Dodaj do ulubionych

Nowy prezydent Francji praktycznie już znany

03.05.12, 00:53
Obejrzałem debatę na kanale France24. Sarko jej na pewno nie wygrał. A to oznacza że w poniedziałek lub wtorek prezydentem Francji zostaniem ogłoszony François Hollande.
Obserwuj wątek
    • zoil44elwer Re: Nowy prezydent Francji praktycznie już znany 03.05.12, 04:44
      A geniusz Tusk strzelił babola ostentacyjnie nie chcąc widzieć kandydata na prezydenta Francji w czasie jego wizyty w Polsce.Przed wyborami prezydenckimi w USA też popierał przeciwnika OBAMY.DonalT mąż stanu bez politycznego węchu.
    • pies_na_czarnych Re: Nowy prezydent Francji praktycznie już znany 03.05.12, 06:47
      indris napisał:

> Obejrzałem debatę na kanale France24. Sarko jej na pewno nie wygrał. A
      > to oznacza że w poniedziałek lub wtorek prezydentem Francji zostaniem ogłoszony
      > François Hollande.

Prawicowa swolocz zaplacze sie :-)
    • haen2010 Marzenia Tuska 03.05.12, 07:20
      O szefowaniu KE odpływają w siną dal. Dobije go ostatecznie klęska chadeków w Niemczech.
    • derff Re: Nowy prezydent Francji praktycznie już znany 03.05.12, 07:26
      Trudno powiedzieć dobrze to czy żle ale komuna wraca powoli.Może jakaś madrzejsza będzie.
    • wiosnaludzikow Re: Nowy prezydent Francji praktycznie już znany 03.05.12, 07:28
      indris napisał:

> Obejrzałem debatę na kanale France24. Sarko jej na pewno nie wygrał. A
      > to oznacza że w poniedziałek lub wtorek prezydentem Francji zostaniem ogłoszony
      > François Hollande.
      No i dobrze. Niech kompleksy leczy u lekarza a nie na posiedzeniach w Unii Europejskiej. Jeszcze tak z 2 tygodnie kampanii i byc może zażądał by zamknięcia granic w UE.
    • kaczy_mozdzek Nie da się opowiedzieć słowami... 03.05.12, 07:35
      ... jak głęboko mam tę wiadomość w rzyci.
      :)))
    • trino1 Dział "Kraj" ?? 03.05.12, 10:05
      Chyba nie w tym dziale....

No i cóż Hollande ? Poza małżeństwami homo jakiej obietnicy dotrzyma ? Renegocjuje pakt fiskalny ? Bzdury dla naiwnych. Zapobiegnie kryzysowi ? Jak socjaliści w Hiszpani i Obama W USA....
    • nazimno Niekoniecznie... 03.05.12, 10:32

www.lepoint.fr/politique/election-presidentielle-2012/sondages/sondage-encore-un-demi-point-de-perdu-pour-hollande-02-05-2012-1457432_537.php
      • nazimno "laska panska na pstrym..." 03.05.12, 10:34
        Ta przewaga moze sie okazac przewaga pozorna.
        • trino1 Re: "laska panska na pstrym..." 03.05.12, 11:20
          Przy tak wyrównanym poziomie poparcia może zdarzyć się wszystko.

Natomiast symptomatyczne jest, że nie mówi się o wyborcach Bayrou centrowych.

Brak poparcia ze strony FN dla Sarko to też kara za niezrealizowanie obietnic zapobiegania imigracji itd.
      • wariant_b Re: Niekoniecznie... 03.05.12, 11:21
        nazimno zalinkował.

Jestem w szoku - sondaże nie różnią się o więcej niż 2%.
        W Polsce to nie do pomyślenia.
        • nazimno A dlaczego "nie do pomyslenia"? 03.05.12, 12:12
          Czyzby jakies "nowe metody statystyczne" pojawily sie ostatnio w nauce?
          Mozesz dac link do tych metod?
          Byly moze habilitacje i cytowania w obcej literaturze naukowej?

...

PS
          Oczywiscie kpie...
    • gat45 Te tradycyjne debaty między dwiema turami 03.05.12, 11:08
      pratycznie nie wpływają na wynik II tury.

Nie mówiąc już o fakcie, że każdy za "zwycięzcę" słownej potyczki uważa tego kandydata, ku któremu serce go skłania.
      • albwu Fundusze UE 03.05.12, 12:12
        Obaj kandydaci deklaruja zmniejszenie lub zlikwidowanie wpłat na Fundusz Spójności UE. Oznacza to, ze Polska dostanie mniej lub wcale nowych funduszy.
        • gat45 Re: Fundusze UE 03.05.12, 12:18
          Wiem. Wyduszanie coraz więcej z dotychczas płacących społeczeństw staje się trudne.

Ale, ale.... Czytałam na tym forum wielokrotnie, że Polska do uczestnictwa w UE dopłaca ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka