Dodaj do ulubionych

ale sie Leszek Miller zagotowal

18.03.12, 11:40
Rozenek przypomnial Millerowi jak za rzadow SLD wydano koncesje pralatowi Jankowskiemu na wydobycie bursztynu. Dostal szalu jak w komisji sledczej i potraktowal prosyak Rozenka jak Ziobre.
Obserwuj wątek
    • kzet69 Re: ale sie Leszek Miller zagotowal 18.03.12, 11:42
      Dokładnie cała klasa Millera wyszła jak słoma z butów I sekretarza KW PZPR
      • wiosnaludzikow Re: ale sie Leszek Miller zagotowal 18.03.12, 15:26
        kzet69 napisał:

> Dokładnie cała klasa Millera wyszła jak słoma z butów I sekretarza KW PZPR
        Tymczasem zorientowany Rozenek powiedzial tylko, ze za tzadu Millera dotacje dla kk byly najwyzsze i to wywolalo ten atak.
        • 8macek Re: ale sie Leszek Miller zagotowal 18.03.12, 16:03
          oczywiście rozenek powiedzia prawdę, a jak wiadomo prawda w dupę kole więc się miller zesrał ze zdenerwowania.
          dla ścisłości przypomnieć należy, że konkordat to też bezpośrednia wina drobnego C W E L A
          millera bo razem z innymi towarzyszami partyjnymi wolał dać dupy watykanessmanom w zamian za dostęp do koryta.
          • ponte_aronte bez przesady, SLD konkordatu nie chciał 18.03.12, 16:15
            i głosował przeciwko
            Konkordat został ratyfikowany przez Sejm i Senat za AWS, w 1998 r., więc Kwasniewski musiał go podpisac
            jakby co, to
            pl.wikipedia.org/wiki/Konkordat_między_Stolicą_Apostolską_i_Rzecząpospolitą_Polską_(1993)
            "Konkordat między Stolicą Apostolską i Rzecząpospolitą Polską – konkordat podpisany 28 lipca 1993 w siedzibie Rady Ministrów przez arcybiskupa Józefa Kowalczyka, ówczesnego nuncjusza apostolskiego w Polsce, i Krzysztofa Skubiszewskiego, ówczesnego ministra spraw zagranicznych Rzeczypospolitej Polskiej w rządzie Hanny Suchockiej.
            Ustawa o wyrażeniu zgody na ratyfikację konkordatu została uchwalona dopiero przez Sejm III kadencji w dniu 8 stycznia 1998 r. Dokument ratyfikacyjny został podpisany przez prezydenta Aleksandra Kwaśniewskiego 23 lutego 1998[1]. Tego samego dnia konkordat ratyfikował również papież Jan Paweł II. Wymiana dokumentów ratyfikacyjnych nastąpiła 25 marca. Konkordat wszedł w życie miesiąc później, 25 kwietnia 1998 r."
          • x6824 Re: ale sie Leszek Miller zagotowal 18.03.12, 16:17
            8macek napisał:

dla ścisłości przypomnieć należy, że konkordat to też bezpośrednia wina drobnego C W E L A
            millera bo razem z innymi towarzyszami partyjnymi wolał dać dupy watykanessmanom w zamian za dostęp do koryta.

Skąd czerpiesz taka wiedzę,że konkordat to wina Millera? a niecw...a Rokity,Suchockiej,Buzka,Mazowieckiego i całej tej pozostałej hałastry spod znaku AWS-u?
            Przecież Miller doopku wraz z SLD głosował przeciw konkordatowi,zaś całe te towarzystwo,które ostało się w sejmie na czele z Tuskiem,Pawlakiem za konkordatem.
            Sprawdź więc najpierwcw...u,zanim innych porównasz docw...i.
        • simera16 Re: ale sie Leszek Miller zagotowal 18.03.12, 16:16
          wiosnaludzikow napisał:

> kzet69 napisał:
          >
          > > Dokładnie cała klasa Millera wyszła jak słoma z butów I sekretarza KW PZP
          > R
          > Tymczasem zorientowany Rozenek powiedzial tylko, ze za tzadu Millera dotacje dl
          > a kk byly najwyzsze i to wywolalo ten atak.
          >
          No bo niestety, ale jednak chyba za PiS były najwyższe... Nie obchodzi mnie który z nich ma rację, ale Miller potrafi się przynajmniej "odgryźć"... widzisz np. Napieralskiego w takiej akcji?
    • ponte_aronte Rozenek z lekka wtopił 18.03.12, 16:23
      bo zarzucił Millerowi wprowadzenie religii do szkół dekretem ;)
      generalnie wygląda na to, że cokolwiek i kiedykolwiek się złego działo w Polsce, to wina Millera i SLD
      • x6824 Re: Rozenek z lekka wtopił 18.03.12, 16:26
        ponte_aronte napisał:

> bo zarzucił Millerowi wprowadzenie religii do szkół dekretem ;)
        > generalnie wygląda na to, że cokolwiek i kiedykolwiek się złego działo w Polsce
        > , to wina Millera i SLD

Rozenkowi,który był rozsądnym człowiekiem udziela się już widocznie głupota swojego szefa.
        Zaczyna gadać głupoty,zarówno te o konkordacie jak i te o wprowadzeniu religii do szkół przez SLD.
        Wcale się nie dziwię Millerowi,że nie po drodze mu z palikociarnią.
        • zoil44elwer Re: Rozenek z lekka wtopił 18.03.12, 16:42
          Gdyby nie rządy SLD 2001-2005 PiS nigdy by nie wygrał wyborów.Zjechać z 41 % poparcia do ok 10 to mogli zrobić tylko Miller i Kwach ze swymi dworakami:Belką,Cimoszewiczem,Borowskim,Hausnerem....Gdzie są ci lewicowcy,ano w okolicach PO.
          • simera16 Re: Rozenek z lekka wtopił 18.03.12, 17:05
            zoil44elwer napisał:

> Gdyby nie rządy SLD 2001-2005 PiS nigdy by nie wygrał wyborów.Zjechać z 41 % po
            > parcia do ok 10 to mogli zrobić tylko Miller i Kwach ze swymi dworakami:Belką,C
            > imoszewiczem,Borowskim,Hausnerem....Gdzie są ci lewicowcy,ano w okolicach PO.
            >
            Dla ciebie Ecik jedyny lewicowiec, to Gierek... Bo o Ślązaków w sposób szczególny dbał.
            • zoil44elwer Re: Rozenek z lekka wtopił 18.03.12, 17:27
              simera16 napisał:
              > Dla ciebie Ecik jedyny lewicowiec, to Gierek... Bo o Ślązaków w sposób szczegól
              > ny dbał.
              >
              Jest za co dziękować Gierkowi,bo Ślązacy rośli w siłę a i żyli dostatniej,choć zagłymbioki skorzystali wiyncy.
              Prywatnie cenię Gierka a szczególnie Jorga Ziętka za katowicki Spodek.Pamiętam gdy w Spodku w czasie ME w boksie Biegalski wygrał z Ruskiem,a hokeiści w MŚ pokonali CCCP.w 72 fusbaliści mistrzami olimpijskimi a w 74 zdobyli 3 miejsce na MŚ.To byli pikne dni gdy my na Moskwa szli.....,historia nie zapomni tamtych lat.
              • simera16 Re: Rozenek z lekka wtopił 18.03.12, 18:44
                zoil44elwer napisał:

> simera16 napisał:
                > > Dla ciebie Ecik jedyny lewicowiec, to Gierek... Bo o Ślązaków w sposób sz
                > czegól
                > > ny dbał.
                > >
                > Jest za co dziękować Gierkowi,bo Ślązacy rośli w siłę a i żyli dostatniej,choć
                > zagłymbioki skorzystali wiyncy.
                > Prywatnie cenię Gierka a szczególnie Jorga Ziętka za katowicki Spodek.Pamiętam
                > gdy w Spodku w czasie ME w boksie Biegalski wygrał z Ruskiem,a hokeiści w MŚ po
                > konali CCCP.w 72 fusbaliści mistrzami olimpijskimi a w 74 zdobyli 3 miejsce na
                > MŚ.To byli pikne dni gdy my na Moskwa szli.....,historia nie zapomni tamtych la
                > t.
                >
                To jak ja jestem z Podkarpacia, to moim idolem ma Szela zostać? Polska Ecik, to nie tylko Ślask...
              • kzet69 Re: Rozenek z lekka wtopił 18.03.12, 18:56
                zoil44elwer napisał:
                "va hokeiści w MŚ po
                > konali CCCP."

Bylem na tym meczu z Dziadkiem, miałem chyba 6 lat, bodajże Jobczyk 3 bramki strzelił....
            • kzet69 Re: Rozenek z lekka wtopił 18.03.12, 17:31
              O Ślązaków dbał Ziętek, Gierek był z Zagłębia nie ze Śląska.
        • wiosnaludzikow Re: Rozenek z lekka wtopił 18.03.12, 17:00

> Wcale się nie dziwię Millerowi,że nie po drodze mu z palikociarnią.
          Jedynie sluszne diagnozy Millera spowodowaly juz spadek SLD z extraklasy do ligi okregowej, z 42 procent do 10 procent. Taki to strayeg z Millera.
          • simera16 Re: Rozenek z lekka wtopił 18.03.12, 17:06
            wiosnaludzikow napisał:

>
            > > Wcale się nie dziwię Millerowi,że nie po drodze mu z palikociarnią.
            > Jedynie sluszne diagnozy Millera spowodowaly juz spadek SLD z extraklasy do lig
            > i okregowej, z 42 procent do 10 procent. Taki to strayeg z Millera.
            >
            Przypomnij może co spowodowało ten spadek...
            • zoil44elwer Re: Rozenek z lekka wtopił 18.03.12, 17:30
              simera16 napisał:

> >
              > Przypomnij może co spowodowało ten spadek...
              >
              AgoRy wina!!
              • simera16 Re: Rozenek z lekka wtopił 18.03.12, 18:45
                zoil44elwer napisał:

> simera16 napisał:
                >
                > > >
                > > Przypomnij może co spowodowało ten spadek...
                > >
                > AgoRy wina!!
                >
                No i cyklistów...
    • wiosnaludzikow przypomne ustawe "przyzagrodowa" 18.03.12, 16:43
      Jeszcze Rakowski placil kk dzialkami ,ktore mialy byc przy parafiach, ktore to prawo zostalo skomasowane w tysiachektarowe latyfundia i zamiast dzialek dla proboszczow powstalo zrodelko kasy.
      • dzi1a Re: przypomne ustawe "przyzagrodowa" 18.03.12, 16:59
        3 ustawy za maja 1989 wprowadził Rakowski , Jaruzelski i Sekretarz KC PZPR Miller , wciskali sukienkowym na siłę parcele i tysiące hektarów ,chcieli się przypodobać nowej Sile Przewodniej

Miller mógłby się teraz chociaż częściowo zrehabilitować i zaproponować jako SLD np wprowadzeniie ustawy zabraniającej oddawanie sukienkowym działek za 1 % wartości czy uczestniczenie urzędników państwowych , samorządowych ,wojska i policji w uroczystościach kościelnych

Miller przeproś !!!
        • simera16 Re: przypomne ustawe "przyzagrodowa" 18.03.12, 17:09
          dzi1a napisała:

> 3 ustawy za maja 1989 wprowadził Rakowski , Jaruzelski i Sekretarz KC PZPR Mill
          > er , wciskali sukienkowym na siłę parcele i tysiące hektarów ,chcieli się przyp
          > odobać nowej Sile Przewodniej
          >
          > Miller mógłby się teraz chociaż częściowo zrehabilitować i zaproponować jako S
          > LD np wprowadzeniie ustawy zabraniającej oddawanie sukienkowym działek za 1 % w
          > artości czy uczestniczenie urzędników państwowych , samorządowych ,wojska i pol
          > icji w uroczystościach kościelnych
          >
          > Miller przeproś !!!
          >
          Oczywiście obecnie rządzący, a i uprzednio, czyli wszystkie KL-D, UD, UW, Centrum, PiS i inne były temu przeciwne jak rozumiem?
          • wiosnaludzikow Re: przypomne ustawe "przyzagrodowa" 18.03.12, 20:33
            > Oczywiście obecnie rządzący, a i uprzednio, czyli wszystkie KL-D, UD, UW, Centr
            > um, PiS i inne były temu przeciwne jak rozumiem?
            To nie ma znaczenia. To, ze POPIS daje kase kk to standard. Mowa o jedynym sprawiedliwym w tej kwestii, ktory wylewal swoje frustracje z tego tytulu na Rozenka.
            Komunisci kupili sobie od kk dobre i dostatnie zycie zamiast w niektorych przypadach wiezien a kk to kupil i baranow zagonil do Magdalenki za ich wlasne pieniadze.
            • simera16 Re: przypomne ustawe "przyzagrodowa" 18.03.12, 20:39
              wiosnaludzikow napisał:
              >
              > To nie ma znaczenia. To, ze POPIS daje kase kk to standard. Mowa o jedynym spra
              > wiedliwym w tej kwestii, ktory wylewal swoje frustracje z tego tytulu na Rozenk
              > a.
              > Komunisci kupili sobie od kk dobre i dostatnie zycie zamiast w niektorych przy
              > padach wiezien
              a kk to kupil i baranow zagonil do Magdalenki za ich wlasne pien
              > iadze.
              >
              Co chcesz przez to powiedzieć?
      • zoil44elwer Re: przypomne ustawe "przyzagrodowa" 18.03.12, 17:09
        Pierwszą ustawą "lewicowego" rządu była ustawa o świadczeniach przedemerytalnych z grudnia 2001 znacznie je zmniejszające i zaostrzające kryteria ich przyznawania.Następnie zmniejszył podatek CIT.Czyli "lewicowiec" Miller zaczął zasypywanie dziury Bauca od zabrania najbiedniejszym i dawania najbogatszym.Nic dziwnego że SLD z 41 % poparcia zjechał doi 10.Dodać do tego działania jego ministrów,zmór lewicy:Podatek Belki i Hausnerowskie upiory liberalizmu na które ówczesny opozycjonista D Tusk nie chciał się zgodzić,np na wydłużenie wieku emerytalnego(?!)
        • simera16 Re: przypomne ustawe "przyzagrodowa" 18.03.12, 17:14
          zoil44elwer napisał:

> Pierwszą ustawą "lewicowego" rządu była ustawa o świadczeniach przedemerytalnyc
          > h z grudnia 2001 znacznie je zmniejszające i zaostrzające kryteria ich przyznaw
          > ania.Następnie zmniejszył podatek CIT.Czyli "lewicowiec" Miller zaczął zasypywa
          > nie dziury Bauca od zabrania najbiedniejszym i dawania najbogatszym.Nic dziwneg
          > o że SLD z 41 % poparcia zjechał doi 10.Dodać do tego działania jego ministrów,
          > zmór lewicy:Podatek Belki i Hausnerowskie upiory liberalizmu na które ówczesny
          > opozycjonista D Tusk nie chciał się zgodzić,np na wydłużenie wieku emerytalnego
          > (?!)
          >
          Czyli próby naprawiania tego co Bauc m.in. skopał, uważasz za błąd Millera. Lepiej było wzorem Kaczyńskiego prowadzić politykę...
          • zoil44elwer Re: przypomne ustawe "przyzagrodowa" 18.03.12, 17:37
            Ale zaczynać zasypywanie dziury Bauca lewicowo(?) zmniejszając świadczenia przedemerytalne ludziom których grupowo wyrzucano z pracy? Dlatego za TO BCC i KPP Lewiatan uhonorowały go tytułem najlepszego dla kapitalizmu premiera po 89!Ty7lko Krk zapomniał(?) o zasługach Millera dla Kościoła.
            • kzet69 Re: przypomne ustawe "przyzagrodowa" 18.03.12, 18:35
              Miller niestety jest kwintesencją tego co mnie odrzuciło od SLD, a głosowałem na nich i w 1997 i w 2001...
              • kzet69 Re: przypomne ustawe "przyzagrodowa" 18.03.12, 18:40
                Zresztą destrukcyjną działalność dzisiejszego SLD najlepiej widać na dołach samorządowych, w dzielnicy, gdzie jestem radnym mamy nieformalną koalicję RP-PO-PD-PJN, z ludźmi SLD idzie na noże bo to przedstawiciele miejscowego zarządu spółdzielni mieszkaniowej wydelegowani przez prezesa tkwiącego na stołku od.. 1984....
                • simera16 Re: przypomne ustawe "przyzagrodowa" 18.03.12, 18:51
                  kzet69 napisał:

> Zresztą destrukcyjną działalność dzisiejszego SLD najlepiej widać na dołach sam
                  > orządowych, w dzielnicy, gdzie jestem radnym mamy nieformalną koalicję RP-PO-PD
                  > -PJN, z ludźmi SLD idzie na noże bo to przedstawiciele miejscowego zarządu spół
                  > dzielni mieszkaniowej wydelegowani przez prezesa tkwiącego na stołku od.. 1984.
                  > ...
                  >
                  Przyspawany, czy wybierany przez zgromadzenie?
                  • kzet69 Re: przypomne ustawe "przyzagrodowa" 18.03.12, 19:00
                    A co za różnica? Nie jestem członkiem tej spółdzielni więc na ich zebrania nie chodzę.
                    • simera16 Re: przypomne ustawe "przyzagrodowa" 18.03.12, 19:10
                      kzet69 napisał:

> A co za różnica? Nie jestem członkiem tej spółdzielni więc na ich zebrania nie
                      > chodzę.
                      >
                      To co cie prezes obchodzi? Ja zas z kolei nie mieszkam w twojej dzielnicy i wasze egzotyczne koalicje jedynie mnie śmieszą. Dlaczego zapytasz zapewne... Ano boście waść raczej pragmatyk, a nie ideowiec. Nie przeszkadza ci w tym układzie ani kuriewność, ani homofobia koalicjantów; Business is business...
              • simera16 Re: przypomne ustawe "przyzagrodowa" 18.03.12, 18:50
                kzet69 napisał:

> Miller niestety jest kwintesencją tego co mnie odrzuciło od SLD, a głosowałem n
                > a nich i w 1997 i w 2001...
                >
                Ciebie nie odrzuca od Millera... Jako apologeta Palikota zwyczajnie obawiasz się Millera jako polityka. To nie mydłek Napieralski. Fakt, że Miller to aparatczyk, ale skuteczny...
                • kzet69 Re: przypomne ustawe "przyzagrodowa" 18.03.12, 18:59
                  Coś jednak spowodowało, że w 2001 głosowałem na SLD a w 2005 na PO, Palikota nie było wtedy...
                  • simera16 Re: przypomne ustawe "przyzagrodowa" 18.03.12, 19:11
                    kzet69 napisał:

> Coś jednak spowodowało, że w 2001 głosowałem na SLD a w 2005 na PO, Palikota ni
                    > e było wtedy...
                    >
                    Znaczy się dupą, jak przy kartach szczęścia szukasz... Widzę, ze trzymasz z tymi, co na fali...
              • zoil44elwer Re: przypomne ustawe "przyzagrodowa" 18.03.12, 19:01
                Ja też głosowałem na NICH.Ale jak w 2005 na czele katowickiej listy GÓRA SLD umieściła UWola A Celindra-Celińskiego,zagłosowałem na K Kutza z listy PO.Nie będzie mi Kwaćh dyktować na kogo mam głosować,a szczególnie na spadochroniarzy i niedobitków UW i SDPL z Warszawki.
                • simera16 Re: przypomne ustawe "przyzagrodowa" 18.03.12, 19:12
                  zoil44elwer napisał:

> Ja też głosowałem na NICH.Ale jak w 2005 na czele katowickiej listy GÓRA SLD um
                  > ieściła UWola A Celindra-Celińskiego,zagłosowałem na K Kutza z listy PO.Nie będ
                  > zie mi Kwaćh dyktować na kogo mam głosować,a szczególnie na spadochroniarzy i n
                  > iedobitków UW i SDPL z Warszawki.
                  >
                  A tu, to cię Ecik i rozumiem i popieram!
            • simera16 Re: przypomne ustawe "przyzagrodowa" 18.03.12, 18:46
              zoil44elwer napisał:

> Ale zaczynać zasypywanie dziury Bauca lewicowo(?) zmniejszając świadczenia prze
              > demerytalne ludziom których grupowo wyrzucano z pracy? Dlatego za TO BCC i KPP
              > Lewiatan uhonorowały go tytułem najlepszego dla kapitalizmu premiera po 89!Ty7l
              > ko Krk zapomniał(?) o zasługach Millera dla Kościoła.
              >
              Nikomu to się nie podobało, ani nie podoba... Ale czy ktoś zaproponował jakąś alternatywę?
    • haen2010 Trzeba sobie powiedzieć 18.03.12, 19:22
      Że komuchy okazali się kompletnymi amatorami w tych mafijnych bijatykach. Nawalili w sejfy proboszczów bez umiaru. Zamiast dziękuję usłyszeli "pocałujcie nas w dupę". Kościół postawił na lepszych kolesiów. I chyba się z kolei klechy przejechali, bo taką opinię łajdaków i zboczeńców dostali, że szkoda gadać.
      • simera16 Re: Trzeba sobie powiedzieć 18.03.12, 19:55
        haen2010 napisał:

> Że komuchy okazali się kompletnymi amatorami w tych mafijnych bijatykach. Nawal
        > ili w sejfy proboszczów bez umiaru. Zamiast dziękuję usłyszeli "pocałujcie nas
        > w dupę". Kościół postawił na lepszych kolesiów. I chyba się z kolei klechy prze
        > jechali, bo taką opinię łajdaków i zboczeńców dostali, że szkoda gadać.
        >
        Te Dziunek... A Palikot wydając "Ozon", to komu w dupę właził i czyja kabzę chciał nabić?
        demotywatory.pl/729578/Kto-jest-bez-winy-niechaj-pierwszy-rzuci-kamien

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka