Dodaj do ulubionych

Ależ żałosny ten Palikot.

30.01.12, 14:15
Cały ten happening można różnie oceniać, jako środek wyrazu politycznego, ale ta jego część ewidentnie ma wymiar taniej prowokacji.

wiadomosci.onet.pl/kraj/spektakularna-akcja-palikota-zasloni-twarz-chrystu,1,5012254,wiadomosc.html
Obserwuj wątek
    • l_zaraza_l Doskonały pomysł 30.01.12, 14:20
      Doskonały pomysł. Trzeba ludziom otwierać oczy i przeciwstawiać się tym, którzy usiłują zamaskować niebezpieczeństwa jakie niesie ze sobą ACTA, pitoleniem o złodziejach samochodów.
      • boblebowsky Re: Doskonały pomysł 30.01.12, 14:43
        Nie spodziewałem się innego komentarza z twojej strony. 100% przewidywalności, tak jak u pisiąt:))

l_zaraza_l napisała:

> Doskonały pomysł. Trzeba ludziom otwierać oczy i przeciwstawiać się tym, którzy
        > usiłują zamaskować niebezpieczeństwa jakie niesie ze sobą ACTA, pitoleniem o z
        > łodziejach samochodów.
        >
        • wachmistrz_soroka Re: Doskonały pomysł 30.01.12, 14:50
          Nie spodziewałem się innego komentarza z twojej strony. 100% przewidywalności, tak jak u pisiąt:))

Nie pasuje ci komentarz nicka zaraza?
          Przecież ciebie nie stać na inny komentarz.Ty masz w mózgu wylęgarnię pisiąt.
          • boblebowsky Re: Doskonały pomysł 30.01.12, 15:16
            Za grosz ambicji nie masz nie masz durny koźle. Miałeś mnie mieć wygaszonego, nie czytać moich postów. A ty w dodatku jeszcze piszesz i to nie proszony. Znajdź ty choć odrobinę szacunku do samego siebie.

wachmistrz_soroka napisał:

> Nie spodziewałem się innego komentarza z twojej strony. 100% przewidywalności,
            > tak jak u pisiąt:))
            >
            >
            > Nie pasuje ci komentarz nicka zaraza?
            > Przecież ciebie nie stać na inny komentarz.Ty masz w mózgu wylęgarnię pisiąt.
            • wachmistrz_soroka Re: Doskonały pomysł 30.01.12, 15:26
              Ja cię zrobiłem na szaro peowski chuliganie,więc mogę cię czytać.

Zaproszenia od ciebie nie potrzebuję bo jestem wolnym człowiekiem,tym bardziej,że twoje kołtuństwo,debilizm,głupotę trzeba pokazywać na forum we właściwym świetle.
              Nie pochlebiaj sobie,nie każdy twój post będę komentował.

• boblebowsky Re: Doskonały pomysł 30.01.12, 15:29
                Na szaro ty sam siebie robisz dziadek:)) A teraz spad fajansie.

> Ja cię zrobiłem na szaro peowski chuliganie,więc mogę cię czytać.
                >
                > Zaproszenia od ciebie nie potrzebuję bo jestem wolnym człowiekiem,tym bardziej,
                > że twoje kołtuństwo,debilizm,głupotę trzeba pokazywać na forum we właściwym świ
                > etle.
                > Nie pochlebiaj sobie,nie każdy twój post będę komentował.
                >
                • wachmistrz_soroka Re: Doskonały pomysł 30.01.12, 15:38
                  boblebowsky napisał:

> Na szaro ty sam siebie robisz dziadek:)) A teraz spad fajansie.

Bąmbelkowski,ty jesteś tak straszny jak i głupi.
                  • kzet69 Re: Doskonały pomysł 30.01.12, 15:39
                    Panowie czy tej uroczej dysputy nie możecie kontynuować na priv?
                    • boblebowsky Wypraszam sobie 30.01.12, 15:43
                      To że próbuję wyczyścić sobie buta z g... które mi się do niego przykleiło nie znaczy że próbuje z nim rozmawiać.

kzet69 napisał:

> Panowie czy tej uroczej dysputy nie możecie kontynuować na priv?
                      • wachmistrz_soroka Re: Wypraszam sobie 30.01.12, 15:50
                        boblebowsky napisał:

> To że próbuję wyczyścić sobie buta z g... które mi się do niego przykleiło nie
                        > znaczy że próbuje z nim rozmawiać.
                        >

Bąbelkowski,każde twoje pojawienie się na forum,to rozlanie się szamba.
                        • boblebowsky Re: Wypraszam sobie 30.01.12, 15:51
                          won pajacu!

> boblebowsky napisał:
                          >
                          > > To że próbuję wyczyścić sobie buta z g... które mi się do niego przykleił
                          > o nie
                          > > znaczy że próbuje z nim rozmawiać.
                          > >
                          >
                          > Bąbelkowski,każde twoje pojawienie się na forum,to rozlanie się szamba.
                          • wachmistrz_soroka Re: Wypraszam sobie 30.01.12, 16:05
                            boblebowsky napisał:

> won pajacu!

Lustro,bąbel,lustro powie ci prawdę...pajatzu!!
                      • tornson Re: Wypraszam sobie 01.02.12, 15:06
                        boblebowsky napisał:

> To że próbuję wyczyścić sobie buta z g... które mi się do niego przykleiło nie
                        > znaczy że próbuje z nim rozmawiać.
                        W twoim przypadku wystarczy poprostu but zdjąć...
                    • wachmistrz_soroka Re: Doskonały pomysł 30.01.12, 15:45
                      kzet69 napisał:

> Panowie czy tej uroczej dysputy nie możecie kontynuować na priv?

Masz rację,ale to niemożliwe.Mój nick ma pocztę.

boblebowsky
                      UŻYTKOWNIK O PODANYM NICKU NIE ISTNIEJE LUB ZOSTAŁ ZABLOKOWANY

Ale nie przejmuj się bąbelkowski jest moderatorem,zaraz posprząta.
                      • olga_w_ogrodzie Re: Doskonały pomysł 31.01.12, 00:34
                        >
                        >
                        > Masz rację,ale to niemożliwe.Mój nick ma pocztę.

który ?
      • man_sapiens Re: Doskonały pomysł 01.02.12, 10:55
        Otwieranie oczu przez tandetną prowokację? Komu i na co? Przecież sprawa ACTA jest tak głośna, że nikomu nie potrzeba otwierać oczu. Natomiast bardzo potrzeba w tej sprawie włączenia rozumu, rzeczowej dyskusji. Głupia akcja Palikota szkodzi przeciwnikom ACTA spychając sprawę na poziom szczeniackiego protestu. Poza tym nie chodzi mu wcale o ACTA ale o zagrania na nosie Kościołowi, co też jest szkodliwe, bo przesłania rzeczowe argumenty zwolenników sekularyzacji państwa i stawia ich w jednym szeregu z różnymi zadymiarzami.
    • green_feldkurat_katz I tu się z tobą zgodzę 30.01.12, 14:26
      Przyczepiło się goowno do okrętu i mówi płyniemy...
      • boblebowsky Re: I tu się z tobą zgodzę 30.01.12, 14:44
        green_feldkurat_katz napisał:

> Przyczepiło się goowno do okrętu i mówi płyniemy...

Nie pierwsze i nie ostatnie, że przypomnę tylko PIS i jego posłów, którzy głosowali za ACTA.
        • baabeczka Re: I tu się z tobą zgodzę 30.01.12, 14:53
          Wlasnie...europoslowie glosowali" za "nie wiedzac za czym
          a teraz jazgocza i chca sie podpiac,
          szczegolnie Kurski ostry
          nie mowiac o Wojciechowskim
          straszne te nasze posly niewiarygodne
        • green_feldkurat_katz Re: I tu się z tobą zgodzę 30.01.12, 15:15
          POmatoły też głosowały. POpremier kazał podpisać a dopiero po podpisaniu przeczytać. Wina PiSu jest żadna w porównaniu z winą PO, które rządzi już piąty rok i co krok strzela babona...
          • boblebowsky Re: I tu się z tobą zgodzę 30.01.12, 15:18
            Nie posłowie PO głosowali z innego powodu co albo próbujesz przemilczeć albo nie dostrzegasz.
            Zauważyłeś jakiegoś członka PO co bu się radykalnie przeciw ACTA wypowiadał, taki pisowskie barany?

green_feldkurat_katz napisał:

> POmatoły też głosowały. POpremier kazał podpisać a dopiero po podpisaniu przecz
            > ytać. Wina PiSu jest żadna w porównaniu z winą PO, które rządzi już piąty rok i
            > co krok strzela babona...
      • man_sapiens Re: I tu się z tobą zgodzę 30.01.12, 23:10
        > Przyczepiło się goowno do okrętu i mówi płyniemy...

Pytanie kto jest gównem a kto okrętem :)
    • kzet69 Re: Ależ żałosny ten Palikot. 30.01.12, 14:56
      Jak dla mnie to ostatnio za dużo tych happeningów. Wolałbym by Palikot zorganizował konferencję i odpytał PO-PSL dlaczego hurtem odrzuciła ponad 200 poprawek opozycji do ustawy budżetowej, a były co niektóre naprawdę wartościowe jak o dofinansowaniu oświaty dla najbiedniejszych gmin czy o finansowaniu inkubatorów mikrobiznesu... Wychodzi na to że posłowie RP wykonali w komisjach kawał dobrej roboty tylko nikomu nie potrzebnej.
      • boblebowsky Re: Ależ żałosny ten Palikot. 30.01.12, 15:21
        A ja akurat samego happeningu by się nie czepiał choć można by o nim dyskutować. Niesmak wywołuje u mnie tanie efekciarstwo za które uważam instrumentalne używanie symboli religijnych.

kzet69 napisał:

> Jak dla mnie to ostatnio za dużo tych happeningów. Wolałbym by Palikot zorganiz
        > ował konferencję i odpytał PO-PSL dlaczego hurtem odrzuciła ponad 200 poprawek
        > opozycji do ustawy budżetowej, a były co niektóre naprawdę wartościowe jak o do
        > finansowaniu oświaty dla najbiedniejszych gmin czy o finansowaniu inkubatorów m
        > ikrobiznesu... Wychodzi na to że posłowie RP wykonali w komisjach kawał dobrej
        > roboty tylko nikomu nie potrzebnej.
      • hordol żałosny januszek 30.01.12, 19:35

• anmanika Re: żałosny januszek 30.01.12, 21:09
          Wychodzi na to że posłowie RP wykonali w komisjach kawał dobrej roboty tylko nikomu nie potrzebnej.
          m.in zaklepali 500 złotowe podwyżki dla posłów;-) na prowadzenie biura.
          -
          mądrośc przychodzi z wiekiem, jak najbardziej. Tylko u niektórych jest to wieko od trumny.........
          • kzet69 Re: żałosny januszek 30.01.12, 21:13
            Czyli na podwyżki dla sekretarek i sprzątaczek... żałujesz? A kasy wywalonej przez Kopacz na tablety to nie?
            • anmanika Re: żałosny januszek 01.02.12, 11:56
              sprawdź jak są opłacane sprzątaczki w sejmie....
              • kzet69 Re: żałosny januszek 01.02.12, 12:04
                Wiem, że czytanie ze zrozumieniem bywa trudne, ale mówimy o pracownikach biur poselskich a nie sejmu, jarzysz różnicę?
    • kzet69 Palikot nie jest pierwszy. 31.01.12, 01:00
      Prekursorami obwieszania świebodzińskiego złotego cielca byli... kibole Falubazu, którzy powiesili na nim 40 metrowy szalik w barwach klubowych. Ciekawe czy to też naruszyło uczucia religijna Rydzyka i narodowców...

bi.gazeta.pl/im/0/10393/z10393820X.jpg
    • bogucjusz Żałosny jest ten "pomnik". n/t 01.02.12, 09:41
      • boblebowsky Re: Żałosny jest ten "pomnik". n/t 01.02.12, 10:49
        Ja tam mam do niego stosunek ambiwalentny, ale rozumiem, tylko tu nie chodzi o pomnik tylko o tanią prowokacje Janusza.
    • papla3 Ależ żałosny ten światt. 01.02.12, 12:52
      Domyślam się, że "oburzeni" Palikotem mają lepszy pomysł jak zwrócić uwagę Europy i świata na ACTA.
      Oczekuję takich działań. Po tonie pogardy jestem przekonany, że ich działania będą "lepsze" i skuteczniejsze.
      • kzet69 Re: Ależ żałosny ten światt. 01.02.12, 12:54
        palikot.blog.onet.pl/Jesli-dzis-sroda,2,ID450901137,n
        Jakoś Brukseli ta "błazenada" Palikota nie przeszkadza...
      • boblebowsky Re: Ależ żałosny ten światt. 01.02.12, 16:08
        Czytaj uważniej zanim zaczniesz pisać. Nie napisałem, że potępiam całą akcję, tylko że nie podoba mi się się tanie efekciarstwo w postaci używania symboli religijnych.

papla3 napisała:

> Domyślam się, że "oburzeni" Palikotem mają lepszy pomysł jak zwrócić uwagę Euro
        > py i świata na ACTA.
        > Oczekuję takich działań. Po tonie pogardy jestem przekonany, że ich działania b
        > ędą "lepsze" i skuteczniejsze.
        • kzet69 Re: Ależ żałosny ten światt. 01.02.12, 16:55
          Być może Palikot doskonale wie co robi, doskonale przewiduje reakcje władzy i wszystkie te happeningi mają jedną cechę wspólną: ośmieszają władzę...
          Zarówno to palenie kadzidełka, które gruntownie ośmieszyło p. Kopacz, jak i wczorajsza akcja w Krakowie, gdzie władze ze strachu przed Palikotem otoczyły pół rynku kordonem, a tu przyszło... 6 działaczy (na dodatek rano maska i tak na Mickiewiczu wisiała, bo w nocy wrócili i ją powiesili), akcja Biedronia u Moniki Olejnik kiedy to z pełną premedytacją doprowadził Niesiołowskiego do białej gorączki, jak i akcja w Świebodzinie, gdzie władza już reaguje histerycznie i jakieś środki kryzysowe chce przygotowywać.
          Palikot z jednej strony udowadnia że władza się go boi, a z drugiej powodując jej reakcje nieadekwatne do podejmowanych przez niego działań ośmiesza ją dokumentnie.

Być może z pełną premedytacją robi to o czym pisałem jeszcze podczas kampanii: zapędza PO-PiS do prawego narożnika, zmusza całe to przykościelne bractwo do wypowiadania się jednym tonem, zamazując jakiekolwiek różnice pomiędzy post-AWS-owskimi partiami.
    • lump-1 Palikot rozmienia się na drobne. 01.02.12, 13:44

Jeżeli nawet przyjąć, że miał ochotę coś w Polsce zmienić na dobre to skończyło się jak zwykle.
      Szkoda.

• tornson Lemingi i mohery zawsze razem, w obronie 01.02.12, 15:03
      kato-ciemnoty i jej tzw. "świętości"!
      • boblebowsky Re: Lemingi i mohery zawsze razem, w obronie 01.02.12, 16:11
        Potwierdzasz po raz kolejny, że ciasny masz rozumek.

tornson napisał:

> kato-ciemnoty i jej tzw. "świętości"!
    • haen2010 Bardziej bezczelnego monumentu 01.02.12, 15:44
      Symbolizującego panowanie mafii watykańskiej w Polsce wyobrazić sobie nie sposób. I warto skonstatować, że mogł go za złotowki postawić byle proboszcz z Koziej Wólki czy Dupnicy Małej. To obrazuje skalę łupiestwa Polski przez Watykan.
      • boblebowsky Re: Bardziej bezczelnego monumentu 01.02.12, 16:13
        Następny matołek się odezwał co to nie rozumie o czym jest wątek.

haen2010 napisał:

> Symbolizującego panowanie mafii watykańskiej w Polsce wyobrazić sobie nie sposó
        > b. I warto skonstatować, że mogł go za złotowki postawić byle proboszcz z Kozie
        > j Wólki czy Dupnicy Małej. To obrazuje skalę łupiestwa Polski przez Watykan.
    • ile-xx Paliknot to agent globalnych mafii i 01.02.12, 16:55
      postesbekich oligarchów złodziei, których celem jest eliminacja polskiego narodu
    • green_feldkurat_katz Powinien sobie zakneblować usta 01.02.12, 17:27
      Popiera ACTA
      www.youtube.com/watch?v=FlXdO4mopUE
      • kzet69 Re: Powinien sobie zakneblować usta 01.02.12, 17:29
        Przestań spamować tym fake'm.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka