Dodaj do ulubionych

Tragedia na obozie w Bułgarii

IP: *.myslenice.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.04, 02:10
Co za ludzie co za czasy.... jak tak dalej pujdzie będziemy mieli powturkę z
Adama i evy tylko wątpie czy wyrobią na nowe pokolenie...

Kamil 16 lat...
Obserwuj wątek
    • Gość: gozzzy taaaa... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.04, 02:14
      Wyślijcie na taki obóz pseudokiboli z legii, dajcie im metalowe łopatki i
      zostawcie na dwa dni bez opieki... miejmy nadzieję że też się pozabijają..
      hehe..
    • Gość: -_- Re: Tragedia na obozie w Bułgarii IP: *.dyn.optonline.net 21.06.04, 02:49
      co tu sie dziwic
      przeciez sa z rodzin patologicznych
    • Gość: zbyszek Re: Tragedia na obozie w Bułgarii IP: 83.136.225.* 21.06.04, 07:04
      Wydaje mi się, że to brak kompetencji organizatorów. Taka grupa wymaga chyba
      profesjonalnej opieki i nadzoru. Skąd i dlaczego pojawia się alkohol?
      • Gość: sprzedawca Re: Tragedia na obozie w Bułgarii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.04, 14:11
        W Bulgarii tez sa sklepy z alkoholem... Mozna takze wziac kilka flaszek z
        Polski.
    • Gość: jankop kto taki szajs opłaca do do pierdla i wykastrowac. IP: *.chello.pl 21.06.04, 07:08
    • Gość: indi Re: Tragedia na obozie w Bułgarii IP: *.class144.petrotel.pl 21.06.04, 07:39
      No tak, złodziei i bandytów na wakacje do Bułgari !!! A ty stary płać podatki i
      kombinuj jak sie wyrwać gdzieś na tydzień w Polskę
    • Gość: gość Re: Tragedia na obozie w Bułgarii IP: *.atman.pl / *.atman.pl 21.06.04, 08:01
      Bandytów z rodzin patologicznych wysyła się do obozów pracy, nie na
      obozy wakacyjne. Bandyta zawsze będzie bandytą i nic tego nie zmieni
      (poza kulką w bandycki łeb)
      • Gość: Cyfra Re: Tragedia na obozie w Bułgarii IP: *.g.pppool.de 21.06.04, 08:28
        Przede wszystkim jest winny system a nie dzieci!Napewno pojechali jako
        wychowawcy kolesie i znajomi a nie zawodowi podagodzy!Ot cala Polska uklady i
        jeszcze raz uklady....
        I oczywiscie nikt za to nie odpowie jak zwykle....
      • Gość: Grav Re: Tragedia na obozie w Bułgarii IP: *.infish.com.pl 21.06.04, 12:28
        Ciekawe skad niektorzy z was biora tak idiotyczne opinie. Stala sie tragedia, a
        ocenianie czy ktos jest kompeteny i do tego twierdzac ze "napewno" jest
        smieszne. Upilnowanie dzieciakow nie jest wcale takie proste, chyba ze kazdemu
        sie da aniola stroza. A co do alkoholu, kto byl na szkolnym biwaku to wie, ze
        jak sie chce to mozna. To nie wiezienie tylko dom dziecka. Przykro, ze tak sie
        stalo. Mozna tylko ubolewac nad tym.
    • szoppracz1 Ludzie, przestańcie wypisywać bzdury!!! 21.06.04, 08:25
      Pracowałam w domu dziecka i moi wychowankowie również uczestniczyli w obozach
      organizowanych przez Towarzystwo "Nasz Dom". Były to bardzo atrakcyjne wyjazdy
      m.in. do włoskich kurortów. Ideą tych wyjazdów było to, że wychowawcy z
      konkternego domu (a nie ludzie z Towarzystwa) typowali wychowanków. Miały to
      być dzieci najgrzeczniejsze, najlepiej uspołecznione - gdyż wyjazd wakacyjny
      był formą NAGRODY. Jeśli mieć pretensje, to wyłącznie do pracowników ośrodków
      wychowawczych, którzy wysłali na obóz takich osobników.
    • Gość: mlekolada Re: Tragedia na obozie w Bułgarii IP: *.ec.pl / *.olsznet.ec.pl 21.06.04, 12:16
      jezu.. a mialam tam jechac... tylko niedopelniono formalnosci...
    • elfhelm Szkoda mi Polkowskiego... 21.06.04, 12:44
      jeden z niewielu Polaków, którym chce się robić coś dla innych. Oni zawsze mają
      pod górę
      • Gość: jk Re: Szkoda mi Polkowskiego... IP: *.dynamic.hinet.net 21.06.04, 13:24
        Tez tak uwazam. Trzeba podziwiac kazdego, ktory pomaga tym biednym dzieciom.
        One potrzebuja troskliwej opieki ze strony psychologow i takich wakacji, zeby
        przez moment poczuly sie jak inne dzieci. Nie probujmy odebrac im tych dwoch
        tygodni w roku, czegos co moga sobie przypomniec w tudnych chwilach. A tym,
        ktorzy mysla, ze w domu dziecka jest tak dobrze, niech tam wysla swoje dzieci.
        • Gość: lucky elfhelm i fk, wy dwa peda.y, przeczytajcie co... IP: 81.210.122.* 21.06.04, 20:17
          napisał gosc z godz. 19:58, to może już wam tak bardzo żal nie będzie.
          • elfhelm mało mnie obchodzi jego zycie prywatne 22.06.04, 18:45
            ma mało do rzeczy
            poza tym prostaczku nie przypominam sobie bys był ze mną na ty, jak rownież
            mylisz się co do mojej orientacji
            więcej kultury przynajmniej odrobinę
    • Gość: Tadeusz Re: Tragedia na obozie w Bułgarii IP: 81.190.147.* 21.06.04, 14:21
      A miał to być obóz gdzie hasłem przewodnim miało być wychowanie
      bezstresowe.Wielka tragedia.Współczuję wychowawcom.
    • Gość: Krzysztof K. Re: Tragedia na obozie w Bułgarii IP: *.fema.pl / *.cyf-kr.edu.pl 21.06.04, 15:05
      Dlaczego nie ma odpowiedniego nadzoru kadry!? Może wziąć przykład z
      obumierającego już niestety harcerstwa, wprowadzić podział na zastępy, plutony,
      drużyny "rządzone" przez odpowiedzialnych ludzi, będących w stałym kontakcie z
      dziećmi. W dzieciństwie i młodości jeździłem na zimowiska harcerskie,takie
      sytuacje były tam w ogóle niemożliwe, a naprawdę jeździli różni ludzie.
      Skonfliktowanych chłopców trzeba było rozdzielić do jakichś różnych jednostek.
    • Gość: lucky PREZES POLKOWSKI JEST ZDROWO PIE.DOL.IĘTY... IP: 81.210.122.* 21.06.04, 19:50
      skoro twierdzi, że "Obóz nie skończy się szybciej. - Zdecydowaliśmy, że
      zostaniemy w Bułgarii do końca. Wszystko jest opłacone do 28 czerwca. Dzieci są
      teraz spokojne, ja też już swoje wypłakałem - mówi Polkowski."
      Człowieku. Takie szuje jak ty powinny być wliminowane ze społeczeństwa. Co to
      znaczy, że dzieci są już spokojne??? Jakby ci żonkę zaje.ali na wczasach w
      Ciechocinku, to też byś został do końca turnusu, bo już wszystko opłacone, a
      dzieci trochę się uspokoiły...???
      Uspokoiły się i nie ma sprawy? To się nie zdziw jak podrosną i wypatroszą twoje
      bachory.
      Tobą powinien zająć się dobry psychiatra, a te dzieciaki powinny jak
      najszybciej wrócić i zostać objęte prawdziwą pomocą pedagogiczno-psychologiczną.
      Ta twoja fundacja to zwykła kicha, na której zarabiasz kupę forsy, je.any
      złodzieju. Baw się dobrze. Miłego urlopu. Wypoczywaj.
      • Gość: lucky SPROSTOWANIE... IP: 81.210.122.* 21.06.04, 20:30
        Po przeczytaniu poniższych komentarzy odnoszących do linków Życia Warszawy,
        dotyczących pedofilii Polkowskiego, śmiem twierdzić, że tym bardziej to chore
        ścierwo powino zostać roz.jebane w maszynce do mielenia mięsa i rozrzucone psom
        na pożarcie. Ja wiem, że żyję w chorym kraju, ale jestem na tyle normalny, że
        wkur.iają mnie takie rzeczy.
        I wy je.ani psycholodzy typu przereklamowany, chory psychicznie Lew Starowicz
        śmiecie twierdzić, że to 40-letnie ścierwo, rżnące tą małą 16-letnią dzi.kę, to
        NORMALNY układ?! Starowicz, ty degeneracie, pewnie z ciebie nielepszy śmieć.
        Kur.a. Co w tej pierdo.onej, chorej Warszawie robią prokuratorzy???
    • Gość: gosc pedagog p. Polkowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.04, 19:58
      Znany pedagog p. Polkowski z Towarzystwa "Nasz Dom" porzucil rodzine dla
      przybranej córki

www.zw.com.pl/apps/drukuj.jsp?place=zw2_ArticleShow&news_id=37049
      www.zw.com.pl/apps/a/tekst.jsp?place=zw2_a_ListNews1&news_cat_id=1030&news_id=37049
    • Gość: bbc kim jest pedagog Polkowski? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.04, 20:03
      www.zw.com.pl/apps/a/tekst.jsp?place=zw2_a_ListNews1&news_cat_id=1030&news_id=37049
    • Gość: eugM Re: Tragedia na obozie w Bułgarii IP: *.dial.allstream.net 21.06.04, 20:27
      Co jest zasadniczo z Polakami? musza miec 'kielbie we lbie'. Jakas mania
      wyzszosci czy cos. W Polsce jest tyle do zwiedzenia i miejsc letniskowych, ale
      niektorym imponuje zagranica, a tam tylko gorsze g....

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka