Gość: Stxn... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.04, 11:06 Ciekaw postawa na tle butaprenu z LPR i Samoobrony! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ZZ Re: Aleksander Hall odrzucił stołek posła IP: *.top.net.pl 16.06.04, 11:42 Nie wiem jeszcze jak zareagować. Możliwe dwie opcje: 1. O kurde! Oleńka się obraziła! 2. Słuszna i dalekowzroczna reakcja! Jak się zastanowię, to jedną z tych opcji skreślę. Odpowiedz Link Zgłoś
behemot.to.kot Re: Aleksander Hall odrzucił stołek posła 16.06.04, 11:48 Gość portalu: ZZ napisał(a): > Nie wiem jeszcze jak zareagować. Możliwe dwie opcje: > 1. O kurde! Oleńka się obraziła! > 2. Słuszna i dalekowzroczna reakcja! > Jak się zastanowię, to jedną z tych opcji skreślę. ja skreślam opcję nr 1. myślę, że Aleksander jest po prostu przyzwoitym i uczciwym politykiem (ostało się jeszcze klilku takich). ma siedzieć w tym bajzlu, nic nie robić i jeszcze kosić diety. widocznie ceni swe nazwisko. plusik ode mnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ricco Re: Aleksander Hall odrzucił stołek posła IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.04, 00:18 Ode mnie też.W końcu ktoś uczciwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa TO TYLKO CHŁODNA KALKULACKJA - NIEDŁUGO WYBORY IP: *.isp.pl 17.06.04, 07:01 Po co pakować się w ten sejm na kilka miesięcy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OKO Re: Aleksander Hall odrzucił stołek posła IP: *.glowno.sdi.tpnet.pl 16.06.04, 12:06 I tacy luzie sa poza sejmem Czy w naszym kraju trzeba byc złodziejem aby zasiadać w sejmie A i zainteresowanie publiki uczciwym czlowiekiem niewielkie (to jest trzeci post ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brzoza To się dopiero nazywa populizm IP: *.mennica.com.pl 16.06.04, 12:09 To się dopiero nazywa populizm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elvis Głupi jak koza, wielki jak brzoza. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.04, 12:15 To nie o Hallu, a o tym durniu, który przybrał nic "Brzoza". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur Re: Głupi jak koza, wielki jak brzoza. IP: 195.85.249.* 17.06.04, 08:14 nick "Brzoza" to KRETYN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bacz Następny powinien Hallowi odpalać połowę dochodów IP: *.pl / 193.24.200.* 16.06.04, 12:49 poselskich. Jak Hall nie jest gamoniem tak to mniej więcej powinien uzgodnić z następcą. Widać, że Hall ma inne zajęcia które uważa za lepsze niż naciskanie guzików na skinienie wodzów PO. Dorabia do tego ideologię, na którą tylko niemyślący się mogą złapać. Wiadomo, że ten następca dokładnie tyle samo zrobi dla Polski co oryginalny Hall. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chris Re: Następny powinien Hallowi odpalać połowę doch IP: *.if.uj.edu.pl 16.06.04, 12:55 Coz, kazdy sadzi innych wedlug siebie... chris Odpowiedz Link Zgłoś
trevik Re: Aleksander Hall odrzucił stołek posła 16.06.04, 12:56 Hall jest bardziej wytrawnym politykiem niz wiekszosc i widac, ze chce jeszcze podzialac. Jest tez ewentualnosc, ze zajal sie czyms, co go absorbuje i ma dosyc, ale wydaje mi sie to malo prawdopodobne. Jest to swego rodzaju populizm, ale taki w granicach akceptacji i sluzy praktycznie tylko reklamie polityka, bo raczej nikomu nie szkodzi. A facet przewaznie i tak ma glos jak chce go zabrac, czy jest w Sejmie, czy poza nim, bo na tyle jest znany. W kampanii zobaczymy, czy chce jeszcze na pewno dzialac w polityce. Jesli tak, to to zachowanie wskazuje, ze bedzie bardzo aktywny. Odpowiedz Link Zgłoś
shawman Re: Aleksander Hall odrzucił stołek posła 16.06.04, 20:21 W tym wypadku marketing polityczny idzie w parze z przyzwoitością - co się nieczęsto zdarza. Wierzę w to, że Hallowi nie podoba się ten Sejm - bo komu w Polsce się podoba? A że za taką postawę zbierze punkty od elektoratu...? Tym lepiej. :) Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot Prztyczek w nos PO 16.06.04, 13:11 Olek powiedział, cytat: "Hall dodał, że dobrze życzy ugrupowaniom prawicy sejmowej, ale "w obecnym Sejmie nie ma obozu ideowego, z którym mógłbym się w pełni identyfikować"". Tak jak przypuszczałem, nie po drodze jest Hallowi z Rokitą i Tuskiem, gdyż nie ma on takich upodobań do politycznych manipulacji jak obecni liderzy PO. Też się czasem i na tym forum zastanawiam czym jest dzisiaj PO - czy jest partią z jakimiś ideałami, czy też jest po prostu formacją polityków, którzy w sprytny sposób usiłują uwieść wyborców byle tylko zasiadać w Sejmie a może nawet rządzić. Zaczęło się od Trzech tenorów a ostał się jedynie jeden Tusk... Kilka dni temu niepochlebnie, aczkolwiek w sposób zawoalowany o działalności politycznej PO wypowiedział się Lewandowski a dzisiaj Hall. Także wiele mówiąca była rejterada z tego ugrupowania Płażyńskiego. PO zmienia twarz, a co z tej przemiany wyjdzie? Czy tylko czysty, relatywistyczny i pragmatyczny marketing polityczny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Prztyczek w nos całemu Sejmowi! n/t IP: *.crowley.pl 16.06.04, 13:14 Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot Jeżeli już to tylko prawicy 16.06.04, 13:20 Gdyby chciał szturchnąć lewicę to by ten mandat przyjął - tak mi się wydaje. Odpowiedz Link Zgłoś
behemot.to.kot Re: Jeżeli już to tylko prawicy 16.06.04, 13:29 leszek.sopot napisał: > Gdyby chciał szturchnąć lewicę to by ten mandat przyjął - tak mi się wydaje. a mi się wydaje, że to ocena obecnego sejmu jako całości i możliwości konstruktywnego działania w jego (sejmu) strukturach. a za to, że jest jak jest odpowiada w tej chwili raczej;) lewica Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot Re: Jeżeli już to tylko prawicy 16.06.04, 13:46 behemot.to.kot napisał: > leszek.sopot napisał: > > > Gdyby chciał szturchnąć lewicę to by ten mandat przyjął - tak mi się wydaj > e. > > a mi się wydaje, że to ocena obecnego sejmu jako całości i możliwości > konstruktywnego działania w jego (sejmu) strukturach. a za to, że jest jak jest odpowiada w tej chwili raczej;) lewica Tylko, że Hall mówi o tym, że na prawicy nie widzi dla siebie odpowiedniej ideowo formacji - nie wyjasnia też dlaczego i może zbyt wiele się domyślam. Jednak jak znam ludzi z PO to każdy jeden z nich z radością przyjął by taki mandat. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Jeżeli już to tylko prawicy 16.06.04, 14:23 leszek.sopot napisał: > Tylko, że Hall mówi o tym, że na prawicy nie widzi dla siebie odpowiedniej > ideowo formacji - nie wyjasnia też dlaczego i może zbyt wiele się domyślam. Stanowczo zbyt wiele się domyślasz. Po prostu nie lubisz kilku osób z PO i się w ten sposób w tej antypatii nakręcasz. > Jednak jak znam ludzi z PO to każdy jeden z nich z radością przyjął by taki > mandat. Z tego zdania należałoby wysnuć wniosek, że znasz wszystkich ludzi z PO. > Jednak jak znam ludzi z PO to każdy jeden z nich z radością przyjął by taki > mandat. Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot Re: Jeżeli już to tylko prawicy 16.06.04, 14:49 ayran napisał: > leszek.sopot napisał: > > > Tylko, że Hall mówi o tym, że na prawicy nie widzi dla siebie odpowiedniej > >ideowo formacji - nie wyjasnia też dlaczego i może zbyt wiele się domyślam. > > Stanowczo zbyt wiele się domyślasz. Po prostu nie lubisz kilku osób z PO i > się w ten sposób w tej antypatii nakręcasz. Ale czyz nie zauważasz, że partia się zmienia, że inny ton był ich wypowiedzi dwa lata temu i inny jest dzisiaj? Ja jeszcze pamiętam kampanię wyborczą, gdy wiele mówiło się o gospodarce, reformach czy o nadrzędnych sprawach państwa. Były to głosy wypowiadane nie tylko jako hasła wyborcze, ale czuło się w wypowiedział Macieja Płażyńskiego, Olechowskiego i Tuska, że rzeczywiście pragną czegoś więcej niż tylko politycznej, międzypartyjnej walki. Jestem przekonany, że Hallowi nie po drodze jest z partią, w której nawołuje sie do walki z "kościołem mędrców", "śmierci za Niceę" czy oskarża się bez dowodów całe środowisko GW o szntażowanie rządu Millera by uzyskać odpowiedni kształt ustawy. Hall nigdy nie stosował takich metod walki politycznej i dlatego jest mi ten człowiek bliższy niż Rokita. Pewnie powiesz, że ten mój osąd nie jest obiektywny, że zależy jedynie od osobistych sympatii. Trochę racji będziesz miał, gdyż Halla poznałem dawno temu w sierpniu 19890 roku w stoczni. Ma on przyjazny stosunek do ludzi i zawsze można było z nim porozmawiać. Nie wiem czy znasz z kolei Rokitę i czy udało ci sie z nim kiedyś spokojnie porozmawiać. Mi się z Rokitą nie udało tak porozmawiać... > > Jednak jak znam ludzi z PO to każdy jeden z nich z radością przyjął by tak > i mandat. > > Z tego zdania należałoby wysnuć wniosek, że znasz wszystkich ludzi z PO. Znam wielu i dlatego napisałem "jak znam", nie napisałem, że znam wszystkich. > > Jednak jak znam ludzi z PO to każdy jeden z nich z radością przyjął by tak > i mandat. Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm szkoda, a miałem nadzieję, że Hall obejmie 16.06.04, 13:56 kulturalny i uczciwy polityk, w którego działaniach brak populizmu. przypomnieć należy, że po porażce w 2001 r. (zabrakło ok. 60 głosów) Hall się z godnością wycofał z polityki. nie przystąpił do PO ale został szeregowym członkiem SKL Balazsa, bez udziału w organach partii. tacy ludzie są potrzebni w polskim sejmie, abyśmy mogli "sejm" znów z wielkiej litery pisać. decyzję szanuję, ale miałem nadzieję, że będzie inna. myslę, że Halla jeszcze w polityce zobaczymy e. Odpowiedz Link Zgłoś
r202 Re: szkoda, a miałem nadzieję, że Hall obejmie 16.06.04, 14:13 elfhelm napisał: > kulturalny i uczciwy polityk, w którego działaniach brak populizmu. przypomnieć > > należy, że po porażce w 2001 r. (zabrakło ok. 60 głosów) Hall się z godnością > wycofał z polityki. Mało kto pamięta, że Hall na znak protestu przeciwko niedemokratycznej procedurze wybierania kandydatów Komitetu Obywatelskiego przy Lechu W. do sejmu kontraktowego (czytaj, wyznaczaniu ich przez pana Bronka i pana Adama) zrezygnował wraz z T. Mazowieckim z proponowanego mu mandatu poselskiego. Zresztą decyzja ta obiektywnie niedobra była i rzutowała w jakieś mierze na wiele późniejszych wydarzeń... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yogi Re: Kolejny członek PO nie przyjął mandatu posła IP: *.crowley.pl 16.06.04, 15:13 Nie tylko Hall odmówił przyjęcia mandatu posła, jak widać w PO są jeszcze inni ludzie dla których splendor i apanaże posła w obecnym Sejmie są wątpliwym zaszczytem. I niech leszek.sopot nie wciska głupot że nie podoba się im PO - NIE PODOBA SIĘ IM TEN SEJM!!! zarówno jeden jak i drugi wyraźnie to powiedział! Ten sejm skompromitował się doszczętnie i żaden myślący człowiek nie będzie się tam pchał! no chyba że bezrobotny, albo z Samoobrony czy LPR-u..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: Kolejny członek PO nie przyjął mandatu posła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.04, 15:38 Gość portalu: Yogi napisał(a): > I niech leszek.sopot nie wciska głupot że nie podoba się im PO - NIE PODOBA > SIĘ IM TEN SEJM!!! zarówno jeden jak i drugi wyraźnie to powiedział! Ten sejm > skompromitował się doszczętnie i żaden myślący człowiek nie będzie się tam > pchał! no chyba że bezrobotny, albo z Samoobrony czy LPR-u..... Wyraźnie z tych słów Halla wynika, że nie podobają mu się opcje partii politycznych, a nie tylko, że nie podoba mu sie sejm! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plankton Re: Aleksander Hall odrzucił stołek posła IP: 156.17.76.* 16.06.04, 15:21 To już drugi (po W.Walendziaku) polityk, który twierdzi, że szkoda mu czasu i nerwów na zasiadanie w tym ZOO. Szkoda tylko, że SLD ze zbieraniną Jagielińskiego przyspawali się do foteli i chcą brać te marne kilkanaście tysięcy złotych miesięcznie do końca tej żenującej kadencji. Odpowiedz Link Zgłoś
zbychooo Re: Hall odrzucił stołek posła i Czarnobaj też 16.06.04, 15:36 Faktycznie następny z listy PO Leczek Czarnobaj starosta kwidzyński powiedział że: "nie chce barać udziału w takim wydaniu parlamentaryzmu jaki jest teraz w Polsce" i zrezygnował z mandatu posła, tak jak A. Hall, który stwierdził:"obecny sejm powinien jak najszybciej zakończyć swą działalność..." Zobaczymy kto wreszcie połakomi się na te trzy pensje (po rozwiązaniu sejmu) i zajmie miejsce eurodeputowanych, myślę że w innych partiach nie będzie takiego "problemu" ze znalezieniem chętnych jak w PO..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Starosta Kwidzyna zarabia więcej niż poseł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.04, 15:40 a perspektywa bycia posłem i rezygnacja z intratnej posady, którą może zajmować jeszcze przez 2 lata... Odpowiedz Link Zgłoś
zbychooo Re: Starosta Kwidzyna zarabia więcej niż poseł 16.06.04, 15:44 Gość portalu: koko napisał(a): > a perspektywa bycia posłem i rezygnacja z intratnej posady, którą może zajmować > > jeszcze przez 2 lata... Każdy mierzy ludzi swoją miarą.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as31 Może rozpędzą za 3-4 tygodnie tą zgraję szakali , IP: 194.181.190.* 16.06.04, 16:40 świń i osłów, czyli po prostu: folwark zwierzęcy (jednak: posłów, przepraszam poczciwe, pracowite osły) więc ze strony p.Halla nie taki to znowu straszny gest, ale postąpił słusznie. Jest chyba estetą :) - dla niego wysokość diet nie równoważy nieprzyjemnych doznań. Tam są nieciekawe doznania akustyczne: prawie samo ciamkanie, chrząkanie, porykiwanie, bekanie, myczenie, odgłosy puszczania bąków, etc. Ale p.Hall, jako człowiek kulturalny (nie taki, jak ja), wypowiedział się oględnie. Wiem, że to nie recepta na wszystko, jednak: jednomandatowa, większościowa ordynacja wyborcza!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Zachował się ptrzyzwoicie! IP: 195.205.230.* 16.06.04, 17:35 Nie docenił go elektorat, to nie będzie wchodził do sejmu jako spadochroniarz. Mam nadzieję że pan Alesander weżmie udział w sierpniowych wyborach i osiągnie w nich rezultat na jaki zasługuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Palnick Re: Zachował się nieprzyzwoicie! IP: *.stenaline.com 16.06.04, 20:46 Lekceważy jedną z reguł demokracji. Zasadę przejmowania mandatu przez kolejną osobę na liście. Lekceważy wyborców. Nie warto głosować na PO :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agi Re: Aleksander Hall odrzucił stołek posła IP: *.gda.pl 16.06.04, 19:16 Wreszcie jakiś polityk, który nie zrobi wszystkiego dla "zlapania" stolka. Nigdy nie bylam wielbicielką pana Halla (wydawal mi się nudny i niemedialny), ale teraz wzbudzil mój szacunek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Aleksander Hall odrzucił stołek posła IP: 217.153.98.* 16.06.04, 19:53 Ma facio fuchę lepiej płatną więc udaje "wielkiego polaka" . Gdyby zapierniczał tak jak ja za osiemset to waliłby do sejmu. On już kiedyś "był" i czy zrobił coś dla "Polski", jak "oni" potrafią to pięknie przed kamerami mówić? Śmieszny facio, bardzo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Re: Aleksander Hall odrzucił stołek posła IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 17.06.04, 00:01 > Ma facio fuchę lepiej płatną więc udaje "wielkiego polaka" . Gdyby zapierniczał > > tak jak ja za osiemset to waliłby do sejmu. Właśnie dlatego, że "tacy jak ty", jak to określiłeś "walą do sejmu, taki jest ten sejm - bardziej cyrk niż władza ustawodawcza. On już kiedyś "był" i czy zrobił > coś dla "Polski", jak "oni" potrafią to pięknie przed kamerami mówić? Śmieszny > > facio, bardzo... On już "coś" dla Polski zrobił. Jak będziesz miał chwilkę wolną w tym "zapierniczaniu za osiemset" to sobie trochę poczytaj. Możesz skorzystać z jakieś biblioteki. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Lackorzyski Re: Aleksander Hall odrzucił stołek posła IP: 213.199.221.* 16.06.04, 20:04 Autor: Gość: Leszek Lackorzyńsk IP: 213.199.221.* Data: 16.06.2004 15:25 + dodaj do ulubionych wątków + odpowiedz na list -------------------------------------------------------------------------------- Aleksander Hall to wybitna postać , o własnych oryginalnych poglądach.W swojej długoletniej działalności publicznej zawsze kierował się interesem społecznym. Mamona go nigdy nie interesowala.Jest też dobrym publicystą i historykiem. Jestem mu szczególnie wdzieczny, gdyż pomógł mi w uzyskaniu nowych siedzib dla prokuratury okregowej i apelacyjnej w Gdańsku. Jeśli nie przyjmie mandatu , to będzie to duza strata dla naszego regionu.Uważam,że nie ma on prawa rezygnować z mandatu, a jego obecność w polityce jest jak najbardziej poptrzebna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Re: Aleksander Hall odrzucił stołek posła IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 17.06.04, 00:11 > Aleksander Hall to wybitna postać , o własnych oryginalnych poglądach.W > swojej długoletniej działalności publicznej zawsze kierował się interesem > społecznym. Mamona go nigdy nie interesowala.Jest też dobrym publicystą i > historykiem. Zgadzam sie! Są tacy ludzie w Polsce, tylko zostali przesłonięci przez bardziej "aktywnych" i przebojowych. > Jeśli nie przyjmie mandatu , to będzie to duza strata dla naszego > regionu.Uważam,że nie ma on prawa rezygnować > z mandatu, a jego obecność w polityce jest jak najbardziej poptrzebna. A tu się nie zgadzam. To świetnie, że zrezygnował. Po pierwsze - ma powody, które przedstawił Po drugie - może wszyscy krytykanci zrozumieją, że jednak nie wszyscy pchają się do polityki: parlamentu polskiego czy europejskiego dla kasy, co podnosiły media, ani też dla "splendoru". Ale szkoda byłaby, gdyby się z polityki wycofał. Niech startuje w nowych wyborach - może z Płażyńskim? Odpowiedz Link Zgłoś
jarek_wojdyn Re: Aleksander Hall odrzucił stołek posła 16.06.04, 20:12 Jestem osoba o poglądach lewicowych, nie uczestniczyłem po raz pierwszy w wyborach (mam 29 lat) - dlatego, ponieważ uważam, że należy zmienić całą "klasę" polityczną. Samoobrona, LPR (politycy) dla Polaków są tym samym co SLD, PO (politycy) i dlatego nie poszło do wyborów 80 % Nas - wyborców - co też jest wyborem !!! (nie tak jak mówi Pan Prezydent, socjologowie, itp. ...). Ale może dzięki takim osobom jak p. Hall coś się w końcu zmieni - że nie tylko żłób, ale przede wszystkim idee ... . Jak wyżej napisałem jestem osobą o poglądach lewicowych, ale za to szanuję Pana, Panie Aleksandrze, jaką P. podjął decyzję ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mazz Re: Aleksander Hall odrzucił stołek posła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.04, 10:57 > Pan Prezydent Niezle! nastepny koles dla ktorego Kwasniewski to maz stanu i nie ma nic wspolnego z wygrana Millera, Lapinskim, Deszczynskim, Jagiella i reszta chlopakow z mafii. Zabawny jestes. Wystarczy Ci czyjas geba w telewizji i pare farmazonow... A propos Halla - to niezwykle inteligentny facet i prawie na pewno nie zarabia zbyt dobrze poza Sejmem. To intelektualista z politycznym zacieciem. Tacy kasy nie robia. Mam racje, ze nie wzial mandatu, ale powinien wystartowac w najblizszych wyborach. I to z PO, zeby mieli wiekszosc i nie bylo problemu z utworzeniem sensowengo rzadu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trach Po co startował w wyborach? Skoro teraz nie chce IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 16.06.04, 20:13 tam pracować. Jeśli to nie rozbija jego życia (bo żądać, aby ktoś dla paru miesięcy stracił ewentualnie możliwości zarobku to rzecz problematyczna), to obowiązkiem jest przyjąć mandat. Przecież głosowała na niego spora liczba wyborców. A z trzymiesięcznej odprawy można zawsze zrezygnować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek-t Re: Po co startował w wyborach? Skoro teraz nie c IP: *.chello.pl 16.06.04, 22:25 Takie pytanie miałoby sens, gdyby Hall dostał się do Sejmu w 2001 roku i wtedy odmówił przyjęcia mandatu. Ale teraz, 3 lata po wyborach, tego rodzaju pretencje są śmieszne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Re: Po co startował w wyborach? Skoro teraz nie c IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 17.06.04, 00:16 >Takie pytanie miałoby sens, gdyby Hall dostał się do Sejmu w 2001 roku i wtedy > odmówił przyjęcia mandatu. Ale teraz, 3 lata po wyborach, tego rodzaju > pretencje są śmieszne. Oczywiście. I tak dziwię się, że mało tu było pretensji. Jaka ciekawa dyskusja. Szkoda, że tak późno dołączyłam i nie ma już z kim dyskutować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack Re: Aleksander Hall odrzucił stołek posła IP: *.proxy.aol.com 17.06.04, 00:21 jeden z nielicznych ludzi honoru w tym piekle partyjnym Polski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: służba czy drużba Nie, to nie, panie Hall i łachy bez! Następny ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.04, 01:06 W 2001 pan Hall miał kaprys, żeby kandydować z listy Platformy Obywatelskiej. Ale dostał tylko 3944 głosy i sie nie zakwalifikował. Zabrakło 40 głosów. Więc się obraził. Ciekawe - na tych co na niego głosowali, czy na tych, ktorzy nie głosowali? Tak, czy owak - teraz kiedy się zwolniło miejsce w tym brzydkim sejmie - nie ma zamiaru reprezentować swych wyborców. No bo jak? Taki wspaniały Hall? W takim skompromitowanym sejmie? Tak króciutko? To poniżej jego godności! A ta durna ustawa zdrowotna, czy budżet na przyszły rok - niech sie same uchwalą, jak takie cwane! Okręg wyborczy nr 25 do Sejmu Rzeczypospolitej Polskiej Okręgowa Komisja Wyborcza w Gdańsku (...) Lista nr 7 Komitet Wyborczy Wyborców Platforma Obywatelska: 1) Płażyński Maciej 66290 2) Lewandowski Janusz Antoni 4907 3) Paturalska Grażyna 4004 4) Hall Aleksander Jan 3944 5) Czarnobaj Leszek 2550 6) Odya Zenon Jerzy 2408 7) Nowak Sławomir Ryszard 2130 8) Kozak Zbigniew Ryszard 1550 9) Zubrzycka Elżbieta Ewa 1275 10) Gorecki Jarosław Władysław 1086 11) Wróbel Janusz 899 12) Pruś Sylwester Zbigniew 625 13) Machczyński Włodzimierz 555 14) Fortuna Grzegorz 438 15) Lorek Maciej Paweł 376 16) Iwaszkiewicz Jarosław Józef 371 Odpowiedz Link Zgłoś
rolotomasi Re: Nie, pana Halla 17.06.04, 02:09 W dyskusji używa się za dużych słów: patriota, Prawdziwy Polityk, uczciwy - nie kasiarz, a tak po prawdzie to tylko idiota -skończony idiota pchałby się do tego układu politycznego - i tyle. Bo: Sejm się kończy, jeśli się nie skończy to i tak gnije razem z posłami, tracącymi grupowy i indywidualny prestiż. Idąc do nowego Sejmu można gromko krzyczeć: Nie miałem z NIMI nic wspólnego, i będzie to prawda częściowa, czyli kłamstwo, po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack Re: Nie, pana Halla IP: *.proxy.aol.com 17.06.04, 02:58 Masz racje. Hall jest za inteligentny zeby tego nie wyczul by pchac sie na tonacy statek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daniel obrażeni, bo chceli do Eurokoryta, a teraz tylko. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.04, 08:04 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Aleksander Hall odrzucił stołek posła IP: *.piecexport.com.pl 17.06.04, 08:24 A ja chętnie podejme ten trud bycia posłem :) Czekam na propozycję od PO Odpowiedz Link Zgłoś