Dodaj do ulubionych

Zdrowie: nie będziemy płacić za wizytę u lekarza

IP: *.gs.com 05.06.04, 00:03
System ubezpieczen dziala tak ze ubezpieczony powinien odczuc fakt iz placi za
usulugi leczenia. Po to jest ta symbolicnza doplata na zachodzie zwana
"copayment". Dodatkowo jest suma odcinajaca ktora nalezy zaplacic zanim
ubezpieczenie zacznie dzialac (chyba tak tez dziala ubezpieczenie drogowe w
Polsce o ile pamietam).

Moze brzmi to nierazsadnie, ale bariera postawiona w ten sposob moze pomoc
ograniczyc naduzycia ubezpieczeniowe. Z drugiej strony eliminuje to czasem
mozliwosc pomocy uczciwym, ale ubozszym ludziom.
Obserwuj wątek
    • Gość: Bacz Mordercy w białych kołnierzykach IP: *.pl / 193.24.200.* 05.06.04, 00:34
      Socjalistyczne "bezpłatne" usługi medyczne to gwarancja marnotrawstwa, niskiej
      jakości usług i kolejek. Niewątpliwie spóźniona i kiepska pomoc medyczna
      powoduje nie raz straty zdrowotne a może nawet prowadzić do śmierci, których by
      nie było przy sprawnym systemie wysokiej jakości usług medycznych. Winni tych
      niepotrzebnych cierpień, szkód i śmierci są ci co forsują niesprawny
      socjalistyczny system. Mam nadzieję że już niedługo jakiś prokurator się
      zainteresuje tymi osobami co sprowadzają na społeczeństwo powszechne
      zagrożenie...
    • Gość: "BABA" u lekarza Re: Zdrowie: nie będziemy płacić za wizytę u leka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.04, 01:03
      Ha,ha ha ha nareszcie łapówka zalegalizowana. TYLKO NIE BIERZCIE LEKARZE NA 15
      MINUT PRZED OPERACJĄ !!!!! JAK TO mi zaproponowano! do tej pory pamiętam
      rozdygotane ręce ordynatora który zaraz mnie kroił. AAAle afera w szpitalu
      straszna bo nie zapłaciłam! Podanie nocnika rozchmurzy pielęgniarki od 10zł w
      górę.Żądajcie cennika za umycie po operacji i podanie w/w "wazy".nie powiedzą ;
      co łaska - jak ksiądz.Ha ha ha ....ALE DZIĘKUJĘ LEKARZOM OPERACJA UDAŁA SIĘ NA
      MEDAL.Jestem wdzięczna sprawnie szybko i dobrze. Szok.
    • Gość: BABA... Re: Zdrowie: nie będziemy płacić za wizytę u leka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.04, 02:19
      no tak .no takie prawo za granicą ,nasze drogowe...ale czy to nie wylewanie
      dziecka z kompiela? bogaty nie poczuje,a ubogi o wsparcie prosi
      pod "REALEM".Tak .najczęściej wygłaszamy populustyczne hasła ...ale lepsze
      to,niż poniżyć siebie używając "kwiecistego" języka. NIe narodzi się taki co
      obejmie wszystko jak należy. Nie będzie stworzone nigdy takie prawo (myślę tu
      nie tylko o lecznictwie)w którym nie będzie drzwi do korupcji.Smutne jest to że
      coraz więcej ludzi szuka właśnie tych drzwi. I to jest wręcz przerażające.
      Widzę totalne dno.Dawno zdiełam "różowe okulary". A tak mi było w nich DO TWARZY

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka