kataryna.kataryna Re: Zmarł Jacek Kuroń 17.06.04, 11:16 Wielka, wielka strata :((((( Jedyna pociecha to to, że przestał cierpieć. Jacek Kuroń już w niebie i tylko żal, że tu na ziemi następców jakoś nie widać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bebe Re: Zmarł Jacek Kuroń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.04, 11:21 kataryna.kataryna napisała: > Wielka, wielka strata :((((( > Jedyna pociecha to to, że przestał cierpieć. Jacek Kuroń już w niebie i tylko > żal, że tu na ziemi następców jakoś nie widać. Zgadza się ludziska piją wódę z butelek, a nie termosów, jak Kuroń. Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: Zmarł Jacek Kuroń 17.06.04, 12:55 Gość portalu: bebe napisał(a): > Zgadza się ludziska piją wódę z butelek, a nie termosów, jak Kuroń. Bebe, a Ty przez smoczek najwyraźniej:(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Constr Re: Zmarł Jacek Kuroń IP: *.chello.pl 17.06.04, 11:36 Brak mi słów... Zbyt Bolesna Strata. Bolesna również dlatego, że my, następcy, nie mamy tej wiary i siły. Że poddaliśmy się. Leżymy, pijemy i biadolimy. A przecież tamto pokolenie musiało znosić większe upokorzenia i stawiać czoła większym zbrodniom. Gdzie znaleśc siłę i mistrzów którzy natchną nas wiarą i tym bezinteresownym poczuciem wspólnoty którą mieli oni... Wszystko jedynie słowa, słowa, słowa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xvid Re: Zmarł Jacek Kuroń IP: 213.227.80.* 17.06.04, 11:18 W tym roku odchodza Wielcy Ludzie. Panie Jacku byl Pan jednym z nich... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: () Szkoda, że odszedł...................... IP: *.aster.pl / *.acn.pl 17.06.04, 11:22 Każdej osoby, która odchodzi z tego świata jest szkoda, bo przecież mogła jeszcze pożyć, życiem się nacieszyć, coś dobrego dla ludu zrobić... Ale i tak pan Jacek był arcysocjalistą, czasami wręcz komunistą... Nikt już nie pamięta o Walterowcach ? Agitkach za PRL ? Lud jest biedny, ubogi i smutny, więc potrzebuje opiekuna... A w szczególności ten polski lud - zmaltretowany, doświadczony przez historię i totalitarne ideologie... Jednak o tych, którzy odeszli mówi się dobrze lub wcale, więc niech mu dobrze będzie na tamtym świecie... Może będzie szczęśliwym człowiekiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Rados Zmarł wielki człowiek IP: *.mg.gov.pl / *.mg.gov.pl 17.06.04, 11:21 Zmarł wielki człowiek i niezwykle wielki polityk (co teraz ogromnie niezwykłe). Jacek Kuroń był chyba ostatnim wielkim mężem stanu. Wszystkim nam będzie go brakowało. Odpowiedz Link Zgłoś
panidalloway Zmarł Jacek Kuroń 17.06.04, 11:22 Nie potrafię rozpaczać, śmierć jest rzeczą ludzką. Będę wspominać z szacunkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abs Re: Zmarł Jacek Kuroń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.04, 11:27 Nie znajduję słów ... [*] Odpowiedz Link Zgłoś
galare Re: Zmarł Jacek Kuroń 17.06.04, 11:32 Pierwsze usłyszane dziś słowa: Jacek Kuroń nie żyje. Smutek wielki. Kondolencje dla rodziny i przyjaciół. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piszedalej Re: Zmarł Jacek Kuroń IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 17.06.04, 11:30 Czesc Jego pamieci! Zmienil Polske i Polska bedzie mu zawsze za to wdzieczna. Bedzie zyl w nastepnych pokoleniach, ich pamieci i ich wolnosci. Przeszedl w poczet wielkich Polakow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ Jak się nie wstydzicie reklamy naKuroniu wieszać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.04, 11:33 Jak się nie wstydzicie reklamy na zmarłym Jacku Kuroniu wieszać? W pogoni za mamoną nawet na jeden dzień nie możecie zaprzestać umieszczania reklam na klepsydrze Jacka Kuronia i na wspomnieniach o nim? I to robi Adam Michnik, który Jackowi Kuroniowi tyle zawdzięcza... Boże! Swiat się kończy jeśli nawet na śmierci przyjaciela i Wielkiego Polaka mali ludzie chcą zrobić pieniądze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grarza Re: Zmarł Jacek Kuroń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.04, 11:35 smutek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ Nie wieszajcie reklam na klepsydrze Kuronia wGW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.04, 11:36 Jak się nie wstydzicie reklamy na zmarłym Jacku Kuroniu wieszać? W pogoni za mamoną nawet na jeden dzień nie możecie zaprzestać umieszczania reklam na klepsydrze Jacka Kuronia i na wspomnieniach o nim? I to robi Adam Michnik, który Jackowi Kuroniowi tyle zawdzięcza... Boże! Swiat się kończy jeśli nawet na śmierci przyjaciela i Wielkiego Polaka mali ludzie chcą zrobić pieniądze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Humbak Re: Zmarł Jacek Kuroń IP: *.gorn.agh.edu.pl 17.06.04, 11:37 Najporządniejszy uczestnik naszego życia publicznego. W swojej koszuli miał więcej klasy niż niejeden inny w garniturze od Armaniego. Najgorza wiadomość dla mnie od wieluuuu miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaiseńka Re: Zmarł Jacek Kuroń IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 17.06.04, 11:39 Cóż za pechowy rok, tylko wielkich pożegnaliśmy, Kuroń, Niemen, Kulig, Trafankowska, Ambroziak, Machalica... i to niestety nie koniec listy. Cieszmy się tym co mamy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kochamy_Niemena WĄTPLIWY ZASZCZYT DLA NIEMENA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.04, 11:50 Zostaw Niemena w spokoju, sprytny Żydzie. Nie dodasz splendoru Kuroniowi, ani nie ujmiesz wielkosci Niemena. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Szadkowski Re: WĄTPLIWY ZASZCZYT DLA NIEMENA IP: *.aster.pl 18.06.04, 22:08 Nic nie ujmując innym wybitnym postacia, które odeszły Zmarła osoba, która pisała historię Polski swym życiem. Zmarł czlowiek ,który był drogowskazem dla wielu ludzi. Osobą ,która kochała innych ludzi jako jednostki. Walczył w to co wierzył ale pamiętał o maluczkich Spocznij w pokoju PS powszedni wpis to tylko puste ble ble ble Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ar-o Re: Zmarł Jacek Kuroń IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 17.06.04, 11:48 Chociaż nienawidzę polityki,On był jednym z nielicznych ,zamieszanych w to bagno,których szanowałem. Smutno... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gc Re: Zmarł Jacek Kuroń IP: 195.136.36.* 17.06.04, 11:50 Dziękujemy Panie Jacku za wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: veritas Re: Zmarł Jacek Kuroń , ulica Jacka Kuronia, IP: *.d2.club-internet.fr 17.06.04, 11:51 Instytut Tolerancji Spolecznej imieniem Jacka Kuronia a przede wszystkim kontynuacja rozwijanie Jego ideii Glebokie szczere wspolczucie dla Rodziny i calej Polski Panie Jacku, jestesmy z Pana dumni! Czesc Jego Pamieci! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilka Re: Zmarł Jacek Kuroń IP: *.oi.pg.gda.pl / *.oi.pg.gda.pl 17.06.04, 11:52 To nie tylko człowiek-legenda, ale jeden z najuczciwszych polityków. Panowie z pisu, lpr, samoobrony i inni - bierzcie z niego przykład, w swych działaniach miejcie na uwadze dobro Ojczyzny, a nie tylko własnych portfeli i ambicji!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neverhood Re: Zmarł Jacek Kuroń IP: 80.72.38.* 17.06.04, 11:55 Dziwnie tak jakoś się poczułem. Nigdy Go nie poznałem, ale mam wrażenie jakby odszedł ktoś bardzo mi bliski. Zawsze już będzie mi się kojarzył z drogą Polski do wolności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lolka [...] IP: *.twmi.rr.com 17.06.04, 11:58 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lilka Re: Umarł KOMANDOS Michnika, z Klubu Poszukiwaczy IP: *.oi.pg.gda.pl / *.oi.pg.gda.pl 17.06.04, 12:16 Człowieku, jesteś chory z nienawiści - jesteś jednym z tych kretynów (albo działasz pod wpływem innych kretynów) pobrobowców antysemitów, którzy rzucają hasła "bij Żydów". A Żydów brak! Dlaczego tacy, jak ty, przywołują upiory nietolerancji i wrogości do innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Sz Re: Zmarł Jacek Kuroń IP: *.crowley.pl 17.06.04, 12:00 Odszedł wielki człowiek,takich jak on pozostała garstka w dzisiejeszej Polsce, boję się o losy Polski bez takich ludzi jak On............ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ukk98 Re: Zmarł Jacek Kuroń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.04, 12:03 [*] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dareksp Ogromny szacunek dla Zmarłego i IP: *.dmz.infor.pl / 195.205.179.* 17.06.04, 12:04 współczucie dla rodziny. Poczytuję sobie za zaszczyt, że było mi dane zetknąć się z NIM osobiście. O takich jak ON można z czystym sumieniem powiedzieć CZŁOWIEK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Zmarł Jacek Kuroń IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.04, 12:05 Popłakałam się jak usłyszałam o jego śmierci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: --- Robi wrażenie ten LAMENT ŻYDÓW nad swoim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.04, 12:13 Chyba zacznę płakać. Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: Robi wrażenie ten LAMENT ŻYDÓW nad swoim 17.06.04, 13:00 Gość portalu: - Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: Zmarł Jacek Kuroń 17.06.04, 12:06 Żegnam Cię, mój pośle. Na Ciebie jednego głosowałam bez zastrzeżeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koazek NIE nadmuchiwąć SZTUCZNEJ legondy o Kuroniu !!! IP: *.twmi.rr.com 17.06.04, 12:08 który z autentycznego KOMUNISTY przeistoczył się w lewicowca, a potem tzw. "desydenta" ...itd. Nie wszyscy dadza sie NBARAĆ na te legendy o tych tzw."ideałach" Kuronia. Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: Legenda Jacka jest legendą. 17.06.04, 12:59 Gość portalu: Koazek napisał(a): > NIE nadmuchiwąć SZTUCZNEJ legondy o Kuroniu ! > który z autentycznego KOMUNISTY przeistoczył się w lewicowca, a potem > tzw. "desydenta" ...itd. > > Nie wszyscy dadza sie NBARAĆ na te legendy o tych tzw."ideałach" Kuronia. Koazeku, na legendę św. Pawła, który z prześladowcy Jezusa przeistoczył się w budowniczego Jego Kościoła, też się pewnie nie dasz nabrać. Odpowiedz Link Zgłoś
mateo31 Re: Legenda Jacka jest legendą. 17.06.04, 14:27 Coraz mniej autorytetów na tym świecie. Dla mnie Pan Jacek był jednym z nich. Żal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muszka ludzie powariowaliscie do reszty IP: 62.233.230.* 17.06.04, 14:41 wyraznie widac ze spedzili adminow do nabijania postow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nycka Re: ludzie powariowaliscie do reszty IP: *.chello.pl 17.06.04, 14:46 Gość portalu: muszka napisał(a): > wyraznie widac ze spedzili adminow do nabijania postow. Ty jesteś jednym z nich? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: admin Re: ludzie powariowaliscie do reszty IP: 62.233.230.* 17.06.04, 14:48 tak i mi odbilo. musze pisac prawde. Nie moge juz sprzedawac swojej duszy za $5zlotych dziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nycka Re: ludzie powariowaliscie do reszty IP: *.chello.pl 17.06.04, 14:51 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=13500279&a=13512998 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szef kuchni Re: ludzie powariowaliscie do reszty IP: 62.233.230.* 17.06.04, 14:56 aaa, tu cie boli. IP nie mozesz znalezc, a tak by ci sie to chcialo. Popatrz jak ty sie jeszcze duzo musisz uczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zebra Re: Requiem aeternam dona Eis Domine [*] (`) {"} IP: 62.233.230.* 17.06.04, 14:43 o, powiedzial co wiedzial. 5 zlotych na godizne, za klepanie po klawiaturze? Odpowiedz Link Zgłoś
summa ['][']['] 17.06.04, 12:14 dołączył do swojej Gai... był Człowiekiem Wielkiego Formatu. Odpowiedz Link Zgłoś