jola.iza1 03.01.12, 19:26 Ilu z Was kazano podać w aptece ten nieszczęsny kod pocztowy? To też wina lekarzy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tojabogdan o co chodzi? 03.01.12, 19:34 jola.iza1 napisała: > Ilu z Was kazano podać w aptece ten nieszczęsny kod pocztowy? > To też wina lekarzy? Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: o co chodzi? 03.01.12, 19:39 Za każdym razem, gdy wykupuję leki na receptę,panie w aptece proszą mnie o podanie kodu pocztowego. To ja Lublin, a u Was? Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: Kod pocztowy 03.01.12, 20:00 A po co? NFZ zamierza pocztówkę wysłać? Kolejny idiotyzm, tak samo jak pisanie wieku dziecka na recepcie gdzie i tak figuruje PESEL... Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: Kod pocztowy 03.01.12, 20:02 O przepraszam. Podawanie wieku i płci razem z nr PESEL to specjalność ogólnokrajowa :/ Odpowiedz Link Zgłoś
tojabogdan Re: Kod pocztowy 03.01.12, 20:03 mnie pytali w kauflandzie o kod. Ale nie ma obowiązku podawania prawdziwych danych. Zawsze podaję: 56-110 Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: Kod pocztowy 03.01.12, 20:08 NFZ nie NFOZ, NFOZ niczego nie refunduje. A po co NFZ adres pacjenta, skoro niedługo znika obowiązek meldunkowy? Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Rusz głową odrobinkę 03.01.12, 20:18 O kod pocztowy pytają mnie w Castoramie. Kasjerka wklepuje to do kasy i sklep ma geografie klientów, co jest cenną informacją. W aptece mnie nigdy nie pytali. Może Twoja chce wiedzieć z jakiego rejonu ma nabywców, albo jak to jest sieć aptek, to chcą wiedzieć gdzioe postawić nową. Wątpię, żeby NFZ tego wymagał? M. Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: Rusz głową odrobinkę 03.01.12, 20:21 Wymaga. Także pesla i numera ubezpieczenia matki dziecka do 1 roku przyjmowanego do szpitala, mimo że takie dziecko teoretycznie obligatoryjnie jest ubezpieczone i posiada własny PESEL... Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: Sam se rusz 03.01.12, 20:25 I nie o żadną sieć aptek biegaNFZ i MZ tego wymagają. Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Kupuję leki i nie perzypominam sobie 03.01.12, 20:36 aby mnie o kod pocztowy pytali. M. Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re:Takiemu dobrze:) 03.01.12, 20:44 O całej reszcie, kto gdzie mieszka, gdzie zameldowany nie wspomnę, to dopiero problem z kodem. To klika Lublin:) Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Ale nie kłamię. w Castoramie mnie pytają 03.01.12, 20:47 Może to jest wymóg NFZ? No bo jak się w palec walnę przybijając tam kupiony gwóźdź i młotek to związek ten teoretycznie istnieje. M. Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: Kod pocztowy 03.01.12, 20:35 Możliwości Palikota w tym Sejmie są zerowe PO+PSL to maszynka to głosowania, która przeforsuje każdy idiotyzm. Ostatni przykład to uwalenie poprawki Łybackiej na Komisji Edukacji... Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: Kod pocztowy 03.01.12, 20:41 kzet69 napisał: > Możliwości Palikota w tym Sejmie są zerowe... Wiem, ale głosujący Pa Henryk/eluniuugiwi cośtamcośtam/ powinien znać umiar? ?? www.poomoc.pl/ mariner4 napisał: Jak się nie umie własnej baby wziąć za pysk Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re:Inaczej 03.01.12, 20:49 Moim lekarzom: rodzinny, neurolog, psychiatra, endokrynolog, kardiolog, w wielkim mieście LublYnie , nietowarzyszy pielęgiarka Odpowiedz Link Zgłoś
skowronki.niebowe luźne dywagacje:-) 04.01.12, 01:34 Kod pocztowy jest wymogiem NFZ. A po co? Ano po to, żeby lekarza, który wypisując w przychodni 50 (np.) receptę pomyli się, albo zapomni, złapać za kark: "a tu cię mamy". Im więcej pierdół do wpisania, tym większe prawdopodobieństwo pomyłki. Proste? Odpowiedz Link Zgłoś