Gość: ZZ podszył się teraz pode mnie IP: *.top.net.pl 26.05.04, 15:48 podszył się teraz pode mnie jakiś kiepski nieudacznik, co to tylko ogląda filmy DVD, popija Mocny Full i gra w bilard kieszonkowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZ gnida się podszyła IP: *.top.net.pl 26.05.04, 16:11 Pod mój nick podszyła sie jakaś gnida, która tylko popija Mocny Full, gra w bilard kieszonkowy, ma lewą rentę i w Lepperze widzi zbawiciela. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babajaga Re: Sondaż Trzech: Słodkie wspomnienia o PRL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.04, 17:11 ty od łukaszenki, wziąłbyś się nie wydurniał.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nitroo(za BJanusz) Najwięcej dla Polski zrobili Hitler i Stalin. IP: *.herby.kielce.pl / *.herby.kielce.pl 26.05.04, 17:12 Niestety, najwięcej złego, bo zabili wielu mądrych ludzi, a pozostawili przy życiu większość tępaków i kretynów, którzy wspólnie ze swoim potomstwem doprowadzili ten kraj do granic absurdu, a teraz chwalą tamte czasy i ówczesnych władców wywodzących się z najgorszego sortu świrów. Ten kto chwali Gierka i tęskni za PRL-em powinien zostać adoptowany przez państwa Gucwińskich, bo jego miejsce jest w Zoo. Tam też jest zapewnione "bezpieczeństwo socjalne", bo żreć daje opiekun, "ma się dużo czasu", bo nic nie trzeba robić, "nie trzeba być odpowiedzialnym za siebie", bo nie można zrobić nic, co takiej odpowiedzialności by wymagało, "nie trzeba starać się o własną przyszłość", bo ta przyszłość z góry jest ustalona, "wszyscy są sobie równi nawet lew i świnia", bo w Zoo nie ma możliwości wyskoczyć z klatki lub wybiegu. A że czasem jest brud i smród, to nic nie szkodzi, na pewno zrobili go ONI. Zoo to raj dla nieudaczników i leniów, a miłość do Gierka potwierdza, że takich jest u nas większość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Włodzio Re: Najwięcej dla Polski zrobili Hitler i Stalin. IP: *.acn.waw.pl 26.05.04, 20:21 Ladny post. Jeno zal przemilych Panstwa Gucwinskich - maja ograniczone miejsce w obiekcie, ktory prowadza:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly student Kiedy nastal Gierek, mialem 23 lata, a teraz 56... IP: *.nas12.saint-louis1.mo.us.da.qwest.net 26.05.04, 17:35 ...wiec oczywiscie zycie bylo znacznie weselsze, dziewczyny piekniejsze i z wiekszym temperamentem, namietnosci silniejsze, kondycja lepsza i nie potrzebowalem Viagry. Coz z tego, ze wtedy czesto niedojadalem, mieszkalem katem w przechodnim pokoiku bez lazienki u biednej staruszki w oficynie, a teraz mam duzy dom pod miastem, do tego letni dom w gorach, zimowy na Karaibach, i dom w Warszawie, w ktorym sie zatrzymuje, jak raz na kilka lat wpadne do Polski, pare dobrej marki samochodow, itd. Ale nie mam juz wiekszych nadzieji, a wtedy mialem! I powiem Wam, ze gdybym mogl znowu miec 22 lata, to zamienilbym sie bez wahania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Juras z Berlina Re:Tak wlasnie rozumowala wielszosc tych IP: *.dip.t-dialin.net 27.05.04, 06:13 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Juras z Berlina Re: Tak wlasnie rozumowala IP: *.dip.t-dialin.net 27.05.04, 06:15 wiekszosc tych ankietowanych... Tylko, ze oni nie mieli nawet czesci tego wszystkiego, czego ty sie dorobiles, wiec im jeszcze bardziej teskno... Pozdrowienia, Juras Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Henryk Zdziwiony i zdumiony komentator "Wyborczej" IP: 82.160.30.* 26.05.04, 17:53 -"..zdumiewającej popularności Gierka", "Komunistycznej nostalgii", "- co musi zdumiewać - mniej niż teraz kłamstwa w życiu publicznym.", "I to już bardzo dziwi," Zdumienie i zdziwienie takimi a nie innymi wynikami sondażu może mieć tylko gość z innej planety (knysz) a nie rzetelny i obiektywny obserwator Naszej powojennej rzeczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy Życie w PRL IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.04, 18:17 Socjal niewątpliwie dużo lepszy. Emerytura pewna, leczenie darmowe, komunikacja w miare tania w całym kraju. Jednak jak patrzę na dzisiejsze sklepy w których jest wszystko, kupuję tyle ile potrzebuję, wyjeżdżam dokąd chcę i mam świadomość że śwaiat stoi przede mną otwarty. Gdy słysze że ktoś pojechał do Francji do rodziny, inny skoczył na wczasy do Włoch jeszcze inny do Grecji, córka znajomka mieszka w Hiszpani, syn znajomego znalazł w Irlandii pracę to nie chcę wracać do naszej ubożuchnej, skostniałej ojczyzny. Nawet nie zdawaliśmy sobie z tego sprawy jak bardzo byliśmy cofnięci nie tylko gospodarczo ale pod każdym względem. Wyprawa do NRD, Czechosłowacji czy na wschód była wyprawą do której trzeba było długo się przygotowywać. Teraz mogę tam być w każdej chwili i bywam. Wejście do NATO i Unii było ogromnym sukcesem mimo ogromu trudności. Teraz musimy wybrać najlepszych z najlepszych żeby nas tam dobrze reprezentowali walcząc o nasze a nie o swoje. Chętnych jest tysiące a nadających się garsteczka. Potrzebni są ludzie z ogromną wiedzą polityczną a nie krzykacze, których inni Unijni parlamentarzyści uznają za niegroźnych i bedą z rozbawieniem słuchać ich wywodów jako urozmaicenia częst nas pozór obrad. Nasi przedstawiciele Unii muszą być zjednoczeni i wiedzieć co można odpuścić a o co walczyć do upadłego. Czasami nawet drobiazgi są ważniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leszek Re: Życie w PRL bez problemow i spoko IP: *.dip.t-dialin.net 26.05.04, 19:29 jestes wybranym i tej komfortowej sytuacji, ze stac cie na to i owo, skoczyc tam i owdzie. 50% ludzi w Polsce zyje w skrajnej nedzy, ale jak stwierdzaja fachowcy, sa napewno sami sobie winni. Ja w PRL tez sobie jezdzilem gdzie chcialem, maly POLSKI fiat i wioo, Bulgaria, Rumunia, Morze Czarne, Grecja, do rodziny do Stanow /nie bylo problemu wizy / raczej nie mialem powodow do narzekan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zwykły człowiek Czerwona nomenklatura IP: *.crowley.pl 26.05.04, 19:52 W prl-u tylko nieliczna, komunistyczna garstka wybranych, żyła dobrze, Układy, legitymacje partyjne lub ubeckie były jedyną drogą do lepszego życia. Zwykli ludzie mieli problemy: z dostaniem mieszakania, kupnem ubrania, staniem w kolejkach za jedzeniem, ze znalezieniem dobrej książki, z nędznymi urzędnikami i parszywą biurokracją... Teraz, mimo denerwujących swarów, korupcji, dla znacznie większej grupy ludzi większość potrzebnych dóbr jest dostępna. Zwykli ludzie, bez układów kupują mieszkania, samochody, wyposażają swe mieszkania, kształcą dzieci, wyjeżdżają za granicę. Kto tego nie widzi, albo patrzy przez pryzmat Trybuny, albo sam jest sldupkiem. Jak się dawniej mówiło: albo świnia, albo też z pzpr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wilk Czerwona nomenklatura to Kwas, Mazowiecki, Geremek IP: *.twmi.rr.com 26.05.04, 21:24 Michnik, Oleksy, Miller, ...itd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: historyk TO DZIEKI MICHNICZENIU HISTORII PRL !!!!!!!!! IP: 141.158.65.* 26.05.04, 18:56 czego sie dziwicie !!! mlodzierz jest wychowywana bez nauki prawdziwej historii Polski i na propagandzie michnikowskiej agory, ktora zmonopolizowala medialny rynek ....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: an Re: Sondaż Trzech: Słodkie wspomnienia o PRL IP: *.it / 62.233.189.* 26.05.04, 19:16 Popieram, tylko ,że dobrymi wspomnieniami o Gierku zyją przede wszystkim ludzie ciemni,ludzie mali -może to ich taki paskudny los? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roco Re: Sondaż Trzech: Słodkie wspomnienia o PRL IP: *.racsa.co.cr 26.05.04, 19:20 LUDZIE CZY WY JUŻ NIE PAMIĘTACIE PRL-U? PRZECIEŻ TO BYŁO CODZIENNE UPADLANIE KAŻDEGO Z NAS. MÓJ NAWIĘKSZY SUKCES /CAŁA RODZINA PODZIWIAŁA/ KIEDY UDAŁO MI SIĘ KUPIĆ PO DWÓCH GODZINACH STANIA W KOLEJCE, 10 JAJ I TO NIE WAPIENNYCH /KTOŚ PAMIĘTA CO TO BYŁY JAJKA WAPIENNE?. PRZECZYTAJCIE OSTATNI RAPORT POLITYKI O BEZROBOCIU. FACECI WOLĄ WALIĆ WINKO NIŻ ZAROBIĆ ROBOTĄ. I TAK TO JEST. ATMOSFERA JAK W KOLEJCE: CZŁOWIEK PÓJDZIE POD URZĄD, POSIEDZI, SPOTKA KUMPLI, WYPIJE FLASZKĘ I MA SPOKOJNE SUMIENIE, ŻE PRZECIEŻ NIE MA DLA NIEGO ROBOTY. A KTO CHCE ZATRUDNIĆ OCHLAPUSA? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pamietam Re: Sondaż Trzech: Słodkie wspomnienia o PRL IP: *.dip.t-dialin.net 26.05.04, 19:33 a pamietecie?, a pamietacie?..tak pamietamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kanadol Socjalizmie wroc! IP: *.tkg.bc.tac.net 26.05.04, 19:37 Nie, nie komuno! Mysle o socjalizmie bez przegiec, jak kiedys w Szwecji czy Norwegi. Nawet tu w Kanadzie mamy kraj socjalistyczny w porownaniu z takim US-rajem. Bo gdy masz bogatych rodzicow to wszystko fajnie...... Kiedys moj ojciec mnie hamowal gdy bluzgalem na komune - po prostu pamietal czasy przedwojenne. No i komuna mnie wyksztalcila za darmo, a tu musialbym przerzucac hamburgery w McDonaldzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dzidek USA PRL Easy & COOL IP: *.dip.t-dialin.net 26.05.04, 19:39 Tercet Egzotyczny, Czerwone Gitary, Niebiesko - Czarni, Czerwono -Czarni, Bizony, Niemen, Jantar, Krawczyk, Dudziak, Abba, ZMS- owskie dyskoteki na poziomie, alpaga tania, dziewczynki jak malowane i chetne. Jest czego zalowac, naprawde. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dolnoślązak Re: PRL Easy & COOL IP: 62.233.177.* 26.05.04, 21:40 Może poza dziewczynami i tanią "alpagą".Reszta to jak wspomnienie z koszmaru.A Urszula Dudziak śpiewa dalej/tylko,że lepiej bo to się musi podobać i sprzedać/. Reszta to prehistoria.Czas się nie zatrzymał ! Gdyby tak nie było z drzew byśmy jeszcze nie pozchodzili.Pozdrawiam z lekką nutką nostalgii i dekadencji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbigniew Dzieki komuno!!!!! IP: *.dip.t-dialin.net 26.05.04, 19:48 dzieki za wspaniale mlode lata, mature, dyplom inzynierski, pozwala mi to dzsiaj zyc na poziomie i pracowac sobie spokojnie na emeryture w Euro. Do podziekowan dolaczaja sie moje wyksztalcone juz na Zachodzie dzieci. Pozdrowienia dla wszystkich "komuchow":-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deder Ciekawe jak wyglądałby wynik.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.04, 21:00 sondażu gdyby można byłoby wskazać tylko jednego goscia. Myslę że byłby diametralnie inny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Disko Sondaż BEZ kryterów oceny to PROPAGANDA IP: *.twmi.rr.com 26.05.04, 21:13 na ZAMÓWIWNIE manipulatorów ktorzy PŁACĄ zydowskiej MAFI medialnej GW. GW BAWI się NASTROJAMI i OSZUKIWANIEM polskiego spoleczeństwa i NAGANIANIEM tego spoleczenstwa aby glosowalo na protegowanych zagranicznego kapitalu. Oceny bez kryterów oceny sa NIC NIE WARTE i służą do MANIPULACJI co własnie ZAWSZE ROBI zgraja Rapaczynskiej i Michnika wg. dyrektyw MAFI zydowskiej z New Yorku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola22 ludzie tesknia za PRL, bo byla praca. A ci co nie IP: *.polsl.gliwice.pl / *.polsl.gliwice.pl 26.05.04, 21:32 chcieli pracować byli "złodziejami". Wydaje mi się, że dla zwykłęgo zjadacza chleba, która miał w nosie partie i Wałęsę było wszystko jedno, no chyba ze nie miał potrzeby spedzania wakacji na Lazurowym Wybrzeżu :) buehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inny gosc Re: cholera nie wiedzialem ze w PRL-u bylo tak ... IP: *.pool21345.interbusiness.it 26.05.04, 21:38 ..dobrze i wesolo. I ksiazki byly tanie a dziela zbiorowe Lenina prawie darmo. Jezeli mialem watpliwosci co do wynikow sondazu to po tym co tu czytam nie mam watpliwosci. Dzieki za lekcje o Polsce wspolczesnej i ciesze sie, ze mieszkam daleko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dolnoślązak Re: cholera nie wiedzialem ze w PRL-u bylo tak .. IP: 62.233.177.* 26.05.04, 21:50 Stary! nie wszyscy w Polsce zwariowali / choć jest to kraj Zulu-Guli /. Marzy im się sielanka za pożyczone. Beztroska na poczet przyszłego pokolenia. WAŁA !! Batem i po śniegu! Długi kij i malutka marchewka. Będzie dobrze. Tylko stare pokolenie rozpamiętujących "nygusów" musi wymrzeć. Nie ma innego wyjścia. Pozdrawiam. Optymista. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaro Re: Sondaż Trzech: Słodkie wspomnienia o PRL IP: 217.153.151.* 26.05.04, 21:46 najlepszym byl marszalek polski jozef pilsudski niz gierek Odpowiedz Link Zgłoś
sabrinara KONIEC TEJ ZASTEPCZEJ "DYSKUSJI" !! 26.05.04, 21:54 jestem ostatnia!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wasyl Straszny PRL - dziesiata potega gospodarcza swiata IP: *.dip.t-dialin.net 26.05.04, 21:52 w latach 70, Polak to brzmi dumnie i tak bylo naprawde. Dzisiaj kicha wolnosciowa i pusta micha, o powazaniu na swiecie nie wspominam, pusty smiech i osiol trojanski. Po 15 latach rzadow "wolnej" Polski PKB jest troche wiekszy niz w Albanii. No to panowie burzuje, powodzenia i paka drug!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nath mielenie jezykiem... IP: *.22-130-66.mc.videotron.ca 26.05.04, 22:09 > Po 15 latach rzadow "wolnej" Polski PKB jest > troche wiekszy niz w Albanii. Bzdura. PKB Albanii to 15 miliardow dolarow i ok. 4 tysiace dolarow na glowe. PKB Polski to 370 miliardow dolarow i ok. 10 tysiecy dolarow na glowe. Reszta twoich wywodow to takie same bzdury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieczyslaw Re: mielenie jezykiem... IP: *.dip.t-dialin.net 26.05.04, 22:14 to bzdura i propaganda sukcesu, ciekawe skad masz takie dane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nath Re: mielenie jezykiem... IP: *.22-130-66.mc.videotron.ca 28.05.04, 19:06 CIA world factbook www.odci.gov/cia/publications/factbook/ A ty nie potrafisz poszukac takich informacji? Za trudne to dla ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igor Re: mielenie jezykiem... IP: *.dip.t-dialin.net 26.05.04, 22:17 Nath to jakis niedouczony dyletant, ignor Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nath Re: mielenie jezykiem... IP: *.22-130-66.mc.videotron.ca 28.05.04, 19:07 A ty gluptasku moze bys poszukal jakis argumentow zeby udowodnic ze sie myle? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: U Re: mielenie jezykiem... IP: *.dialup.sprint-canada.net 26.05.04, 22:26 I co z tego ze dochod krajowy jest wyzszy w jednym kraju a w drugim mniejszy. Dzisiaj wielkie korporacje decyduja o nim, dokladniej to ujmujac -ich zysk decyduje, co wcale nie oznacza ze zwyklemu szarakowi sie poprawia, bo prawda jest wlasciwie odwrotna. Im wiekszy zysk dla wielkich korporacji, tym mniejszy dla "biedakow", bo to kosztem biedakow tamci sie wzbogacaja, jednoczesnie podnoszac krajowy dochod. W USA jest to najbardziej widoczne. Im wiecej pieniedzy (sztucznych zreszta w pewnym sensie) jest zainwestowane na gieldach, Wall Street w gore, tym biedniej dla zwyklego zjadacza chleba w USA. Tam sa tez pieniadze polskich inwestorow, niczego nie majace wspolnego ze zwyklym Polakiem w Polsce. Te pieniadze zazwyczaj na tym polskim "zwyklym" zostaly zrobione, by nie rzec po czesci mu zostaly zabrane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nath Re: mielenie jezykiem... IP: *.22-130-66.mc.videotron.ca 28.05.04, 19:15 Polskie spoleczenstwo jest bardziej egalitarne niz amerykanskie. Jest jeden index - nazywa sie index Gini ktory mierzy stopien nierownosci w spoleczenstwie. Dzieli sie bogactwo najbardziej bogatych 10 czy 20 procent spoleczenstwa przez bogactwo 10 lub 20 procent tych najbiedniejszych. Czym wyzsza liczba tym wieksza nierownosc. A wiec Szwecja ma 25, Francja, Polska ok. 30, USA, Rosja ok. 40 a taka np. Brazylia 60. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: U Re: PRL - dziesiata potega gospodarcza swiata IP: *.dialup.sprint-canada.net 26.05.04, 22:15 Ja jeszcze cos doloze o edukacji za komunistow, gdyz niektorzy tu twierdza ze dzisiaj jest lepiej bo wiecej ludzi studiuje. Jak juz pisalem, studiuje z koniecznosci, bo bez edukacji, bez studiow mozliwosc znalezienia pracy jest dzisiaj malenka i ta praca jest maloplatna, nie starczajaca na utrzymanie samego siebie, nie mowiac juz o rodzinie. Nikt jednak nie powinin wg. mnie zle mowic o komunistach w sprawie edukacji, bo kto chcial ten praktycznie studiowal i nie trzeba bylo placic za studia, wrecz odwrotnie, to studentom placili. Czas, a raczej postep w tej branzy ciagle nastepuje. Wezmy np. Polske za sanacji i za komunistow dla porownania w niej ludzi z wyzszym wyksztalceniem. W tej pierwszej ich praktycznie mozna bylo na palcach policzyc -troche przesadzam oczywiscie piszac w ten sposob, ale jestem blizej prawdy niz dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zofia Re: PRL - dziesiata potega gospodarcza swiata IP: *.dip.t-dialin.net 26.05.04, 23:01 czytam sobie to forum, mysle jak polacy nie umia przegrywac, przeciez zdecydowana wiekszosc polakow, gdyby dzsiaj miala do wyboru dzisiejsze czasy a te gierkowskie, bez zmruzenia oka, cofnela by historie i wybrala ta gierkowska. Pomniejszanie tego faktu jest smieszne, jak rowniez uporczywe wskazywanie zalet obecnej nieporadnej wladzy. Problem nie dotyczy roznosci obu sytemow zarzadzania panstwa, bo takiego porownania byc nie moze. Tamta Polska kraj wysoko rowiniety gospodarczo i cywilizacyjnie i dzsiejsza, przypominajaca republike bananowa na Karaibach. Smutno sie przyznac, narodzie popelnilismy kolosalny blad, dzsiaj ta gierkowska Polska miala by status taki jak Chiny, preznie rozwijajacy sie kraj o ktorego wzgledy zabiegaja najwieksze potegi gospodarcze i polityczne. Niestety zaprzepaszczono szanse okroglego stolu, zachowac co polskie, w szacunku dla dokonan wszystkich pokolen, byc clever w stosunku do sasiadow i swiata, robic dobre intresy. Szkoda kraju i ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucyperek Re: PRL - dziesiata potega gospodarcza swiata IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.05.04, 00:21 Ta dziesiata potęga to chyba od końca. Gdyby gierkowski syfylis przetrwał do dziś to żarłabyś głupia cipo owies na surowo, jesli w ogóle dożyłabyś w przemarzajacym i pekajacym M2. Na szczęście z takimi jak ty biologia niedługo zrobi swoje. A czasy opryszka gierka nie wrócą, ha,ha. Na pohybel władzy ludowej ! Odpowiedz Link Zgłoś
dem0kryt PRL - dziesiata potega gospodarcza swiata 27.05.04, 00:28 ... chyba trzeciego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robertpytlos@gazet Dziękujemy ci Adamie!!!??? IP: *.acn.waw.pl 26.05.04, 22:18 Naprawdę, Wyborczej stuknęło 15 lat i chyba czas zejść ze sceny Panie Adamie!!!! Najpierw Pan mówisz że Kiszczak, Kwaśniewski i Miller to ludzie honoru i prawi, a suchej nitki nie zostawiasz na Lechu Wałęsie, a potem wielkie zdziwko, że Polacy wolą komunę!!! I jeszcze te pierdoły na łamach Wyborczej o fenomenie Borowicza, 07 zgłoś się i tego typu. Można tylko rzec, jakżeś Pan sobie pościelił Panie Adamie, tak Pan się wyśpisz! A tak nawiasem, może pomyślałby Pan o emeryturze, przecie mamy wolną Polskę i Unię tak przez Pana upragniona> Myślę że po Pańskiej dymisji ceny cukru i benzyny mogłyby spaść, a to już coś i o niebo lepiej niż uwielbienie dla Gierka!!! Wtedy kto wie za 15 lat w podobnym sondażu Polacy z nostalgią wspominali by jak to Michnik odszedł na emeryturę a benzyna i cukier staniały! To były czasy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znachor Re: Sondaż Trzech: Słodkie wspomnienia o PRL IP: *.dip.t-dialin.net 26.05.04, 22:44 Te sondaże są robione przeważnie przez telefon stacjonarny, a takowy mają przeważnie ci co za Gierka byli kimś i mogli sobie telefon załatwić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: John Fkrokofeler [...] IP: *.dip.t-dialin.net 26.05.04, 22:50 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inny gosc Re: Dolnoslazaku dziekuje ze mnie przeczytales... IP: *.pool21345.interbusiness.it 26.05.04, 22:56 ...oby Twoje prognozy sprawdzily sie kiedys. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bambi Re: Sondaż Trzech: Słodkie wspomnienia o PRL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.04, 22:59 Ludzie i do czego to doszło... A tak pozatym to jeśli wam tęskno do komuny, to dlaczego wam się Unia Europejska nie podoba?? jak kiedyś słyszałam argument eurosceptyków: "UE to kołchozy Europy" czyż to nie jest bliskie wam przodownikom pracy... a tak poza tym uważam że jesteśmy niewdzięczni. Nikt przecież nie powiedział że będziemy mieć dobrobyt za darmo, ale mamy szansę do Niego dążyć a za komuny to się cofaliśmy i nie mieliśmy na nic szansy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sikorski bambi Re: Sondaż Trzech: Słodkie wspomnienia o PRL IP: *.bb.online.no 29.05.04, 09:34 No nareszcie ktos pomyslal. Nie tylko UE ale i Putin mysli to samo a to juz o czyms mowi... Chyba Monaco i Enklawa Putin Kønigsberg sie tylko moze opszec postkomunistom z UE. Czy jest inne wyjscie jak osoby z kontem 100 mln dolarow wypinaja sie na aktywne poszukiwania nowych zdolnych ludzi , ktorzy faktycznie istnieja na kazdym kroku. Czy nie lepiej ich wyp niz byc samamu pi na kazdym marzejszym kroku. W Polsce jest nowa wyksztalcona mlodziez na to kapitalistow nigdy nie bylo stac ani w swym zapyzialym domu ani w swej gminie. Z tad te wolnosci adressu szkoly i rynku pracy. Niezapominajcie o szansy , ktora wam dano i dajcie innym a kraj bedzie konkurencyjny gdy siebie wspierac zaczniecie. Jak nie zrozumiecie podobienstwa pomiedzy socjalistycznym zeszytem w kratke a Svenska jorgubbar (Szwedzi kupujcie wylaczie szwedzkie truskawki)to bedzie wam kapitalistom Mlodej Polski bardzo ciezko. Jak nie pobudujecie zycia mlodej Polsce to na starosc nikt sie wami nia zaopiekuje. Stara Europa to wie Nie posiada generacji mlodych i biednych a madrych. It sucks! oczywiscie sa wyspy np Grenlandia Odpowiedz Link Zgłoś