Dodaj do ulubionych

pamiętacie "Polę Raksę"...?

09.08.11, 19:59
Pamiętacie "Polę Raksę" i jej "autora", niejakiego "Alefa Sterna"? Zasłynął tym, że rzekomo przewidział Smoleńsk. Obecnie to dość głośna postać. Zwłaszcza w polskim internecie. Cytuje się go, jego teksty na blogach i forach. Analizuje, komentuje. Pisze on o spiskach, zamachach, światowej finansjerze, NWO, globalnej rozgrywce i o tym, jak to wszystko się przekłada się na Polskę. Na polskie układy, polityków, agentury i koterie w mediach. Takie pomieszanie z poplątaniem rodem z "Kodu Leonarda da Vinci"... Niektórzy podejrzewają, że jest przekażnikiem, heroldem powyższych "na Polskę"... Jak wiemy, ci "powyższi" - jak ich zwał, tak zwał - uwielbiają numerologię, kabałę, talmudyzm. Bawi ich gra słów, gra znakow. Tu jakaś symboliczna cyfra/liczba, tu iluminackie Oko, tam obelisk Horusa, etc., etc. I właśnie taką rolą ma niby odgrywać u nas nad Wisłą Alef Stern. Herolda dla chcących wiedzieć, i potrafiących odczytać...

Otóż niedawno powrócił na języki przez wywiad z nim, w którym zapowiadał, że tej jesieni dojdzie w Polsce do duzego zamachu. Niby terrorystycznego, ale tak naprawdę będzie to klasyczne inside job. Odbędzie się to w okolicy wyborów parlamentarnych i będzie pretekstem do wprowadzenia stanu wyjątkowego i zawieszenia czy unieważnienia wyborów. Być moze i internowania "niewygodnych" polityków, zwłąszcza opozycyjnych. Cóż, taka fajna fantastyka polityczna. Dotąd tak sądziłem...

Jednak nagle "wybucha" sprawa z Lepperem. Te informacje o "samobójstwie". Wątpliwości odnośnie czasu zdarzenia, przed samym weekendem i zwlekaniem ze śledztwem i sekcją zwłok do poniedziałku. Jakieś 3 dni, czyli 70 godzin. Oczywiście, to wywołało falę podejrzeń, krytykę. I to nie tylko takich, które można zbyć epitetowaniem "spiskową teorią" czy "pisiakami", bo i Święczkowski podał, że pavulon czy tzw. tabletka gwałtu rozkłada się w organiżmie po trzech dobach, i Szef Krajowej Rady Prokuratury to taką zwłokę skrytykował.

Minęły jednak te trzy czy cztery doby, i pojawiła się informacja, że na miejscu zdarzenia znaleziono telewizor z zastopowaną klatką filmową. Materiał z Polsat News, polityczny materiał. Tusk i... pewien napis... Niby błahostka, ale... zwróćcie uwagę na jego treść. Cytuję z pamięci, bo dokładnie nie pamiętam i nie chcę mi się teraz szukać. Najwyzej dokonajcie korekty.

"CZAS ZACZĄĆ/ROZPOCZĄĆ KAMPANIĘ"...

Ok, niby naprawdę nic. Niby rzecz oczywista, że właśnie w ten weekend rozpoczęto kampanię wyborczą. Równie dobrze ktoś mógł (Lepper...?) zastopować na "BĘDĄ WICHURY WE WTOREK", i właśnie mamy wichury. Czysty przypadek. Jednak... nie brzmi to dla was wieloznacznie...? Dlaczego niby Lepper zastopował AKURAT to i... powiesił się?! CZAS ROZPOCZĄĆ KAMPANIĘ...

Przecież to wygląda i brzmi na wzorcowy wręcz przekaz do i chętnych pojąć, zrozumieć, i potrafiących to zrobić... To tak, jakby narrator skomentował mord dokonany w pierwszym akcie sztuki, zapraszając widzów do obejrzenia kryminału... ;-)

Będą kolejne skryte trupy w szafie, czy jak najbardziej jawne w salonie, ku grozie domowników posiadłości...?

wpolityce.pl/wydarzenia/12873-jest-sledztwo-ws-smierci-andrzeja-leppera-szef-krajowej-rady-prokuratury-dlaczego-tak-pozno
Obserwuj wątek
    • mietowe_loczki Re: pamiętacie "Polę Raksę"...? 09.08.11, 20:02
      Otóż niedawno powrócił na języki przez wywiad z nim, w którym zapowiadał, że tej jesieni dojdzie w Polsce do duzego zamachu. Niby terrorystycznego, ale tak naprawdę będzie to klasyczne inside job. Odbędzie się to w okolicy wyborów parlamentarnych i będzie pretekstem do wprowadzenia stanu wyjątkowego i zawieszenia czy unieważnienia wyborów. Być moze i internowania "niewygodnych" polityków, zwłąszcza opozycyjnych.

ROTFL.
      • dirloff Re: pamiętacie "Polę Raksę"...? 09.08.11, 20:08
        Jeżeli teatru nie lubisz, to nie rotfluj tu, tylko wracaj do tv, do leminżych oper mydlanych czy inszego tvn-owskiego kiczu...
        • mietowe_loczki Re: pamiętacie "Polę Raksę"...? 09.08.11, 20:24
          Ach, jaka cięta riposta.

Marzy się wam, "prawicowcom", rozlew krwi i aresztowania, co? A figa z makiem. Zrobić by z siebie chcieli męczenników, ale nie ma jak. Biedactwa.
          • rzewuski1 Re: pamiętacie "Polę Raksę"...? 09.08.11, 20:28
            mietowe_loczki napisała:

> Ach, jaka cięta riposta.
            >
            > Marzy się wam, "prawicowcom", rozlew krwi i aresztowania, co? A figa z makiem.
            > Zrobić by z siebie chcieli męczenników, ale nie ma jak. Biedactwa.

maja męczenników
            tych z samolotu i ofiarę jakiegoś szaleńca z Łodzi
            wiekszosc narodu gó... top obchodzi ale maja
    • dirloff Re: pamiętacie "Polę Raksę"...? 09.08.11, 20:04
      No i gdzie konieczny i charakterystyczny dla konwencji detektywy? Prywatny czy emerytowany... Philip Marlowe, Hercules Poitot, inny...
    • etta2 Re: pamiętacie "Polę Raksę"...? 09.08.11, 20:06
      Człowieku, weź się zajmij jakąś robotą, bo trafisz do wariatkowa. Spiski, zmowy, tajemne spotkania, znaki na niebie....przecież to PARANOJA.
      • dirloff Re: pamiętacie "Polę Raksę"...? 09.08.11, 20:09
        O twojej antysemickiej paranoi wszyscy tutejsi bywalcy doskonale wiedzą i nie masz co tego przypominać. Naprawdę nie ma powodu do chwalenia się...
        • etta2 Re: pamiętacie "Polę Raksę"...? 09.08.11, 20:31
          No widzisz, już twoja paranoja się uwidacznia. Nie jestem żadną antysemitką, rasistką ani inną popieprzoną feministką. Nie przyklejaj mi łatek, skoro nie masz pojęcia, które się nadają. I na tym właśnie polega twoja paranoja, jesteś zwykłym burakiem nie mającym pojęcia o otaczającym świecie.
      • mietowe_loczki Re: pamiętacie "Polę Raksę"...? 09.08.11, 20:27
        etta2 napisała:

> Człowieku, weź się zajmij jakąś robotą, bo trafisz do wariatkowa. Spiski, zmowy
        > , tajemne spotkania, znaki na niebie....przecież to PARANOJA.

Zastanawiam się, jak im się z tym żyje na co dzień. Serio serio.
    • alistair-p Znajdż sobie dziewczynę dirloff :-) 09.08.11, 20:08
      Ona napewno cię zmieni,nie szukaj tylko w rodzinie Radia Maryja.
      • dirloff Re: Znajdż sobie dziewczynę dirloff :-) 09.08.11, 20:12
        > Ona napewno cię zmieni,nie szukaj tylko w rodzinie Radia Maryja.

Dzięki za leminże zainteresowanie, ale mam od dawna. Radyja nie słucham, ich "rodziny" nie znam. Nie pracuję w Wybiórczej, zatem nie mam powodu, aby się katować słuchaniem tej stacji;-)
        • alistair-p Re: Znajdż sobie dziewczynę dirloff :-) 09.08.11, 20:34
          dirloff napisał:

> > Ona napewno cię zmieni,nie szukaj tylko w rodzinie Radia Maryja.
          >
          > Dzięki za leminże zainteresowanie, ale mam od dawna. Radyja nie słucham, ich "r
          > odziny" nie znam. Nie pracuję w Wybiórczej, zatem nie mam powodu, aby się katow
          > ać słuchaniem tej stacji;-)
          ======================
          Wiesz co to jest leming ? Uzywasz tego słowa,a nie wiesz o co chodzi.
        • gold.lachon nikt tak nie słucha RM jak czytelnik GW :))))))))) 09.08.11, 20:40
          dirloff napisał:

> > Ona napewno cię zmieni,nie szukaj tylko w rodzinie Radia Maryja.
          >
          > Dzięki za leminże zainteresowanie, ale mam od dawna. Radyja nie słucham, ich "r
          > odziny" nie znam. Nie pracuję w Wybiórczej, zatem nie mam powodu, aby się katow
          > ać słuchaniem tej stacji;-)
          • mietowe_loczki Re: nikt tak nie słucha RM jak czytelnik GW :)))) 09.08.11, 20:43
            Nikt tak nie psioczy na GW jak stali użytkownicy portalu gazeta.pl
    • 3alfa.alfa Re: pamiętacie "Polę Raksę"...? 09.08.11, 20:14

> "CZAS ZACZĄĆ/ROZPOCZĄĆ KAMPANIĘ"...

Coś mi tu nie gra.
      I założę się że Lepper przed "samobójstwem" wyczyścił pilota z odcisków
      • mietowe_loczki Re: pamiętacie "Polę Raksę"...? 09.08.11, 20:25
        Sugerujesz winę pilota?
        • 3alfa.alfa Re: pamiętacie "Polę Raksę"...? 09.08.11, 20:43
          mietowe_loczki napisała:

> Sugerujesz winę pilota?

Raczej to co zabójca chciał przekazać
          • mietowe_loczki Re: pamiętacie "Polę Raksę"...? 09.08.11, 20:46
            Zabójca? Powiadomiłaś policję i prokuraturę? Zdajesz sobie sprawę, że jeżeli masz jakiekolwiek informacje na temat ewentualnego zabójstwa, masz obowiązek przekazać je odpowiednim organom?
        • ex.mila Re: pamiętacie "Polę Raksę"...? 09.08.11, 20:44
          mietowe_loczki napisała:

> Sugerujesz winę pilota?

Ten lepszy pilot został zarekwirowany na Wiejskiej. Tusk z niego korzysta. Lepper dostał jakiegoś ruskiego rzęcha. Historia lubi się powtarzać.
      • amadeo214 Re: pamiętacie "Polę Raksę"...? 09.08.11, 20:29
        Z was są gupieloki na cały fajer.
        Nikomu nie zrobiła sie nigdy stop_klatka na dekoderze ?
    • jot-es49 Re: pamiętacie "Polę Raksę"...? 09.08.11, 20:20
      dirloff napisał:
      > News, polityczny materiał. Tusk i... pewien napis... Niby błahostka, ale... zw
      > róćcie uwagę na jego treść. Cytuję z pamięci, bo dokładnie nie pamiętam i nie c
      > hcę mi się teraz szukać. Najwyzej dokonajcie korekty.
      >
      > "CZAS ZACZĄĆ/ROZPOCZĄĆ KAMPANIĘ"...
      >
      > Ok, niby naprawdę nic. Niby rzecz oczywista, że właśnie w ten weekend rozpoczęt
      > o kampanię wyborczą. Równie dobrze ktoś mógł (Lepper...?) zastopować na "BĘDĄ W
      > ICHURY WE WTOREK", i właśnie mamy wichury. Czysty przypadek. Jednak... nie brzm
      > i to dla was wieloznacznie...? Dlaczego niby Lepper zastopował AKURAT to i... p
      > owiesił się?! CZAS ROZPOCZĄĆ KAMPANIĘ...

No tak! Zastopował ze wskazaniem na Tuska i początek kampanii!
      Dla mnie jest to jednoznaczne wskazanie na... przeciwnika Tuska!
      Jak on musi go nienawidzić! Pigułka gwałtu, powiesić i siedzieć przed telewizorem w oczekiwaniu wystąpienia Tuska...
    • neoretronick Re: pamiętacie "Polę Raksę"...? 09.08.11, 20:34
      Niby przepowiednie, ale oczywiście przekaz ukierunkowany zgodnie z teorią spiskową dziejów na dopieprzenie politykom wiadomej opcji politycznej, którzy ponoć staną się w przyszłości winowajcami wszelkiego zła na Ziemi.
      Jak widać teraźniejszość już PiSowi nie wystarcza.
      Trzeba koniecznie tworzyć fikcją przyszłości i jątrzyć, jątrzyć, jątrzyć, jeszcze raz jątrzyć.
      Bzdura na bzdurze jedzie i bzdurą pogania, aż nie chce się wierzyć że żyjemy w XXI wieku i czarownic nie palą już na stosach.
      • alistair-p Re: pamiętacie "Polę Raksę"...? 09.08.11, 20:36
        JESZCZE nie palą :-)
      • mietowe_loczki Re: pamiętacie "Polę Raksę"...? 09.08.11, 20:38
        Oczywiście. "to oznacza, że Euro na pewno nie będzie i rząd szuka tylko pretekstu, żeby to odwołać", "to ewidentne, że rząd idzie na starcie z kibicami i kwestia czasu, kiedy poleje się krew", "wiadomo, że to oznacza, że rządowi będzie wolno strzelać do opozycji".

To są psychole.
        • mietowe_loczki jakże mogłam zapomnieć o 09.08.11, 20:40
          "wystarczy iskra, żeby rozpoczęły się ogólnopolskie zamieszki i o to właśnie chodzi rządowi"
          • neoretronick Re: jakże mogłam zapomnieć o 09.08.11, 20:43
            Rząd przecież nie może się doczekać kiedy będą zamieszki i to antyrządowe.
            • mietowe_loczki Re: jakże mogłam zapomnieć o 09.08.11, 20:48
              No to to przecież jest oczywiste.
    • yoma Re: pamiętacie "Polę Raksę"...? 09.08.11, 20:39
      > Pamiętacie "Polę Raksę" i jej "autora", niejakiego "Alefa Sterna"?

Jak żyję nie słyszałam, a już trochę żyję. Pola Raksa to taka aktorka była.
    • kaczy_mozdzek Ale cię popierd..iło!! :))) 09.08.11, 20:39
      Żeby zacząć od Poli Raksy, poprzez numerologię, kabałę, talmudyzm, 3 dni, czyli jakieś 70 godzin, Święczkowskiego, pavulon, tabletkę gwałtu, telewizor i napis, trupy w szafie, a skończyć na grozie domowników posiadłości?!

Wow!
      To robi wrażenie!!
      • yoma Re: Ale cię popierd..iło!! :))) 09.08.11, 21:21
        Przeczytałeś całość? Dobry jesteś :)
    • gold.lachon dirloff.................. 09.08.11, 20:48
      ......poruszyłeś za ciężki temat jak na Fk bo tutaj możesz tylko pisac to co dochodzi do ptasich mózdzków co niektórych forumowych nicków. Tutaj jest zabawa kiedy plujesz na PiS, Kaczorów......kiedy zachłystujesz się Palikotem i kotem Jarka. Tutaj ma być lekko,łatwo i przyjemnie a poważne tematy schowaj do lamusa czyli na bardziej wyedukowane fora.
      Prostota ( celowa czy też nie) ludzi piszących na Fk POwala czasem już PO pierwszych literach POstawionych przez nich na tym forum.Mam wrażenie , że 95% uczestników z tego forum ma tylko POdstawówkę tudzież jest PO 2 kursach spawania.
      Teraz możecie mi dowalać.Mam to w .......POważaniu.
      • mietowe_loczki jestem pod wrażeniem 09.08.11, 20:49
        Po raz pierwszy napisałaś coś od siebie. Szok. Szok.
        • gold.lachon Re: jestem pod wrażeniem 09.08.11, 21:06
          mietowe_loczki napisała:

> Po raz pierwszy napisałaś coś od siebie. Szok. Szok.

kłamiesz ,ale ja nie jestem POd wrażeniem :P
          • mietowe_loczki Re: jestem pod wrażeniem 09.08.11, 21:09
            No tu już wróciłaś do copy + paste, ale postęp jest.
        • yoma Re: jestem pod wrażeniem 09.08.11, 21:23
          No co ty. POdstawówkę, w POważaniu... To nie od siebie, to wprogramowane.
          • mietowe_loczki Re: jestem pod wrażeniem 09.08.11, 21:50
            Nie było linki do czyjegoś wpisu, czyli jest postęp.
    • alistair-p Re: kiloff, co cię dziś przyPiSdziło w kaczy móżd 09.08.11, 21:56
      Nie tylko dzisiaj.Dzisiaj jest nawet niezle :-))
    • ayran Pola Raksa 6:25 09.08.11, 22:05
      www.youtube.com/watch?v=d2xEeBb3V34&feature=related
    • alistair-p Re: kiloff, co cię dziś przyPiSdziło w kaczy móżd 09.08.11, 22:07
      To są objawy abstyneckie.
    • dr.krisk Nie pamietam, bo i skąd? 09.08.11, 22:09
      dirloff napisał:

> Pamiętacie "Polę Raksę" i jej "autora", niejakiego "Alefa Sterna"?

"Książki" tego rodzaju dobre są do podkładania pod chwiejące się meble. ....
      Innego zastosowania - nie przewiduję,
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka