Dodaj do ulubionych

"Afrykanek Bambo w Afryce mieszka

26.01.12, 13:24
[..] ma skórę ten nasz koleżka"
Wersja dopuszczona przez cenzurę GW.

Ludzie:
Czarne nadal jest CZARNE a białe nadal jest BIAŁE!
Nie słuchajcie tego co wciska wam Gazeta Wyborcza.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114884,11035793,Posel_PiS_o_czarnoskorym_posle_PO___Wasz_murzynek.html?lokale=warszawa
Obserwuj wątek
    • dr.krisk Jesteś trochę mocno głupi.... 26.01.12, 13:34
      Ale chyba nie ma sensu ci tego tłumaczyć. Może znajdź kogoś wykształconego i dobrze wychowanego, to ci powie dlaczego.
      • wlodzimierz.ilicz Ok, poprawię się. Nie będę już mówić: 26.01.12, 14:05
        "Murzynek" na czarnoskórego mężczyznę .
        Ani "Murzynka" na czarnoskórą kobietę.
        Nigdy w życiu!
        Czy wtedy będę już dobrze wychowany?

• dr.krisk Re: Ok, poprawię się. Nie będę już mówić: 26.01.12, 18:16
          wlodzimierz.ilicz napisał:

> "Murzynek" na czarnoskórego mężczyznę .
          Na dorosłego mężczyznę chcesz mówić per "Murzynek".... I dziwisz się, że mam cię za głupka.
          O, przepraszam - "głuptaska".
          • wlodzimierz.ilicz Czemu sympatyczny ciemnoskóry nie ma być 26.01.12, 21:55
            przyjaźnie nazywany "Murzynkiem"?
            A kobieta to Murzynka czy wymyśliłeś coś innego?
            • dr.krisk Re: Czemu sympatyczny ciemnoskóry nie ma być 26.01.12, 23:56

> przyjaźnie nazywany "Murzynkiem"?
              Bo to głuptasku protekcjonalne bardzo. W ten sposób możesz mówić do swojego kumpla, ale nie do doroslego, obcego faceta.
    • ultimate.strike Re: "Afrykanek Bambo w Afryce mieszka 26.01.12, 13:37
      Nam nie wmówią, że czarne jest... :)
    • pan.nikt Re: "Afrykanek Bambo w Afryce mieszka 26.01.12, 13:40
      to jeden z idiotyzmów nowomowy.
      Murzyn, murzynek nie jest przecież "negatywny".
      Ps właśnie powiedziałem Hi dwom fajnym murzynkom
      • ultimate.strike Re: "Afrykanek Bambo w Afryce mieszka 26.01.12, 13:45
        > to jeden z idiotyzmów nowomowy.
        > Murzyn, murzynek nie jest przecież "negatywny".

Za to kolor skóry nie ma żadnego wpływu na wartość parlamentarzysty. Tzn. nie powinien miec ale dla niektórych jest bardzo istotną cechą, na podstawie której określają takową wartość. Po to wymyslono tą nowomowę, żeby oduczyc wartościowania ludzi ze względu na cechy niemerytoryczne.
        • pan.nikt Re: "Afrykanek Bambo w Afryce mieszka 26.01.12, 13:50
          IDIOCI WYMYŚLILI
          • ultimate.strike Re: "Afrykanek Bambo w Afryce mieszka 26.01.12, 14:28
            Ale sie wysiliłeś intelektualnie. Musiało Cie to kosztować. :)
          • pan.nikt Re: "Afrykanek Bambo w Afryce mieszka 26.01.12, 14:34
            nie muszę się wysilać. to piewcy nowomowy się wysilają, aż im żyłka pęka
        • wlodzimierz.ilicz A czy słowo"Murzyn" bądź "Murzynek" jest 26.01.12, 14:26
          wartościujące?
          Musi być wartościujące?

Dosyć owczego pędu idiotycznej politpoprawności zakazującej nazywania rzeczy ich prawdziwymi określeniami.
          To ewidentny przypadek narzucania społeczeństwu "nowomowy".
          • ultimate.strike Re: A czy słowo"Murzyn" bądź "Murzynek" jest 26.01.12, 14:30
            > wartościujące?

Jest.

> Musi być wartościujące?

Nie musi ale patrz punkt 1.

> Dosyć owczego pędu idiotycznej politpoprawności zakazującej nazywania rzeczy ic
            > h prawdziwymi określeniami.

Jakie jeszcze rzeczy chciałbyś nazywać po imieniu? Może "lewackie ścierwo" by Ci się spodobało, na przykład? Podaj więcej takich fajnych odstępstw od owczego pędu.
            • wlodzimierz.ilicz A czy Julian Tuwim, autor "Murzynka Bambo" też już 26.01.12, 15:47
              został przez was wciągnięty na listę autorów zakazanych?

Takie "liberalne prawackie ścierwa", którym kibicujesz, są do tego zdolne.
              • ultimate.strike Re: A czy Julian Tuwim, autor "Murzynka Bambo" te 26.01.12, 16:05
                > został przez was wciągnięty na listę autorów zakazanych?

On o posłach pisał?
                • wlodzimierz.ilicz A cóż to posłowie to ktoś więcej od biednego 26.01.12, 17:01
                  małego Murzynka - w kwestii godności?
                  O małym Murzynku można, a o dużym Murzynku (określenie wyraźnie pieszczotliwe bo jest on niejako maskotką klubu PO) to już nie bo jest posłem?
                  Czy taki poseł Suski (którego skądinąd nie popieram) użył słówa: negr, czarnuch, asfalt itp?
                  Nazwał swojego kolegę z sejmu Murzynkiem.
                  Co w tym złego jeżeli facet jest sympatyczny i nie zachowuje się jak groźny wielki Murzyn z dzidą?
                  Suski wyraźnie sugeruje, że jego kolega jest maskotką klubu PO.
                  Chyba go za to nie ceni bo sugeruje, że maskotka jest mała (Murzynek) ale to już inna sprawa.
    • aniechto.only Re: "Afrykanek Bambo w Afryce mieszka 26.01.12, 13:47

> [..] ma skórę ten nasz koleżka"
      > Wersja dopuszczona przez cenzurę GW.
      >
      > Ludzie:
      > Czarne nadal jest CZARNE a białe nadal jest BIAŁE!
      > Nie słuchajcie tego co wciska wam Gazeta Wyborcza.
      >

tak jest, a wihte trash nadal pozostaje sobą jak widać na powyzszym przykładzie.
      • srul Re: "Afrykanek Bambo w Afryce mieszka 26.01.12, 15:18
        Ja proponuje rozszerzyc wachlarz politpopowych eufemizmów dotyczacych osób o ciemniejszym kolorze skóry. Afroamerykanin jest mocno ograniczony geograficznie, wzbogaćmy patetę o np: afroazjata, afroskandynaw, afroeskimos, afro...nordyk, chyba przegiąłem:). Szerzej, można ich włozyć w termin pt: afroeuropejczyk. Ale niedługo moze sie okazać, ze przypisywanie ich do konkretnego kontynentu też będzie formą dyskryminacji. Pogimnastykujmy sie trochę, zeby ich nie urazić. Proponuję np: posiadacze intensywnego pigmentu, dysponenci zaawansowanej absorbcji promieni słonecznych etc. To powinno na pewnien czas zadowolić dyskryminowanych
        • ukos Afroosoba 26.01.12, 17:24
          srul napisał:

> Afroamerykanin jest mocno ograniczony geograficznie,
          > wzbogaćmy patetę o np: afroazjata, afroskandynaw, afroeskimos, afro...nordyk, c
          > hyba przegiąłem:). Szerzej, można ich włozyć w termin pt: afroeuropejczyk. Al
          > e niedługo moze sie okazać, ze przypisywanie ich do konkretnego kontynentu też
          > będzie formą dyskryminacji. Pogimnastykujmy sie trochę, zeby ich nie urazić.

"Afroosoba" podkreślając tożsamość nie przypisuje do niczego zbyt konkretnego, nie dyskryminuje też ze względu na płeć ani orientację seksualną.
    • wachmistrz_soroka Re: Już usunąłeś bobek swoje głupoty? 26.01.12, 15:16

Dobrze,nawet nie wiesz ile to forum by zyskało gdybyś znikł na zawsze z FK.
      • boblebowsky Re: Już usunąłeś bobek swoje głupoty? 26.01.12, 15:18
        Znowu szczekasz? Do budy!

wachmistrz_soroka napisał:

>
        > Dobrze,nawet nie wiesz ile to forum by zyskało gdybyś znikł na zawsze z FK.
        • srul Re: Już usunąłeś bobek swoje głupoty? 26.01.12, 15:27
          boblebowsky napisał:

> Znowu szczekasz? Do budy!

Bobik! animalizacja oponenta to najniższy pułap "polemiki"
          • boblebowsky Re: Już usunąłeś bobek swoje głupoty? 26.01.12, 15:29
            srul napisał:

> boblebowsky napisał:
            >
            > > Znowu szczekasz? Do budy!
            >
            > Bobik! animalizacja oponenta to najniższy pułap "polemiki"

Czego? Jak ktoś szczeka jak pies to trudno z nim jakąś polemikę prowadzić. Ja w każdym razie po psiemu nie umiem.
            • srul Re: Już usunąłeś bobek swoje głupoty? 26.01.12, 15:34
              > Czego? Jak ktoś szczeka jak pies to trudno z nim jakąś polemikę prowadzić. Ja w
              > każdym razie po psiemu nie umiem.

Oj, nie kryguj się tak Bobik :) wierzę w ciebie.
              • wachmistrz_soroka Re: Już usunąłeś bobek swoje głupoty? 26.01.12, 15:38
                srul napisał:

> > Czego? Jak ktoś szczeka jak pies to trudno z nim jakąś polemikę prowadzić
                > . Ja w
                > > każdym razie po psiemu nie umiem.
                >
                > Oj, nie kryguj się tak Bobik :) wierzę w ciebie.

Przepraszam w co wierzysz,że pozostały mu jeszcze jakieś zdrowe tkanki w mózgu?
                Ja akurat w to wątpię czytając jego "wymiociny".
                • srul Re: Już usunąłeś bobek swoje głupoty? 26.01.12, 15:47
                  > > > każdym razie po psiemu nie umiem.
                  > >
                  > > Oj, nie kryguj się tak Bobik :) wierzę w ciebie.
                  >
                  >
                  > Przepraszam w co wierzysz,że pozostały mu jeszcze jakieś zdrowe tkanki w mózgu?
                  > Ja akurat w to wątpię czytając jego "wymiociny".

Sugerowałem tylko, ze posiada kwalifikacje do ujadania, ale wrodzona skromność nie pozwala mu tego przyznać.
            • wachmistrz_soroka Re: Już usunąłeś bobek swoje głupoty? 26.01.12, 15:36
              Czego? Jak ktoś szczeka jak pies to trudno z nim jakąś polemikę prowadzić. Ja w każdym razie po psiemu nie umiem.

Ty masz kompletnie wyprany mózg.Totalnie.
    • gat45 Przypuszczam, że lubisz, kiedy Rosjanie 26.01.12, 15:28
      mówią o "Polaczkach" albo Francuzi o "les Polaks". Ja nie za bardzo, ale - na wkus i cwiet...
    • green_feldkurat_katz Słowa wartościujące wg Gazety: 26.01.12, 15:29
      Murzyn, Żyd... ale np. faszystę to już każemu przypiąć wolno
      • srul Re: Słowa wartościujące wg Gazety: 26.01.12, 15:32
        green_feldkurat_katz napisał:

> Murzyn, Żyd... ale np. faszystę to już każemu przypiąć wolno

No wis. Faszystą może być każdy, wedle widzimisię GWnoidalnych mendiów. Ale już murzynem tylko predystynowani genetycznie.
      • eurofuturo Re: Słowa wartościujące wg Gazety: 26.01.12, 16:06
        POLACZEK. tak cie nazywamy. mile, nieprawda? mnie sie to podoba, polaczku.
        • green_feldkurat_katz Re: Słowa wartościujące wg Gazety: 26.01.12, 16:10
          Wisi mi to i powiewa.
          • eurofuturo Re: Słowa wartościujące wg Gazety: 26.01.12, 16:13
            wiadomo, ty polaczek i honor masz gdzies. polaczek , polaczek, polaczek wisi i powiewa, polaczekw
            • green_feldkurat_katz Re: Słowa wartościujące wg Gazety: 26.01.12, 16:14
              Nie rób projekcji...
          • srul Re: Słowa wartościujące wg Gazety: 26.01.12, 16:15
            Mnie polaczek nie obraża, az tak przewrazliwiony nie jestem. Czarni mają po prostu kompleksy, i to całkiem uzasadnione, średnie IQ na poziomie 80 +-, w porównaniu do europejczyków -ok 100 to jest pewien powód do frustracji. Stąd tak wierzgają i prychają.
            Ale są swietni w innych dziedzinach, muzyka, sport. Ogólnie nic do nich nie mam. Niech tylko nie skaczą wyżej du-py
            • eurofuturo Re: Słowa wartościujące wg Gazety: 26.01.12, 17:42
              nie skacz powyzej zmywaka i azbestu, polaczku. dumb polack znany jest w USA. tys tepy i nic nie znaczysz , smieciu tego swiata. pogardzaja toba wszedzie i kopia jak psa. robisz dla cywilizowanych i zdychasz za nich, bos ponizej zera IQ. polnische schweine jestes za Oder.
              • green_feldkurat_katz Re: Słowa wartościujące wg Gazety: 26.01.12, 17:45
                Współczuję ciężkich przeżyć...
    • dupetek Re: "Afrykanek Bambo w Afryce mieszka 26.01.12, 15:47
      Tekst godny zwolennika bicia dzieci i oglądacza okaleczonych zwłok:(

• srul Re: "Afrykanek Bambo w Afryce mieszka 26.01.12, 15:55
        dupetek napisał:

> Tekst godny zwolennika bicia dzieci i oglądacza okaleczonych zwłok:(
        >
        > wlodzimierz.ilicz napisał:

Cóż za finezyjny przewód myslowy, jestem pod wrazeniem.
        • eurofuturo [...] 26.01.12, 16:03
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • eurofuturo a co to jest 26.01.12, 16:03
      POLACZEK? Ladne i czarne na bialym. Ty polaczek jestes i dumny z tego? POLACZEK, POLACZEK. Tak was nazywamy miedzy soba. Czy to nie jest mile?
      • wlodzimierz.ilicz Tak się składa, że większość Polaków 26.01.12, 17:09
        ma pozytywny stosunek do Murzynów.
        I tym bardziej do małych Murzynków.
        Co innego Zachód czy USA do tzw. "polaczków".
        Taka różnica.
        • gat45 Re: Tak się składa, że większość Polaków 26.01.12, 17:10
          Kpisz czy o drogę pytasz, Włodzimierzu ?
        • srul Re: Tak się składa, że większość Polaków 26.01.12, 17:28

> ma pozytywny stosunek do Murzynów.
          > I tym bardziej do małych Murzynków.

Nie zapominajmy o młodych murzynkach, tych płci pięknej. Stosunek do nich jest w narodzie (płci brzydkiej)nader pozytywny.
    • hordol raczej afropolak 26.01.12, 17:44

• boblebowsky Re: raczej afropolak 26.01.12, 17:49
        wiadomo przecież że określenie koloru skóry przy opisie człowieka jest najważniejsze.
        Zwróć uwagę, że o Jarku posłowie nie mówią jakoś ten bezzębny.

hordol napisała:

>
        • green_feldkurat_katz Re: raczej afropolak 26.01.12, 18:15
          A to ciemny kolor skóry to feler, jak dziurawe zęby? Ciekawa koncepcja...
          • boblebowsky Re: raczej afropolak 26.01.12, 21:58
            green_feldkurat_katz napisał:

> A to ciemny kolor skóry to feler, jak dziurawe zęby? Ciekawa koncepcja...

Jak się okazuje dla niektórych tak. No chyba, że Suski chciał w ten sposób skomplementować kolegę posła.
            • green_feldkurat_katz Re: raczej afropolak 26.01.12, 22:16
              Ponieważ to ty porownales ciemny kolor skory z dziurawymi zębami, oznacza to zes rasista...
    • man_sapiens Re: "Afrykanek Bambo w Afryce mieszka 26.01.12, 23:52
      Że też wszystko co choć odrobinę pisiackie musi być tak obrzydliwie zakłamane. Naprawdę nie macie odwagi przyznać, że Suski (jak go nazwać? może Polaczek?) z lekceważeniem i obraźliwie mówił o Godsonie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka