p.heniu 31.08.10, 11:31 odłączyli. Znany kiedyś na forum oraz z nienawiści do JarKacza leszek.sopot w Salonie24 zarzuca Krzywonos kłamstwo. tiny.pl/h7blp Ciekawe, to dziś drugi zarzut kłamstwa Krzywonosowej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
obraza.uczuc.religijnych Czyli tak jak Wałęsę do stoczni zagnała ją władza 31.08.10, 11:33 Zdrajczyni. Odpowiedz Link Zgłoś
p.heniu Re: Czyli tak jak Wałęsę do stoczni zagnała ją wł 31.08.10, 11:55 Nich się wzmożony moralnie zapyta sopockiego. On z IPNu miesiącami nie wychodził. Później płakał, że mu IPN książki nie chce wydać. Piłsudski wysiadł z tramwaju z napisem "socjalizm" na przystanku "niepodległość". A Donald Tusk z tramwaju "liberalizm" wysiadł na przystanku "władza". - Robert Gwiazdowski I wsiadł do tramwaju, z którego wysiadł Piłsudski. - p.heniu Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Czyli tak jak Wałęsę do stoczni zagnała ją wł 31.08.10, 12:11 Kto niech się zapyta, panie inwestorze katarski? Odpowiedz Link Zgłoś
mr.sajgon Re: Krzywonos nie zatrzymała tramwaju tylko prąd 31.08.10, 11:34 p.heniu napisał: > odłączyli. > Znany kiedyś na forum oraz z nienawiści do JarKacza leszek.sopot w Salonie24 > zarzuca Krzywonos kłamstwo. > tiny.pl/h7blp > Ciekawe, to dziś drugi zarzut kłamstwa Krzywonosowej. > Co sie ktos nie wychyli z poparciem dla Donalda to zaraz klamca. Nie ma farta bidok. Odpowiedz Link Zgłoś
headh-unter Re: Krzywonos nie zatrzymała tramwaju tylko prąd 31.08.10, 11:36 Nic dziwnego, że skumała się z ryżym tałatajstwem... Odpowiedz Link Zgłoś
witoldzbazin Re: Krzywonos nie zatrzymała tramwaju tylko prąd 31.08.10, 11:40 teraz wiadomo kto jest winny niskim płacą i wysokim cenom...tramwaj heheheeh Odpowiedz Link Zgłoś
old.bear Re: Krzywonos nie zatrzymała tramwaju tylko prąd 31.08.10, 11:57 Longi ! Pisz po polsku ! Błędy robisz jak PiSdzielscy tytani intelektu. hehehehehhehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
panama77 Re: Krzywonos nie zatrzymała tramwaju tylko prąd 31.08.10, 18:21 Ta kobita podobno zatrzymala tramwaj ,na przystanku ???????a kto to widzial???????????teraz sami kreuja sie na bohaterow czy dlatego że bylo to dawno??! Odpowiedz Link Zgłoś
wobo1704 Re: Krzywonos nie zatrzymała tramwaju tylko prąd 31.08.10, 18:37 Wersja tych wydarzeń wg p.Krzywonos: www.krytykapolityczna.pl/Nr-16-17-jesli-nie-monogamia-to-co/Tramwajem-do-domu-dziecka/menu-id-27.html Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Ciekawe że dopiero dziś ją zdemaskowano 31.08.10, 11:41 No ale ma to aspekt pozytywny, prawda o np. Lechu Kaczyńskim tez kiedyś będzie odkryta psośród steku kłamstw o tym że "poległ" i że był rzekomo "patriotą" i "mężem stanu". Odpowiedz Link Zgłoś
p.heniu Re: Ciekawe że dopiero dziś ją zdemaskowano 31.08.10, 12:03 Poważnie myślisz, że sopocki to agent Jarkacza? Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Ciekawe że dopiero dziś ją zdemaskowano 31.08.10, 12:09 Ależ skąd! Zastanawia mnie tylko dlaczego tyle lat milczał, gdy lansowano wielką bohaterkę-Krzywonosową-w każdą rocznicę sierpnia. Odpowiedz Link Zgłoś
p.heniu Re: Ciekawe że dopiero dziś ją zdemaskowano 31.08.10, 12:29 To już się trzeba Lesia zapytać. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Ciekawe że dopiero dziś ją zdemaskowano 31.08.10, 12:33 Iii tam, nie chce mi się go pytać, śmieszy mnie jego solimarne kombatanctwo. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Krzywonos nie zatrzymała tramwaju tylko prąd 31.08.10, 11:44 a kaczor siedzi i zawija te sreberka...;) Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Krzywonos nie zatrzymała tramwaju tylko prąd 31.08.10, 13:39 > a kaczor siedzi i zawija te sreberka...;) W te sreberka zawija "Telegraf", "Srebrną" i parę innych. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Krzywonos nie zatrzymała tramwaju tylko prąd 31.08.10, 17:56 ano, Kaczyński jest Rydzykiem wśród polityków, jesli chodzi o przekręty i malwersacje, i też pozuje na boga, architekta rzeczywistości odwróconej... btw - :) Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Krzywonos nie zatrzymała tramwaju tylko prąd 31.08.10, 12:06 odłączenie prądu dla tramwaju to małe piwo w porównaniu z odłączeniem rozumu od spsiałych pisuarów. Odpowiedz Link Zgłoś
nieslusznie.zabanowany.kon wiem, wiem, wszystko wyszło na jaw 31.08.10, 12:16 czas wreszcie odkłamac historię! img181.imageshack.us/i/histj1.jpg/ img205.imageshack.us/i/prawdapv5.jpg/ Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Tia:) A leszkowi z Sopotu nie dali roboty w GW! 31.08.10, 12:56 Kiedyś chłopina skarżył się na tym forum, że gdańska redakcja GW nie doceniła jego talentów i nie zatrudniła go u siebie. Od tamtej pory trzyma z Gwiazdą i Wyszkowskim, wspomagając ich w tworzeniu alternatywnej wersji historii. Jak to było z powstaniem MKS w Gdańsku można przeczytać tu: www.historia.pap.pl/?q=node/4888 Odpowiedz Link Zgłoś
dzi1a Re: Tia:) A leszkowi z Sopotu nie dali roboty w G 31.08.10, 17:17 łoj ,iza w jakim ty towarzystwie forumowym sie kiedyś obracałaś najpierw smutny przypadek kasi.kasi -kataryny a teraz dowiaduję się że sopocki leszek trzyma z wyszkowskim i z gwiazdą ,ale chłopina upadł dobrze że basia.basia trzyma fason jednak miałem przed laty nosa co do krzywonos a teraz co do palikota. ciekawa rzecz. krzywonos ma męża zomowca. podobno to jest super małżeństwo Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: Tia:) A leszkowi z Sopotu nie dali roboty w G 31.08.10, 17:37 Poglądy Leszka zawsze mnie drażniły, bo przebijały z nich jakieś osobiste resentymenty. Poza tym pisał bardzo rozwlekle i był czasem nieznośnie upierdliwy. Jednak poziom dyskusji trzymał wysoko. Takich forumowiczów już nie na FK. W ogóle w 2003 roku była tu zupełnie inna atmosfera i działy się naprawdę fajne rzeczy. Moderator rzadko się wtrącał a nawalanek i osobistych wycieczek było bardzo mało. Forum zaczęłi zmieniać w ściek miłośnicy PiSu, wkrótce po tym jak Kurski wyskoczył z dziadkiem z wermachtu. I tak to trwa do dziś. Odpowiedz Link Zgłoś
emeraldboy5 A Pat Garrett nie zastrzelił Billy'ego Kida, tylko 31.08.10, 13:41 rewolwer mu wypalił. :) Odpowiedz Link Zgłoś
osa5 Re: Krzywonos nie zatrzymała tramwaju tylko prąd 31.08.10, 13:55 no i wiemy czym jest bohaterstwo Odpowiedz Link Zgłoś
nurni.pl Re: Krzywonos nie zatrzymała tramwaju tylko prąd 31.08.10, 14:17 p.heniu napisał: > Ciekawe, to dziś drugi zarzut kłamstwa Krzywonosowej. Skoro dzis zaczeła sie promocja ksiązki pani Krzywonos to zasadniczo nieważne czy ktoś chwali czy zarzuca. Odpowiedz Link Zgłoś
nurni.pl Re: Krzywonos nie zatrzymała tramwaju tylko prąd 31.08.10, 14:26 "W tym dniu zatrzymała prowadzoną przez siebie „15” przy Operze Bałtyckiej i obwieściła pasażerom: „Ten tramwaj dalej nie jedzie”. Tak rozpoczął się strajk pracowników gdańskiej komunikacji." Ciekawe jak to było naprawdę.... Odpowiedz Link Zgłoś
kolor Re: Krzywonos nie zatrzymała tramwaju tylko prąd 31.08.10, 14:29 nurni.pl napisał: > "W tym dniu zatrzymała prowadzoną przez siebie „15” przy Operze Bał > tyckiej i obwieściła pasażerom: „Ten tramwaj dalej nie jedzie”. Tak > rozpoczął się strajk pracowników gdańskiej komunikacji." > > > Ciekawe jak to było naprawdę.... Ty juz wiesz jak bylo.... Odpowiedz Link Zgłoś
bodo.2 Re: Krzywonos nie zatrzymała tramwaju tylko prąd 31.08.10, 14:30 a gandzia tak ją dzisiaj wyniosła,jutro część druga,udowadnianie że czarne to białe i na odwrót Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Krzywonos nie zatrzymała tramwaju tylko prąd 31.08.10, 14:31 Bo ciebie nic nie przekona, że czarne jest czarne? rotfl Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Krzywonos nie zatrzymała tramwaju tylko prąd 31.08.10, 14:30 "Ciekawe może być to, jak Kurski komentuje wczorajsze wystąpienie legendy Sierpnia'80, Henryki Krzywonos. - Mam osobiście do niej ogromny szacunek - stwierdził polityk. I przypomniał, że to Krzywonos razem z nieżyjącymi Anną Walentynowicz i Aliną Pieńkowską powstrzymały 16 sierpnia 1980 roku stoczniowców, którzy chcieli przerwać strajk." Jacek Kurski- żebyś ie miał wątpliwości... Odpowiedz Link Zgłoś
p.heniu Re: Krzywonos nie zatrzymała tramwaju tylko prąd 31.08.10, 14:41 Czytałeś pierwszy post? Nie o tym pisałem. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Krzywonos nie zatrzymała tramwaju tylko prąd 31.08.10, 14:44 A czytałem i skoro już przy tym jesteśmy to, o której "wróciło" zasilanie do sieci miejskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
nurni.pl uczta Baltazara 31.08.10, 14:41 Ty mi nie pisz o czyms o czym wiem juz od lat i nie drąż tego bo wpadniesz w pułapkę. Nie masz pojęcia czym była ta akcja bo przepisujesz jedynie to co usłyszałes czy zobaczyłeś w telewizorze. Kurski ma oczywiscie racje. Ta historia jest bardzo chwalebna a niezbyt chetnie nagłasniana, bo uderza w pewną mega-legendę. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: uczta Baltazara 31.08.10, 14:46 Ale, ale autorytet salonowy, na którego wspomnienia powołałeś się w innym wątku ma na ten temat zupełnie inne zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
nurni.pl Re: uczta Baltazara 31.08.10, 14:53 Ma inne zdanie co do akcji tych kobiet które zatrzymały stoczniowców? Nie wiem, nie znam. Walentynowicz i Pienkowska uratowały strajk. Róznić je od Krzywonos moze tylko to że ta optowała za utrzymaniem strajku w obawie m.i.n o swoje bezpiecznstwo - a te dwie panie z poczucia solidarnosci z takimi jak Krzywonos. Choc nie Krzywonos jest w tym kontekscie jakąś antybohaterką, Kobiety staneły naprzeciw wychodzącym mężczyznom i zwyczajnie ich zawstydziły. A mężczyzn zmanipulował mega bohater Bolek. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: uczta Baltazara 31.08.10, 17:40 Walentynowicz za swoje bohaterstwo upomniała się w wolnej Polsce o pieniądze. To ją zdyskwalifikowało w moich oczach. Rozwiń proszę tą myśl o "Bolku"...:))) Odpowiedz Link Zgłoś
dzi1a tramwaj nr 15 31.08.10, 17:23 p.heniu napisał: > odłączyli. > Znany kiedyś na forum oraz z nienawiści do JarKacza leszek.sopot w Salonie24 > zarzuca Krzywonos kłamstwo. > tiny.pl/h7blp > Ciekawe, to dziś drugi zarzut kłamstwa Krzywonosowej. > krzywonos zatrzymał tramwaj nr 15 jeżdżacy z oliwy do brzeżna na najwiekszym skrzyzowaniu w gdańsku k.opery bałtyckiej gdzie tramwaj skręca , lekko skręciła i stanęła na środku skrzyżowania czym zatrzymała ruch głównej gdańskiej trasy samochodowej i głównej trasy tramwajowej a z rewelacjami o wyłączeniu prądu to leć dzisiaj do radyja ,"niedzieli" i "gazety polskiej" bo moze jeszcze nie wiedzą Odpowiedz Link Zgłoś
wikary.bis Re: tramwaj nr 15 31.08.10, 17:37 taka prawda jakoby krzywonos zamykala bramy stoczni w sobote 16.08. kurski pierd.. jak potluczony, bo zrobily to (brama 1 i 2) owszem bez skutku walentynowicz i pienkowska gdyz stoczniowcy nie przez brame ale przez mur przed obu nieznanymi im w gruncie rzeczy babami uciekali. krzywonos w tym czasie larum podnosila ze ich pozamykaja. sopot ma racje co do krzywonos. Odpowiedz Link Zgłoś
panama77 Re: Krzywonos nie zatrzymała tramwaju tylko prąd 31.08.10, 18:13 prosze o odpowiedz jak dlugo trzeba czekac na zmiane drugiego imienia(henryka(moja rodzina poprosila mnie o to Odpowiedz Link Zgłoś
dzi1a Re: Krzywonos nie zatrzymała tramwaju tylko prąd 31.08.10, 19:38 zmieniasz na Jarosławę ? Odpowiedz Link Zgłoś