Dodaj do ulubionych

Cały dzień temat wisiał na jedynce...

11.03.11, 18:37
Cały dzień "Wybiórcza" promowała haniebną demonstrację, do której nawoływał Taras, a pojawiło się na niej tyle osób, o takim wyglądzie (dresiarze, chuligani), że nawet nie została uwieczniona na zdjęciach. Żeby można było pisać o 150 demonstrantach, choć było ich z dziesięć razy mniej...

Coraz mniej ludzi chętnych do odgrywania roli moralnych degeneratów? Może przejrzeli się w filmie Ewy Stankiewicz (www.youtube.com/watch?v=TATUBn_hmFk) i nie chcą już w tym uczestniczyć? Zdali sobie sprawę w co dali się wciągnąć?
Obserwuj wątek
    • anwad Smoleńsk - Przebudzenie 11.03.11, 18:38
      rincewindx.salon24.pl/286349,smolensk-przebudzenie
      • ave.duce Re: Smoleńsk - Przebudzenie 11.03.11, 19:02
        g.dziennik.pl/pliki/1545000/1545756.jpg
        • anwad Re: Smoleńsk - Przebudzenie 11.03.11, 19:06
          "A strach przed Prawdą jest ogromny, bo a nuż ktoś się zorientuje, że 2x2=4 i ruszy lawina Ascha, ale tym razem w kierunku do Prawdy. Ostatecznym sposobem obrony przed Prawdą jest metoda publicznego ośmieszania, kąśliwych uwag na temat wyglądu, nazwiska, lapsusu językowego, miny itp., co odciąga uwagę od meritum spraw i rzeczowych argumentów w stronę prostackiej hecy i zabawy, a te można podgrzewać (według manipulatorów) w nieskończoność".

Wiesz, reprezentujesz ten sam poziom, co Dominik Taras - jeśli nie gorszy.
          • anwad Re: Smoleńsk - Przebudzenie 11.03.11, 19:08
            Z listu naukowców Uniwersytetu Warszawskiego. Ale to było o przedstawicielach intelektualistów, którzy zadając się z lumpami, przejęli ich język i sposób działania. Ten cytat może do Ciebie nie powinien być skierowany, bo pewnie nie będziesz zdolna go zrozumieć.
            • ave.duce Tak. tak. 11.03.11, 20:08
          • ave.duce Taras to nie kanał... 11.03.11, 20:07
    • douglasmclloyd Miej pretensje do ojca boksera, ze nie reklamowal 11.03.11, 18:41
    • kecawa Jak można nazwać tych co oddali śledztwo smoleński 11.03.11, 18:51
      Jak można nazwać tych co oddali śledztwo smoleńskie Rosji?
      Nazwa jedna jedyna ciśnie się na usta. Słowo straszne, lecz zasadne to słowo .......

kecaw
      • czan-dra Re: Jak można nazwać tych co oddali śledztwo smol 11.03.11, 18:53
        A co jest takiego strasznego w słowie kecaw?

kecawa napisał:

> Jak można nazwać tych co oddali śledztwo smoleńskie Rosji?
        > Nazwa jedna jedyna ciśnie się na usta. Słowo straszne, lecz zasadne to słowo ..
        > .....
        >
        > kecaw
        • douglasmclloyd Re: Jak można nazwać tych co oddali śledztwo smol 11.03.11, 18:58
          czan-dra napisał:

> A co jest takiego strasznego w słowie kecaw?

Myślę, że wacek ;)
        • ave.duce Re: Jak można nazwać tych co oddali śledztwo smol 11.03.11, 18:58
          To, że jest na odwrót ;)
    • kkuubaa1 gazeta.pl i wszystko jasne 11.03.11, 19:00
      • anwad Gazeta.pl i nie tylko 11.03.11, 19:03
        Dominik Taras i jego koledzy to tylko marionetki w rękach tych, którzy nimi sterują dla realizacji swoich celów.
        • czan-dra Re: Gazeta.pl i nie tylko 11.03.11, 19:11
          W sygnaturce masz beatyfikację papieża, czy ty czasem nie przesadzasz?
          To już nie zakrawa na chorobę głowy, to jest choroba, fanatyzm jest chorobą, czy tego chcesz, czy też nie...
          • anwad Re: Gazeta.pl i nie tylko 11.03.11, 19:15
            Po śmierci Papieża zorganizowali akcję "Nie płakałem po papieżu".
            Zdolni są do wszystkiego.
            • czan-dra Re: Gazeta.pl i nie tylko 11.03.11, 19:20
              Po tragicznej śmierci prof. Geremka na tym forum pisali "Nie płakałem po Geremku"
              Jesteście zdolni do wszystkiego...
              • anwad Re: Gazeta.pl i nie tylko 11.03.11, 19:23
                Kto pisał? Czy jakaś gazeta prawicowa to promowała?
                Tak jak "Wybiórcza" akcję "Nie płakałem po papieżu" czy "Nie dla pochówku na Wawelu" w trakcie żałoby?
                • czan-dra Re: Gazeta.pl i nie tylko 11.03.11, 19:29
                  Po pierwsze, nie znam gazety o tej nazwie.
                  Po drugie, udajesz, czy taka jesteś?
                  A teraz napiszę tak jak Ty, to promował Nasz Dziennik i Gazeta Polska, mało tego, Rydzyk na antenie RM zachęcał do głoszenia tego świństwa...
                  • anwad Re: Gazeta.pl i nie tylko 11.03.11, 19:31
                    Podaj link. Nie podasz, kłamczuszku, bo to nieprawda.
                    • czan-dra Re: Gazeta.pl i nie tylko 11.03.11, 19:35
                      Tak jak i Ty...
            • yoma Re: Gazeta.pl i nie tylko 11.03.11, 19:22
              Którzy oni?
          • kkuuba11 Re: Gazeta.pl i nie tylko 11.03.11, 19:17
            Dominik Taras to młody (23 l) niezbyt bystry człowiek (słychać to np.we wczorajszym wywiadzie dla radia wnet.

Do tego ma za sobą leczenie psychiatryczne i był dwukrotnie notowany przez policję.
            • czan-dra Re: Gazeta.pl i nie tylko 11.03.11, 19:25
              kkuuba11 napisał:

> Do tego ma za sobą leczenie psychiatryczne i był dwukrotnie notowany przez poli
              > cję.

I co z tego wynika, aaa, rozumiem, to jest osobnik gorszego gatunku, bo był notowany. I to przez policję, słyszałeś w moim głosie przerażenie?
              A ja miałem kiedyś złamaną nogę, możesz to wykorzystać...
              • kkuuba11 Re: Gazeta.pl i nie tylko 11.03.11, 19:28
                Niemoralne jest robienie gwiazdy medialnej z biednego człowieka, który niekoniecznie potrafi odpowiadać za swoje słowa...
                • wos9 Re: Gazeta.pl i nie tylko 11.03.11, 20:04
                  kkuuba11 napisał:

> Niemoralne jest robienie gwiazdy medialnej z biednego człowieka, który niekonie
                  > cznie potrafi odpowiadać za swoje słowa...

Masz rację. Jaruś udowodnił to w pełni.
              • anwad Re: Gazeta.pl i nie tylko 11.03.11, 19:29
                Notowany za rozbój i za narkotyki.
                PS On jest jednak tylko narzędziem w rękach manipulatorów.
                Jest wykorzystywany.
                • kkuuba11 Re: Gazeta.pl i nie tylko 11.03.11, 19:32
                  Mają wszyscy świetną zabawę, a ten człowiek ma po prostu problem.

Wczoraj była gdzieś jakaś akcja wysyłania maili do menagera Chucka Noriisa w sprawie bezprawnego wykorzystania wizerunku.

Pan Dominik może jeszcze mieć problemy..
                  • anwad Re: Gazeta.pl i nie tylko 11.03.11, 19:36
                    Problemy powinna mieć w pierwszej kolejności Gronkiewicz-Waltz, bo to ona udzieliła zgody na to.
                    • wos9 Re: Gazeta.pl i nie tylko 11.03.11, 20:06
                      anwad napisała:

> Problemy powinna mieć w pierwszej kolejności Gronkiewicz-Waltz, bo to ona udzieliła zgody na to.
                      >
                      A dlaczego miała zabronić tego zgromadzenia?
                      • anwad Re: Gazeta.pl i nie tylko 11.03.11, 20:10
                        Mogła nie zabraniać, ale zgodzić się na inne miejsce. Wtedy już chyba w ogóle nikt by nie przyszedł.
                        • wos9 Re: Gazeta.pl i nie tylko 11.03.11, 20:13
                          anwad napisała:

> Mogła nie zabraniać, ale zgodzić się na inne miejsce. Wtedy już chyba w ogóle nikt by nie przyszedł.
                          >
                          A niby dlaczego Jarek miałby mieć wyłączność na to miejsce?
                          • anwad Re: Gazeta.pl i nie tylko 11.03.11, 20:17
                            Za stosowne uważasz organizowanie szyderczych imprez w czasie gdy odbywają się uroczystości upamiętniające ofiary katastrofy? Jaki Ty poziom moralny i intelektualny reprezentujesz? Poziom Tarasa?
                            • yoma Re: Gazeta.pl i nie tylko 11.03.11, 20:33
                              Taras znajduje się zwykle na piętrze, więc to zupełnie przyzwoity poziom. A co do meritum - nie uroczystości, tylko zbiegowisko i nie ofiary katastrofy, tylko pąprezesowy żal po stracie.
                      • kkuuba11 Re: Gazeta.pl i nie tylko 11.03.11, 20:24
                        schizofrenik, notowany za rozbój na czele demonstracji - to przecież może być niebezpieczne...
                        • fastwinter.5 Re: Gazeta.pl i nie tylko 11.03.11, 21:59
                          "schizofrenik(.......)na czele demonstracji..."
                          a kto był na czele kontrdemonstracji..???Drugi schizofrenik tak, więc trafił swój na swego.
                          Data,każdy 10 dzień miesiąca dniem schizofreników,którzy urzadzają sobie sabat pod pałacem
                          • kkuuba11 Re: Gazeta.pl i nie tylko 11.03.11, 22:22
                            dt ma zdiagnozawaną schizofrenię.
                • czan-dra Re: Gazeta.pl i nie tylko 11.03.11, 19:34
                  Był za to skazany?
                  Czy to tylko Wasz wymysł?

Ależ Ty jesteś manipulowana, gdy Kaczyńskiemu się to znudzi i sobie pójdzie, a zrobi to, to Tobie usunie się grunt spod nóg, (nie wątpie, że zgrabnych) i poczujesz się jak marionetka, której podcięto sznureczki...
                  • kkuuba11 Re: Gazeta.pl i nie tylko 11.03.11, 19:39
                    "
                    Nie, są jeszcze dwa wyroki w zawieszeniu. Jeden za posiadanie pół grama marihuany, drugi za rozbój,.."

"Ciężko przychodzi mu powrót do wspomnień z okresu dojrzewania. To był ciągły bunt. Przeciw szkole, rodzicom, systemowi. Do tego choroba. Przez cztery lata leczył się farmakologicznie na schizofrenię paranoidalną. Stwierdzono u niego też zespół ADHD. "

www.przekroj.pl/ludzie_sylwetki_artykul,7369,0.html
    • ave.duce Re: Cały dzień temat wisiał na jedynce... 11.03.11, 19:01
      ... o takim wyglądzie?...

files.gadu-gadu.pl/kaczynski-609a344c3f9553a42b045d3d9b6567514b3fa19e.jpg
      • pollack5 [...] 11.03.11, 19:21
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • tw_wielgus Re: Cały dzień temat wisiał na jedynce... 11.03.11, 19:29
      A kiedy się obudzą.... inaczej kiedy nastąpi taki moment, w którym te okrutnie zmanipulowane osoby dopuszczą do swoich umysłów możliwość, iż to nie był zamach?
      Tak mnie męczy ta refleksja i nie daje spokoju. Dlaczego Kaczyński tak bezdusznie manipuluje tymi biednymi moherami, przecież to nie możliwe aby był zupełnie wyprany z uczuć.
      A może się mylę?
      • anwad Re: Cały dzień temat wisiał na jedynce... 11.03.11, 19:30
        Może nam powiesz, co sądzisz o pomyśle Dominika Tarasa? Poszedłbyś na organizowany przez niego spęd?
        • pollack5 [...] 11.03.11, 19:32
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • tw_wielgus Re: Cały dzień temat wisiał na jedynce... 11.03.11, 19:38
          Nie poszedłbym na spend Tarasa, ani na spęd Kaczyńskiego.
          Moim zdaniem impreza imieninowa Tarasa i miesiączka Kaczyńskiego są równie żałosne.
          Jedna w zamyśle satryryczna druga służąca mieszaniu w głowach ludziom z wrodznym genem bezradności i strachu przed otaczającym ich światem. W obu wypadkach bezmyślne stada baranów.
          • anwad Re: Cały dzień temat wisiał na jedynce... 11.03.11, 19:41
            Twój komentarz jest żałosny. Ale cieszy, że zmieniłeś zdanie na temat imprez organizowanych przez Tarasa.
            • ave.duce Re: Cały dzień temat wisiał na jedynce... 11.03.11, 20:11
              TW zmienił zdanie? Masz na to jakiś link? Poproszę.
              • anwad Re: Cały dzień temat wisiał na jedynce... 11.03.11, 20:14
                On się, powoli, rozwija. W przeciwieństwie do Ciebie.
                • ave.duce Re: Cały dzień temat wisiał na jedynce... 11.03.11, 20:51
                  Fakt. Ja się rozwijam błyskawicznie, czytając i cytując Twoje złote myśli.
                  • anwad Re: Cały dzień temat wisiał na jedynce... 11.03.11, 20:52
                    Jesteś raczej osobą bezrefleksyjną.
                    • ave.duce Re: Cały dzień temat wisiał na jedynce... 11.03.11, 20:54
                      Napisałam już gdzieś w tym wątku, że błyskawicznie się uczę od Ciebie.
            • wos9 Wielgus ma RACJĘ. 11.03.11, 20:11
              anwad napisała:

> Twój komentarz jest żałosny. Ale cieszy, że zmieniłeś zdanie na temat imprez or
              > ganizowanych przez Tarasa.
              >
              • anwad Re: Wielgus ma RACJĘ. 11.03.11, 20:14
                Wielgus ma rację, że spęd Tarasa był żałosny?
                • tw_wielgus Re: Wielgus ma RACJĘ. 11.03.11, 20:22
                  No przeceiż!
                  Obchodzenie 71 urodzin C.N. przed pałacem prezydenckim to pomysł żałosny.
                  • anwad Re: Wielgus ma RACJĘ. 11.03.11, 20:23
                    Wiesz dobrze, że nie chodziło o obchodzenie urodzin Chucka Norrisa.
                    • tw_wielgus Re: Wielgus ma RACJĘ. 11.03.11, 20:36
                      Ależ, tak wiem.
                      A Ty wiesz, że Kaczyńskiemu i organizatorom miesięcznic wcale nie chodzi o uhonorowanie ofiar katastrofy, tylko perwersyjnie wykorzystuje moher do swoich niecnych podłych celów?
                      • anwad Re: Wielgus ma RACJĘ. 11.03.11, 20:48
                        Jeżeli nie potrafisz zrozumieć cudzych uczuć (gniewu, smutku), to się nie wypowiadaj.
                        Trochę empatii.
                        • tw_wielgus Re: Wielgus ma RACJĘ. 11.03.11, 21:07
                          Zaraz... najpierw w kółko powtarzasz, że Wielgus ma racje, a następnie podważasz to twierdzenie (w powyższym poście) twiedząc że czegoś nie rozumiem?
                          Sama sobie zaprzeczasz.
              • tw_wielgus Re: Wielgus ma RACJĘ. 11.03.11, 20:14
                Nieskromnie dodam: jak zwykle...;P
            • tw_wielgus Re: a to, że nie zmienłem zdania o imprezach 11.03.11, 20:14
              organizowanych przez prezesa i klub miłosników prozy Sakiewicza Cię nie cieszy..?!
              • anwad Re: a to, że nie zmienłem zdania o imprezach 11.03.11, 20:22
                Dojrzejesz. Na razie Twój stan jest kiepski, ale o wiele lepszy niż rok temu.
                • tw_wielgus Re: a to, że nie zmienłem zdania o imprezach 11.03.11, 20:37
                  Liczyłbym raczej, że to Tobie klapki spadną z oczu.
                  • wos9 Re: a to, że nie zmienłem zdania o imprezach 11.03.11, 20:39
                    tw_wielgus napisał:

> Liczyłbym raczej, że to Tobie klapki spadną z oczu.
                    >
                    To bardzo wątpliwe.
                    • tw_wielgus Re: a to, że nie zmienłem zdania o imprezach 11.03.11, 20:47
                      "Lecz zaklinam - niech żywi nie tracą nadziei
                      I przed narodem niosą oświaty kaganiec..."
                  • anwad Re: a to, że nie zmienłem zdania o imprezach 11.03.11, 21:10
                    Zawsze miałeś wrażliwe serce - to dobra podstawa to stawania się dobrym człowiekiem.
                    Nie masz jednak dobrze wykształconego kręgosłupa moralnego.
                    Może inteligencja nie pozwoli Ci przebywać na moralnym dnie?
                    • wos9 Re: a to, że nie zmienłem zdania o imprezach 11.03.11, 21:48
                      anwad napisała:

> Zawsze miałeś wrażliwe serce - to dobra podstawa to stawania się dobrym człowiekiem.
                      > Nie masz jednak dobrze wykształconego kręgosłupa moralnego.
                      > Może inteligencja nie pozwoli Ci przebywać na moralnym dnie?
                      >
                      Dlaczego uzurpujesz sobie prawo do oceniania czyjegoś kręgosłupa moralnego?
                      I czy dajesz innym prawo oceniania twojego?
    • anwad Nawet na tym forum nie ma entuzjastów Tarasa? 11.03.11, 20:03
      Gdzie się podziali?
      • ave.duce Jestem entuzjastką 11.03.11, 20:12
        TARASU. Może być?
        • kkuuba11 Re: Jestem entuzjastką 11.03.11, 20:26
          oto tarasu w pełnej krasie:
          www.youtube.com/watch?v=dZmo8QsRtuc
          • ave.duce Re: Jestem entuzjastką 11.03.11, 20:28
            Tu też > www.businesshotels.pl/zdjecia/taras_w_pokoju_delux_imagelarge.jpg
            • kkuuba11 Re: Jestem entuzjastką 11.03.11, 20:34
              ten jest całkiem fajny
              • ave.duce Re: Jestem entuzjastką 11.03.11, 20:53
                Tez tak uważam. Może coś chlapniemy? Byle nic słodkiego i niemarkowego.
      • dupetek Oj, szalejesz Anwad rozkosznie! 11.03.11, 20:25
        Kto o Tarasie myśli mając z Tobą kontakt? Ech, Anwad-Złociutka słów mi brak w mojej niewyparzonej gębie po prostu:)
    • haen2010 Jeżeli takie nic, 11.03.11, 20:20
      A Palikot ma jeden procent, to o co ten wrzask. Dla mnie Jarek moze odstawiać glupka 24h i nawet nie splunę na jego widok.
    • anwad Taras ma godną naśladowczynię? 11.03.11, 21:03
      Rozkaz Hanny Gronkiewicz Waltz: "Zgasić pamięć": www.youtube.com/watch?v=Zvb47wLbn10&feature=player_embedded
      Barbarzyńca na stanowisku Prezydenta Warszawy.

• ave.duce Co to jest "ruskie chamstwo"? bt. 11.03.11, 21:07
        • anwad Re: Co to jest "ruskie chamstwo"? bt. 11.03.11, 21:11
          Dlaczego akurat w tym kontekście o to zapytałaś?:)
          • ave.duce Re: Co to jest "ruskie chamstwo"? 11.03.11, 21:25
            Dlatego, że użyłaś tego sformułowania w odniesieniu o Hanny Gronkiewicz-Walt. Dotarło?
            • anwad Sowieckie 11.03.11, 21:30
              Oddajmy głos autorowi tego określenia, Łukaszowi Warzesze:

"Podobnie jak w postępowaniu Achillesa trudno się doszukiwać politycznej racjonalności, tak i szukanie jej w postępowaniu radnych PO byłoby wtórne. Standard w traktowaniu naturalnych odruchów żałoby wyznaczyła w stolicy Hanna Gronkiewicz-Waltz, która w okresie po katastrofie wyrosła na jednego z najbardziej karnych, tępych i bezwzględnych funkcjonariuszy partii rządzącej (jej kandydowanie w wyborach na prezydenta miasta to, nawiasem mówiąc, jawna kpina z hasła samej PO „nie róbmy polityki”). Abstrahując nawet od wydarzeń pod krzyżem, symboliczne dla niej były krętactwa związane z możliwości wprowadzenia jakichkolwiek zmian na Krakowskim Przedmieściu (śmiechu godna opinia konserwator zabytków), gorliwość służb miejskich w sprzątaniu zniczy oraz zapowiedź, że straż miejska wlepi mandat każdemu, kto te znicze będzie stawiał na ulicy pod Pałacem Prezydenckim. To już nie była polityka, ale zwykłe chamstwo. Sowieckie chamstwo.

Używam tego autorskiego określenia – sowieckie chamstwo – ponieważ w postaci zorganizowanej w największym stopniu pogardę dla ludzkich odruchów żałoby, chęci podtrzymania tradycji i uczczenia zmarłych przejawiali komuniści. Symboliczne dla ich stosunku do tych spraw było grzebanie po kryjomu, nocą, we wspólnych dołach zastrzelonych strzałem w tył głowy niepodległościowych bojowników. Pogarda dla zmarłych, dla ich bliskich, dla ich bólu – to była esencja sowieckości. I do tej esencji sowieckości odwołuje się dzisiaj Platforma Obywatelska. Zdziczenie polityki w wykonaniu tej partii sięga dna".
              • ave.duce Re: Sowieckie 11.03.11, 21:40
                Ups, sorki, SOWIECKIE.

Szkoda, że znowu nie Twoje, a cytowane bez podania źródła.
                Cóż, taki zwyczaj u kaczystów.
                • anwad Re: Sowieckie 11.03.11, 21:46
                  Nie widzisz różnicy pomiędzy rosyjskie, nawet ruskie, a sowieckie?
                  I jak zwykle nie wiem, o co Ci chodzi. Używając określeń funkcjonujących w przestrzeni publicznej, mam za każdym razem podawać jej autora? Nie ośmieszaj się, nieuku.
                  • wos9 Re: Sowieckie 11.03.11, 21:51
                    anwad napisała:

> Nie widzisz różnicy pomiędzy rosyjskie, nawet ruskie, a sowieckie?
                    > I jak zwykle nie wiem, o co Ci chodzi. Używając określeń funkcjonujących w prze
                    > strzeni publicznej, mam za każdym razem podawać jej autora? Nie ośmieszaj się,
                    > nieuku.
                    >
                    O ranyyyy!
                    • wi_kr Re: Sowieckie 11.03.11, 22:01
                      Jeżeli ktoŚ mówi JK ma czyste sumienie, to ja jako wygnaniec komunizmu z tym się nie mogę zgodzić .. Ta jak powiedział Wałęsa kiedy wszyscy walczyli o wolność Kaczyńscy chowali się pod stołem.
                      Forum na stronie SLD jak za komuny pod cenzurą!
                  • ave.duce No comment, Szanowna Pani Anwad ;))) 11.03.11, 21:55
      • woda_woda Ciotka rewolucji ma godną naśladowczynię w anwad? 11.03.11, 21:12
        A ciotka Anwad żuje obiadek,
        Sto batów Praksedzie na goły zadek,
        Na Sybir Macieja, do pierdla Hryćka,
        Ogrody, szynszyle, róż na policzkach,
        Krucyfiks, z nim w zgodzie fotosik na komodzie,
        Panna dzika, Nike barykad.

(sorry za złamanie rytmu)

• wi_kr Re: Cały dzień temat wisiał na jedynce... 11.03.11, 21:15
      a kto to afiszował
      • kum.z.antalowki w 237 krajach mało kto wie o Kaczyńskich 11.03.11, 22:04
        a Chucka Norrisa normalni ludzie znają wszędzie.
    • anwad O tym też nie dowiecie się z Waszych mediów 12.03.11, 12:37
      "Głupota nie jest oczywiście niczym nowym w środowisku awangardy postępu, ale nasz kucharczyk w tej dziedzinie zasługuje ewidentnie na pudło. Żeby wybrać sobie na patrona lewackiej agitki członka Kościoła Baptystów, gościa aktywnie uczestniczącego w akcjach przeciwko mordowaniu najmniejszych dzieci, obdarzaniu przywilejami dewiantów i demontowaniu kultury chrześcijańskiej, a przy tym szczerego patrioty, to trzeba naprawdę być mocnym zawodnikiem. Nawet w stajni lewaków, grupującej samych mocnych zawodników.

Ponieważ każda okazja jest dobra, żeby nieść młodym, wykształconym kaganek oświaty, wybraliśmy się tam w kilka osób z żoliborskiego PIS. Mieliśmy kowbojski kapelusz, duże kolorowe plakaty z Norrisem podpisanym jako „Strażnik Teksasu, strażnik wiary” i kilkaset ulotek z informacją o zaangażowaniu Chucka w Kościele Baptystów i ruchach konserwatywnej prawicy zakończoną wypisanym dużymi literami pozdrowieniem „szczęść Boże”.

Pierwszą ciekawą rozmowę odbyłem z reporterką telewizji ufundowanej ze środków zgromadzonych w trakcie aferyżelazo, czyli TVN tow. Waltera. Reporterka ta widząc mój kapelusz podbiegła do mnie i z porozumiewawczym uśmieszkiem (w stylu „my biedni inteligenci musimy się męczyć w jednym kraju z tymi obciachowymi religiantami”) zaczęła rozmowę:
      - co pana łączy z Chuckiem Norrisem, którego urodziny dzisiaj obchodzą tu młodzi ludzie?
      - Poza kapeluszem? Może to, że obaj jesteśmy chrześcijanami.
      Reporterka nieco skonsternowana pyta dalej:
      - Ale przyszedł tu pan na urodziny Chucka Norrisa?
      - Nie, przyszedłem uczcić pamięć Prezydenta Polski i pozostałych 95 ofiar Smoleńska.
      Reporterka daje szybki znak swoim kolegom od sprzętu, lampa gaśnie, kamera się wyłącza. Wywiad skończony.

Dużo lepiej poszły nam rozmowy z samymi aktywistami od Tarasa. Zgromadzeni za policyjnym barierkami w imponującej liczbie koło 20 sztuk (tylu obsesjonatów udało się zebrać, nic dziwnego – w marcu jest jeszcze chłodno, stanowczo lepiej siedzieć w jakiejś spelunie i tam, przy tanim winie, dawać wyraz swojej wyższości nad katolickim zabobonem) przywitali nas wyciem i brawami. Radość trwała do momentu, w którym najlotniejsi z nich odczytali napis „strażnik Teksasu, strażnik wiary” i „szczęść Boże”. Wtedy zaczęli gwizdać i krzyczeć coś o p…nych moherach. Ponieważ jednak robiło się zimno, a całego tekstu z ulotki nie dało się szybko przesylabizować, dość szybko oddalili się do speluny, która od lata udziela temu towarzystwu gościny. A pomyśleć, cholera, że kiedyś to było miejsce, w którym lubiłem wypić szybkiego kielicha".

A takie plakaty zobaczyli tarasowcy: m.nowyekran.pl/b45732a7d6f79864a8ca3002b4adcec4,13,0.jpg

Więcej: krzysztofskalski.nowyekran.pl/post/6206,taras-dostal-z-polobrotu
      • ave.duce "Republikanie" by Pi$ > 12.03.11, 12:54
        images37.fotosik.pl/587/31cfaf35086207ba.jpg
        źródło > www.polonia.net/

Coraz lepiej umiesz linkować/spamować > brawo!
        Napisz coś od siebie > bo cytaty bez podawania źródła to kradzież, wiesz o tym, ciotko Rewolucji Moralnej by Pi$?

ps. do wieczora!
      • indeed4 Anwad, a ten Krzysztof Skalski 12.03.11, 13:43
        to syn tego dziennikarza, Ernesta?
    • volupte01 Re: Cały dzień temat wisiał na jedynce... 12.03.11, 13:02
      Były jakies wzmianki o tym , ale aby gdzies wisiało , nie wiem. Moze Taras nie ma kasy na wynajecie autobusów i zwożenie zainteresowanych?
      • anwad Re: Cały dzień temat wisiał na jedynce... 12.03.11, 13:07
        Cały dzień na stronie głównej gazeta.pl.
    • anwad Efekty dobrego wychowania 12.03.11, 14:20
      Jak wspaniale Bronisław Wildstein wychował swojego syna - warto posłuchać (rozmowa z Dawidem Wildsteinem i Dominikiem Tarasem): www.radiownet.pl/radio/wpis/13416/
      • indeed4 Re: Efekty dobrego wychowania 12.03.11, 14:35
        Nobody is perfect - a im sam il redattore za młodych lat nie był znów taki święty ;-)

media.wp.pl/kat,1022939,wid,8929421,wiadomosc.html

Młodociany świr Taras też ma jeszcze dużo czasu na poprawę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka