Dodaj do ulubionych

SLD winno wystąpić z wnioskiem o zmianę ordynacji

21.10.10, 19:10
Tak, by wraz z wnioskiem z podpisami od wyborców, załączać Państwowej Komisji Wyborczej, również zaświadczenie o stanie umysłu kandydata od biegłych psychiatrów.

Sytuacja szybko wróciłaby do normy. A polska scena polityczna, bardziej przejrzysta.
Obserwuj wątek
    • all.correct Re: SLD winno wystąpić z wnioskiem o zmianę ordyn 21.10.10, 19:11
      hummer napisał:

> Tak, by wraz z wnioskiem z podpisami od wyborców, załączać Państwowej Komisji W
      > yborczej, również zaświadczenie o stanie umysłu kandydata od biegłych psychiatr
      > ów.
      >
      > Sytuacja szybko wróciłaby do normy. A polska scena polityczna, bardziej przejrz
      > ysta.
      Nic z tego. Gdzie znajdziesz nomalnych polityków ?
      • hummer Re: SLD winno wystąpić z wnioskiem o zmianę ordyn 21.10.10, 19:17
        all.correct napisała:

> Nic z tego. Gdzie znajdziesz nomalnych polityków?

Wtedy będą tylko normalni. To coś jak oświadczenie o stanie majątku. Takie oświadczenie o stanie umysłu. Skoro człowiek, który chce kierować pojazdem mechanicznym musi przedstawić oświadczenie, iż nie jest ślepy, to człowiek chcący kierować państwem przedstawiałby oświadczenie, iż nie jest wariatem.
        • strikemaster Re: SLD winno wystąpić z wnioskiem o zmianę ordyn 22.10.10, 08:24
          Ale by się korupcja pojawiła, o to Ci chodzi? Jesteś może psychiatrą i chcesz sobie dorobić?
    • honeyr Re: SLD winno wystąpić z wnioskiem o zmianę ordyn 21.10.10, 19:20
      Wystarczyłby obowiązek przejścia treningu z panowania nad negatywnymi emocjami. Ale kto poza SLD i PSL (a i one pewnie w całości) zagłosowałby za tym?
      • hummer Re: SLD winno wystąpić z wnioskiem o zmianę ordyn 21.10.10, 19:22
        honeyr napisał:

> Wystarczyłby obowiązek przejścia treningu z panowania nad negatywnymi emocjami.
        > Ale kto poza SLD i PSL (a i one pewnie w całości) zagłosowałby za tym?

Wyborcy.
        • honeyr Re: SLD winno wystąpić z wnioskiem o zmianę ordyn 21.10.10, 23:01
          > > Wystarczyłby obowiązek przejścia treningu z panowania nad negatywnymi emo
          > cjami.
          > > Ale kto poza SLD i PSL (a i one pewnie w całości) zagłosowałby za tym?
          >
          > Wyborcy.

Wyborcy nie maja nic do gadania, jak wiadomo.
      • strikemaster Re: SLD winno wystąpić z wnioskiem o zmianę ordyn 22.10.10, 08:27
        > Wystarczyłby obowiązek przejścia treningu z panowania nad negatywnymi emocjami.
        > Ale kto poza SLD i PSL (a i one pewnie w całości) zagłosowałby za tym?

Trenerzy i ludzie planujący założyć tego typu biznes.
        • hummer Re: SLD winno wystąpić z wnioskiem o zmianę ordyn 22.10.10, 08:49
          strikemaster napisał:

> > Wystarczyłby obowiązek przejścia treningu z panowania nad negatywnymi emo
          > cjami.
          > > Ale kto poza SLD i PSL (a i one pewnie w całości) zagłosowałby za tym?
          >
          > Trenerzy i ludzie planujący założyć tego typu biznes.

Raczej ludzie zatroskani o polską scenę polityczną.
          • strikemaster Re: SLD winno wystąpić z wnioskiem o zmianę ordyn 22.10.10, 17:34
            Widzę, że umarł zdrowy rozsądek, świeć biskupie nad jego duszą. :)

> Raczej ludzie zatroskani o polską scenę polityczną.

Zatroskanie czasem zmienia sie w obsesję i wtedy wymaga leczenia.
    • zoil44elwer Re: SLD winno wystąpić z wnioskiem o zmianę ordyn 21.10.10, 19:22
      Co Ty piszesz,to była by rzeż kandydatów!
      • hummer Re: SLD winno wystąpić z wnioskiem o zmianę ordyn 21.10.10, 19:32
        zoil44elwer napisał:

> Co Ty piszesz,to była by rzeż kandydatów!

Przyroda nie znosi próżni. Pojawiliby się nowi. A nie te same ryje od 20 lat.
    • mariner4 Już oczyma wyobraźni widzę sprzedajnych 21.10.10, 19:23
      psychiatrów.
      Niestety pomysł dobry, ale niewykonalny w polskich warunkach.
      M.
      • hummer Zaświadczenie byłoby podpisane jawnie. 21.10.10, 19:27
        mariner4 napisał:

> psychiatrów.
        > Niestety pomysł dobry, ale niewykonalny w polskich warunkach.
        > M.

Psychiatrzy to mądrzy ludzie. Nikt nie poświęci kariery dla lewego zaświadczenia.
        • mariner4 Wilelu poświęci. 22.10.10, 08:24
          Najgorsze jest to, że ludzie o osobowości paranoidalnej pchają się do polityki.
          Paranoja to nie choroba psychiczna. To zespół nabyty na podstawie przejść życiowych.
          To efekt kompleksów i urazów.
          Ja też uważam, że nie powinno być miejsca dla psycholi w polityce, ale widząc to co się dzieje, byłoby to kolejne pole do nadużyć. Politycy zaczęliby sobie nawzajem zarzucać nienormalność, dziennikarze mieliby dodatkowe "newsy" szukając dowodów niepoczytalności. Przecieki od psychiatrów i tak dalej. Idea słuszna, ale chyba niewykonalna. A jak jest w innych krajach? Wiesz coś o tym?
          M.
          • hummer Re: Wilelu poświęci. 22.10.10, 08:41
            mariner4 napisał:

> Najgorsze jest to, że ludzie o osobowości paranoidalnej pchają się do polityki.
            > Paranoja to nie choroba psychiczna. To zespół nabyty na podstawie przejść życio
            > wych.
            > To efekt kompleksów i urazów.
            > Ja też uważam, że nie powinno być miejsca dla psycholi w polityce, ale widząc t
            > o co się dzieje, byłoby to kolejne pole do nadużyć. Politycy zaczęliby sobie na
            > wzajem zarzucać nienormalność, dziennikarze mieliby dodatkowe "newsy" szukając
            > dowodów niepoczytalności. Przecieki od psychiatrów i tak dalej. Idea słuszna, a
            > le chyba niewykonalna.

Spróbować można. Polska warta jest tego eksperymentu.

A jak jest w innych krajach? Wiesz coś o tym?

Możemy być pierwsi. Przypominasz sobie dziką lustrację. Też tylko SLD sprowadziła polityków w pobliże stanu poczytalności.
        • yoma Re: Zaświadczenie byłoby podpisane jawnie. 22.10.10, 16:32
          Sami sobie napiszą zaświadczenia. Sejm psychiatrów... :)
          • hummer Re: Zaświadczenie byłoby podpisane jawnie. 22.10.10, 16:34
            yoma napisała:

> Sami sobie napiszą zaświadczenia. Sejm psychiatrów... :)

Lepsze to od Sejmu wariatów :)
            • yoma Re: Zaświadczenie byłoby podpisane jawnie. 22.10.10, 16:47
              www.dailymotion.pl/video/x8x4b6_maciej-zembaty-sejm-kalek_music
              :)
        • zoil44elwer Re: Zaświadczenie byłoby podpisane jawnie. 22.10.10, 17:15
          Nawet profesorowie medycyny fałszowali w PRL świadectwa zdrowia opozycjonistów co sami dziś przyznają i jeszcze chlubią się tym.Więc w III RP nie będą mieć skrupułów przed fałszerstwami w imię dobra i ochrony właściwych(?) ludzi.
    • nieslusznie.zabanowany.kon Re: SLD winno wystąpić z wnioskiem o zmianę ordyn 21.10.10, 23:17
      kurcze, ciekawe, kto by się ostał.
      • hummer Re: SLD winno wystąpić z wnioskiem o zmianę ordyn 22.10.10, 07:50
        nieslusznie.zabanowany.kon napisała:

> kurcze, ciekawe, kto by się ostał.

Pewnie normalni :)
        • yoma Re: SLD winno wystąpić z wnioskiem o zmianę ordyn 22.10.10, 16:33
          Prawo Yomy: każdy, ko myśli, że jest na tyle normalny, że może zostać posłem, jest na tyle nienormalny, że może nim zostać

:P
          • hummer Re: SLD winno wystąpić z wnioskiem o zmianę ordyn 22.10.10, 16:44
            yoma napisała:

> Prawo Yomy: każdy, ko myśli, że jest na tyle normalny, że może zostać posłem, j
            > est na tyle nienormalny, że może nim zostać

Dobre prawo.
            • yoma Re: SLD winno wystąpić z wnioskiem o zmianę ordyn 22.10.10, 16:48
              Dziękuję. Powstało sto lat temu na FS, jak towarzystwu do łba strzeliło stworzyć Sejm wirtualny :)
              • hummer Re: SLD winno wystąpić z wnioskiem o zmianę ordyn 22.10.10, 16:59
                yoma napisała:

> Dziękuję. Powstało sto lat temu na FS, jak towarzystwu do łba strzeliło stworzy
                > ć Sejm wirtualny :)

Fajny pomysł, wracając jednak do realiów.
                Zastanawia mnie co innego. Lustrować tak. Zakazywać tak. Zbadać się psychiatrycznie nie. I to już nie jest Sejm wirtualny.
                • yoma Re: SLD winno wystąpić z wnioskiem o zmianę ordyn 22.10.10, 17:12
                  No bo taki poseł wie, że jest święty lustracyjnie, in vitro nie popełnia, natomiast co do zdrowia psychicznego już nie jest taki pewien...

Zresztą nie ma ludzi zdrowych psychicznie, są tylko niezdiagnozowani.
                  • hummer Re: SLD winno wystąpić z wnioskiem o zmianę ordyn 22.10.10, 17:31
                    yoma napisała:

> No bo taki poseł wie, że jest święty lustracyjnie, in vitro nie popełnia, natom
                    > iast co do zdrowia psychicznego już nie jest taki pewien...
                    >
                    > Zresztą nie ma ludzi zdrowych psychicznie, są tylko niezdiagnozowani.

Obecnie kryterium to ponoć poczucie misji. Czujesz misję? Bo ja nie. :)
                    • yoma Re: SLD winno wystąpić z wnioskiem o zmianę ordyn 22.10.10, 17:32
                      No nie. To i nie jestem posłem :)
                      • hummer Dla mnie poseł to urzędnik 22.10.10, 17:38
                        yoma napisała:

> No nie. To i nie jestem posłem :)

Robi swoje, gdzie czuje, że prawo mija się z rzeczywistością to je poprawia, tak by było bliższe rzeczywistości. A nie tworzy prawa oderwanego od rzeczywistości, bo ma misję do spełnienia :)
                        • yoma Re: Dla mnie poseł to urzędnik 22.10.10, 17:44
                          [śmiech perlisty]

Idealista...
                          • hummer Re: Dla mnie poseł to urzędnik 22.10.10, 17:55
                            yoma napisała:

> [śmiech perlisty]
                            >
                            > Idealista...

Cóż też jestem psychiczny :) Ale tak już mam, że albo coś robię dobrze, albo wcale.
    • etta2 Re: SLD winno wystąpić z wnioskiem o zmianę ordyn 21.10.10, 23:19
      Jestem Z A!!!!!!!
      • wos9 Re: SLD winno wystąpić z wnioskiem o zmianę ordyn 22.10.10, 08:50
        etta2 napisała:

> Jestem Z A!!!!!!!

Ja też, ale niestety jest to niewykonalne.
        • hummer Re: SLD winno wystąpić z wnioskiem o zmianę ordyn 22.10.10, 08:55
          "Kup los". Najwyżej projekt ugrzęźnie w sejmowej zamrażarce.
    • ayran Re: SLD winno wystąpić z wnioskiem o zmianę ordyn 22.10.10, 08:16
      Poddaj się takiemu badaniu i zamieść wynik tu na forum. Dane osobowe oczywiście ukryj.
      • hummer Re: SLD winno wystąpić z wnioskiem o zmianę ordyn 22.10.10, 08:20
        ayran napisał:

> Poddaj się takiemu badaniu i zamieść wynik tu na forum. Dane osobowe oczywiście
        > ukryj.

Jak się będę ubiegał o mandat to na pewno zrobię. A jak tam orzeczenie o stanie zdrowia imć prezydenta? "Muzyka Chopina to armaty ukryte w krzakach".
        • ayran Re: SLD winno wystąpić z wnioskiem o zmianę ordyn 22.10.10, 08:23
          Myślę, że nie zdajesz sobie sprawy, na czym polegają badania psychiatryczne i dlatego pleciesz takie głupoty.

A co do prezydenta - niewątpliwie, skłonność do przejęzyczeń świadczy o ciężkiej chorobie psychicznej. Na pewno wiesz jakiej.
          • hummer Re: SLD winno wystąpić z wnioskiem o zmianę ordyn 22.10.10, 08:45
            ayran napisał:

> Myślę, że nie zdajesz sobie sprawy, na czym polegają badania psychiatryczne i d
            > latego pleciesz takie głupoty.

Widzę, że masz w tym doświadczenie. Miło było?
            • ayran Re: SLD winno wystąpić z wnioskiem o zmianę ordyn 22.10.10, 08:56
              Widzę, co mnie zresztą nie dziwi, że masz trudności z poprawnym wnioskowaniem.
              • hummer To samo mogę powiedzieć o Tobie. 22.10.10, 16:42
                ayran napisał:

> Widzę, co mnie zresztą nie dziwi, że masz trudności z poprawnym wnioskowaniem.

Jak widzisz argument nie do zbicia. Jakie jest poprawne wnioskowanie? Rozumiem, że jesteś fachowcem od oceniania popranego wnioskowania.
    • strikemaster Re: SLD winno wystąpić z wnioskiem o zmianę ordyn 22.10.10, 08:21
      Słyszałeś kiedyś o tajemnicy lekarskiej? Wiem, że nie lubisz JarKacza, ale bez przesady.
      • hummer Re: SLD winno wystąpić z wnioskiem o zmianę ordyn 22.10.10, 08:26
        strikemaster napisał:

> Słyszałeś kiedyś o tajemnicy lekarskiej? Wiem, że nie lubisz JarKacza, ale bez
        > przesady.

Jak chcesz kierować pojazdem mechanicznym to tajemnica lekarska nie ma nic do rzeczy. Jak nie udowodnisz, że nie jesteś ślepy - prawka nie dostaniesz.

A modlący się o deszcz mają prawo kierować Polską?
        • strikemaster Re: SLD winno wystąpić z wnioskiem o zmianę ordyn 22.10.10, 08:28
          > A modlący się o deszcz mają prawo kierować Polską?

Każdy, kto nie jest przez sąd pozbawiony biernego prawa wyborczego ma takie prawo.
          • strikemaster BTW 22.10.10, 08:29
            BTW tylu ślepców kieruje samochodami, że to całe prawo i tak jest o kant kuli roztrzaść.
            • all.correct Re: BTW 22.10.10, 10:32
              strikemaster napisał:

> BTW tylu ślepców kieruje samochodami, że to całe prawo i tak jest o kant kuli r
              > oztrzaść.
              Zostawcie już "Bolka" w spokoju !

Pamiętaj!
              Zamieszczając wypowiedzi naruszające prawo możesz ponieść odpowiedzialność karną lub cywilną. A jak nie to bomba w ryj i kosa w klatę + obowiązkowe modlitwy o pomyslność POPiSu.
          • hummer Re: SLD winno wystąpić z wnioskiem o zmianę ordyn 22.10.10, 08:34
            strikemaster napisał:

> > A modlący się o deszcz mają prawo kierować Polską?
            >
            > Każdy, kto nie jest przez sąd pozbawiony biernego prawa wyborczego ma takie pra
            > wo.

Prawo stanowią posłowie. W temacie jest wniosek o zmianę.
            • ayran Re: SLD winno wystąpić z wnioskiem o zmianę ordyn 22.10.10, 08:55
              Skoro twój "wniosek o zmianę" wydaje ci się tak mądry, to podziel się swoim przemyśleniem z dr. Balickim z klubu sld. marek.balicki@sejm.pl
              Dr Balicki jest psychiatrą a jednocześnie człowiekiem kulturalnym, w związku z czym nie musisz się obawiać, że jego odpowiedź będzie dla ciebie obraźliwa. Oczywiście, o ile dr Balicki wykaże dość cierpliwości, by odpowiadać po raz kolejny na ten sam idiotyczny postulat.
            • wos9 Re: SLD winno wystąpić z wnioskiem o zmianę ordyn 22.10.10, 08:58
              hummer napisał:

> strikemaster napisał:
              >
              > > > A modlący się o deszcz mają prawo kierować Polską?
              > >
              > > Każdy, kto nie jest przez sąd pozbawiony biernego prawa wyborczego ma tak
              > ie pra
              > > wo.
              >
              > Prawo stanowią posłowie. W temacie jest wniosek o zmianę.
              >
              Myślisz, że w tym Sejmie taki wniosek przejdzie?
              • hummer Re: SLD winno wystąpić z wnioskiem o zmianę ordyn 22.10.10, 09:39
                wos9 napisała:

> > Prawo stanowią posłowie. W temacie jest wniosek o zmianę.
                > >
                > Myślisz, że w tym Sejmie taki wniosek przejdzie?

Myślę, że będzie jasne kto głosował przeciw. Zdrowy nie ma się czego bać.
                • ayran Re: SLD winno wystąpić z wnioskiem o zmianę ordyn 22.10.10, 10:16
                  Dr Balicki z sld jest zdecydowanym przeciwnikiem takich rozwiązań.
                  Sugerujesz, ze jest chory psychicznie? Powiedziałbyś mu to w twarz?
                  • hummer Re: SLD winno wystąpić z wnioskiem o zmianę ordyn 22.10.10, 16:36
                    ayran napisał:

> Dr Balicki z sld jest zdecydowanym przeciwnikiem takich rozwiązań.
                    > Sugerujesz, ze jest chory psychicznie? Powiedziałbyś mu to w twarz?

Jakich rozwiązań? Przestępcy nie mogą być posłami. A ludzie bojący się ekskomuniki już tak. Ci też byli pod wpływem proszków. Przestępca to też przedstawiciel narodu.
                    • ayran Re: SLD winno wystąpić z wnioskiem o zmianę ordyn 22.10.10, 16:51
                      > ayran napisał:
                      >
                      > > Dr Balicki z sld jest zdecydowanym przeciwnikiem takich rozwiązań.
                      > > Sugerujesz, ze jest chory psychicznie? Powiedziałbyś mu to w twarz?
                      >
                      > Jakich rozwiązań?

A jak myślisz, czego dotyczy założony przez ciebie wątek?
                      • hummer Re: SLD winno wystąpić z wnioskiem o zmianę ordyn 22.10.10, 20:15
                        ayran napisał:

> > ayran napisał:
                        > >
                        > > > Dr Balicki z sld jest zdecydowanym przeciwnikiem takich rozwiązań.
                        > > > Sugerujesz, ze jest chory psychicznie? Powiedziałbyś mu to w twarz?
                        > >
                        > > Jakich rozwiązań?
                        >
                        > A jak myślisz, czego dotyczy założony przez ciebie wątek?

Jak na razie to poległeś w wątku o dr Balickim. Facet zna się i na in vitro. Dalej nie napisałeś jednak czemu dr Balicki jest przeciwny i dlaczego.
                        • ayran Re: SLD winno wystąpić z wnioskiem o zmianę ordyn 22.10.10, 20:21
                          Doktor Balicki, jak jasno i jednoznacznie napisałem, a czego najwyraźniej nie udało ci się zrozumieć, jest przeciwny wprowadzaniu badań psychiatrycznych kandydatów startujących w wyborach do Sejmu. A jest przeciwny ponieważ - jako psychiatra - wie, że w normie psychiatrycznej mieści się bardzo szerokie spektrum zachowań i profili osobowościowych i arbitralne wyznaczenie kryteriów określania tego, czy dany kandydat mieści się w normie, jest niemożliwe a także nieetyczne. Ponieważ jeszcze parę wpisów temu nie wiedziałeś kim jest dr Balicki, więc nie spodziewam się, by podana przezeń argumentacja (w moim skrócony ujęciu) cię przekonała. A napisać do niego nie chcesz, gdyż prawdopodobnie obawiasz się kompromitacji.
                          • hummer Re: SLD winno wystąpić z wnioskiem o zmianę ordyn 22.10.10, 20:41
                            Nie tyle, że nie wiedziałem ale czytałem Twe wpisy na spodzie wątku, a Balickich jest jak psów. Sam znam kilku i to nie skoligaconych.

A badania staną się koniecznością, jeśli polska scena polityczna się nie opamięta. Tu nie chodzi o to czy ktoś jest w normie czy nie, ale czy jest w stanie zapanować nad emocjami i nie pleść bzdur.
            • strikemaster Re: SLD winno wystąpić z wnioskiem o zmianę ordyn 22.10.10, 09:15
              Chcesz do Konstytucji wprowadzić zapis zakazujący modlitw meteorologicznych?
              • hummer Re: SLD winno wystąpić z wnioskiem o zmianę ordyn 22.10.10, 16:39
                strikemaster napisał:

> Chcesz do Konstytucji wprowadzić zapis zakazujący modlitw meteorologicznych?

Niech się księża modlą o deszcz. Nie posłowie :) Tu wszystko jest jakoś tak pomieszane.
                • strikemaster Re: SLD winno wystąpić z wnioskiem o zmianę ordyn 22.10.10, 17:36
                  Posłom też się modlić o deszcz wolno, mogą nawet wzywać samego Wielkiego Mzimu. Że się ośmieszają to inna sprawa, od tego są wyborcy, zeby tacy inteligentni nieco inaczej więcej się we władzach nie pojawiali.

P.S. Katolicy, jako że chyba wierzą w skuteczność tego typu zaklęć powinni winą za tegoroczne powodzie obarczyć PIS.
                  • hummer Re: SLD winno wystąpić z wnioskiem o zmianę ordyn 22.10.10, 18:21
                    strikemaster napisał:

> P.S. Katolicy, jako że chyba wierzą w skuteczność tego typu zaklęć powinni winą
                    > za tegoroczne powodzie obarczyć PIS.

A Ci z PO to się nie modlili? :)
                    • strikemaster Re: SLD winno wystąpić z wnioskiem o zmianę ordyn 22.10.10, 18:41
                      > A Ci z PO to się nie modlili? :)

W PO nie było dyscypliny partyjnej, wiec obwiniać można, co najwyżej posłów indywidualnie.
                      • hummer Re: SLD winno wystąpić z wnioskiem o zmianę ordyn 22.10.10, 18:44
                        strikemaster napisał:

> > A Ci z PO to się nie modlili? :)
                        >
                        > W PO nie było dyscypliny partyjnej, wiec obwiniać można, co najwyżej posłów ind
                        > ywidualnie.

Jeśli się modliło 90% to gorzej niżby była dyscyplina partyjna.
          • hummer Re: SLD winno wystąpić z wnioskiem o zmianę ordyn 24.10.10, 19:14
            strikemaster napisał:

> > A modlący się o deszcz mają prawo kierować Polską?
            >
            > Każdy, kto nie jest przez sąd pozbawiony biernego prawa wyborczego ma takie pra
            > wo.

W obecnym stanie prawa. Nic nie stoi na przeszkodzie, by choroba psychiczna, pozbawiała tego prawa. Problem tylko jak to zrobić, by nikogo nie skrzywdzić.
        • ayran Re: SLD winno wystąpić z wnioskiem o zmianę ordyn 22.10.10, 08:29
          Masz prawo jazdy? Byłeś badany psychiatrycznie? To opowiedz jak ci poszło.
          • hummer Re: SLD winno wystąpić z wnioskiem o zmianę ordyn 22.10.10, 08:44
            ayran napisał:

> Masz prawo jazdy? Byłeś badany psychiatrycznie? To opowiedz jak ci poszło.

Mam, badany też byłem w zakresie wymaganym przez prawo. O ile mi wiadomo kierowcy większych pojazdów przechodzą badania psychiatryczne. Nie daje się prawa kierowania autobusem osobie niepoczytalnej.
            • wos9 Re: SLD winno wystąpić z wnioskiem o zmianę ordyn 22.10.10, 09:25
              hummer napisał:

> ayran napisał:
              >
              > > Masz prawo jazdy? Byłeś badany psychiatrycznie? To opowiedz jak ci poszło
              > .
              > > Mam, badany też byłem w zakresie wymaganym przez prawo. O ile mi wiadomo kierow
              > cy większych pojazdów przechodzą badania psychiatryczne. Nie daje się prawa kierowania autobusem osobie niepoczytalnej.
              >
              To nie są badania w ścisłym słowa znaczeniu psychiatryczne. Kierowcy z ZAWODOWYM prawem jazdy i wykonujący ten zawód mają obowiązek (nawet jeśli pracują wożąc ludzi samochodami osobowymi) co kilka lat poddawać się badaniom nazywanym psychotechniką.
              Podkreśliłam słowo "zawodowe", bo - niestety - coraz więcej firm zatrudnia na stanowiska kierowców ludzi z tzw. amatorskim prawem jazdy.
              Czyli np. ja miałabym prawo wozić ludzi samochodami osobowymi oraz busami do 3 ton.
              • hummer Re: SLD winno wystąpić z wnioskiem o zmianę ordyn 22.10.10, 09:45
                wos9 napisała:
                > To nie są badania w ścisłym słowa znaczeniu psychiatryczne. Kierowcy z ZAWODOWY
                > M prawem jazdy i wykonujący ten zawód mają obowiązek (nawet jeśli pracują wożąc
                > ludzi samochodami osobowymi) co kilka lat poddawać się badaniom nazywanym psyc
                > hotechniką.
                > Podkreśliłam słowo "zawodowe", bo - niestety - coraz więcej firm zatrudnia na s
                > tanowiska kierowców ludzi z tzw. amatorskim prawem jazdy.
                > Czyli np. ja miałabym prawo wozić ludzi samochodami osobowymi oraz busami do 3
                > ton.

Nie mniej maluczcy są w jakiś sposób badani. A np. ten pan nie był

www.youtube.com/watch?v=96Qt76NmK7E
                • ayran Re: SLD winno wystąpić z wnioskiem o zmianę ordyn 22.10.10, 10:05
                  Po pierwsze, Gabrielowi Janowskiemu "odbiło" pod koniec kadencji, po drugie nie wiadomo akurat czy to, co pokazuje film, a co jest niewątpliwie przykrym i kompromitującym widokiem jest skutkiem choroby psychicznej, czy - jak twierdził sam Janowski - skutkiem podstępnego potraktowania go jakimiś środkami psychotropowymi.
                  pamiętam Janowskiego z Senatu I kadencji - jako polityka radykalnego, ale nie szalonego.
                  W sld tez zdarzały się skandaliczne występy w Sejmie, jak na przykład niezyjącemu posłowi Sekule (Ireneuszowi), a sld-owskiemu prezydentowi podobnie kompromitujące występy w kraju i za granicą. Można przedawkować proszki jak Janowski, można alkohol, jak Kwaśniewski, ale to "my, w sld, jesteśmy normalni). Na serio proponuję ci napisanie do Balickiego - doświadczysz być może, że czym innym jest bezkarne wypisywanie nierealistycznych postulatów na internetowych forach, a czym innym podjęcie realnych działań poprzez najbardziej odpowiedniego z możliwych adresatów.
                  Ale i tak wiem, że tego nie zrobisz.
                  • hummer Re: SLD winno wystąpić z wnioskiem o zmianę ordyn 22.10.10, 16:30
                    Przecież mi nie chodzi, by badali się kandydaci tylko z PO i PiS. Każdy kandydat powinien być sprawdzany, bo ma wpływ na państwo, informacje niejawne, etc. Sugerujesz bym pisał do jakiegoś pana Balickiego (których jest jak psów). Po co? Boisz się, że lewica wystąpi o zmianę ordynacji wyborczej. Już przecież podobne działania były. Przedstawiciel narodu nie powinien być karany. To też dyskryminacja? Ja tylko chcę by był też zdrowy na umyśle.
                    • remez2 Re: SLD winno wystąpić z wnioskiem o zmianę ordyn 22.10.10, 16:37
                      Już przecież podobne działania były. Przedstawiciel narodu nie powinien być karany. To też dyskryminacja? Ja tylko chcę by był też zdrowy na umyśle.
                      Niektóre partie musiałyby zniknąć. Nie przejdzie. :-)
                      • hummer Re: SLD winno wystąpić z wnioskiem o zmianę ordyn 22.10.10, 16:45
                        remez2 napisał:

> Już przecież podobne działania były. Przedstawiciel narodu nie powinien być
                        > karany. To też dyskryminacja? Ja tylko chcę by był też zdrowy na umyśle.

> Niektóre partie musiałyby zniknąć. Nie przejdzie. :-)

Ale może dojdzie do ludzi, kto nad nimi sprawuje władzę. :)
                    • ayran Re: SLD winno wystąpić z wnioskiem o zmianę ordyn 22.10.10, 16:43
                      hummer napisał:

> Przecież mi nie chodzi, by badali się kandydaci tylko z PO i PiS. Każdy kandyda
                      > t powinien być sprawdzany, bo ma wpływ na państwo, informacje niejawne, etc. Su
                      > gerujesz bym pisał do jakiegoś pana Balickiego (których jest jak psów)

Ośmieszasz się, albo demonstrujesz zwyczajne prostackie chamstwo.
                      Nie proponuję, byś pisał do jakiegoś pana Balickiego, tylko do doktora Marka Balickiego, posła sld, byłego ministra zdrowia, czynnego psychiatry i osoby najbardziej w klubie sld w tej sprawie kompetentnej.
                      Jeśli jest jakakolwiek osoba, która mogłaby skłonić klub sld do wystąpienia z takim projektem, to jest nią dr Balicki, a nie jakiś niedouczony forumowicz, zakładający głupawe wątki na forum Gazety Wyborczej.
                      • hummer Chyba ktoś zapomniał wziąć dziś proszki /nt 22.10.10, 16:50
                        Naprawdę taka obawa przed badaniami psychiatrycznymi? Nie będziesz mi sugerował gdzie mam pisać, do kogo pisać, a do kogo nie i gdzie nie, bo to natręctwo.
                        • ayran Re: Chyba ktoś zapomniał wziąć dziś proszki /nt 22.10.10, 16:59
                          hummer napisał:

> Naprawdę taka obawa przed badaniami psychiatrycznymi? Nie będziesz mi sugerował
                          > gdzie mam pisać, do kogo pisać, a do kogo nie i gdzie nie, bo to natręctwo.

Wiesz co znaczy dopisek "n/t"? Jeśli jeszcze nie wiesz, to może zapytaj kogoś lepiej zorientowanego.
                          Może i ktoś zapomniał wziąć proszki - zasadniczo trudno coś takiego wykluczyć.
                          A o tym, czy będę coś sugerował, czy nie, sam zadecyduję.
                          Ty zaś przy okazji sprawdź , co to znaczy "natręctwo", zanim po raz kolejny użyjesz tego słowa kompletnie bez sensu.
                          • hummer Dopisek został bo zamierzałem na nim skończyć 22.10.10, 17:05
                            Czyli skończyć na samym temacie. Dopisałem tekst, nie usunąłem /nt z tematu, popełniłem przestępstwo i nie mogę już kandydować do Sejmu. OK. Niech kandydują inne osoby, ale wcześniej niech się zbadają. Chciałbym dyskutować o problemie, a nie o poszczególnym osobniku.
                            Więc EOT. W życiu nie widziałem osoby tak agresywnej.
                            • ayran Re: Dopisek został bo zamierzałem na nim skończyć 22.10.10, 17:13
                              Mało widziałeś.
                              Od siebie mogę dodać, że rzadko, nawet na forach internetowych, spotyka się osoby tak wolne od wszelkiej autorefleksji jak ty.
                            • ayran a jak myślisz... 22.10.10, 17:23
                              .... czy osobnik zakładający wątek pt. "kto jest najbardziej charyzmatyczną postacią na FK?", czy coś w tym rodzaju, a następnie dokonujący w tymże wątku wpisu, że gdyby nie on sam, to forum byłoby do skasowania, nie wykazuje odchyleń od normy psychiatrycznej? Konkretnie narcyzmu społecznego?
              • strikemaster Re: SLD winno wystąpić z wnioskiem o zmianę ordyn 22.10.10, 16:34
                Testy psychotechniczne się są badaniem psychiatrycznym, tam sie nawet psychiki nei bada, a szybkość reakcji, orientację itp.
            • all.correct Re: Ale pederastia nie jest jednostką chorobową. 22.10.10, 09:38
              No to się Bulgotek ucieszy ... .
              • yoma Re: Ale pederastia nie jest jednostką chorobową. 22.10.10, 16:50
                Ale przed 1932 r. była czynem karalnym :)
    • snajper55 Re: SLD winno wystąpić z wnioskiem o zmianę ordyn 22.10.10, 16:59
      hummer napisał:

> Tak, by wraz z wnioskiem z podpisami od wyborców, załączać Państwowej Komisji W
      > yborczej, również zaświadczenie o stanie umysłu kandydata od biegłych psychiatrów.

A IPN (Instytut Psychiatrii Narodowej) powinien sprawdzać prawdziwość takich zaświadczeń.

S.
    • yoma Re: SLD winno wystąpić z wnioskiem o zmianę ordyn 22.10.10, 17:13
      Hummer, a właściwie kto ci broni napisać stosowny projekt nowelizacji?
      • hummer Re: SLD winno wystąpić z wnioskiem o zmianę ordyn 22.10.10, 17:42
        yoma napisała:

> Hummer, a właściwie kto ci broni napisać stosowny projekt nowelizacji?

Nie jestem prawnikiem. Pisać można wszystko, ale tak by choćby przecinki były w dobrych miejscach :) Zasugerowałem problem, są ode mnie lepsi. Zainspirować może każdy. Stworzyć z tego dzieło, tylko nieliczni.
        • yoma Re: SLD winno wystąpić z wnioskiem o zmianę ordyn 22.10.10, 17:46
          Dawaj, poprawię ci przecinki. Chopakom z SLD trzeba zanieść gotowca, bo samym im się nie będzie chciało. (To też app twojej definicji posła-urzędnika.)

A jak dalej nie zechcą, to i obywatelski zgłosić.
          • hummer Re: SLD winno wystąpić z wnioskiem o zmianę ordyn 22.10.10, 17:53
            yoma napisała:

> Dawaj, poprawię ci przecinki. Chopakom z SLD trzeba zanieść gotowca, bo samym i
            > m się nie będzie chciało. (To też app twojej definicji posła-urzędnika.)
            >
            > A jak dalej nie zechcą, to i obywatelski zgłosić.

Jak im się nie chce to też nie powinni zasiadać w Sejmie. Ludzie się przyzwyczaili, że posady za pieniądze podatników są ciepłe. A to powinna być harówa. Podatnik płaci. Wymaga.
            • yoma Re: SLD winno wystąpić z wnioskiem o zmianę ordyn 22.10.10, 22:33
              Zgoda.

Idealista... :)
              • hummer Re: SLD winno wystąpić z wnioskiem o zmianę ordyn 22.10.10, 22:41
                yoma napisała:

> Zgoda.
                >
                > Idealista... :)

Niech Ci będzie. Śpię jeszcze spokojnie i przeglądam się w lustrze. Raczej nie określałbym siebie jako idealisty, lecz jako człowieka. Człowiek brzmi dumnie.
    • picmaker Ale wtedy 22.10.10, 20:33
      Nikogo z PISu i PO nie byłoby w parlamencie!

;)
    • hummer Wiecie, co jest przerażające? !!!! 23.10.10, 12:28
      Mało kto wierzy w uczciwość Polaków, pojawiły się w tym wątku, słowa takie jak korupcja.

Dobrze to o nas nie świadczy.
    • hummer teraz wpadł na to Palikot :) 21.12.10, 17:41
      wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/palikot-zloze-wniosek-o-sprawdzenie-poczytalnosci-,1,4088264,wiadomosc.html
      Ciekawe jakie będą komentarze, tych co mówili, że nie wolno :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka