Dodaj do ulubionych

Deski z framugi

19.10.11, 14:23
1997 r. - po zwycięstwie koalicji AWS poseł Piotr Krutul (AWS), bez porozumienia z innymi klubami, powiesił krzyż w sali sejmowej w noc poprzedzającą inauguracyjne posiedzenie. Podczas wieszania zachwiał się i oberwał framugę drzwi. Powieszenie krzyża wywołało oburzenie posłów SLD.
Tyle historia.
Czy ktoś wie dlaczego listwy z framugi się rozleciały? Może macie link do filmu jak wyglądało to wandaliczne wydarzenie? Bardzo jestem ciekaw dlaczego posłowie nie przygotwali drabiny itd.
Obserwuj wątek
    • yest.ok Re: Deski z framugi 19.10.11, 14:24
      Znalazłem tylko pojedyńczy kadr z filmu.
      bi.gazeta.pl/im/0/7448/z7448550X,1997-r----po-zwyciestwie-koalicji-AWS-posel-Piotr.jpg
    • bling.bling Re: Deski z framugi 19.10.11, 14:31
      i to jest temat o czym?
    • Gość: kalka Re: Deski z framugi IP: *.as13285.net 19.10.11, 14:38
      juz sie mialam czepic : desek z framugi,, ale ppomyslalam, ze pewnie wiesz, ze to nie oscieznica i listwy byly.
      moze wiec nie ma sensu ogladac jak pan piotr wisi (na czym by nie wisial) tylko zapytac kto go zdjal badz czy sam spadl.

• yest.ok Re: Deski z framugi 19.10.11, 14:56
        Pracujesz w hurtowni stolarskiej. To powiedz mi, czemu te ościeżnice takie słabe są.
        • Gość: kalka Re: Deski z framugi IP: *.as13285.net 19.10.11, 15:22
          a skad, ja jestem starej daty i hurt furt mnie nie obchodzi jako i stolarka na zamowienie tez skadinad.
          wiec wiem se z doswiadczenia budowlanego. podobnie o wiazaniach cegiel w ukladach kominowych.
          do rzeczy jednak,
          slabe sa bo framugi wlasnie czyli lstwy ozdobne osiceznicy.
          tak se mysle w dalszym ciagu, ze stara dobra stolarke sejmowa ( pewnie ze spoldzielni Lad) sprzedano gdzie na parkiet w palacu i zastapiono fiksowana na pianke imitacje drewna.
          nie ma sie co dziwic , ze sie uklekla pod ciezarem z AWS-u pana.
    • mjot1 A może... 19.10.11, 19:58
      A może dzielnego (i jak się okazało gruboskórnego) Kurtula Opatrzność starała się jakoś delikatnie napomnieć...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka