Dodaj do ulubionych

przemysł Smoleńsk i przemysł Holokaust

26.03.12, 22:51
Wprawdzie przemysł Holokaust jest starszy i bardziej doświadczony, to przemysł Smoleńsk jest dynamiczniejszy i czerpie pełnymi garściami z doświadczeń starszego brata w wierze, dokładając twórcze rozwinięcia. Obydwa przemysły wyhodowały osobliwy rodzaj istot, które pławiąc się w męczeństwie (nie swoim) ograniczają sobie przyswajanie wiedzy do tego, co im podadzą "koncesjonowani" infodajcy. Reszta to "antysemici" vel "faszyści" z definicji (pH) lub "antypolacy" vel "zdrajcy" także z definicji (pS). Niczego nie trzeba nikomu udowadniać, bo ma się rację przyrodzoną.

Przy okazji zarówno pH jak i pS robi się doskonałe interesy polityczne i finansowe (patrz nawrót bojowy Sakiewicza i gapola od kursu zmierzającego do subtelnej detronizacji Kaczyńskiego ku entuzjastycznemu poparciu; utrzymanie Kaczyńskiego przy życiu politycznym przekłada się dzisiaj dla sakiewiczowców na konkretną kasę).

Każdy przytomny obserwator bez trudu wyłapie podobieństwa. Różnic prawie nie ma.
Obserwuj wątek
    • manny-jestem No jak roznic nie ma 26.03.12, 23:00
      To wyglada ze zgadzasz sie ze w Smolensku byl ruski zamach ;)
      • piq jeśli, to amerykański,... 26.03.12, 23:16
        ...a nie ruski. Amerykanie korzystali (a właściwie mieli do stracenia), ruscy stracili na pewno, bo Lech Kaczyński był dla nich wygodnym punktem odniesienia - zawsze pokazywali go palcem jako winnego, wrogiego i nieprzewidywalnego. No i te kody do samolotów, które wpadły w rączki GRU w Gruzji... Bezcenne.

Amerykanie, którzy przejęli przypuszczalnie sporą część prlowskiej agentury w interesujących ich miejscach, bardzo musieli się obawiać wycieku 2. części raportu Antka o wsi, co mogło się wydarzyć w kampanii wyborczej prezydenckiej, w której Lech Kaczyński był bez szans - i mógł sięgnąć po to jako po ostateczny argument. Mimo że przehandlował utajnienie raportu w zamian za niestanięcie przed trybunałem stanu za te kody.

A przy okazji: czyżbyś nie zwrócił uwagi, manny, że twoi współobywatele pochodzenia wiadomego chętniej dzisiaj pokazują palcem Polaków niż Niemców? W świetle powyższego to ładny przykład działania pH.
        • manny-jestem Zanizasz poziom Piq niestety 26.03.12, 23:24
          piq napisał:

> ...a nie ruski. Amerykanie korzystali (a właściwie mieli do stracenia), ruscy s
          > tracili na pewno, bo Lech Kaczyński był dla nich wygodnym punktem odniesienia -
          > zawsze pokazywali go palcem jako winnego, wrogiego i nieprzewidywalnego. No i
          > te kody do samolotów, które wpadły w rączki GRU w Gruzji... Bezcenne.
          >
          > Amerykanie, którzy przejęli przypuszczalnie sporą część prlowskiej agentury w i
          > nteresujących ich miejscach, bardzo musieli się obawiać wycieku 2. części rapor
          > tu Antka o wsi, co mogło się wydarzyć w kampanii wyborczej prezydenckiej, w któ
          > rej Lech Kaczyński był bez szans - i mógł sięgnąć po to jako po ostateczny argu
          > ment. Mimo że przehandlował utajnienie raportu w zamian za niestanięcie przed t
          > rybunałem stanu za te kody.==

bo tu to wrecz bredzisz.
          >
          > A przy okazji: czyżbyś nie zwrócił uwagi, manny, że twoi współobywatele pochodz
          > enia wiadomego chętniej dzisiaj pokazują palcem Polaków niż Niemców? ==

No fakt, ale jaki ma to zwiazek z tematem?

W świetle
          > powyższego to ładny przykład działania pH.

Sorry ale nie jarze co to pH.
          • manny-jestem piq przepraszam 26.03.12, 23:31
            za Piqa!
          • x2468 Re: Zanizasz poziom Piq niestety 26.03.12, 23:34
            "Mimo że przehandlował utajnienie raportu w zamian za niestanięcie przed t
            > rybunałem stanu za te kody.=="
            Tu nikt nie bredzi.To fakt.Dzieki pajacowi Rosjanie dowiedzieli się ze NATO ma ich kody i to dlatego ich samoloty były bezbronne wobec polskich rakiet.Powinien dostać Order Bohatera Rosji.
          • piq a jakieś argumenty na przykład, manny? 26.03.12, 23:42
            Pod każdym tekstem można napisać "bredzisz" na pewnym poziomie, o ile poda się rozsądne kontrargumenty. Jeśli nie, to samo "bredzisz" jest równie bezwartościowe jak "jesteś antysemitą" (patrz post eurofuturo).

Gdybyś uważnie przeczytał moje brednie, to byś wiedział, że pH to "przemysł Holokaust".
            • manny-jestem Re: a jakieś argumenty na przykład, manny? 27.03.12, 04:44
              1. Dlaczego bredzisz? Dlatego ze Stratfor (wiesz chyba co to ejst)m i wszystkie glosy wojskowych amerykanskich z jakim sie spotkalem wtedy to pozytywnie ocenialy i popieraly raport Macierewicza i jego reforme WSI. Wiec tym razem to wymysliles sobie teorie bez zadnych dowodow na chlopski rozum chyba. Chlopski rozum swietnie miec, ale czasami zaprowadzi w maliny.

2. Co ma sprawa pH do watku nie wiem stad tez nie zajarzylem co do skrotu. Masz racje co do tego ze Polakow wskazuje sie bardziej ni Niemcow tyle ze nie wiem co to ma do rzeczy.
              • piq odpowiadam:... 27.03.12, 18:20
                1. Przeczytałem opinię Stratforu. Nie ocenia publikacji 1. cz. raportu i zawiera dużo "ale", w tym m.in to, że po kompletnym zniszczeniu struktur WSI Polska przez długi czas będzie musiała polegać na amerykańskiej osłonie wywiadowczej. Choć Stratfor widzi też pozytywy, ale raczej w dalszej perspektywie i przu utrzymaniu amerykańskiego zaangażowania politycznego w Europie, i to mocno antyrosyjskiego. Co nie ma miejsca, manny, i sam o tym powinieneś doskonale wiedzieć.
                Nie wiem, z jakimi wojskowymi się spotkałeś. To, że się spotkałeś, nie jest argumentem, albowiem skoro przeczytanie przeze mnie opracowania Stratforu nie wykazało przesadnego entuzjazmu, to muszę również z rezerwą traktować twoje relacje z rozmów z owymi wojskowymi.

2. Jeśli nadal nie wiesz, co ma sprawa Holocaust Industry do tego wątku, to czytaj ten wątek od początku tyle razy, dopóki nie zrozumiesz. Jeśli masz za mało wiadomości, żeby go zrozumieć, to poczytaj sobie np. archiwalne numery GaPola od grudnia 2009 do dzisiaj.
                A że nie rozumiesz o czym jest wątek - to widzę, gdyż twoje wpisy są kompletnie obok tematu.
                • manny-jestem Re: odpowiadam:... 27.03.12, 19:15
                  piq napisał:

> 1. piq nie napisalem ze sie spotkalem tylko ze czytalem. Raport Stratfor moze nie byl super entuzjastyczny ale byl pozytywny takie jak inne publikacje wojskowe. W ogole armia amerykanska to byla jedna z glownych instytucji bardzo przeciwnych wejsciu polski do NATO wlasnie z powodu przesycyonych przez Moskwe wywiadow. Od samego poczatku wojskowe i wywiadowcze czynniki amerykanskie byla za opcja zerowa jesli chodzi o polski wywiad.

Zreszta tu nie chodzi o sam raport Macierewicza ile o Twoje twierdzenie ze to moze Amerykanie spowodowali zamach bo przejeli agenture. To twierdzenie ma sie po prostu zupelnie nijak do realiow.
                  >
                  > 2. Jeśli nadal nie wiesz, co ma sprawa Holocaust Industry do tego wątku, to czy
                  > taj ten wątek od początku tyle razy, dopóki nie zrozumiesz. Jeśli masz za mało
                  > wiadomości, żeby go zrozumieć, to poczytaj sobie np. archiwalne numery GaPola o
                  > d grudnia 2009 do dzisiaj.
                  > A że nie rozumiesz o czym jest wątek - to widzę, gdyż twoje wpisy są kompletnie
                  > obok tematu.

Sorry to byl blad w komunikacji spodowany moim troche rozkojarzonym pisaniem. Nie chodzilo mi ze Ph nie ma nic do watku. Biorac pod uwage ze watek porownuje pS i pH byloby to oznaka mojego kretynizmu:) Chodzilo mi konkretnie o Twoje zwrocenie uwagi na stanowisko Zydow w Stanach co do Polakow. Wciaz nie wiem co chciales przez to powiedziec oprocz stwierdzenia faktu, ktory niewatpliwie istnieje.
                  • piq nie napisałem, że Amerykanie,... 28.03.12, 02:09
                    ...tylko napisałem, że jeśli zamach, to większy interes w nim mieli Amerykanie niż ruscy.
        • futuroeuro [...] 26.03.12, 23:27
          Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
          • manny-jestem z piq taki antysemita 26.03.12, 23:31
            jak z Sakiewicza leming.
            • futuroeuro [...] 26.03.12, 23:35
              • piq tow. ojrofuturo, śp. Lech Kaczyński... 26.03.12, 23:47
                ...był głową Państwa Polskiego. Można dyskutować o jego polityce, ale reprezentował Majestat Rzeczypospolitej; rzucanie niczym nie uzasadnionych oskarżeń o pijaństwo, zwłaszcza wobec człowieka jego formatu, jest wyrazem zidiocenia i chamówy. Won.
                • erte2 Re: tow. ojrofuturo, śp. Lech Kaczyński... 27.03.12, 00:16
                  piq napisał:
                  ..był głową Państwa Polskiego. Można dyskutować o jego polityce, ale reprezentował Majestat Rzeczypospolitej; rzucanie niczym nie uzasadnionych oskarżeń o pijaństwo, zwłaszcza wobec człowieka jego formatu, jest wyrazem zidiocenia i chamówy. Won.

Z jednym tylko można się zgodzić: był głową państwa polskiego (nawiasem mówiąc tak się to powinno pisać bo nie jest to nazwa własna) wybranym w powszechnych wyborach.
                  Natomiast chroń nas Boże przed takim reprezentowaniem Majestatu Rzeczypospolitej; a już z tym "formatem" pojechałeś po bandzie....
                  • piq drogi kolego, uważam że polityczne osiągnięcia... 27.03.12, 00:31
                    ...śp. Lecha Kaczyńskiego były żadne i jestem jego w tej dziedzinie totalnym krytykiem.

Ale uważam, że: a) był miłym gościem, b) w przeciwieństwie do brata rzeczywiście brał udział w opozycji, c) był internowany, d) miał osiągnięcia naukowe i zawodowe w przeciwieństwie do brata, a ponadto e) nie żyje, a poniewieranie zwłokami nawet wroga (jak czyni to tow. ojrofjuturo) cywilizowany człowiek uważa za barbarzyństwo.

Krytykuje się dzieło, a nie szarga się pamięci przyzwoitych w gruncie rzeczy ludzi. Merytoryczna krytyka to co innego, niż oskarżanie zmarłego bez dowodów, żebył np. pedofilem.
                    • futuroeuro Re: drogi kolego, uważam że polityczne osiągnięci 27.03.12, 02:17
                      holokaust to nie do wycierania geby przez polaczkow. smiec zdechl i nikt nie dba o to, ponial polaczek? nikt!
                      • piq weź coś na nerwy i na rozum,... 28.03.12, 02:10
                        ...pajacu.
                    • manny-jestem jego polityka wschodnia 27.03.12, 15:16
                      byla najlepsza ze wszystkich prezydentow dotychczas.
                      • piq manny, dowody! 27.03.12, 16:10
                        Moim zdaniem była oparta na "Ogniem i mieczem" oraz "Czterech pancernych i psie". Bohun dobry, choć nieszczęśliwy (więc składamy kwiatki z Juszczenką na grobach banderowców), Podbipięta cudowny (więc jeździmy na Litwę kilkanaście razy i ani słowa o sytuacji Polaków na Litwie, ani słowa o morderstwach szaulisów na obywatelach II RP, za to fajnie, bo się w pas kłaniają; do twojej wiadomości, bo jako Amerykanin tego pewnie nie wiesz: Litwa jest wobec Polski państwem klienckim i za wyjątkiem Możejek - do których dojazd zablokowała strona litewska w ramach swojego szowinistycznego odjazdu - nie mamy tam żadnych interesów, a to na nas spoczywa w ramach NATO obrona powietrzna Litwy), Saakaszwili "twoja wojna, moja wojna, nasza wojna" (więc mu sprzedajemy rakiety z rezerwy taktycznej NATO - poprzez zresztą El-Jasira, którego w 1. części raportu o WSI uznano za sukinsyna, a załatwia to osobiście Draba poza plecami MONu, a przy okazji ujawniamy największe tajemnice natowskiego arsenału przeciwlotniczego). Same, przepraszam manny, debilizmy, i zero zysku dla Polski. ZERO.
                        • tw_wielgus Re: manny, dowody! 27.03.12, 18:39
                          Bardzo ciekawa i syntetycznie ujęta ocena faktycznych osiągnięć wschodniej polityki zagranicznej L.Kaczyńskiego. Nie wyczerpałeś co prawda tematu bo należałoby jeszcze przypomnieć o tym że okazła się w przypadku Gruzji zupełnie nieskuteczna a w przypadku Litwy, cóż wystarczy poczytać...
                        • manny-jestem Tutaj piqu mysle 27.03.12, 19:20
                          ze rzetelnej analizie przeszkadza Ci kaczofobia. Otoz ja bym polityke wschodnia zmarlego prezydenta porownal raczej do postulowanej przez Mieroszewskiego i Giedroycia polityki wschodniej niz do Twoich retorycznych wyjazdow w literature. Lech Kaczynski prowadzil polityke oparcia sie na narodowcach na Litwie i banderowcach w Kijowie. DLa wielu Polakow mysl zatrawzajaca biorac pod uwage historycznie radykalnie anty-polska opcje tych ugrupowan. Tyle ze zapomina sie sie byly one jeszcze bardziej antyrosyjskie niz antypolskie. A ja sie zgadzam z zalozniem ze lepsi antypolscy i antyrosyjscy narodowcy w Wilnie i Kijowie niz politycy ktorych sznurki pociagane sa w Moskwie. Dla niepodleglosci Polski zdecydowanie lepszym partnerem jest rzad banderowcow w Kijowie niz rzad Janukowycza.
                          • piq czy to, co napisałeś, to serio? 28.03.12, 02:28
                            Czyli twoim zdaniem należy jednak dawać ciała i mieć gdzieś np. Polaków w innych krajach w imię wydumanej i abstrakcyjnej "tarczy antyrosyjskiej", złożonej na dodatek (poza Ukrainą, która jest dla Polski niekontrolowalna bez względu na to, kto tam rządzi) z nic nie znaczących kraików bez istotnego znaczenia w europejskiej polityce?

Już to widzę, jak Litwa z Gruzją powstrzymują ruski atak na Polskę.

A wpływanie na to, kto rządzi na Ukrainie, jest poza naszym zasięgiem, można co najwyżej dogadywać się z tym, kto tam aktualnie rządzi. To, że przyleciał gdzieś polski prezydent i wypiął się na te prawie 100 tys. polskich ofiar czystek narodowościowych niczego w niczym nie zmieniło. Na tym właśnie polegało osobliwe rozumienie polityki zagranicznej przez śp. Lecha Kaczyńskiego: przecenianie własnego znaczenia i kompletny brak wiedzy oraz doświadczenia.

I znowu kłaniają się "domowej roboty" metody prowadzenia polityki zagranicznej i efekty negocjacji w Lizbonie oraz nieporównana z niczym klęska Polski w tych negocjacjach. Nikt tak nie zawalił ani wcześniej, ani później. A na dodatek potem Jarosław oskarżał o tę klęskę Cichockiego, którego sam kazał bratu odsunąć od negocjacji (Cichocki był zaufanym człowiekiem LK).
                  • futuroeuro [...] 27.03.12, 02:16
    • meliorvisus Re: przemysł Smoleńsk i przemysł Holokaust 27.03.12, 00:49
      Nie można tak porównywać tych rzeczy ale faktycznie podobieństwa są
    • woda_woda Porównywanie 27.03.12, 16:17
      Holocaustu, czyli świadomego i okrutnego mordowania całego narodu z powodów rasistowskich do Smoleńska, czyli katastrofy lotniczej nie uchodzi.

Nawet, jeśli w intencjach było wykazanie, że interes można robić na wszystkim.
      • piq błąd, czytaj każde, nie co drugie słowo:... 27.03.12, 18:22
        ...porównuję "przemysł Holokaust" z "przemysłem Smoleńsk", a nie Holokaust z katastrofą w Smoleńsku. Gdybym zrobił to drugie, sam bym się uznał za kompletnego idiotę.
        • tw_wielgus Re: błąd, czytaj każde, nie co drugie słowo:... 27.03.12, 18:41
          Mimo wszystko odnoszę wrażenie że "deczko" przestrzeliłeś dobierarająć "środki stylistyczne".
        • futuroeuro Re: błąd, czytaj każde, nie co drugie słowo:... 28.03.12, 02:13
          wyrazenie "przemysl Holokaust" jest samo w sobie antysemickie, czego raczysz nie zauwazyc. Rydzyk kocha to wyrazenie i zauwaza jego skutecznosc wsrod wiernych swojej religii oszustwa i klamstwa.
          • piq nie jest, kochanie,... 28.03.12, 02:34
            ...albowiem nie obrażam ani Żydów ani ich religii. Terminu tego użył Żyd, amerykański uczony Norman Finkelstein. Najlepiej weź i poczytaj sobie na ten temat, bo jesteś ciemny jak tabaka w rogu. A teraz spadaj i nie nudź mnie więcej, bo dyskusje z ludźmi o ograniczonej wiedzy mnie wcale nie bawią.
            • futuroeuro Re: nie jest, kochanie,... 28.03.12, 02:46
              piszesz jak typowy tepy polaczek: uwazasz, ze wiesz to czego nie wiesz. ja korespondowalam z Finkelsteinem i znam jego poglady polityczne. To, ze jest Zydem nie wyklucza jego blednych i antysemickich pogladow. a ty , polaczku, nadal jestes tylko tepakiem na marginesie swiata.
              • piq tak, tak, kochanie,... 28.03.12, 04:30
                ...a ty masz poglądy jedynie słuszne i jesteś jedyna mądra, a dowodem na to jest twoja wlasna opinia.
                Pozwól, że w związku z tym z powodu twojej notorycznej głupoty cię zlekceważę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka