smalltownboy 18.05.11, 23:52 Jak myślicie, czy w czasie zaplanowanych przez Solidarność na 25 maja ogólnopolskich protestów przeciwko obecnym rządom rozpocznie się pacyfikacja manifestujących? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
smalltownboy Re: 25 maja - protesty 18.05.11, 23:58 Fala niespotykanych od dziesięcioleci protestów przetacza się przez Grecję, Francję, Wielką Brytanię i Włochy. Politycy są przerażeni nie tylko skalą, ale też zaciętością tych, którzy wyszli na ulice. Mówi się, że ta zima ludów może przeciągnąć się do wiosny i zakończy się upadkiem nie tylko strefy euro, ale też zjednoczonej Europy. A po drodze mogą być mordy, walki z siłami policyjnymi na niespotykaną siłę, której nikt i nic nie będzie w stanie opanować. www.polskatimes.pl/magazynthetimes/346428,protesty-i-gniew-ludu-juz-wkrotce-silnie-potrzasna-cala,id,t.html Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: 25 maja - protesty 19.05.11, 00:27 A co na to twój Psychiatra robaczku? Odpowiedz Link Zgłoś
smalltownboy Re: 25 maja - protesty 19.05.11, 00:33 Ten się śmieje, kto się śmieje ostatni. Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: 25 maja - protesty 19.05.11, 00:43 Ty by się śmiać potrzebujesz by się krew polała kretynie? Odpowiedz Link Zgłoś
smalltownboy Re: 25 maja - protesty 19.05.11, 00:47 Matole, czemu wyzywasz? Bierzesz przykład ze swoich przywódców? Jeśli taka polityka gospodarcza z ciągłym zadłużaniem, rozdmuchiwaniem administracji i postępującą biedą będzie prowadzona to żadne zaklęcia nie pomogą. Zachód Europy już rusza. Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: 25 maja - protesty 19.05.11, 00:49 Ja cię nie wyzywam, ty po prostu jesteś kretynem, jeśli uważasz że cokolwiek można osiągnąć poprzez zamieszki... Sformułuj cudowny program gospodarczy i wygraj jesienne wybory, może uszczęśliwisz stada nierobów, którzy maja czas by robić uliczne rozpierduchy... Odpowiedz Link Zgłoś
smalltownboy Re: 25 maja - protesty 19.05.11, 00:52 A w jaki sposób się świat zmieniał w historii matole? Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: 25 maja - protesty 19.05.11, 01:04 Najbardziej poprzez wojny światowe, marzy ci się kolejna? Odpowiedz Link Zgłoś
smalltownboy Re: 25 maja - protesty 19.05.11, 01:06 To czy mi się marzy czy nie marzy to nie ma żadnego znaczenia. Jestem dobrym obserwatorem polityki światowej i polskiej i widzę, co się dzieję. USA bankrutują, zachód Europy wychodzi na ulicę... Zobaczymy co się z tego rozwinie. Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: 25 maja - protesty 19.05.11, 01:10 Wakacje się rozwiną, słoneczko, drink i plaża.... Odpowiedz Link Zgłoś
smalltownboy Re: 25 maja - protesty 19.05.11, 01:14 Narasta bieda, beznadzieja i wykluczenie, szczególnie wśród młodych ludzi. W Hiszpanii 40% młodych jest bezrobotnych. U nas zapewne podobne statystyki. Z tego nie może nic dobrego wyniknąć. Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: 25 maja - protesty 19.05.11, 01:28 Może zawodowi bezrobotni się wezmą do pracy... Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: 25 maja - protesty 19.05.11, 01:37 Nie jestem, widzę po prostu tych bezrobotnych, z których połowa pracuje na czarno, a druga połowa nie chce pracować, prawdziwe bezrobocie nie dotyczy młodych, tylko osoby +50, a one nie wychodzą na ulice. Odpowiedz Link Zgłoś
smalltownboy Re: 25 maja - protesty 19.05.11, 01:04 Przejrzałem historię twoich wpisów, bo byłem ciekawy czy innych też wyzywasz. Nie pomyliłem się. Z kimś takim nie ma sensu dyskutować. Wszystkich dyskutantów wysyła do psychiatry, każe brać leki i idiotami nazywa. Powinieneś się sam wybrać do psychiatry po środki uspokajające. PS. Przeszperajcie jego wpisy. W prawie każdym wpisie odsyłanie do psychiatry i wyzywanie dyskutanta. Typowy platfus z monopolem na prawdę ostateczną. Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: 25 maja - protesty 19.05.11, 01:12 smalltownboy napisał: > Przejrzałem historię twoich wpisów, Gratuluję .... szystkich dyskutantów > wysyła do psychiatry, każe brać leki i idiotami nazywa. Nie wszystkich, tylko tych, którzy zdradzają objawy schorzeń, na które psychiatra może pomóc. Typowy platfus z monopolem na prawdę ostateczną. No widzisz poczytałeś moje wpisy, czas straciłeś a i tak nic z tego nie zrozumiałeś pelikanku... Odpowiedz Link Zgłoś
smalltownboy Re: 25 maja - protesty 19.05.11, 01:15 Napisz, że tych, którzy mają inne zdanie od twojego. A to już patologia. Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: 25 maja - protesty 19.05.11, 01:29 I znów nie zrozumiałeś prostego postu, na to już nic nie poradzę EOT Odpowiedz Link Zgłoś
smalltownboy Re: 25 maja - protesty 19.05.11, 01:33 Jesteś platfusem lub o poglądach zbliżonych, to jednoznacznie wynika z twoich wpisów gdzie indziej. A to, że oni lubią mieć monopol na prawdę ostateczną, sami zarzucając to samo PiS-owi, to też fakt. Mających inne zdanie wyzywają (vide Niesiołowski) lub kierują do psychiatry. To jest właśnie totalitaryzm i nieposzanowanie innych poglądów. I z takim czymś należy walczyć. Nie ma prawd ostatecznych, jedynie słusznych. A takie chcesz prezentować. To, że jesteś jakimś tam anestezjologiem nie oznacza zjedzenia wszystkich rozumów. Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: 25 maja - protesty 19.05.11, 01:40 I znów kula w płot... Niesiołowskiego nie trawię i to od wielu lat... Odpowiedz Link Zgłoś
smalltownboy Re: 25 maja - protesty 19.05.11, 01:41 To czemu tak samo jak on się zachowujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: 25 maja - protesty 19.05.11, 01:46 Nie trawię głupoty, a nawoływanie do ulicznych zamieszek, z nadzieją na to że komuś przypadkowo stanie się krzywda jest kompletną głupotą. Żadna rewolucja nie przyniosła nikomu szczęścia ale krwi i tragedii bardzo wiele, czegoś wypadałoby się od historii nauczyć... Odpowiedz Link Zgłoś
smalltownboy Re: 25 maja - protesty 19.05.11, 12:37 No właśnie, wypadałoby się nauczyć też, że postępująca bieda prowadzi do rewolucji. Mądry rząd potrafi temu przedwcześnie zapobiegać. Nie pacyfikacją (jak np. kiboli), ale szeroko rozumianą polityką społeczną. Odpowiedz Link Zgłoś
yost2 Nie, uzasadnione oceny rządu i Towarzysza 19.05.11, 00:00 Premiera będą dozowolone, takie jak np.: "Z pąka rozkwita kwiat I słychać słowików trele Ach jaki piękny jest świat Z Donaldem Tuskiem na czele" Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz Re: 25 maja - protesty 19.05.11, 00:08 smalltownboy napisał: > Jak myślicie, czy w czasie zaplanowanych przez Solidarność na 25 maja ogólnopol > skich protestów przeciwko obecnym rządom rozpocznie się pacyfikacja manifestują > cych? A to już w zależności od samych protestujących jak będą się zachowywać. U nas w kraju wciąż pokutuje jakaś pozostałość po PRL-u i solidarności nie pozwalająca policji rozprawiać się ze strajkującymi gdy ci wszczynają groźne burdy. Do jakichś przepychanek i gazowania dojdzie z całą pewnością. Ja nie mam co do tego wątpliwości ale czegoś takiego jak prawdziwa, brutalna pacyfikacja nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: 25 maja - protesty 19.05.11, 00:27 Smalltownboy i cała jego opcja marzą o jakimś nieboszczyku... Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz Re: 25 maja - protesty 19.05.11, 00:29 kzet69 napisał: > Smalltownboy i cała jego opcja marzą o jakimś nieboszczyku... Nie wiem czy akurat on ale sporo wolaków rzeczywiście marzy o jakimś męczenniku reżimu. Odpowiedz Link Zgłoś
smalltownboy Re: 25 maja - protesty 19.05.11, 00:34 Marzymy, żeby powtórzyć 89 rok, ale bez grubej kreski :)) Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz Re: 25 maja - protesty 19.05.11, 00:37 smalltownboy napisał: > Marzymy, żeby powtórzyć 89 rok, ale bez grubej kreski :)) A to nie lepiej wtedy było zrobić? No tak, nie było po prostu kim. Odpowiedz Link Zgłoś
smalltownboy Re: 25 maja - protesty 19.05.11, 00:38 Widocznie okrągły stół nie pozwolił na to. Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: 25 maja - protesty 19.05.11, 00:45 W 1989 to tacy bohaterzy jak ty to siedzieli u mamusi pod stołem i szczali ze strachu przed armią czerwoną... Odpowiedz Link Zgłoś
smalltownboy Re: 25 maja - protesty 19.05.11, 00:49 Dziwne, że w innych krajach postsowieckich udało się? I jest tam normalnie np. w Czechach. Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: 25 maja - protesty 19.05.11, 00:50 Wyjedź, droga wolna, nawet paszportu nie potrzeba... Odpowiedz Link Zgłoś
smalltownboy Re: 25 maja - protesty 19.05.11, 00:53 Nie, tu jest mój kraj. I nikt mnie nie będzie wyganiał, żeby towarzyszom (dawnym i dzisiejszym - szerokie pojęcie)) się żyło jak pączkom w maśle. Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: 25 maja - protesty 19.05.11, 01:03 Sam się wyganiasz robaczku, skoro tutaj ci się nie podoba to droga wolna... A jeśli coś chcesz zmienić to kartka wyborcza a nie uliczne burdy, nie tedy droga. Odpowiedz Link Zgłoś
smalltownboy Re: 25 maja - protesty 19.05.11, 01:06 A może ordynacja wyborcza jest zła. Nie pomyślałeś o tym? Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: 25 maja - protesty 19.05.11, 01:13 Jest zła, powinny być okręgi jednomandatowe z możliwością zadaniowego rozliczania wybranych posłów, ale na jej zmianę nie pozwoli żadna z siedzących u żłoba partii. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: 25 maja - protesty 19.05.11, 03:32 Dziś wyborcy też mają możliwości na przewietrzenie polskiej sceny politycznej.Gdyby choć trochę pomyśleli przy urnach wyborczych. Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz Re: 25 maja - protesty 19.05.11, 00:45 smalltownboy napisał: > Widocznie okrągły stół nie pozwolił na to. Okrągły stół jest fantastycznym meblem w naszej historii. Każdy może na niego zwalić wszystko co mu się tylko nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych 21 maja ma byc po ptokach wiec o czym tu dyskutowa 19.05.11, 12:40 21 maja ma byc po ptokach wiec o czym tu dyskutowac? :p Odpowiedz Link Zgłoś