wkkr 15.11.11, 17:13 miejmy nadzieje że sprawca zostanie osądzony uczciwie. wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,10648027,Jest_sledztwo_ws__policjanta__ktory_kopal_demonstranta.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zoil44elwer Re: Jest śledztwo 15.11.11, 17:19 Już to widzę jak skopany przez tajnego policjanta zgłosi się do prokuratury.Po co,po następne razy znacznie dotkliwsze niż kopy? Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Nawet go nie spisali? 15.11.11, 17:22 Myślałem że skopany człowiek został aresztowany wraz z innymi kibolami. Nic nie rozumiem. To po co go właściwie ten tajniak zaatakował i tak dotkliwie pobił skoro go nawet nie spisał..... Odpowiedz Link Zgłoś
neoretronick Ten skopany to ..... 15.11.11, 17:24 Ten skopany to też policjant, to były przecież tylko ćwiczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
neoretronick A po co dowody .... 15.11.11, 17:57 ... wyciągam wnioski tak jak ty, korzystając z różnych przekazów. Nawet na FK jest wiele postów sugerujących, że policja zrobiła sobie ćwiczenia. Skoro temu wierzyć to i ta sytuacja mogła być symulowana, nieprawdaż ? jeden jako model, drugi jako stróż prawa ( po cywilnemu ) i dla grozy sytuacji jeszcze jeden w umundurowaniu. Przecież go ani nie spisali, ani nie zatrzymali. Rozpłynął się bez wieści z czerwoną plakatówką na nosie. No wiesz, do różnych absurdalnych wniosków można dojść. PS. Nie, tam nie pracuję i nie mam zamiaru tam pracować. Znam się jedynie troszkę na prawie. Policja na forach nie pisuje, a jedynie czyta i wyciąga odpowiednie wnioski, jeśli wyciąga. Tak sądzę. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: A po co dowody .... 15.11.11, 22:42 Absurdalny wniosek:Wojna w Iraku czy w Afganistanie to najlepszy poligon dla polskiego żołnierza!!Wielu polityków i generałów tak mówiło.Jedna polityczna głowa bredziła o polowaniach podczas których komandosi ćwiczą,co? Dla policji demonstracje to trening w realnych warunkach który zaowocuje w czasie stanu wyjątkowego? Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Nawet go nie spisali? 15.11.11, 17:24 Skopany który wcześniej walna kogoś cegła się ukrywa i modli aby sprawa przycichła. Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Masz jakieś dowody ma poparcie swojej tezy? 15.11.11, 17:26 Na twoim miejscu uważał bym bo jak facet sie dowie to wytoczy tobie proces o zniesławienie. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Nawet go nie spisali? 15.11.11, 17:29 wkkr napisał: > Myślałem że skopany człowiek został aresztowany wraz z innymi kibolami. > Nic nie rozumiem. > To po co go właściwie ten tajniak zaatakował i tak dotkliwie pobił skoro go naw > et nie spisał..... Niech Bogu dziękuje że nie zabrali go na komisariat,nomen omen na JEZUicką.Mógłby zostać następnym G Przemykiem. Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 A w sprawie tych co bili policjantów? 15.11.11, 17:37 To już Cię nie obchodzi. A ja uważam, że strzelać trzeba było do s... synów, a nie kopać. M. Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Łamanie prawa przez policjanta na słuzbie 15.11.11, 17:45 to bardzo poważna sprawa. Co do awanturujących się kiboli oraz niemieckiego lewactwa a takze tych którzy blokowali marszałkowską wyraziłem swoją dezaprobatę nie raz i nie dwa na łamach tego forum. Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Kibole i lewaki mogą 15.11.11, 17:54 bić kogo popadnie. Policjant ma dać się potulnie bić. Bo tno nie ludzie, nie mają rodzin, cyborgi jakieś. I tak podziwiam zimną krew policjantów, bo ja bym s.....syna zastrzelił. M. Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 A kibol nie? 15.11.11, 19:26 Choć za to mu nie płacą. Jesteś obłudny. Ciekawy jestem, jak byś Ty był policjantem? Oczywiście zachowałbyś spokój i nadstawiał drugiego policzka? Bo ja nie ukrywam. Być może bym zatłukł s.....syna. Dlatego nigdy bym nuie został policjantem. M. Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Twoim zdanie młamaie prawa przez policjanta to 15.11.11, 19:32 nic takiego? Widzisz ja jestem państwowcem i w głowie mi się nie mieści że funkcjonariusz państwa może prawo łamać! To jest niewyobrażalne! ======= Ty mi zarzucasz obłudę a ja tobie brak wyobraźni. Jestem ciekaw co byś mówił gdyby to ciebie przypadkiem za cel wziął taki policjant..... == Ja też do policji nigdy bym nie poszedł - zawsze przyjmował bym założenie że wszyscy są niewinni. Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 I taki "panstwowiec" biłby policjanta? 15.11.11, 19:36 Ja pytam, czy policjanta wolno bić? A jak jest w USA? Tam policjant w obronie własnej wyciąga spluwę i strzela. Jemu nie płacą za to żeby jakiś zwyrodnialec go bił. Inna sprawa, że poziom naszej policji nie jest zbyt wysoki. Ale to są tylko ludzie i podlegają emocjom, "państwowcu" M. Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Co ty wypisujesz? 15.11.11, 19:44 Ja na nikogo reki nie podniosę! Ostani raz to ja się biłem w 25 lat temu! Jestem tak daleko od przemocy jak się tylko da! ======= marynarzu co innego obrona własna, obrona ładu, prawa, słabszych , mienia itd. W takie sytuacji policjant ma obowiązek interweniować i używać stosownych do sytuacji środków. A co innego dopaść i sprać człowieka który oporu nie stawia. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: A w sprawie tych co bili policjantów? 15.11.11, 17:49 mariner4 napisał: > To już Cię nie obchodzi. A ja uważam, że strzelać trzeba było do s... synów, a > nie kopać. > M. Tak jak ZOMO na Wujku? Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Pomyśl że to ty byś sie znalazł na linii strzału 15.11.11, 18:24 Człowiek którego potraktował gazem i butem tajny policjant nie został nawet spisany. Skoro popełnił zbrodnię godną twoim zdanie kuli w łeb to dlaczego po zagazowaniu, skopaniu i powaleniu na ziemię został przez policjantów puszczony wolno? Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Ja bym się nia znalazł na linii strzału 15.11.11, 19:33 Bo nie pchałbym się tam gdzie jest rozróba. Oczywiście bym nie strzelał, bo to tylko wq.... na to bydło przeze mnie przemawia. Ale wątpię, czy pomógłbym kibolowi skatowanemu przez kogokolwiek. Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Re: Ja bym się nia znalazł na linii strzału 15.11.11, 19:52 mariner4 napisał: > Bo nie pchałbym się tam gdzie jest rozróba. =========== Nie musisz chodzić. W pewnej wiosce pod warszawą 80 letni dziadek został o 6 rano rzucony na betonowy chodnik w piżamie i z rozciętą głową przeleżał tak 2 godziny do czasu gdy policjanci zorientowali się że pomylili adresy..... =========== Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Re: Ja bym się nia znalazł na linii strzału 15.11.11, 19:53 kontakt24.tvn.pl/temat,szukali-narkotykow-poturbowali-staruszkow,94561.html Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Sytuacje nieporównywalne 16.11.11, 08:09 Policjanci, którzy tak tych staruszków potraktowali nie byli sprowokowani. Trudno jednak się dziwić policjantom, którzy "wyszli z nerw" 11.11 Kiedy dzieją się takie rzeczy, trudno o wersal. Policja jest na niskim poziomie profesjonalnym. Często policjanci to zwykli deresiarze, tyle że w mundurach. Ale widziałem tych zamaskowanych bandytów jak zwyczajnie chcieli zabić, lub ciężko zranić policjantów. Policja powinna mieć prawo do obrony własnej, nawet z użyciem broni. M. Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Ja o tym wiem 15.11.11, 20:20 Ale zadziwia mnie rozgrzeszanie bicia policjantów. Rzucanie kostką brukową, płytą chodnikową może zabić. To już nie jest akt chuligaństwa. To jest wręcz usiłowanie zabójstwa, lub ciężkiego uszkodzenia ciała. Policjant wtedy POWINIEN mieć prawo samoobrony nawet z użyciem broni. M. Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Nikt rozsądny nie rozgrzesza bicia policjantów 15.11.11, 20:45 agresji nic nie usprawiedliwia. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Nikt rozsądny nie rozgrzesza bicia policjantó 16.11.11, 14:40 wkkr napisał: > agresji nic nie usprawiedliwia. Na FK jest wielu "rozsądnych" którzy rozgrzeszają bandyckie zachowania policjantów! Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Ja bym się nia znalazł na linii strzału 15.11.11, 23:03 Ostatnio Antanta "myli" się często.A będzie częściej.Czarzasty opowiadał jak wpadli do jego domu,rzucili wszystkich na podłogę,nawet dzieci,skuli i trzymali pod lufami długiej broni.Nawet SB tak nie robiło.A w czasie okupacji Niemcy nie wyłamywali drzwi,nie rzucali domowników na glebę,nie skuwali dzieci,nie trzymali ich na muszce jak Czarzastego z komentarzami:rusz k....głową a ci ją odstrzelimy.... Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Pomyśl że to ty byś sie znalazł na linii strz 15.11.11, 22:53 Frajer sie nawinął to dostał z glana parę razy.Czy popełnił przestępstwo lub wykroczenie nieważne.Tajniak miał pecha,ktoś TO nagrał.Śmiem przypuszczać gdyby to nagranie nie zostało opublikowane na Youtube,ofiara skarżąca się na tajniaka w prokuraturze,oskarżona by była o wcześniejszą napaść na funkcjonariusza.Ci oznakowani policjanci byli by świadkami? Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz Jest śledztwo ale kto kłamie? 15.11.11, 18:25 - Prokuratura Rejonowa Warszawa-Śródmieście wszczęła śledztwo w sprawie przekroczenia uprawnień przez funkcjonariusza i spowodowania przez niego obrażeń ciała przez demonstranta - powiedziała rzeczniczka Prokuratury Okręgowej w Warszawie Monika Lewandowska. Dodała, że wciąż nie ustalono tożsamości pokrzywdzonego. Prok. Lewandowska apeluje, by zgłosił się on do prokuratury. Chodzi m.in. o kwalifikację prawną czynu policjanta - jeśli mężczyzna odniósłby obrażenia naruszające czynności organizmu na czas powyżej 7 dni, policjantowi mogłoby grozić do 5 lat więzienia. wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,10648027,Jest_sledztwo_ws__policjanta__ktory_kopal_demonstranta.html Tak jak przypuszczałem Juz został osadzony i skazany. Kto zapyta ktoś naiwnie? Oczywiście ten napadniety przez policjanta sadystę. Jednym z trzech osadzonych i skazanaych jest własnie ofiara brutalnego ataku policjanta-zwyrodnialca. Prosze mnie nie pytac na podstawie czyich zeznań brutlanie pobity został skazany... NURNI184818 | 14.11.2011 19:02 zascianek.salon24.pl/363397,szukamy-bandyty Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Totalny burdel informacyjny 15.11.11, 19:33 teraz to już zupełnie nic nie wiadomo. Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz Rzeczniczka może nie kłamać ponieważ 15.11.11, 19:52 nie musi znać personaliów wszystkich skazanych, zatrzymanych itp. W tym sensie oboje mogą mówić prawdę. Podobno jednak wczoraj Polsat przeprowadził wywiad chyba właśnie z tym człowiekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: Jest śledztwo 15.11.11, 20:07 No w morde jerzA-a policji mówimy STOP. Serio, takiej policji mam dość. Kamienie rzucały się same, samochody uczestniczyły w samozapłonie, policjantów obrażali/bili 'tajniacy'. I nagle, jakaś menda/ mało ważne, czy z ministerstw, czy mediów/ : jest śledztwo. :( Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr ???? 15.11.11, 20:54 Moim zdaniem Policja generalnie spisała się dobrze. pojedyncze, skandaliczne przypadki nadużyć powinny wyjaśnić prokuratura i sąd. ==== Polska jest państwem prawa i wszyscy są zobowiązani je przestrzegać. Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr co ty mówisz? 16.11.11, 14:16 nie rozumiem czego ty oczekiwałaś? Że rozstrzelają kibolstwo? Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: co ty mówisz? 16.11.11, 14:24 Niczego nie oczekiwałam, serio serio. Widzisz to jest tak, ciągłość pokoleń? Niestety, zaburzyliśmy to. Ja pamiętam, jak lat ponad trzydzieści temu, tajniacy milicyjni potrafili zgromadzenie poprowadzić w inną stronę, taki myk:) A Tu psińco. Ja się nie dziwię, jakie kierownictwo, takie działania policji:( Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Policja nie jest od tego by być łagodna czy agresy 15.11.11, 20:54 policja jest od tego by przestrzegano prawa. Dotyczy to wszystkich obywateli - także policjantów. Odpowiedz Link Zgłoś
lump-1 Re: Policja nie jest od tego by być łagodna czy a 15.11.11, 20:58 wkkr napisał: > policja jest od tego by przestrzegano prawa. Dotyczy to wszystkich obywateli - > także policjantów. W tym celu czasami zgodnie z prawem łamie prawo obowiązujące "zwykłych" obywateli. Policja stała się "chłopcem do bicia"- wszyscy na niej psy wieszają. Reaguje źle, nie reaguje źle. Odpowiedz Link Zgłoś
neoretronick Re: Policja nie jest od tego by być łagodna czy a 15.11.11, 21:10 wkkr napisał: > policja jest od tego by przestrzegano prawa. Dotyczy to wszystkich obywateli - > także policjantów. Człowieku to nie tak, policja jest przede wszystkim od egzekwowania prawa środkami jakie przewiduje ustawa, a ustawa przewiduje w sytuacji niepodporządkowania się wymuszenie odpowiedniego zachowania przez zastosowanie środków przymusu bezpośredniego nawet z użyciem broni palnej. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Policja nie jest od tego by być łagodna czy a 15.11.11, 23:09 neoretronick napisał: > wkkr napisał: > > policja jest od tego by przestrzegano prawa. Dotyczy to wszystkich obywat > eli - > > także policjantów. > > Człowieku to nie tak, policja jest przede wszystkim [b]od egzekwowania prawa [/ > b]środkami jakie przewiduje ustawa, a ustawa przewiduje w sytuacji niepodporząd > kowania się wymuszenie odpowiedniego zachowania przez zastosowanie środków p > rzymusu bezpośredniego nawet z użyciem broni palnej. > Milicja tak postępowała i nazywa się to dziś zbrodniami komunistycznymi!Nawet jak strzelali do atakujących ich na Wujku była to zbrodnia.Dziś policjant może cię zastrzelić w czasie ucieczki(tylko ze strachu przed nim)gdy nie posłuchasz jego polecenia.Na FK pochwalą za to policjanta a przełożeni go awansują. Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr nawet wobec osoby która nie stawia żadnego oporu? 16.11.11, 09:54 Chyba coś ci się pomyliło. Środki muszą byc adekwatne do sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
lukasz.matkowski Re: Policja nie jest od tego by być łagodna czy a 16.11.11, 13:20 Co jeżeli ten człowiek po zakuciu i zaaresztwoaniu został przewiziony do policyjnej izby zatrzymań na 48h. po wypłynieciu filmu do internetu zaszantazowany pod groźbą tymczasowegop aresztu na 3 miesiace? Zastanowcie sie jak to mozliwe ze prokuratura nie moze odnaleźć poszkodowanego skoro musieli go spisac po artesztowaniu? Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Policja nie jest od tego by być łagodna czy a 16.11.11, 13:30 Może podzielił los G Przemyka.Na nomen omen JEZUickiej są tradycje. Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr A tego to już nikt nie wie 16.11.11, 13:47 nie wiadomo co stało się po zakończeniu kopania.... Odpowiedz Link Zgłoś
neoretronick Wyjąłeś mi to z klawiatury. 15.11.11, 21:06 Też tak jak Ty uważam, że policja była w swoich interwencjach za łagodna. "Ustawa o Policji" daje szeroki wachlarz możliwości w stosowaniu środków przymusu bezpośredniego. Na Zachodzie w takich sytuacjach kości strzelają hurtowo i nikt nie śmie policję krytykować. W USA zatrzymany kierowca jak ruszy bez pozwolenia ręką ma ją natychmiast złamaną albo dostrzeloną. U nas policjant krzyczy stój a on ma to w d. i sobie ucieka, potem się naród dziwi, że dostał kilka kopów. W USA zostałby natychmiast co najmniej postrzelony. Odpowiedz Link Zgłoś
lump-1 Re: Wyjąłeś mi to z klawiatury. 15.11.11, 21:18 Ty to rozumiesz, ja i wielu innych. Problem w tym, że teraz po tych wydarzeniach zamiast powszechnego potępienia bandytów i chuliganów politycy i część społeczeństwa czepia się policji. Jedni tego, ze słabo działali, pozostali tego, że zbyt ostro. Można oszaleć a bandziory się śmieją. Gdy byłem w Stanach to znajomi pierwsze co mi powiedzieli to to, że z policją się nie dyskutuje do momentu aż przyjedzie adwokat. A wszystkim oburzonym radzę popatrzeć jak w takich sytuacjach działa policja np. we Francji. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Wyjąłeś mi to z klawiatury. 16.11.11, 13:50 Policja we Francji to baty zbiera od chuliganów. Żandarmeria to inna bajka. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Wyjąłeś mi to z klawiatury. 16.11.11, 14:03 humbak napisał: > Policja we Francji to baty zbiera od chuliganów. Żandarmeria to inna bajka. Szkoda że górnikom na Wujku nie udało się spuścić łomotu ZOMOwcom. Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr wyobraź sobie że 16.11.11, 09:58 to ty byś był tak popraktowany tylko dlatego ze np. znalazłeś się w niewłaściwym miejscu o niewłaściwym czasie. Winni spieprzają , ty się usuwasz z drogi goniących policjantów a mimo to jeden z nich dopada ciebie, traktuje gazem, powala na ziemię i parę razy kopie w ręce osłaniające głowę.... Czy po wszystkim poszedł byś do policjanta i powiedział że był za łagodny? Odpowiedz Link Zgłoś
lump-1 Re: wyobraź sobie że 16.11.11, 10:02 Wyobraź sobie, że ktoś Ciebie zaatakował. I wyobraź sobie, że przechodzący policjant zamiast udzielić ci pomocy zaczyna się zastanawiać- zostałeś zaatakowany, czy ty zaatakowałeś a może to tylko zabawa itd.. Oczywiście będziesz miał pretensje do policjanta. Wyobrazić można sobie wszystko a działać trzeba tu i teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: wyobraź sobie że 16.11.11, 13:32 Lepiej niech ucierpi 99 niewinnych niż gdyby 1 winny uniknął kary.Dura lex sed lex! Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Przytoczyłeś wypowiedz jakiegoś bolszewika 16.11.11, 13:46 nie pamiętam którego. Natomiast pod łacińską sentecją podpisuję się obiema rękami. Odpowiedz Link Zgłoś
lump-1 Re: wyobraź sobie że 16.11.11, 13:50 zoil44elwer napisał: > Lepiej niech ucierpi 99 niewinnych niż gdyby 1 winny uniknął kary.Dura lex sed > lex! Przeginasz w drugą stronę. Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Nie przegina 16.11.11, 14:08 takie są konsekwencje tego gdy policjanci zdają się być ponad prawem. Przećwiczono to w Rosji Sowieckie i w stanach w pierwszej połowie XX wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Nie przegina 16.11.11, 14:10 To ciekawe że nadal boją się podjąć działań... o czym nie raz była mowa w kontekście zamieszek po meczach piłkarskich. Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr No własnie 16.11.11, 14:14 dobrze by było gdyby policja (jako organizacja) była tak sprawna na meczach ligowych. ==== Moja dobra ocena postawy policji nie wyklucza krytycznej oceny jednostkowych przypadków gdy policjanci przekraczali swoje uprawnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
lump-1 Re: Nie przegina 16.11.11, 14:11 wkkr napisał: > takie są konsekwencje tego gdy policjanci zdają się być ponad prawem. > Przećwiczono to w Rosji Sowieckie i w stanach w pierwszej połowie XX wieku. Powtórzę. Bardzo często są "ponad prawem" i to zgodnie z prawem. Tak jest wszędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr To jest sprzeczne z zasadami 16.11.11, 14:15 państwa prawa. Nikt nie może być ponad prawem. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: To jest sprzeczne z zasadami 16.11.11, 14:20 wkkr napisał: > państwa prawa. > Nikt nie może być ponad prawem. Teoria(nauka) swoje a praktyka(życie) swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
lump-1 Re: To jest sprzeczne z zasadami 16.11.11, 14:23 wkkr napisał: > państwa prawa. > Nikt nie może być ponad prawem. Poważnie - nie rozumiesz o czym piszę ? Policja w przeciwieństwie do zwykłych obywateli ma prawo w określonych sytuacjach np. handlować narkotykami i popełniać inne wykroczenia i przestępstwa. I na takie działania ma "pozwolenie" społeczeństwa wyrażone w przepisach. Rozwijać czy wystarczy ? Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: wyobraź sobie że 16.11.11, 13:51 A po cholereś tam lazł? Jakbyś nie wiedział co się dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: wyobraź sobie że 16.11.11, 14:02 Szedł ze spotkania byłych ministrantów w kółku różańcowym.No i spotkał na swojej drodze czynnego szatana,policyjnego. Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Ja!? 16.11.11, 14:12 Jak się dowiedziałem że kibolstwo wybiera się na tę imprezę to sobie darowałem! Z bandytami mi nie po drodze. PS Nic nie usprawiedliwia łamania prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Ja!? 16.11.11, 14:13 To był ciąg dalszy formuły- postaw się na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Ale 16.11.11, 14:19 mój bratanek (lat 15) bardzo chciał zobaczyć paradę wojskową. Dlatego mój brat wybrał się z nim tego dnia na Nowy Świat. Niewiele brakowało a też by oberwali. === Czy naprawdę normalny człowiek nie może tego dnia wyjść na ulicę?" Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Ale 16.11.11, 14:25 I musiał tam zostać na czas jak zbliżało się kibolstwo? Ja z czystej ostrożności zwiał bym widząc taką ekipę. Jeszcze przypadkiem by sie kamieniem oberwało.... albo właśnie Policji nawinęło, albo pod pałę, albo pod zatrzymanie. Tego się nie przewidzi. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: To nie jest kwestia odwagi 16.11.11, 14:37 Zasadą tchórza jest brak odwagi czyli zrezygnowanie z dobrej zabawy pod pretekstem że poszanowania prawa.Gdyby Bolek tak postępował nie było by igrzysk polsko-polskich. Odpowiedz Link Zgłoś