Dodaj do ulubionych

A jednak, Ziobro i Kaczyński przed Trybunał.

12.03.12, 16:24
Długo na to czekałem, prawie straciłem wiarę w to że zrobią to co obiecywali przed wyborami,tłumaczenie Błaszczaka może byłoby i śmieszne gdyby nie to, że zginęła kobieta, która w świetle prawa jest niewinna, a Mularczyk wypłodził "myśl", TO JEST HUCPA POLITYCZNA, widać namiętnie czytywał swego idola Gomułkę, chciałbym żeby posadzili ich na jednej ławie, a szczytem marzeń byłoby ujrzeć ich w pomarańczowych kombinezonach, ech, ale się rozmarzyłem...

wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Kaczynski-i-Ziobro-przed-Trybunal-To-hucpa,wid,14323281,wiadomosc.html
Obserwuj wątek
    • douglasmclloyd Pierwsza rozprawa przed TS 12.03.12, 16:32
      Przed trybunałem staną członkowie Prawa i Sprawiedliwości, co za ironia.
      • piotr7777 a za co konkretnie? 12.03.12, 16:52
        Bo jeśli nawet w działaniach funkcjonariuszy ABW były nieprawidlowości (a były - choćby takie, że zatrzymanej nie założono kajdanek) i jeżeli nawet w prokuraturze były wydawane polecenia co do określonego procedowania (a tego do końca nie wiemy) to nijak nie uzsadania tezy, że personalnie premier i minister sprawiedliwości zła,ali konkretny (a nie ogólny) przepis konstytucji bądź ustawy.
        Zwłaszcza, że wszystkie śledztwa w tej sprawie zostały umorzone, z kolei osoby zamieszane w tę samą aferę (np. były poseł prawicowy Henryk Dyrda) zostały skazane w oparciu o ten sam materiał dowodowy, który miał stanowić przesłankę aresztowania Barbary Blidy.
        Więc tego typu wnioski to bieżąca polityka, w dodatku wywołująca niezbyt ciekawe skojarzenia (np. casus Julii Tymoszenko).
        • douglasmclloyd Re: a za co konkretnie? 12.03.12, 17:56
          Trzeba zapytać prezesa, jak dostanie wezwanie.
    • venus99 Re: A jednak, Ziobro i Kaczyński przed Trybunał. 12.03.12, 16:49
      do tego daleka droga.nie wiadomo czy wniosek poprze PSL-może być różnie,nie wiadomo ilu członków PO nie poprze wniosku.może więc zabraknąć wystarczającej ilosci głosów by te miernoty stanęły przed TS.
      jak się dodatkowo zważy na członków TS,takich jak:Piotr Andrzejewski,Anna Bogucka-Skowrońska,Zbigniew Romaszewski(wprawdzie wybitny prawnik ale bez wykształcenia),Andrzej Grabiński<Grzegorz Górski,Mariusz Muszyński,Paweł Śliwa to wiara na sprawiedliwość odpływa w sina dal.
      • czan-dra Re: A jednak, Ziobro i Kaczyński przed Trybunał. 12.03.12, 16:54
        Dla mnie ważne jest żebyśmy poznali metody działania tych prawych i sprawiedliwych, może spadną łuski z oczu tych nawiedzonych, bo w to że zostaną skazani, mało kto wierzy.
        • venus99 Re: A jednak, Ziobro i Kaczyński przed Trybunał. 12.03.12, 20:30
          problem polega na tym,że ja nie wierzę,że staną przed TS.twierdzę,że nie uda się zebrać wystarczajacej ilosci głosów.
    • obraza.uczuc.religijnych Pójdą w niepoczytalność 12.03.12, 16:52
      to pewne.
      • czan-dra Re: Pójdą w niepoczytalność 12.03.12, 17:07
        Oni nie muszą...:)
      • cookies9 Re: Pójdą w niepoczytalność 12.03.12, 19:23
        obraza.uczuc.religijnych napisał:

> to pewne.

Niepoczytalni kandydaci na prezydenta RP - tego jeszcze nie było:-)
    • wanda43 Re: A jednak, Ziobro i Kaczyński przed Trybunał. 12.03.12, 17:33
      Ja tez dlugo czekalam i mam nadzieje, ze zostanie to doprowadzone do konca. Wreszcie niech cos doprowadza do konca i skonczą raz i na zawsze z nieodpowiedzialnoscia politykow za wlasne czyny albo zaniechania.
    • mariner4 A ja mam uczucias mieszane.... 12.03.12, 17:38
      Nie cierpię Kaczora i Ziobro i życzę im źle. Nigdy tego nie ukrywałem.
      Boję się tylko precedensu. Że zamykanie, lub inne tego typu karanie przeciwników politycznych stanie się stałym elementem gry politycznej. Jak z Julką na Ukrainie.
      M.
      • fagay Re: A ja mam uczucias mieszane.... 12.03.12, 19:22
        mariner4 napisał:

> Nie cierpię Kaczora i Ziobro i życzę im źle. Nigdy tego nie ukrywałem.
        > Boję się tylko precedensu. Że zamykanie, lub inne tego typu karanie przeciwnikó
        > w politycznych stanie się stałym elementem gry politycznej. Jak z Julką na Ukra
        > inie.
        > M.

A ja wlasnie oczekuje precedensu. Rzadzacy musza sie czegos obawiac, bo w przeciwnym razie bedzia jak w Canadzie i USA, gdzie rzadzacy sa zupelnie bezkarni.
      • wujaszek_joe Re: A ja mam uczucias mieszane.... 12.03.12, 20:03
        W takim razie najlepiej nikogo nie karać.
        A julka dostała wyrok za przekroczenie uprawnień przy podpisywaniu umowy gazowej. Zrobiono z niej gwiazdę wcześniej, ale tam nie ma uczciwych polityków
        • mariner4 To otwiera puszką Pandorry 12.03.12, 20:30
          Przy całej mojej wrogości wobec Kaczora.
          Ja tylko myślę o konsekwencjach.
          M.
    • ave.duce Wg mnie - upiecze się obu, ale nigdy dość 12.03.12, 18:58
      przypominania.
      Upiecze się nie dlatego, że nie łamali prawa, ale z przyczyn takiego a nie innego układu ;)
      • dupetek Re: Wg mnie - upiecze się obu, ale nigdy dość 12.03.12, 19:03
        Zeru nie powinno się upiec, bo na niego jest konkretny bat, oszukiwanie sejmu! Kaczorowi trudniej będzie udowodnić udział w nagonce na Blidę.
        • ave.duce Re: Wg mnie - upiecze się obu, ale nigdy dość 12.03.12, 19:14
          Ale wnioski nie uzyskają wymaganej liczby głosów.
          • dupetek Re: Wg mnie - upiecze się obu, ale nigdy dość 12.03.12, 19:53
            Dlaczego? Właściwie tylko PiS będzie przeciw, pozostałe partie będą raczej za!
            • piglowacki Re: Wg mnie - upiecze się obu, ale nigdy dość 12.03.12, 20:28

dupetek napisał:

> Dlaczego? Właściwie tylko PiS będzie przeciw, pozostałe partie będą raczej za!

IMHO na dzisiaj circa połowa trampkarzy Donaldinio z człowiekiem z „pozytywną szajbą” (Donaldinio o Gowinie) na czele nie poprze wniosku o TS dla Jarosława K. & wybitnego PiC aplikanta Zi0br0.

Przeciwna TS na dzisiaj jest też partia agrarna.

• dupetek Re: Wg mnie - upiecze się obu, ale nigdy dość 12.03.12, 20:34
                Jeśli większość PO + SLD i RP będzie za, to PSL będzie bez znaczenia.
    • remez2 Kolejna "przykrywka" bieżących problemów kraju. 12.03.12, 19:02

-----------------
      Wanda Nowicka: "chcemy kwiaty i prezerwatywy".
      8 marca 2012 r.
      • dupetek Re: Kolejna "przykrywka" bieżących problemów kraj 12.03.12, 19:07
        Takie złote myśli, to chyba kopiujesz, bo wklepywanie za każdym razem powinno już dawno się znudzić:)
        • remez2 Re: Kolejna "przykrywka" bieżących problemów kraj 12.03.12, 19:22
          dupetek napisał:

> Takie złote myśli, to chyba kopiujesz, bo wklepywanie za każdym razem powinno j
          > uż dawno się znudzić:)
          Jeżeli znajdziesz taką moją wypowiedź, publicznie uznam Cię za człowieka prawdomównego a nawet mądrego. Wchodzisz w to?

---------------------
          • dupetek Re: Kolejna "przykrywka" bieżących problemów kraj 12.03.12, 19:49
            :) Już publicznie zakwalifikowałeś mnie do jakiejś(?) ligi, więc nie będę Cię dręczył z przewartościowaniem:)
            • remez2 Re: Kolejna "przykrywka" bieżących problemów kraj 12.03.12, 19:51
              dupetek napisał:

> :) Już publicznie zakwalifikowałeś mnie do jakiejś(?) ligi, więc nie będę Cię d
              > ręczył z przewartościowaniem:)
              O, pardon. Nie Ciebie tylko TW Wielgusa.
              Czyli jednak nie wchodzisz? :- (

---------------------
              • dupetek Re: Kolejna "przykrywka" bieżących problemów kraj 12.03.12, 19:54
                Nie ta liga Remezie2:(
                • remez2 Re: Kolejna "przykrywka" bieżących problemów kraj 12.03.12, 20:01
                  dupetek napisał:

> Nie ta liga Remezie2:(
                  :-))))
                  Dobrze, że to wreszcie zrozumiałeś.
                  PS - skończ wreszcie te infantylne zagrywki bo to rzeczywiście nie jest liga Twoja i Twojego alter ego.

-------------
                  • dupetek Re: Kolejna "przykrywka" bieżących problemów kraj 12.03.12, 20:19
                    Co znowu za ligowe zagranie wymyśliłeś?

remez2 napisał:
                    > PS - skończ wreszcie te infantylne zagrywki bo to rzeczywiście nie jest liga Twoja i Twojego alter ego.<
                    • remez2 Re: Kolejna "przykrywka" bieżących problemów kraj 12.03.12, 20:23
                      Na temat wątku masz coś do wybaczenia? Bo jeżeli nie, wybacz ale nie bawię się w piaskownicy.
                      --------------
      • czan-dra Re: Kolejna "przykrywka" bieżących problemów kraj 12.03.12, 19:11
        Jakież to są te "bieżące problemy kraju", bo jak na razie brzmisz jak wczesny Gierek?
        • remez2 Re: Kolejna "przykrywka" bieżących problemów kraj 12.03.12, 19:40
          czan-dra napisał:

> Jakież to są te "bieżące problemy kraju", bo jak na razie brzmisz jak wc
          > zesny Gierek?
          Wprawdzie nie słuchałem wczesnego Gierka ale zakładam, że to komplement.
          Na początek:
          - stosunki ze wschodnimi sąsiadami,
          - porozumienie ACTA,
          - reforma emerytalna,
          - sól wypadowa.

-------------------
      • ave.duce Tak czy owak - trzeba pamiętać, kto odpowiada za 12.03.12, 19:21
        śmierć Barbary Blidy i robić, co się da, żeby innym też się o tym nie udało zapomnieć.
        • remez2 Re: Tak czy owak - trzeba pamiętać, kto odpowiada 12.03.12, 19:36
          ave.duce napisała:

> śmierć Barbary Blidy i robić, co się da, żeby innym też się o tym nie udało zap
          > omnieć.
          Tu oczywiście masz rację ale wybacz, widzę jedynie bezczelną grę polityczną. Efekt będzie taki sam jak przy krzyży w Sejmie ale co się wyładują, to ich.

-------------
          • ave.duce Re: Tak czy owak - trzeba pamiętać, kto odpowiada 13.03.12, 10:49
            Uważasz, że SLD nie powinno poprzeć wniosku?

ps. zmieniasz się w marudera?
            • remez2 Re: Tak czy owak - trzeba pamiętać, kto odpowiada 13.03.12, 11:04
              ave.duce napisała:
              Uważam, że mówiąc o tym wniosku PO zachowuje się hucpiarsko.
              > Uważasz, że SLD nie powinno poprzeć wniosku?
              Uważam, że SLD powinien poprzeć ten wniosek tak, jak powinien był glosować przeciwko ustanowieniu Dnia Żołnierzy Wyklętych.
              > ps. zmieniasz się w marudera?
              Uważam również, że możesz sobie darować takie z lekka obraźliwe uwagi.

-----------------
              • ave.duce Re: Tak czy owak - trzeba pamiętać, kto odpowiada 13.03.12, 12:37
                A ja się obawiałam, że nie zajmą się nim, co obiecywali przed wyborami.

ps. to nie była uwaga ani obraźliwa, ani inna - to było pytanie, wynikające z Twoich postów.
                • remez2 Re: Tak czy owak - trzeba pamiętać, kto odpowiada 13.03.12, 12:45
                  ave.duce napisała:

> A ja się obawiałam, że nie zajmą się nim, co obiecywali przed wyborami.
                  mam nadzieję, że Twoje obawy były płonne.
                  > ps. to nie była uwaga ani obraźliwa, ani inna - to było pytanie, wynikające z T
                  > woich postów.
                  Szokujesz mnie. W czym moje posty są podobne do Maroudera? Tematyka, uzasadnienie, język?
                  PS - POPiSowi nie wierzę za grosz.

---------------------
                  • ave.duce Re: Tak czy owak - trzeba pamiętać, kto odpowiada 13.03.12, 13:10
                    Ok, zaczekam na wniosek i uzasadnienia.
                    Z osób publicznych prawie(?) nikomu nie wierzę.

ps. nie udawaj, że nie rozumiesz, jesteś na to zbyt inteligentny. EOT, jeżeli o to chodzi.
    • zapijaczony_ryj I tam ich braść 12.03.12, 19:23
      Bandziorów!
    • zbigniews1934 Re: A jednak, Ziobro i Kaczyński przed Trybunał. 12.03.12, 20:15
      Nareszcie zemsta polityczna za brak poparcia społecznego SPOŁKI zoo PO +Palikot .Dołacza siejeszcze tłusty poseł Kalisz ze swoim tematem ŁAPOWNICZKI BLIDY.LUDZIE SIE NA TE TEMATY NIE DADZA SIE NABRAC.
      • remez2 Re: A jednak, Ziobro i Kaczyński przed Trybunał. 12.03.12, 20:20
        zbigniews1934 napisał:

> .Dołacza siejeszcze tłusty poseł Kalisz ze swoim tematem ŁAPOWNICZKI BLIDY.LU
        > DZIE SIE NA TE TEMATY NIE DADZA SIE NABRAC.
        Zastanów się co krzyczysz?

---------------------
        • venus99 Re: A jednak, Ziobro i Kaczyński przed Trybunał. 12.03.12, 20:34
          zastanawianie sie to proces myslowy.w przypadku pisuarów jest czynność niespotykana.
          zemstą polityczną to było doprowadzenie Blidy do smierci.i Kaczyński i Ziobro są za to odpowiedzialni ale nigdy w tym kraju nie poniosą za to żadnej odpowiedzialnosci.
          • remez2 Re: A jednak, Ziobro i Kaczyński przed Trybunał. 12.03.12, 20:47
            venus99 napisał:

> zemstą polityczną to było doprowadzenie Blidy do smierci.i Kaczyński i Ziobro s
            > ą za to odpowiedzialni ale nigdy w tym kraju nie poniosą za to żadnej odpowiedz
            > ialnosci.
            Oczywiście. I dlatego spienia mnie cyniczna gra uprawiana w tej chwili przez PO.

-----------------
      • a74-7 Re: A jednak, Ziobro i Kaczyński przed Trybunał. 12.03.12, 20:20
        smierc Blidy , a moze by tak zabrac sie za rozwiklanie smierci Prezydenta i reszty z lotu Tupka , smierc Leppera wyjasnic do konca , tudziez smierc wielu innych " przypadkowych " osob
        • czan-dra Re: A jednak, Ziobro i Kaczyński przed Trybunał. 12.03.12, 20:25
          I jeszcze sprawę porwania Stasia i Nel, też powinni wyjaśnić...
          • a74-7 Re: A jednak, Ziobro i Kaczyński przed Trybunał. 12.03.12, 21:17
            czan-dra napisał:

> I jeszcze sprawę porwania Stasia i Nel, też powinni wyjaśnić...
            utknales gleboko w przeszlosci , wspolczowam :-)
    • losiu4 Re: A jednak, Ziobro i Kaczyński przed Trybunał. 12.03.12, 21:02
      czego to ryze nie zrobią zeby tylko słupki ratować. Gotowi sa nawet sie wygłupić.

Pozdrawiam

Losiu
    • behemot17-13 Re: A jednak, Ziobro i Kaczyński przed Trybunał. 12.03.12, 21:30
      no nie wiem, kto w końcowym rozrachunku będzie wygranym(gdyby), przecież jasnym jest i oczywistą oczywistością, Jarusiowi i PIS- owi taki obrót sprawy jest na rękę. martyrologia prezesa pana nabierze innych wymiarów dla jego wyznawców. z drugiej strony, pozostawić wybryki zera i prezesa bez konsekwencji nie jest rozwiązaniem. przydałby się złoty środek.
      • ponte_aronte to skłóci Ziobrę z Kaczorem 13.03.12, 00:04
        już się cieszę na te fajerwerki szczerości :)
    • haen2010 Ja uważam, że to ściema. 13.03.12, 11:19
      Wielokrotnie Tusk puszczał balony próbne żeby obadać reakcję mediów i opinii publicznej. Potem je realizował lub nie. Ale media rzucały się zawsze na ten ochłap jak sępy.

To powtorka z wielkrotnej rozrywki. Za dwa tygodnie usłyszymy, że wniosek w sejmie nie przejdzie i dlatego platfusy z niego rezygnują.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka