Dodaj do ulubionych

Chciałbym pogratulować

20.12.10, 14:58
zwycięstwa w wyborach Prezydentowi Łukaszence, może i ma on swoje wady ale to suwerenny przywódca suwerennego kraju który po raz kolejny mając przeciw sobie zagraniczna nagonkę zwyciężył w wyborach.
Zastanawiam się tylko kiedy u nas w końcu dojdą do władzy ludzie którzy będą umieli to wykorzystać a nie popłuczyny po starym systemie które pchają naszego potencjalnego sojusznika w rece wrażej Moskwy.
Obecny rząd robi małe kroczki w tym kierunku ale czy to nie za mało?

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • cookies9 Re: Chciałbym pogratulować 20.12.10, 15:01
      OBWE nie uznała wyników wyborów.
      • qqazz Re: Chciałbym pogratulować 20.12.10, 15:44
        I co to zmienia?

pozdrawiamI
    • mike.recz Re: Chciałbym pogratulować 20.12.10, 16:44
      Ja również mu gratuluję i jak na razie zanosi się na to, że takie gratulacje będziemy
      mu składać jeszcze kilka razy;)
      • strikemaster Re: Chciałbym pogratulować 20.12.10, 16:50
        No i kilka razy będziemy mieli okazję wysyłać pobitym przez milicję konkurentom paczki do szpitala, ewentualnie wieńce na pogrzeb.
        • mike.recz Re: Chciałbym pogratulować 20.12.10, 17:05
          strikemaster napisał: No i kilka razy będziemy mieli okazję wysyłać pobitym przez milicję konkurentom paczki do szpitala, ewentualnie wieńce na pogrzeb.

Oby wśród nich było jak najmniej Polaków.
          • strikemaster Re: Chciałbym pogratulować 20.12.10, 17:13
            A kogo byś w tej roli widział najchętniej?
            • mike.recz Re: Chciałbym pogratulować 20.12.10, 17:19
              strikemaster napisał:

> A kogo byś w tej roli widział najchętniej?

Dostarczyciela paczek do więzień i kwiatów na groby czy kogoś innego masz na myśli?
              • strikemaster Re: Chciałbym pogratulować 20.12.10, 17:30
                Nie, chodzi mi o to, kogo byś widział w roli kotrkandydata dla Łukaszenki?
                • mike.recz Re: Chciałbym pogratulować 20.12.10, 17:36
                  strikemaster napisał:
                  Nie, chodzi mi o to, kogo byś widział w roli kotrkandydata dla Łukaszenki?

Z całą pewnością kogoś kto sytuacji w sąsiednim kraju by nie pogorszył względem
                  nas, Polaków na Białorusi oraz Białorusinów, a o to również jest łatwo.
                  W tym momencie jak i w dającej się przewidzieć przyszłości nikt nie ma szans wygrać
                  tam w wyborach z Łukaszenką.
                  • strikemaster Re: Chciałbym pogratulować 20.12.10, 17:43
                    > W tym momencie jak i w dającej się przewidzieć przyszłości nikt nie ma szans wy
                    > grać
                    > tam w wyborach z Łukaszenką.

A jednak ludzie kandydować będą, choćby wybory sie dla nich w szpitalu kończyły. U nas kiedyś też tak robili i dlatego możesz sobie na forum pisać. Nie zapomnij o tym gratulując po raz kolejny jakiemuś Łukaszence czy innemu Pinochetowi, Saddamowi Husseinowi i im podobnym.
                    • mike.recz Re: Chciałbym pogratulować 20.12.10, 17:55
                      strikemaster napisał:

> > W tym momencie jak i w dającej się przewidzieć przyszłości nikt nie ma sz
                      > ans wy
                      > > grać
                      > > tam w wyborach z Łukaszenką.
                      >
                      > A jednak ludzie kandydować będą, choćby wybory sie dla nich w szpitalu kończyły
                      > . U nas kiedyś też tak robili i dlatego możesz sobie na forum pisać. Nie zapomn
                      > ij o tym gratulując po raz kolejny jakiemuś Łukaszence czy innemu Pinochetowi,
                      > Saddamowi Husseinowi i im podobnym.

Nieprawda. U nas nigdy nie było takiej sytuacji jak tam teraz.
                      Nie zaciemniaj poza tym sytuacji. To nie jest tak że Łukaszenka mi się podoba tylko
                      bezsensownie nie kłócę się z tamtą rzeczywistością.
                      • strikemaster Re: Chciałbym pogratulować 20.12.10, 18:12
                        Ja też się z rzeczywistością nie kłócę, nie mam zamiaru zaprzeczać istnieniu Łukaszenki, to nie Bóg :) nie mam jednak zamiaru niczego mu gratulować, bo zwycięstwo w ustawionych wyborach nie jest żadnym osiągnięciem.
                        • mike.recz Re: Chciałbym pogratulować 20.12.10, 18:38
                          Ja nie twierdzę wcale że wybory były uczciwe ponieważ w kraju nienależącym do Rady Europy
                          nie ma tego nawet jak sprawdzić. Gratuluję mu ponieważ mundurówka jeszcze mu się nie zbuntowała i to z nim trzeba będzie rozmawiać.
    • woda_woda Chciałabym życzyć 20.12.10, 17:07
      przeprowadzki na Białoruś.
      • qqazz Żebyś nie wykrakał moja droga 20.12.10, 17:10
        bo za klikanaście lat moze się okazać, że to na Białorus nasi rodacy będa jeździć za chlebem.
        Bo Białoruś ma sporo atutów ku temu, zeby ruszyć z kopyta gospodarczo, no i przede wszystkim jeden proble maja z głowy, maja władzę która mysli perspektywicznie a nie aby dotrwać do wyborów.

pozdrawiam
        • woda_woda Nie jestem "twoja droga", 20.12.10, 17:12
          a przeprowadzki życzę tam, gdzie byłoby ci lepiej, jak widać.
    • pan.kultura Re: Chciałbym pogratulować 20.12.10, 17:43
      no cóż w porównaniu do Tuska to Łukaszenka jest mężem stanu
      i nic nam Polakom do jego działań w Białorusi.

- ja również mu gratuluje wyboru na prezydenta przez naród białoruski
      • qqazz Re: Chciałbym pogratulować 20.12.10, 18:09
        Gdyby zrobić porównanie do naszej wspólnej historii to Łukaszenka jest kims pokroju Jagiełły.

pozdrawiam
        • strikemaster Re: Chciałbym pogratulować 20.12.10, 18:12
          Ja bym stawiał na Jaruzelskiego.
        • pan.kultura Re: Chciałbym pogratulować 20.12.10, 18:49
          qqazz napisał:

> Gdyby zrobić porównanie do naszej wspólnej historii to Łukaszenka jest kims pok
          > roju Jagiełły.

chyjaprawda nie wypijesznie zrozumiesz

mieli czas dzięki niemu przyglądać się nam

po
          prostu wolą kawior w sklepach
          i na swoich stołach
          kiedy trzeba wypić w bani
          a robota sama przyjdzie i zapłata z UE

.. dzisiaj tir - owcu dzieki "waldkowi" przemierzają Londyn - Moskwe.....

a ten w3ielki taki co podobno tak walczył z kryminalstmi jak siedział i jadł czekolady bo go Jaruzelski zamkołł ...............to już nie żyje ?

bo go qrwy nie słyczać ja Bartoszeewskiego
        • wilk_z_wolfow Chyba kpisz sobie .... 20.12.10, 18:49

Chyba kpisz sobie .
          Za Jagielly byla tolerancja i Polska rozwijala sie , po jego smierci Polska obnizala loty .

Lukaszenka to typowy zamordownik , za morde i palami , typowy dyktator .

qqazz napisał:

> Gdyby zrobić porównanie do naszej wspólnej historii to Łukaszenka jest kims pok
          > roju Jagiełły.
          >
          >
          > pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka