Dodaj do ulubionych

Miller szefem SLD, Czarzasty gensekiem

15.10.11, 09:34
Jeśli to prawda, to niech komunistyczni bogowie mają Was w swojej opiece...
Toż to powtórka z "rozrywki", w najgorszym wydaniu, to już Kalisz byłby lepszy...
I będzie tak jak pisałem, TO OSTATNIE WYBORY SLD!...

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,10475135,Miller_szefem_SLD__Czarzasty_sekretarzem_generalnym_.html
Obserwuj wątek
    • full_marks Re: Miller szefem SLD, Czarzasty gensekiem 15.10.11, 09:40
      Czarzasty przedstawił ciekawą i interesującą koncepcję wyborów odnośnie wyboru nowego szefa sojuszu.
      Cokolwiek stanie się z SLD,Ty nie masz na to,żadnego wpływu.
      • czan-dra Re: Miller szefem SLD, Czarzasty gensekiem 15.10.11, 09:47
        Ty również, i co z tego.
        Znaczy nie powinienem komentować.
        Czarzasty kojarzy się jednoznacznie z aferą łapówkową, nie tylko ja tak uważam, ale i większość normalnych ludzi, i on ma "wyciągnąć" z dna SLD, dowcip roku, Ty to potrafisz mnie rozbawić...
        • full_marks Re: Miller szefem SLD, Czarzasty gensekiem 15.10.11, 10:01
          > Czarzasty kojarzy się jednoznacznie z aferą łapówkową, nie tylko ja tak uważam,
          > ale i większość normalnych ludzi, i on ma "wyciągnąć" z dna SLD, dowcip
          > roku, Ty to potrafisz mnie rozbawić.

Kojarzy Ci się....w związku z tzw. aferą Rywina i raportem Ziobry o związku propozycji korupcyjnej z grupą "trzymającą władzę" w tym i Wł.Czarzastego....
          Włodzimierzowi Czarzastemu w związku z tą sprawą nie zostały nigdy przedstawione żadne zarzuty.

W moim poprzednim poście nie pisałem o mojej sympatii do Czarzastego,pisałem jedynie,że przedstawił interesującą propozycje odnośnie wyborów na szefa SLD. Nic więcej nie mówiłem.
          Dlatego nie rozumiem Twojego rozbawienia.
          • kzet69 Re: Miller szefem SLD, Czarzasty gensekiem 15.10.11, 10:11
            Ja sądzę że propozycja Czarzastego odnośnie prawyborów to zasłona dymna dla gawiedzi, co by nie mówić, Czarzasty był zawsze bardzo skuteczny i prawie zawsze pozostawał w cieniu (poza aferą Rywina oczywiście). Jest też mistrzem nie pozostawiania po sobie śladów i zabezpieczania tyłów.
      • kzet69 Re: Miller szefem SLD, Czarzasty gensekiem 15.10.11, 09:50
        Realizacja takiego scenariusza dowodziłaby tylko że za politycznym harakiri Napieralskiego stała Ordynacka, która umyślnie wpędziła Grzesia w tak sromotna klęskę...
        • remez2 Re: Miller szefem SLD, Czarzasty gensekiem 15.10.11, 09:52
          kzet69 napisał:

> Realizacja takiego scenariusza dowodziłaby tylko że za politycznym harakiri Nap
          > ieralskiego stała Ordynacka, która umyślnie wpędziła Grzesia w tak sromotna klęskę...
          Masz rację, chociaż nie tylko oni.

• kzet69 Re: Miller szefem SLD, Czarzasty gensekiem 15.10.11, 09:57
            I tu mi się nasuwa ciekawostka, zaraz po zarejestrowaniu list Palikota, u mnie w terenie ludzie z Ordynackiej robili do nas podchody sondowali naszą determinację, sugerowali jakieś formy współpracy, myśmy takie oferty odrzucili, chociaż rozmawialiśmy o tym, ale doszliśmy do wniosku że jesteśmy politycznymi amatorami i jakakolwiek forma współpracy z tymi starymi wyjadaczami jest zbyt dla nas niebezpieczna.
            • remez2 Re: Miller szefem SLD, Czarzasty gensekiem 15.10.11, 10:06
              kzet69 napisał:

> I tu mi się nasuwa ciekawostka, zaraz po zarejestrowaniu list Palikota, u mnie
              > w terenie ludzie z Ordynackiej robili do nas podchody sondowali naszą determina
              > cję, sugerowali jakieś formy współpracy, myśmy takie oferty odrzucili, chociaż
              > rozmawialiśmy o tym, ale doszliśmy do wniosku że jesteśmy politycznymi amatoram
              > i i jakakolwiek forma współpracy z tymi starymi wyjadaczami jest zbyt dla nas n
              > iebezpieczna.
              Faktem jest, że "Ordynacka" to nie tylko Wł. Czarzasty ale sądzę, że nie popełniliście błędu. :-)
              • honeyr Re: Miller szefem SLD, Czarzasty gensekiem 15.10.11, 12:39
                Nie przesadzajmy z teoriami spiskowymi. Choć ta pewnie zyska rozgłos, bo pobrzmiewa w niej tradycyjna niechęć Czerskiej do Ordynackiej, sygnalizująca nawet gotowość uznania Napieralskiego za ofiarę, a nie sprawcę klęski SLD - po to tylko, by po GN dokopać teraz Czarzastemu i innym. Niespecjalnie w to wierzę :)
                • remez2 Re: Miller szefem SLD, Czarzasty gensekiem 15.10.11, 13:04
                  honeyr napisał:

> Nie przesadzajmy z teoriami spiskowymi. Choć ta pewnie zyska rozgłos, bo pobrzm
                  > iewa w niej tradycyjna niechęć Czerskiej do Ordynackiej, sygnalizująca nawet go
                  > towość uznania Napieralskiego za ofiarę, a nie sprawcę klęski SLD - po to tylk
                  > o, by po GN dokopać teraz Czarzastemu i innym. Niespecjalnie w to wierzę :)
                  Nie takiego nie napisałem. Po prostu są ludzie od których nie kupuje się używanego samochodu.
                  PS - do Czerskiej mam z mojej wsi równie daleko co do Buenos Aires. :-)

-----------------------
                  • honeyr Re: Miller szefem SLD, Czarzasty gensekiem 15.10.11, 16:53
                    od polityków na pewno używanego samochodu nie należy kupować :)
    • haen2010 Daj spokój 15.10.11, 09:56
      Oluś swego Kalisza wyznaczył. Ten jeszcze ma szansę uciec od kremacji. Nikogo innego nie widać, chociaż ludzie Grześka podobno jeżdżą po delegatach i opijają kandydaturę posła Aleksandrzaka. To jedyni poważni konkurenci.
      • full_marks Re: Daj spokój 15.10.11, 10:03
        Było by bardzo źle gdyby Oluś wyznaczał czy namaszczał kandydata na szefa SLD.
        • haen2010 Re: Daj spokój 15.10.11, 10:07
          Na bezrybiu i rak ryba. Taki Miller to nawet nie kijanka w żabim skrzeku. Wynik wyborczy - jedna nędza.
    • grek.grek Re: Miller szefem SLD, Czarzasty gensekiem 15.10.11, 10:26
      Kalisz na czele, to jest zgon SLD. na szczęście gostek nie ma kompletnie serca do żmudnej partyjnej roboty i zadowoli się mlaskaniem i siorbaniem po telewizjach i radyjkach - ludzie to uwielbiają. jaki Kalisz miałby mandat społeczny ? w Wawie dostał mniej [procentowo] niż Napieralski w Szczecinie.

jeśli ci dwaj chcą utrzymać SLD w kupie i odrzucą koalicję z PO i ew.spiknięcie z wyRUCHanymi, to lepsza to niż kapitulacja i w efekcie POPiS forever.

prawda jest taka, ze nie ma świętych, każdy od 89 się przyczynił do tych 8 % - Oluś swoim lizaniem czarnych i rózowych, Miller swoją arogancją, Cimoszewicz swoim tchórzostwem i ci-powatością, Kalisz swoim olewnikowactwem, Olejniczak swoją miałkością. nie ma świętych.

pytanie - kto ma jeszcze chęć, ambicję i wiarę, ze SLD może jeszcze się odbić od tego dna. kto może pociągnąc za sobą doły.

i kto nie ma dokąd sp,pierzać - Miller nie ma dokąd, Ozonowi służyć nie będzie, bo mu honor nie pozwoli, a PO sama go nie zechce. a on ma jeszcze polityczną ochotę, choćby do utarcia nosa tym, co go już złożyli do trumny.

on nie chce odchodzić jako polityk przegrany, chce odnieść jeszcze killka spektakularnych zwycięstw i dopiero wtedy wstać od stolika. ma dużo energii, przynajmniej tak wygląda. podejrzewałem, ze razem z Olusiem chce SLD wykończyć, ale tak być nie musi wcale.

kto w SLD nauczyl się czegoś na własnych błędach ? Oluś boi się o swoją legacy - nie chce być przegrany, a dzisiaj szefowanie SLD grozi porażką. Cimoszewicz zostawi partię przy pierwszej okazji, bo to bez jaj jest hamlecik prowicjonalny, wieczna "wielka nadzieja białych". zagrałby bosko i wygrał 5:0, ale mu się nie chce - taaa... Olejniczak - gimme fukin break... Piekarska, Kalisz - bez jaj...

niech się ci dwaj łapią, zatem. byle szybko. i Napieralskiego nie ma co skreślać. ma czas na wyciągnięcie wniosków, przemyślenia, naukę, wydoroślenie, co - jeśli da efekt - może oznaczać nadzieje, ze w zestawieniu z sympatyczną powierzchownością i pewnym talentem do gier wewnętrznych, będzie z niego za parę lat wytrawny polityk.
      • full_marks Re: Miller szefem SLD, Czarzasty gensekiem 15.10.11, 10:35
        > prawda jest taka, ze nie ma świętych, każdy od 89 się przyczynił do tych 8 % -
        > Oluś swoim lizaniem czarnych i rózowych, Miller swoją arogancją, Cimoszewicz sw
        > oim tchórzostwem i ci-powatością, Kalisz swoim olewnikowactwem, Olejniczak swoj
        > ą miałkością. nie ma świętych.

Masz rację,zapomniałeś jeszcze o Borowskim.
        Myślę,że w tej chwili tylko Miller może ich "przeprowadzić przez Morze Czerwone"
        Co nie oznacza,że jestem super entuzjastą Millera,nie widzę jednak nikogo innego,który nadaje się na te trudne czasy.
        • grek.grek Re: Miller szefem SLD, Czarzasty gensekiem 15.10.11, 10:47
          fakt, Marks,i o Nałęczu też zapomniałem. a to przeca żigolaki polityczni wprost modelowi.

jeśli potraktować rzecz jak sztafetę, to SLD jest na końcu stawki, przed nami wiraż i trzeba wystawić kogoś, kto nie tylko umie biegać po zewnętrznej, ale i umie w tym położeniu nadrobić. cięzka sprawa, i moim zdaniem kluczow jest pytanie o intencje : kto chce stanąć na czele, żeby sprzedać SLD i dzięki temu załapać się do PO albo Ruchawki, a kto naprawdę chce ocalenia Sojuszu jako samodzielnej partii.
    • agnostic5 Re: Miller szefem SLD, Czarzasty gensekiem 15.10.11, 10:26
      SLD za 4 lata wypada poza Sejm.

Killer Miller, awanturnik iracki, odpowiedzialny za tajne więzienia CIA nie ma prawa być kimkolwiek w polskiej polityce.
      • grek.grek Re: Miller szefem SLD, Czarzasty gensekiem 15.10.11, 10:48
        pie,przysz o tych więzieniach, jakbyś trzymał z terrorystami... a może trzymasz, co ?
        • agnostic5 Re: Miller szefem SLD, Czarzasty gensekiem 15.10.11, 11:32
          W Stanach nie można przetrzymywać ludzi bez wyroku i ich torturować, dlatego Amerykanie robią to poza Stanami.
          Wytłumacz ludziom, co Irak maił wspólnego z atakiem na WTC i dlaczego rozpętano iracką awanturę. Jak odpowiesz- to pogadamy.
          • grek.grek Re: Miller szefem SLD, Czarzasty gensekiem 15.10.11, 11:52
            i są dowody, że w Polsce ?

nie muszę niczego tlumaczyć, bo nie o to chodzi, o czym gęgasz. awanturę rozkręcili Amerykanie i kluczowa kwestia brzmiała wtedy i brzmi dzisiaj tak samo : iść z nimi, czy iść przeciw nim ?

Francuzi, Niemcy i Rosjanie byli przeciw. bo są tacy moralni i porządni ? nie, kruca, bo mieli miliardowe interesy z Saddamem.

Amerykanie dopiero interes zamierzali zrobić.

Polska nie miała interesów, ale mieć mogła idąc z Amerykanami. wybór był dość prosty.

ofk, można było stać z boku i w ogole nie uczestniczyć, ale czyśmy palcem robieni, czy co, zeby moralizować zza płota ?
    • damakier1 Re: Miller szefem SLD, Czarzasty gensekiem 15.10.11, 10:49
      Właściwie to juz nie ma żadnego znaczenia. Sytuacja SLD jest najlepszą ilustracją powiedzenia: jak nie kręcisz, dupa z tyłu.
      • remez2 Re: Miller szefem SLD, Czarzasty gensekiem 15.10.11, 11:00
        Schadenfreude ist die schönste Freude.
        • kzet69 Re: Miller szefem SLD, Czarzasty gensekiem 15.10.11, 11:05
          Ale przyznasz że Miller jako szef SLD to jego całkowite zamknięcie na młodzież i zabetonowanie się w wymierającym post-PZPR-owskim elektoracie? Czyli trwanie na granicy progu wyborczego.
          • remez2 Re: Miller szefem SLD, Czarzasty gensekiem 15.10.11, 11:21
            kzet69 napisał:

> Ale przyznasz że Miller jako szef SLD to jego całkowite zamknięcie na młodzież
            > i zabetonowanie się w wymierającym post-PZPR-owskim elektoracie? Czyli trwanie
            > na granicy progu wyborczego.
            Szczerze mówiąc nie potrafię odpowiedzieć na Twoje pytanie. Musiałbym znać cele i środki. Strategię i taktykę.
            PS - nasuwa ni się daleka (nawet bardzo daleka) analogia - brytyjczycy wybrali Churchilla na czas II WŚ zmieniając go natychmiast po jej zakończeniu. Klasyka pragmatyzmu.

• kzet69 Re: Miller szefem SLD, Czarzasty gensekiem 15.10.11, 11:31
              Pamiętaj, że Churchill powrócił w latach 50 na stanowisko premiera i poniósł klęskę, stał sie ofiarą własnej legendy...
              • remez2 Re: Miller szefem SLD, Czarzasty gensekiem 15.10.11, 11:40
                kzet69 napisał:

> Pamiętaj, że Churchill powrócił w latach 50 na stanowisko premiera i poniósł kl
                > ęskę, stał sie ofiarą własnej legendy...
                Czyli jeden błąd łatwy do uniknięcia. :-)

• full_marks Re: Miller szefem SLD, Czarzasty gensekiem 15.10.11, 11:15
          remez2 napisał:

> Schadenfreude ist die schönste Freude.

Wcale mnie to nie dziwi.
          • remez2 Re: Miller szefem SLD, Czarzasty gensekiem 15.10.11, 11:23
            full_marks napisał:

> remez2 napisał:
            >
            > > Schadenfreude ist die schönste Freude.
            >
            > Wcale mnie to nie dziwi.
            Mnie szczerze mówiąc też nie. :-)
        • damakier1 Re: Miller szefem SLD, Czarzasty gensekiem 15.10.11, 16:49
          Schadenfreude ist die schönste Freude.

Aż tak to się nie cieszę, ale lekka satysfakcja jest;)
      • honeyr Re: Miller szefem SLD, Czarzasty gensekiem 15.10.11, 12:32
        > Właściwie to juz nie ma żadnego znaczenia. Sytuacja SLD jest najlepszą ilustrac
        > ją powiedzenia: jak nie kręcisz, dupa z tyłu.

Tak, choć dupa ta może być jako tako przyodziana do pochówku (w przypadku Millera i Czarzastego) lub goło i bezradnie rozpaczliwa, a mamiąca młodych pozłotką lekkich obyczajów (w przypadku Olejniczaków). Tak czy inaczej, SLD odchodzi w przeszłość.
        SLD Kwaśniewskiego i Olejniczaka zachodziłoby cały czas Palikota od prawej strony, co byłoby mało strawne. Skoro w Polsce zlikwidowano lewicę, to po co utrzymywać pozory.

Znakiem zapytania byłby tylko duet Kalisz+Piekarska. Im mogłoby się udać. W związku z czym szansy pewnie nie dostaną.
    • zygfryddezgryz Re: Miller szefem SLD, Czarzasty gensekiem 15.10.11, 11:08
      Wszystko wskazuje że w SLD toczy się pojedynek dwóch opcji, jedna reprezentowana przez Kalisza, Olejniczaka, Cimoszewicza i Kwaśniewskiego ma poparcie Gaz.Wyb i zawsze miała, to opcja zbliżenia z PO wejścia do koalicji rządowej , druga to opcja reprezentowana przez Czarzastego i Millera, pójście własną drogą i przywrócenia do łask starych betonowych komuchów, tej opcji nigdy Gaz.Wyb nie popierała i nie poprze ( ciekawe czy to nie kara za nieudane geszefty z czasów "afery Rywina"). Obie opcje łaczy jedno chęć pojechania Napieralskiego który co by nie mówić czasami prowadził kiepska politykę i kiepską kampanię wyborczą ale na pewno była ona niezależna od zaleceń myslicieli z Czerskiej. Ciekawe że Ci którzy teraz tak chętnie krytykuja Napiealskiego w czasie kampanii pozostawili go samenu sobie... kampanię sabotował Cimoszewicz, olewał Kalisz i Kwaśniewski....
      Wyznanie ETTA2: Jak cię to interesuje, to myję kible Palikotowi i poczytuję to sobie za wielki zaszczyt.
      • grek.grek Re: Miller szefem SLD, Czarzasty gensekiem 15.10.11, 11:21
        i tego wlaśnie zabrakło Napieralskiemu - wyjścia i powiedzenia tym Kwaśniewskim, Kaliszom i Cimosziewczom z ich GazWybem : albo pomagajcie, albo spier,jcie. jakby raz się wpienił, rzucił mięsem i wziął z kopyta to całe towarzystwo robiące go na murzyna, to może i dalej by mu dpę obrabiali, ale już po cichu, a w oczach wyborców pokazałby się jako facet z charakterem. to był jego błąd, większy niż kabanos i salonka w PKP, a nawet niż panna ze stanikiem z numeru 24 na liście w jakimś Pipidówku.
        • full_marks Re: Miller szefem SLD, Czarzasty gensekiem 15.10.11, 11:27
          grek.grek napisał:

> i tego wlaśnie zabrakło Napieralskiemu - wyjścia i powiedzenia tym Kwaśniewskim
          > , Kaliszom i Cimosziewczom z ich GazWybem : albo pomagajcie, albo spier,jcie. j
          > akby raz się wpienił, rzucił mięsem i wziął z kopyta to całe towarzystwo robiąc
          > e go na murzyna, to może i dalej by mu dpę obrabiali, ale już po cichu, a w ocz
          > ach wyborców pokazałby się jako facet z charakterem. to był jego błąd, większy
          > niż kabanos i salonka w PKP, a nawet niż panna ze stanikiem z numeru 24 na liśc
          > ie w jakimś Pipidówku.

To prawda Grek,był za miękki za delikatny.Kalisza miał wypieprzyć zaraz po tym jak zaczął szyć z Palikotem.
          Na wieść o tym,że Olek będzie popierał lewicę przed wyborami,pisałem,że lepiej będzie jak Kwaśniewski będzie siedział cicho,gdyż jego poparcie nie przysłuży się SLD.
        • czan-dra Re: Miller szefem SLD, Czarzasty gensekiem 15.10.11, 11:27
          Czyli Napieralski był cacy, tylko oni źli, niedobrzy i oszukańczy, co on takiego zrobił, że tak bronicie tę miernotę, co występ to plama, ?myślał? że powtórzy co najmniej wynik z kampanii prezydenckiej, a tu wyborcy zrobili mu kuku, po prostu nie miał pomysłu na wybory, i to się zemściło...
          • full_marks Re: Miller szefem SLD, Czarzasty gensekiem 15.10.11, 11:35
            czan-dra napisał:

> Czyli Napieralski był cacy, tylko oni źli, niedobrzy i oszukańczy, co on takieg
            > o zrobił, że tak bronicie tę miernotę, co występ to plama, ?myślał? że powtórz
            > y co najmniej wynik z kampanii prezydenckiej, a tu wyborcy zrobili mu kuku, po
            > prostu nie miał pomysłu na wybory, i to się zemściło...

Nie był ani taki wspaniały,ani tak zły jak piszesz.
            Sukces lubi mieć wielu ojców,porażka zwykle jest sierotą.
    • fractale Re: Miller szefem SLD, Czarzasty gensekiem 15.10.11, 11:27
      To pewnie wrzuta zaprzyjaźnionej redakcji. Postrasz i spieprzaj;)

Jednak ja byłbym zachwycony takim rozwiązaniem. Chciałbym zobaczyć jak spece - zwłaszcza publicystyczni -od IV RP, rewolucji moralnej, afery Rywina bronią niezależności SLD w ramach frontu antytuszczego. Siostry Karnowskie już się pochyliły nad losem Grzesia i spółki.
    • agnostic5 Re: Miller szefem SLD, Czarzasty gensekiem 15.10.11, 11:38
      Najpierw ministrant, potem pies łańcuchowy Moskwy, a później Waszyngtonu. Takije polskije liewyje
    • czan-dra Re: Miller szefem SLD, Czarzasty gensekiem 15.10.11, 12:12
      Czytając posty tu zamieszczane, dochodzę do wniosku, że,
      po pierwsze primo, ta przegrana to spisek,
      po drugie primo, za tym stoją, Ordynacka, Gazeta Wyborcza, Kwaśniewski, Miller, Zarząd kopalni, bo go tam wrzucił, i dalej jak zwykle cykliści, żydzi mańkuci, salonka w pociągu, kiełbasa "kabanos", i ta co biust pokazała, no i ja, bo mi za to płacą niemało, ale zawszeć, 17,40 od postu pieszo nie chodzi...
      • full_marks Re: Miller szefem SLD, Czarzasty gensekiem 15.10.11, 12:16
        po drugie primo, za tym stoją, Ordynacka, Gazeta Wyborcza, Kwaśniewski, Miller,
        > Zarząd kopalni, bo go tam wrzucił, i dalej jak zwykle cykliści, żydzi mańkuci,
        > salonka w pociągu, kiełbasa "kabanos", i ta co biust pokazała, no i ja, bo mi
        > za to płacą niemało, ale zawszeć, 17,40 od postu pieszo nie chodzi...

Zapomniałeś wymienić siebie i oparu innych z FK,macie również udział w porażce SLD.
        • czan-dra Re: Miller szefem SLD, Czarzasty gensekiem 15.10.11, 12:23
          Przeczytaj post do końca, tam wymieniłem siebie, wydaje mi się że mnie przeceniasz, choć z drugiej strony, to miłe, że mam taki dar oddziaływania na ludzi...
          • full_marks Re: Miller szefem SLD, Czarzasty gensekiem 15.10.11, 12:27
            czan-dra napisał:

> Przeczytaj post do końca, tam wymieniłem siebie, wydaje mi się że mnie przeceni
            > asz, choć z drugiej strony, to miłe, że mam taki dar oddziaływania na ludzi...

Mam nadzieję,że trochę znasz się na żartach.
            • joannabarska Re: Miller szefem SLD, Czarzasty gensekiem 15.10.11, 12:57
              Czarzasty jest wybitnie inteligentny. Widze go i na szczycie..

"Ci, którzy przemawiają w imieniu Boga, powinni pokazać listy uwierzytelniające." (JULIAN TUWIM)
      • remez2 Re: Miller szefem SLD, Czarzasty gensekiem 15.10.11, 13:07
        Już Ci pisałem - 3,20.
        PS - ukłony od autora "Szajby".
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka