22.09.11, 17:36
To chyba będzie słowo klucz tej kampanii. Kampanii, w której głównymi bohaterami po raz pierwszy przestali być szefowie partii a tę role przejęły osoby z czwartego planu. Aniołki PiS, o których parę tygodni temu nikt nie słyszał, Paprykarz, pani "jak żyć za 1000 złotych", koleś z PO od "suczek" i inne coraz bardziej zadziwiające postaci. Mam wrażenie,że w naszej bajce robi się coraz dziwniej.
Obserwuj wątek
    • tw_wielgus Re: Paprykarz 22.09.11, 17:41
      Ot wynik wytężonej pracy spin doktorów.
      A sprawy najważniejsze są omijane dużył łukiem. Robi się nas (wyborców) w balona, a może właśnie na to zasługujemy?
      • polskawbudowie Re: Paprykarz 22.09.11, 17:43
        Zapomniałem dodać "biednych kiboli" i Nergala:)Może po prostu Polska jest faktycznie krajem mlekiem i miodem płynącym, w związku z czym nie ma potrzeby zajmować się sprawami poważnymi?
        • tw_wielgus Re: Paprykarz 22.09.11, 18:05
          Mam poważne wątpliwości wobec tak postawionej tezy. Politykom się wydaje, że publiczność chce igrzysk to zaspokajają tą jak im się zdaje podstawową potrzebę.
          Ekonomia to nudna nauka i b. niemedialna a prof. ekonomii są po prostu nudni. Publiczność oczekuje okładania się maczugami, no to ma....
      • full_marks Re: Paprykarz 22.09.11, 17:52
        Ot wynik wytężonej pracy spin doktorów.
        A sprawy najważniejsze są omijane dużył łukiem. Robi się nas (wyborców) w balona, a może właśnie na to zasługujemy?

Wielgus jestem pod wrażeniem,że nareszcie dostrzegłeś prawdę.Tak,Donald robi cię w balona i to podwójnego.Na nic więcej nie zasługujesz (zasługujecie)...
        • tw_wielgus Re: Paprykarz 22.09.11, 18:07
          Widzisz Marks, mnie nie robi w balona. Raczej tych, którzy wykrzykują ,że trzeba rozliczyć niespełnione obietnice Tuska. Od czasu jak nie dostałem jednego z tych trzech milionów mieszkań od człowieka, który dotrzymuje obietnic przestałem wierzyć politykom.
          • polskawbudowie Re: Paprykarz 22.09.11, 18:13
            Można sięgnąć jeszcze dalej:
            pl.wikipedia.org/wiki/100_000_000
            • tw_wielgus Re: Paprykarz 22.09.11, 18:19
              Racja! Albo przypomnieć Kwaśniewskiemu niespełnioną obietnicę mieszkań dla młodych małżeństw.
              Jakieś podsumowanie? Bilans obietnic wyborczych?
              Czy których z polityków może stanąć przed społeczeństwem i powiedzieć:
              - Tak, spełniłem swoje obietnice wyborcze. Miało być gorzej i było.
              • chateau Re: Paprykarz 22.09.11, 18:21
                Wolałbym:
                Niestety nie spełniłem sowich obietnic wyborczych. Miało być gorzej, ale nie jest.
          • full_marks Re: Paprykarz 22.09.11, 18:40
            tw_wielgus napisał:

> Widzisz Marks, mnie nie robi w balona. Raczej tych, którzy wykrzykują ,że trzeb
            > a rozliczyć niespełnione obietnice Tuska. Od czasu jak nie dostałem jednego z t
            > ych trzech milionów mieszkań od człowieka, który dotrzymuje obietnic przestałem
            > wierzyć politykom.

Jednak dałeś się zrobić w balona przez Jarkacza,widzisz problem polega na tym,żeby nie dać się zrobić ani przez Jarkacza ani przez Donalda...
            • tw_wielgus Re: Paprykarz 22.09.11, 19:02
              Kiedyś musi być ten pierwszy i dobrze żeby był to ostatni raz. Na 100 mln od Wałęsy też nie zbytnio liczyłem
    • norek.pl Pan Staruch 22.09.11, 17:42
      ...
      • polskawbudowie Re: Pan Staruch 22.09.11, 17:43
        O, dokładnie. Też hit.
    • chateau Re: Paprykarz 22.09.11, 17:44
      Dziwi cię to? Przecież tak jest przed każdymi wyborami.

Do wymienionej przez ciebie elity dorzuciłbym kandydata PiS ze Szczecina, który wyjeżdżającym 2 razy w roku na wakacje i 3 razy w roku na narty hedonistom przeciwstawia absolutnie niehedonistycznych rodziców dziesięciorga dzieci.
      • polskawbudowie Re: Paprykarz 22.09.11, 17:47
        Dziwi w tym sensie, ze jednak w każdych poprzednich wyborach media skupiały się głównie na czołowych politykach. Wyciągano różne brudy, dopytywano ich na różne sposoby, generalnie-była to ciężka praca dla nich i faktycznie miało się wrażenie,że da się ich przycisnąć chociaż na chwilę. Teraz media zajmują się jakimiś kompletnie nieistotnymi czwartoligowymi członkami partii, postaciami z ulicy itp. Jednak jest pewna różnica. Oczywiście kiedyś też takie postaci się pojawiały, ale chodzi o proporcje.
        • chateau Re: Paprykarz 22.09.11, 17:55
          Zmęczenie materiału (ile można się pałować na te same tematy) i prawo Kopernika-Greshama (albo II zasady termodynamiki - jak kto woli.)

Jeszcze trochę czasu do 9 października, jeszcze może będzie kobieta z brodą albo genialny wynalazca od turbinek powodujących spadek zużycia paliwa i wzrost potencji.
    • norek.pl a ta pała od mahometanki w burce, na stadionie 22.09.11, 17:53
      to pies?
      • greg40 Re: a ta pała od mahometanki w burce, na stadioni 22.09.11, 18:09
        Paprykarzem prezespedalek strzelil sobie w pletwe-Polacy nie lubią cwaniaczkow wyciągającycych ręce po cudze,masz nas za idiotów pisi kretynie ?
    • cwiercinteligentzpis Kaczynski zrobi z niego zimne nóżki wieprzowe 22.09.11, 21:14
      polskawbudowie napisał:

> To chyba będzie słowo klucz tej kampanii. Kampanii, w której głównymi bohateram
      > i po raz pierwszy przestali być szefowie partii a tę role przejęły osoby z czwa
      > rtego planu. Aniołki PiS, o których parę tygodni temu nikt nie słyszał, Papryka
      > rz, pani "jak żyć za 1000 złotych", koleś z PO od "suczek" i inne coraz bardzie
      > j zadziwiające postaci. Mam wrażenie,że w naszej bajce robi się coraz dziwniej.
      >

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka