Dodaj do ulubionych

Smoleńsk zostanie wyjaśniony

15.04.11, 11:26
Tylko wtedy, gdy PiS wróci do władzy!

Kiedy Prawo i Sprawiedliwość dojdzie do władzy nie zasłoni kotarą niepamięci tego, co działo się w czasie rządów PO - powiedział w Kontrwywiadzie RMF Joachim Brudziński. - Jak tylko będą takie możliwości postawimy wniosek o Trybunał Stanu dla Donalda Tuska. To co dzieje się wokół katastrofy smoleńskiej przelało czarę goryczy - dodał poseł PiS.

wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,PiS-ostrzega-zrobimy-to-gdy-dojdziemy-do-wladzy,wid,13323083,wiadomosc.html
Obserwuj wątek
    • volupte01 Re: Smoleńsk zostanie wyjaśniony 15.04.11, 11:45
      Nareszcie pokazą nam fragmenty bomby próżniowej:-)
      • zoil44elwer Re: Smoleńsk zostanie wyjaśniony 15.04.11, 17:31
        volupte01 napisał:

> Nareszcie pokazą nam fragmenty bomby próżniowej:-)

Bomba(głowa)próżniowa czyli ciasnota umysłowa rozszerza się w kaczych głowach.
    • kecawa Tak-popieram kecaw 15.04.11, 11:52
      • kiemlicz88 Re: Tak-popieram kecaw 15.04.11, 12:56
        Dlaczego raport Millera jest opóźniany? Co rząd ukrywa przed narodem?
    • anwad Prawda zawsze wyjdzie na jaw 15.04.11, 12:59
      Do ujawnienia prawdy wystarczy jeden człowiek.
      Do jej fałszowania potrzeba tabunów "polityków", "dziennikarzy", "autorytetów".

Boją się. I o to chodzi.
      • kiemlicz88 Re: Prawda zawsze wyjdzie na jaw 15.04.11, 13:05
        Boją się odpowiedzialności. To rząd nierobów. Chcieli się spotkać z Putinem, wmanewrowali prezydenta, chcąc go zniechęcić do wizyty w Katyniu.
    • obraza.uczuc.religijnych A co ustalil zespół Macierewicza? 15.04.11, 13:05
      To miało być remedium na całe zło.
    • indeed4 PiS - max. 25 - 30 % 15.04.11, 13:21
      i potem ściana - wiadomo już na pewno, że choćby stanął na uszach więcej nie ugra.

Czyli co dalej, aż do jesieni będziecie się trzymać kursu obliczonego na zniechęcanie do polityki ludzi, zmniejszenie frekwencji i zbijanie poparcia dla PO czarnym PiaRem?
      Bo do łagodnego tonu PiS chyba już definitywnie wróci, sądząc po wydarzeniach ostatnich dni - a może jestem w błędzie ...?
      • kiemlicz88 Re: PiS - max. 25 - 30 % 15.04.11, 13:23
        Wszystko kolego zależy od frekwencji. Elektorat PO, zrażony nie-rządem i drożyzną, zostanie w domu i po herbacie. Hehe
        • indeed4 Re: PiS - max. 25 - 30 % 15.04.11, 13:35
          No właśnie widzę, że PiS na to liczy :-)

Tylko uważajcie i nie przeginajcie z tymi ( przepraszam ) rozpie*duchami, bo spanikowani i nakręceni medialną histerią ( Czapiński! ) antykaczyści szykują na was bazooki i bomby próżniowe :-D Coś mi się widzi, że niedługo wszystkich razem trzeba was będzie ulokować w miejscu odosobnienia na jakiejś dobrej, zbiorowej terapii.
      • anwad Re: PiS - max. 25 - 30 % 15.04.11, 14:31
        Dlaczego taka w miarę inteligentna osoba wierzy w sondaże?
        • indeed4 Re: PiS - max. 25 - 30 % 15.04.11, 14:44
          Do wszelkich sondaży zawsze należy mieć ograniczone zaufanie, ale dlaczego mamy nie wierzyć, skoro większość wskazywała na przegraną Kaczyńskiego w wyborach prezydenckich ( a PiS w samorządowych ) i te przepowiednie jednak się sprawdziły.
          Tym niemniej zgadzam się co do tego, że jakiekolwiek prognozowanie teraz, pół roku przed wyborami nie ma większego sensu - jest po prostu za wcześnie.

PS. Co to za nowa partia związana z "nowymekranem" o której wspominałaś?
          • anwad Re: PiS - max. 25 - 30 % 15.04.11, 16:34
            indeed4 napisał:

> Do wszelkich sondaży zawsze należy mieć ograniczone zaufanie, ale dlaczego mamy
            > nie wierzyć, skoro większość wskazywała na przegraną Kaczyńskiego w wyborach p
            > rezydenckich ( a PiS w samorządowych ) i te przepowiednie jednak się sprawdził
            > y.

Raczej jest to narzędzie socjotechniczne, narzędzie wpływu społecznego i tylko jako takie warte analizy.

Jak to możliwe, że w jednym sondażu PO ma ok. 30%, prawie tyle co PiS, a w drugim 50%? To nie jest możliwe.

> Tym niemniej zgadzam się co do tego, że jakiekolwiek prognozowanie teraz, pół r
            > oku przed wyborami nie ma większego sensu - jest po prostu za wcześnie.
            >
            > PS. Co to za nowa partia związana z "nowymekranem" o której wspominałaś?

Nie wiem, czy będzie nowa partia, ale przeczuwam to (tu wystąpienie osoby, która wyłożyła pieniądze na ten portal: ryszard.opara.nowyekran.pl/post/10159,panstwo-gwarantem-interesow-narodu-polskiego ). I przeczuwam, że jest to kontrolowana opozycja, stworzona w celu odciągnięcia wyborców od Jarosława Kaczyńskiego. Jest wiele przesłanek, na podstawie których tak sobie uważam.
            • indeed4 Re: PiS - max. 25 - 30 % 15.04.11, 16:44
              To widzę, że w PiS istnieje skrywany, spory lęk przed konkurencją po prawej stronie.
              Czy to jakaś rodzina ?

www.rmf24.pl/opinie/wywiady/kontrwywiad/news-jakub-opara-3-osoby-przezyly-katastrofe-tak,nId,316818
              • anwad Re: PiS - max. 25 - 30 % 15.04.11, 16:48
                Moje opinie nie mają nic wspólnego z PiS. Ja uważnie obserwuję to, co się dzieje, żeby już nigdy nie dać się nabrać tak, jak nabrałam się na Migalskiego. To był dla mnie wstrząs, bo ja naprawdę uwierzyłam temu człowiekowi, a bardzo nie lubię, gdy ktoś tak bardzo mnie okłamuje/zawodzi.
                • indeed4 Re: PiS - max. 25 - 30 % 15.04.11, 16:55
                  Anwad - czy ci panowie Opara to rodzina?
                  • anwad Re: PiS - max. 25 - 30 % 15.04.11, 16:56
                    Raczej nie. Skąd mogę wiedzieć?
                    mezon1.salon24.pl/293611,nowy-ekran-i-ryszard-opara-temat-dla-sciosa
                    • indeed4 Re: PiS - max. 25 - 30 % 15.04.11, 17:03
                      Mam nadzieję, ze to tylko przypadkowa zbieżność nazwisk

wirtualnapolonia.com/2011/02/17/lazacy-lazarzu-wyjasnij/
                      • anwad Re: PiS - max. 25 - 30 % 15.04.11, 17:08
                        Dlaczego piszesz - masz nadzieję?...

Przed powstaniem tego forum pytałam, kto go będzie finansował. Nie mogłam się dowiedzieć, choć to przecież nie powinna być tajemnica. Do tego zauważ komentarze pod tekstami Opary. To nie w stylu prawicowców, żeby tak klakierzyć osobie mało znanej. A ci klakierzy to głównie nowe osoby, nowe nicki, nie spotykane na innych portalach. Jakby tacy naśladowcy prawicowców... Wyczuwam w tym fałsz. Obym się myliła, ale raczej nie mylę się.
                        • indeed4 Re: PiS - max. 25 - 30 % 15.04.11, 17:24
                          Tu jest jeszcze więcej na temat sponsorów NE - dziwne to wszystko jakoś, nie byłoby, bo niby mamy wolny kraj i każdemu wolno założyć sobie portal, ale kręcenie ŁŁ w tym temacie jest dość zastanawiające.

Tak czy tak, jak mówiliśmy wcześniej - wszystko jest możliwe i nawet taki egzotyczny twór może mieć spore szanse jeśli zrobi dobrą kampanię i ma na to pieniądze - a oni zdaje się, mają.

lubczasopismo.salon24.pl/publicystyka/post/278006,nowy-ekran-czyli-transparencja-totalna-i-odpowiedz-ll
                          • anwad Re: PiS - max. 25 - 30 % 15.04.11, 17:32
                            Od początku nie mam zaufania do tej inicjatywy. Zobaczymy, co z tego wyjdzie.
                            Ufam natomiast Solidarnym 2010.
                • anwad Re: PiS - max. 25 - 30 % 15.04.11, 16:55
                  Dopiero niedawno otworzyły mi się oczy:
                  - nie wiedziałam, że Solidarność była tak infiltrowana przez służby,
                  - nie rozumiałam zdrady okrągłego stołu,
                  - kolejne ujawniające się śpiochy: m.in. Kaczmarek, pjonki,
                  - myślę, że wrogowie Kaczyńskiego byli także w samej Kancelarii Prezydenta (o czym pośrednio świadczy książka "Daleko od Wawelu" - dopiero zaczęłam czytać, ale w głowie mi się nie mieści, jak można było mieć tak nielojalnych współpracowników).
    • mietowe_loczki Re: Smoleńsk zostanie wyjaśniony 15.04.11, 13:23
      To trochę słaby argument. Jakkolwiek okrutnie to zabrzmi, Polska ma też parę innych problemów.
      • indeed4 Re: Smoleńsk zostanie wyjaśniony 15.04.11, 13:37
        No ma, ale nie wiedzieć czemu kompletnie się o tym nie mówi, tylko o Smoleńsku. Widocznie wszystkim to pasuje :-)
    • vladexpat Re: Smoleńsk zostanie wyjaśniony 15.04.11, 13:44
      kiemlicz88 napisał:

> Tylko wtedy, gdy PiS wróci do władzy!
      >
      > Kiedy Prawo i Sprawiedliwość dojdzie do władzy nie zasłoni kotarą niepamięci te
      > go, co działo się w czasie rządów PO - powiedział w Kontrwywiadzie RMF Joachim
      > Brudziński. - Jak tylko będą takie możliwości postawimy wniosek o Trybunał Stan
      > u dla Donalda Tuska. To co dzieje się wokół katastrofy smoleńskiej przelało cza
      > rę goryczy - dodał poseł PiS.
      >
      > wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,PiS-ostrzega-zrobimy-to-gdy-dojdziemy-do-wladzy,wid,13323083,wiadomosc.html

Warto zapamietac te slowa. Niestety pis ma szanse wybory wygrac. Jezeli tak sie stanie mozna bedzie krzyknac "sprawdzam". Tym bardziej, ze akurat ta obietnica nie wymaga dodruku pieniedzy.
    • zgred-zisko Re: Smoleńsk zostanie wyjaśniony 15.04.11, 14:05
      A to jeszcze nie jest? Wydawało mi się, że Macierewicz już zakończył prace. Jakoś ostatnio tak ucichł.
      • volupte01 Re: Smoleńsk zostanie wyjaśniony 15.04.11, 14:10
        dzis sie mocno uaktywnił na posiedzeniu komisji spraw zagranicznych (?)
        • wos9 Re: Smoleńsk zostanie wyjaśniony 15.04.11, 14:27
          volupte01 napisał:

> dzis sie mocno uaktywnił na posiedzeniu komisji spraw zagranicznych (?)

Ale nic nie wspomniał o swoich "osiągnięciach".
    • szwampuch58 Re: Smoleńsk zostanie wyjaśniony 15.04.11, 14:15
      i zaraz potem: na Moskwe prowadz wodzu
    • stanczyk-5 Re: Smoleńsk zostanie wyjaśniony 15.04.11, 14:37
      z taka zacietoscia w sercu twem to piszesz
      a jezeli prawdziwa prawda,jak oliwa
      na wierzch wyplynie ..,niebojasz sie ?
    • rzewuski1 Re: Smoleńsk zostanie wyjaśniony 15.04.11, 14:43
      iemlicz88 napisał:

> Tylko wtedy, gdy PiS wróci do władzy!

czyli nigdy
    • mike.recz Przecież dowody zostały zniszczone. 15.04.11, 16:50
      Nie wmawiaj tu ruskiej propagandy.
    • zoil44elwer Re: Smoleńsk zostanie wyjaśniony 15.04.11, 16:58
      Do wyjaśnienia "Smoleńska" pozostała jedna kwestia:Dlaczego prezydencki samolot chciał lądować przy takiej pogodzie,na takim lotnisku(nieczynnym od lat i bez podstawowego wyposażenia o czym polska strona wiedziała)?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka