Dodaj do ulubionych

Kod pocztowy

03.01.12, 19:26
Ilu z Was kazano podać w aptece ten nieszczęsny kod pocztowy?
To też wina lekarzy?
Obserwuj wątek
    • tojabogdan o co chodzi? 03.01.12, 19:34
      jola.iza1 napisała:

> Ilu z Was kazano podać w aptece ten nieszczęsny kod pocztowy?
      > To też wina lekarzy?
      • jola.iza1 Re: o co chodzi? 03.01.12, 19:39
        Za każdym razem, gdy wykupuję leki na receptę,panie w aptece proszą mnie o podanie kodu pocztowego. To ja Lublin, a u Was?
    • m.c.hrabia Re: Kod pocztowy 03.01.12, 19:38
      w Castoramie też proszą o kod :)
    • kzet69 Re: Kod pocztowy 03.01.12, 20:00
      A po co? NFZ zamierza pocztówkę wysłać? Kolejny idiotyzm, tak samo jak pisanie wieku dziecka na recepcie gdzie i tak figuruje PESEL...
      • chateau Re: Kod pocztowy 03.01.12, 20:02
        O przepraszam. Podawanie wieku i płci razem z nr PESEL to specjalność ogólnokrajowa :/
        • tojabogdan Re: Kod pocztowy 03.01.12, 20:03
          mnie pytali w kauflandzie o kod. Ale nie ma obowiązku podawania prawdziwych danych. Zawsze podaję: 56-110
    • kzet69 Re: Kod pocztowy 03.01.12, 20:08
      NFZ nie NFOZ, NFOZ niczego nie refunduje. A po co NFZ adres pacjenta, skoro niedługo znika obowiązek meldunkowy?
    • mariner4 Rusz głową odrobinkę 03.01.12, 20:18
      O kod pocztowy pytają mnie w Castoramie. Kasjerka wklepuje to do kasy i sklep ma geografie klientów, co jest cenną informacją. W aptece mnie nigdy nie pytali. Może Twoja chce wiedzieć z jakiego rejonu ma nabywców, albo jak to jest sieć aptek, to chcą wiedzieć gdzioe postawić nową. Wątpię, żeby NFZ tego wymagał?
      M.
      • kzet69 Re: Rusz głową odrobinkę 03.01.12, 20:21
        Wymaga. Także pesla i numera ubezpieczenia matki dziecka do 1 roku przyjmowanego do szpitala, mimo że takie dziecko teoretycznie obligatoryjnie jest ubezpieczone i posiada własny PESEL...
      • jola.iza1 Re: Sam se rusz 03.01.12, 20:25
        I nie o żadną sieć aptek biegaNFZ i MZ tego wymagają.
        • mariner4 Kupuję leki i nie perzypominam sobie 03.01.12, 20:36
          aby mnie o kod pocztowy pytali.
          M.
          • jola.iza1 Re:Takiemu dobrze:) 03.01.12, 20:44
            O całej reszcie, kto gdzie mieszka, gdzie zameldowany nie wspomnę, to dopiero problem z kodem.
            To klika Lublin:)
            • mariner4 Ale nie kłamię. w Castoramie mnie pytają 03.01.12, 20:47
              Może to jest wymóg NFZ? No bo jak się w palec walnę przybijając tam kupiony gwóźdź i młotek to związek ten teoretycznie istnieje.
              M.
    • kzet69 Re: Kod pocztowy 03.01.12, 20:35
      Możliwości Palikota w tym Sejmie są zerowe PO+PSL to maszynka to głosowania, która przeforsuje każdy idiotyzm. Ostatni przykład to uwalenie poprawki Łybackiej na Komisji Edukacji...
      • jola.iza1 Re: Kod pocztowy 03.01.12, 20:41
        kzet69 napisał:

> Możliwości Palikota w tym Sejmie są zerowe...
        Wiem, ale głosujący Pa Henryk/eluniuugiwi cośtamcośtam/ powinien znać umiar?
        ??
        www.poomoc.pl/

mariner4 napisał: Jak się nie umie własnej baby wziąć za pysk
    • jola.iza1 Re:Inaczej 03.01.12, 20:49
      Moim lekarzom: rodzinny, neurolog, psychiatra, endokrynolog, kardiolog,
      w wielkim mieście LublYnie , nietowarzyszy pielęgiarka
    • skowronki.niebowe luźne dywagacje:-) 04.01.12, 01:34
      Kod pocztowy jest wymogiem NFZ. A po co? Ano po to, żeby lekarza, który wypisując w przychodni 50 (np.) receptę pomyli się, albo zapomni, złapać za kark: "a tu cię mamy". Im więcej pierdół do wpisania, tym większe prawdopodobieństwo pomyłki. Proste?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka