Dodaj do ulubionych

Sąd postanowił wsadzić tylko Słomkę

12.01.12, 15:38
A Kiszczaka, Kanię i Kemparę wypuścił, podobnie jak wcześniej Jaruzelskiego. Prawdziwie radziecka sprawiedliwość, dobra szkoła.
Obserwuj wątek
    • joannabarska Re: Sąd postanowił wsadzić tylko Słomkę 12.01.12, 15:44
      Za ocalenie Polski kara? Gdyby,pomijając wszystko,nie było 13 grudnia, to wówczas "Solidarnosc"tak sie pogryzła miedzy sobą, ze kraj by sie nie pozbieral,a sąsiedzi nie siedzieliby bezczynnie.Stan wojenny spowodowal pewne otrzezwienie .

"Ci, którzy przemawiają w imieniu Boga, powinni pokazać listy uwierzytelniające." (JULIAN TUWIM)
      • off_nick Re: Sąd postanowił wsadzić tylko Słomkę 12.01.12, 15:51
        joannabarska napisała:
        Stan wojenny spowodowal pewne otrzezwienie
        > .

Nie u wszystkich, niektórzy mieszkańcy siedziby PKWN dalej są oczadziali.
      • prawie_magister Re: Sąd postanowił wsadzić tylko Słomkę 12.01.12, 16:02
        joannabarska napisała:
        Stan wojenny spowodowal pewne otrzezwienie
        • kaczkodyl Re: Sąd postanowił wsadzić tylko Słomkę 12.01.12, 16:08
          prawie_magister napisał:

> mam wątpliwości do twojej sygn. to chyba mówił Gomółka i trochę inaczej. może się mylę ale poproszę o źródło.
          • ukos To powiedział Cyrankiewicz 12.01.12, 16:11
            kaczkodyl napisał:

> prawie_magister napisał:
            >
            > > mam wątpliwości do twojej sygn. to chyba mówił Gomółka i trochę inaczej.
            > może się mylę ale poproszę o źródło.

Kilkanaście lat później Gierek groził łamaniem kości.
          • iza.bella.iza Cyrankiewicz. 12.01.12, 17:03
            kaczkodyl napisał:

> prawie_magister napisał:
            >
            > > mam wątpliwości do twojej sygn. to chyba mówił Gomółka i trochę inaczej.
            > może się mylę ale poproszę o źródło.

Wydaje mi się, że po marcu 1968. Możesz sprawdzić w google:)
            • ukos 29 czerwca 1956, w Polskim Radiu Poznań 12.01.12, 17:49
              iza.bella.iza napisała:

> kaczkodyl napisał:
              >
              > > prawie_magister napisał:
              > >
              > > > mam wątpliwości do twojej sygn. to chyba mówił Gomółka i trochę in
              > aczej.
              > > może się mylę ale poproszę o źródło.
              >
              > Wydaje mi się, że po marcu 1968. Możesz sprawdzić w google:)

Oczywiście Cyrankiewicz.
    • krystian10 Re: Sąd postanowił wsadzić tylko Słomkę 12.01.12, 15:51
      To co Słomka wyprawiał w sądzie to żenada, powinien do psychiatryka iść.
      • axel-bis Re: Sąd postanowił wsadzić tylko Słomkę 12.01.12, 16:57
        Wiedziałem że ten Słomka jest jeb...ty ale do tego stopnia co pokazał to nie .Debila tego powinni leczyć bez refundacji .
    • kum.z.antalowki Kara porzadkowa za chuligaństwo i obrazę sądu 12.01.12, 15:53
      Teraz, jako męczennik, awansuje w rankingu politycznym, a do mediów (zwłaszcza prawicowych) będzie się mógł przeprowadzić na stałe jako "więzień polityczny", "osoba wybitna", "niekwestionowany autorytet moralny" i "ofiara politycznego spisku".
      • kaczkodyl Re: Kara porzadkowa za chuligaństwo i obrazę sądu 12.01.12, 15:59
        mnie też wku..wiał ale spoko kara śmierci i mu wybaczę -)
        ale poważnie, niech sobie samobójczo postrzeli paznokieć.
      • iza.bella.iza Re: Kara porzadkowa za chuligaństwo i obrazę sądu 12.01.12, 16:00
        A ja myślę, że jego kariera w normalnych mediach będzie krótka bardzo - w dzisiejszych newsach i tyle. No, może jeszcze pokażą go w jakichś "wydarzeniach tygodnia" jako kuriozum. Pobawią się nim jak Rokitą po incydencie w samolocie :D
      • ukos Sąd się wygłupił 12.01.12, 16:00
        kum.z.antalowki napisał:

> Teraz, jako męczennik, awansuje w rankingu politycznym, a do mediów (zwłaszcza
        > prawicowych) będzie się mógł przeprowadzić na stałe jako "więzień polityczny",
        > "osoba wybitna", "niekwestionowany autorytet moralny" i "ofiara politycznego sp
        > isku".

Nikt Słomki poważnie nie potraktuje. Natomiast sąd powinien dać niewielką grzywnę, a nie odsiadkę, bo niepotrzebnie stwarza groteskowy kontrast pomiędzy wypuszczeniem Kiszczaka a posadzeniem awanturnika.
        • iza.bella.iza Sąd postąpił zgodnie z prawem. 12.01.12, 16:07
          Zajrzyj do kodeksu, a dopiero potem komentuj:)
          • ukos Zgodnie z prawem niekoniecznie znaczy mądrze 12.01.12, 16:14
            Sąd nie miał innej możliwości?
            • iza.bella.iza Re: Zgodnie z prawem niekoniecznie znaczy mądrze 12.01.12, 16:20
              Według mnie nie miał. Gdyby Słomka nie wdarł się na stół sędziowski, a jedynie pokrzykiwał z sali, to mogłoby się skończyć na wyprowadzeniu go przez straż sądową i upomnieniu.
              • v.t.s Re: Zgodnie z prawem niekoniecznie znaczy mądrze 12.01.12, 16:50
                ale jak pięknie z komuną znowu walczył
              • iza.bella.iza Zgodnie z prawem - jego duchem i literą 12.01.12, 17:00
                Zgodnie z prawem - jego duchem i literą sędzia prowadzący rozprawę nie reprezentuje siebie i swoich poglądów, a Rzeczpospolitą Polską i w jej imieniu orzeka oraz feruje wyroki. Symbolem tego, jest strój sędziego i godło państwowe wiszące nad jego głową. Z tego tez powodu strony nie zwracają się do sędziego personalnie, ale używają formuły "Wysoki Sądzie". Słomka swoimi dzisiejszym zachowaniem naruszył powagę i majestat Rzeczpospolitej w sposób rażący. Sąd skazując, go na najwyższy wymiar kary za ten występek najwyraźniej uznał, że jego zachowanie było wyjątkowo hańbiące. Ja też tak uważam i popieram ten wyrok, tym bardziej, że dopuścił się go były poseł i były kandydat do fotela prezydenckiego na rozprawie dotyczącej bardzo ważnych dla Polski kwestii.
    • mike.recz Relatywizacja i qrestwo powiedzieć o tym wątku 12.01.12, 16:12
      to naprawdę mało.

To ten Słomka naprawdę nie miał gdzie dać upust swoim emocjom?

Moim zdaniem gość zrobił perwę w miejscu publicznym. Ja sąsiadom na wycieraczkę nie sram
      i on również tego robić nie powinien. Pewnych rzeczy robić nie wypada. A Słomka to zrobił.

I nie porównuj tej sytuacji do sowietów ponieważ wychodzisz na...
    • fiu-bzdziu2010 Re: Sąd postanowił wsadzić tylko Słomkę 12.01.12, 17:00
      ukos napisał:

> A Kiszczaka, Kanię i Kemparę wypuścił, podobnie jak wcześniej Jaruzelskiego. Pr
      > awdziwie radziecka sprawiedliwość, dobra szkoła.

A chciałbyś, zeby to slomka ogłosił wyrok zza sędziowskiego stołu????
      Dość kabaretu
    • wielkur Słomka to furiat co dziś było widać jak na dłoni 12.01.12, 17:20
      Przez takich faszyzujących furiatów wprowadzono stan wojenny.
      • mike.recz Re: Słomka to furiat co dziś było widać jak na dł 12.01.12, 17:25
        wielkur napisał:

> Przez takich faszyzujących furiatów wprowadzono stan wojenny.

Nie kłam proszę.
        • wielkur Czy nie zauważyłeś, że facet jest odjechany ? 12.01.12, 17:31
          • mike.recz Poza dyskusją jest jego odjazd. 12.01.12, 17:35
            Skłamałeś podając jedynie jeden mało istotny z wielu motywów wprowadzenia SW. I jakie masz podstawy do nazywania Słomki "faszyzującym".
    • zoil44elwer Re: Sąd postanowił wsadzić tylko Słomkę 12.01.12, 17:23
      Po tylu latach to sądowe wsadzenie Słomki do kozy przypomina wsadzenie słomki w odbyt żaby przez złośliwych bachorów.
    • axel-bis Re: Sąd postanowił wsadzić tylko Słomkę 12.01.12, 17:28
      Bardzo dobrze zrobił tylko dał temu głupkowi za mało .
      • marek26iv Re: Sąd postanowił wsadzić tylko Słomkę 12.01.12, 17:32
        wedle wszelkiego prawdopodobieństwa następny oszołom ściele sobie drogę do parlamentu
      • mike.recz Re: Sąd postanowił wsadzić tylko Słomkę 12.01.12, 17:32
        axel-bis napisał:

> Bardzo dobrze zrobił tylko dał temu głupkowi za mało .

On miał prawo wyrazić swoje w pełni uzasadnione emocje. Wybrał sobie jednak miejsce nie do tego. I zrobił to świadomie, to nie jest dziecko.
      • zoil44elwer Re: Sąd postanowił wsadzić tylko Słomkę 12.01.12, 17:39
        axel-bis napisał:

> Bardzo dobrze zrobił tylko dał temu głupkowi za mało .
        A Sąd Najwyższy uznał założyciela KPN,byłego szefa Słomki L Moczulskiego,Tajnym Współpracownikiem SB i kłamcą lustracyjnym.Cosik sędziowie nie lubią strzelców KPN!!
    • lionold Re: Sąd postanowił wsadzić tylko Słomkę. Ale komu 12.01.12, 18:12
      i w co?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka