Dodaj do ulubionych

Czy to "nowa" jakość lewicy Borowskiego?

26.05.04, 14:34
kiosk.onet.pl/art.html?DB=162&ITEM=1166405&KAT=237

Nie ma jak nowa jakość.
Obserwuj wątek
    • Gość: bratek system IP: *.biaman.pl / *.elpos.net 26.05.04, 16:50
      To jest najciekawsze, Marczewski o ZOMO:

– Te formacje pod zmienioną nazwą funkcjonują dalej w policji, ale na szczęście
      mamy państwo demokratyczne, inny jest więc społeczny odbiór tych
      funkcjonariuszy – mówi Marczewski.

A zatem, z wypowiedzi funkcjonariusza Marczewskiego wynika, że ZOMO było cacy,
      tylko z powodu systemu było źle odbierane przez społeczeństwo.
      Ciekawe, co o tym sądzi Celiński.
      • Gość: ludek Re: system IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.04, 17:03
        Gość portalu: bratek napisał(a):

> To jest najciekawsze, Marczewski o ZOMO:
        >
        > – Te formacje pod zmienioną nazwą funkcjonują dalej w policji, ale na szc
        > zęście
        > mamy państwo demokratyczne, inny jest więc społeczny odbiór tych
        > funkcjonariuszy – mówi Marczewski.
        >
        >
        > A zatem, z wypowiedzi funkcjonariusza Marczewskiego wynika, że ZOMO było
        cacy,
        > tylko z powodu systemu było źle odbierane przez społeczeństwo.
        > Ciekawe, co o tym sądzi Celiński.
        najciekawsze jest to ,że tak szybko zapominamy o tym, że ZOMO podlegało
        Generałowi Kiszczakowi a On podlegał Generałowi Jaruzelskiemu.ZOMO to
        była "pałka" i "rewolwer" w reku Władzy. I to Władzę należy rozliczać i karać,
        podobnie jak zrobili to alianci sądząc i karząc po II-giej wojnie światowej
        dygnitarzy hitlerowskich a nie dowódców plutonów, czy nawet dywizji niemieckich
        SS. Rękę a nie ślepy miecz, karać trzeba!!
      • goniacy.pielegniarz Re: system 26.05.04, 19:32
        Ciekawe czy o kolegach partyjnych, którzy przesiedli się do ustroju
        demokratycznego, też tak myśli.
        • Gość: b mecz IP: *.biaman.pl / *.elpos.net 26.05.04, 19:36
          komu kibicujesz disiaj, by the way?
          • goniacy.pielegniarz Re: mecz 26.05.04, 19:40
            Tak się właśnie zastanawiam, czy w ogóle to mam oglądać. Ale chyba obejrzę. Ze
            względu na to, że to finał, a nie z powodu akurat tych drużyn, rzecz jasna.
            Nikomu nie kibicuję w tym finale.
            • Gość: franek Re: mecz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.04, 19:52
              No coś Ty, Robert, przecież jak się nikomu nie kibicuje, to żadnych emocji nie
              ma. Kibicuj Porto :)
              • Gość: b Franek, a Ty komu? IP: *.elpos.net 26.05.04, 19:53
                Z naszej:) grupy była tu parę godzin temu Ms. Dalloway, ale nim zdążyłem
                zapytać, uciekła.
                • Gość: franek Re: Franek, a Ty komu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.04, 20:00
                  Żaden Morientes, żadne Monaco - nieprzejednana niechęć do Francuzów (choć wcale
                  nie mająca piłkarskich korzeni) robi swoje - dziś musi zwyciężyć Porto!

PS. A co to za "nasza" grupa, Bratku? Ja już chyba z wszelkich forumowych grup
                  się wypisałem, rzadko tu bywam :(
                  • Gość: b Re: Franek, a Ty komu? IP: *.elpos.net 26.05.04, 20:07
                    Ech, pamięć masz złą. Grupa była, i to silna. Do specjalnych poruczeń.
                    Wartburg, paniDalloway, Ty i ja. Moc jej polega na tym, że członkowie są tak
                    usekretnieni, że sami o swojej przynależności nie zawsze pamiętają.

Ale o co chodzi z tymi Francuzami? Grają świetnie, i reprezentacja, i Monaco.
                    Czemu więc nie lubisz?
                    • Gość: franek Re: Franek, a Ty komu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.04, 20:13
                      Gość portalu: b napisał(a):

> Ech, pamięć masz złą. Grupa była, i to silna. Do specjalnych poruczeń.
                      > Wartburg, paniDalloway, Ty i ja. Moc jej polega na tym, że członkowie są tak
                      > usekretnieni, że sami o swojej przynależności nie zawsze pamiętają.

Ja wiem, wiem - z sentymentalnym rozrzewnieniem te narady w Blue Cactusie
                      wspominam... Ale jak tak się zastanowić, to forum się dość mocno zmieniło od
                      tego czasu. Strasznie się wszystko spolaryzowało, zradykalizowało :(

>
                      > Ale o co chodzi z tymi Francuzami? Grają świetnie, i reprezentacja, i Monaco.
                      > Czemu więc nie lubisz?

Mówiłem, że nie o piłkę chodzi. Ja po prostu Francuzów nie zdzierżam, w
                      absolutnie każdym wydaniu - więc i francuskich drużyn nie lubię. A że grają
                      świetnie, to fakt. Ale to wiele nie zmienia.
                      • Gość: b Re: Franek, a Ty komu? IP: *.elpos.net 26.05.04, 20:17
                        ...Ja wiem, wiem - z sentymentalnym rozrzewnieniem te narady w Blue Cactusie
                        wspominam... Ale jak tak się zastanowić, to forum się dość mocno zmieniło od
                        tego czasu. Strasznie się wszystko spolaryzowało, zradykalizowało :(...

Tak, z tego powodu GP ma opory, żeby do grupy wstąpić:) Cóż, jakoś to będzie.
                        • goniacy.pielegniarz Re: Franek, a Ty komu? 26.05.04, 20:26
                          Zgadza się. W ogóle mi ten Wasz radykalizm nie odpowiada :)
                          • Gość: b film IP: *.biaman.pl / *.elpos.net 26.05.04, 20:31
                            Ale o "Zaginione" pytam serio, bo pilnie chcę się czegoś dowiedzieć. Have u
                            seen it?
              • goniacy.pielegniarz Re: mecz 26.05.04, 19:54
                A będzie nowy wątek? Bo wątku zomowskiego szkoda na taki szlachetny sport :)
                • goniacy.pielegniarz odwrotnie 26.05.04, 19:55
                  goniacy.pielegniarz napisał:

> A będzie nowy wątek? Bo wątku zomowskiego szkoda na taki szlachetny sport :)

To znaczy, szlechetnego sporu szkoda na wątek zomowski :) Chyba finałowe emocje
                  mi się udzielają :)
                • Gość: franek Re: mecz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.04, 20:02
                  goniacy.pielegniarz napisał:

> A będzie nowy wątek?

A założysz? Ja już chyba zapomniałem jak to się robi :)
                  Zresztą i tak telewizor mam w innym pokoju, mógłbym wpadać tylko w przerwach
                  (dziś liczę na jak najdłuższe emocje i karne).
                  • Gość: b Re: mecz IP: *.elpos.net 26.05.04, 20:08
                    Ja chciałbym, żeby Monaco wygrało 4:3, a potem, żeby zrobili serię karniaków ;)
            • Gość: b Re: mecz IP: *.elpos.net 26.05.04, 19:52
              ja chętnie obejrzę ze względu na dobrą grę obu drużyn. Też szczególnie nie
              kibicuję żadnej z nich, no chyba że Monaco ze względu na Morientesa. Ale będzie
              ciężko.
              A Ty z jakiś powodów nie lubisz dobrej piłki, tak? ;)
    • jak_nie_jak_tak Nie, to tylko klon lsd 26.05.04, 19:42
      Tow. Jaskiernia niedlugo pewnie tez bedzie borowka:))
    • Gość: Nikoś Re: Czy to "nowa" jakość lewicy Borowskiego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.04, 19:43
      Czy ktoś rozsądny spodziewa się po tych Dyzmach czegoś innego ?
    • indris Inna "nowość" "lewicy" Borowskiego 26.05.04, 19:47
      Listę "borówek" do PE w Warszawie otwiera Dariusz Rosati. Ten osobnik w swoim
      czasie złożył wraz z kilkoma innymi członkami RPP pozew o "wyrównanie" poborów
      w wysokości ok. 300 000 PLN (przy poborach ok 30 000 PLN/mies). Był to czyn
      absolutnie legalny. Jeżeli jednak Marek Borowski uważa za możliwą współpracę a
      nawet promocję z kimś takim, no to ja z taka "lewicą" nie chcę mieć nic
      wspólnego.
      • Gość: Orlen Re: Inna "nowość" "lewicy" Borowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.04, 19:51
        I jeszcze Wiesio Kaczmarek ze spóźnionym zapłonem.
      • Gość: b ideały IP: *.elpos.net 26.05.04, 19:54
        Nie mów "hop", zanim nie przeskoczysz. Poczekaj, może jutro Rosati powie: "won
        z Iraku" i wtedy zagłosujesz na niego dwoma rękami.
        • Gość: ludek Kto te borówki posadził, bo nie są to samosiejki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.04, 20:02
          Skąd raptem wzięły się na polskiej scenie politycznej? Ich czołowi działacze to
          wytrawne wygi polityczne związane aktualnie z Prezydentem.Grę jakoś toczą na
          zwłokę terminu wyborów parlamentarnych, czy przeciwnie są za przyspieszonymi
          wyborami?
          Trudno to zrozumieć a hipotez postawić można wiele.
        • stefan4 Re: ideały 26.05.04, 21:19
          b:
          > Nie mów "hop", zanim nie przeskoczysz. Poczekaj, może jutro Rosati powie: "won
          > z Iraku" i wtedy zagłosujesz na niego dwoma rękami.

Jesteś nielogiczny, B. Po pierwsze, gdyby Rosati miał ochotę coś takiego
          zaproponować, to miał na to już dobrze ponad rok czasu i nie skorzystał. Po
          drugie, kto nie mówi ,,hop'', tego olewają. Politykom trzeba głośno wypominać
          ich grzechy i głośno mówić, jak mogą je odkupić.

Panie Rosati, po tym pozwie o kasę mam Pana za ostatnią szuję i nie licz Pan na
          żadne koryto, które zależeć może od mojego głosu. Uznanie Pana za człowieka
          uczciwego już nigdy nie będzie możliwe, to masz Pan przechlapane, ale mogę Pana
          ew. stolerować w moim towarzystwie pod pewnymi warunkami. Przeproś Pan
          publicznie polskich nędzarzy za ten pozew. I dodatkowo zrób Pan coś dla
          ojczyzny, na przykład zakończ Pan członkostwo Polski w sforze poszczutej przez
          Busza na Irak. Wtedy się zobaczy.

- Stefan
          • rolotomasi Re: ideały 26.05.04, 21:39
            Odpowiadam za Rosaciego,bo mi ziomek nie tylko z nazwiska; samCi on zbyt zajęty
            by odpisać.
            -Nic z tego, z przeprosin, mam na myśli - za fachową pracę trzeba płacić, nic
            tu nie ma do rzeczy nędza obywateli, bo ich bieda wynika z dziondzenia GTW, a
            nie profesur w RadziePolitPieniężnej, która robi wzrost gospodarczy, zresztą.
            I nie bądźmy tacy małostkowi =czepialscy.

Co do IRAKu - pytanie przekazano po Belce do AleXandra II Zmagistrowanego.
            • stefan4 Re: ideały 26.05.04, 22:03
              rolotomasi:
              > Odpowiadam za Rosaciego,bo mi ziomek nie tylko z nazwiska; samCi on zbyt
              > zajęty by odpisać.
              > -Nic z tego, z przeprosin, mam na myśli - za fachową pracę trzeba płacić, nic
              > tu nie ma do rzeczy nędza obywateli, bo ich bieda wynika z dziondzenia GTW, a
              > nie profesur w RadziePolitPieniężnej, która robi wzrost gospodarczy, zresztą.
              > I nie bądźmy tacy małostkowi =czepialscy.
              >
              > Co do IRAKu - pytanie przekazano po Belce do AleXandra II Zmagistrowanego.

Dzięki, panie Rosati. No to B, wiesz już jak głosować?

- Stefan
              • rolotomasi Re: idea 27.05.04, 00:25
                Nie ma za co, po to mi płacą.

Aha, należy pamiętać mówić>> punkt procentowy a nie>> procent <<to zdradza
                amatora w branży.
    • Gość: t1s Re: Czy to "nowa" jakość lewicy Borowskiego? IP: *.aster.pl / *.acn.pl 26.05.04, 21:49
      To jest takie cholerne piąte życie kurczaka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka