Gość: ~Dex IP: *.myslenice.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.04, 02:10 Co za ludzie co za czasy.... jak tak dalej pujdzie będziemy mieli powturkę z Adama i evy tylko wątpie czy wyrobią na nowe pokolenie... Kamil 16 lat... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gozzzy taaaa... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.04, 02:14 Wyślijcie na taki obóz pseudokiboli z legii, dajcie im metalowe łopatki i zostawcie na dwa dni bez opieki... miejmy nadzieję że też się pozabijają.. hehe.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: -_- Re: Tragedia na obozie w Bułgarii IP: *.dyn.optonline.net 21.06.04, 02:49 co tu sie dziwic przeciez sa z rodzin patologicznych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbyszek Re: Tragedia na obozie w Bułgarii IP: 83.136.225.* 21.06.04, 07:04 Wydaje mi się, że to brak kompetencji organizatorów. Taka grupa wymaga chyba profesjonalnej opieki i nadzoru. Skąd i dlaczego pojawia się alkohol? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sprzedawca Re: Tragedia na obozie w Bułgarii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.04, 14:11 W Bulgarii tez sa sklepy z alkoholem... Mozna takze wziac kilka flaszek z Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jankop kto taki szajs opłaca do do pierdla i wykastrowac. IP: *.chello.pl 21.06.04, 07:08 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: indi Re: Tragedia na obozie w Bułgarii IP: *.class144.petrotel.pl 21.06.04, 07:39 No tak, złodziei i bandytów na wakacje do Bułgari !!! A ty stary płać podatki i kombinuj jak sie wyrwać gdzieś na tydzień w Polskę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Tragedia na obozie w Bułgarii IP: *.atman.pl / *.atman.pl 21.06.04, 08:01 Bandytów z rodzin patologicznych wysyła się do obozów pracy, nie na obozy wakacyjne. Bandyta zawsze będzie bandytą i nic tego nie zmieni (poza kulką w bandycki łeb) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cyfra Re: Tragedia na obozie w Bułgarii IP: *.g.pppool.de 21.06.04, 08:28 Przede wszystkim jest winny system a nie dzieci!Napewno pojechali jako wychowawcy kolesie i znajomi a nie zawodowi podagodzy!Ot cala Polska uklady i jeszcze raz uklady.... I oczywiscie nikt za to nie odpowie jak zwykle.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grav Re: Tragedia na obozie w Bułgarii IP: *.infish.com.pl 21.06.04, 12:28 Ciekawe skad niektorzy z was biora tak idiotyczne opinie. Stala sie tragedia, a ocenianie czy ktos jest kompeteny i do tego twierdzac ze "napewno" jest smieszne. Upilnowanie dzieciakow nie jest wcale takie proste, chyba ze kazdemu sie da aniola stroza. A co do alkoholu, kto byl na szkolnym biwaku to wie, ze jak sie chce to mozna. To nie wiezienie tylko dom dziecka. Przykro, ze tak sie stalo. Mozna tylko ubolewac nad tym. Odpowiedz Link Zgłoś
szoppracz1 Ludzie, przestańcie wypisywać bzdury!!! 21.06.04, 08:25 Pracowałam w domu dziecka i moi wychowankowie również uczestniczyli w obozach organizowanych przez Towarzystwo "Nasz Dom". Były to bardzo atrakcyjne wyjazdy m.in. do włoskich kurortów. Ideą tych wyjazdów było to, że wychowawcy z konkternego domu (a nie ludzie z Towarzystwa) typowali wychowanków. Miały to być dzieci najgrzeczniejsze, najlepiej uspołecznione - gdyż wyjazd wakacyjny był formą NAGRODY. Jeśli mieć pretensje, to wyłącznie do pracowników ośrodków wychowawczych, którzy wysłali na obóz takich osobników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlekolada Re: Tragedia na obozie w Bułgarii IP: *.ec.pl / *.olsznet.ec.pl 21.06.04, 12:16 jezu.. a mialam tam jechac... tylko niedopelniono formalnosci... Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Szkoda mi Polkowskiego... 21.06.04, 12:44 jeden z niewielu Polaków, którym chce się robić coś dla innych. Oni zawsze mają pod górę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jk Re: Szkoda mi Polkowskiego... IP: *.dynamic.hinet.net 21.06.04, 13:24 Tez tak uwazam. Trzeba podziwiac kazdego, ktory pomaga tym biednym dzieciom. One potrzebuja troskliwej opieki ze strony psychologow i takich wakacji, zeby przez moment poczuly sie jak inne dzieci. Nie probujmy odebrac im tych dwoch tygodni w roku, czegos co moga sobie przypomniec w tudnych chwilach. A tym, ktorzy mysla, ze w domu dziecka jest tak dobrze, niech tam wysla swoje dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucky elfhelm i fk, wy dwa peda.y, przeczytajcie co... IP: 81.210.122.* 21.06.04, 20:17 napisał gosc z godz. 19:58, to może już wam tak bardzo żal nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm mało mnie obchodzi jego zycie prywatne 22.06.04, 18:45 ma mało do rzeczy poza tym prostaczku nie przypominam sobie bys był ze mną na ty, jak rownież mylisz się co do mojej orientacji więcej kultury przynajmniej odrobinę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tadeusz Re: Tragedia na obozie w Bułgarii IP: 81.190.147.* 21.06.04, 14:21 A miał to być obóz gdzie hasłem przewodnim miało być wychowanie bezstresowe.Wielka tragedia.Współczuję wychowawcom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof K. Re: Tragedia na obozie w Bułgarii IP: *.fema.pl / *.cyf-kr.edu.pl 21.06.04, 15:05 Dlaczego nie ma odpowiedniego nadzoru kadry!? Może wziąć przykład z obumierającego już niestety harcerstwa, wprowadzić podział na zastępy, plutony, drużyny "rządzone" przez odpowiedzialnych ludzi, będących w stałym kontakcie z dziećmi. W dzieciństwie i młodości jeździłem na zimowiska harcerskie,takie sytuacje były tam w ogóle niemożliwe, a naprawdę jeździli różni ludzie. Skonfliktowanych chłopców trzeba było rozdzielić do jakichś różnych jednostek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucky PREZES POLKOWSKI JEST ZDROWO PIE.DOL.IĘTY... IP: 81.210.122.* 21.06.04, 19:50 skoro twierdzi, że "Obóz nie skończy się szybciej. - Zdecydowaliśmy, że zostaniemy w Bułgarii do końca. Wszystko jest opłacone do 28 czerwca. Dzieci są teraz spokojne, ja też już swoje wypłakałem - mówi Polkowski." Człowieku. Takie szuje jak ty powinny być wliminowane ze społeczeństwa. Co to znaczy, że dzieci są już spokojne??? Jakby ci żonkę zaje.ali na wczasach w Ciechocinku, to też byś został do końca turnusu, bo już wszystko opłacone, a dzieci trochę się uspokoiły...??? Uspokoiły się i nie ma sprawy? To się nie zdziw jak podrosną i wypatroszą twoje bachory. Tobą powinien zająć się dobry psychiatra, a te dzieciaki powinny jak najszybciej wrócić i zostać objęte prawdziwą pomocą pedagogiczno-psychologiczną. Ta twoja fundacja to zwykła kicha, na której zarabiasz kupę forsy, je.any złodzieju. Baw się dobrze. Miłego urlopu. Wypoczywaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucky SPROSTOWANIE... IP: 81.210.122.* 21.06.04, 20:30 Po przeczytaniu poniższych komentarzy odnoszących do linków Życia Warszawy, dotyczących pedofilii Polkowskiego, śmiem twierdzić, że tym bardziej to chore ścierwo powino zostać roz.jebane w maszynce do mielenia mięsa i rozrzucone psom na pożarcie. Ja wiem, że żyję w chorym kraju, ale jestem na tyle normalny, że wkur.iają mnie takie rzeczy. I wy je.ani psycholodzy typu przereklamowany, chory psychicznie Lew Starowicz śmiecie twierdzić, że to 40-letnie ścierwo, rżnące tą małą 16-letnią dzi.kę, to NORMALNY układ?! Starowicz, ty degeneracie, pewnie z ciebie nielepszy śmieć. Kur.a. Co w tej pierdo.onej, chorej Warszawie robią prokuratorzy??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc pedagog p. Polkowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.04, 19:58 Znany pedagog p. Polkowski z Towarzystwa "Nasz Dom" porzucil rodzine dla przybranej córki www.zw.com.pl/apps/drukuj.jsp?place=zw2_ArticleShow&news_id=37049 www.zw.com.pl/apps/a/tekst.jsp?place=zw2_a_ListNews1&news_cat_id=1030&news_id=37049 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbc kim jest pedagog Polkowski? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.04, 20:03 www.zw.com.pl/apps/a/tekst.jsp?place=zw2_a_ListNews1&news_cat_id=1030&news_id=37049 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eugM Re: Tragedia na obozie w Bułgarii IP: *.dial.allstream.net 21.06.04, 20:27 Co jest zasadniczo z Polakami? musza miec 'kielbie we lbie'. Jakas mania wyzszosci czy cos. W Polsce jest tyle do zwiedzenia i miejsc letniskowych, ale niektorym imponuje zagranica, a tam tylko gorsze g.... Odpowiedz Link Zgłoś