wiosnaludzikow 18.03.12, 11:40 Rozenek przypomnial Millerowi jak za rzadow SLD wydano koncesje pralatowi Jankowskiemu na wydobycie bursztynu. Dostal szalu jak w komisji sledczej i potraktowal prosyak Rozenka jak Ziobre. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kzet69 Re: ale sie Leszek Miller zagotowal 18.03.12, 11:42 Dokładnie cała klasa Millera wyszła jak słoma z butów I sekretarza KW PZPR Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: ale sie Leszek Miller zagotowal 18.03.12, 15:26 kzet69 napisał: > Dokładnie cała klasa Millera wyszła jak słoma z butów I sekretarza KW PZPR Tymczasem zorientowany Rozenek powiedzial tylko, ze za tzadu Millera dotacje dla kk byly najwyzsze i to wywolalo ten atak. Odpowiedz Link Zgłoś
8macek Re: ale sie Leszek Miller zagotowal 18.03.12, 16:03 oczywiście rozenek powiedzia prawdę, a jak wiadomo prawda w dupę kole więc się miller zesrał ze zdenerwowania. dla ścisłości przypomnieć należy, że konkordat to też bezpośrednia wina drobnego C W E L A millera bo razem z innymi towarzyszami partyjnymi wolał dać dupy watykanessmanom w zamian za dostęp do koryta. Odpowiedz Link Zgłoś
ponte_aronte bez przesady, SLD konkordatu nie chciał 18.03.12, 16:15 i głosował przeciwko Konkordat został ratyfikowany przez Sejm i Senat za AWS, w 1998 r., więc Kwasniewski musiał go podpisac jakby co, to pl.wikipedia.org/wiki/Konkordat_między_Stolicą_Apostolską_i_Rzecząpospolitą_Polską_(1993) "Konkordat między Stolicą Apostolską i Rzecząpospolitą Polską – konkordat podpisany 28 lipca 1993 w siedzibie Rady Ministrów przez arcybiskupa Józefa Kowalczyka, ówczesnego nuncjusza apostolskiego w Polsce, i Krzysztofa Skubiszewskiego, ówczesnego ministra spraw zagranicznych Rzeczypospolitej Polskiej w rządzie Hanny Suchockiej. Ustawa o wyrażeniu zgody na ratyfikację konkordatu została uchwalona dopiero przez Sejm III kadencji w dniu 8 stycznia 1998 r. Dokument ratyfikacyjny został podpisany przez prezydenta Aleksandra Kwaśniewskiego 23 lutego 1998[1]. Tego samego dnia konkordat ratyfikował również papież Jan Paweł II. Wymiana dokumentów ratyfikacyjnych nastąpiła 25 marca. Konkordat wszedł w życie miesiąc później, 25 kwietnia 1998 r." Odpowiedz Link Zgłoś
x6824 Re: ale sie Leszek Miller zagotowal 18.03.12, 16:17 8macek napisał: dla ścisłości przypomnieć należy, że konkordat to też bezpośrednia wina drobnego C W E L A millera bo razem z innymi towarzyszami partyjnymi wolał dać dupy watykanessmanom w zamian za dostęp do koryta. Skąd czerpiesz taka wiedzę,że konkordat to wina Millera? a niecw...a Rokity,Suchockiej,Buzka,Mazowieckiego i całej tej pozostałej hałastry spod znaku AWS-u? Przecież Miller doopku wraz z SLD głosował przeciw konkordatowi,zaś całe te towarzystwo,które ostało się w sejmie na czele z Tuskiem,Pawlakiem za konkordatem. Sprawdź więc najpierwcw...u,zanim innych porównasz docw...i. Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: ale sie Leszek Miller zagotowal 18.03.12, 16:16 wiosnaludzikow napisał: > kzet69 napisał: > > > Dokładnie cała klasa Millera wyszła jak słoma z butów I sekretarza KW PZP > R > Tymczasem zorientowany Rozenek powiedzial tylko, ze za tzadu Millera dotacje dl > a kk byly najwyzsze i to wywolalo ten atak. > No bo niestety, ale jednak chyba za PiS były najwyższe... Nie obchodzi mnie który z nich ma rację, ale Miller potrafi się przynajmniej "odgryźć"... widzisz np. Napieralskiego w takiej akcji? Odpowiedz Link Zgłoś
ponte_aronte Rozenek z lekka wtopił 18.03.12, 16:23 bo zarzucił Millerowi wprowadzenie religii do szkół dekretem ;) generalnie wygląda na to, że cokolwiek i kiedykolwiek się złego działo w Polsce, to wina Millera i SLD Odpowiedz Link Zgłoś
x6824 Re: Rozenek z lekka wtopił 18.03.12, 16:26 ponte_aronte napisał: > bo zarzucił Millerowi wprowadzenie religii do szkół dekretem ;) > generalnie wygląda na to, że cokolwiek i kiedykolwiek się złego działo w Polsce > , to wina Millera i SLD Rozenkowi,który był rozsądnym człowiekiem udziela się już widocznie głupota swojego szefa. Zaczyna gadać głupoty,zarówno te o konkordacie jak i te o wprowadzeniu religii do szkół przez SLD. Wcale się nie dziwię Millerowi,że nie po drodze mu z palikociarnią. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Rozenek z lekka wtopił 18.03.12, 16:42 Gdyby nie rządy SLD 2001-2005 PiS nigdy by nie wygrał wyborów.Zjechać z 41 % poparcia do ok 10 to mogli zrobić tylko Miller i Kwach ze swymi dworakami:Belką,Cimoszewiczem,Borowskim,Hausnerem....Gdzie są ci lewicowcy,ano w okolicach PO. Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Rozenek z lekka wtopił 18.03.12, 17:05 zoil44elwer napisał: > Gdyby nie rządy SLD 2001-2005 PiS nigdy by nie wygrał wyborów.Zjechać z 41 % po > parcia do ok 10 to mogli zrobić tylko Miller i Kwach ze swymi dworakami:Belką,C > imoszewiczem,Borowskim,Hausnerem....Gdzie są ci lewicowcy,ano w okolicach PO. > Dla ciebie Ecik jedyny lewicowiec, to Gierek... Bo o Ślązaków w sposób szczególny dbał. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Rozenek z lekka wtopił 18.03.12, 17:27 simera16 napisał: > Dla ciebie Ecik jedyny lewicowiec, to Gierek... Bo o Ślązaków w sposób szczegól > ny dbał. > Jest za co dziękować Gierkowi,bo Ślązacy rośli w siłę a i żyli dostatniej,choć zagłymbioki skorzystali wiyncy. Prywatnie cenię Gierka a szczególnie Jorga Ziętka za katowicki Spodek.Pamiętam gdy w Spodku w czasie ME w boksie Biegalski wygrał z Ruskiem,a hokeiści w MŚ pokonali CCCP.w 72 fusbaliści mistrzami olimpijskimi a w 74 zdobyli 3 miejsce na MŚ.To byli pikne dni gdy my na Moskwa szli.....,historia nie zapomni tamtych lat. Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Rozenek z lekka wtopił 18.03.12, 18:44 zoil44elwer napisał: > simera16 napisał: > > Dla ciebie Ecik jedyny lewicowiec, to Gierek... Bo o Ślązaków w sposób sz > czegól > > ny dbał. > > > Jest za co dziękować Gierkowi,bo Ślązacy rośli w siłę a i żyli dostatniej,choć > zagłymbioki skorzystali wiyncy. > Prywatnie cenię Gierka a szczególnie Jorga Ziętka za katowicki Spodek.Pamiętam > gdy w Spodku w czasie ME w boksie Biegalski wygrał z Ruskiem,a hokeiści w MŚ po > konali CCCP.w 72 fusbaliści mistrzami olimpijskimi a w 74 zdobyli 3 miejsce na > MŚ.To byli pikne dni gdy my na Moskwa szli.....,historia nie zapomni tamtych la > t. > To jak ja jestem z Podkarpacia, to moim idolem ma Szela zostać? Polska Ecik, to nie tylko Ślask... Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: Rozenek z lekka wtopił 18.03.12, 18:56 zoil44elwer napisał: "va hokeiści w MŚ po > konali CCCP." Bylem na tym meczu z Dziadkiem, miałem chyba 6 lat, bodajże Jobczyk 3 bramki strzelił.... Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: Rozenek z lekka wtopił 18.03.12, 17:31 O Ślązaków dbał Ziętek, Gierek był z Zagłębia nie ze Śląska. Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: Rozenek z lekka wtopił 18.03.12, 17:00 > Wcale się nie dziwię Millerowi,że nie po drodze mu z palikociarnią. Jedynie sluszne diagnozy Millera spowodowaly juz spadek SLD z extraklasy do ligi okregowej, z 42 procent do 10 procent. Taki to strayeg z Millera. Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Rozenek z lekka wtopił 18.03.12, 17:06 wiosnaludzikow napisał: > > > Wcale się nie dziwię Millerowi,że nie po drodze mu z palikociarnią. > Jedynie sluszne diagnozy Millera spowodowaly juz spadek SLD z extraklasy do lig > i okregowej, z 42 procent do 10 procent. Taki to strayeg z Millera. > Przypomnij może co spowodowało ten spadek... Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Rozenek z lekka wtopił 18.03.12, 17:30 simera16 napisał: > > > Przypomnij może co spowodowało ten spadek... > AgoRy wina!! Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Rozenek z lekka wtopił 18.03.12, 18:45 zoil44elwer napisał: > simera16 napisał: > > > > > > Przypomnij może co spowodowało ten spadek... > > > AgoRy wina!! > No i cyklistów... Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow przypomne ustawe "przyzagrodowa" 18.03.12, 16:43 Jeszcze Rakowski placil kk dzialkami ,ktore mialy byc przy parafiach, ktore to prawo zostalo skomasowane w tysiachektarowe latyfundia i zamiast dzialek dla proboszczow powstalo zrodelko kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
dzi1a Re: przypomne ustawe "przyzagrodowa" 18.03.12, 16:59 3 ustawy za maja 1989 wprowadził Rakowski , Jaruzelski i Sekretarz KC PZPR Miller , wciskali sukienkowym na siłę parcele i tysiące hektarów ,chcieli się przypodobać nowej Sile Przewodniej Miller mógłby się teraz chociaż częściowo zrehabilitować i zaproponować jako SLD np wprowadzeniie ustawy zabraniającej oddawanie sukienkowym działek za 1 % wartości czy uczestniczenie urzędników państwowych , samorządowych ,wojska i policji w uroczystościach kościelnych Miller przeproś !!! Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: przypomne ustawe "przyzagrodowa" 18.03.12, 17:09 dzi1a napisała: > 3 ustawy za maja 1989 wprowadził Rakowski , Jaruzelski i Sekretarz KC PZPR Mill > er , wciskali sukienkowym na siłę parcele i tysiące hektarów ,chcieli się przyp > odobać nowej Sile Przewodniej > > Miller mógłby się teraz chociaż częściowo zrehabilitować i zaproponować jako S > LD np wprowadzeniie ustawy zabraniającej oddawanie sukienkowym działek za 1 % w > artości czy uczestniczenie urzędników państwowych , samorządowych ,wojska i pol > icji w uroczystościach kościelnych > > Miller przeproś !!! > Oczywiście obecnie rządzący, a i uprzednio, czyli wszystkie KL-D, UD, UW, Centrum, PiS i inne były temu przeciwne jak rozumiem? Odpowiedz Link Zgłoś
wiosnaludzikow Re: przypomne ustawe "przyzagrodowa" 18.03.12, 20:33 > Oczywiście obecnie rządzący, a i uprzednio, czyli wszystkie KL-D, UD, UW, Centr > um, PiS i inne były temu przeciwne jak rozumiem? To nie ma znaczenia. To, ze POPIS daje kase kk to standard. Mowa o jedynym sprawiedliwym w tej kwestii, ktory wylewal swoje frustracje z tego tytulu na Rozenka. Komunisci kupili sobie od kk dobre i dostatnie zycie zamiast w niektorych przypadach wiezien a kk to kupil i baranow zagonil do Magdalenki za ich wlasne pieniadze. Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: przypomne ustawe "przyzagrodowa" 18.03.12, 20:39 wiosnaludzikow napisał: > > To nie ma znaczenia. To, ze POPIS daje kase kk to standard. Mowa o jedynym spra > wiedliwym w tej kwestii, ktory wylewal swoje frustracje z tego tytulu na Rozenk > a. > Komunisci kupili sobie od kk dobre i dostatnie zycie zamiast w niektorych przy > padach wiezien a kk to kupil i baranow zagonil do Magdalenki za ich wlasne pien > iadze. > Co chcesz przez to powiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: przypomne ustawe "przyzagrodowa" 18.03.12, 17:09 Pierwszą ustawą "lewicowego" rządu była ustawa o świadczeniach przedemerytalnych z grudnia 2001 znacznie je zmniejszające i zaostrzające kryteria ich przyznawania.Następnie zmniejszył podatek CIT.Czyli "lewicowiec" Miller zaczął zasypywanie dziury Bauca od zabrania najbiedniejszym i dawania najbogatszym.Nic dziwnego że SLD z 41 % poparcia zjechał doi 10.Dodać do tego działania jego ministrów,zmór lewicy:Podatek Belki i Hausnerowskie upiory liberalizmu na które ówczesny opozycjonista D Tusk nie chciał się zgodzić,np na wydłużenie wieku emerytalnego(?!) Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: przypomne ustawe "przyzagrodowa" 18.03.12, 17:14 zoil44elwer napisał: > Pierwszą ustawą "lewicowego" rządu była ustawa o świadczeniach przedemerytalnyc > h z grudnia 2001 znacznie je zmniejszające i zaostrzające kryteria ich przyznaw > ania.Następnie zmniejszył podatek CIT.Czyli "lewicowiec" Miller zaczął zasypywa > nie dziury Bauca od zabrania najbiedniejszym i dawania najbogatszym.Nic dziwneg > o że SLD z 41 % poparcia zjechał doi 10.Dodać do tego działania jego ministrów, > zmór lewicy:Podatek Belki i Hausnerowskie upiory liberalizmu na które ówczesny > opozycjonista D Tusk nie chciał się zgodzić,np na wydłużenie wieku emerytalnego > (?!) > Czyli próby naprawiania tego co Bauc m.in. skopał, uważasz za błąd Millera. Lepiej było wzorem Kaczyńskiego prowadzić politykę... Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: przypomne ustawe "przyzagrodowa" 18.03.12, 17:37 Ale zaczynać zasypywanie dziury Bauca lewicowo(?) zmniejszając świadczenia przedemerytalne ludziom których grupowo wyrzucano z pracy? Dlatego za TO BCC i KPP Lewiatan uhonorowały go tytułem najlepszego dla kapitalizmu premiera po 89!Ty7lko Krk zapomniał(?) o zasługach Millera dla Kościoła. Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: przypomne ustawe "przyzagrodowa" 18.03.12, 18:35 Miller niestety jest kwintesencją tego co mnie odrzuciło od SLD, a głosowałem na nich i w 1997 i w 2001... Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: przypomne ustawe "przyzagrodowa" 18.03.12, 18:40 Zresztą destrukcyjną działalność dzisiejszego SLD najlepiej widać na dołach samorządowych, w dzielnicy, gdzie jestem radnym mamy nieformalną koalicję RP-PO-PD-PJN, z ludźmi SLD idzie na noże bo to przedstawiciele miejscowego zarządu spółdzielni mieszkaniowej wydelegowani przez prezesa tkwiącego na stołku od.. 1984.... Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: przypomne ustawe "przyzagrodowa" 18.03.12, 18:51 kzet69 napisał: > Zresztą destrukcyjną działalność dzisiejszego SLD najlepiej widać na dołach sam > orządowych, w dzielnicy, gdzie jestem radnym mamy nieformalną koalicję RP-PO-PD > -PJN, z ludźmi SLD idzie na noże bo to przedstawiciele miejscowego zarządu spół > dzielni mieszkaniowej wydelegowani przez prezesa tkwiącego na stołku od.. 1984. > ... > Przyspawany, czy wybierany przez zgromadzenie? Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: przypomne ustawe "przyzagrodowa" 18.03.12, 19:00 A co za różnica? Nie jestem członkiem tej spółdzielni więc na ich zebrania nie chodzę. Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: przypomne ustawe "przyzagrodowa" 18.03.12, 19:10 kzet69 napisał: > A co za różnica? Nie jestem członkiem tej spółdzielni więc na ich zebrania nie > chodzę. > To co cie prezes obchodzi? Ja zas z kolei nie mieszkam w twojej dzielnicy i wasze egzotyczne koalicje jedynie mnie śmieszą. Dlaczego zapytasz zapewne... Ano boście waść raczej pragmatyk, a nie ideowiec. Nie przeszkadza ci w tym układzie ani kuriewność, ani homofobia koalicjantów; Business is business... Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: przypomne ustawe "przyzagrodowa" 18.03.12, 18:50 kzet69 napisał: > Miller niestety jest kwintesencją tego co mnie odrzuciło od SLD, a głosowałem n > a nich i w 1997 i w 2001... > Ciebie nie odrzuca od Millera... Jako apologeta Palikota zwyczajnie obawiasz się Millera jako polityka. To nie mydłek Napieralski. Fakt, że Miller to aparatczyk, ale skuteczny... Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: przypomne ustawe "przyzagrodowa" 18.03.12, 18:59 Coś jednak spowodowało, że w 2001 głosowałem na SLD a w 2005 na PO, Palikota nie było wtedy... Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: przypomne ustawe "przyzagrodowa" 18.03.12, 19:11 kzet69 napisał: > Coś jednak spowodowało, że w 2001 głosowałem na SLD a w 2005 na PO, Palikota ni > e było wtedy... > Znaczy się dupą, jak przy kartach szczęścia szukasz... Widzę, ze trzymasz z tymi, co na fali... Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: przypomne ustawe "przyzagrodowa" 18.03.12, 19:01 Ja też głosowałem na NICH.Ale jak w 2005 na czele katowickiej listy GÓRA SLD umieściła UWola A Celindra-Celińskiego,zagłosowałem na K Kutza z listy PO.Nie będzie mi Kwaćh dyktować na kogo mam głosować,a szczególnie na spadochroniarzy i niedobitków UW i SDPL z Warszawki. Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: przypomne ustawe "przyzagrodowa" 18.03.12, 19:12 zoil44elwer napisał: > Ja też głosowałem na NICH.Ale jak w 2005 na czele katowickiej listy GÓRA SLD um > ieściła UWola A Celindra-Celińskiego,zagłosowałem na K Kutza z listy PO.Nie będ > zie mi Kwaćh dyktować na kogo mam głosować,a szczególnie na spadochroniarzy i n > iedobitków UW i SDPL z Warszawki. > A tu, to cię Ecik i rozumiem i popieram! Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: przypomne ustawe "przyzagrodowa" 18.03.12, 18:46 zoil44elwer napisał: > Ale zaczynać zasypywanie dziury Bauca lewicowo(?) zmniejszając świadczenia prze > demerytalne ludziom których grupowo wyrzucano z pracy? Dlatego za TO BCC i KPP > Lewiatan uhonorowały go tytułem najlepszego dla kapitalizmu premiera po 89!Ty7l > ko Krk zapomniał(?) o zasługach Millera dla Kościoła. > Nikomu to się nie podobało, ani nie podoba... Ale czy ktoś zaproponował jakąś alternatywę? Odpowiedz Link Zgłoś
haen2010 Trzeba sobie powiedzieć 18.03.12, 19:22 Że komuchy okazali się kompletnymi amatorami w tych mafijnych bijatykach. Nawalili w sejfy proboszczów bez umiaru. Zamiast dziękuję usłyszeli "pocałujcie nas w dupę". Kościół postawił na lepszych kolesiów. I chyba się z kolei klechy przejechali, bo taką opinię łajdaków i zboczeńców dostali, że szkoda gadać. Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Trzeba sobie powiedzieć 18.03.12, 19:55 haen2010 napisał: > Że komuchy okazali się kompletnymi amatorami w tych mafijnych bijatykach. Nawal > ili w sejfy proboszczów bez umiaru. Zamiast dziękuję usłyszeli "pocałujcie nas > w dupę". Kościół postawił na lepszych kolesiów. I chyba się z kolei klechy prze > jechali, bo taką opinię łajdaków i zboczeńców dostali, że szkoda gadać. > Te Dziunek... A Palikot wydając "Ozon", to komu w dupę właził i czyja kabzę chciał nabić? demotywatory.pl/729578/Kto-jest-bez-winy-niechaj-pierwszy-rzuci-kamien Odpowiedz Link Zgłoś