hummer 11.09.11, 20:39 a szydzeniem, z określonego polityka, np. Napieralskiego, Tuska, czy Kaczyńskiego, tylko dlatego, że nam się nie podoba. Dla mnie żadna. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
humbak Re: Jaka jest różnica pomiędzy nazizmem/faszyzmem 11.09.11, 20:48 Skoro nie widzisz różnic między nazizmem a faszyzmem... ;P Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Taka, że tzw. przemysł pogardy 11.09.11, 20:49 czyli satyra, ironia i kpina jest przykra, ale nie jest zakazana prawem - a poza tym nie jest ideologią polityczną. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Taka, że tzw. przemysł pogardy 11.09.11, 20:54 indeed4 napisał: > czyli satyra, ironia i kpina jest przykra, ale nie jest zakazana prawem - a poz > a tym nie jest ideologią polityczną. Chodzi o własne potem spojrzenie w lustro. By daleko nie szukać forum.gazeta.pl/forum/w,28,128759446,128759446,Du_mny_tatus_62_Grzegorz_Napieralski_.html Zastanawiam się, kiedy niektórzy ostatni raz się myli. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Taka, że tzw. przemysł pogardy 11.09.11, 20:57 To jako faszyzm. Łuuuuuł:) Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Taka, że tzw. przemysł pogardy 11.09.11, 20:58 humbak napisał: > To jako faszyzm. Łuuuuuł:) A co to jest? Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Taka, że tzw. przemysł pogardy 11.09.11, 21:18 Co to jest? To jest zjawisko zwane "antykaczyzmem/antypisizmem" a geneza tego zjawiska jest taka. 1. pl.wikipedia.org/wiki/Kaczyzm 2. www.przeglad-tygodnik.pl/pl/artykul/antypis-sieci 3. wiadomosci.dziennik.pl/polityka/artykuly/332646,lis-ma-bron-przeciw-aktywistom-pis-smiech-oni-nienawidza-smiechu.html Mutacją tego zjawiska jest "antygrzesizm/antynapieralszczyzm" Odpowiedz Link Zgłoś
pan.sajgon Re: Jaka jest różnica pomiędzy nazizmem/faszyzmem 11.09.11, 20:59 hummer napisał: > a szydzeniem, z określonego polityka, np. Napieralskiego, Tuska, czy Kaczyńskie > go, tylko dlatego, że nam się nie podoba. > > Dla mnie żadna. Tu nie idzie o nazizm czy faszyzm ale zwyczajna ludzka przyzwoitosc i szacunek dla przeciwnika. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Jaka jest różnica pomiędzy nazizmem/faszyzmem 11.09.11, 21:04 pan.sajgon napisał: > hummer napisał: > > > a szydzeniem, z określonego polityka, np. Napieralskiego, Tuska, czy Kacz > yńskie > > go, tylko dlatego, że nam się nie podoba. > > > > Dla mnie żadna. > > Tu nie idzie o nazizm czy faszyzm ale zwyczajna ludzka przyzwoitosc i szacunek > dla przeciwnika. Dlatego, podałem przykłady, kiedy tego szacunku nie było. W obu przypadkach chodziło o walkę polityczną na zasadach demokracji. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Jaka jest różnica pomiędzy nazizmem/faszyzmem 11.09.11, 21:06 Aha. A ta kultura Sajgon, to ma miejsce kiedy wyzywa się ludzi od burych suk, 3/4 Polski od zdrajców i kolaborantów, czy kiedy porównuje się kobiety do butów? Odpowiedz Link Zgłoś
pan.sajgon Re: Jaka jest różnica pomiędzy nazizmem/faszyzmem 11.09.11, 21:22 indeed4 napisał: > Aha. > A ta kultura Sajgon, to ma miejsce kiedy wyzywa się ludzi od burych suk, 3/4 Po > lski od zdrajców i kolaborantów, czy kiedy porównuje się kobiety do butów? Nikomu nic nie przypisuje indywidualnie. To co napisalem wyzej odnosi sie od lewa do prawa. Ja juz od dluzszego czasu nie ogladam zadnych wiadomosci, po prostu sie nie daje. Odpowiedz Link Zgłoś
behemot17-13 Re: Jaka jest różnica pomiędzy nazizmem/faszyzmem 11.09.11, 21:37 niedawno znajomego nazwałem łajzą, faktem jest, że nie na oczach kamer. mimo wszystko poczułem się jak faszysta.jak się zastanowić, gościa prawie uśmierciłem, poddałem sterylizacji, unicestwiłem, w najlepszym przypadku, pozbawiłem człowieczeństwa. jestem nazistą. Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: Jaka jest różnica pomiędzy nazizmem/faszyzmem 11.09.11, 21:43 Wybacz, ale tekst Napieralskiego z podanego niżej linka jest więcej niż żałosny. To żałość i cynizm w jednym. Argumentum ad Hitlerum ni cholery tu nie pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Jaka jest różnica pomiędzy nazizmem/faszyzmem 11.09.11, 21:50 chateau napisał: > Wybacz, ale tekst Napieralskiego z podanego niżej linka jest więcej niż żałosny > . > To żałość i cynizm w jednym. > > Argumentum ad Hitlerum ni cholery tu nie pasuje. Napieralski jest szeregowym posłem. Czynienie z niego demona kiedy kto inny rządzi, naprawdę przypomina lata 30dzieste ubiegłego wieku. Mnie bardziej interesuje czy premier postępuje godnie, a nie jakiś szeregowy polityk. Nagonka na Palikota też się zaczęła. Dziwne. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Jaka jest różnica pomiędzy nazizmem/faszyzmem 11.09.11, 21:53 Pisanie że ktoś jest śmieszny jest robieniem z niego demona? Niezły faszysta z tego Chaplina:) Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Jaka jest różnica pomiędzy nazizmem/faszyzmem 11.09.11, 21:54 humbak napisał: > Pisanie że ktoś jest śmieszny jest robieniem z niego demona? Niezły faszysta z > tego Chaplina:) Jeśli piszą to osoby o nienajlepszej reputacji :) Rozumiem, ktoś nieskazitelny, ktoś z kim inni mogą się identyfikować, a nie "nie chce mi się". Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Jaka jest różnica pomiędzy nazizmem/faszyzmem 11.09.11, 21:58 I znowu to? W przypadku opinii... nawet w formie żartu ważna jest wartość samego onego, a nie cechy wypowiadającego. Nawet Adolfowi zdarzało się.... jak przypuszczam, mówić świętą prawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Jaka jest różnica pomiędzy nazizmem/faszyzmem 11.09.11, 22:03 humbak napisał: > Pisanie że ktoś jest śmieszny jest robieniem z niego demona? Niezły faszysta z > tego Chaplina:) Może i jestem trochę przewrażliwiony ale we Wrocławiu na elewacjach pojawiły się swastyki i jakieś napisy odnośnie Jude. Zaczynamy się radykalizować. Potem wystarczy tupnąć i wszystkie gryzonie na pokład czwórkami marsz. A zawsze zaczyna się tak samo. Od pogardy dla innych. Osobiście np. wybaczyłem Kaczyńskiemu, iż musiałem się lustrować. Kaczyński nie miał takiej siły w parlamencie, by to przeforsować samemu, nawet w zespół z PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Jaka jest różnica pomiędzy nazizmem/faszyzmem 11.09.11, 22:29 Z moich obserwacji wynika, że debilizmy na ścianach nigdy nie zniknęły, choć jest ich nieporównanie mniej niż 15 lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: Jaka jest różnica pomiędzy nazizmem/faszyzmem 11.09.11, 21:59 > Napieralski jest szeregowym posłem. Nie kituj. > Czynienie z niego demona kiedy kto inny rzą > dzi, naprawdę przypomina lata 30dzieste ubiegłego wieku. Niepochlebną ocenę o kimś uważasz za robienie z tego kogoś demona? Bez histerii. Nie będę się powtarzał: forum.gazeta.pl/forum/w,28,128759446,128771853,Re_Du_mny_tatus_62_Grzegorz_Napieralski_.html Odpowiedz Link Zgłoś
koleinka Re: Jaka jest różnica pomiędzy nazizmem/faszyzmem 11.09.11, 22:44 Jaki Pan, taki kram! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Jaka jest różnica pomiędzy nazizmem/faszyzmem 12.09.11, 18:59 hummer napisał: > a szydzeniem, z określonego polityka, np. Napieralskiego, Tuska, czy Kaczyńskie > go, tylko dlatego, że nam się nie podoba. > > Dla mnie żadna. Niby wykształcony chłop a pytanie zadaje na poziomie przedszkolaka. Otóż zarówno nazizm jak i bliźniaczy mu komunizmy wygenerowały miliony ofiar doprowadziły do niewyobrażalnych zniszczeń. Czego nie należy oczekiwać po kpieniu sobie z Napieralskiego. Chyba, że podejrzewasz, iż on to sobie wszystko bierze do serca i jak dojdzie do władzy to się kpiarzom zrewanżuje w taki sposób jak by to uczynił Iosif Wissarionowicz. Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Re: Jaka jest różnica pomiędzy nazizmem/faszyzmem 12.09.11, 19:14 i komunizmem, zapomniałeś dopisać? M. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Jaka jest różnica pomiędzy nazizmem/faszyzmem 12.09.11, 20:01 mariner4 napisał: > i komunizmem, zapomniałeś dopisać? A co ci robią takiego złego współcześni komuniści? Że są? Odpowiedz Link Zgłoś
dupetek Sodomia i Gomoria!!! 12.09.11, 20:05 Bidny ten Grzeniu, że tak po nim jadą:)) Ale co to ma wspólnego z faszyzmem i nazizmem?? Dobrze się czujesz Hummerze? Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Sodomia i Gomoria!!! 12.09.11, 20:24 Z przewagą sodomii oczywiście. Hómmer zakłada coraz śmieszniejsze watki. Odpowiedz Link Zgłoś
emeraldboy4 To w dupie byłeś i gó... widziałeś... 12.09.11, 20:08 Skoro między faszyzmem a szyderstwem nie ma dla Ciebie różnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: To w dupie byłeś i gó... widziałeś... 12.09.11, 20:41 emeraldboy4 napisał: > Skoro między faszyzmem a szyderstwem nie ma dla Ciebie różnicy. Dziś w radio donosili o szyderstwie, bodajże w Białymstoku. Zniszczono na cmentarzu żydowskim gwiazdę Dawida ułożoną z krzewów i po wydarciu ich z ziemi utworzono swastykę. Każdy się bawi jak potrafi. Odpowiedz Link Zgłoś
dupetek Bidny ten Grzeniu:( 12.09.11, 20:49 I to wszystko zrobili z pobudek antygrzeniowych?? Hummer sięgnij po jakiś młÓtek:) Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Nie ja robię za młÓtka :) 12.09.11, 20:57 dupetek napisał: > I to wszystko zrobili z pobudek antygrzeniowych?? Hummer sięgnij po jakiś młÓte > k:) Kiedy wampiry, żywiące się innymi ludźmi zakupią lusterka :) Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Jaka jest różnica pomiędzy nazizmem/faszyzmem 12.09.11, 20:12 z polityków a raczej "polityków" ogół szydzi nie dlatego,że te miernoty nam się nie podobają tylko z powodu ich nieprawdopodobnej głupoty,podłosci,zakłamania.i to nie ma nic wspólnego z żadną ideologią ponieważ jak wykazała cała dotychczasowa praktyka osobnicy ci z ideologią nie maja nic wspólnego. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Jaka jest różnica pomiędzy nazizmem/faszyzmem 12.09.11, 20:34 venus99 napisał: > z polityków a raczej "polityków" ogół szydzi nie dlatego,że te miernoty nam się > nie podobają tylko z powodu ich nieprawdopodobnej głupoty,podłosci,zakłamania. > i to nie ma nic wspólnego z żadną ideologią ponieważ jak wykazała cała dotychcz > asowa praktyka osobnicy ci z ideologią nie maja nic wspólnego. Ale jak nękać to tylko jednych. Choć cała reszta pod tym względem jest taka sama. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Jaka jest różnica pomiędzy nazizmem/faszyzmem 12.09.11, 20:44 sądząc po tym forum to nękani(jeżeli to można nazwać nękaniem) sa wszyscy.dla nikogo nie ma litości. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Jaka jest różnica pomiędzy nazizmem/faszyzmem 12.09.11, 20:47 venus99 napisał: > sądząc po tym forum to nękani(jeżeli to można nazwać nękaniem) sa wszyscy.dla n > ikogo nie ma litości. Widzisz, ugryzę to jednego, to drugiego, jak się wygłupi. Ale są ludzie, którzy patrząc na jednych mają zaćmę a na innych, to szkła kontaktowe. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Jaka jest różnica pomiędzy nazizmem/faszyzmem 12.09.11, 20:59 to odwieczna ludzka dolegliwość.kiedyś nazywało sie to filozofią Kalego. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer A jad się wylewa 12.09.11, 21:04 venus99 napisał: > to odwieczna ludzka dolegliwość.kiedyś nazywało sie to filozofią Kalego. Miast zajmować się tym co kogoś interesuje wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,35768,10273235,Strzelin__Z_nudow_zabil_labedzia_drewnianym_kolkiem.html Dzielny był. Łabędź mu nie podskoczył. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: A jad się wylewa 12.09.11, 21:14 nie ukrywam-coraz częściej jestem przekonany,że Drzewiecki miał rację:Polska to dziki kraj.w dodatku pełen agresywnych,chamskich,bez przerwy przeklinajacych ludzi.a spirala jest caly czas nakręcana. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer O tym chyba też wspominałem 13.09.11, 23:59 venus99 napisał: > nie ukrywam-coraz częściej jestem przekonany,że Drzewiecki miał rację:Polska to > dziki kraj.w dodatku pełen agresywnych,chamskich,bez przerwy przeklinajacych l > udzi.a spirala jest caly czas nakręcana. wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,35751,10281145,Pobazgrali_budynek_kosciola_wyjatkowo_wredna_farba.html Aż przykro patrzyć. Odpowiedz Link Zgłoś