Dodaj do ulubionych

precz z fałszywymi autorytetami !!!

17.05.04, 12:28
mam tu na mysli takie osoby jak "etyk" Magdalena Środa,Lena Kolarska Bobińska
Leszek Balcerowicz,prof Janusz Czapiewski Ireneusz Krzemiński Robert Biedroń
Adam Michnik ks bp Tadeusz Pieronek abp Józef Zyciński ks Michal Czajkowski
Tomasz Gross, ks Adam Boniecki Janina Paradowska Dorota Nieznalska i wielu
innych lewackich uczonych....To oni robią za pomocą masmediów wodę z mózgu
Polakom zwłaszcza mlodemu pokoleniu...
Obserwuj wątek
    • kpt.ziobro precz z fałszywymi autorytetami! precz z Rydzykiem 17.05.04, 12:34
      Radio Maryja środkiem do ogłupiania Polaków !
      • oszolom.z.radia.maryja precz z fałszywymi autorytetami! precz zMichnikiem 17.05.04, 12:37
    • Gość: Salvadore Dali Re: precz z fałszywymi autorytetami !!! IP: *.dew.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.04, 13:40
      Dobrzescie napisali...
      PRECZ Z:
      Karolem Wojtyła
      Tadeuszem Rydzykiem
      Hanrykiem Jankowskim
      i innymi czarnymi z RM
      Jerzym Robertem Nowakiem - stary UBek
      Ryszardem Benderem - UBek i partyjniak
      Janem Rokita - ot tak dla tradycji :>
      • oszolom.z.radia.maryja wszystko ci sie we łbie pomieszało... 17.05.04, 13:43
        tak ci lewactwo wodę z mózgu zrobilo?
        • Gość: chala lpr= faszystowskie lewactwo IP: *.rdu.bellsouth.net 17.05.04, 13:47
          chca nacjonalizowac wszystko procz KK i posiadlosci szpocla radzyka, a ludziom
          zamknac dostep do swiata pod pretekstem ze ten swiat jest dla nich niezdrowy.
          Komuna to samo robila. Znisczyc katonazistow!!!
          • oszolom.z.radia.maryja Re: lpr= faszystowskie lewactwo 17.05.04, 15:46
            nie radzyk a Rydzyk!
      • Gość: os Re: precz z fałszywymi autorytetami !!! IP: *.avenel01.nj.comcast.net 01.09.04, 04:16
        paradowska z nieznalską mogłyby zasilić domy rozrywki w berlinie. michnik
        mógłby zostać alfonsem. jego gazeta wyborcza nie jest niczym innym jak brukowcem
        • yossarian18 Re: precz z fałszywymi autorytetami !!! 09.10.04, 15:37
          Precz z masonią w Kościele!!!
          • nowy.oszolom.z.radia.maryja Re: precz z fałszywymi autorytetami !!! 09.10.04, 18:03
            jak daleko musiałeś szukać by odnaleść ten wątek?
            • yossarian18 Re: precz z fałszywymi autorytetami !!! 09.10.04, 18:08
              nowy.oszolom.z.radia.maryja napisał:

> jak daleko musiałeś szukać by odnaleść ten wątek?
              Jak go za 1 razym(ze 1,5 miesiąca temu) znalazłem to tak na 70-80 stronie, a
              dzisiaj wpisałem we wyszukiwarce "precz" i tak ze 10 strona:))
        • Gość: miki Re: precz z fałszywymi autorytetami !!! IP: *.dip.t-dialin.net 10.10.04, 16:20
          w roli alfonsa predzej bym widzial rydzykiera.Ten ma kiepele do interesow!A baby
          jak go lubia!
    • yossarian18 Re: precz z fałszywymi autorytetami !!! 16.08.04, 16:46
      Oszołom zapomniałeś o "człowieku honoru" gen. Kiszczaku, "odpierdolcie się od
      generała" Jaruzelskim i tow. od "wódki" Jerzym Urbachu.
    • Gość: * Re: ...typu Michalik, Gocłowski, Życiński... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.04, 17:06
      Up!
      • yossarian18 Re: ...typu Michalik, Gocłowski, Życiński... 16.08.04, 17:09
        Michalik jest bardzo w porządku, ale tamci dwaj to katolewica.
        • Gość: * Re: ...typu Michalik, Gocłowski, Życiński... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.04, 19:53
          yossarian18 napisał:

> Michalik jest bardzo w porządku, ale tamci dwaj to katolewica

Michalik jest bardzo w porzadku, bo przez lata dwoił się i troił ukrywając
          księży pedofili po wszelkich mozliwych miejscach przed wymiarem
          sprawiedliwości ;((

Pozostałych dwóch z kościelnej katolewicy uspołecznia kościelnie majątek
          narodowy na chwałę bożą i własne widzimi się opierając sę najlepsze wzorce
          krytykowanych przez nich mininych czasów!!!
    • venus99 Re: precz z fałszywymi autorytetami !!! 16.08.04, 17:21
      żeby zrobić wodę z mózgu trzeba mieć coś takiego jak mózg.
      czy ktoś ci kiedyś zarzucał,że masz ten organ?
      • yossarian18 Re: precz z fałszywymi autorytetami !!! 16.08.04, 17:26
        Nie obrażaj starego Oszołoma z RM, bo to był spoko gość.
        • venus99 Re: precz z fałszywymi autorytetami !!! 16.08.04, 17:32
          może i był spoko tylko dlaczego taki mało inteligentny?
          • yossarian18 Re: precz z fałszywymi autorytetami !!! 16.08.04, 17:39
            Bo u nas w Blood&Honour taka struktura:)
            • chilum Re: precz z fałszywymi autorytetami !!! 10.10.04, 12:00
              yossarian18 napisał:

> Bo u nas w Blood&Honour taka struktura:)

Ciebie do B&H by nie przyjęto.
              Ty wiesz dlaczego..

--
              " Talk is cheap "
    • Gość: zetor Precz z Rydzykiem, Jankowskim i Wrzodakiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.04, 17:28
      czyli złodziejem, pedofilem i idiotą.
      • yossarian18 Re: Precz z Rydzykiem, Jankowskim i Wrzodakiem 16.08.04, 17:41
        Sam jesteś złodziej, pedofil i idiota. I zapewne lewak.
        • Gość: * Re: Precz z Rydzykiem, Jankowskim i Wrzodakiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.04, 19:57
          yossarian18 napisał:

> Sam jesteś złodziej, pedofil i idiota.

A napisał to zapewne nikt inny, tylko wychowanek Paetzo-Jankowszczyzny
          kościelnej.
    • Gość: L Re: precz z fałszywymi autorytetami !!! IP: *.p-s-inter.net 16.08.04, 19:43
      Twoimi autorytetami zapewne sa ci przemili chłopcy z pałkami w rekach i niejaki
      Rydzyk niepotrafiacy sklecić całego poprawnego zdania. A teraz sobie pokrzycz o
      lewakach.
    • Gość: chala Pedofilskie autorytety jak Jankowski dla Polski! IP: *.rdu.bellsouth.net 16.08.04, 23:03
      zlodzieje jak Rydzyk, pedzie jak Paetz, ks. Moskwa z tylawy!
      • grom3 Precz ze zlodziejskim Zakonem Oblaickim 16.08.04, 23:07
        Zlodzieje wynoscie sie z Poloni wlacznie ze skorumpowanym Glempem.
    • mogiliani Matka Teresa z Kalkuty uczy nas: 16.08.04, 23:49
      Matka Teresa z Kalkuty uczy nas:

Ludzie są nieracjonalni,
      nielogiczni, egocentryczni.
      nieważne - KOCHAJ ICH

Jeśli czynisz dobro
      przypiszą Ci ukryte, egoistyczne cele
      nieważne - CZYŃ DOBRO

Jeśli będziesz realizować swoje cele
      spotkasz fałszywych przyjaciół
      i prawdziwych wrogów
      nieważne - REALIZUJ JE

Dobro, które uczyniłeś
      zostanie zapomniane
      nieważne - CZYŃ DOBRO

uczciwość i szczerość
      uczynią Cię bezbronnym
      nieważne - BĄDŹ SZCZERY i UCZCIWY

to, co budowałeś przez lata
      może być zniszczone w jednej chwili
      nieważne - BUDUJ

jeśli pomożesz ludziom
      będą urażeni
      nieważne - POMAGAJ IM

jeśli służąc światu dasz z siebie wszystko,
      potraktują Cię kopniakiem
      nieważne - DAWAJ Z SIEBIE WSZYSTKO
      • mogiliani ŻYCIE 16.08.04, 23:56
        ŻYCIE - według Matki Teresy z Kalkuty

Życie jest szansą,
        chwyć ją.

Życie jest pięknem,
        podziwiaj je.

Życie jest błogosławieństwem,
        kosztuj je.

Życie jest marzeniem,
        urzeczywistnij je.

Życie jest wyzwaniem,
        zmierz się z nim.

Życie jest obowiązkiem,
        spełnij go.

Życie jest grą,
        zagraj w nią.

Życie jest cenne,
        zatroszcz się o nie.

Życie jest bogactwem,
        zachowaj je.

Życie jest miłością,
        ciesz się nią.

Życie jest tajemnicą,
        odkryj ją.

Życie jest obietnicą,
        spełnij ją.

Życie jest smutkiem,
        pokonaj go.

Życie jest hymnem,
        wyśpiewaj go.

Życie jest walką,
        podejmij ją.

Życie jest przygodą,
        idź za nią.

Życie jest szczęściem,
        pomóż mu.

Życie jest życiem,
        broń go.

A Ty, czy tak żyć potrafisz?
        • yossarian18 Re: ŻYCIE 17.08.04, 00:01
          Mogiliani, Oszołom z RM jak odchodził to powiedział, że prowadził tu misję
          reewangelizacyjną. Czyżbyś ją kontynuował, godny następco starego Oszołoma?
          • mogiliani Ślady stóp 17.08.04, 00:18
            > Mogiliani, Oszołom z RM jak odchodził to powiedział, że prowadził tu misję
            > reewangelizacyjną. Czyżbyś ją kontynuował, godny następco starego Oszołoma?

Starego chyba udało mi się na nowo ochrzcić, może i was – dzieci szatana – się
            uda. No wasze chamstwo będę odpowiadał modlitwą – ciekawe czy będziecie robić
            jeszcze więcej zła?
            Ślady stóp
            Którejś nocy pewien człowiek miał sen, że wędruje plażą wzdłuż brzegu z
            Chrystusem. Niebo błyskało scenami z jego życia. Przy każdej scenie zauważał na
            piasku plaży ślady stóp swoich i Chrystusa.
            Po ostatniej scenie, która rozbłysła przed nim spojrzał na ślady stóp i
            zauważyła, że w najtrudniejszych momentach jego życia były tylko jedne ślady
            stóp na piasku.
            „Panie, powiedziałeś, ze będziesz że mną zawsze o ile będę szedł za Tobą. Ale w
            najtrudniejszych i najbardziej kłopotliwych momentach mojego życia są tylko
            jedne ślady stóp. Dlaczego właśnie wtedy mnie puściłeś, kiedy najbardziej Cię
            potrzebowałem ?” – zapytał Chrystusa.
            Pan odpowiedział : „Człowieku, kocham cię i nigdy cię nie opuściłem. W
            momentach twoich prób i cierpienia, tam gdzie widziałeś tylko jedne ślady stóp
            na piasku, to było właśnie wtedy kiedy niosłem cię na rękach.”
            • yossarian18 Re: Ślady stóp 17.08.04, 10:52
              Znaczy się, że zostałeś wojującym katolikiem:)))
              • humbak Re: Ślady stóp 17.08.04, 12:04
                Napisałeś sprzeczność. Katolik nie wojujue.
                • yossarian18 Re: Ślady stóp 17.08.04, 12:12
                  Ale może prowadzić misję ewangelizacyjnę, czyli Krucjatę i przez antyklerykałów
                  jest postrzegany jako "wojujący katolik", zapomniałem dodać cudzysłowia:)
                  • humbak Re: Ślady stóp 17.08.04, 12:19
                    Domyśliłem się;) Ja lubię się czepiać. Aha... proponuję nie używać słowa
                    krucjata. Też nienajlepsze skojarzenia budzi:)
                    • yossarian18 Re: Ślady stóp 17.08.04, 12:28
                      Zależy dla kogo:)
                      www.krucjata.org.pl
                      • humbak Re: Ślady stóp 17.08.04, 13:12
                        Ta strona jest nawet nienajgorsza. W wielu miejscach nie złożyłbym swojego
                        podpisu, ale nie ma agresywnych haseł o głupich (w moim mniemaniu) tekstów o
                        Żydach i masonerii. Choć krucjaty to nadal dla mnie jedna z czarnych kart
                        historii.
                        • Gość: le Re: Ślady stóp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.04, 13:23
                          A to strona wolnościowa, też ciekawa.
                          www.liberator.lbl.pl/index.php
                        • yossarian18 Re: Ślady stóp 17.08.04, 15:49
                          Oni są tak pośrodku, zauważ że cytują zarówno ND jak i TP.
                          Słowo "Krucjata" kojarzy mi się także z gen. Franco:))
                          • humbak Re: Ślady stóp 17.08.04, 19:33
                            Jak chcesz, mogę cię nazywać Francisco;) Zuważyłem cytowanie obu i mnie to
                            zdziwiło. Skąd Ty znasz takie strony???!!! Poważnie, to zdziwiło mnie tylko, że
                            mieli coś przeciw koncertowi jakiejś kapeli metalowej na miesteczku AGH.
                            Rozumie, że oni nie chcą na takim koncercie wylądować, ale przecie inni mają
                            prawo.
                            Fajnie że piszą o obozach rycerskich (czy może sami organizują- nie zagłębiałem
                            się). Śniszne hobby, tylko dość kosztowne.
                            Pozdrawiam
                            • yossarian18 Re: Ślady stóp 17.08.04, 19:45
                              Szukałem materiałów o Garcii Moreno i tam trafiłem.
                              Nie odwiedzałem tej strony potem zbyt wiele razy, ale jest ciekawa, z tego co
                              się zdążyłem rozeznać. Obozy rycerskie, fajna rzecz, ale pieniążki na to lecą.
                              Francisco, to ładne imię ale nie moje:)
                              Pozdrawiam
            • Gość: Henryk Re: Ślady stóp IP: 82.160.16.* 17.08.04, 19:57
              Ładne to jest Panie(i) "mogiliani" i ładnie Pan(i) prowadzi swoją "misję", jakżeż odmiennie niż Pan(i) "oszolom.z.radia.maryja" i jemu(jej) podobni.
              Z pozdrowieniem. Henryk.
    • humbak Oszołomie. 17.08.04, 11:49
      Twoje autorytety: Jankowski, Rydzyk, nawet autorytetami nie są. Idziesz w
      zaparte i nie mówisz nic nowego. Więc po co to wszystko? Zaprezentuj własne
      przemyślenia, a nie hasła z kampanii wyborczych. Pokaż, żeś narodowiec, nie
      klaun.
      • rolotomasi Re: Osiołomie. 17.08.04, 13:28
        ~Autorytety~ wg Osiołoma z RydzykRadia:
        Magdalena Środa,
        Lena Kolarska Bobińska
        Leszek Balcerowicz,
        prof Janusz Czapiewski
        Ireneusz Krzemiński
        Robert Biedroń
        Adam Michnik
        ks bp Tadeusz Pieronek
        abp Józef Zyciński
        ks Michal Czajkowski
        Tomasz Gross
        ks Adam Boniecki
        Janina Paradowska
        Dorota Nieznalska
        i wielu innych lewackich uczonych.

Całe szczęście, że mnie nie zamieścił. Dopiero by było,
        -dopiero by było tłumaczenia się -z mojej strony,że nie mam z nimi nic wspólnego

pst.
        Dorota Nieznalska autorytetem? ona chyba jeszcze do szkoły chodzi; Wyższej, ale
        jednak
        • yossariann18 Re: Osiołomie - okazja!!! 17.08.04, 15:11
          Jutro komunia o smakach paprykowym, cebulowym i bekonu - tylko u nas!!!
    • Gość: Thea Re: precz z fałszywymi autorytetami !!! IP: *.arcor-ip.net 17.08.04, 19:42
      Potrzebuje spoleczenstwo wspolczesne jakichkolwiek autorytetow?
      • nowy.oszolom.z.radia.maryja Re: precz z fałszywymi autorytetami !!! 17.08.04, 21:39
        bardziej niż kiedykolwiek wcześniej!
        • Gość: Thea Re: precz z fałszywymi autorytetami !!! IP: *.arcor-ip.net 17.08.04, 21:41
          Po co?
          • nowy.oszolom.z.radia.maryja Re: precz z fałszywymi autorytetami !!! 17.08.04, 21:44
            byś miał na kim się wzorować byś wuiedział komu dawać za wzór i przykłąd godny
            do naśladowania swemu dziecku czy dzieciom
            • Gość: Thea Re: precz z fałszywymi autorytetami !!! IP: *.arcor-ip.net 17.08.04, 21:51
              czy musimy kogos nasladowac, dla naszych dzieci powinismy sami byc wzorem jak i
              przykladem. Zycie bez wlasnego planu, celu nie jest ciekawe.
              • nowy.oszolom.z.radia.maryja Re: precz z fałszywymi autorytetami !!! 17.08.04, 21:54
                zazwyczaj sie blądzi..autoytet jest jak drogowskaz
                • Gość: Thea Re: precz z fałszywymi autorytetami !!! IP: *.arcor-ip.net 17.08.04, 22:01
                  Nie masz wlasnego planu - co oczekujesz od twojego zycia, co chcesz osiagnac.
                  Malpowanie prowadzi w droge jednokierunkowa.
                  • nowy.oszolom.z.radia.maryja Re: precz z fałszywymi autorytetami !!! 17.08.04, 22:11
                    plany mogą wziąc w łeb..poza tym planowanie nie wyklucza posiadania
                    autoryteteów...one pomagą chociażby uniknąć błędów
                    • Gość: Thea Re: precz z fałszywymi autorytetami !!! IP: *.arcor-ip.net 17.08.04, 22:21
                      Jak autorytety pomagaja uniknac bledu. Czyny i bledy innych nie mozna przenosic
                      na siebie albo na innych. Kazdy czlowiek jest inny, chcesz utworzyc steerotypy -
                      kazdy na jednakowy wzor. Nudne.
    • nowy.oszelom.z.radia.maryja Re: precz z oszołomami z radia maryja 17.08.04, 21:45
      i ich zafajdaną etyką
      • nowy.oszeelom.z.radia.maryja precz ze złodziejami nicków! z podszywaczami! 17.08.04, 21:47
        na Sybir ich!
        • yossariann18 Re: Ja bym zamknął ich w klasztorze 17.08.04, 21:55
          wizytowanym tylko przez biskupów i zdrowych prałatów.
          • Gość: Thea Re: Ja bym zamknął ich w klasztorze IP: *.arcor-ip.net 17.08.04, 21:59
            widzisz do czego te idole albo autorytety doprowadzily.
            Z tego tez wzgledu nie wzoruje sie na kims, zyje moje zycie.
            Idole, autorytety nie istnieja dla mnie, one maja wiecej
            slabosci i wad jak ja - prowokacja.
            • nowy.oszolom.z.radia.maryja idol to nie to samo co autorytet! 17.08.04, 22:01
              idol jest sezonowy i przemijający.a autorytet trwa choćby i umarł...
              • Gość: Thea Re: idol to nie to samo co autorytet! IP: *.arcor-ip.net 17.08.04, 22:06
                i po co ten mit o autorytecie, ten nic ci nie przyniesie, nie nakarmi, nie
                przeleje ci pieniedzy na konto.... to sa tez ludzie ze slabosciami i bledami,
                tak jak my wszyscy. Lepiej wytyczyc sobie wlasna droge zyciowa i osiagac to co
                sie gdzies w mysli zaplanowalo. Niektore autorytety zawodza.
                Sa ludzie godne podziwu np. nasz papiez.
                • nowy.oszolom.z.radia.maryja Re: idol to nie to samo co autorytet! 17.08.04, 22:09
                  te autoryetety które zawodzą nie sa atorytetami tylko idolami...podziwiajac
                  kogos stawiasz go za wzór do nasladowania czyli inaczej mówąc za autoryetet...
                  • Gość: Thea Re: idol to nie to samo co autorytet! IP: *.arcor-ip.net 17.08.04, 22:18
                    Nie,zaden wzor do nasladowania, podziwiam go, jego chec do zycia mimo choroby,
                    ktora nie ukrywa przed wiernymi, jeden z wielu, ktory cos w swiecie probowal
                    zmienic, jego uznanie w swiecie.
                    • nowy.oszolom.z.radia.maryja Re: idol to nie to samo co autorytet! 17.08.04, 22:26
                      podziwiać mozesz nawet wroga nasladować raczej tych których szaujemy lubimy i
                      podziwiam..aczkolwiek od wroga też mozna się czegoś nauczyc...
                      • Gość: Thea Re: idol to nie to samo co autorytet! IP: *.arcor-ip.net 18.08.04, 19:11
                        Nasladowac czy kopiowac nie musze i nie chce nikogo, to nie ma sensu.
                        Kazdy czlowiek jest samym soba, indywidualna osobowoscia, zadnym sobotworem.
    • Gość: KKK Spoko, spoko "autorytety" zdychają IP: 5.2.* / *.chello.pl 17.08.04, 22:24
      powoli ale jednak.Rok 2004 tak jak w wielu postach zaznaczyłem jest bardzo
      dobrym rokiem.. Małachowski, Kuroń , teraz pacykarz Miłosz, może i Bronka co
      trafi? Dobrze by było co sie ma chłopina zamartwiać ze przewodniczącym nie został...
      • nowy.oszolom.z.radia.maryja Re: Spoko, spoko "autorytety" zdychają 17.08.04, 22:28
        to ie są dla mnie prawdziwe autorytety..conajwyżej są to autorytety zastępcze
        • Gość: chala Jankowski, Paetz, Moskwa : uatorytety LPRaka IP: *.rdu.bellsouth.net 17.08.04, 22:31
          swini nazistowskiej.Pocaluj Jankowskiego, pedofila, w ustecka, smieciu
          katonazistowski.
    • Gość: Piko Mazowiecki, Kuroń "bohatery" HA HA Geremek Ha Ha IP: *.twmi.rr.com 18.08.04, 05:38
      ale to autorytety KOŃ BY SIĘ UŚMIAŁ !

albo ten Bartoszewski lub Nowak Jeziorański co rozdzielał i KOLABORAOWAŁ
      majatki obywateli polskich niemcami hitlerowcami czyli "kurierem" z Berlina:

www.iyp.org/polish/history/antypolonizmy/jedwabne_438.html

• nowy.oszolom.z.radia.maryja Re: Mazowiecki, Kuroń "bohatery" HA HA Geremek H 18.08.04, 14:59
        kazdy ma takie autorytety na jakie sobie zasłużył...
        • Gość: Thea Re: Mazowiecki, Kuroń "bohatery" HA HA Geremek H IP: *.arcor-ip.net 18.08.04, 19:13
          Autorytety nie sa nasza wlasnoscia.
        • Gość: chala Jankowski, Moskwa z Tylawy, Paetz, biskup pedofill IP: *.rdu.bellsouth.net 18.08.04, 21:26
          zasluzyliscie sobie, smieci nazistowskie palanta rydzyka. Niedlugo wasz koniec,
          gnoje nazistowskie.
    • Gość: abwerał Rapaczynski chce odejścia nasredaktore Michnika IP: *.czajen.pl / 195.205.230.* 18.08.04, 19:17
      Za względu na skłonności
      • Gość: Thea Re: Rapaczynski chce odejścia nasredaktore Michni IP: *.arcor-ip.net 18.08.04, 19:30
        Nie wiem co masz na mysli?
        Te ostatnie zamieszanie wokol "slynnej osoby" z Gdanska?

• gregorak Re: precz z fałszywymi autorytetami !!! 18.08.04, 20:56
      Wymieniłeś 14 nazwisk osób z Polski, które są według Ciebie "fałszywymi
      autorytetami". Prosze o podanie 14 nazwisk, które sa według Ciebie "prawdziwymi
      autorytetami". W ten sposób "będę miał na kim się wzorować bedę wiedział komu
      dawać za wzór i przykłąd godny do naśladowania mojemu dziecku czy dzieciom"...
      • nowy.oszolom.z.radia.maryja Re: precz z fałszywymi autorytetami !!! 18.08.04, 21:49
        papież, Zbigniew Herbert powstańcy warszawscy prof Włodzimierz Fijałkowski a w
        sporcie Robert Korzeniowski
    • Gość: eres Re: precz z fałszywymi autorytetami !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.04, 21:45
      Nie pozostaje Ci więc nic innego, nieszczęsny Oszołomie, jak przekonać Polaków,
      iż jedynymi mężami opatrznościowymi i autorytetami moralnymi naszego kraju to:
      Bubel, o. Rydzyk, dr Robert Nowak, ks. H. Jankowski, Tejkowski, Ryszard Bender.
      No może jeszcze prezes Moskal w USA.
      Powodzenia!

P.S. Czy wciąż nie dość Ci - Oszołomie - robienia z siebie enfant terrible tego
      forum?
      • nowy.oszolom.z.radia.maryja Re: precz z fałszywymi autorytetami !!! 18.08.04, 21:52
        zapomniałeś o Kobylańskim i ks prof Bartniku a Bubla i Tejkowskiego wykreśl!
    • nowy.oszolom.z.radia.maryja co do autorytetów... 18.08.04, 22:05
      zacznijmy od początku..królowie i książeta Mieszko I Bolesław Chrobry
      Kazimierze Odnowiciel i Wielki a takzę Jagiellończyk Zygmunt Stary i August
      oraz II Waza Jan III Sobieski..przywódcy Roman Dmowski gen Józef Haller i
      WŁadysław Sikorski Wincenty Witos Ignacy Pederewski Wojciech Ziembiński mecenas
      Siła Nowicki pisarze i poeci H Jan Kochanowski A Mickiewicz J.Słowacki C.K
      Norwid H Sienkiewicz M Konopnicka prof Feliks Koneczny jak już wspominałem
      prawie wszyscy powstańcy warszawscy i żołnierze AK czy NSZ antykomunistyczny
      ruch oporu M.Sklodowska Curie Mikołaj Kopernik duchowni wszyscy swięci w tym Św
      Wojciech i Stanisław p. Skarga A Kordecki prymasi Hlond i Wyszyński
      artyści Matejko Grottger Wyspiański WItkiewicz K K Baczyński wspomniany
      poprzednio Herbert...Anna Walentynowicz Ks Popiełuszko...
      • gregorak Re: co do autorytetów... 20.08.04, 22:44
        Wymienione przez Ciebie "fałszywe autorytety" są osobami nam wspólczesnymi,
        żyjącymi i o takie osoby mi chodziło kiedy prosiłem o wymienienie "prawdziwych
        autorytetów". Życie w Polsce od czasów Mieszka czy Chrobrego trochę się
        zmieniło...
        Na razie lista żyjących wygląda (chyba) nastepujaco:
        1. Robert Korzeniowski - nie przeszkadza ci że reklamuje zachodnią firmę ubezp.?
        2. Robert Nowak - nie przeszkadza ci że nie rozliczył się z głupot jakie
        wypisywał w przeszłości na temat socjalistycznych Węgier i Albanii?
        3. ks. H. Jankowski - nie przeszkadza ci że matce za pracę na plebanii płacił
        800 zł a synowi dawał lekką reką co najmniej 2000 zł (bywało że 8 000)
        miesięcznie?
        4. Ryszard Bender - nie przeszkadza ci że w czasie stanu wojennego zasiadał w
        reżimowym sejmie?
        5. ks. Bartnik (znam go tylko z artykułow ND więc nie wiele o nim wiem , z jego
        poglądami sie nie zgadzam, ale zapewne to uczciwy człowiek)
        Jan Paweł II, Kobylański i Moskal mieszkają poza Polską wiec odpadają.
        Czekam na dalsze nazwiska zostało jeszcze 9 wakatów...
        Pozdrawiam
        • Gość: oszolom.z.r.maryja Re: co do autorytetów... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 08:01
          dodaj jeszcze ks prof Mieczysława Alberta Krapca b wieloletniego rektora KULu
    • Gość: Kujawiak Re: precz z fałszywymi autorytetami !!! IP: *.cn.net.pl / *.cn.net.pl 19.08.04, 17:34
      A skąd u Pana kk Baczyński.To przecież żołnierz Zośki.A większość z nich to
      ludzie czytający TP.
      pozdrawiam harcerz.
    • nowy.oszolom.z.radia.maryja Re: precz z fałszywymi autorytetami !!! 20.08.04, 18:17
      przywracam ten watek na czoło w związku z zamieszaniem wokól Milosza..to jeden
      z tych fałszywych autorytetów których mój poprzednik miał na myśli
    • Gość: janusz lewandowski autorytety to przeżytek i zabobon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 08:03
      • nowy.oszolom.z.radia.maryja twój nick takze jest przezytkiem...jak się okazuje 01.09.04, 10:28
    • yossarian18 Re: precz z fałszywymi autorytetami !!! 01.09.04, 12:07
      A Szymborska???
    • Gość: chala Jankowski, Paetz, Moskal z Tylawy: prawdziwe IP: *.rdu.bellsouth.net 01.09.04, 15:07
      autorytety katonazisty
      • nowy.oszolom.z.radia.maryja Re: Jankowski, Moskal 01.09.04, 16:05
        to są prawdziwe autorytety dodajmy do tego Herberta Krąpca no i oczywiście
        naszego papieża
        • Gość: chala jaki lpr takie ich pedaly IP: *.rdu.bellsouth.net 10.10.04, 00:31
          zalosny maly hitlerku. papiez olal pedzia jankowskiego.
    • Gość: warschauer Re: precz z fałszywymi autorytetami !!! IP: *.chello.pl 09.10.04, 19:36
      oszolom.z.radia.maryja napisał:

> mam tu na mysli takie osoby jak "etyk" Magdalena Środa,Lena Kolarska Bobińska
      > Leszek Balcerowicz,prof Janusz Czapiewski Ireneusz Krzemiński Robert Biedroń
      > Adam Michnik ks bp Tadeusz Pieronek abp Józef Zyciński ks Michal Czajkowski
      > Tomasz Gross, ks Adam Boniecki Janina Paradowska Dorota Nieznalska i wielu
      > innych lewackich uczonych....To oni robią za pomocą masmediów wodę z mózgu
      > Polakom zwłaszcza mlodemu pokoleniu...

Prawdopodobnie miałeś zbyt mao czasu i nieuważnie przepisałeś z ND nazwiska.
      Taki profesor jak Janusz Czapiewski nie istnieje i prawodpodobnie nigdy nie
      istniał...
      Na marginesie nie słyszałem by ktokolwiek o zdrowych zmysłach kwalifikował
      Biedronia, Niemca albo Nieznalską jako autorytety moralne. No cóż, Oszołomie,
      można powiedzieć, że masz wyobraźnię jak kolej transsyberyjska. Potraktuj to
      jako komplement:)
      • nowy.oszolom.z.radia.maryja Re: precz z fałszywymi autorytetami !!! 09.10.04, 23:29
        Czapeiwski to autentyczna postać startował nawet w 2001 roku z okręgu warszawskiego na senatora z listy SLD/UP na szceście nie dostał się..co do autorytetów wybacz moje niedopatrzenie..zapomnialem ze wy nie macie autorytetów tylko idoli
        • Gość: warschauer Re: precz z fałszywymi autorytetami !!! IP: *.chello.pl 10.10.04, 01:07
          nowy.oszolom.z.radia.maryja napisał:

> Czapeiwski to autentyczna postać startował nawet w 2001 roku z okręgu
          warszawsk
          > iego na senatora z listy SLD/UP na szceście nie dostał się..co do autorytetów
          w
          > ybacz moje niedopatrzenie..zapomnialem ze wy nie macie autorytetów tylko
          idoli

Co to znaczy: wy? Czyżbyśmy byli na zebraniu partyjnym w epoce PRL?
          Myślałem, że te czasy już minęły...
        • Gość: miki Re: precz z fałszywymi autorytetami !!! IP: *.dip.t-dialin.net 10.10.04, 16:40
          Zapomniales jeszcze o Giertychach( czy to aby nie
          Zydzi?),Wrzodaku,Janowskim;Chatce i Nowinie Konopczynie.
          Ja szczegolna estyma daze "waszego autoryteta",hip-hopowca Gabriela J.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka