Dodaj do ulubionych

Sawicka Victorious!

26.03.11, 05:48

"Ustawa o działalności leczniczej da potężny impuls do przekształcania szpitali w spółki prawa handlowego. „Nie gwarantuje utrzymania publicznego charakteru szpitali i nie zawiera żadnych zabezpieczeń przed ich prywatyzacją »za złotówkę «, a także niekontrolowaną upadłością” - komentuje BCC."

wyborcza.pl/1,75478,9325260,Nowe_zdrowie.html#ixzz0jFpKlg7i
Dopięli swego. Od ogłoszenia ustawy nasza skladka zdrowotna przestaje spełniać swoją rolę. Stanie się zwyczajnym podatkiem na utrzymanie kolejnej mafii, tym razem polityczno-medycznej. Już oni zadbają, byśmy przypadkiem nie wyzdrowieli. Parędziesiąt tysięcy super płatnych cwaniaków nieźle sie urządzi kosztem podatnika i obywatela.

Ciekawe jak długo ludzie będą tolerować nasze złajdaczone do szpiku kości "elity" nie kryjące swej pogardy dla społeczeństwa, otwarcie gloszące po każdych wyborach - drogi wyborco, teraz mamy cię w dupie, radź sobie sam, myśmy już o siebie zadbali.
Obserwuj wątek
    • haen2010 Re: Sawicka Victorious! 26.03.11, 06:14
      Żeby nie było niejasności, nie mam nic przeciwko wprowadzeniu zasad dobrego gospodarowania majątkiem szpitali i ich kontrolą przez samorządy. Ale mam wiele przeciwko podziałowi społeczeństwa na tych z forsą i hołotę składkową z NFZ. Uważam, że diabeł tkwi w szczegółach. A te wyraźnie dzielą ochronę zdrowia na business i dziadostwo. Business będzie miał się świetnie, dziadostwo będzie utrzymywać z parapodatku kolejną porcję mafijnych nierobów, z dobrem pacjenta na końcu ich programu. Na końcu będziemy mieli i parapodatek i całkowicie płatną ochronę zdrowia. Tych bez forsy będzie stać tylko na umieranie w kolejkach.

Za taki liberalizm to ja Kopaczowej i Tuskowi mówię - won od koryta, dziady jedne złodziejskie.
    • haen2010 Żeby była jasność pełna 26.03.11, 06:57
      Zanim platfusy zaczną mi dowodzić mojego tępactwa.

Otóż nie mam nic przeciwko szczególnej atencji, jaką szpital publiczny otoczy pacjenta płacącego gotówką, czy też dodatkowym ubezpieczeniem. Takiego klienta zawsze warto szanować, jak w każdym businessie. Po prostu, forsa zamiast do kieszeni ordynatora zasila całkiem oficjalnie konto spółki publicznej. Służy dobru wspólnemu, jakim jest szpital.

Ale mam wiele przeciwko temu, żeby ta forsa wyłącznie zasilała kieszenie cwaniaków żerujących na logistyce szpitala, jaieś odrębne konta, rozliczenia, płatności, spółki-córki... czego to nasi macherzy nie wymyślą.

Ma iść do wspólnego wora, dla wszystkich zatrudnionych w szpitalu-spółce samorządowej dobra publicznego. Z okreslonym przez przepisy i samorząd zadaniami zapewnienia właściwej opieki medycznej mieszkańcom i obywatelom.
    • wdajcz Re: Sawicka Victorious! 26.03.11, 07:15
      • haen2010 Re: Sawicka Victorious! 26.03.11, 08:19
        Jeżeli w zapisach tej ustawy nie będzie, że spólka zarządzająca szpitalem publiczny ma mieć jedno konto dla sporządzenia swego bilansu, to znaczy, że wszystkie numery są dozwolone. Bo numery z subkontami i podwójną księgowością łatwo sprawdzić i podać do publicznej wiadomości.

Opieram się na opini BCC, ci faceci dobrze wiedzą, jakie lody można kręcić przez takie "niedopatrzenie". Czyli droga dla całej mafii polityczno-medialnej stoi otworem.

Opieram się też na opinii niejakiej Kopaczowej, która stwierdziła: Chodzi o to, żeby wykorzystywać logistykę szpitala po kodeksowych godzinach pracy, żeby lekarze nie musieli sobie dorabiać na dodatkowych zleceniach czy etatach w sektorze prywatnym. To wiele wyjaśnia jej koncepcję.
    • zoil44elwer Re: Sawicka Victorious! 26.03.11, 09:12
      Wypowiedż Muchy(PO):Emeryci robią sztuczny(?) tłok w przychodzą do lekarza by sobie z nim pogadać(towarzysko?)!Ta wypowiedż nie była zabrzęczeniem muchy,była to świadoma akcja skorelowana z działaniami E Kopacz(PO) Wystarczy poczytać na FK komentarze o starszych ludziach okupujących bez potrzeby przychodnie i szpitale.
    • remez2 Re: Sawicka Victorious! 26.03.11, 09:29
      Pierwsza nowość, z jaką zetknie się Polak, to nowe ceny w aptekach. Ustawa o lekach refundowanych (te na receptę, z dopłatą NFZ) wprowadza sztywne ceny i marże, zakazuje wszelkiej promocji. Koniec z lekami za grosz.
      Nie jestem w stanie zrozumieć dlaczego?

---------------
      W życiu zawsze trzeba mieć jakiś cel - powiedział snajper do syna.
      • contadore Re: Sawicka Victorious! 26.03.11, 09:42
        remez2 napisał:

> Pierwsza nowość, z jaką zetknie się Polak, to nowe ceny w aptekach. Ustawa o
        > lekach refundowanych (te na receptę, z dopłatą NFZ) wprowadza sztywne ceny i m
        > arże, zakazuje wszelkiej promocji. Koniec z lekami za grosz.

> Nie jestem w stanie zrozumieć dlaczego?

Krótka odpowiedź na "dziadostwo" serwowane nam przez ekipę,która szła do wyborów pod hasłem "by żyło się lepiej"...
        Nie bój się powrotu PiS, bój się trwania PO!
        > ---------------
        > W życiu zawsze trzeba mieć jakiś cel - powiedział snajper do syna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka