Dodaj do ulubionych

Miller z Napieralskim

08.12.11, 10:59
Rozegrali swoje rozdanie w SLD bezbłędnie. Rozprowadzili całą wewnętrzną opozycję kaliszowo-senyszynową jak dzieci w przedszkolu po zabawkach.

Po sobotniej konwencji będzie tylko jeden znak zapytania: Czy szalupy na "Carpatię" Palikota będą podpływać kolejno, czy też wszystkie razem?

Obserwuj wątek
    • l_zaraza_l Re: Miller z Napieralskim 08.12.11, 11:22
      Dokładnie tak, jak Kaczyński. Teraz maja wszystkie zabawki dla siebie bo w piaskownicy zostali sami.
      • haen2010 Re: Miller z Napieralskim 08.12.11, 11:32
        l_zaraza_l napisała:

> Dokładnie tak, jak Kaczyński. Teraz maja wszystkie zabawki dla siebie bo w pias
        > kownicy zostali sami.

Za mało wiem, ale Palikot i jego ludzie powinni na nowo przemyśleć sprawę czy warto szalupy wciągać na swój pokład? Może tylko młodzież, bo reszta dziadostwo.
        • l_zaraza_l Re: Miller z Napieralskim 08.12.11, 11:41
          haen2010 napisał:

> l_zaraza_l napisała:
          >
          > > Dokładnie tak, jak Kaczyński. Teraz maja wszystkie zabawki dla siebie bo
          > w pias
          > > kownicy zostali sami.
          >
          > Za mało wiem, ale Palikot i jego ludzie powinni na nowo przemyśleć sprawę czy w
          > arto szalupy wciągać na swój pokład? Może tylko młodzież, bo reszta dziadostwo.
          >

Mnie Senyszyn, Balicki czy Kalisz, zupełnie by nie przeszkadzali. Jestem pewna, że jest wielu innych, których zwyczajnie nie znamy.
          Nauczono mnie w życiu pewnej zasady: Nie ma złych pracowników, co najwyżej, może być zły menadżer.
      • zapijaczony_ryj I mają bardziej pustą piaskownicę 08.12.11, 11:39
        l_zaraza_l napisała:

> Dokładnie tak, jak Kaczyński. Teraz maja wszystkie zabawki dla siebie bo w pias
        > kownicy zostali sami.
        >
        • l_zaraza_l Re: I mają bardziej pustą piaskownicę 08.12.11, 11:45
          zapijaczony_ryj napisał:

> l_zaraza_l napisała:
          >
          > > Dokładnie tak, jak Kaczyński. Teraz maja wszystkie zabawki dla siebie bo
          > w pias
          > > kownicy zostali sami.
          > >
          >
          A dzieciaki, jak to dzieciaki, gdy przyjdzie czas zabawy, pobiegną nie do tych pustych i smutnych piaskownic ale tam, gdzie jest tłoczno, gwarno i coś się dzieje.
          • simera16 Re: I mają bardziej pustą piaskownicę 08.12.11, 12:20
            l_zaraza_l napisała:

> >
            > A dzieciaki, jak to dzieciaki, gdy przyjdzie czas zabawy, pobiegną nie do tych
            > pustych i smutnych piaskownic ale tam, gdzie jest tłoczno, gwarno i coś się dzi
            > eje.
            >
            ...a potem biedne dzieciaki przekonają się, że nie wszystko złoto, co się świeci...
            • l_zaraza_l Re: I mają bardziej pustą piaskownicę 08.12.11, 12:34
              simera16 napisał:

> l_zaraza_l napisała:
              >
              >
              > > >
              > > A dzieciaki, jak to dzieciaki, gdy przyjdzie czas zabawy, pobiegną nie do
              > tych
              > > pustych i smutnych piaskownic ale tam, gdzie jest tłoczno, gwarno i coś s
              > ię dzi
              > > eje.
              > >
              > ...a potem biedne dzieciaki przekonają się, że nie wszystko złoto, co się świec
              > i...
              >
              Ale i tak milej jest siedzieć w świetle (choćby sztucznym) niż w czarnej dupie.
              • simera16 Re: I mają bardziej pustą piaskownicę 08.12.11, 12:57
                l_zaraza_l napisała:

>
                > Ale i tak milej jest siedzieć w świetle (choćby sztucznym) niż w czarnej dupie.
                >
                ...i być traktowanym jak produkt wydalany z onej sempiterny...
                • l_zaraza_l Re: I mają bardziej pustą piaskownicę 08.12.11, 13:08
                  simera16 napisał:

> l_zaraza_l napisała:
                  >
                  > >
                  > > Ale i tak milej jest siedzieć w świetle (choćby sztucznym)
                  > niż w czarnej dupie.
                  > >
                  > ...i być traktowanym jak produkt wydalany z onej sempiterny...
                  >
                  Są ludzie, którzy wszystkich i wszystko traktują w taki sposób. Takie możliwości i taki potencjał.
                  • simera16 Re: I mają bardziej pustą piaskownicę 08.12.11, 13:12
                    l_zaraza_l napisała:

> simera16 napisał:
                    >
                    > > l_zaraza_l napisała:
                    > >
                    > > >
                    > > > Ale i tak milej jest siedzieć w świetle (choćby sztucznym
                    > )

> > niż w czarnej dupie.
                    > > >
                    > > ...i być traktowanym jak produkt wydalany z onej sempiterny...
                    > >
                    > Są ludzie, którzy wszystkich i wszystko traktują w taki sposób. Takie możliwośc
                    > i i taki potencjał.
                    >
                    Kogo masz na myśli pisząc o traktowaniu innych jak guano w kontekście naszej polemiki?
                    • l_zaraza_l Re: I mają bardziej pustą piaskownicę 08.12.11, 13:41
                      simera16 napisał:

Nikogo konkretnego. Przecież to nie ja napisałam: > ...i być traktowanym jak produkt wydalany z onej sempiterny...
                      • simera16 Re: I mają bardziej pustą piaskownicę 08.12.11, 13:52
                        l_zaraza_l napisała:

>
                        > Nikogo konkretnego. Przecież to nie ja napisałam: > ...i być traktowanym ja
                        > k produkt wydalany z onej sempiterny...
                        >
                        Mnie zaś chodzi kogo masz na myśli pisząc "Są ludzie, którzy wszystkich i wszystko traktują w taki sposób. Takie możliwośc
                        > i i taki potencjał."... A tego co napisałem nie wypieram się... :)
          • adamusb Re: I mają bardziej pustą piaskownicę 08.12.11, 12:55
            l_zaraza_l napisała:
            > A dzieciaki, jak to dzieciaki, gdy przyjdzie czas zabawy, pobiegną nie do tych
            > pustych i smutnych piaskownic ale tam, gdzie jest tłoczno, gwarno i coś się dzieje.

dzieciaki mają to do siebie, że się szybko nudzą i ciągle szukają nowych wrażeń
            • l_zaraza_l Re: I mają bardziej pustą piaskownicę 08.12.11, 13:03
              adamusb napisał:

> l_zaraza_l napisała:
              > > A dzieciaki, jak to dzieciaki, gdy przyjdzie czas zabawy, pobiegną nie do
              > tych
              > > pustych i smutnych piaskownic ale tam, gdzie jest tłoczno, gwarno i coś s
              > ię dzieje.
              >
              > dzieciaki mają to do siebie, że się szybko nudzą i ciągle szukają nowych wrażeń

Ale w ten sposób zdobywają nowe doświadczenia, uczą się ludzi i świata a gdy dorastają mogą wybierać zupełnie świadomie i brać za wybór odpowiedzialność.
              • simera16 Re: I mają bardziej pustą piaskownicę 08.12.11, 13:11
                l_zaraza_l napisała:

>
                > Ale w ten sposób zdobywają nowe doświadczenia, uczą się ludzi i świata a gdy do
                > rastają mogą wybierać zupełnie świadomie i brać za wybór odpowiedzialność.
                >
                Czyli przejęci przez Palikota młodzi eSLDowcy, to niedoświadczone dzieci, dla których światły aktyw Ruchu niesie kaganek oświaty... Ciekawy jestem jak ci co z SLD rejterują miast starać się zmienić partię do której sami przystąpili czują się, kiedy traktowani są jak ubezwłasnowolnione jednostki potrzebujące nauki jak żyć...
                • l_zaraza_l Re: I mają bardziej pustą piaskownicę 08.12.11, 13:37
                  simera16 napisał:

> l_zaraza_l napisała:
                  >
                  > >
                  > > Ale w ten sposób zdobywają nowe doświadczenia, uczą się ludzi i świata a
                  > gdy do
                  > > rastają mogą wybierać zupełnie świadomie i brać za wybór odpowiedzialność
                  > .
                  > >
                  > Czyli przejęci przez Palikota młodzi eSLDowcy, to niedoświadczone dzieci, dla k
                  > tórych światły aktyw Ruchu niesie kaganek oświaty... Ciekawy jestem jak ci co z
                  > SLD rejterują miast starać się zmienić partię do której [b]sami przystąpili [/
                  > b]czują się, kiedy traktowani są jak ubezwłasnowolnione jednostki potrzebujące
                  > nauki jak żyć...
                  >
                  A dzieciaki, jak to dzieciaki, gdy przyjdzie czas zabawy, pobiegną nie do tych pustych i smutnych piaskownic ale tam, gdzie jest tłoczno, gwarno i coś się dzieje.
                  O tego miejsca jest mowa o dzieciakach. Pisząc to, co powyżej, miałam na myśli wyborców a nie członków obu ugrupowań.
              • adamusb Re: I mają bardziej pustą piaskownicę 08.12.11, 13:17
                jaaasne

dzisiaj SLD, jutro Palikot, pojutrze PO

kto da więcej, tego dzieci będą bardziej lubiły, a jak im się zabierze zabawki to się obrażą i do innej piaskownicy pójdą.

Nie ma to nic wspólnego ze świadomym wyborem
                • simera16 Re: I mają bardziej pustą piaskownicę 08.12.11, 13:19
                  adamusb napisał:

> jaaasne
                  >
                  > dzisiaj SLD, jutro Palikot, pojutrze PO
                  >
                  > kto da więcej, tego dzieci będą bardziej lubiły, a jak im się zabierze zabawki
                  > to się obrażą i do innej piaskownicy pójdą.
                  >
                  > Nie ma to nic wspólnego ze świadomym wyborem
                  >
                  Koniunkturalizm...
                  • l_zaraza_l Re: I mają bardziej pustą piaskownicę 08.12.11, 13:58
                    simera16 napisał:

> Koniunkturalizm...

Noooooooo...... Dokładnie taki sam jak wtedy, gdy człowiek wynosi się z zatęchłej kamienicy do domku na wsi.
                    Za mocno to ujęłam ale chodzi mi o to, że człowiek powinien podążać tam, gdzie będzie mu lepiej i bratać się z tymi, z którymi się lepiej dogaduje. W sytuacji, gdy jesteśmy ludźmi zainteresowanymi tym w jakim kraju żyjemy, w naturalny sposób przemieszczamy się tam, gdzie nasze nadzieje mogą mieć większe szanse na zrealizowanie. I nie ma w tym nic złego. Złe byłoby trwanie, bierne potakiwanie i udawanie, że jest ok, chociaż widzimy, że nie jest.
                    • simera16 Re: I mają bardziej pustą piaskownicę 08.12.11, 14:06
                      l_zaraza_l napisała:

> simera16 napisał:
                      >
                      > > Koniunkturalizm...
                      >
                      > Noooooooo...... Dokładnie taki sam jak wtedy, gdy człowiek wynosi się z zatęchł
                      > ej kamienicy do domku na wsi.
                      > Za mocno to ujęłam ale chodzi mi o to, że człowiek powinien podążać tam, gdzie
                      > będzie mu lepiej i bratać się z tymi, z którymi się lepiej dogaduje. W sytuacji
                      > , gdy jesteśmy ludźmi zainteresowanymi tym w jakim kraju żyjemy, w naturalny s
                      > posób przemieszczamy się tam, gdzie nasze nadzieje mogą mieć większe szanse na
                      > zrealizowanie. I nie ma w tym nic złego. Złe byłoby trwanie, bierne potakiwanie
                      > i udawanie, że jest ok, chociaż widzimy, że nie jest.
                      >
                      A ja myślałem, że przynależność do partii, to walka o ideały które mnie w jej szeregi zwabiły, ot choćby nawet i p-ko jej stary członkom, czy władzom... A tu się okazuje, że jak coś nie ten teges po mojej myśli, to "chodu" tam, gdzie wszystko obiecują i na talerzu podają... Naiwny starzyk ze mnie...
                      • l_zaraza_l Re: I mają bardziej pustą piaskownicę 08.12.11, 17:23
                        simera16 napisał:

> A ja myślałem, że przynależność do partii, to walka o ideały które mnie w jej s
                        > zeregi zwabiły, ot choćby nawet i p-ko jej stary członkom, czy władzom... A tu
                        > się okazuje, że jak coś nie ten teges po mojej myśli, to "chodu" tam, gdzie wsz
                        > ystko obiecują i na talerzu podają... Naiwny starzyk ze mnie...
                        >

Nie znam się na przynależności bo nigdy nie przynależałam. Ale sądzę, że przynależeniem jest podobnie jak z sympatyzowaniem. Masz rację, chodzi ideały ale o ich realizację a nie tylko walkę o ich realizację. To jak z pracą. Jest fajnie, realizujesz się - zostajesz, ale gdy jest do bani - idziesz dalej.
                        Politycy nie są od tego, by należeć do partii ale by realizować to, co ważne dla ich wyborców. W naszej rzeczywistości jest tak, że by w ogóle politycy muszą głosić swoje hasła pod sztandarami konkretnych ugrupowań. Palikot ma to szczęście, że stać go było na to, by zawalczyć samodzielnie. Stać go było na to, na co nie stać wielu innych - wziął do siebie zwykłych ludzi takich jak ja i Ty. A Ci ludzie zdobyli więcej głosów niż niektórzy starzy wyjadacze. RP jest, w mojej ocenie, pozytywistyczny.
                        Ja nie mam żalu do tych, którzy przechodzą z SLD do Palikota. Palikot oferuje prawie wszystko to, co SLD + to czego SLD nie mogła (nie chciała) zrealizować. Prawie, bo nie oferuje tego, co w SLD nie jest dobre - dawania ryb zamiast wędki i kilku innych.
    • simera16 Re: Miller z Napieralskim 08.12.11, 11:33
      Skąd w palikotowo-tymochowiczowskim pospolitym ruszeniu taka troska o SLD jako takie? Warto pamiętać, że kto raz wypiął doopę na swoją macierzystą partię, bez problemu uczyni to jeszcze raz... Nie wspomnę o tym, ze byli eSLDowcy na łonie Ruchu będą chcieli zaistnieć mocniej niż guru pozwoli, przez co V kolumnę stanowić mogą...
      • haen2010 Re: Miller z Napieralskim 08.12.11, 11:50
        Pieprzy ci się troska o SLD z koncepcją zjednoczenia całej programowej lewicy w jeden sprawny organizm państwowotwórczy.

Tego nie da się zrobić z takimi dupkami jak Miller, Napieralski i im podobni. Po prostu się nie da, fizycznie niemożliwe.
        • simera16 Re: Miller z Napieralskim 08.12.11, 12:18
          haen2010 napisał:

> Pieprzy ci się troska o SLD z koncepcją zjednoczenia całej programowej lewicy w
          > jeden sprawny organizm państwowotwórczy.
          >
          > Tego nie da się zrobić z takimi dupkami jak Miller, Napieralski i im podobni. P
          > o prostu się nie da, fizycznie niemożliwe.
          >
          Pieprzy ci się cyniczny palikocizm z lewicą... Palikot i lewica... ROTFL...!!!
          • zoil44elwer Re: Miller z Napieralskim 08.12.11, 12:32
            simera16 napisał:

> haen2010 napisał:
            >
            > > Pieprzy ci się troska o SLD z koncepcją zjednoczenia całej programowej lewicy...
            > >
            > Pieprzy ci się cyniczny palikocizm z lewicą... Palikot i lewica... ROTFL...!!!
            >
            A Hitler był "socjalistą",więc dlaczego J Palikot nie może być socjalistą(lewicowym)?
          • haen2010 Re: Miller z Napieralskim 08.12.11, 12:45
            No, ja zawsze piszę o liberalnej lewicy, wolnomyslicielskiej, nie takim załganym, polskim zadupiu jak napieralszczyzna.

Lewica jako prawa mniejszości czy typu Krytyka Poltyczna dają nadzieję Polakom na socjaldemokrację skandynawskiego typu. Którą to nadzieję kasują rządy bękartów Okrągłego Stołu.
            • zoil44elwer Re: Miller z Napieralskim 08.12.11, 12:49
              Tja,Palikot będzie popierał skandynawskie,socjaldemokratyczne podatki dla przedsiębiorców?
              --
              Ach gdyby tak od razu każdy zrozumieć mógł,że lepsza droga bez drogowskazów niż drogowskazy bez dróg(SJ Lec)
              • haen2010 Re: Miller z Napieralskim 08.12.11, 13:07
                Zarżnąć firmy, jak Miller Optimusa, to żadna sztuka dla chama i łapówkarza u władzy. Błyskawicznie można to zrobić. Ale zbudować taką firmę to dziesięć lat tyrania wielu bardzo zdolnych ludzi.

Palikot wysokim progiem wolnym od podatku dość umiejętnie połączył liberalizm gospodarczy ze zmniejszeniem potwornych kontrastów polskich między bidą i bogactwem.
                • simera16 Re: Miller z Napieralskim 08.12.11, 13:14
                  haen2010 napisał:

> Zarżnąć firmy, jak Miller Optimusa, to żadna sztuka dla chama i łapówkarza u wł
                  > adzy. Błyskawicznie można to zrobić. Ale zbudować taką firmę to dziesięć lat t
                  > yrania wielu bardzo zdolnych ludzi.
                  >
                  > Palikot wysokim progiem wolnym od podatku dość umiejętnie połączył liberalizm g
                  > ospodarczy ze zmniejszeniem potwornych kontrastów polskich między bidą i bogact
                  > wem.
                  >
                  Żartujesz jak mniemam, lub nie wiesz co piszesz... To jest ta palikotowa lewicowość?
                • zoil44elwer Re: Miller z Napieralskim 08.12.11, 13:19
                  Geniusz Kluskowego Optimusa:Wyprodukować(złożyć) komputery, wyeksportować je na Słowację(wirtualnie czyli na niby) zaimportować je z powrotem"(?) bo MEN mógł kupować tylko importowane,nawet droższe komputery.Fikcyjny eksport i import nabijał fikcyjne koszty które były dodatkowym,realnym zyskiem dla tego geniusza.RK tłumaczył się że takie przepisy wprowadził MEN,dziwnym trafem człowiek ZChN,jego dobry znajomy z partii i diecezji(kurii)
                  • simera16 Re: Miller z Napieralskim 08.12.11, 13:22
                    zoil44elwer napisał:

> Geniusz Kluskowego Optimusa:Wyprodukować(złożyć) komputery, wyeksportować je na
                    > Słowację(wirtualnie czyli na niby) zaimportować je z powrotem"(?) bo MEN mógł
                    > kupować tylko importowane,nawet droższe komputery.Fikcyjny eksport i import nab
                    > ijał fikcyjne koszty które były dodatkowym,realnym zyskiem dla tego geniusza.RK
                    > tłumaczył się że takie przepisy wprowadził MEN,dziwnym trafem człowiek ZChN,je
                    > go dobry znajomy z partii i diecezji(kurii)
                    >
                    zoil... zaraz cię tu zjedzą, boś ikonę kapitalizmu polskiego Kluskę o interesowność posądził, że o czym innym nie wspomnę ze strachu(sic!)... :-D
                    • zoil44elwer Re: Miller z Napieralskim 08.12.11, 13:29
                      Ikona polskiego kapitalizmu dała Diecezji Krakowskiej 20 mln PLN i sprawę umorzono.A geniusz spokojnie pasa owiecki i barany i robi oscypki.
                      • simera16 Re: Miller z Napieralskim 08.12.11, 13:32
                        zoil44elwer napisał:

> Ikona polskiego kapitalizmu dała Diecezji Krakowskiej 20 mln PLN i sprawę umorz
                        > ono.A geniusz spokojnie pasa owiecki i barany i robi oscypki.
                        >
                        ...i baranów nomen omen z naiwniaków...
                  • haen2010 Re: Miller z Napieralskim 08.12.11, 13:26
                    Nie bądź emerycie takim głupkiem. Optimus musiał paść, ci z Wroclawia również by zrobić miejsce dla pewnego płatnika z Gdyni nie żałującego kopertówek w teczkach. Do tej pory mamy burdel informatyczny w obsłudze administracji państwowej.
                    • simera16 Re: Miller z Napieralskim 08.12.11, 13:31
                      haen2010 napisał:

> Nie bądź emerycie takim głupkiem. Optimus musiał paść, ci z Wroclawia również b
                      > y zrobić miejsce dla pewnego płatnika z Gdyni nie żałującego kopertówek w teczk
                      > ach. Do tej pory mamy burdel informatyczny w obsłudze administracji państwowej.
                      >
                      A Palikot ma ochotę zostać burdeltatą? No bo chyba nikt nie wierzy, że to przepełniony empatią lewicowiec i filantrop... Nawet jego "dotowanie" sztuki, kościelnych periodyków, to zwykły koniunkturalizm...business is business...
                      • zoil44elwer Re: Miller z Napieralskim 08.12.11, 13:58
                        Kolesie Janiszka na lubelskim Czechowie kupili taniovkilkadziesiąt ha zielonych terenów.Przekształcenie planu zagospodarowania przestrzennego tych terenów w DZIAŁKI BUDOWLANE DAWAŁO WZROST WARTOŚCI TEJ ZIEMI i 2000 %.Więc szara Eminencja Lubelszczyzny prośbą i grożbą naciskała na rajców z Rady Miejskiej(Ratusza).Oczywiście "Pro publico bono,bo brak mieszkań,zwłaszcza w postaci osiedla apartamentowców!!!Podobnie było z zakupem legendarnej księgarni Czytelnika na ul Wiejskiej w Warszawie.Ratusz za grosze sprzedaje bo nabywca "obiecuje" ją zmodernizować i dalej prowadzić działalność księgarską.Ale w notarialnym akcie sprzedaży nie ma o tym słowa,więc można lokal sprzedać z dużym przebiciem,nie do przebicia.....
                        • simera16 Re: Miller z Napieralskim 08.12.11, 14:08
                          zoil44elwer napisał:

> Kolesie Janiszka na lubelskim Czechowie kupili taniovkilkadziesiąt ha zielonych
                          > terenów.Przekształcenie planu zagospodarowania przestrzennego tych terenów w D
                          > ZIAŁKI BUDOWLANE DAWAŁO WZROST WARTOŚCI TEJ ZIEMI i 2000 %.Więc szara Eminencja
                          > Lubelszczyzny prośbą i grożbą naciskała na rajców z Rady Miejskiej(Ratusza).Oc
                          > zywiście "Pro publico bono,bo brak mieszkań,zwłaszcza w postaci osiedla apartam
                          > entowców!!!Podobnie było z zakupem legendarnej księgarni Czytelnika na ul Wiejs
                          > kiej w Warszawie.Ratusz za grosze sprzedaje bo nabywca "obiecuje" ją zmodernizo
                          > wać i dalej prowadzić działalność księgarską.Ale w notarialnym akcie sprzedaży
                          > nie ma o tym słowa,więc można lokal sprzedać z dużym przebiciem,nie do przebici
                          > a.....
                          >
                          ...business is business... ;)
                      • l_zaraza_l Re: Miller z Napieralskim 08.12.11, 14:23
                        simera16 napisał:

> A Palikot ma ochotę zostać burdeltatą? No bo chyba nikt nie wierzy, że to przep
                        > ełniony empatią lewicowiec i filantrop... Nawet jego "dotowanie" sztuki, koście
                        > lnych periodyków, to zwykły koniunkturalizm...business is business...
                        >

Simero, prostytucja jest faktem. Możliwości są dwie: legalizacja albo karanie klientów (a nie tylko sutenerów). Bo albo uważamy, że używanie ludzi do seksualnej rozrywki za kasę jest OK i legalizujemy albo uważamy, że nie jest i każemy tych, którzy ludzi w taki sposób wykorzystują.
                        Legalizacja prostytucji niosła by wiele korzyści, przede wszystkim dla osób, które muszą (lub chcą) tak zarobkować. Jako osoby prowadzące działalność miałyby szansę na normalność - ubezpieczenie zdrowotne i składki na emeryturę, obowiązkowe badania lekarskie, możliwość prowadzenia spółdzielni czy spółki, dostępność legalnego kredytu. Rzeczywiście podatki, które są mogłyby być odprowadzane, są istotne ale o wiele ważniejsze jest to, że w mojej ocenie, zmniejszyłoby to patologię a więc i koszty jakie niesie ona ze sobą. Jestem przekonana, że mniej byłoby cierpienia, mniej przemocy.
                        • remez2 Re: Miller z Napieralskim 08.12.11, 14:38
                          "Pecunia non olet" - twierdził jeden pan w Rzymie.
                        • simera16 Re: Miller z Napieralskim 08.12.11, 15:57
                          l_zaraza_l napisała:
                          >
                          > Simero, prostytucja jest faktem. Możliwości są dwie: legalizacja albo karanie k
                          > lientów (a nie tylko sutenerów). Bo albo uważamy, że używanie ludzi do seksualn
                          > ej rozrywki za kasę jest OK i legalizujemy albo uważamy, że nie jest i każemy t
                          > ych, którzy ludzi w taki sposób wykorzystują.
                          > Legalizacja prostytucji niosła by wiele korzyści, przede wszystkim dla osób, k
                          > tóre muszą (lub chcą) tak zarobkować. Jako osoby prowadzące działalność miałyby
                          > szansę na normalność - ubezpieczenie zdrowotne i składki na emeryturę, obowiąz
                          > kowe badania lekarskie, możliwość prowadzenia spółdzielni czy spółki, dostępnoś
                          > ć legalnego kredytu. Rzeczywiście podatki, które są mogłyby być odprowadzane, s
                          > ą istotne ale o wiele ważniejsze jest to, że w mojej ocenie, zmniejszyłoby to p
                          > atologię a więc i koszty jakie niesie ona ze sobą. Jestem przekonana, że mniej
                          > byłoby cierpienia, mniej przemocy.
                          >
                          Chyba nie do końca zrozumiałeś moje przesłanie, no ale trudno...pewnie brak mi umiejętności przekazywania myśli... Mnie nie idzie kto i na czym robi kasę. Mnie rozchodzi się o to, że nie wierzę w czystość i szczerość zamiarów Palikota. Jest on świetnym menadżerem, graczem politycznym , mówcą i psychologiem, ale nie wiem czy to aż tyle, czy tylko tyle...
                          • l_zaraza_l Re: Miller z Napieralskim 08.12.11, 16:54
                            simera16 napisał:

> Chyba nie do końca zrozumiałeś moje przesłanie, no ale trudno...pewnie brak mi
                            > umiejętności przekazywania myśli... Mnie nie idzie kto i na czym robi kasę. Mni
                            > e rozchodzi się o to, że nie wierzę w czystość i szczerość zamiarów Palikota. J
                            > est on świetnym menadżerem, graczem politycznym , mówcą i psychologiem, ale nie
                            > wiem czy to aż tyle, czy tylko tyle...
                            >
                            A w czystość i szczerość zamiarów Ojca Leszka od Aniołów wierzysz? Znowu miał objawienie i jednak będzie kandydował na przewodniczącego SLD.
                            Trudno mi powiedzieć czy ufam Palikotowi. Ja nie znam osobiście tego człowieka. Nie znam żadnego z polityków i opinię mogę wyrabiać sobie tylko na podstawie tego, co jest dostępne dla publiczności. I na podstawie tych skrawków informacji doszłam do wniosku, że Palikot jest, w jakiś sposób, podobny do mnie, jako człowiek Jako polityk punktuje to, co mnie uwiera od lat. Dlatego uważam, że może pomóc umeblować Polskę troszkę tak, jak ja bym chciała. Smutne jest to, że wszystko poszło w złą stronę już bardzo dawno, zmarnowano 20 najcenniejszych lat. Może zmarnowano to za dużo powiedziane ale nie wykorzystano tego czasu. Czyli w sumie zmarnowano :))). Nie da się tego naprawić w rok czy dwa ale jeśli Palikotowi starczy wytrwałości to jeszcze zdążę nacieszyć się tym krajem. Na przestrzeni tego w czym mogłam wybierać na przestrzeni minionych 20 lat, Palikot nie tylko nie był najmniejszym złem ale był tym, czego oczekiwałam. Zapewne nigdy nie będzie idealnie bo ilu ludzi tyle potrzeb ale sęk w tym, by jak najmniej uwierało.
                            Oczywiście, mogę się totalnie mylić bo przecież widzę tylko to, co jest na sprzedaż a przecież zwiędłej pietruszki nie ustawia się na wystawie. Pożyjemy, zobaczymy.
                            • simera16 Re: Miller z Napieralskim 08.12.11, 17:00
                              l_zaraza_l napisała:

>
                              > A w czystość i szczerość zamiarów Ojca Leszka od Aniołów wierzysz? Znowu miał o
                              > bjawienie i jednak będzie kandydował na przewodniczącego SLD.
                              > Trudno mi powiedzieć czy ufam Palikotowi. Ja nie znam osobiście tego człowieka.
                              > Nie znam żadnego z polityków i opinię mogę wyrabiać sobie tylko na podstawie t
                              > ego, co jest dostępne dla publiczności. I na podstawie tych skrawków informacji
                              > doszłam do wniosku, że Palikot jest, w jakiś sposób, podobny do mnie, jako czł
                              > owiek Jako polityk punktuje to, co mnie uwiera od lat. Dlatego uważam, że może
                              > pomóc umeblować Polskę troszkę tak, jak ja bym chciała. Smutne jest to, że wszy
                              > stko poszło w złą stronę już bardzo dawno, zmarnowano 20 najcenniejszych lat. M
                              > oże zmarnowano to za dużo powiedziane ale nie wykorzystano tego czasu. Czyli w
                              > sumie zmarnowano :))). Nie da się tego naprawić w rok czy dwa ale jeśli Palikot
                              > owi starczy wytrwałości to jeszcze zdążę nacieszyć się tym krajem. Na przestrze
                              > ni tego w czym mogłam wybierać na przestrzeni minionych 20 lat, Palikot nie tyl
                              > ko nie był najmniejszym złem ale był tym, czego oczekiwałam. Zapewne nigdy nie
                              > będzie idealnie bo ilu ludzi tyle potrzeb ale sęk w tym, by jak najmniej uwiera
                              > ło.
                              > Oczywiście, mogę się totalnie mylić bo przecież widzę tylko to, co jest na sprz
                              > edaż a przecież zwiędłej pietruszki nie ustawia się na wystawie. Pożyjemy, zoba
                              > czymy.
                              >
                              Generalnie w stosunku do każdego polityka mam ograniczone zaufanie. Sporo w tym co piszesz, a może nawet i wszystko to racja... Ale generalnie jak do chwili obecnej na "chciejstwie" się kończy... o czynach ich poznacie... Pzdr! :)
                    • zoil44elwer Re: Miller z Napieralskim 08.12.11, 13:37
                      Krakowskim targiem dał krakowskiej kurii 20 mln PLN i dali mu spokój.Bo w/g prawa(kanonicznego?) miał odpuszczenie grzechów kupując odpust zupełny.Wygrała komputerowa Gwiazda Pomeranii bo dała więcej innemu abepe!?
            • simera16 Re: Miller z Napieralskim 08.12.11, 13:01
              haen2010 napisał:

> No, ja zawsze piszę o liberalnej lewicy, wolnomyslicielskiej, nie takim załgany
              > m, polskim zadupiu jak napieralszczyzna.
              >
              > Lewica jako prawa mniejszości czy typu Krytyka Poltyczna dają nadzieję Polakom
              > na socjaldemokrację skandynawskiego typu. Którą to nadzieję kasują rządy bękart
              > ów Okrągłego Stołu.
              >
              Henek... Obawiam się, że dla ciebie lewica, to ci co nie są w prawicy... i tyle!
      • zoil44elwer Re: Miller z Napieralskim 08.12.11, 12:27
        simera16 napisał:

> Skąd w palikotowo-tymochowiczowskim pospolitym ruszeniu taka troska o SLD jako
        > takie? Warto pamiętać, że kto raz wypiął doopę na swoją macierzystą partię, bez
        > problemu uczyni to jeszcze raz... Nie wspomnę o tym, ze byli eSLDowcy na łonie
        > Ruchu będą chcieli zaistnieć mocniej niż guru pozwoli, przez co V kolumnę stan
        > owić mogą...

B Arłukowicz był "lewicowy" ale musiał słuchać Napieralskiego.Przeszedł na prawicę(PO) i może działać jak chce,czyli wprowadzać LEWICOWĄ ustawę o refundacji leków i uzdrawiać służbę zdrowia WEDŁUG RECEPTY a la MUCHA.Ale WEJDZIE W KONFLIKT Z PREZYDENTEM GDYŻ bmk nie chce prywatyzować szpitali(służby zdrowia)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka