Dodaj do ulubionych

Manipulacje i utyskiwania podżegaczy wojennych

05.09.11, 01:22
wyborcza.pl/1,76498,10222140,Po_wojnie_w_Libii___Francja_w_gore__Polska_w_dol.html
"Wojny w Iraku i Afganistanie trwały odpowiednio siedem i ponad dziesięć lat, ale pochłonęły po kilka tysięcy ofiar wśród żołnierzy NATO ..."

W wojnie w Iraku nie walczyli żołnierze NATO !!!. To nie była akcja NATO, ale Stanów Zjednoczonych i ich "pożytecznych idiotów".
Obserwuj wątek
    • 1.marouder_eu Indris, ja cie juz pytalem, ale kwestie powtorze.. 05.09.11, 02:00
      ..czego spodziewasz sie po stalym, trwajacym juz osiem lat podnoszeniu sprawy uczestnictwa polski w inwazji i pozniejszej okupacji Iraku?
      Praktycznie, czego sie spodziewasz?
      • indris Spodziewam się... 05.09.11, 13:14
        ...na miarę swoich (skromnych) możliwości przeszkodzić zamilczaniu zbrodni przeciw pokojowi. A także jej zakłamywaniu, co widać było nie tylko w tekście Wojciechowskiego, ale i TVN24. Tam w programie informacyjno-historycznym pokazano debaty w Radzie Bezpieczeństwa pod koniec roku 2002 i na początku 2003 a anonimowy lektor odczytał "wiadomość", że USA przekonały Radę. Ja wiem, że to kłamstwo, ale dzisiejszy osiemnastolatek miał wtedy lat dziesięć i może dać się nabrać.
        "Trzeba rozdrapywać polskie rany żeby nie zarosły błoną podłości" powiedział Żeromski. Próbuję iść za jego hasłem. To dla mnie kwestia sumienia.
        • taziuta Re: Spodziewam się... 05.09.11, 14:09
          indris napisał:

/.../
          > "Trzeba rozdrapywać polskie rany żeby nie zarosły błoną podłości" powiedział Żeromski.
          > Próbuję iść za jego hasłem. To dla mnie kwestia sumienia.

I dobrze czynisz. Też uważam, że była to bandycka koalicja, z naszym niestety udziałem, i trzeba o tym przypominać przy każdej okazji, by uniknąć 'powtórki z rozrywki'...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka