Dodaj do ulubionych

Rozmawiałem ze znanym politykiem państwa sąsiadują

20.10.10, 23:49
Rozmawiałem ze znanym politykiem państwa sąsiadującego z Polską. Powiedziałem mu, iż śmierć mojego brata zmieniła sytuację polityczną w naszym kraju. On mi przerwał i stwierdził: "Proszę Pana, zmieniła w Europie. Odszedł wojownik" - mówi Jarosław Kaczyński

Nie dodał, że z pewnym.
I nie dodał - znam ale nie powiem kto to był.
Pewny znany polytyk?
Hłe, hłe - jak on powiedział - fajter? Cóś na kształt Adamka? Hłe, hłe?
I pewnie my teraz mamy przyjąć, że on tym fajterem już został.
Europejskim? Unijnym?
Obserwuj wątek
    • marta.von.zpalacu Re: Rozmawiałem ze znanym politykiem państwa sąsi 20.10.10, 23:52
      Jarek nalezy do tych ludzi, ktorzy wierza we wlasne klamstwa. :)
      • yoma Re: Rozmawiałem ze znanym politykiem państwa sąsi 20.10.10, 23:54
        Jeśli coś jest rzeczywistością, to nie może być kłamstwem, a on wierzy we własną rzeczywistość :)
      • porannakawa100 Re: Rozmawiałem ze znanym politykiem państwa sąsi 21.10.10, 13:58
        marta.von.zpalacu napisał:

> Jarek nalezy do tych ludzi, ktorzy wierza we wlasne klamstwa. :)

Tyle, że Paskud nie przyjmuje do świadomości, że my o tym wiemy!
    • porannakawa01 Re: Rozmawiałem ze znanym politykiem państwa sąsi 20.10.10, 23:54
      Jakiś pomnik na koniu z szablą i lancą temu wojewnikowi?
      W ogródku u Kaczyńskiego?
      Lub z Łazienek eksmitować Sobieskiego i wstawić tam Kaczyńskiego Lecha Wojownika?
      • capferret Re: Rozmawiałem ze znanym politykiem państwa sąsi 21.10.10, 00:00
        chyba bardziej malego rycerza, bo o takim przewodnim hymnie byla mowa w czasie tej zabawnej nocy
        • yoma Re: Rozmawiałem ze znanym politykiem państwa sąsi 21.10.10, 00:06
          Tak, tylko Małemu Rycerzowi ojciec powiedział: Albo się będą ciebie bali, albo się będą z ciebie śmiali...
          • capferret Re: Rozmawiałem ze znanym politykiem państwa sąsi 21.10.10, 00:22
            I jarek pelnom pierwsiom wziol se byl to do swego malego serduszka wtedy...A ze mu uroslo do potegi entej wlasne ego, no coz wariatow nie sieja, rodza sie paranaturalnie z dewiacjami w duzej glowie w malutkim cialku z metra ciettego
    • boblebowsky Gdybym go nie znał 20.10.10, 23:59
      To bym pomyślał, że facet trochę koloryzuje, a tak jest jasne, że zwyczajnie łże.

porannakawa01 napisała:

> Rozmawiałem ze znanym politykiem państwa sąsiadującego z Polską. Powiedziałem m
      > u, iż śmierć mojego brata zmieniła sytuację polityczną w naszym kraju. On mi pr
      > zerwał i stwierdził: "Proszę Pana, zmieniła w Europie. Odszedł wojownik" - mówi
      > Jarosław Kaczyński
      • porannakawa01 Re: Gdybym go nie znał 21.10.10, 00:12
        boblebowsky napisał:

> To bym pomyślał, że facet trochę koloryzuje, a tak jest jasne, że zwyczajnie łż
        > e.
        Że też Kaczyński nie może wytrzymać bez bzdurzenia.
        Co gebe otworzy.
        Ale bełkocze to z takim wewnętrznym przekonaniem, że widać, że on w to wierzy.
        Podobnie jak szaleniec, który uwierzył w siebie i przekonuje ciebie, że potrafi latać - stojąc na krawędzi dachu wieżowca.
    • wariant_b Re: Rozmawiałem ze znanym politykiem państwa sąsi 21.10.10, 00:11
      Czy to nie był przypadkiem Janis Jurkans?

Na pytanie, jak śmierć Lecha Kaczyńskiego wpłynie na układ sił politycznych w Polsce, Jurkans odpowiedział: - Kaczyński był niepopularnym politykiem u siebie w kraju i za granicą. Nie miał dobrych perspektyw przed jesiennymi wyborami. Pracował wczorajszymi metodami, wieszał na szyi swego kraju jarzmo historii. Oczywiście, szkoda go - przyznaje Jurkans. - Ale z drugiej strony, teraz wszyscy odetchną z ulgą. Polityczne środowisko z jego odejściem oczyściło się
      z populizmu.
      • hal9000 Re: Rozmawiałem ze znanym politykiem państwa sąsi 21.10.10, 00:15
        Czy to nie był przypadkiem Janis Jurkans?

Wstyd się przyznać ale nie słyszałem o nim. Skąd to przypuszczenie? Lubił powieści Karola Maya?
        • porannakawa01 Re: Rozmawiałem ze znanym politykiem państwa sąsi 21.10.10, 00:20
          hal9000 napisał:

> Czy to nie był przypadkiem Janis Jurkans?
          >
          > Wstyd się przyznać ale nie słyszałem o nim. Skąd to przypuszczenie? Lubił powie
          > ści Karola Maya?
          Minister Spraw Zagranicznych.
          en.wikipedia.org/wiki/J%C4%81nis_Jurk%C4%81ns
          • hal9000 Re: Rozmawiałem ze znanym politykiem państwa sąsi 21.10.10, 00:25
            No tak, zawsze warto zagooglować ;)

Tylko, że Łotwa nie graniczy z Polską.
            • porannakawa01 Re: Rozmawiałem ze znanym politykiem państwa sąsi 21.10.10, 00:43
              hal9000 napisał:

> Tylko, że Łotwa nie graniczy z Polską.
              Ty o tym wiesz. kaczyński widać ma z tym problem.
              Gabon?
    • cookies9 Re: Rozmawiałem ze znanym politykiem państwa sąsi 21.10.10, 14:01
      Lech Kaczyński- wojownikiem:-) czego,to' samo dobro' nie wymysli na temat 1/2 zjawiska
      biologicznego. Mozna spokojnie uzupełnić JarKacza -'brat był wojownikiem a ja jestem':-)
    • scoutek Re: Rozmawiałem ze znanym politykiem państwa sąsi 21.10.10, 14:12
      porannakawa01 napisała:

> Rozmawiałem ze znanym politykiem państwa sąsiadującego z Polską. Powiedziałem m
      > u, iż śmierć mojego brata zmieniła sytuację polityczną w naszym kraju. On mi pr
      > zerwał i stwierdził: "Proszę Pana, zmieniła w Europie. Odszedł wojownik" - mówi
      > Jarosław Kaczyński

fascynujace jest to w JAKIM JEZYKU rozmawiali
      bo ciekawe, jakie slowo zostalo uzyte i przetlumaczone na polskiego "wojownika" i kto to slowko tak przetlumaczyl
      • porannakawa01 Re: Rozmawiałem ze znanym politykiem państwa sąsi 21.10.10, 17:21
        scoutek napisała:

> fascynujace jest to w JAKIM JEZYKU rozmawiali
        > bo ciekawe, jakie slowo zostalo uzyte i przetlumaczone na polskiego "wojownika
        > " i kto to slowko tak przetlumaczyl

Na pewno nie po niemiecku!

Niemcy określili to tak:
        Spirala zawiści, nienawiści, zadufania w sobie i arogancji kręci się od 2005 r., gdy bracia Kaczyńscy przejęli władzę w Polsce. Obaj za pomocą "moralnej rewolucji" chcieli obalić panujący w Polsce od 1989 r. porządek i ustanowić swoją "IV Rzeczpospolitą", w której miało panować tylko "prawo i sprawiedliwość". Oczyścili publiczne i częściowo należące do państwa media z opozycjonistów i rozpoczęli bezlitosne polowanie na czarownice - rzeczywistych i rzekomych komunistów, przestępców oraz ludzi o innych poglądach" - Die Tageszeitung.
    • odnowiony_moralnie he! he Zmysla Prezesisko! Erich Honecker nie zyje, 21.10.10, 18:52
      a przecież z tylko on mógłby rozmawiać z Kaczyńskim.
    • wariant_b Re: Rozmawiałem ze znanym politykiem państwa sąsi 21.10.10, 19:22
      porannakawa01 napisała:
      > Rozmawiałem ze znanym politykiem państwa sąsiadującego z Polską.

Gdyby przyjąć, że tym państwem sąsiadującym z Polską jest Watykan,
      a ostatnio granice nasze uległy znacznemu wydłużeniu, to pewnie
      znanym politykiem byłby abp. Głódź, mistrz we władaniu bronią tajemną,
      podstępną i powalającą, w której i śp. prezydent okazał się dzielnym wojownikiem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka