Dodaj do ulubionych

Jestem parobkiem w Niemczech i dobrze mi jest !!

IP: *.dip.t-dialin.net 27.02.02, 17:16
Od paru lat zapierdalam w Niemczech u jednego fabrykanta z kasa. Jest nas paru
z Polski ,trzech Turkow i dwoch Jugoli. Nawet dobrze placi, zyje niezle i moge
nawet fajnie zaoszczedzic. Ten Niemiec ma zone bardzo jebliwa, nawet mi sie
podoba, no i od czasu do czasu .... . Mysle, ze jak wiecej zaoszczedze to wroce
do kraju.Ale tu mi sie tez podoba no i w zasadzie jestem w rozterce , co zrobic.
Musze jednak powiedziec, ze byc tym parobkiem to wcale nie jest tak zle jak
mowicie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Wlodek Re: Jestem parobkiem w Niemczech i dobrze mi jest !! IP: *.dip.t-dialin.net 27.02.02, 18:05
      Aha, zapomnialem poprzednio ,ze ten szkop podobno placi za mnie na rente
      pozniejsza. Tak mi powiedziala jego zona, ale tego nie wiem na sto procent i
      nie chce sie pytac . Podobno ten jeden z tych Jugoli chce wracac bo ma zone i
      dziecko tam , to wtedy bedzie jedno miejsce pracy wolne.
      • Gość: GMR Re: Jestem parobkiem w Niemczech i dobrze mi jest !! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 27.02.02, 18:21
        czy jesteś gotów zrobic wszystko co twój pan ci każe psie?
        • Gość: Wlodek Re: Jestem parobkiem w Niemczech i dobrze mi jest !! IP: *.dip.t-dialin.net 27.02.02, 18:32
          Gość portalu: GMR napisał(a):

> czy jesteś gotów zrobic wszystko co twój pan ci każe psie?

Dlaczego gmr tak mnie od razu atakujesz , ja pracuje normalnie na dniowke tzn 8,5
          godziny z przerwa sniadaniowa. A potem mam wolne . Czasami pomagam temu Szwabowi
          w jego ogrodku , tak za nic, tzn po robocie siadamy i wypijemy pare piwek i
          czasami sa jakies kielbaski z rozna. Ale tak to on mi nic nie kaze, wiec nie wiem
          czemu tak mnie obrazasz , ze niby pies.
          • Gość: Litwin Re: Jestem porzadnym pracownikiem w Niemczech IP: *.vline.pl 27.02.02, 18:53
            Gratuluje sukcesow materialnych za granica panie Wladku ! Jest pan
            uczciwym czlowiekiem ,kazdy pracuje gdzie chce lub moze ,tylko ludzie urobieni
            przez nacjonalizm i PRL tego nie rozumieja...i blednie oceniaja .Niemiec tez
            czlowiek taki sam jak Litwin lub Polak. Straszna glupota jest zarzucac
            czlowiekowi ,ze nie chce pracowac u siebie w kraju tylko za granica . To jego
            prywatna sprawa. Przepraszam Pana ale z ta zonka Niemca to lepiej niech Pan
            sobie odpusci ,bo to grzech i szef moze sie
            dowiedziec......takze......POZDRAWIAM ! Jak to slusznie zauwazyl niemiecki-zyd
            Karol Marks : ROBOTNIK NIE MA OJCZYZNY . Ja np. jestem kosmopolita !
      • Gość: t Re: Jestem knurem w Niemczech i dobrze mi jest !! IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 27.02.02, 18:44
        Gość portalu: Wlodek napisał(a):

> Aha, zapomnialem poprzednio ,ze ten szkop podobno ma co do mnie jakieś plany
        > . Tak mi powiedziala jego świnia, ale tego nie wiem na sto procent i
        > nie chce sie pytac . Podobno ten jeden z tych Jugoli chce wracac bo ma świnię i
        > warchlaki tam , to wtedy bedzie jedno miejsce w chlewie wolne.

• Gość: t Jestem knurem w Niemczech i dobrze mi jest !! IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 27.02.02, 18:32
      Z pamiętnika knura:
      > Od paru lat mieszkam w chlewie u jednego bauera z kasa. Jest nas pare knurów
      > z Polski ,trzech Turcji i dwoch Jugoli. Nawet dobrze daje żreć, zyje niezle i
      moge
      > nawet fajnie przytyć. Ten Niemiec ma świnię bardzo jebliwa, nawet mi sie
      > podoba, no i od czasu do czasu .... . Mysle, ze jak wiecej przytyję to wroce
      > do kraju.Ale tu mi sie tez podoba no i w zasadzie jestem w rozterce , co zrobic
      > .
      > Musze jednak powiedziec, ze byc tym knurem to wcale nie jest tak zle jak
      > mowicie.

• Gość: Litwin do t IP: *.vline.pl 27.02.02, 18:46
        Dlaczego widzisz t drzazge w oku swego brata ,a belki w swoim nie
        widzisz ...??? Nie jestes porzadnym katolikiem skoro ni z tego ni zowego
        porownujesz z miejsca nieznanego ,zapracowanego,czlowieka do knura ! ZAJMIJ SIE
        SWOIMI GRZECHAMI !
        • Gość: t Re: do t IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 27.02.02, 20:21
          Gość portalu: Litwin napisał(a):

> Dlaczego widzisz t drzazge w oku swego brata ,a belki w swoim nie
          > widzisz ...??? Nie jestes porzadnym katolikiem skoro ni z tego ni zowego
          > porownujesz z miejsca nieznanego ,zapracowanego,czlowieka do knura ! ZAJMIJ SIE
          >
          > SWOIMI GRZECHAMI !

Nie porównuję autora do knura, zaprezentował tu jednak pewien typ myślenia, który
          nazwałbym świńskim - mam co żreć i kogo wyruchać i nic więcej do szczęścia nie
          potrzebuję. Porządnym katolikiem nie jestem, więc mogę dostrzegać drzazgi w
          cudzym oku nie zwracając uwagi na belki we własnym.
          • Gość: 66 Re: do t IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 28.02.02, 19:08
            Gość portalu: t napisał(a):

> Gość portalu: Litwin napisał(a):
            >
            > > Dlaczego widzisz t drzazge w oku swego brata ,a belki w swoim nie
            > > widzisz ...??? Nie jestes porzadnym katolikiem skoro ni z tego ni zowego
            > > porownujesz z miejsca nieznanego ,zapracowanego,czlowieka do knura ! ZAJMI
            > J SIE
            > >
            > > SWOIMI GRZECHAMI !
            >
            > Nie porównuję autora do knura, zaprezentował tu jednak pewien typ myślenia, któ
            > ry
            > nazwałbym świńskim - mam co żreć i kogo wyruchać i nic więcej do szczęścia nie
            > potrzebuję. Porządnym katolikiem nie jestem, więc mogę dostrzegać drzazgi w
            > cudzym oku nie zwracając uwagi na belki we własnym.
            Tobie zapewne brakuje ukraść,zajebać,podpierdolić a niby co wiersze ma pisać?
            jak nie umie to broń nas boże
            Kazdy ma swoje szczęście i nie musi ono być wcale gorsze od twojego.

• Gość: au biedny skazaniec IP: *.dialup.optusnet.com.au 03.03.02, 15:15
            oj ty meczenniku,pracujesz,musisz jesc kielbaski i pic piwo,a na koniec
            wybzykac zone szefa...co za koszmar... przyslij zdjecie swoje ,szefa i szefowej
            to ocenimy kto sie meczy najbardziej...
      • watto Re: Jestem knurem w Niemczech i dobrze mi jest !! 27.02.02, 19:00
        Tekst i reakcja celne.
        Nie mogłem sie powstrzymać od wybuchu śmiechu, czytając to.
      • Gość: robas Knur knurowi zazdrosci, wiec chce mu dokopac! IP: *.chcg3.il.corecomm.net 01.03.02, 04:28
    • Gość: Jani Re: Jestem parobkiem w Niemczech i dobrze mi jest !! IP: *.dip.t-dialin.net 27.02.02, 18:47
      > Od paru lat zapierdalam w Niemczech u jednego fabrykanta z kasa. Jest nas paru
      > z Polski ,trzech Turkow i dwoch Jugoli. Nawet dobrze placi, zyje niezle i moge
      > nawet fajnie zaoszczedzic. Ten Niemiec ma zone bardzo jebliwa, nawet mi sie
      > podoba, no i od czasu do czasu .... . Mysle, ze jak wiecej zaoszczedze to wroce
      > do kraju.Ale tu mi sie tez podoba no i w zasadzie jestem w rozterce , co zrobic
      > .
      > Musze jednak powiedziec, ze byc tym parobkiem to wcale nie jest tak zle jak
      > mowicie.

Bodz honorowym Polakiem z "korzeniami" styropianowca-zwiazkowca i przynajmniej na
      obczyznie dbaj o miejsca pracy starajac sie byc na dodatek madrym parobkiem !!
      A gdybys tak zaproponowal przeciebiorcy ze za wyzsze wynagrodzenie przestaniesz
      rznac jego zone ???

Moze przy okazji nie tylko bys lepiej zarobil , ale jeszcze "stworzyl" dodatkowe
      miesce pracy dla jakiegos np. jugola ktory teraz z kolei moglby rznac jego zone i
      majac szanse w przyszlosci rowniez poprawic sobie swoja dole ??

Bardzo mi sie Twoj list podobal , rowniez jestem ze wsi i rowniez parobkiem
      niestety u nas wlasciciel nie ma swojej i dlatego permamentnie rznie nasze zony
      , wiec my musimy sie rznac miedzy soba.
      , ale no coz ... i tak zarabiam tyle , ze zona nic innego nie ma do roboty niech
      sie wiec baba czyms zajmie , i troche skromnosci zeby nie odstawac cnotami od
      innych kato-polek tez jej nie zaszkodzi ..
      Ogolnie mowiac jestem szczesliwy i czuje sie prawdziwym Polakiem , co niedziela
      chodzimy z zona na polska msze a jak mam troche czasu , to zaraz online dam
      troche czadu tam skurwysyna antykatolickim , ktorzy nalatuja na nasz Kosciol
      katolicki ,naszego biskupa z Poznania i wielkiego polaka JANA PAWLA II ..niech
      bydlaki maosnskie wiedza , ze duch polskiego patriotyzmu i tradycji nie zaginol
      nawet na obczyznie.

Amen
      ... i spierdalac choloto od naszych swietych slowianskich tradycji

• archiwald Re: Jestem parobkiem w Niemczech i dobrze mi jest !! 27.02.02, 18:57
        Gość portalu: Jani napisał(a):

> > Od paru lat zapierdalam w Niemczech u jednego fabrykanta z kasa. Jest nas
        > paru
        > > z Polski ,trzech Turkow i dwoch Jugoli. Nawet dobrze placi, zyje niezle i
        > moge
        > > nawet fajnie zaoszczedzic. Ten Niemiec ma zone bardzo jebliwa, nawet mi si
        > e
        > > podoba, no i od czasu do czasu .... . Mysle, ze jak wiecej zaoszczedze to
        > wroce
        > > do kraju.Ale tu mi sie tez podoba no i w zasadzie jestem w rozterce , co z
        > robic
        > > .
        > > Musze jednak powiedziec, ze byc tym parobkiem to wcale nie jest tak zle j
        > ak
        > > mowicie.
        >
        > Bodz honorowym Polakiem z "korzeniami" styropianowca-zwiazkowca i przynajmniej
        > na
        > obczyznie dbaj o miejsca pracy starajac sie byc na dodatek madrym parobkiem !!
        > A gdybys tak zaproponowal przeciebiorcy ze za wyzsze wynagrodzenie przestaniesz
        >
        > rznac jego zone ???
        >
        > Moze przy okazji nie tylko bys lepiej zarobil , ale jeszcze "stworzyl" dodatkow
        > e
        > miesce pracy dla jakiegos np. jugola ktory teraz z kolei moglby rznac jego zone
        > i
        > majac szanse w przyszlosci rowniez poprawic sobie swoja dole ??
        >
        > Bardzo mi sie Twoj list podobal , rowniez jestem ze wsi i rowniez parobkiem
        > niestety u nas wlasciciel nie ma swojej i dlatego permamentnie rznie nasze zony
        > , wiec my musimy sie rznac miedzy soba.
        > , ale no coz ... i tak zarabiam tyle , ze zona nic innego nie ma do roboty niec
        > h
        > sie wiec baba czyms zajmie , i troche skromnosci zeby nie odstawac cnotami od
        > innych kato-polek tez jej nie zaszkodzi ..
        > Ogolnie mowiac jestem szczesliwy i czuje sie prawdziwym Polakiem , co niedziela
        >
        > chodzimy z zona na polska msze a jak mam troche czasu , to zaraz online dam
        > troche czadu tam skurwysyna antykatolickim , ktorzy nalatuja na nasz Kosciol
        > katolicki ,naszego biskupa z Poznania i wielkiego polaka JANA PAWLA II ..niech
        > bydlaki maosnskie wiedza , ze duch polskiego patriotyzmu i tradycji nie zaginol
        >
        > nawet na obczyznie.
        >
        > Amen
        > ... i spierdalac choloto od naszych swietych slowianskich tradycji
        >

Ty co najwyżej jesteś antypolską świnią. Nienawidzącą Polaków i Słowain. KOścioła
        katolickiego już niewspomnę. Nie podszywaj się parchu pod Polaków. Nie pluj
        knurze na innych. POlakiem to ty nie jesteś nawet naz Żyda jesteś za głupi.

• Gość: Jani Re: Jestem parobkiem w Niemczech i dobrze mi jest !! IP: *.dip.t-dialin.net 27.02.02, 19:45
          > > Bodz honorowym Polakiem z "korzeniami" styropianowca-zwiazkowca i przynajm
          > niej
          > > na
          > > obczyznie dbaj o miejsca pracy starajac sie byc na dodatek madrym parobkie
          > m !!
          > > A gdybys tak zaproponowal przeciebiorcy ze za wyzsze wynagrodzenie przesta
          > niesz
          > >
          > > rznac jego zone ???
          > >
          > > Moze przy okazji nie tylko bys lepiej zarobil , ale jeszcze "stworzyl" dod
          > atkow
          > > e
          > > miesce pracy dla jakiegos np. jugola ktory teraz z kolei moglby rznac jego
          > zone
          > > i
          > > majac szanse w przyszlosci rowniez poprawic sobie swoja dole ??
          > >
          > > Bardzo mi sie Twoj list podobal , rowniez jestem ze wsi i rowniez parobkie
          > m
          > > niestety u nas wlasciciel nie ma swojej i dlatego permamentnie rznie nasze
          > zony
          > > , wiec my musimy sie rznac miedzy soba.
          > > , ale no coz ... i tak zarabiam tyle , ze zona nic innego nie ma do roboty
          > niec
          > > h
          > > sie wiec baba czyms zajmie , i troche skromnosci zeby nie odstawac cnotami
          > od
          > > innych kato-polek tez jej nie zaszkodzi ..
          > > Ogolnie mowiac jestem szczesliwy i czuje sie prawdziwym Polakiem , co nied
          > ziela
          > >
          > > chodzimy z zona na polska msze a jak mam troche czasu , to zaraz online da
          > m
          > > troche czadu tam skurwysyna antykatolickim , ktorzy nalatuja na nasz Kosci
          > ol
          > > katolicki ,naszego biskupa z Poznania i wielkiego polaka JANA PAWLA II ..n
          > iech
          > > bydlaki maosnskie wiedza , ze duch polskiego patriotyzmu i tradycji nie za
          > ginol
          > >
          > > nawet na obczyznie.
          > >
          > > Amen
          > > ... i spierdalac choloto od naszych swietych slowianskich tradycji
          > >
          >
          > Ty co najwyżej jesteś antypolską świnią. Nienawidzącą Polaków i Słowain. KOścio
          > ła
          > katolickiego już niewspomnę. Nie podszywaj się parchu pod Polaków. Nie pluj
          > knurze na innych. POlakiem to ty nie jesteś nawet naz Żyda jesteś za głupi.
          >

Zyda pisze sie przez "RZ" - ty masonski idioto , odszczepiencu od wiary i naszej
          polskiej ojcowizny , dziwie sie , ze nasz Jezusek malusienki jeszcze Cie ze
          swietego obrazka nie obrzygal , Ty antakatolicka padlino ,kanalio, komuchu
          zapizdzialy !!

Niech mi swieta Maryjka wybaczy , ze sie tak wkorwilem , ale Bog mi swiatkiem
          ze takiego antypatriotycznego Huja jeszcze nie spotkalem nawet ziemi swietej pod
          okupacja Rzydowska ...

W imie ojca i syna niech ci faryzeuszu ziemia lekka bedzie

Jozek z Pabianic
    • Gość: kandydat Re: Jestem parobkiem w Niemczech i dobrze mi jest IP: 195.15.57.* 27.02.02, 20:02
      Ale pracujesz w sektorze agrikulturalnym czy w industrii, bo jakos tego nie
      chwycilem. A warunki zycia: domyslam sie, ze masz telewizor. Ale woda biezaca?
      Ciepla czy zimna? Prad? Ogrzewanie? Do kibla masz daleko, czy to tylko pare
      minut? I jakbym mogl prosic o pare szczegolow na temat zony tego bogatego.
      • Gość: Wlodek Re: Jestem parobkiem w Niemczech i dobrze mi jest IP: *.dip.t-dialin.net 28.02.02, 17:28
        Gość portalu: kandydat napisał(a):

> Ale pracujesz w sektorze agrikulturalnym czy w industrii, bo jakos tego nie
        > chwycilem. A warunki zycia: domyslam sie, ze masz telewizor. Ale woda biezaca?
        > Ciepla czy zimna? Prad? Ogrzewanie? Do kibla masz daleko, czy to tylko pare
        > minut? I jakbym mogl prosic o pare szczegolow na temat zony tego bogatego.

Tu odpowiadam na Twoje pytania a mianowicie , robie na takim stanowisku na ktorym
        sie kabelki laczy w takie ciagi , ktore sa pozniej zabudowywane w samochodach, w
        zasadzie praca jest latwa. Co do warunkow zycia , to mieszkamy w domu , ktory tez
        nalezy do szefa . Mieszkamy w szostke w trzy pokojowym mieszkaniu a mianowicie po
        trzech na pokoju . W jednym pokoju mamy telewizor nawet z dosc duzym
        ekranem.Kuchnia jest taka zabudowana , ale wiem ze Szef ja kupil uzywana ,
        lodowka i zamrazarka oraz zmywarka naczyn jest tez w tej kuchni . Piec do
        gotowania jest na prad. Lazienka jest z prysznicem ale bez wanny, W lazience jest
        automat do prania . Ten automat kupil Szef przed 2-ma miesiacami.
        Kolega Zbyszek kupil po Swietach okazyjnie ten komputer na ktorym teraz pisze.
        Co do zony naszego szefa to niechcialbym za duzo mowic ,no bo wiecie ,ale z niej
        jest fajna baba ( ma rude wlosy ale wiem ze farbuje) no a najfajniejsze to ma
        duze cycki.Powtarzam ,jak do teraz to jestem zadowolony.Aha , Szef odciaga nam za
        te mieszkanie od zarobku po 3 Euro za dzien od lebka. Wydaje mi sie ze to niezle.

• Gość: m Re: Jestem parobkiem w Niemczech i dobrze mi jest IP: *.ub.uni-leipzig.de 28.02.02, 18:31
          pierdolisz

• Gość: Wlodek Re: Jestem parobkiem w Niemczech i dobrze mi jest IP: *.dip.t-dialin.net 01.03.02, 22:09
            Gość portalu: m napisał(a):

> pierdolisz
            >
            > Gość portalu: Wlodek napisał(a):

Znowu tu na tym Forum zaczynasz sie wyslawiac, ty volksdeutschu , ty gangreno,ty
            mesco

• Gość: # Re: Jestem parobkiem w Niemczech i dobrze mi jest IP: *.proxy.aol.com 03.03.02, 13:22
            Gość portalu: m napisał(a):

> pierdolisz
            >
            > Gość portalu: Wlodek napisał(a):

Ha!!! Palant mesco !!!
        • Gość: kandydat Re: Jestem parobkiem w Niemczech i dobrze mi jest IP: *.freesurf.ch 01.03.02, 00:20
          Dzienkuje Ci Kolego za dokladna odpowiedz. Troche mi jednak brakuje szczegolow,
          zeby sie juz zaraz zdecydowac. Ciagle nie wiem jak jest z tym kiblem. Domyslam
          sie, ze szczacie pod prysznicem. Ale jak cos powazniejszego? Pytam sie, bo u
          mnie zoladek nie jest zwyczajny, zeby jedzenie zmieniac.

O zonie szefa juz wiem wiecej teraz. Bardzo lubie takie rude z duzymi cyckami.
          Ale czy z tej grupy to tylko Ty ja pykasz, czy macie moze jakis grafik, kto
          kiedy. A jak ja bym przyjechal, to jak myslisz? A moze jestesmy do siebie
          podobni i ona by nie wykapowala podmiany co jakis czas? Zgodzilbys sie? Ale Ty
          ja powaznie ten tego, czy troche bajerujesz?

Czekam na odpowiedz
          Czesiek-kandydat

Te Euro to musi byc fajny piniondz, co nie?
    • Gość: Pijar Re: Jestem parobkiem w Niemczech i dobrze mi jest !! IP: *.nsw.bigpond.net.au 01.03.02, 05:46
      Brawo Wlodek,
      Podtrzymujesz wizerunek Polaka za granica stworzony przed wielu laty. Ot,
      tradycja. Przypomnialy mi sie zlosliwe slowa rzekomej przyspiewki Polakow w
      ameryce zamieszczone w ktorejs z wczesnych powiesci Kurta Vonneguta. Cytuje z
      pamieci:
      "Wladek i ja my sa tera w kopalni,
      Rany boskie ale nam fajni,
      Forse nam placa kazdej soboty,
      A za to w niedziele ni ma roboty."
      Kiedy wreszcie ten schemat przestanie obowiazywac? Jak wejdziemy do UE?
    • Gość: Helmut Re: Jestem parobkiem w Niemczech i dobrze mi jest !! IP: *.proxy.aol.com 03.03.02, 12:44
      Bardzo ciekawe te wypociny . Interesuje mnie jednak ,czy Pan Panie Wlodku
      pracuje "na czarno" bez podatkow i czy jest Pan zameldowany w miejscu
      zamieszkania. Jak wysokie jest Pana wynagrodzenie ? Ile moze Pan zaoszczedzic ?
      Juz z gory dziekuje Panu za odpowiedz .
      • Gość: Obserwat Re: Jestem parobkiem w Niemczech i dobrze mi jest !! IP: *.telia.com 03.03.02, 14:07
        Jak wejdziecie do EU to wtedy wiecej bedzie chcialo parobkowac.Dlatego kraje
        niektore unijne chca zapobiec rozwojowi tej sytuiacji.W prawdziwej uczcziwej
        pracy nie waznej jaka ona jest,niema nic zlego. Temu czlowiekowi nalezy sie
        szacunek. Gorzej byloby jakby zajmowa sie dzialalnoscia kryminalna.Zobaczycie
        Waszych wielebnych towarzyszy z czasow komuny ,ktorzy masowo powracaja na rozne
        synekurki. To jest okradanie spoleczenstwa.Tacy wlasnie ludzie ublizaja drugim
        w imieniu honoru.Sprawa jest prosta kazdy orze jak moze.Celem jest konto w
        banku i ono sie tylko na zachodzie liczy.Niemasz kasy towarzyszu wy....dalaj.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka