Dodaj do ulubionych

Tusk - Schetyna.

23.02.11, 09:04
Po nocnych deliberacjach i dzisiejszych wywiadach Schetyny widać wyraźnie na czym stanęło:

- główka osobistego woga Tuska w platformie musi spaść, jezuita Gowin out,

- Grzesiu musi zakończyć romans z Grześkiem i zabrać mu zabawki w TVP.

Takie są koszty, którymi Schetyna musi udowodnić swoją lojalność wobec Tuska i platformy.
Obserwuj wątek
    • kiemlicz88 Re: Tusk - Schetyna. 23.02.11, 09:28
      Jeszcze niedawno twierdziłeś, że Scheta poleci. I co?
      • haen2010 Re: Tusk - Schetyna. 23.02.11, 09:43
        No, Tusk mu zadał proste pytanie - Mam cię wywalić, czy zaczniesz myśleć co nabroiłeś?

Wielkiego wyboru Schetyna nie miał. Jakby sie postawił, to out, i to taki generalny. Razem ze swoją armią. Według mnie Tusk ma wielkie serce i czasem mu się aż w g. umoczy.
    • cookies9 Re: Tusk - Schetyna. 23.02.11, 09:30
      Jest OK. Dzis Schetyna zadał dobre pytanie.

"Jeśli nie na PO, to na kogo zagłosujecie? Na PiS?" - Schetyna w TOK FM
      • agnostic5 Re: Tusk - Schetyna. 23.02.11, 09:40
        cookies9 napisała:

>
        > "Jeśli nie na PO, to na kogo zagłosujecie? Na PiS?" - Schetyna w TOK FM

Schetyna wyraźnie działa na korzyść SLD
      • glosowalemnapo Re: Tusk - Schetyna. 23.02.11, 12:53
        na nikogo

www.facebook.com/pages/Głosowałem-na-PO-ale-już-więcej-tego-nie-zrobię/187147081303771
    • zalogowany.cookie Re: Tusk - Schetyna. 23.02.11, 09:45
      Wydaje mi się, że nadinterpretujesz. Wczorajszy pseudodziennikarski bełkot ("miał powiedzieć to czy tamto") został napompowany przez portalozę, więc nie warto się do niego odnosić. Oceniać warto natomiast to, co powiedział Schetyna w dzisiejszym wywiadzie.

> - główka osobistego woga Tuska w platformie musi spaść, jezuita Gowin out,
      Nic kompletnie takiego nie zauważyłem. Co nie zmienia faktu, że gdybym miał oceniać szanse platformy w przyszłości, to bez Gowina byłyby one większe. Zresztą Gowin pewnie sobie sam pójdzie do kluzikowców. Krzyżyk na drogę. Ale nijak bym tego nie wiązał z domniemanym konfliktem Schetyny z Tuskiem.

> - Grzesiu musi zakończyć romans z Grześkiem i zabrać mu zabawki w TVP.
      To wiążesz zapewne z wypowiedzią Schetyny (kompletnie błędną w ustach polityka), że nie ceni Napieralskiego. Za ten flirt i wygibasy z KRRiT Schetyna już pewnie się nasłuchał, samokrytykę złożył i w jednolitym froncie występować obiecał. A i tak pewnie wkrótce sprostuje, że się przejęzyczył.

> Takie są koszty, którymi Schetyna musi udowodnić swoją lojalność wobec Tuska i
      > platformy.
      Ja sobie myślę, że Schetyna, jak mało kto, potrafi grać w grupie wtedy, kiedy to jest korzystne, a bawić się w rozbijactwo kiedy indziej. W ogóle, wbrew powszechnej opinii, uważam go za inteligentnego (a czasem cwanego) gracza, który jest przy tym niebywale skuteczny. Dzisiaj podsrywanie Tuskowi równa się strzałowi w stopę, więc Schetyna maszeruje w jednym szeregu.

Nie są to moi ulubieńcy, ale cenię ich za skuteczność i konsekwencję w działaniu. A w polityce, to ponoć skuteczność się liczy. Czasem odnoszę wrażenie, że Schetyna z Tuskiem ustawiają sie w roli "zły policjant - dobry policjant", a gawiedź to łyka.
      • haen2010 Re: Tusk - Schetyna. 23.02.11, 10:01
        Nic nie nadinterpretowałem. Po prostu głowka Gowina musi spaść, by ostrzec pozostałych, co grozi za otwarte antytuskowe wystąpienia. Mają się zamknąć i robić swoje, czyli grać na wodza, rząd i platformę. Jak Grzegorz.

A koniec miłości dwóch Grześków musi nastąpić. Kukłę Napieralskiego napompowali fachowcy nad fachowcami z TVP. Ten dupek to manekin przecież. Dmuchany. Jak mu nie zabiorą TVP, to koalicji PO-PSL normalnie klęska wyborcza grozi.
        • wos9 Gowin pasuje do Platformy jak ja do baletu.Dlatego 23.02.11, 10:40
          Tusk dobrze robi, że chce go przesunąć na margines. I tak dobrze, że proponuje mu miejsce na liście do Senatu.

haen2010 napisał:

> Nic nie nadinterpretowałem. Po prostu głowka Gowina musi spaść, by ostrzec pozo
          > stałych, co grozi za otwarte antytuskowe wystąpienia. Mają się zamknąć i robić
          > swoje, czyli grać na wodza, rząd i platformę. Jak Grzegorz.
          >
          > A koniec miłości dwóch Grześków musi nastąpić. Kukłę Napieralskiego napompowali
          > fachowcy nad fachowcami z TVP. Ten dupek to manekin przecież. Dmuchany. Jak mu
          > nie zabiorą TVP, to koalicji PO-PSL normalnie klęska wyborcza grozi.
          • haen2010 Re: Gowin pasuje do Platformy jak ja do baletu.Dl 23.02.11, 12:48
            Też uważam, że wywalenie Gowina pozwoli platformie odetchnąć. Wypełnia on testament Jasia Rokity, który ubrdał sobie Polskę rządzoną przez klechów i naszczone przez nich elity.
        • zoil44elwer Re: Tusk - Schetyna. 23.02.11, 11:41
          Napompowali też 13 % elektoratu który głosował na niego w wyborach prezydenckich?
          • haen2010 Re: Tusk - Schetyna. 23.02.11, 12:05
            Wtedy rządzili w TVP wspólnie z PiS. Wymyślili numer z jabłkami i kanapkami dla słaniających się z głodu roboli o szóstej rano. Wymyslili mu blond bliźniaczki dla tych z dyskotek. Chwyciło za serce, na 13%. I nadal tyle mają wg obecnych sondaży, emerycie.
        • remez2 Re: Tusk - Schetyna. 23.02.11, 12:56

Panie (inżynierze), pohamuj sie.
          ---------------
          W życiu zawsze trzeba mieć jakiś cel - powiedział snajper do syna.
    • zofiakatoliczka Re: Tusk - Schetyna. 23.02.11, 12:05
      Tylko PiS jest partia w pelni demokratyczna i republikanska
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka