Dodaj do ulubionych

25 maja - protesty

18.05.11, 23:52
Jak myślicie, czy w czasie zaplanowanych przez Solidarność na 25 maja ogólnopolskich protestów przeciwko obecnym rządom rozpocznie się pacyfikacja manifestujących?
Obserwuj wątek
    • smalltownboy Re: 25 maja - protesty 18.05.11, 23:58
      Fala niespotykanych od dziesięcioleci protestów przetacza się przez Grecję, Francję, Wielką Brytanię i Włochy. Politycy są przerażeni nie tylko skalą, ale też zaciętością tych, którzy wyszli na ulice. Mówi się, że ta zima ludów może przeciągnąć się do wiosny i zakończy się upadkiem nie tylko strefy euro, ale też zjednoczonej Europy. A po drodze mogą być mordy, walki z siłami policyjnymi na niespotykaną
      siłę, której nikt i nic nie będzie w stanie opanować.

www.polskatimes.pl/magazynthetimes/346428,protesty-i-gniew-ludu-juz-wkrotce-silnie-potrzasna-cala,id,t.html
      • kzet69 Re: 25 maja - protesty 19.05.11, 00:27
        A co na to twój Psychiatra robaczku?
        • smalltownboy Re: 25 maja - protesty 19.05.11, 00:33
          Ten się śmieje, kto się śmieje ostatni.
          • kzet69 Re: 25 maja - protesty 19.05.11, 00:43
            Ty by się śmiać potrzebujesz by się krew polała kretynie?
            • smalltownboy Re: 25 maja - protesty 19.05.11, 00:47
              Matole, czemu wyzywasz? Bierzesz przykład ze swoich przywódców?
              Jeśli taka polityka gospodarcza z ciągłym zadłużaniem, rozdmuchiwaniem administracji i postępującą biedą będzie prowadzona to żadne zaklęcia nie pomogą. Zachód Europy już rusza.
              • kzet69 Re: 25 maja - protesty 19.05.11, 00:49
                Ja cię nie wyzywam, ty po prostu jesteś kretynem, jeśli uważasz że cokolwiek można osiągnąć poprzez zamieszki... Sformułuj cudowny program gospodarczy i wygraj jesienne wybory, może uszczęśliwisz stada nierobów, którzy maja czas by robić uliczne rozpierduchy...
                • smalltownboy Re: 25 maja - protesty 19.05.11, 00:52
                  A w jaki sposób się świat zmieniał w historii matole?
                  • kzet69 Re: 25 maja - protesty 19.05.11, 01:04
                    Najbardziej poprzez wojny światowe, marzy ci się kolejna?
                    • smalltownboy Re: 25 maja - protesty 19.05.11, 01:06
                      To czy mi się marzy czy nie marzy to nie ma żadnego znaczenia. Jestem dobrym obserwatorem polityki światowej i polskiej i widzę, co się dzieję. USA bankrutują, zachód Europy wychodzi na ulicę... Zobaczymy co się z tego rozwinie.
                      • kzet69 Re: 25 maja - protesty 19.05.11, 01:10
                        Wakacje się rozwiną, słoneczko, drink i plaża....
                        • smalltownboy Re: 25 maja - protesty 19.05.11, 01:14
                          Narasta bieda, beznadzieja i wykluczenie, szczególnie wśród młodych ludzi. W Hiszpanii 40% młodych jest bezrobotnych. U nas zapewne podobne statystyki. Z tego nie może nic dobrego wyniknąć.
                          • kzet69 Re: 25 maja - protesty 19.05.11, 01:28
                            Może zawodowi bezrobotni się wezmą do pracy...
                            • smalltownboy Re: 25 maja - protesty 19.05.11, 01:29
                              Nie bądź cyniczny.
                              • kzet69 Re: 25 maja - protesty 19.05.11, 01:37
                                Nie jestem, widzę po prostu tych bezrobotnych, z których połowa pracuje na czarno, a druga połowa nie chce pracować, prawdziwe bezrobocie nie dotyczy młodych, tylko osoby +50, a one nie wychodzą na ulice.
                • smalltownboy Re: 25 maja - protesty 19.05.11, 01:04
                  Przejrzałem historię twoich wpisów, bo byłem ciekawy czy innych też wyzywasz. Nie pomyliłem się. Z kimś takim nie ma sensu dyskutować. Wszystkich dyskutantów wysyła do psychiatry, każe brać leki i idiotami nazywa. Powinieneś się sam wybrać do psychiatry po środki uspokajające.

PS. Przeszperajcie jego wpisy. W prawie każdym wpisie odsyłanie do psychiatry i wyzywanie dyskutanta. Typowy platfus z monopolem na prawdę ostateczną.
                  • kzet69 Re: 25 maja - protesty 19.05.11, 01:12
                    smalltownboy napisał:
                    > Przejrzałem historię twoich wpisów,

Gratuluję ....

szystkich dyskutantów
                    > wysyła do psychiatry, każe brać leki i idiotami nazywa.

Nie wszystkich, tylko tych, którzy zdradzają objawy schorzeń, na które psychiatra może pomóc.

Typowy platfus z monopolem na prawdę ostateczną.

No widzisz poczytałeś moje wpisy, czas straciłeś a i tak nic z tego nie zrozumiałeś pelikanku...
                    • smalltownboy Re: 25 maja - protesty 19.05.11, 01:15
                      Napisz, że tych, którzy mają inne zdanie od twojego. A to już patologia.
                      • kzet69 Re: 25 maja - protesty 19.05.11, 01:29
                        I znów nie zrozumiałeś prostego postu, na to już nic nie poradzę EOT
                        • smalltownboy Re: 25 maja - protesty 19.05.11, 01:33
                          Jesteś platfusem lub o poglądach zbliżonych, to jednoznacznie wynika z twoich wpisów gdzie indziej. A to, że oni lubią mieć monopol na prawdę ostateczną, sami zarzucając to samo PiS-owi, to też fakt. Mających inne zdanie wyzywają (vide Niesiołowski) lub kierują do psychiatry. To jest właśnie totalitaryzm i nieposzanowanie innych poglądów. I z takim czymś należy walczyć. Nie ma prawd ostatecznych, jedynie słusznych. A takie chcesz prezentować. To, że jesteś jakimś tam anestezjologiem nie oznacza zjedzenia wszystkich rozumów.
                          • kzet69 Re: 25 maja - protesty 19.05.11, 01:40
                            I znów kula w płot... Niesiołowskiego nie trawię i to od wielu lat...
                            • smalltownboy Re: 25 maja - protesty 19.05.11, 01:41
                              To czemu tak samo jak on się zachowujesz?
                              • kzet69 Re: 25 maja - protesty 19.05.11, 01:46
                                Nie trawię głupoty, a nawoływanie do ulicznych zamieszek, z nadzieją na to że komuś przypadkowo stanie się krzywda jest kompletną głupotą. Żadna rewolucja nie przyniosła nikomu szczęścia ale krwi i tragedii bardzo wiele, czegoś wypadałoby się od historii nauczyć...
                                • smalltownboy Re: 25 maja - protesty 19.05.11, 12:37
                                  No właśnie, wypadałoby się nauczyć też, że postępująca bieda prowadzi do rewolucji. Mądry rząd potrafi temu przedwcześnie zapobiegać. Nie pacyfikacją (jak np. kiboli), ale szeroko rozumianą polityką społeczną.
    • yost2 Nie, uzasadnione oceny rządu i Towarzysza 19.05.11, 00:00
      Premiera będą dozowolone, takie jak np.:

"Z pąka rozkwita kwiat
      I słychać słowików trele
      Ach jaki piękny jest świat
      Z Donaldem Tuskiem na czele"
    • mike.recz Re: 25 maja - protesty 19.05.11, 00:08
      smalltownboy napisał:

> Jak myślicie, czy w czasie zaplanowanych przez Solidarność na 25 maja ogólnopol
      > skich protestów przeciwko obecnym rządom rozpocznie się pacyfikacja manifestują
      > cych?

A to już w zależności od samych protestujących jak będą się zachowywać.
      U nas w kraju wciąż pokutuje jakaś pozostałość po PRL-u i solidarności nie pozwalająca
      policji rozprawiać się ze strajkującymi gdy ci wszczynają groźne burdy.
      Do jakichś przepychanek i gazowania dojdzie z całą pewnością. Ja nie mam co do tego
      wątpliwości ale czegoś takiego jak prawdziwa, brutalna pacyfikacja nie będzie.
      • kzet69 Re: 25 maja - protesty 19.05.11, 00:27
        Smalltownboy i cała jego opcja marzą o jakimś nieboszczyku...
        • mike.recz Re: 25 maja - protesty 19.05.11, 00:29
          kzet69 napisał:

> Smalltownboy i cała jego opcja marzą o jakimś nieboszczyku...

Nie wiem czy akurat on ale sporo wolaków rzeczywiście marzy o jakimś męczenniku reżimu.
        • smalltownboy Re: 25 maja - protesty 19.05.11, 00:34
          Marzymy, żeby powtórzyć 89 rok, ale bez grubej kreski :))
          • mike.recz Re: 25 maja - protesty 19.05.11, 00:37
            smalltownboy napisał:

> Marzymy, żeby powtórzyć 89 rok, ale bez grubej kreski :))

A to nie lepiej wtedy było zrobić? No tak, nie było po prostu kim.
            • smalltownboy Re: 25 maja - protesty 19.05.11, 00:38
              Widocznie okrągły stół nie pozwolił na to.
              • kzet69 Re: 25 maja - protesty 19.05.11, 00:45
                W 1989 to tacy bohaterzy jak ty to siedzieli u mamusi pod stołem i szczali ze strachu przed armią czerwoną...
                • smalltownboy Re: 25 maja - protesty 19.05.11, 00:49
                  Dziwne, że w innych krajach postsowieckich udało się? I jest tam normalnie np. w Czechach.
                  • kzet69 Re: 25 maja - protesty 19.05.11, 00:50
                    Wyjedź, droga wolna, nawet paszportu nie potrzeba...
                    • smalltownboy Re: 25 maja - protesty 19.05.11, 00:53
                      Nie, tu jest mój kraj. I nikt mnie nie będzie wyganiał, żeby towarzyszom (dawnym i dzisiejszym - szerokie pojęcie)) się żyło jak pączkom w maśle.
                      • kzet69 Re: 25 maja - protesty 19.05.11, 01:03
                        Sam się wyganiasz robaczku, skoro tutaj ci się nie podoba to droga wolna... A jeśli coś chcesz zmienić to kartka wyborcza a nie uliczne burdy, nie tedy droga.
                        • smalltownboy Re: 25 maja - protesty 19.05.11, 01:06
                          A może ordynacja wyborcza jest zła. Nie pomyślałeś o tym?
                          • kzet69 Re: 25 maja - protesty 19.05.11, 01:13
                            Jest zła, powinny być okręgi jednomandatowe z możliwością zadaniowego rozliczania wybranych posłów, ale na jej zmianę nie pozwoli żadna z siedzących u żłoba partii.
                            • zoil44elwer Re: 25 maja - protesty 19.05.11, 03:32
                              Dziś wyborcy też mają możliwości na przewietrzenie polskiej sceny politycznej.Gdyby choć trochę pomyśleli przy urnach wyborczych.
              • mike.recz Re: 25 maja - protesty 19.05.11, 00:45
                smalltownboy napisał:

> Widocznie okrągły stół nie pozwolił na to.

Okrągły stół jest fantastycznym meblem w naszej historii. Każdy może na niego zwalić
                wszystko co mu się tylko nie podoba.
    • pies_na_czarnych 21 maja ma byc po ptokach wiec o czym tu dyskutowa 19.05.11, 12:40
      21 maja ma byc po ptokach wiec o czym tu dyskutowac? :p
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka