Dodaj do ulubionych

Za to Jarosław Kaczyński powinien pozwać Palikota

12.10.11, 21:13
Jarosłąw Kaczyński powinien za te słowa pozwać natychmiast Palikota
i zamknąć mu bezczelną mordę raz na zawsze.
Palikot w wywiadzie na TVN24.pl mówi ostentacyjnie, z tandetnym teatralnym patosem:
"No a kto jak nie Jarosław Kaczyński jest odpowiedzialny za katastrofę smoleńską? Czy bez intrygi Jarosłąwa Kaczyńskiego ten samolot by poleciał?"

Myślę, że Kaczyński po prostu musi to w końcu zrobić.

Wtedy też zamknie mordy również wielu
z tutejszych forumowych kundli.

Jan Tomaszewski (ten, który zatrzymał Anglię): Oczywiście, że będę głosował na PiS. Partia Jarosława Kaczyńskiego jest jedynym ugrupowaniem, które może zaprowadzić w Polsce normalność, nie tylko w sferze życia codziennego, polityki, ale również sportu.
Obserwuj wątek
    • kolumbowicz link->uwaga na 19-tą minutę wywiadu w Kropka nad i 12.10.11, 21:15
      www.tvn24.pl/15349,1,kropka_nad_i.html

link->uwaga na 19-tą minutę wywiadu w Kropka nad i
      Jan Tomaszewski (ten, który zatrzymał Anglię): Oczywiście, że będę głosował na PiS. Partia Jarosława Kaczyńskiego jest jedynym ugrupowaniem, które może zaprowadzić w Polsce normalność, nie tylko w sferze życia codziennego, polityki, ale również sportu.
    • zoil44elwer Re: Za to Jarosław Kaczyński powinien pozwać Pali 12.10.11, 21:19
      Miej litość nad Palikotem,on nie ma nawet pieniędzy na zapłacenie za remont jego biura!
      • kolumbowicz Powiem więcej: straci mój szacunek, jesli tego nie 12.10.11, 21:41
        Powiem więcej: straci mój szacunek, jesli tego nie zrobi.

Tego procesu nie można przegrać - obojętnie jak długo miałby trwać
        i gdzie się zakończyć.

Re: Za to Jarosław Kaczyński powinien pozwać Pali
        • wariant_b Re: Powiem więcej: straci mój szacunek, jesli teg 12.10.11, 21:49
          kolumbowicz napisał:
          > Powiem więcej: straci mój szacunek, jesli tego nie zrobi.

Nie straci, bo miał już wiele okazji by to zrobić.
          • kolumbowicz Re: Powiem więcej: straci mój szacunek, jesli teg 12.10.11, 21:55
            Czy straci czy nie - to ja decyduję :-)

Okazje różne były, to prawda - ale nigdy jeszcze nie taka, jak ta.
            Nagranie jest jednoznaczne - żaden sąd nie waży się tego zachachmęcić. Nawet nad Wisłą.

Myślę, że autorytet lidera opozycji jest

• wariant_b Re: Powiem więcej: straci mój szacunek, jesli teg 12.10.11, 22:16
              kolumbowicz napisał:
              > Nagranie jest jednoznaczne

Fakty też są jednoznaczne - i dlatego Kaczyński nie pozwie Palikota.
              Nie dopuści do tego, by publicznie rozstrzygano jego udział w katastrofie.
              Świadomie można kłamać w mediach - w sądzie może to być karalne.
              • kolumbowicz Re: Powiem więcej: straci mój szacunek, jesli teg 12.10.11, 22:19
                POwtarzasz insynuację i przestaniesz to robić

kiedy Palikot przegra w sądzie z Kaczyńskim.

• wariant_b Re: Powiem więcej: straci mój szacunek, jesli teg 12.10.11, 22:32
                  kolumbowicz napisał:
                  > POwtarzasz insynuację i przestaniesz to robić
                  > kiedy Palikot przegra w sądzie z Kaczyńskim.

Jeśli Palikot przegra w sądzie z Kaczyńskim, to udowodni, że winnym katastrofy
                  nie był Jarosław, ale sam Lech Kaczyński. Czy o to naprawdę chodzi Jarosławowi?
                  • kolumbowicz J.Kaczyński nie ma wyjścia: musi pozwać Palikota 14.10.11, 12:27
                    wariant_b napisał:
                    > Jeśli Palikot przegra w sądzie z Kaczyńskim, to udowodni, że winnym katastrofy
                    > nie był Jarosław, ale sam Lech Kaczyński.

Nie nadążam za twoją "logiką".
                    Palikot rzucił demagogicznie gołosłowne i bezczelne oszczerstwo insynuując i oskarżając bez jakichkolwiek podstaw i dowodów, wbrew wszystkim dotychczasowym ustaleniiom kilku różnych komisji, które badały dotychczas przyczyny katastrofy smoleńskiej z 10.iv.2010r.
                    Takiego oszczerstwa nie da się obronić przed żadnym sądem a obrażany perfidnie lider opozycji nie może sobie pozwolić bez utraty autorytetu na to, ażeby takie kłamstwo głosił publicznie ktoś kto w nowym sejmie jest potencjalnym koalicjantem nowego rządu.

Zapowiedź Jarosława Kaczyńskiego, że "Palikot i jego Ruch" będą "całkowicie ignorowane"
                    jest całkowicie nieadekwatna - w obecnej sytuacji - to byłoby chowanie głowy w piasek -
                    lider opozycji nie może chować głowy w piasek i udawać, że deszcz pada... kiedy plują mu w twarz ustami jakiegoś Palikota !!

Panie Prezesie, proszę się obudzić!
                    Niech Pan nie popełnia tego błędu - byłby on równie wielki jak ten z głupią niepotrzebną uwagą na temat Angeli Merkel dwa tygodnie temu.

>Powiem więcej: straci mój szacunek, jesli nie pozwie oszczercy...
                    • wariant_b Re: J.Kaczyński nie ma wyjścia: musi pozwać Palik 14.10.11, 13:12
                      kolumbowicz napisał:
                      > Palikot rzucił demagogicznie gołosłowne i bezczelne oszczerstwo insynuując...

Odpowiedzialność śp. Lecha Kaczyńskiego dla wszystkich jest jasna i oczywista.
                      Niemal wszystkie decyzje podejmowane przez prezydenta i jego Kancelarię były
                      błędne, zaś decyzja o kontynuowaniu lotu i brak wskazania lotniska zapasowego
                      stanowiły bezpośrednie źródło katastrofy. Innym współwinnym katastrofy
                      zarzucić można jedynie brak asertywności i godzenie się w imię świętego
                      spokoju z zachowaniami prezydenta i jego ekipy. Ale w świetle przepisów
                      prezydent ma prawo podejmować błędne decyzje, więc tak jak Macierewiczowi
                      w sprawie WSI i sąd powszechny nic mu nie zrobi, a już zwłaszcza pośmiertnie.
                      Winni będą ci, co podpisali się w niewłaściwej rubryczce lub zapomnieli podpisać
                      i załoga samolotu, która była bezpośrednim wykonawcą tragicznego lotu.

Dla wszystkich jest jasne i oczywiste, że żadnych decyzji śp. prezydent
                      nie podejmował bez uzgodnienia z bratem i wbrew woli brata. W świetle prawa
                      nie rodzi to jednak żadnej odpowiedzialności karnej Jarosława Kaczyńskiego.

Niemniej potencjalny proces ukaże opinii publicznej, które decyzje Lecha
                      Kaczyńskiego przyczyniły się do katastrofy i czy Jarosław Kaczyński miał
                      wpływ na takie właśnie decyzje.
                      Więc procesu nie będzie, i to też dla wszystkich jest jasne i oczywiste.
                      • kolumbowicz J.Kaczyński nie ma wyjścia: musi pozwać Palikota 14.10.11, 13:37

POwtarzasz insynuację i przestaniesz to robić

kiedy Palikot przegra w sądzie z Kaczyńskim.

• wariant_b Re: J.Kaczyński nie ma wyjścia: musi pozwać Palik 14.10.11, 14:16
                          Tu masz wypowiedź Palikota z lipca 2010:
                          www.youtube.com/watch?v=pZ90Rk2-h1g
                          Kiedy był proces i jakim wynikiem się zakończył, bo pewnie przegapiłem.

Na razie Jarosław Kaczyński procesuje się z Palikotem o wypowiedź,
                          że Kaczyński działał w zmowie z Kamińskim i tu rzeczywiście
                          ma pewne szanse wygrać, bo Kamiński zaprzeczy, a papierów brak.

Natomiast nie wmówi sądowi, że tego pana (Lecha Kaczyńskiego)
                          to on widział na oczy tylko dwa razy w życiu. Raz jak zostawał premierem,
                          a drugi - kiedy składał dymisję.
                          • kolumbowicz re: brednie Palikota wczoraj i dziś 14.10.11, 14:48

No, więc chyba sam widzisz jak bredził Palikot rok temu - jest to okropnie tandetny
                            demagog - ani wtedy, ani dziś nie miał nic konkretnego do powiedzenia - same insynuacje, które
                            wtedy jeszcze nazwał "hipotezami", dziś już nie - choć te "hipotezy" wyśmiano
                            w międzyczasie i żadnej z nich nikt nie potwierdził, nawet nie uprawdopodobnił
                            - ani MAK, ani Miller, ani Macierewicz,
                            nikt.

W normalnym świecie nie pozwala się osobom publicznym bezkarnie głosić takich bredni w
                            celu politycznego dyskredytowania konkurencji politycznej
                            jak w bananowej POlsce Palikotom.
                            A pamiętaj przede wszystkim, że Palikoty robią to nie tylko dla siebie, robią dla swych promotorów a więc Tuska, Kalisza, Komorowskiego.
                            • wariant_b Re: re: brednie Palikota wczoraj i dziś 14.10.11, 15:42
                              kolumbowicz napisał:
                              > No, więc chyba sam widzisz

Sam widzę, że rok z górą minął, a pozwu ni śladu.
                              Prezes pan na zeznania przed sądem ochoty nie ma żadnej.

> W normalnym świecie nie pozwala się osobom publicznym bezkarnie głosić takich
                              > bredni w celu politycznego dyskredytowania konkurencji politycznej...

A w czym Palikot gorszy od Macierewicza, prezesa pana czy jego przydupasów?
                              Jak jednym wolno, to innym też. Demokracja przecież obowiązuje i Palikot
                              ma takie samo prawo domagać się, żeby Polacy poznali prawdę o Smoleńsku.

> A pamiętaj przede wszystkim, że Palikoty robią to nie tylko dla siebie, robią
                              > dla swych promotorów a więc Tuska, Kalisza, Komorowskiego.

Pamiętaj, że na wygłupach Macierewicza czy komisji Millera wygrywa Putin.
                              To my się ośmieszamy na arenie międzynarodowej produkując śmiałe tezy.
                              że podchmielony dowódca Sił Powietrznych w kabinie pilotów to w Polsce
                              normalka, a pilotowi trzeba na piśmie dostarczyć, że warunków do lądowania brak,
                              bo inaczej nie zrozumie, gdyż hel go zamroczył kiedy brzozy bombowcem kosił.
                              • xyz-me [...] 14.10.11, 17:54
                                Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
                                • headh-unter Nie wiem kto mu tak doradza, ale doradza mu źle 15.10.11, 12:51

Nie wiem czy to jest Lipiński, czy Błaszczak, czy Kuchciński, czy może pani Szydło... - ale doradzają mu źle ci, którzy radzą mu teraz w zupełnie nowej jakościowo sytuacji powyborczej Palikota w dalszym ciągu ignorować i ... nic więcej,
                                  bez względu na wszelkie fakty i okoliczności. Oczywiście można Palikota "ignorować" gdy chodzi o drobniejsze sprawy, o codzienne nieomal pyskówki i prowokacje - zgoda - ale nie wolno przegapić tak dużej okazji - nie zareagować na tak skrajny wybryk jak ten sprzed 3 dni!! Kiedy łobuz sam się nadział na widelec, trzeba z tego skorzystać - dać mu nauczkę teraz! Jest okazja nieporównywalna z żadną inną w przeszłości, która się prędko nie powtórzy, bo jestem pewien, że odtąd będzie ostrożniejszy - jestem pewien, że skrycie żałuje tego swego wybryku u Olejnik i obserwuje w napięciu czy sprawa przyschnie czy nie...
                                  Nie pozwólcie, żeby przyschła, bo ten typ na pobłążanie nie zasługuje.
                                  • kolumbowicz może znowu POsłanka Kluzik-Rostkowska mu doradza ? 16.10.11, 11:18
                                    Re: Nie wiem kto mu tak doradza, ale doradza mu b źle

może znowu POsłanka Kluzik-Rostkowska mu doradza ?
            • erg_samowzbudnik Re: Powiem więcej: straci mój szacunek, jesli teg 14.10.11, 21:34
              kolumbowicz napisał:

> Czy straci czy nie - to ja decyduję :-)
              >
              > Okazje różne były, to prawda - ale nigdy jeszcze nie taka, jak ta.
              > Nagranie jest jednoznaczne - żaden sąd nie waży się tego zachachmęcić. Nawet na
              > d Wisłą.
              >
              > Myślę, że autorytet lidera opozycji jest
              >
              > ****
              > Jan Tomaszewski (ten, który zatrzymał Anglię): Oczywiście, że będę głosował na
              > PiS. Partia Jarosława Kaczyńskiego jest jedynym ugrupowaniem, które może zap
              > rowadzić w Polsce normalność
              , nie tylko w sferze życia codziennego, polityk
              > i, ale również sportu.

No dobrze , ale o co ci chodzi z tym Palikotem? Przecież prawdę powiedział .
    • lionold Re: Za to Jarosław Kaczyński powinien pozwać Pali 12.10.11, 21:21
      Żeby znowu przegrać?
      • zoil44elwer Re: Za to Jarosław Kaczyński powinien pozwać Pali 12.10.11, 21:31
        "Zaraz" po wyborach sąd odrzucił pozew oszołoma z PO przeciwko JK uznając go za bezzasadny.Sąd nie chciał wpływać na przebieg wyborów?
    • wariant_b Re: Za to Jarosław Kaczyński powinien pozwać Pali 12.10.11, 21:21
      Ale nie pozwie - bo nie jest zainteresowany publicznym wyjaśnieniem powodów,
      dla których Lech Kaczyński uparł się na organizowanie wiecu w Katyniu.
    • boblebowsky Po co ? 12.10.11, 21:22
      Nie lepiej by go było od razu na gałąź?
    • mike.recz Kopiujesz pomysł Moniki Olejnik. 12.10.11, 21:25
      j/w
      • ave.duce Kopiuje ten prawy i sprawiedliwy? Możesz 12.10.11, 21:52
        napisać coś więcej nt.?
        • mike.recz Re: Kopiuje ten prawy i sprawiedliwy? Możesz 13.10.11, 10:39
          ave.duce napisała:

> napisać coś więcej nt.?

www.radiozet.pl/Programy/Gosc-Radia-ZET/Janusz-Palikot14
          Janusz Palikot: Ale przecież nie mamy wciąż odpowiedzi na to dlaczego...

Monika Olejnik: Dymisja Bogdana Klicha skąd się wzięła?

Janusz Palikot: Tak? I jest pani przekonana, że gdyby wojskowi zachowywali się inaczej, to gdyby Lech Kaczyński nie chciał lecieć to samolot by poleciał.

Monika Olejnik: Na miejscu Kaczyńskiego dałabym pana dzisiaj do sądu.

Janusz Palikot: Proszę bardzo.

Monika Olejnik: Za te słowa, że on jest winien katastrofy smoleńskiej.

Janusz Palikot: Czekam, czekam na decyzje sądu, bo nie ulega dla mnie najmniejszej wątpliwości, że Jarosław Kaczyński w sensie moralnym i politycznym jest odpowiedzialny za katastrofę smoleńską. I dlatego właśnie, z tego powodu wybór między Piotrowskim zabójcą Popiełuszki, a Kaczyńskim odpowiedzialnym za katastrofę smoleńską, to jest taki sam wybór.
          • ave.duce Wierny fan i uważny słuchacz Moniki 13.10.11, 11:22
            z niego.

ThnX.
          • kolumbowicz J.Kaczyński nie powinien już zwlekać z procesem 13.10.11, 12:28
            Nie oglądałem tego wywiadu Olejnik z Palikotem, bo rzadko oglądam jej program,
            a jeśli już to z nagrań w internecie. Więc nie wiedziałem, że tak powiedziała - moim zdaniem
            powiedziała to co pomyślała w tym momencie większość telewidzów.
            Kaczyński powinien - musi - w końcu zdecydowanie zareagować, bo dziś Palikot nie jest już tylko pyskaczem z marginesu - pretenduje i jest już figurą - eskalacja tych oszczerstw stwarza naprawdę wrażenie, że JK ma w sprawie coś do ukrycia, a ja mu wierzę, że nie ma.
            Nie wolno udawać, że pada deszcz, kiedy pluje liderowi opozycji bezczelnie w twarz jakiś Palikot,
            tu nie chodzi tu tylko o jego prywatną sprawę.

• mike.recz Nie tłumacz się, zwłaszcza tak nieudolnie. 13.10.11, 12:42
              Jesteś lemingiem powtarzającym bezmyślnie to co sprzyjający Platformie funkcjonariusze
              medialni powiedzą ci w mainstreamowych środkach przekazu.
    • venus99 Re: Za to Jarosław Kaczyński powinien pozwać Pali 12.10.11, 21:33
      chyba tak.w końcu Jarek Zbawiciel ma wprawę nie tylko w systematycznym przegrywaniu wyborów ale i procesów sądowych.
      • kolumbowicz Re: Za to Jarosław Kaczyński powinien pozwać Pali 16.10.11, 16:56
        venus99 napisał:

> chyba tak.w końcu Jarek Zbawiciel ma wprawę nie tylko w systematycznym przegryw
        > aniu wyborów ale i procesów sądowych.

Tego procesu nie mógłby przegrać. Tego procesu nikt nie mógłby przegrać.
        Nawet w III RP.
    • neoretronick Autorze tematu nie obrażaj ludzi .... 12.10.11, 21:48
      Poza tym w wypowiedzi Palikota jest bardzo dużo racji.
      • zoil44elwer Re: Autorze tematu nie obrażaj ludzi .... 12.10.11, 21:56
        Analfabetnik Walesa też miał rację mówiąc że rozmowa braci to klucz do katastrofy smoleńskiej? Dlaczego Miller w swoim raporcie zataił tą kluczową rozmowę telefoniczną?
        • kolumbowicz Re: mówiąc że rozmowa braci to klucz do katastr.. 12.10.11, 22:15
          Mówienie o "kluczu do czegoś" to jeszcze bezpieczna cwana Bolkowa poezja,
          ale ostentacyjne oświadczenie wbrew wszelkim faktom i ustaleniom wielu komisji, że poszkodowany osobiście w katastrofie jest głównym odpowiedzialnym za jej spowodowanie, jeszcze
          poprzez jakąś rzekomą intrygę, o której nikt nic nie wie - w sprawie znanej już na całym świecie jako skandaliczna i niewyjaśniona wiarygodnie - do tego w ustach polityka
          pretendującego do udziału w rządzie - lidera 3-ej siły w parlamencie - to niesłychane
          zupełnie gołosłowne oszczerstwo, warte miliony odszkodowania i głowę tego pyskacza.

• neoretronick Re: mówiąc że rozmowa braci to klucz do katastr.. 12.10.11, 22:42
            Kaczyński milionów odszkodowania nie dostanie ( rodzinka już dostała ),
            a wycieczka do Katynia miała charakter czysto wyborczy i wcale nie musiała być organizowana.
            Tak się składa, że Kaczyńscy zawsze wycieczkę do Katynia organizowali tylko i wyłącznie przed wyborami.
    • zoil44elwer Re: "No a kto jak nie Jarosław Kaczyński jest 12.10.11, 21:53
      Za takie "pytania",nawet zadane w Sejmie,Lepper dostał wyrok,rok więzienia(w zawieszeniu)!
    • douglasmclloyd Chcesz, żeby znowu przegrał? nt 12.10.11, 22:02
    • trzecikot Re: Za to Jarosław Kaczyński powinien pozwać Pali 12.10.11, 22:44
      "Myślę"

Nie schlebiaj sobie, kmiocie
      • kolumbowicz to o tobie 12.10.11, 22:48
        "Myślę, że Kaczyński po prostu musi to w końcu zrobić.

Wtedy też zamknie mordy również wielu
        z tutejszych forumowych kundli."

to o tobie, trzecikot
        • pisdole1 Stalin tez zamykal mordy 13.10.11, 01:35
          ale kaczynski tpo pajac i juz go politycznie wykonczono. uwazaj jak go pogarda otocza. Jak Obama podczas wizyty. Nawet imienia upadlego brata nie wymowil.
    • pisdole1 Pozew za bezczelnosc, czy za myslenie? 13.10.11, 01:33
      nazista w zoliborza przegral i nadal bedzie przegrywal, wiec niech sie popisuje. Kamery pokaza\ kim jest ten maly komuch-nazol.
    • enfitta Re: Za to Jarosław Kaczyński powinien pozwać Pali 13.10.11, 09:06
      Ale nie pozwie bo wie, że to mogłoby się dla niego źle skończyć. Mogłyby ze strony sądu paść niekoniecznie pytania w stylu "Hofmann Autumn '09" Jedyne co Jaro umie to trząść własnym odbytem ze strachu - to było widać podczas kampanii. A Ty jesteś niepoprawnym idealistą. Cóż, pogratulować.
    • obraza.uczuc.religijnych Ja za to, wzorem anwad, stwierdzam 13.10.11, 09:11
      że dopóki J,. Kaczyński nie pozwie Palikota za tę wypowiedź to będzie to oznaczało że Palikot ma rację.
      • obraza.uczuc.religijnych Re: Ja za to, wzorem anwad, stwierdzam 13.10.11, 10:16
        Pozwu nadal nie ma więc należy uważać że Palikot ma rację.
        • ave.duce Dzięki Bogu, w tym przypadku 13.10.11, 10:45
          też zgadzam się z Anwad, bo w przeciwnym razie mogłaby napisać tak:

... "Mam inne zdanie, a Twoje dla mnie niewiele znaczy. Uważam je za gorsze" ...
          • obraza.uczuc.religijnych Re: Dzięki Bogu, w tym przypadku 13.10.11, 10:52
            Ach ta pluralistyczna anwad, prowadzenia dyskusji uczyła się od pana Ściosa.
            • ave.duce Re: Dzięki Bogu, w tym przypadku 14.10.11, 17:41
              Najważniejsze to umieć myśleć samodzielnie i bronić wolności słowa!
    • cookies9 Re: Za to Jarosław Kaczyński powinien pozwać Pali 13.10.11, 10:55
      >Palikot w wywiadzie na TVN24.pl mówi ostentacyjnie, z tandetnym teatralnym patosem:
      "No a kto jak nie Jarosław Kaczyński jest odpowiedzialny za katastrofę smoleńską? Czy bez intrygi Jarosłąwa Kaczyńskiego ten samolot by poleciał?" <

Palikot ma rację.

• krakszczur 0czywiście 13.10.11, 11:17
        J. Kaczyński zastrzelił też w przebraniu Gabriela Narutowicza
        • obraza.uczuc.religijnych Re: 0czywiście 13.10.11, 11:24
          Nie, nie mógł tego zrobić ponieważ wtedy nie było go na świecie.
          • headh-unter Re: 0czywiście 17.10.11, 14:42
            obraza.uczuc.religijnych napisał:

> Nie, nie mógł tego zrobić ponieważ wtedy nie było go na świecie.

Nie doceniasz Kaczyńskiego.
            • obraza.uczuc.religijnych Re: 0czywiście 17.10.11, 15:01
              Bez przesady, to tchórz, nie odważyłby się.
        • wariant_b Re: 0czywiście 13.10.11, 12:04
          krakszczur napisał:
          > J. Kaczyński zastrzelił też w przebraniu Gabriela Narutowicza

Tak właśnie - zastrzelił Kaczora przebranego za Narutowicza.

A wszystko zależnie od tego, którą tradycję wygodniej mu będzie zawłaszczyć.
      • ave.duce Re: Za to Jarosław Kaczyński powinien pozwać Pali 13.10.11, 11:24
        Ma.
        • amadeo214 Re: Za to Jarosław Kaczyński powinien pozwać Pali 13.10.11, 12:33
          A wypowiedz jednej z żon Przema :
          TO TUSK WYSŁAŁ ICH NA ŚMIERĆ
          nie jest godna polecenia dla Wysokiego Sądu ?
          • wariant_b Re: Za to Jarosław Kaczyński powinien pozwać Pali 13.10.11, 12:47
            amadeo214 napisał:
            > A wypowiedz jednej z żon Przema :
            > TO TUSK WYSŁAŁ ICH NA ŚMIERĆ
            > nie jest godna polecenia dla Wysokiego Sądu ?

Przecież to PRAWDA a nie pomówienie.
            Pomówienie jest wtedy, kiedy to NAS złapią za rękę
            i nie wolno go mylić z WOLNOŚCIĄ SŁOWA.
    • obraza.uczuc.religijnych J. Kaczyński wciąż winien katastrofiy smoleńskiej 14.10.11, 12:38
      skoro pozwu nadal nie ma. Anwad, kłaniam ci się w pas.
    • mietowe_loczki Re: Za to Jarosław Kaczyński powinien pozwać Pali 14.10.11, 13:34
      Rozumiem, że Sikorski powinien pozwać Jarosława Kaczyńskiego za to, że ten zaledwie w kilkanaście minut po katastrofie powiedział: "to wasza wina, bo nie zakupiliście nowych samolotów". Nie mam wątpliwości, że się ze mną zgodzisz.
      • mietowe_loczki ekhm [n/t] 14.10.11, 16:30
        • ave.duce Re: ekhm [n/t] 14.10.11, 17:56
          Chrząkasz znacząco, czy sobie a muzom?
    • bezpocztyonline To jeszcze nie pozwał?! Na co on czeka? 14.10.11, 15:54
      kolumbowicz napisał:

> Jarosłąw Kaczyński powinien za te słowa pozwać natychmiast Palikota
      > i zamknąć mu bezczelną mordę raz na zawsze.
      > Palikot w wywiadzie na TVN24.pl mówi ostentacyjnie, z tandetnym teatralnym pato
      > sem:
      > "No a kto jak nie Jarosław Kaczyński jest odpowiedzialny za katastrofę smole
      > ńską? Czy bez intrygi Jarosłąwa Kaczyńskiego ten samolot by poleciał?"

>
      > Myślę, że Kaczyński po prostu musi to w końcu zrobić.

Już mu to Monika Olejnik z miesiąc temu podpowiadała. I nic.
      A była szansa na wyjaśnienie w trybie wyborczym.
      • kolumbowicz nie,w trybie wyborczym nie powinien był tego robić 14.10.11, 16:13
        Nie,
        w trybie wyborczym nie powinien był tego robić i słusznie tego nie próbował sprostować w "trybie wyborczym"...

"tryb wyborczy" (szczególnie w realiach POlskich "rozgrzanych sądów")
        jest zwykle pospieszny i powierzchowny przez to często łatwiejszy do zmanipulowania
        dla celów doraźnych korzyści politycznych, na co drastycznych jest szereg przykładów.

Jarosław Kaczyński powinie złożyć pozew cywilny w normalnym trybie i nie ustąpować
        aż do skutku, obojętnie jak długo miałby się odwoływać i jak daleko od Warszawy.
        To oszczerstwo jest tak jaskrawo bezpodstawne i kłamliwe, że przed żadnym sądem
        nie da się obronić.

Re: To jeszcze nie pozwał?! Na co on czeka?
        • wariant_b Re: nie,w trybie wyborczym nie powinien był tego 14.10.11, 18:51
          kolumbowicz napisał:
          > Nie, w trybie wyborczym nie powinien był tego robić...

Oczywiście, że jeżeli już to właśnie w trybie wyborczym. Okazja się nie powtórzy.
          Wypowiedź Palikota sąd musiałby uznać jako element kampanii wyborczej,
          a nazwanie Jarosława Kaczyńskiego winnym katastrofy jako niepoparte
          materiałem dowodowym - raporty MAK i Komisji Millera nie określały winy,
          a zresztą Jarosław nie jest w nich eksponowany. W trybie wyborczym sąd
          nie docieka racji w przedmiocie sporu, a jedynie czy używana argumentacja
          ma wystarczające pokrycie w faktach. Sąd w trybie wyborczym może orzec,
          że Palikot nie miał prawa użyć takiego sformułowania w kampanii wyborczej,
          nie rozstrzygając czy w innym okresie takie sformułowanie byłoby dopuszczalne.

A ludowi ciemnemu przecież i tak wystarczy, kto wygra, a nie o co idzie sprawa.
          Aha - i wyrok uprawomocnia się szybciutko, co jest dodatkowym plusem.
          Jeden proces w trybie wyborczym Palikot przegrał, Kaczyński przegrał dwa.
    • 2rd Re: Powinien pozwać za palenie kotów. 14.10.11, 17:24
      Wyluzuj i nie obrażaj innych.
    • mariner4 Nie jestem fanem Palikota, ale chętnie usiądę 14.10.11, 17:28
      z nim na ławie oskarżonych. Ta katastrofę spowodowała bezgraniczna pycha tych 2 kurdupli.
      Szkoda tylko, że jeden ocalał.
      M.
    • adams96 Re: Za to Jarosław Kaczyński powinien pozwać Pali 14.10.11, 19:21
      Istotnie wypowiedz Pana Palikota jest niewłasciwa i nieprawdziwa,
    • haen2010 Po co Palikota? 14.10.11, 21:29
      Najlepiej od razu Tuska za jego wypowiedź w kampanii wyborczej o nieczystym sumieniu Kaczora ws katastrofy. Tematu nikt nie podjął.
      • kolumbowicz oskarżenie o spowodowanie śmierci trzeba udowod 14.10.11, 22:31
        oskarżenie o spowodowanie śmierci trzeba udowodnić,
        w przeciwnym razie takie oskarżenie jest przestępstwem

haen2010 napisał: Po co Palikota?
        > Najlepiej od razu Tuska za jego wypowiedź w kampanii wyborczej o nieczystym sum
        > ieniu Kaczora ws katastrofy. Tematu nikt nie podjął.

o Tuska niech się Palikot nie martwi ;-) - kolej na niego też przyjdzie.
        Tusk jednakże w swoich insynuacjach posługuje się dużo zręczniej językiem: Tusk będzie najwyżej puszczał oczko i mówił o "nieczystym sumieniu". Oczywiście nie swoim.
        Tusk nie da się raczej złapać na nazwaniu Kaczyńskiego głównym sprawcą katastrofy smoleńskiej ;-) na co pozwolił sobie w swej wypowiedzi dla "Kropki nad i" Palikot.

Palikot jest pyskaty, ale nie ma kiepskie wyczucie legalizmu. Jego wypowiedź w programie
        Moniki Olejnik jest jednoznacznym oszczerstwem i insynuacją nacięższego kalibru: dla politycznej korzyści oskarża politycznego przeciwnika o spowodowanie śmierci 96 osób.
        Taki zarzut trzeba udowodnić albo jest on przestępstwem.
        • wariant_b Re: oskarżenie o spowodowanie śmierci trzeba udow 14.10.11, 23:07
          kolumbowicz napisał:
          > Taki zarzut trzeba udowodnić albo jest on przestępstwem.

I dlatego Kaczyński nie pozwie Palikota.
          Żeby nie miał możliwości udowadniać.

Ale, bo właśnie uświadomiłem sobie pewne ale -
          ale Sejmowy Zespół Palikota mógłby się zająć
          wyjaśnieniem tajemnicy Smoleńska.
          Raport Zespołu Palikota mógłby być porażający
    • erg_samowzbudnik Re: Za to Jarosław Kaczyński powinien pozwać Pali 14.10.11, 21:32
      kolumbowicz napisał:

> Jarosłąw Kaczyński powinien za te słowa pozwać natychmiast Palikota
      > i zamknąć mu bezczelną mordę raz na zawsze.
      > Palikot w wywiadzie na TVN24.pl mówi ostentacyjnie, z tandetnym teatralnym pato
      > sem:
      > "No a kto jak nie Jarosław Kaczyński jest odpowiedzialny za katastrofę smole
      > ńską? Czy bez intrygi Jarosłąwa Kaczyńskiego ten samolot by poleciał?"

>
      > Myślę, że Kaczyński po prostu musi to w końcu zrobić.
      >
      > Wtedy też zamknie mordy również wielu
      > z tutejszych forumowych kundli.
      >
      > ****
      > Jan Tomaszewski (ten, który zatrzymał Anglię): Oczywiście, że będę głosował na
      > PiS. Partia Jarosława Kaczyńskiego jest jedynym ugrupowaniem, które może zap
      > rowadzić w Polsce normalność
      , nie tylko w sferze życia codziennego, polityk
      > i, ale również sportu.

No wiec witaj w paranoi i schizofrenii.
    • cookies9 Re: Za to Jarosław Kaczyński powinien pozwać Pali 16.10.11, 16:58
      >No a kto jak nie Jarosław Kaczyński jest odpowiedzialny za katastrofę smole
      ńską? Czy bez intrygi Jarosłąwa Kaczyńskiego ten samolot by poleciał?" <

Czekamy na proces - moze byc interesujący ...i raz na zawsze określi winę lub jej brak panaprezesa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka