Dodaj do ulubionych

Widzisz, Lechu.

31.08.10, 21:47
Gdybys nie dal dupy w czerwcu 1992 to moglo byc naprawde pieknie. I nawet te
podpisane papiery nie bylyby problemem gdybys wypial sie na czerwonych. W
koncu Wallenrod tez nie byl idealem. A tak dales dupy na calej linii i w duzej
czesci zaprzepasciles wysilek tych 10 mln ludzi, bo czerwoni, byli milicjanci
i sbecy smieja sie do dzisiaj tym ludziom prosto w twarz.
Obserwuj wątek
    • wujaszek_joe Gdyby nie rozwiązał rządu Olszewskiego 31.08.10, 21:49
      to dziś nie byłby dla was bolkiem?
      • republika.republika Gdyby nie wyrzucił Kaczyńskich z kancelarii 31.08.10, 21:53

został Bolkiem wtedy gdy wyrzucił Braci z pracy
        • wos9 Podstawowym błędem Wałęsy było WZIĘCie do 21.09.10, 22:13
          pracy w swojej kancelarii braci Kaczyńskich. Wtedy nie darli się, że jest Bolkiem, ale panoszyli się tak bardzo, próbowali rządzić prezydentem, że zmuszony był ich wyrzucić. Dorzućmy do tego późniejsze słynne palenie kukły prezydenta Wałęsy też przecież nie Bolka jeszcze i mamy początki KARIERY bliźniaków.
          I za to Wałęsa odpowiada.

republika.republika napisała:

>
          > został Bolkiem wtedy gdy wyrzucił Braci z pracy
          >
          >
          • wariant_b Re: Podstawowym błędem Wałęsy było WZIĘCie do 21.09.10, 22:49
            wos9 napisała:
            > I za to Wałęsa odpowiada.

Wałęsa odpowiada za to, że dał się przed wyborami prezydenckimi nadąć jak balon,
            dał wmówić sobie, że to on obalił przy Okrągłym Stole komunę i że może rządzić
            opierając się na swoich zaufanych ludziach, czyli braciach Kaczyńskich - zamiast dzielić się
            władzą z jakimiś byłymi doradcami. A jednocześnie i za to, że przy jego dworze
            rzesze byłych cinkciarzy i drobnych przemytników promowały się na biznesmenów,
            niekiedy z pomocą byłych UB-ków, którzy kiedyś przymykali oczy na ich działalność,
            a teraz zrobili się użyteczni.

• indeed4 I to tak boli, co ? 23.09.10, 19:08
              wariant_b napisał:

> i że może rządzić opierając się na swoich zaufanych ludziach, czyli braciach Kaczyńskich - zamiast dzielić się władzą z jakimiś byłymi doradcami.
              • indeed4 Z pupilka warszawki LW nagle stał się zagrożeniem 23.09.10, 19:16
                www.wprost.pl/ar/130359/Skaner/?I=1328

... bo nie chciał dzielić się władzą z byłymi doradcami .

To ja dziękuję - nie mam więcej pytań :-)
                • wariant_b Re: Z pupilka warszawki LW nagle stał się zagroże 23.09.10, 19:37
                  indeed4 napisał:
                  > To ja dziękuję - nie mam więcej pytań :-)

Skoro tak, to nie mam więcej odpowiedzi :-)
              • wariant_b Re: I to tak boli, co ? 23.09.10, 19:35
                Wałęsa bolał, jak był prezydentem.
                Czy to z Kaczuszkami, czy z Mietkiem.
                O kilka lat rozwoju jesteśmy przez to do tyłu.
                • indeed4 Re: I to tak boli, co ? 23.09.10, 20:01
                  Oj, bolał, bolał ... :-)

Ja nie rozpętałem wojny na górze, chciałem dobić komunę, poszerzyć bazę, a Warszawa mi odmówiła poparcia. Proponowałem Mazowieckiemu: ja zostanę prezydentem, ty dalej będziesz premierem. A on mi na to: to ty będziesz śmietankę spijał, a ja będę harował

Więcej... wyborcza.pl/1,91288,5424434,Postscriptum_Lecha_Walesy__Trzeba_bylo_rozbic__Solidarnosc_.html#ixzz10NQeIbcV
                  • indeed4 Re: I to tak boli, co ? 23.09.10, 20:11
                    " Pokonaliśmy komunę, to teraz trzeba budować pluralizm i demokrację, a nie drugi monopol "Solidarności". Tak, trzeba było rozbić "Solidarność", z przykrością to mówię, to był brzydki rozdział, ale nie było wyjścia. Adaś Michnik tego nie rozumiał, on był za jednością, tłumaczył: jeden chleb jedliśmy. Zgadza się, byliśmy najlepsi kumple, ale jak ten pluralizm budować? To było bolesne, ale trzeba było to przeżyć. "

No i już wiadomo, dlaczego spośród wszystkich państw w których upadła komuna, byliśmy ostatnim, w którym się odbyły wolne wybory :-)
        • all.correct Re: Gdyby nie wyrzucił Kaczyńskich z kancelarii 23.09.10, 07:36

>
          >
          >
          On Bolek) był i jest wart tych dwóch (Kaczyńscy).
        • bezprim1 Re: Gdyby nie wyrzucił Kaczyńskich z kancelarii 23.09.10, 19:01

>

Polecam Ci moja droga książkę Cenckiewicza i Gontarczyka SB a Lech Wałęsa. O tym,że Wałęsa jest Bolkiem wiedział znacznie wcześniej,Kuroń,Gwiazda,Borusewicz,Wyszkowski i inni.
          Kaczyńscy nie chcieli wierzyć podobnie jak i Ty,w końcu musieli uwierzyć, a Bolek tego im nie daruje nigdy.
          • indeed4 Re: Gdyby nie wyrzucił Kaczyńskich z kancelarii 23.09.10, 19:33
            bezprim1 napisał:

> O tym,że Wałęsa jest Bolkiem

Był - w latach 70 - 76 ; potem zerwał z nimi współpracę, zaangażował w dzialałność podziemną i stał się obiektem prześladowań ze strony SB
      • all.correct Re: Gdyby nie rozwiązał rządu Olszewskiego 23.09.10, 18:56
        wujaszek_joe napisał:

> to dziś nie byłby dla was bolkiem?
        >
        Kapusta !
    • wariant_b Re: Widzisz, Lechu. 31.08.10, 22:01
      przemek1975 napisał:
      > Gdybys nie dal dupy w czerwcu 1992 to moglo byc naprawde pieknie.

Arłamów po raz drugi? Naprawdę pięknie byłoby.
    • bodo.2 Re: Widzisz, Lechu. 31.08.10, 22:06
      ale dał i dalej daje
    • mondrala_z_po prowadzili go na pasku, niczym kukłę aż wyznaczyli 01.09.10, 00:30
      Kwacha na następcę i się skończyło dziadka sikanie.
      • all.correct Re: prowadzili go na pasku, niczym kukłę aż wyzna 21.09.10, 18:52
        mondrala_z_po napisał:

> Kwacha na następcę i się skończyło dziadka sikanie.
        Buahahahahahahahahahaha !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • all.correct Re: prowadzili go na pasku, niczym kukłę aż wyzna 22.09.10, 20:16
        mondrala_z_po napisał:

> Kwacha na następcę i się skończyło dziadka sikanie.
        ?
    • women-gold Re: Widzisz, Lechu. 01.09.10, 10:30
      Mialeś Lechu tyle szans do przyznania się podpisania lojalki ale zawsze coś ci
      przeszkadzało.Własna megalomania? buta?chciwość?
      • witoldzbazin Re: Widzisz, Lechu. 01.09.10, 10:32
        Bolek już sypał w latach 70...później gdy Solidarność zaczęła się wymykać SB
        spod kontroli zrobili z niego przewodniczącego odsuwając Walentynowicz
        • jedynaladyhawke Re: Widzisz, Lechu. 21.09.10, 19:19
          a kim była Walentynowicz ?
          zwykła suwnicowa po szkole podstawowej liczyła ,że pójdzie w salony ?
          • all.correct Re: Widzisz, Lechu. 21.09.10, 19:26
            jedynaladyhawke napisała:

> a kim była Walentynowicz ?
            > zwykła suwnicowa po szkole podstawowej liczyła ,że pójdzie w salony ?
            A kim był Bolek ?
            Kmiotkiem z POMu w Popowie sikającym do kropielnicy w kościele ?
      • porannakawa01 Re: Widzisz, Lechu. 21.09.10, 19:38
        women-gold napisała:

> Mialeś Lechu tyle szans do przyznania się podpisania lojalki ale zawsze coś ci
        > przeszkadzało.Własna megalomania? buta?chciwość

Po prostu nie pozamykał spraw poza soba nim zginął podczas tej wycieczki propagandowo-wyborczej.
        Nie przeprosił zgodnie z wyrokiem sądu, nie przyznał się do podpisania lojalki.
        Po prostu zginął i już ani nie przeprosi, ani nie przyzna się.
        Pozostał jeszcze Lolek i Tola.
        Tola ogłosiła, że tylko paplała i dlatego nie była TW.
        Bolel, Lolek i Tola.
        Pozostał tylko jeden Kaczyński i nie wiadomo czy on był tym Bolkiem, czy Tolkiem.
        Tola to wiadomo kto.
    • mike.recz Widzisz Przemek. 21.09.10, 19:28
      W jakimś pokoju sejmowym rozmawiałem z kierownictwem PSL-u, konkretnie z Pawlakiem. I Pawlak w pewnej chwili mówi do mnie: proszę pana, czy pana interesuje, nie od razu, ale za jakiś czas, niedługi, reorganizacja tego rządu. Odpowiedziałem: tak, to właśnie mnie interesuje. A była szansa, bo - jak pamiętasz - Olszewski nie powołał w swoim rządzie wicepremierów.
      - I czterech ministrów.
      - Z ministrami akurat miał 100 proc. racji, niepowoływanie ich było częścią naszego planu, który nazywaliśmy programem budowy nowego państwa, zamierzaliśmy te cztery ministerstwa zlikwidować, ale wicepremierów nie powołał, bo nie potrafił się na nikogo zdecydować.
      Rozmawiam więc z Pawlakiem, a ten pyta mnie jeszcze tak: ale czy pana interesuje reorganizacja łącznie z osobą premiera? W tym momencie uświadomiłem sobie, że PSL chce mieć premiera. Chociaż nie uświadomiłem sobie, że tym premierem zamierza być Pawlak. Zapomniałem po prostu, że w Polsce jest rewolucja i kierowałem się rutynową wiedzą polityczną, z której wynikało, że ludzie w wieku 32 lat, bo tyle miał wtedy Pawlak, nie zostają premierami. Ta rozmowa z Pawlakiem umocniła mnie w przekonaniu, że jeżeli nie chcemy dopuścić, by jakiś człowiek z PSL-u został premierem, a było jasne, że nie chcemy i ja na PSL-owskiego premiera nigdy nie wyraziłbym zgody, trzeba szybko doprowadzić do
      rozszerzenia koalicji. W przeciwnym wypadku nastąpi klęska rządu. Ja miałem jeszcze jedną przesłankę, żeby tak sądzić. Zupełnie realną, wystarczyło tylko umieć liczyć. Trzeba być idiotą, żeby nie wiedzieć, iż rząd, który nie ma realnego poparcia w parlamencie, długo nie potrwa.
      frizona.pl/temat/4008-My-Wywiad-Teresy-Tora%C5%84skiej-z-Jaros%C5%82awem-Kaczy%C5%84skim-z-1994-roku
      Tymczasem okazuje się iż są osoby, które nie wiedzą tego do tej pory:-)
      • all.correct Przemek nie widzi. 21.09.10, 19:31
        Przemek zasnął na meczu w Szczecinie.
      • wariant_b Re: Widzisz Przemek. 21.09.10, 22:36
        mike.recz zacytował wczesnego prezesa.

W 1994 roku, kiedy robiono wywiad, rząd Olszewskiego był skompromitowany.
        Nawet Jarosław, choć sam wykuglował ten rząd, nie przyznawał się do niego publicznie.
        To nie ja, to nie PC - to mecenas Olszewski i jego ludzie.
        • wujeustachy Re: Widzisz Przemek. 21.09.10, 22:56
          Do Lecha dla kompletu potrzeba Czecha i RUCHU... a jak powszechnie jest jasne, o ruchu mowi sie nielatwo...chyba ze idzie o wyslanie umyslnego po zarcie dla kota...ale sa rzeczy ktorych nie robi sie za cudze i innymi rekami...i wypadaloby przynajmniej znac slowa Narodowego Hymnu...nawet jesli o sluchu mowy nie ma...:)))
          wuj
          ( sa osoby o ktorych nie wypada rozmawiac zwlaszcza , ze ich nie ma)
          • all.correct Re: Widzisz Bolek. 22.09.10, 11:12
            Bolek, nie pękaj !
            LIBERTAS Cię największy bohaterze narodowy i skarbnoco wszelkiej wiedzy UBOGACI !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka