Dodaj do ulubionych

Sniadanie Tuska

26.03.11, 10:05
Jestem ciekawy czy wyszczekane teriery rozszarpią dzisiaj Tuska w programie M.Mellera
„Drugie śniadanie mistrzów”?
Jestem ciekawy czy padnie pytanie o P.Grasia i jego roli w decyzji umorzenia przez wiceministra finansów 900 mln podatku od zaległego podatku od Rafineria Trzebinia.
Obstawiam,że Kukiz jednak o to zapyta.
Obserwuj wątek
    • wos9 Re: Sniadanie Tuska 26.03.11, 10:15
      contadore napisał:

> Jestem ciekawy czy wyszczekane teriery rozszarpią dzisiaj Tuska w programie M.Mellera
      > „Drugie śniadanie mistrzów”?
      > Jestem ciekawy czy padnie pytanie o P.Grasia i jego roli w decyzji umorzenia przez wiceministra finansów 900 mln podatku od zaległego podatku od Rafineria Trzebinia.
      > Obstawiam,że Kukiz jednak o to zapyta.

Zobaczymy.
      Jeśli zaś chodzi o fk, to obstawiam, że różne grupy wcale nie musza wysluchac, zeby podsumowac.
      • contadore Re: Sniadanie Tuska 26.03.11, 10:18
        > Zobaczymy.
        > Jeśli zaś chodzi o fk, to obstawiam, że różne grupy wcale nie musza wysluchac,
        > zeby podsumować

Jeżeli o mnie chodzi to najpierw wysłucham.Dlatego pisałem,że jestem ciekawy.
        • wos9 Re: Sniadanie Tuska 26.03.11, 10:22
          contadore napisał:

> > Zobaczymy.
          > > Jeśli zaś chodzi o fk, to obstawiam, że różne grupy wcale nie musza wysluchac,
          > > zeby podsumować
          >
          >
          > Jeżeli o mnie chodzi to najpierw wysłucham.Dlatego pisałem,że jestem ciekawy.

Ja też. Mąż nawet wcześniej pobiegł do sklepu, żebyśmy mogli spokojnie obejrzeć najpierw nadanie Małyszowi honorowego obwatelstwa Zakopanego, a później śniadanie Tuska.
          • psiogon Re: Sniadanie Tuska 26.03.11, 10:28
            Moim zdaniem będzie to tylko kolejna porcja propagandy. Rozmowa Tuska z Dodą byłaby ciekawsza. O tym, że Tusk jest wyszczekany (sic!) wszyscy wiedzą. Co za problem dla fachowca zagiąć amatorów ???.
            • qqazz Re: Sniadanie Tuska 26.03.11, 11:09
              Wyszczekany jak podwórkowy burek. Trzeba zapraszać do debaty z nim Leppera ten poradzi sobie w kilka sekund.
              Po prostu sprowadza dyskusję do swojego poziomu i pokonuje przeciwnika doświadczeniem.

pozdrawiam
            • mietowe_loczki Re: Sniadanie Tuska 26.03.11, 12:04
              O tym, że Tusk jest wyszczekany (sic!) wszyscy wiedzą. Co za pr
              > oblem dla fachowca zagiąć amatorów ???.

Podoba mi się, że już przygotowujesz się do wytłumaczenia klęski jego rozmówców. To dobrze :-)
              • wos9 Re: Sniadanie Tuska 26.03.11, 12:26
                mietowe_loczki napisała:

> O tym, że Tusk jest wyszczekany (sic!) wszyscy wiedzą. Co za problem dla fachowca zagiąć amatorów ???.
                >
                > Podoba mi się, że już przygotowujesz się do wytłumaczenia klęski jego rozmówców
                > . To dobrze :-)

I robi to ZANIM się w ogóle ta rozmowa zaczęła...
        • ajr-on Re: Sniadanie Tuska 26.03.11, 10:26
          A mnie to wygląda jak kabaret Olgi Lipińskiej w czasach głębokiej komuny, takie spuszczenie pary z gwizdka, niczego to nie zmieni, będzie monolog Rudego, że nie takie to proste. Co jest prawdą, ale nie usprawiedliwia oszustwa Platformy w obietnicach wyborczych niemożliwych do spełnienia. No i ten inwestor z Kataru da stoczni, raz mógł Ciebie oszukać, drugi raz nie ma opcji.
          • scoutek Re: Sniadanie Tuska 26.03.11, 10:29
            ajr-on napisał:

> A mnie to wygląda jak kabaret Olgi Lipińskiej

zazdrościsz Tuskowi luzu i odwagi
            twój prezes nie ma ani jednego ani drugiego, by się spotkać bez przygotowania z ludźmi w ogóle, a z tymi, którzy mu są niechętni to już wcale
            • ajr-on Re: Sniadanie Tuska 26.03.11, 10:48
              scoutek napisała:
              > zazdrościsz Tuskowi luzu i odwagi
              > twój prezes nie ma ani jednego ani drugiego, by się spotkać bez przygotowania z
              > ludźmi w ogóle, a z tymi, którzy mu są niechętni to już wcale

To, że Tusk jest świetny w robieniu ludzi w trąbę jest faktem bez dyskusji. Kłamiesz, że Tusk nie przygotowuje się do tego spotkania.
              Kłamiesz pisząc, że kaczor nie ma odwagi, odwagę ma w nadmiarze i dlatego ludzie go kochają i mu wierzą. Tusk rzeczywiście ma więcej luzu, ale jest tchórzem i kunktatorem.
              Jakoś nie widzę spotkania Tuska z Ziemkiewiczem, Wildsteinem, Sakiewiczem i innymi rzeczywiście mu niechętnymi bo Lipiński, Hołdys, Meller to elektoram PO i byli jego fani.
              • scoutek Re: Sniadanie Tuska 26.03.11, 11:32
                ajr-on napisał:
                > To, że Tusk jest świetny w robieniu ludzi w trąbę jest faktem bez dyskusji

lepszym bajerantem jest Jarosław
                udawał przez jakiś czas lepszego niż jest i prawie wygrał

> Kłamiesz pisząc, że kaczor nie ma odwagi, odwagę ma w nadmiarze

tak tak
                dlatego, poza debatą przedwyborczą z Tuskiem, Jarosław wystąpił w wielu dyskusjach telewizyjnych na żywo z ludźmi, którzy go nie popierają? a i podczas debaty miał zaplecze w postaci tv obstawionej przez swoich, łącznie z zadającą mu przygotowane pytania red. Lichocką

> Jakoś nie widzę spotkania Tuska z Ziemkiewiczem, Wildsteinem, Sakiewiczem
                > i innymi rzeczywiście mu niechętnymi

tak, Jarosław za to wystąpił w dyskusji z Żakowskim, Paradowską, red. GW czy Polityki?
          • silesius.monachijski.live Przypominam zdanie Tuska sprzed wyborow w 2007 26.03.11, 10:33
            "Jak wygram wybory, to od razu wprowadze podatek liniowy"; jak zwykle, klamal rudy wytrzeszcz; maaly, smieszny oszust

ajr-on napisał:

> A mnie to wygląda jak kabaret Olgi Lipińskiej w czasach głębokiej komuny, takie
            > spuszczenie pary z gwizdka, niczego to nie zmieni, będzie monolog Rudego, że n
            > ie takie to proste. Co jest prawdą, ale nie usprawiedliwia oszustwa Platformy w
            > obietnicach wyborczych niemożliwych do spełnienia. No i ten inwestor z Kataru
            > da stoczni, raz mógł Ciebie oszukać, drugi raz nie ma opcji.
            • j.kaczynski Są na szczęscie prawdomówni politycy 26.03.11, 10:54
              Że zacytuję:
              Nie zostanę premierem gdy brat zostanie prezydentem
              Nie ma mowy o koalicji z Samoobroną
              i wiele, wiele innych.
    • wanda43 Re: Sniadanie Tuska 26.03.11, 10:31
      Nie wiem, jaki to ma sens. Przeciez nagle nie przejdą na kaczyzm i nie zaczną popierac PiS. SLD tez raczej nie. Popatrze, poslucham, ale co to da? Co to zmieni?
    • haen2010 W Polsce tylko dwóch polityków 26.03.11, 11:15
      Może stanąć do takiej nie ustawionej konfrontacji. Tusk ze swoim cudownym bajerem lekko podszytym prawdziwymi faktami oraz Palikot ze swoim komfortem wewnętrznym walenia prawdą prosto w pysk.

Reszty po prostu nie ma w takich sytuacjach. Ja Tuska w tym szanuję, bo wiele ryzykuje. I on wie, dlaczego to robi. Platforma mu się rozłazi i wynik wyborczy staje się bardzo problematyczny.
    • zoil44elwer Re: Sniadanie Tuska 26.03.11, 11:21
      Playboy M Meller zapyta się oldboya D Tuska o Doopę Maryni.Donald odpowie:Pytanie cenne ale bezczelne i hardcorowe więc na nie nie odpowiem.Kukiz celebryta zapyta kiedy znów będę na topie czyli u koryta.I tak się będzie toczyć świńtuszkowata,śniadaniowa rozmowa jałowa.W politycznych przy śniadaniu rozmowach zawsze jest dyskusji osnowa:mowa o żądzach władzy i pieniądza.Historia już od wieków pokazuje że idee tylko ciemny lud kupuje.
    • 1normalnyczlo.w.i.e.k Mógłby Kukiz zadać moje pytanie do Tuska: 26.03.11, 11:38
      contadore napisał: Jestem ciekawy czy padnie pytanie o P.Grasia i jego roli w decyzji umorzenia przez wiceministra finansów 900 mln podatku od zaległego podatku od Rafineria Trzebinia.
      Obstawiam,że Kukiz jednak o to zapyta.

--->
      Panie premierze. Z Pana drogi życiowej można wywnioskować, że jest Pan osobą konsekwentną w swojej postawie i działaniu. Świadczy o tym zarówno Pana pogląd na temat "nienormalnej polskości", jak i:
      liczenie w czasie Nocnej Zmiany głosów tych, którzy bali się lustracji (i to w obecności agenta KGB),
      zdecydowana wrogość wobec IPN-u,
      nieustające próby zakłamywania historii,
      kolejność (jako pierwsi) składanych gratulacji przez przedstawicieli byłych peerelowskich służb po dojściu do władzy w 2007 roku,
      czystka na placówkach dyplomatycznych i powrót na te placówki (z polecenia Władysława Bartoszewskiego) byłych esbeków, kapusiów, dawnych aparatczyków PZPR,
      zastraszanie (razem z Bronisławem Komorowskim) ludzi ujawniających prawdę na temat dawnych działaczy opozycji,
      popieranie razem z Jaruzelskim, Dukaczewskim etc. kandydatury Bronisława Komorowskiego na prezydenta,
      oddawanie hołdu bolszewikom a spychanie w niebyt pamięci o polskich bohaterach,
      całkowicie uległa postawa wobec Rosji w temacie katastrofy smoleńskiej, itp. itd.

Proszę Pana Premiera, by w tym kontekście odpowiedział Pan:
      Z czego wynika ta konsekwencja działań, taka właśnie postawa i dokąd chce Pan dojść, idąc tą drogą?
      • mietowe_loczki Re: Mógłby Kukiz zadać moje pytanie do Tuska: 26.03.11, 12:13
        Lol.
    • mietowe_loczki Re: Sniadanie Tuska 26.03.11, 12:03
      O Tuska jestem bardzo spokojna. Kukiz wygląda, jak by przy wejściu przestraszyli go wybuchem z papierowej torebki.
    • mietowe_loczki Re: Sniadanie Tuska 26.03.11, 12:12
      Swoją drogą, zastanawiam się, skąd w Kukizie taka przemiana. Przecież on tak gardził instytucjami Kościoła i całą tą otoczką, co dawał wyraz w swoich piosenkach. Któż nie zna "ZChN zbliża się". Zastanawiam się zwyczajnie, po ludzku. Co się stało, że zbratał się z ludźmi, których kiedyś tak krytykował.
      Żeby nie być gołosłownym:
      www.youtube.com/watch?v=mXtXXQsT8iU
      • ploniekocica Re: Sniadanie Tuska 26.03.11, 12:18
        mietowe_loczki napisała:

> Swoją drogą, zastanawiam się, skąd w Kukizie taka przemiana. Przecież on tak ga
        > rdził instytucjami Kościoła i całą tą otoczką, co dawał wyraz w swoich piosenka
        > ch. Któż nie zna "ZChN zbliża się". Zastanawiam się zwyczajnie, po ludzku. Co s
        > ię stało, że zbratał się z ludźmi, których kiedyś tak krytykował.
        > Żeby nie być gołosłownym:
        > www.youtube.com/watch?v=mXtXXQsT8iU

Według mojej wiedzy to przemiana owa miała podobne podłoże jak przemiana Pospieszalskiego - śmierć (w przypadku Jana P.) /bardzo ciężka choroba (w przypadku Pawła K.) dziecka. Ekspiacja, pokuta, kara za grzechy itd. często się kończy totalnym nawróceniem, a w przypadku neofitów łatwo o fanatyzm i przegięcie w druga stronę.
        • mietowe_loczki Re: Sniadanie Tuska 26.03.11, 12:26
          Hm, trudno mi to komentować, bo to sprawy zbyt osobiste i praktycznie nieweryfikowalne. Ja rozumiem - krytyka Tuska? W porządku. Stawanie w jednym szeregu z ekstremą? Dziwne.

Swoją drogą, mało osób pamięta list Kukiza do ministra Ziobry w sprawie spadku liczby przeszczepów w następstwie pewnej niesławnej konferencji prasowej.
      • contadore Re: Sniadanie Tuska 26.03.11, 14:24
        mietowe_loczki napisała:

> Swoją drogą, zastanawiam się, skąd w Kukizie taka przemiana. Przecież on tak ga
        > rdził instytucjami Kościoła i całą tą otoczką, co dawał wyraz w swoich piosenka
        > ch. Któż nie zna "ZChN zbliża się". Zastanawiam się zwyczajnie, po ludzku. Co s
        > ię stało, że zbratał się z ludźmi, których kiedyś tak krytykował.
        > Żeby nie być gołosłownym:
        > www.youtube.com/watch?v=mXtXXQsT8iU

Uważam,że stawiasz mylną diagnozę odnośnie stanu duchowego Kukiza. Krytyka Tuska i platformy nie oznacza automatycznie popieranie PiS i Kaczyńskiego czy też nawrócenia się.
    • mietowe_loczki Re: Sniadanie Tuska 26.03.11, 12:17
      Kukiz wreszcie wydusi z siebie to pytanie?
    • mietowe_loczki Re: Sniadanie Tuska 26.03.11, 12:32
      O, Hołdys JEST dobry.
    • mietowe_loczki JEST, jest! 26.03.11, 12:47
      Jest pytanie o marihuanę! Brawo, Meller, zawsze można na ciebie liczyć :D:D:D
    • contadore Re: No i po śniadaniu 26.03.11, 14:20
      Wyszczekane teriery "szarpidruty" nie rozszarpały Tuska,choć prawdę mu powiedział któryś z nich,że na pytania się przygotował.
      Wydaje mi się,że mocno poszarpał Tuska Hołdys,Kukiz wyglądał jakby go ktoś mocno nastraszył.
      Padło wiele konkretnych zarzutów,źle obstawiałem stawiając na Kukiza,że zada pytanie o P.Grasia.
      Nie padło jednak pytanie podstawowe i dziwię się,że jednak jest to temat tabu.
      Dlaczego nie padło pytanie- kiedy rząd przestanie finansować kk z budżetu państwa?
      Dlaczego tego pytania bały się zadać "szarpidruty".
      • mietowe_loczki Re: No i po śniadaniu 26.03.11, 14:27
        > Kukiz wyglądał jakby go ktoś mocn
        > o nastraszył.

Proooooooszę :/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka