Dodaj do ulubionych

Eurodeputowany J. Wałęsa ciężko ranny

02.09.11, 16:40
wypadek motocyklowy koło Sierpca.
kurczę, bardzo przykre.
mam nadzieję, że jednak będzie dobrze.
Obserwuj wątek
    • kzet69 Re: Eurodeputowany J. Wałęsa ciężko ranny 02.09.11, 16:42
      Fatalna wiadomość, mam nadzieję że go uratują.
      • olga_w_ogrodzie Re: Eurodeputowany J. Wałęsa ciężko ranny 02.09.11, 16:51
        o panu Jarosławie mówią, że najbardziej udany syn Lecha Wałęsy.

www.polityka.pl/kraj/ludzie/185675,1,walesa-jaroslaw.read

a na tym motorze jeździł namiętnie.
        i około miesiąca temu mial niegroźny wypadek w czasie treningu na torze żużlowym.
        teraz jest dużo gorzej.
    • mike.recz Serialu "polskie drogi" kolejny odcinek. 02.09.11, 16:57
      Młodemu Wałęsie zdrowia oczywiście jeżeli to tylko możliwe.
    • tacx Re: Eurodeputowany J. Wałęsa ciężko ranny 02.09.11, 16:57
      przecież on jeździc nie potrafi. Juz w lipcu przydzwonił ostro. Widać nic go to nie nauczyło. Moze tata powinien mu pedzieć ze to nie hulajnoga ani motorynka. On zdaje się dopiero parę mc temu zrobił prawko na motor.
      • olga_w_ogrodzie Re: Eurodeputowany J. Wałęsa ciężko ranny 02.09.11, 17:04
        nie wiem od kiedy miał prawo jazdy, ale jest ten motor jego wielką pasją.
        na rozmowy w TVN też z Gdańska do W-wy na motorze śmigał.
      • cymber.gaj Re: Eurodeputowany J. Wałęsa ciężko ranny 02.09.11, 17:04
        To nie jego wina. Policja poinformowała, że kierowca toyoty wymusił pierwszeństwo. Wałęsa udzerzył w bok tej toyoty.
        • wojciech6j Re: Eurodeputowany J. Wałęsa ciężko ranny 03.09.11, 09:57
          Ta Toyota wygląda jakby przydzwoniła. On musiał jechać z 200 km/h. Przy takiej pędkości wina kierowcy, który nie ustąpił pierwszeństwa staje się problematyczna. No ale w naszym kraju sprawiedliwości społecznej gośxc na 100% zostanie zniszczony.
          W Gdyni był taki wypadek, że gość jechał 160 ulicą z pierwszeństwem gdzie było 50 i zderzył się z wyjeżdżającym z ulicy podporządkowanej autem. Ten który jechał 160 został uznany winnym wpadku
          • calkiemserio ale ten 03.09.11, 12:37
            ale ten co jechał 160 nie był synusiem tatusia i POwcem, popatrzcie że gazetka wybiórcza nawet nie pisnęła że niedawno tez miał wypadek, każdy normalny człowiek zastanawia się ile musiał lecieć żeby takie były efekty - a dziennikarze podają tylko winę kierowcy toyoty - takie mamy media
            a Wałęsie życze powrotu do zdrowia mając nadzieje że więcej na motor nie wsiądzie
      • wojtekwojtek44 Re: Eurodeputowany J. Wałęsa ciężko ranny 02.09.11, 17:19
        a ty głąbie jak umiesz tylko pisać, a nie umiesz czytać to lepiej się nie wypowiadaj. Niech ci ktoś przeczyta, że przyczyną wypadku było nieustąpienie pierwszeństwa przez kierowcę Toyoty. Zanim coś napiszesz, spróbuj pomyśleć, jeśli to nie jest za duży wysiłek dla ciebie.
    • chateau Re: Eurodeputowany J. Wałęsa ciężko ranny 02.09.11, 17:35
      Bardzo współczuję.

I przy okazji. Czy admiralicja portalu gazeta.pl mogłaby wypierniczyć z szablonu notek o wypadkach te debilne "Ciekawe to, fajne to, słabe to, przykre to, wkurza mnie to" oraz ocenę średnią zamieszczonej notki. Przecież to jakaś makabra jest.
    • honeyr Re: Eurodeputowany J. Wałęsa ciężko ranny 02.09.11, 17:39
      Fatalny news... Oby dał radę.
    • gat45 [...] 02.09.11, 17:46
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • gat45 Wyjaśniam, że w wyciętym wpisie użyłam 03.09.11, 10:27
        straszliwego słowa "miernota" w wołaczu - do michasia-z-pkp - oraz nazwałam jego wypowiedź "paskudną".

Rzeczywiście przekroczyłam wszelkie stosowane na tym tak kulturalnym forum standardy, za co wstydzę się i wszystkich użytkowników oraz Administrację przepraszam.
        • ave.duce Czy teraz nasza kochana Admiralicja wytnie 03.09.11, 10:47
          wszystkie wpisy, które są równie naganne, czy wyłącznie te, w których użyto określeń:

"miernota" & "paskudna" (wraz z wariantami)?
        • olga_w_ogrodzie Re: Wyjaśniam, że w wyciętym wpisie użyłam 03.09.11, 18:12
          czytałam Twój post, Gat.
          i posty pana z pkp na które tak właśnie zareagowałaś.
          ja też jestem z Tobą.
      • ave.duce [...] 03.09.11, 10:48
        Jestem z Tobą, Gat! :)
    • iq-ok Skąd się w was bierze tyle tepej nienawiści. 02.09.11, 17:52
      I jeszcze śmiecie domagać się szacunku.
      Tfu.
    • cymber.gaj To trudne, ale może spróbuj zapamiętać. 02.09.11, 17:56
      michas_z_pkp napisał:

> 1. To z całą pewnością nie jest wina Wałęsy
      > 2. A choćby nawet była to jego wina, to patrz punkt pierwszy

Jak nic sensownego nie przychodzi do głowy, to zawsze jeszcze można po prostu niczego nie napisać.
    • wos9 Re: Eurodeputowany J. Wałęsa ciężko ranny 02.09.11, 17:59
      olga_w_ogrodzie napisała:

> wypadek motocyklowy koło Sierpca.
      > kurczę, bardzo przykre.
      > mam nadzieję, że jednak będzie dobrze.

Ja też mam taką nadzieję.
      • chateau Re: Eurodeputowany J. Wałęsa ciężko ranny 02.09.11, 18:15
        Paskudnie to wygląda. Gość wjechał tuż przed nadjeżdżający motocykl.

Trzymaj się Jarku.
        • tacx Re: Eurodeputowany J. Wałęsa ciężko ranny 02.09.11, 18:28
          LOl... ponoć przeleciał ponad 30 m. Samochód po zderzeniu wygląda jak po porządnym dzwonie. Ciekaw jestem ile jechał pan jarosław. Nie żebym miał coś przeciw niemu ale gość ostatnimi czasy trochę przeginał.
          • chateau Re: Eurodeputowany J. Wałęsa ciężko ranny 02.09.11, 18:35
            Ten samochód?
            wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/51,80273,10222602.html?i=0

To chyba nie widziałeś auta po "porządnym dzwonie."
      • remik.bz Co ma z tym wspolnego Kaczyński? 02.09.11, 18:19
        Wos, przy Twojej wypowiedzi pojawią się "komentarz" odnośnie sumienia Kaczyńskiego.
        Czy możesz mi tak po ludzku powiedzieć dlaczego do tak tragicznej sprawy włączasz Kaczyńskiego?
        Na wszelki wypadek przypominam,że to tylko Ty ponosisz odpowiedzialnośc za to co sie pojawia przy Twej wypowiedzi.
        • chateau Re: Co ma z tym wspolnego Kaczyński? 02.09.11, 18:22
          To jest stopka, roztropku.
          Na wszelki wypadek przypominam, że nieużywanie mózgu może być przyczyną wielu upokorzeń.
          • remik.bz Jesteś niekulturalny 02.09.11, 19:25
            chateau napisał:

> To jest stopka, roztropku.

Nie wiem co to stopka i nie musze wiedzieć.
            Ale umiem czytać i analizować przeczytany tekst ( w odróżnieniu od ludzi stosujących zasadę "kopiuj-wklej")
            Po prostu czytam tekst , w którym w kontekście poważnego wypadku pojawia się "Kaczyński" i uważam takie połączenie za pospolite chamstwo (sorry za dosadnoiść)

> Na wszelki wypadek przypominam, że nieużywanie mózgu może być przyczyną wielu u
            > pokorzeń.

Ty "uzywasz" mózgu i uważasz ,że taka "stopka" a tak naprawdę bardzo konkretny tekst , bardzo konkretna treść jest OK w kontekście być może smierci człowieka.
            Pojawiła się to tam oczywiście przypadkiem i wbrew woli Wos:)

A "upokorzenia" ze strony ludzi kulturalnych inaczej tak naprawdę źle swiadczą o tych "kulturalnych" i są raczej dla nich upokorzeniem ( w kręgu ludzi myślących i czujących a nie prostackich googlarzy)
            • chateau Re: Jesteś niekulturalny 02.09.11, 19:29
              No to już się dowiedziałeś.

Nie znalazłeś się wczoraj na FK, więc wystarczyło zapytać "co to są te dwie poziome kreski, po których ciągle przywołujesz Kaczyńskiego" zamiast przypisywać komuś brzydkie intencje i straszyć.

Jak zagrałeś, tak zostałeś potraktowany.
              • remik.bz łączenie tego wypadku z poltyką to chamstwo 02.09.11, 19:50
                chateau napisał:

> No to już się dowiedziałeś.
                >
                > Nie znalazłeś się wczoraj na FK, więc wystarczyło zapytać "co to są te dwie poz
                > iome kreski, po których ciągle przywołujesz Kaczyńskiego" zamiast przypisywać k
                > omuś brzydkie intencje i straszyć.
                >
                > Jak zagrałeś, tak zostałeś potraktowany.

Nikogo nie straszę. A jak mnie potraktowałeś to juz tylko sprawa Twojego poczucia przyzwoitości.
                Ja literalniea analizuję przeczytany tekst.
                Cały takst a nie tylko fragmenty rozdzielnie i "bez wzajemnych związków".
                Czytam i analizuję to co widzę i nie interesuja mnie "techniczne aspekty powstania stopki"
                Jeśli w kontekscie tragicznego wypadku Wałęsy pojawia się informacja polityczna o Kaczyńskim to dla mnie jest chamskie działanie "informacjodawcy".
                I nie interesuje mnie "stopka" , "system" itp.
                Takie zapisy nie maja prawa się pojawiać wśród ludzi chcących (mam nadzieję) kulturalnie dyskutować.

• chateau Re: łączenie tego wypadku z poltyką to chamstwo 02.09.11, 19:57
                  > I nie interesuje mnie "stopka" , "system" itp.
                  A mnie nie interesuje, że ciebie nie interesuje. Nie znasz, nie akceptujesz reguł - miej pretensje do siebie, a nie do stopek czy systemu.
                  • remik.bz Re: łączenie tego wypadku z polityką to chamstwo 02.09.11, 20:09
                    chateau napisał:

> > I nie interesuje mnie "stopka" , "system" itp.
                    > A mnie nie interesuje, że ciebie nie interesuje. Nie znasz, nie akceptujesz reg
                    > uł - miej pretensje do siebie, a nie do stopek czy systemu.

Reguła jest prosta jak konstrukcja cepa.
                    Jeśli cos pojawia sie wprzestrzeni publicznej (np na forum) i firmowane mim "nickiem" "ksywką" "danymi personalnymi" (czy jak to sobie nazwiesz) to bardzo konkretna osoba ponosi za to odpowiedzialność.
                    Tu naprawdę nie da się kombinować.
                    Jesli w poście Wos dotyczącym informacji o wypadku Wałęsy pojawił sie komentarz polityczny, to znaczy ,ze Wos to akceptuje.
                    A takie łaczenie tych spraw to moim zdaniem jest chamstwo (pewnie przypadkowe, ale chamstwo).
                    • chateau Re: łączenie tego wypadku z polityką to chamstwo 02.09.11, 20:25
                      Naprawdę jesteś taki niekumaty czy tylko udajesz?

Stopka (sygnaturka) to jest coś, co się samemu ustawia i co jest doklejane z automatu do treści. Oddzielone jest dwoma znakami '-' po to właśnie, żeby było wiadomo, że to stopka.
                      Czyli coś, co jest np. podpisem, ogólnym poglądem autora na cokolwiek, złotą myślą itd. i co NIE JEST związane z treścią postu. Bo jest stopką właśnie. EOT
                      • remik.bz Re: łączenie tego wypadku z polityką to chamstwo 02.09.11, 21:37
                        chateau napisał:

> Naprawdę jesteś taki niekumaty czy tylko udajesz?
                        >
                        > Stopka (sygnaturka) to jest coś, co się samemu ustawia i co jest doklejane z au
                        > tomatu do treści. Oddzielone jest dwoma znakami '-' po to właśnie, żeby było wi
                        > adomo, że to stopka.
                        > Czyli coś, co jest np. podpisem, ogólnym poglądem autora na cokolwiek, złotą my
                        > ślą itd. i co NIE JEST związane z treścią postu. Bo jest stopką właśnie. EOT

I tu jest problem .
                        ludzie po prostu to czytają zaraz po własciwej treści postu i "kojarzą i wiążą" informacje dodatkowe, stopkowe. Takie działanie na podświadomośc.
                        Po co ?W imię czego?
                        I "stopka-dawca" bierze za to odpowiedzialnośc, co pojawi się "przypadkowo".
                        To wyjątkowo perfidna forma dyskus ji zwalanie winy na "stopkę".To żadna dyskusja, to ucieczka od wymiany poglądów.

• chateau Re: łączenie tego wypadku z polityką to chamstwo 02.09.11, 22:21
                          A EOT to End of Text czyli koniec dyskusji.

To był komunikat. EOT.
                          • remik.bz EOT to brak argumentów i prostactwo 03.09.11, 10:08
                            chateau napisał:

> A EOT to End of Text czyli koniec dyskusji.
                            >
                            > To był komunikat. EOT.

Nie znasz reguł dyskusji po prostu.
                            Jednostronne "zakończenie " dyskusji w sosób decyzyjny to zwyczajny brak kultury osobistej, czyli tzw prostactwo. Z reguły jest to wynikiem braku argumentów, niechęci do przyznania racji przeciwnikowi a na pewno jest objawem złego wychowania.
                            Ale OK , ja idę Ci na ręke i akceptuję zakończenie dyskusji na tym etapie, Ty rób jak uważasz , ale radzę zaznajomic się z tradycyjnymi regułami dyskusji.
                            • olga_w_ogrodzie Re: EOT to brak argumentów i prostactwo 03.09.11, 10:33
                              remik.bz napisał:

> chateau napisał:
                              >
                              > > A EOT to End of Text czyli koniec dyskusji.
                              > >
                              > > To był komunikat. EOT.
                              >
                              > Nie znasz reguł dyskusji po prostu.

a jakie są te reguły, zwłaszcza w sieci i zwłaszcza wówczas, gdy ktoś jest nachalny,
                              nie przyjmuje żadnych argumentów, z uporem, wbrew rozsądkowi, mówi, oskarża, napada etc. ?
                              • remik.bz Re: EOT to brak argumentów i prostactwo 03.09.11, 12:28

> remik.bz napisał:
                                >
                                > > chateau napisał:
                                > >
                                > > > a jakie są te reguły, zwłaszcza w sieci i zwłaszcza wówczas, gdy ktoś jest nach
                                > alny,
                                > nie przyjmuje żadnych argumentów, z uporem, wbrew rozsądkowi, mówi, oskarża, na
                                > pada etc. ?

Reguły dyskusji sa znane od czasów antycznej Grecji ( i nie ma znaczenia czy w sieci czy w innej formie).
                                Odnośnie zakończenia dyskusji (bo o tym mowa) zawsze musi być propozycja zakończenia a jeśli druga strona odmówi to dopiero wtedy oświadczenie o wycofaniu sie z dyskusji.
                                Decyzja jednej ze stron o natychmiastowym zakończeniu to przede wszystkim prostactwo i syg
                                • remik.bz Re: EOT to brak argumentów i prostactwo 03.09.11, 12:33
                                  Dokończę.
                                  Jesli się prywatnie uważa, ze dyskutant "nie dorasta poziomem", to się znim nie rozpoczyna dyskusji.
                                  Ale jeśli już się odpowiedziało, to nalezy trzymać sie reguł dyskusji. I albo przyznać rację przeciwnikowi, albo obstając przy swych pogladach zaproponować zakończenie dyskusji ( bo nikt nie chce uznać racji drugiej strony , więc szkoda czasu na dalszą dyskusję)
                            • adam111115 Re: EOT to brak argumentów i prostactwo 03.09.11, 11:02
                              no to dałeś remik popis, myślałem że jesteś tylko konserwatywnym katolikiem, patriotą, nastawionym na rodzinę, a ty jesteś zwyczajnie głupi, zamiast się wycofać z pomyłki (co się każdemu zdarza) to brniesz w głupotę - a to typowa cecha pisdzielców
                              • remik.bz Re: EOT to brak argumentów i prostactwo 03.09.11, 12:24
                                adam111115 napisał:

> no to dałeś remik popis, myślałem że jesteś tylko konserwatywnym katolikiem, pa
                                > triotą, nastawionym na rodzinę, a ty jesteś zwyczajnie głupi, zamiast się wycof
                                > ać z pomyłki (co się każdemu zdarza) to brniesz w głupotę - a to typowa cecha p
                                > isdzielców

A typową cecha przeciweników Pis-u jest brak kultury osobistyej i nazywanie każdego mającego inne zdanie "głupim".
                                Rzeczywiście Twój argument jest wyjątkowo "merytoryczny" i intelektualnie głęboki .
                                PS - nie popełniłem błędu. Polityczna stopka ukazała się przy dyskusji o ciężkim wypadku drogowym. Uważam ,ze nie powinna się pokazac w takim kontekście . To jest tak jakby stopka dotycząca wyciskania wągrów i czyraków ukazała się przy dyskusji o przygotowaniu obiedu.
                                Duża niestosownośc - delikatnie mówiąc.
    • cymber.gaj Owszem ja pomyślałem. 02.09.11, 18:08
      Bardzo mu współczuję. Zapewne dręczą go okropne wyrzuty sumienia.
      • michas_z_pkp Re: Owszem ja pomyślałem. 02.09.11, 18:10
        Bo z góry wiesz, że Wałęsa jest niewinny?
        • cymber.gaj Re: Owszem ja pomyślałem. 02.09.11, 18:12
          Wiem z dołu. Policja poinformowała, że ten facet wymusił perwszeństwo.
          • michas_z_pkp Re: Owszem ja pomyślałem. 02.09.11, 18:14
            Jakoś mam dziwną pewność, że gdyby tam jechał Kaczyński, nie byłbyś tak przekonany o prawdziwości policyjnego rozpoznania. Zwłaszcza znając modus operandi tatusia w podobnych przypadkach.
            • cymber.gaj Re: Owszem ja pomyślałem. 02.09.11, 18:21
              Gdyby tam jechał Kaczyński, podniósłby się dziki wrzask, że to był zamach. Że to Putin z Tuskiem rozpylili na skrzyżowaniu sztuczną mgłę z helu i zasadzili brzozę za pomocą elektromagnesu. Że po wypadku dobijano pasażerów z broni palnej. Że to jest skutek przemysłu nienawiść wobec plemienia Kaczyńskich.
              • michas_z_pkp Re: Owszem ja pomyślałem. 02.09.11, 18:26
                Równie sensowny jak wasz dziki wrzask o winie Kaczyńskiego i modus operandi, które niby pokazał W Gruzji. A jakoś teraz, choć Wałęsa ewidentnie mataczył w sprawie wypadku Przemysława o zadnym modus operandi nie słychać.
                • cymber.gaj Re: Owszem ja pomyślałem. 02.09.11, 18:28
                  Słychać, słychać. W kółko międlisz to mądre łacińskie zdanie. Wiesz przynajmniej, co ono znaczy?
                  • michas_z_pkp Re: Owszem ja pomyślałem. 02.09.11, 18:35
                    Doprawdy? Nie zauważyłem by ktoś poza mną wspomniał o krętactwach Wałęsy po wypadku Przemysława.
                    • cymber.gaj Re: Owszem ja pomyślałem. 02.09.11, 18:42
                      Starczy tego.
                    • michas_z_pkp Rozumiem, że musisz się pogrążyć w żalu. 02.09.11, 18:44
                      Tobie wolno, ale inni gdyby to zrobili "graliby na smutku".
            • kzet69 Re: Owszem ja pomyślałem. 02.09.11, 18:36
              GIWI zbanuj tego idiotę michasia please!!!!!
          • woda_woda Zostaw, cymber.gaj. 02.09.11, 18:16
            Nie warto.
            • cymber.gaj Re: Zostaw, cymber.gaj. 02.09.11, 18:22
              Chyba masz rację.
            • michas_z_pkp Dziwne. Jakoś teraz zapomniliście "modus operandi" 02.09.11, 18:23
              Po katastrofie smoleńskiej wszyscy gremialnie wypominali Kaczyńskiemu lądowanie w Gruzji twierdząc, że takie jest modus operandi i z tego wiecie, że on lądowanie na pewno wymusił.
              Teraz też znacie modus operandi Wałęsy w sprawie wypadku Przemysława, ale jakoś tego nie przenosicie na wypadek Jarosława, chociaż Wałęsa w przeciwieństwie do Kaczyńskiego żyje i może się przed takimi atakami bronić.

Jesteście niemoralnymi wtórującymi sobie hipokrytami. Niczym więcej.
              • woda_woda Wytłumaczę ci, "michas_z_pkp". 02.09.11, 18:27
                Pierwszy i ostatni raz. Z podłością się nie dyskutują. Omija ją się szerokim łukiem.
                • michas_z_pkp [...] 02.09.11, 18:30
                  Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
                  • spam_box Re: Tobie wolno podle atakować martwego Kaczyński 02.09.11, 19:38
                    Piszesz o najlepsiejszym prezydenacie od czasu Wielkiego Wybuchu? Niech nie żyje prezy denat!
              • cymber.gaj Re: Dziwne. Jakoś teraz zapomniliście "modus oper 02.09.11, 18:27
                Osobiście nie znam modusu operandi Wałęsy w takich przypadkach . Możesz coś przytoczyć, czy tylko tak sobie smrodzisz?
                • michas_z_pkp Re: Dziwne. Jakoś teraz zapomniliście "modus oper 02.09.11, 18:34
                  Dziwne, ale jeśli naprawdę nie znasz to ci go przedstawię:
                  Otóż pewnego dnia Przemysław Wałęsa spowodował wypadek będąc pijanym jak stodoła, przynajmniej według świadków. Jednakże według "niezawisłego" sądu nie był on pijany, ale zachowywał się jak pijany ponieważ trapiła go "pomroczność jasna" i pan Przemysław wykręcił się sianem.
              • szymon_de_montfort Re: Dziwne. Jakoś teraz zapomniliście "modus oper 02.09.11, 18:27
                od tej chwili świat nie bedzie już taki sam
    • aw-ak życze szybkiego powrotu do zdrowia 02.09.11, 18:20
      ale kto normalny jeździ dzis po naszych drogach motocyklami? To sa pojazdy dla samobójców.
      • cillian1 Re: życze szybkiego powrotu do zdrowia 02.09.11, 18:26
        w zasadzie każdy pojazd bez maski z blachy (jakiejkolwiek) jest zabójczy!
        Mi chodzi o to, dlaczego nie ma opisu, jaka tam była dozwolona prędkość!
        Jak znam życie, i debilne skrzyżowania (mocno kolizyjne), to było tam z 50 (że radaru nie było - aż dziw)! A przy tej prędkości nie leci się 30 metrów!
        • x2468 Re: życze szybkiego powrotu do zdrowia 02.09.11, 18:42
          To bardzo przykre.Zycze mu z całego serca powrotu do zdrowia.
          Czyżby jeszcze raz "zielona strzałka"?
          • cillian1 Re: życze szybkiego powrotu do zdrowia 02.09.11, 18:52
            za co mu życzysz powrotu do zdrowia?
            koleś mógł wymijać z prawej strony! Są i tacy geniusze!
            A strzałkę zostaw w spokoju! Bo większe debile (urzędnicy) z tego się wycofali!
    • chateau Re: Eurodeputowany J. Wałęsa ciężko ranny 02.09.11, 18:27
      Chrzanisz. Facet wyjechał mu w ostatniej chwili, motocyklista prawdopodobnie nawet nie zdążył zacząć hamować. Gdyby miał odrobinę więcej czasu na reakcję to położyłby maszynę.
      A tak ile miał na liczniku tyle wytracił do zera w ciągu ułamka sekundy. Nie trzeba w takiej sytuacji jechać jakoś wyjątkowo szybko, żeby znaleźć się 30 metrów od miejsca zderzenia.

Podkreślam - znaleźć. Czyli leci się trochę mniej.
      • cillian1 Re: Eurodeputowany J. Wałęsa ciężko ranny 02.09.11, 18:36
        skupmy się na konkretach - na znakach. Jak mieszkasz blisko -zrób zdjęcie!Zobaczymy!
        To że wina kierowcy auta - nie podlega dyskusji!
        • chateau Re: Eurodeputowany J. Wałęsa ciężko ranny 02.09.11, 18:39
          Wyjaśni się. Tłumaczę tylko, że żeby przelecieć ok. 20 metrów po zderzeniu motocykl nie musiał mieć jakiejś przerażającej prędkości.
          • cillian1 Re: Eurodeputowany J. Wałęsa ciężko ranny 02.09.11, 18:43
            Tłumaczę tylko, że żeby przelecieć ok. 20 metrów
            przy 50 tyle by nie poleciał! Dobrze, że nie trafił do nieba!
            • chateau Re: Eurodeputowany J. Wałęsa ciężko ranny 02.09.11, 18:51
              Na razie to ty dywagujesz o 50 km/h.
              • cillian1 Re: Eurodeputowany J. Wałęsa ciężko ranny 02.09.11, 19:45
                Sugerujesz, że jechał mniej?
                • chateau Re: Eurodeputowany J. Wałęsa ciężko ranny 02.09.11, 19:59
                  Nie. Sugeruję, że nie mając danych o ewentualnych ograniczeniach na tym odcinku dywagowanie o 50 km/h jest bez sensu.
                  Targeo podaje średnią realną prędkość na tym odcinku 80 km/h. Tam nie ma wsi ani większych skrzyżowań, to długi, prosty odcinek dość obciążonej trasy.
    • woda_woda Spadaj. 02.09.11, 18:33
      • michas_z_pkp Nie spadnę. Muszę przypominać "pomroczność jasną" 02.09.11, 18:47
        I nie pozwolić wam samym przed sobą grać moralnych, hipokryci.
        • venus99 Re: Nie spadnę. Muszę przypominać "pomroczność ja 02.09.11, 18:51
          michas,ty poziomem swoim niczym nie odbiegasz od poziomu pkp.
          • michas_z_pkp Re: Nie spadnę. Muszę przypominać "pomroczność ja 02.09.11, 18:56
            Pewnie tak, zwłaszcza po działaniach ministra Grabarczyka. Ale to nie zmienia faktu, że jesteście hipokrytami.
            • olga_w_ogrodzie Re: Nie spadnę. Muszę przypominać "pomroczność ja 02.09.11, 19:08
              michas_z_pkp napisał:
              /.../

ten wątek jest o europośle Jarosławie Wałęsie.
              z jego wypadkiem nie ma nic wspólnego jakaś "pomroczność"
              czy też naśmiewanie się ze śmierci Ś.P. Prezydenta Kaczyńskiego.
              to, że Cię wkurzyło, iż gdzieś, ktoś się wyśmiewał z tej śmierci,
              nie jest jeszcze powodem do tego, byś zmieniał temat tego wątku.

ja nie wyśmiewałam się nigdy, a Twoje drwiny i insynuacje w obecnej chwili,
              gdy, być może człowiek walczy o życie, są podłe i tyle.
              • olga_w_ogrodzie Re: Nie spadnę. Muszę przypominać "pomroczność ja 02.09.11, 19:12
                no i nie "być może", ale faktycznie walczy o życie.
                no niech się wszystko uda.
                niech dobrze będzie.
                Jarku, nie dawaj się.
        • cymber.gaj Re: Nie spadnę. Muszę przypominać "pomroczność ja 02.09.11, 18:55
          Zapomniałeś o "modusie operandi" głupku.
          • michas_z_pkp Re: Nie spadnę. Muszę przypominać "pomroczność ja 02.09.11, 18:58
            Nie zapomniałem. Za to tobie bezsilność kazała zapomnieć o kulturze.
            • cymber.gaj Re: Nie spadnę. Muszę przypominać "pomroczność ja 02.09.11, 19:01
              Ty chyba sobie z nas żartujesz. Niemożliwe, żeby ktoś był aż tak beznadziejny.
              • michas_z_pkp Re: Nie spadnę. Muszę przypominać "pomroczność ja 03.09.11, 08:26
                Typowe dla wyznawców Gazety Wyborczej. Jeśli ktoś mówi coś, co nie pasuje do ich wizji świata, należy go zgnoić z pozycji wyższości moralnej. I nie ma żadnego znaczenia, że to pozycja cynicznego hipokryty.
        • woda_woda Re: Nie spadnę. Muszę przypominać "pomroczność ja 02.09.11, 19:00
          michas_z_pkp napisał:

> I nie pozwolić wam samym przed sobą grać moralnych, hipokryci.

Twoją opinię mam wiesz gdzie.
          • michas_z_pkp Re: Nie spadnę. Muszę przypominać "pomroczność ja 03.09.11, 08:23
            Wiem. Masz tam każdą, która nie pasuje do twojej wizji świata. To typowe dla wyznawców Gazety Wyborczej. Ale to nie zmieni faktu, że nie pozwolę się wam napawać waszą fałszywą moralnością.
            • ayran Re: Nie spadnę. Muszę przypominać "pomroczność ja 03.09.11, 08:33
              Problem w tym, że to twoje "niepozwalanie" polega na posługiwaniu się pospolitymi łgarstwami, oszczerstwami i insynuacjami.
              Po pierwsze, "pomroczność jasna" jest znanym i dobrze opisanym stanem chorobowym.
              Po drugie, w przypadku Wałęsy, sąd nie uznał argumentów adwokata usprawiedliwiającego zachowanie młodego Wałęsy stanem pomroczności jasnej i nie uniwinnił go, a wręcz przeciwnie, skazał na dwa lata w zawieszeniu na cztery, co nie odbiega ani w górę ani w dół od wyroków zwykle zasądzanych w takich przypadkach.
              Po trzecie - nikomu nie udało się wykazać choćby najmniejszych śladów nacisków prezydenta Wałęsy na sąd.
    • kzet69 Re: życze szybkiego powrotu do zdrowia 02.09.11, 18:39
      Następny idiota... GIWI gdzie jesteś?
      • szymon_de_montfort Re: życze szybkiego powrotu do zdrowia 02.09.11, 19:54
        Witam amatora zimnego lecha i kaczki po smoleńsku. Teraz lepiej?
    • iq-ok Re: Nie ma żadnej nienawiści 02.09.11, 18:54
      I przepelniony dobra wolą i wspóczuciem uznałeś za najbardziej stosowne snuć chamskei insynuacje.
      I uzgodnijcie z szymnem ponizej zeznania.
      • michas_z_pkp Re: Nie ma żadnej nienawiści 02.09.11, 18:57
        Takie same jak wasze obwiniania Kaczyńskiego, bo podobno wymusił lądowanie w Gruzji. Ja obwiniam o matactwa Wałęsę, bo mataczył w sprawie wypadku starszego syna.
    • cookies9 Re: Eurodeputowany J. Wałęsa ciężko ranny 02.09.11, 18:59
      To sympatyczny polityk młodego pokolenia. Powrotu do zdrowia i sprawności...
      • krystin9 Re: Eurodeputowany J. Wałęsa ciężko ranny 02.09.11, 19:53
        Przepraszam, ale nic nie rozumiem. Czy ten samochód, który "niespodziewanie włączył się do ruchu", wyjechał z rowu?
        • chateau Re: Eurodeputowany J. Wałęsa ciężko ranny 02.09.11, 20:02
          Raczej z pobocza albo polnej drogi.
        • cookies9 Re: Eurodeputowany J. Wałęsa ciężko ranny 03.09.11, 09:03
          krystin9 napisała:

> Przepraszam, ale nic nie rozumiem. Czy ten samochód, który "niespodziewanie włą
          > czył się do ruchu", wyjechał z rowu?

Wyjechał zza ciężarówki,był niewidoczny dla J.Wałęsy,który miał pierwszeństwo...
    • hummer Przykre, ale polskie drogi 02.09.11, 20:40
      naznaczone są takimi zdarzeniami. Niech wraca do zdrowia.
      • olga_w_ogrodzie Re: Przykre, ale polskie drogi 02.09.11, 21:02
        w tym wypadku akurat nie droga, ale nieprawidłowe włączenie sie do ruchu toyoty.
        oby udało się p. Jarka uratować.
        • chateau Re: Przykre, ale polskie drogi 02.09.11, 21:23
          Hmm, o ile zauważyłem hummer akurat nic nie wspominał o jakości polskich dróg.

Tak już niestety jest. Czasem pirat drogowy, czasem kretyn, a często po prostu jakaś gapa.
          • olga_w_ogrodzie Re: Przykre, ale polskie drogi 02.09.11, 21:28
            chateau napisał:

> Hmm, o ile zauważyłem hummer akurat nic nie wspominał o jakości polskich dróg.

to prawda.
            źle odczytałam.

wlaśnie powiedzieli, że potrzebnych będzie kilka operacji, a zaczną od ciężkiego urazu kręgosłupa, jeśli tylko uda się ustabilizować funkcje życiowe.
          • hummer Re: Przykre, ale polskie drogi 02.09.11, 21:31
            chateau napisał:

> Hmm, o ile zauważyłem hummer akurat nic nie wspominał o jakości polskich dróg.
            >
            > Tak już niestety jest. Czasem pirat drogowy, czasem kretyn, a często po prostu
            > jakaś gapa.

Co tu gadać o drogach, gdy ktoś jest w stanie ciężkim. Ostatnimi dni nagadałem się trochę stosunku rządzących do nich. Trzymam kciuki za młodego Wałęsę i tyle. Za tego starszego pana też. Musi mieć niezłą traumę.

PS. Na Mickiewicza, jakieś dwa tygodnie temu, o mało nie miałem podobnej przygody z motocyklistą.
            • olga_w_ogrodzie Re: Przykre, ale polskie drogi 02.09.11, 22:20
              hummer napisał:
              > Co tu gadać o drogach, gdy ktoś jest w stanie ciężkim.

otóż to.
              najważniejsze, by z tego wyszedł.
        • hummer Re: Przykre, ale polskie drogi 02.09.11, 21:24

> w tym wypadku akurat nie droga, ale nieprawidłowe włączenie sie do ruchu toyoty
          > .
          > oby udało się p. Jarka uratować.

Oby, ale na mój gust nie tylko kierowca samochodu był nierozważny. 30 metrów to się leci jak się ma 60 km/h w momencie wyrzutu. A już wiadomo, że hamował.
          • chateau Re: Przykre, ale polskie drogi 02.09.11, 21:28
            IMHO dużo nie wyhamował. Jakby miał czas to zdążyłby położyć motocykl.
            • ferro2 Re: Przykre, ale polskie drogi 02.09.11, 22:34

• michas_z_pkp Kasujcie ile chcecie. Nie pozwolę wam zapomnieć. 03.09.11, 08:30
      O "pomroczności jasnej". O "autorytecie moralnym" Lesławie Maleszce. O wszystkim, czego nie chcecie pamiętać napawając się swoją moralnością hipokrytów.
      • emeraldboy4 Re: Kasujcie ile chcecie. Nie pozwolę wam zapomni 03.09.11, 11:08
        Ja ci wyjaśnię, przygłupie. "Pomroczność jasna" dotyczyła innego człowieka, kumasz? W dupie byłeś, gó... widziałeś, a wyjesz, padalcu. Dodam jeszcze, że Maleszce uścisnąłbym rękę, a tobie nigdy.
    • 1.marouder_eu Dlaczego bardzo przykre? 03.09.11, 08:35
      Bo czlowiek, bo Walesiak, bo na motorze?
      Mnie, ze czlowiek przykro, ze Walesiak w zadnym wypadku, to samo, ze na motorze..sam jezdzilem motocyklem i wiem, z czym czlowiek musi sie w takim razie liczyc.
      • ruski99 Re: Dlaczego bardzo przykre? 03.09.11, 08:58
        Jak Jarosław Kaczyński zostanie premierem to zbuduje specjalne drogi dla motocyklistów. Będą oni jeździć na drogach równolegle położonych wobec autostrad. Jedynym problemem jest to, że motocykliści będą musieli ustępować pierwszeństwo żaglowcom, których po wyborach ma być tysiące.
        • olga_w_ogrodzie Re: Dlaczego bardzo przykre? 03.09.11, 09:44
          ruski99 napisała:

> Jak Jarosław Kaczyński zostanie premierem to zbuduje specjalne drogi dla motocy
          > klistów. Będą oni jeździć na drogach równolegle położonych wobec autostrad. Jed
          > ynym problemem jest to, że motocykliści będą musieli ustępować pierwszeństwo ża
          > glowcom, których po wyborach ma być tysiące.

od rana mnie prowokujesz do rozchichotania się po uszy.
      • olga_w_ogrodzie Re: Dlaczego bardzo przykre? 03.09.11, 09:37
        1.marouder_eu napisał:

> Bo czlowiek, bo Walesiak, bo na motorze?
        > Mnie, ze czlowiek przykro, ze Walesiak w zadnym wypadku, to samo, ze na motorze
        > ..sam jezdzilem motocyklem i wiem, z czym czlowiek musi sie w takim razie licz
        > yc.

jasne.
        Ty jesteś szlachetny pan i się martwisz o człowieka,
        a ja .... - no nie wiadomo czemu mi przykro.
        zapewne jestem zmartwiona, bo fajna honda i toyota uszkodzone.

• 1.marouder_eu Raz jadac z kolega na tylnym siedzisku.. 03.09.11, 11:10
          ..wypadlismy z drogi za sprawa zbyt "szeroko" bioracego zakret pana poruszajcego sie Wartburgiem. Po przeleceniu ok. 30 m lotem slizgowym ocknalem sie z pozostaloscia po krzewie, czy tez mlodym drzewku wbitym w udo...dla mnie motor nie pierwszyzna, Laskawa Pani:)
    • wlodzimierz.ilicz Czas wreszcie upowszechnić w mediach 03.09.11, 09:55
      pogląd, że każdy kto na polskich zatłoczonych drogach wsiada na motocykl i rozwija dużą prędkość - robi to na własne, poważne ryzyko.
      Motocyklista nie ma żadnej ochrony w postaci karoserii ani pasów bezpieczeństwa.
      Często po zderzeniu wykonuje lot - 30 m, jak J. Wałęsa i ląduje na betonie.

A jeśli nawet ma pierszeństwo na drodze ale jedzie z szaleńczą prędkością i wyskakuje nagle zza jakiejś zasłony to prawdopodobieństwo wypadku jest bardzo duże.
      Bo dziś z każdej przecznicy ciągle, jeden za drugim, wypełzają samochody.

Wniosek: motocyklista nie powinien nigdy jechać szybciej jak 60-80 km/h.
      Bardzo ostrożnie.
      We własnym interesie.
      Ale masa debili traktuje ulice i drogi jako tory wyścigowe.
      A motocykl to dla nich fetysz.
      • wojciech6j Re: Czas wreszcie upowszechnić w mediach 03.09.11, 10:10
        U mnie był niemal identyczny wypadek ze 2 tygodnie temu. Motocyklista zginął. Też miał perszeństwo. Wszystko działo się na drodze z ograniczeniem 50. To wszystko nie jest takie jednoznaczne. Motocykl jest bardzo słabo widoczny i jeśli jest ograniczona widoczność to każdy może się nadziać na taki pędzący punkt.
        Współczuje Wałesom, ale współczuję też kierowcy tej Toyoty. Znając przypadki z pomrocznością jasną gośc nie ma szans na uczciwy proces.
        • olga_w_ogrodzie Re: Czas wreszcie upowszechnić w mediach 03.09.11, 10:16
          wojciech6j napisał:

Znając przypadki z
          > pomrocznością jasną gośc nie ma szans na uczciwy proces.

jakie przypadki znów ?
          na jakiej podstawie i po co te insynuacje ?

polecam tekst Ayrana z tego wątku :

ayran 03.09.11, 08:33 Odpowiedz Problem w tym, że to twoje "niepozwalanie" polega na posługiwaniu się pospolitymi łgarstwami, oszczerstwami i insynuacjami.
          Po pierwsze, "pomroczność jasna" jest znanym i dobrze opisanym stanem chorobowym.
          Po drugie, w przypadku Wałęsy, sąd nie uznał argumentów adwokata usprawiedliwiającego zachowanie młodego Wałęsy stanem pomroczności jasnej i nie uniwinnił go, a wręcz przeciwnie, skazał na dwa lata w zawieszeniu na cztery, co nie odbiega ani w górę ani w dół od wyroków zwykle zasądzanych w takich przypadkach.
          Po trzecie - nikomu nie udało się wykazać choćby najmniejszych śladów nacisków prezydenta Wałęsy na sąd.
          • wojciech6j Re: Czas wreszcie upowszechnić w mediach 03.09.11, 10:23
            No to siię cieszę. Jest wiec nadzieja, ze poznamy wszystkie okoliczności wypadku, w tym również prędkość z jaką jechał Pan Wałęsa.
    • olga_w_ogrodzie Re: Eurodeputowany J. Wałęsa ciężko ranny 03.09.11, 10:06
      5. godzinna operacja kręgosłupa udała się.
      stan nadal ostry, ale stabilny.

jest duża szansa, że pan Jarek będzie chodził.

uff.
      • lookas7 nie wierzę,ze synalek Bolka jechał mniej niz 160km 03.09.11, 11:00
        Poza tym ten gościu juz 20 lat temu był wielokrotnie zatrzymywany za jazdę PO pijaku samochodem (bez konsekwencji), kiedy BOLech rezydował na tronie.
        Teraz wyobraźcie sobie sytuację kiedy motocyklistą jest zwykły Kowalski. Helikopter, klinika na Szaserów, juz to widzę:))) To jest własnie państwo łajdackie, gdzie byle śmieć- POseł jest uprzywilejowanym jak z rodu kacyków republice bananowej państwa afrykańskiego!!!

BTW przypomniał mi się stwierdzenie BOLecha W. "jedynym osiągnięciem L. Kaczyńskiego było to,że zginął" Co teraz Powie ten prostak i kapuś?
      • 1.marouder_eu Alez to wazna persona, ten pan "Jarek":))) 03.09.11, 12:55
        Wyobrazmy sobie, ze Walesiakow chlopak nie jest spokrewniony z bylym prezydentem, noblista, przewodniczacym NSZZ Solidarnosc oraz TW Bolkiem..coz wtedy? Kto interesowalby stanem jego kregoslupa przed, w trakcie i po wypadku komunikacynym?

Moze dosc hipokryzji, co?!
    • leser.1 Re: Eurodeputowany J. Wałęsa ciężko ranny 03.09.11, 11:59
      Można być pozbawionym szacunku wobec ludzi.
      Można znienawidzić Matkę i Ojca, mieć za nic wszystkich innych.
      Nie można jednak mieć w pogardzie praw fizyki.
      Ponad 130 kucyków między nogami nie czyni mężczyzną.
      Do ogarnięcia ich potencjału trzeba koniecznie używać głowy!
    • purchawkapuknieta 150 km/h 03.09.11, 19:13
      nt

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka