19.08.11, 08:11
tak trzymać nie popuszczać jak mawiał pewien błogosławiony
Obserwuj wątek
    • cookies9 Re: 5% i 48% 19.08.11, 08:13
      Obiecujące 53%:-)
    • kzet69 Re: 5% i 48% 19.08.11, 08:22
      Manipulujesz tymi cyferkami jakbyś był z PiS-u...
    • wariant_b Re: 5% i 48% 19.08.11, 08:32
      48% dla PO to koniec koalicji z PSL - PO będzie miało samodzielną większość w Sejmie.
      • kontestatorbg Re: 5% i 48% 19.08.11, 08:39
        A sondaż z Wyborczej?? To ta sama firma robi co mówiła że Komorowski w pierwszej turze wygra??
        • tw_wielgus Re: 5% i 48% 19.08.11, 09:59
          Nie, z pisowskiej Rzepy
    • lionold Re: marnie kojarzycie 19.08.11, 08:40
      miałem na myśli 5% Wałbrzyskie i 48% aktualnego sondażu. A każdy ma własne wnioski.
      • cookies9 Re: marnie kojarzycie 19.08.11, 08:54
        lionold napisał:

> miałem na myśli 5% Wałbrzyskie i 48% aktualnego sondażu. A każdy ma własne wnio
        > ski.

Mozna i tak ,ale mozna mieć na względzie 5% PSL i kontynuację koalicji...
    • didjeridu Re: 5% i 48% 19.08.11, 08:44
      lionold napisał:

> tak trzymać nie popuszczać jak mawiał pewien błogosławiony

W te 48% nie bardzo wierze ale niech bedzie 40%. Byle wygrac
      • kzet69 Re: 5% i 48% 19.08.11, 08:50
        PO wygra, chociaż różnica będzie znacznie mniejsza niż w tym sondażu, PiS już nie ma woli zwycięstwa.
        • didjeridu Re: 5% i 48% 19.08.11, 08:53
          kzet69 napisał:

> PO wygra, chociaż różnica będzie znacznie mniejsza niż w tym sondażu,

Zgadzam sie

> PiS już nie ma woli zwycięstwa.

Wole to pewnie jeszcze ma ale stracil nadzieje.
          • kontestatorbg Re: 5% i 48% 19.08.11, 09:19
            Z przecieków osób, które kręcą się wokół "góry" PiSu ( aczkolwiek nie koło Kaczyńskiego ) to wiem że wcale nie chcą teraz wygrac wyborów z prostego powodu, żeby ten kryzys, który przywali niedługo w Polskę nie spadł na konto rządów PiSu tylko zeby trafił akurat na Tuska, bo jak ludzi walnie po portfelach to raz na zawsze pozbędą sie z polskiej sceny Platformy i Tuska. A po takich rządach w następnych wyborach będa mogli liczyć na zwycięstwo w rozmiarach, które być może nawet pozwoli na samodzielne rządy.
            Poza tym 4 lata w opozycji, gdzie kasa spływa, a za nic się nie odpowiada to wcale nie jest taki zły interes, zwłaszcza jeśli w wyborach zdobędzie się 25-30 %
            • lionold Re: jeśli w wyborach zdobędzie się 25-30 % 19.08.11, 09:26
              zatem trzeba zadbać, żeby wynik był chociaż wałbrzyski. Chociaż ja bym ich chętnie widział na kupie obornika na zawsze. Ale to marzenie ściętej głowy - za DUZO TU IDIOTÓW.
              • kontestatorbg Re: jeśli w wyborach zdobędzie się 25-30 % 19.08.11, 09:29
                lionold napisał:

> za DUZO TU IDIOTÓW.

Masz racje. Patrząc na sondaże to jakieś 70% głosujących nie potrafi dobrze zanalizować sytuacji panujacej w Polsce od 6 lat
            • didjeridu Re: 5% i 48% 19.08.11, 09:30
              kontestatorbg napisał:

> Z przecieków osób, które kręcą się wokół "góry" PiSu ( aczkolwiek nie koło Kacz
              > yńskiego ) to wiem że wcale nie chcą teraz wygrac wyborów ....

Tak moga myslec szeregowi czlonkowie, bioracy kase za nic ale Jk chce z pewnoscia raz jeszcze zdobyc wladze.
              Tych czterech lat pewnie juz nie prztrwa wiec jest to dla niego oostatnia szansa.
              • kontestatorbg Re: 5% i 48% 19.08.11, 09:36
                Też tak myślę, że KAczyński chce wygrac za wszelką cenę, ale już jego zausznicy niekoniecznie. Raz że mogą przejać po 4 latach władze w Poslce, dwa przejąć władze w PiSie
                • didjeridu Re: 5% i 48% 19.08.11, 09:38
                  kontestatorbg napisał:

> Też tak myślę, że KAczyński chce wygrac za wszelką cenę, ale już jego zausznicy
                  > niekoniecznie. Raz że mogą przejać po 4 latach władze w Poslce, dwa przejąć wł
                  > adze w PiSie

I tak sie to pewnie skonczy choc z przejeciem wlladzy za cztery lata tego nie jestem pewna.
                  Mysle, ze bez JK PiS sie podzieli i straci na znaczeniu.
            • zzarda32 Re: 5% i 48% 19.08.11, 09:44
              Ryzyko jest takie, że jak będzie i Tuski sobie poradzą, to ze sceny zniknie PIS i JK?
              • kontestatorbg Re: 5% i 48% 19.08.11, 09:46
                Jak zniknie PiS to zniknie PO, bo jedyny program PO to "Głosujcie na nas bo jak nie to PiS Was zje - hu hu hu !!!"
        • zzarda32 Re: 5% i 48% 19.08.11, 09:33
          Miałem wątpliwości czy ewentualny kryzys na GPW nie walnie w PO, ale teraz myślę, że to zagrożenie raczej pomoga PO, bo jak sobie ludziska pomyślą, że będzie kryzys a Ci będą wojować z Rosją, Niemcami, Tuskiem i...., to polecą zagłosować na PO.
          • didjeridu Re: 5% i 48% 19.08.11, 09:40
            zzarda32 napisał:

> Ci będą wojować z Rosją, Niemcami, ....

To juz bylo i mielibysmy znowu jak w banku
    • haen2010 Re: 5% i 48% 19.08.11, 09:51
      Miałem brać udział w tym sondażu. Ankieterkę Gfk grzecznie przeprosiłem i powiedziałem, ze sobie nie życzę.

A platfusy swoje 30-35% wezmą w tych wyborach. Na zasadzie lepszy tryperek niż syfilis.
      • pompompom Re: 5% i 48% 19.08.11, 10:20
        Miałem brać udział w tym sondażu. Ankieterkę Gfk grzecznie przeprosiłem i powiedziałem, ze sobie nie życzę.

A jakie było pytanie? Takie ogólne na jaką partię zagłosujesz w najbliższych wyborach? Czy bardziej szczegółowe - na jaką partię i dlaczego na ... tu wstaw odpowiednią opcję. No ile płacili za badanie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka