważam, że szefowa klubu PiS powinna ziostać Nelly
          Arnold-Rokita.
          Trzy pieczenie na jednym ogniu - prezes wykazałby, że nei ma nic
          przeciw kobietom, nie jest też ani ruso- ani germanofobem.
          • www.nasznocnik.pl Re: Trzy pieczenie na jednym ogniu 21.07.10, 03:07
            ;-))
          • zdzisiek66 Kochane feministki 21.07.10, 11:51
            Zastanawiam się, czemu zamiast uzasadnionej, ale jałowej krytyki istniejących
            partii nie założycie własnej? Przecież racja jest po waszej stronie, więc bez
            problemu przekonacie 99% polskich kobiet, żeby poszły na wybory i na tę partię
            zagłosowały. W ten sposób bez żadnego skamlenia, jak to kobiety są
            dyskryminowane i potrzebują w związku z tym podyskryminować trochę mężczyzn
            (tzw. parytety) osiągniecie swój cel. Partia składająca się wyłącznie z kobiet
            osiągnie bezwzględną większość w Sejmie, Senacie, organach samorządowych,
            wprowadzi wspaniałe, niedyskryminujące prawa, zmieni konstytucję itp.
            • ayran Re: Kochane feministki 21.07.10, 12:23
              Muszę ci, Zdzisiek, przyznać, że nie mam zielonego pojęcia, dlaczego
              podpiąłeś się pod mój wpis.
      • behemot17-13 Re: Antykobiecy PiS 20.07.10, 20:55
        mniej więcej tak miałem napisać. skoro już napisałaś, nie będę kalkował. dokładnie.
      • antekcwaniak Re: Antykobiecy PiS 21.07.10, 13:39
        Iza to był doskonały strzał w kolano SAWY :)
        • iza.bella.iza Re: Antykobiecy PiS 21.07.10, 21:05
          Raczej w jej kaczą płetwę:P
          Dzięki za uznanie, ale aby pisią głupotę wykazać nie trzeba się specjalnie wysilać:)
    • ayran Re: Antykobieca Platforma 20.07.10, 20:45
      Tu masz świetny przykład dyskryminacji:

pl.wikipedia.org/wiki/Polscy_pos%C5%82owie_do_Parlamentu_Europejskiego_2009-2014

Policz sobie, jaki jest udział kobiet w poszczególnych klubach -
      klub PiS wyróżnia się tu wyjątkowo.
      • sawa.com Re: Antykobieca Platforma 20.07.10, 20:53
        ayran napisał:

> Tu masz świetny przykład dyskryminacji:
        >
        > pl.wikipedia.org/wiki/Polscy_pos%C5%82owie_do_Parlamentu_Europejskiego_2009-2014
        >
        > Policz sobie, jaki jest udział kobiet w poszczególnych klubach -
        > klub PiS wyróżnia się tu wyjątkowo.

Rzeczywiście dużo jest kobiet w europarlamencie z ramienia PO ale to świadczy o
        elektoracie... bo to elektorat wybiera.

Natomiast szefa klubu wybierają koledzy posłowie... i chyba dziś wobec swojej
        koleżanki zachowali się paskudnie.
        • ayran Re: Antykobieca Platforma 20.07.10, 20:59
          sawa.com napisała:

> Rzeczywiście dużo jest kobiet w europarlamencie z ramienia PO ale
          to świadczy o
          > elektoracie... bo to elektorat wybiera.
          >

A umiałabyś wskazać przypadek, w którym elektorat nie
          wybrał do PE jedynki, tylko kogoś z dalszym numerem? (podpowiedź: są
          takie przypadki). Pytanie pomocnicze: ile jedynek na swoich listach
          przeznaczyła dla kobiet PO, a ile PiS?
          • sawa.com Re: Antykobieca Platforma 20.07.10, 21:10
            ayran napisał:

> A umiałabyś wskazać przypadek, w którym elektorat nie
            > wybrał do PE jedynki, tylko kogoś z dalszym numerem? (podpowiedź: są
            > takie przypadki). Pytanie pomocnicze: ile jedynek na swoich listach
            > przeznaczyła dla kobiet PO, a ile PiS?

Tak dogłębnie to już nie analizowałam.

Ale przy takiej ordynacji jaka jest w wyborach europejskich bez parytetów ani
            rusz. I to trzeba nimi objąć jedynki.

Jednak ja wolałabym, zeby to elektorat dokonywał wyborów a nie partyjni zamordyści.
            • ayran Re: Antykobieca Platforma 20.07.10, 21:15
              Ale tak się składa, że "partyjni zamordyści" w antykobiecej
              Platformie przyznali kobietom jedynki na prawie połowie list, a
              wspierający kobiety w ich politycznych ambicjach demokraci z PiS nie
              byli tak łaskawi.
              • sawa.com Re: Antykobieca Platforma 20.07.10, 21:25
                ayran napisał:

> Ale tak się składa, że "partyjni zamordyści" w antykobiecej
                > Platformie przyznali kobietom jedynki na prawie połowie list, a
                > wspierający kobiety w ich politycznych ambicjach demokraci z PiS nie
                > byli tak łaskawi.

Nie wiem dlaczego przeciwstawiasz mnie PiSowi.

To bardzo ładnie ze strony PO, ze tak obsadziła jedynki. Tyle, ze te kobiety to
                desant a właściwie ewakuacja z SLD. Nie było wyjścia. Jakby w tym desancie byli
                chłopcy... to mielibyśmy listę podobną do PiSu.
                • ayran Re: Antykobieca Platforma 20.07.10, 21:30
                  Dlaczego po raz kolejny bezczelnie łżesz? Ile z tych dziewięciu
                  kobiet było wczesniej w sld?
                  • sawa.com Re: Antykobieca Platforma 20.07.10, 22:40
                    ayran napisał:

> Dlaczego po raz kolejny bezczelnie łżesz? Ile z tych dziewięciu
                    > kobiet było wczesniej w sld?

I po co ten nagły atak agresji. Posłowanie niekoniecznie wiąże się z
                    członkostwem w jakieś partii. Bardzo często są to osoby ze środowiska
                    sympatyzującego z określoną opcją polityczną.

Rzeczywiście nie wiem czy Danuta HUbner byla członkiem sld... chyba nie
                    (należała do pzpr) ale z tym środowiskiem była kojarzona... i z tego środowiska
                    miala różne rekomendacje.

Kolarska Bobińska? Kojarzyłam ją z sld... bo w tym duchu się wypowiadała... ale
                    do sld nie należała.

Przyznam się, ze głównie te dwie osoby miałam na myśli mówiąc o desancie z sld

Spojrzę sobie kto tam jeszcze
                    • ayran Re: Antykobieca Platforma 21.07.10, 06:26
                      sawa.com napisała:

> I po co ten nagły atak agresji.

To nie żaden atak agresji, tylko trafny opis tego co robisz: mijasz
                      się z prawdą w złej wierze, czyli bezczelnie łżesz, robiąc to po raz
                      kolejny - czyli dokładnie tak, jak napisałem.
                    • ave.duce Re: Antykobieca Platforma 21.07.10, 11:14
                      Sawo, jak nie wiesz na pewno, to nie pisz, proste?
                      Lena Kolarska-Bobińska i SLD, litości!

:p
                      • sawa.com Re: Antykobieca Platforma 21.07.10, 16:12
                        ave.duce napisała:

> Sawo, jak nie wiesz na pewno, to nie pisz, proste?
                        > Lena Kolarska-Bobińska i SLD, litości!

W tym co napisałam o paniach z desantu było pewne oogólnienie. Na centrolewicy
                        porobiło się tych grup i grupeczek tyle, że trudno się w tym połapać.
                        Poza tym umizgi i relacje między dawną opozycją lewicową typu UD czy UW
                        porobiły się tak bliskie z ludźmi sld, że trudno za nimi trafić i szkoda mi
                        czasu na oddzielanie "plewy od ziarna".

Jeśli pani Lena Kolarska lub Róża Thun poczułaby się dotknięte tym, ze
                        przypisałam je do sld to je uroczyście przeproszę.

Nie zmienia to jednak faktu, że panie są z desantu.
                        • ave.duce Re: Antykobieca Platforma 21.07.10, 16:34
                          Uważam, że powinny się liczyć kompetencje pań, a nie to, czy są z desantu, czy
                          nie są. Przecież to chodzi o PE!

ps. jeżeli chodzi o liczebność posłanek, może masz rację > nie liczyłam. Ale
                          JAKOŚĆ? Ta się nie liczy?
                          Jesteś za parytetami?
                          Przepraszam, że pytam, ale zajrzałam tylko na moment i nie mam czasu czytać
                          całego wątku.

• sawa.com Re: Antykobieca Platforma 21.07.10, 16:57
                            ave.duce napisała:

> Jesteś za parytetami?
                            > Przepraszam, że pytam, ale zajrzałam tylko na moment i nie mam czasu czytać
                            > całego wątku.

Nie mam na ten temat do końca wyrobionego zdania... nie analizowałam na czym
                            miałoby polegać wprowadzenie parytetu. Uważam jednak, ze kobiety są potrzebne w
                            polityce. Sprawdzają się w tym. Panowie za często politykę sprowadzają do boksu.
                            Tych bokserów należałoby eliminowąc. Miejscem lania się po mordach jest ring a
                            nie sejm.

A poza tym to mamy dobre tradycje. Polska była jednym z pierwszych krajów w
                            świecie w którym wprowadzono prawo wyborcze dla kobiet - listopad 1918 r.
                            • antekcwaniak K o m p r o m i t a c j a !!! 21.07.10, 17:45
                              Skoro nie wiesz co to jest parytet i na czym on polega to Twój poziom
                              intelektualny jest naprawdę na żenująco niskim poziomie. Może nie zabieraj już
                              więcej głosu bo się kompromitujesz !!!
                        • antekcwaniak Prawda jest TAKA... 21.07.10, 17:43
                          Prawda jest taka, że nie masz zielonego pojęcia o tym co piszesz. Sypiesz
                          ogólnikami i zasłyszanymi bzdurami. Ale najpewniej działasz na zlecenie Jaro
                          Love Lewica Kaczyńskiego. Tylko się nie rozpłacz jak Twoja kupela Kempa. Niezłe
                          pranie mózgu robi PIS swoim posłankom skoro na zawołanie potrafią płakać.
                          • sawa.com Re: Prawda jest TAKA... 21.07.10, 19:59
                            antekcwaniak napisał:

> Prawda jest taka, że nie masz zielonego pojęcia o tym co piszesz. Sypiesz
                            > ogólnikami i zasłyszanymi bzdurami. Ale najpewniej działasz na zlecenie Jaro
                            > Love Lewica Kaczyńskiego. Tylko się nie rozpłacz jak Twoja kupela Kempa. Niezłe
                            > pranie mózgu robi PIS swoim posłankom skoro na zawołanie potrafią płakać.

Prawda jest taka, ze PO woli postawić na czele swojego klubu nieznanego posła
                            mężczyznę, którym niczym się do tej pory nie wyróżnił... a nie posłankę, która
                            opinia publiczna mogła poznać jako inteligentną zrównoważoną osobę.

Czego się boi PO? kontrastu między niezrównoważonymi chamami typu Palikot a
                            panią przewodniczącą klubu? Szokującego kontrastu?
                            • antekcwaniak Re: Prawda jest TAKA... 21.07.10, 20:11
                              Ty musisz być jaką sfrustrowaną lesbijką. Jak piszesz o facetach to zaraz chamy
                              typu Palikot. Idź na jakąś terapię albo wypij coś na uspokojenie. Palikot to nie
                              cham. To jeden z bardziej inteligentnych polityków, który otwarcie głosi swoje
                              poglądy i opinie. Nawet wtedy gdy wszyscy myślą inaczej. Jak prawda jest to
                              każdy widzi. To stale wypisujesz tutaj inne prawdy lub półprawdy. Jesteś w PO,
                              że wiesz co wolą ? Nie Ty jesteś jakimś pisiorem kłapiącym dziobem trzy po trzy.
                  • sawa.com Re: Antykobieca Platforma 20.07.10, 22:44
                    ayran napisał:

> Dlaczego po raz kolejny bezczelnie łżesz? Ile z tych dziewięciu
                    > kobiet było wczesniej w sld?

No i desantem jest także Róża Maria Gräfin von Thun und Hohenstein,

Przepraszam rzeczywiście nie z sld. Pani Róża jest chyba różowa. Różowa hrabina.
                    • republika.republika Re: Antykobieca Platforma 21.07.10, 11:57
                      sawa.com napisała:

>
                      > No i desantem jest także Róża Maria Gräfin von Thun und Hohenstein,
                      >
                      > Przepraszam rzeczywiście nie z sld. Pani Róża jest chyba różowa. Różowa hrabina
                      > .

i ty coś piszesz o antykobiecości? - weź sobie wyjmij belkę ze swojego oka

Obrażasz świetne posłanki, które zajmują się pracą w PE, w odróżnieniu od
                      PiSowskich bulterierów, którzy tylko kasę z PE koszą, a głównym ich zajęciem
                      jest udzielanie się w polityce krajowej, mediach i bieganie w pomarańczowych
                      ciuszkach
                      • ayran Re: Antykobieca Platforma 21.07.10, 12:21
                        To co wypisuje niejaka sawa.com to albo bezczelność, w nadziei, że
                        nikt nie będzie prostował, albo też zwyczajna głupota i umysłowe
                        niechlujstwo.
                        Nie wiadomo, co też pomyślała sobie sawa.com obdarzając Różę
                        epitetem "różowa hrabina" - może zwyczajnie uznała, że w razie
                        czego, tzn. jak ktoś przypomni zyciorys Tóży Thun, będzie się mogła
                        wykręcić tym, jak ma na imię.

Takie przezywanie w stylu szczeniaka z piaskownicy.
                      • sawa.com Re: Antykobieca Platforma 21.07.10, 16:16
                        republika.republika napisała:

> sawa.com napisała:
                        >
                        >
                        > >
                        > > No i desantem jest także Róża Maria Gräfin von Thun und Hohenstein,
                        > >
                        > > Przepraszam rzeczywiście nie z sld. Pani Róża jest chyba różowa. Różowa h
                        > rabina
                        > > .
                        >
                        > i ty coś piszesz o antykobiecości? - weź sobie wyjmij belkę ze swojego oka
                        >
                        > Obrażasz świetne posłanki, które zajmują się pracą w PE, w odróżnieniu od
                        > PiSowskich bulterierów, którzy tylko kasę z PE koszą, a głównym ich zajęciem
                        > jest udzielanie się w polityce krajowej, mediach i bieganie w pomarańczowych
                        > ciuszkach

A cóż jest obraźliwego w tym co napisałam? Bo chyba nie o różową hrabinę ci chodzi?

Nie chcę się tu licytować w osiągnięciach europosłów PO i PiSu. Należałoby to
                        zrobić rzetelnie a nie ma teraz na to czasu.
                        • antekcwaniak Mamy czas... 21.07.10, 17:47
                          Nigdzie się nie spieszymy. Zrób zestawienie kto jakie ma osiągnięcia. Czekamy na
                          wyniki. Ale Ty nie jesteś w stanie tego zrobić bo nie masz zielonego pojęcia kto
                          jest w PE i z jakiej jest partii. Wszystko w temacie !!!
        • republika.republika Re: Antykobieca Platforma 20.07.10, 21:03
          sawa.com napisała:

> Rzeczywiście dużo jest kobiet w europarlamencie z ramienia PO ale to świadczy o
          > elektoracie... bo to elektorat wybiera.

:) elektorat wybiera z tego co ma dane, istotne jest również miejsce na liście.
          A europarlamentarzystki z PO są po prostu dobre i nie płeć jest tu najważniejsza
          a to co sobą reprezentują. Wystarczy porównać Kolarską-Bobińską i Migalskiego.
          Obydwoje porzucili pracę naukową i poszli do Parlamentu EU. Pani poseł jest
          teraz jedną z najlepszych posłanek tego parlamentu a Migalski para się pisaniem
          głupawego bloga i bawi się w przebieranki.

>
          > Natomiast szefa klubu wybierają koledzy posłowie... i chyba dziś wobec swojej
          > koleżanki zachowali się paskudnie.
          >

a co jest paskudnego w ich zachowaniu? Dlaczego mają wybierać kobietę a nie tego
          kogo uważają za najlepszego kandydata na szefa klubu?
          • sawa.com Re: Antykobieca Platforma 20.07.10, 21:15
            republika.republika napisała:

> :) elektorat wybiera z tego co ma dane, istotne jest również miejsce na liście.
            > A europarlamentarzystki z PO są po prostu dobre i nie płeć jest tu najważniejsz
            > a
            > a to co sobą reprezentują. Wystarczy porównać Kolarską-Bobińską i Migalskiego.
            > Obydwoje porzucili pracę naukową i poszli do Parlamentu EU. Pani poseł jest
            > teraz jedną z najlepszych posłanek tego parlamentu a Migalski para się pisaniem
            > głupawego bloga i bawi się w przebieranki.
            >
            >
            >
            > >
            > > Natomiast szefa klubu wybierają koledzy posłowie... i chyba dziś wobec sw
            > ojej
            > > koleżanki zachowali się paskudnie.
            > >
            >
            > a co jest paskudnego w ich zachowaniu? Dlaczego mają wybierać kobietę a nie teg
            > o
            > kogo uważają za najlepszego kandydata na szefa klubu?

A co takiego dobrego robi Kolarska Bobińska? Czym się wyróżnia? Jakieś osiągnięcia?
            • ave.duce Re: Antykobieca Platforma 21.07.10, 18:43
              Poczytaj sobie >

www.lenalubelska.pl/
              Coś n/t parytetów też można znaleźć w Google'u.

• mo25 silne kobiety zawsze sobie poradza ... 21.07.10, 13:19
      o parytety jecza nieudacznice . jako kobieta nie zgadzam sie zeby mezczyzni mi
      cokolwiek dawali albo traktowali jako niepelnosprawna bo brak chromosomu Y nie
      jest uposledzeniem
    • antekcwaniak SAWA to stara p_i_s_i_a_r_a 21.07.10, 13:36
      Sawa to stara pisiara. Koleżanka Szczypińskiej i Kempy. Działa na zlecenie Jaro
      Gierek Kaczyński. Nie ma co patrzeć na PO. Ważne, że w Pisie nie dyskryminują
      kobiet. Patrz Kluzik - Rostkowska. Już jej nie ma :)
    • enlightened Co ty kobieto pitolisz? 21.07.10, 14:17
      Partie konserwatywne beda zawsze bardziej przeciw kobietom niz partie liberalne.
      Trzeba byc skonczonym idiota zeby nie zdawac sobie z tego sprawy.
      Wystarczy tylko spojrzec na kwestie Aborcji...
      • listekklonu Re: Co ty kobieto pitolisz? 21.07.10, 16:35
        > Partie konserwatywne beda zawsze bardziej przeciw kobietom niz partie liberalne

A która polska partia jest liberalna? Bo chyba nie PO?
        Hehe
        • enlightened Re: Co ty kobieto pitolisz? 21.07.10, 16:44
          PO jest bardziej liberalna niz PiS - wiec bedzie rowniez bardziej przyjazna
          kobietom niz PiS.
          • ave.duce Liberalizmu w PO, wg mnie, coraz mniej... b/t 21.07.10, 18:47
    • honeyr To jeszcze jeden dowód POPISu mentalnego 21.07.10, 17:15
      Zarówno Kidawa Błońska, jak i Kluzik Rostkowska to sensowne dobre babki. Powinni
      je w ich partiach na rękach nosić.
      Ale POPIS najpierw zaorze babą pole, a potem posyła ją spać w stodole, żeby izby
      nie brudziła - taka jest świadomość konserwy.
    • scibor3 Re: Antykobieca Platforma 21.07.10, 20:41
      "> Nie chce oddać fotela lidera klubu poselskiego Kidawie Błońskiej. Kobieta wygra
      > ła dopiero co prezydenturę dla PO.
      > Przecież ona niemalże dosłownie za uszy wciągnęła tego roztropka,"

Nie masz racji. To tylko dzięki mnie został prezydentem, bo brata wyciągnąłem na
      wybory, który leżał, zmęczon po imprezie. W związku z tym oczekuję od PO
      jakiegoś eksponowanego stanowiska a jeżeli nie dostanę, to uznam, że PO
      dyskryminuje mężczyzn.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka