IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.10, 18:14
Podziwiam Cię czuk1, ze masz taką cierpliwość do tych pisówek. Jak widzę inni
już je zignorowali, bo z takimi nie da się dyskutować.
Obserwuj wątek
    • Gość: ??? Re: czuk1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.10, 18:46
      Normalna wymiana myśli,ale Twój rozum tak daleko nie sięga.Czuk rzeczywiście ma
      kulturę i zero uprzedzeń.
    • czuk1 Re: czuk1 13.08.10, 19:02
      Jestem tu nowy i poznaję dopiero te osóbki.
      Nie mogę wytrzymać i robię "wykład" , staram się pokazywać jak jest naprawdę.
      Temat kończy się (jest po wyborach), trzeba opuścić to forum.
      Szkoda zdrowia.
      Ciągle nie mogę zrozumieć, jak można być takim obłudnym działaczem czy
      funkcyjnym jakiejś . Nie wierzę, żeby Ci ludzie nie znają oczywistej prawdy.
      Chcą jednak (muszą) tworzyć "swoją prawdę". Przy tej okazji, robią z siebie
      durnia i doprowadzają do burd słownych z adwersarzami.. Kiedy ktoś rozsądny
      zwraca im uwagę, "odwracają kota ogonem", plują na adwersarza i idą dalej.
      Zdaje się im, że mają do czynienia z armią ciemniaków.
      • czuk1 Re: czuk1 13.08.10, 19:03
        Proszę wykasować ten osobisty wątek.
        (to do moderatora forum).
        • Gość: M Re: czuk1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.10, 19:32
          Hmmm czymś ktoś Cię tutaj uraził,mam nadzieje że to nie byłam ja:))
      • Gość: M Re: czuk1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.10, 19:59
        Starasz się pokazywać jak jest naprawdę,to pokaż.Napisz coś co będzie świadczyło
        o tym że znasz politykę rządu,wiesz co zamierza,jakie są plany budżetowe i jak
        będą realizowane.Jak rząd będzie wywiązywał się z obietnic wyborczych,co z
        polityką zagraniczną itd Bo to co do tej pory piszesz to tylko punkt widzenia
        na pewne sprawy obyczajowe i nietypowe zjawiska (tak to nazwijmy):)Wypowiadanie
        własnego zdania nie jest pluciem na adwersarza,chyba że ktoś jest fanatykiem a z
        fanatykami się nie dyskutuje:))
        • czuk1 Re: czuk1 13.08.10, 23:39
          Istotnie. Chyba nikt Ciebie nie zaliczy do uciążliwych forumowiczów. Również na
          tym forum jest kilka osób (choć niektóre z nich nie zarejestrowane, co jest
          podejrzane }bardzo kulturalnie i przekonywająco tu dyskutują.
          Jak wspomniałem tracę teraz dopiero , z dnia na dzień (oczy mi się otwierają)
          zaufanie do PO i to głownie z powodu polityki gospodarczej rządu. Liczyłem na
          aktywną, mądrą i perspektywiczną politykę gospodarczą PO. Niestety minęły 2 lata
          rządów PO , znikły przeszkody formalno-prawne a reformowania gospodarki i
          administracji rząd nie podejmuje. To jest chyba początek końca PO. Szkoda, że
          nie ma lepszej (niż PO) opozycji. Osobiście oczekuję na radykalną reformę
          administracji centralnej i samorządowej,
          w rezultacie której zmniejszy się o
          co najmniej 40 % zatrudnienie w tym obszarze. Na uproszczenie prawa
          administracyjnego i dot. przetargów. Trzeba też rozważyć likwidację powiatów i
          na pewno postawić na umocnienie finansowe gmin. Z problemów społecznych czas na
          radykalne uporządkowanie funkcjonowania służby zdrowia (tak aby poprzez
          lepszą uzyskać oszczędności finansowe) . Kontynuować przywracanie racjonalnej
          gospodarki finansowej w NFZ. Podjąć rozwiązywanie konkretnie nabrzmiałych
          problemów społecznych, takich jak: zapewnienie powszechnej opieki nad małymi
          dziećmi (w żłobkach i przedszkolach - prywatnych i samorządowych), kierowanie
          opieki społecznej do osób potrzebujących (nie zaś masowo i powszechnie),
          udzielać większej pomocy młodym małżeństwom, uporządkować i uprościć
          niezwłocznie funkcjonowanie sądownictwa
          (procedury w kodeksach KWK, KWC),
          nadzór nad wojskowymi przekazać do Policji i Prokuratury (zlikwidować ŻW i
          Prokuraturę Wojskową), przeorganizować wojsko m.in zmniejszając liczbę
          szczebli zarządzania i w sumie liczbę oficerów.
          Z ważnych działań konieczne jest wykonanie:
          - nowej strategii dla Polski ,
          - odtworzenie i wzmocnienie instytucji planowania centralnego
          (bilansować zapotrzebowanie na pracowników z dopływem nowych
          pracowników, wg wykształcenia, zawodów i branż),
          - zreformować szkolnictwo wyższe (umocnić szkoły wyższe, zwiększyć
          efektywność nauczania, zweryfikować sieć szkół wyższych - poprzez
          postawienie im wymagań i limitów dot. kadry naukowej , bazy
          lokalowej i programów nauczania....
          ... to tylko niektóre działania których nie ma w obecnym rządzie a
          jeśli nawet są to się ślimaczą.
          Generalnie potrzebna jest informacja dla społeczeństwa, propagowanie i
          wyjaśnianie działań rządu w państwowych i prywatnych mediach, konsultowanie
          przygotowywanych reform z fachowcami i organizacjami pozarządowymi,....

• czuk1 Re: czuk1 13.08.10, 23:46
            I jeszcze spostrzeżenia. Potrzebne jest włączenie do koalicji rządowej Sojuszu
            Lewicy Demokratycznej. Zmięknie rura dla PSL., które teraz jest hamulcowym
            reform dotyczących KRUS i rolnictwa.
            • Gość: M Re: czuk1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.10, 10:47
              Wiceminister finansów w rządzie Tuska, St Gomułka(zrezygnował ze stanowiska
              2008)powiedział,że Tusk nie chciał żadnych reform.Co do SLD sama nie
              wiem,zdecydowanie bardziej od Napieralskiego podoba mi się bardzo konkretny
              Arłukowicz:)))KRUS- dwadzieścia lat mieszkałam w dużym mieście teraz mam dwa
              domy, na wsi i w mieście.Moim zdaniem bogaci rolnicy,posiadacze dużych
              gospodarstw już dawno powinni płacić odpowiednie składki.Rolnik posiadający
              1000hektarów płaci tyką samą kwotę jak ten od 1 hektara:)))Mam słabość do JKM
              wolałabym żeby to on mógł być tym tym koalicjantem ,ale jest jak jest:)))
              • Gość: M Re: czuk1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.10, 11:09
                Państwowe i prywatne media...:)))dobre.Tutaj będzie dokładnie tak jak jest i
                jeszcze gorzej.Media od zawsze były wykorzystywane min do manipulacji.Dzięki
                mediom niejedna bitwa została wygrana...czy słusznie?Sięgając do różnych
                materiałów archiwalnych,dopiero zauważamy jak daliśmy się nabrać.Kto ma władzę
                ten ma media:)))
                • czuk1 Re: czuk1 14.08.10, 13:50
                  Gość portalu: M napisał(a):

> Państwowe i prywatne media...:)))dobre.Tutaj będzie dokładnie tak jak jest i
                  > jeszcze gorzej.Media od zawsze były wykorzystywane min do manipulacji.Dzięki
                  > mediom niejedna bitwa została wygrana...czy słusznie?Sięgając do różnych
                  > materiałów archiwalnych,dopiero zauważamy jak daliśmy się nabrać.Kto ma władzę
                  > ten ma media:)))
                  • Gość: M Re: czuk1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.10, 20:27
                    Myślę że wszystko i tak zależy od etyki dziennikarskiej.Jeżeli dziennikarze będą
                    głośno protestować przeciwko upolitycznianiu mediów,zachowując przy tym zawodową
                    solidarność,będziemy mieć w miarę czytelny obraz rzeczywistości jaka nas
                    otacza.Sama ustawa nie jest w stanie nic zdziałać-przynajmniej nic
                    dobrego:)))Media prywatne to już całkiem inna bajka,a obiektywizm o którym
                    piszesz dla mnie nie jest aż tak oczywisty.Internet to kopalnia wiedzy:)
                    • czuk1 Re: czuk1 15.08.10, 18:51
                      Ponownie proszę moderatora o wykasowanie tego wątku o moim profilu.
                      czuk1

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka