17.06.12, 07:23
Dla którego futbol jest wszystkim, a dobro obywateli niczym powinien podać się do dymisji. Wcale nie żartuję, bo długi platfusów i moczymordów z PSL będziemy musieli spłacać przez parę nastepnych lat. Bez żadnej satysfakcji z tego powodu.

Bardzo wskazane są wcześniejsze wybory. Bo po 22 latach mam dosyć tego łajdactwa kościelnych solidaruchów i łajdactwa PSL. Tylko nienawiść i okradanie ludzi jest ich jedynym spoiwem.

Jestem jednym z wielu, którzy mają dość rządów psycholi, moczymordów i powszechnego złodziejstwa.
Obserwuj wątek
    • mak67 Re: Rząd 17.06.12, 07:26
      Heniu i kto ci został. Kadziłeś Donaldowi potem Palikmiotowi. Kto teraz na świeczniku u ciebie
    • cubo Re: Rząd 17.06.12, 07:31
      Haen,parę dni temu mówiłeś,że Smuda uratuje Tuska a rządu Tuska nie potępiałes za wydane pieniądze.

Smuda uratuje Tuska
      I jego platfusów. Przynajmniej w tym roku. Od dwudziestu lat takiej drużyny Polska nie miała. Platfusy są kojarzone z futbolem jak żaden inny rząd w historii nowoczesnej. Wydali straszne pieniądze na fundamenty polskiej piłki kopanej.

Ja ich za to nie potępiam, jak te nasze zidiociałe z kolei na punkcie trumien i trupów polskich towarzystwo od Rydzyka i jego potężnej sekty wyznawców. Igrzyska też są ważne żeby naród poczuł się lepiej, że wreszcie coś się udało.

napisał haen.

forum.gazeta.pl/forum/w,28,136445432,136445432,Smuda_uratuje_Tuska.html
      • cubo Re: Rząd 17.06.12, 07:39
        Za porażkę drużyny nie winię Tuska a nawet Smudy.
        Z tych piłkarzy nic więcej nie wydusiłby nawet JP II.
        To były szczyty ich możliwości.
        • kzet69 Re: Rząd 17.06.12, 07:46
          Niestety muszę się z tobą zgodzić w tym przypadku, w meczu z Czechami nawet nie ma za co krytykować Smudy, zmiany były i teoretycznie optymalne zmiany, ale i tak to nic nie dało... Pozostaje życzyć Czechom i Grekom sukcesów w dalszych fazach turnieju.
          • cubo Re: Rząd 17.06.12, 07:48
            Niestety muszę się z tobą zgodzić w tym przypadku,

Dlaczego niestety? bo przypisałeś mi sympatię do PiSu? Jesteś w błędzie podobnie jak wielu forumowiczów.
            Ja mam serce po lewej stronie.
          • haen2010 Nie masz racji Kz. 17.06.12, 09:30
            Tę drużynę było stać na więcej. Jeżeli mogę coś racjonalnego napisać, to tylko tyle że Smuda przekombinował. On ma niemiecką kindersztubę taktyczną i tzw dyscyplinę, która nie leży w polskim charaktarze.

Ale dzisiaj to tylko gdybanie. Tym niemniej przegrany Tusk powinien poddać się wyborczej weryfikacji jesienią. Bo dupek i głupek jest. I psychol, co to myśli, że więzienia, wyroki i powszechna inwigilacja rozwiążą problemy państwa.
            • honeyr Potrzebna polska SYRIZA 17.06.12, 12:59
              > Tym niemniej przegrany Tusk powinien poddać się
              > wyborczej weryfikacji jesienią. Bo dupek i głupek jest. I psychol, co to myśli,
              > że więzienia, wyroki i powszechna inwigilacja rozwiążą problemy państwa.

Wyborcza weryfikacja może to tylko potwierdzić, niestety. Lub wskazać do władzy innego psychola z bratniego PiS.
        • a-lfa Re: Rząd 17.06.12, 07:46
          Cuda w takowej materii raczej się nie zdążają. Problem, w czym innym - w ogromnych wydatkach na organizacje imprezy, które nie zwrócą się nawet w 20%. Problem w tym czy nas stać na wywalanie kasy w błoto?
      • haen2010 Re: Rząd 17.06.12, 07:54
        Ale nie uratował. Dlatego powszechnie kojarzony z futbolem rząd platfusów powinien poddać się wyborczej weryfikacji. Ja mam ich dosyć, a ty?
        • cubo Re: Rząd 17.06.12, 07:55
          haen2010 napisał:

> Ale nie uratował. Dlatego powszechnie kojarzony z futbolem rząd platfusów powin
          > ien poddać się wyborczej weryfikacji. Ja mam ich dosyć, a ty?

Ja mam ich dosyć od dawna,ale niestety jest demokracja i większość decyduje w głosowaniu.

• haen2010 Re: Rząd 17.06.12, 09:57
            Ja gdzieś od 2005 roku. I ciągle na nowo odkrywam niezmierzone odkrywki polskiego łajdactwa. Wymienił bym ten sejm bez żadnej litości, bo prawie wszyscy qrwy typu Sawicka są.
    • xkx2 Re: Rząd 17.06.12, 07:40
      Na imprezach sportowych się nie da zarobić. Przepraszam da się pod jednym warunkiem, iż ma się wszystko, co potrzebne i nic nie trzeba budować. Innymi słowy na takiej imprezie jak ME czy MŚ w Piłce mogliby zarobić Niemcy lub Włosi gdzie są i stadiony i drogi i koleje i lotniska itd. itp. O ile sobie dobrze przypominam to 4 lata temu podobne cyrki były u organizatorów, czyli Austrii i Szwajcarii. Tam tez dołożono do interesu i to sporo a organizator ME z przed 8 lat, czyli Portugalia zastanawia się czy nie wyburzyć kilku stadionów pobudowanych na tą imprezę, bo miast, w których one są nie stać na ich utrzymanie.
      Taka prawda. Na imprezach sportowych zarabiają: UEFA., FIFA, MKOL czy inny związek. Czyli jakoweś towarzystwo wzajemnej adoracji - bo wszędzie jest podobnie. Organizatorom zostają najczęściej ochłapy. A to nie wystarcza na pokrycie wydatków zwłaszcza, jeśli są one spore.
      Teraz do interesu dołoży Wielka Brytania (i to parokrotnie więcej niż Polska) - za organizacje olimpiady najprawdopodobniej zapaca niewiele mniejsza cenę (gospodarka) niż zapłacili jakiś czas temu Grecy.
      Po prostu należałoby się zastanowić czy w sytuacji globalnego kryzysu stać kogokolwiek na organizacje takich imprez, co przynoszą dochody jedynie wąskiej grupie wybranych a wpędzają kraje organizujące w ogromne wydatki na inwestycje - najczęściej zresztą zbędne po zakończeniu imprezy.
      • zgred-zisko Re: Rząd 17.06.12, 07:46
        Nam kłopoty z utrzymaniem stadionów nie grożą. Przynajmniej stadionu w Warszawie. Zawsze można tam z powrotem wpuścić kupców. Zarobią na niego na pewno.
    • a-lfa Re: Rząd 17.06.12, 07:44
      Dla mnie sprawa jest prosta. Polski nie było stać na tę imprezę i pchanie się do jej organizacji było idiotyzmem. Ale u nas jak zwykle nikt nie myślał kategoriami ekonomicznymi (a szkoda). Teraz za 2 lata będziemy organizować MŚ w siatkówce i znowu dołożymy do interesu (no, bo stosowny związek znowu zgarnie 80% dochodu). Kiedy ktoś zacznie u nas liczyć i kalkulować?
      • kzet69 Re: Rząd 17.06.12, 07:47
        I tak Euro jest tańsze niż coroczne sponsorowanie watykańskiej mafii... Nie przeszkadza ci oddawanie co roku kilku miliardów czarownikom w sukienkach?
        • cubo Re: Rząd 17.06.12, 07:54
          kzet69 napisał:

> I tak Euro jest tańsze niż coroczne sponsorowanie watykańskiej mafii... Nie prz
          > eszkadza ci oddawanie co roku kilku miliardów czarownikom w sukienkach?

Też wolę wydatki na EURO niż sponsorowanie watykańskich sługusów.
          Ale przy Tusku możesz zapomnieć,że to się zmieni,niedawno w sejmie dał temu wyraz.
          Aż się go Ryfiński musiał zapytać czy ma jaja.

• a-lfa Re: Rząd 17.06.12, 09:34
          Aby coś się w kwestii stosunków Polska - KK zmieniło trzeba by u nas rewolucji na wzór Francuskiej i wprowadzenia w Polsce zasad Francuskich, czyli pełnej laickości państwa przy jednoczesnym utrzymywaniu (łożeniu) przez państwo w pewnych zakresie na budowle sakralne, jeśli maja one status zabytku i pełnego tolerowania (swobód) wyznania. Po prostu państwo nie wtrąca się do religii obywatela pod warunkiem, iż kwestie religijne nie są uzewnętrzniane i nie stoją w sprzeczności z prawem. Imprezy religijne są traktowane jak wszystkie inne imprezy masowe. Niestety na to, aby cos się zmieniło u nas w tej kwestii zbyt prędko się nie zanosi. To trzeba pokoleń. Na krok w tym kierunku nie zdecyduje się na 100% SLD a na 1000% ani PiS ani PSL ani PSL. A ponieważ w Polsce ordynacja wyborcza zmusza do koalicji to też nawet gdyby Ruch Palikota wygrał wybory to z uwagi na konieczność koalicji tez nie przeforsuje zbyt daleko idących zmian.
          To tyle, jeśli chodzi o kwestie stosunków z KK.
          -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
          Jeśli za chodzi o imprezy sportowe i inne imprezy to niestety w przypadku państw biednego takiego jak Polska trzeba się nauczyć liczyć i liczyć i liczyć i kalkulować. Dlaczego? Ano, dlatego - że nas po prostu nie stać na dokładnie do interesu. Nie stać na to aby budować na jedna imprezę budowli co przez kolejnych X lat będą stać i do których trzeba będzie dokładać . Nie stać na s na budowanie z pustej kiesy państwowej dróg czy remonty innych rzezy w cenie 3x większej niż by to było w normalnych warunkach. Po prostu nie stać nas na wyrzucanie kasy w błot tylko po to, aby się pokazać. Dlatego ja uważam, iż branie się za organizacje EURO było głupotą i czymś pozbawionym logicznego uzasadnienia. Podobnie jak nie stać na s na organizacje innych dużych imprez masowych, do których się w końcowym rachunku dokłada. I to tyle w tym temacie.
    • parabuuch optymisto długi będą spłacać całe pokolenia! 17.06.12, 09:32
      haen2010 napisał:

> Dla którego futbol jest wszystkim, a dobro obywateli niczym powinien podać się
      > do dymisji. Wcale nie żartuję, bo długi platfusów i moczymordów z PSL będziemy
      > musieli spłacać przez parę nastepnych lat. Bez żadnej satysfakcji z tego powodu
      > .
      >
      > Bardzo wskazane są wcześniejsze wybory. Bo po 22 latach mam dosyć tego łajdactw
      > a kościelnych solidaruchów i łajdactwa PSL. Tylko nienawiść i okradanie ludzi j
      > est ich jedynym spoiwem.
      >
      > Jestem jednym z wielu, którzy mają dość rządów psycholi, moczymordów i powszech
      > nego złodziejstwa.
      • haen2010 Re: optymisto długi będą spłacać całe pokolenia! 17.06.12, 10:16
        Długi można spłacić w parę lat, co udowodnił swego czasu Balcerowicz. Tylko kosztem zapaści konsumpcyjnej, czyli obrabowania ludzi z ostatniego grosza w kieszeni.

Nie będzie to dotyczyć qrestwa kościelnych solidaruchów i komuchów. Oni lubią takie imprezy. Po prostu, kapitał i forsa przepływa strumieniem, rzeką prawie, do właściwych ludzi.

Reszta to swołocz, godna pogardy, podobno nie poradzili sobie w systemie powszechnego złodzijstwa. Nie zapisali się.
        • literaprawa wierzysz "prof" Balcerowiczowi??????? 17.06.12, 12:45
          q......nie wierzę ,że na tym świecie są jeszcze tacy naiwni!

haen2010 napisał:

> Długi można spłacić w parę lat, co udowodnił swego czasu Balcerowicz. Tylko kos
          > ztem zapaści konsumpcyjnej, czyli obrabowania ludzi z ostatniego grosza w kiesz
          > eni.
          >
          > Nie będzie to dotyczyć qrestwa kościelnych solidaruchów i komuchów. Oni lubią t
          > akie imprezy. Po prostu, kapitał i forsa przepływa strumieniem, rzeką prawie, d
          > o właściwych ludzi.
          >
          > Reszta to swołocz, godna pogardy, podobno nie poradzili sobie w systemie powsze
          > chnego złodzijstwa. Nie zapisali się.
        • honeyr Re: optymisto długi będą spłacać całe pokolenia! 17.06.12, 13:08
          > Długi można spłacić w parę lat, co udowodnił swego czasu Balcerowicz.
          '

Bo taka była rola tego pana - zaspokajać rynki finansowe aż do ekstazy. Kosztem całkowitej ruiny polskiej gospodarki i społeczeństwa.

Dlatego prosty test do rządzenia powinien sprawdzać stopień podziwu dla Balcerowicza - jakikolwiek wynik powyżej 0 winien dyskwalifikować w zakresie wszelkich funkcji publicznych!
    • lump-1 Re: Rząd 17.06.12, 12:51
      > Jestem jednym z wielu, którzy mają dość rządów psycholi, moczymordów i powszech
      > nego złodziejstwa.

Ja też ale jaką widzisz alternatywę ?
      Tylko nie mów, że RP.
      Kretyni nadal będą wybierali kretynów.
    • volupte Re: Rząd 17.06.12, 13:33
      Jakie nowe wybory? Dopiero co były. A Tusk to nie Kaczor i nie odda władzy ,dlatego ze mu sie znudzila. Zejdz na ziemie.
    • adalberto3 Rząd to szalikowcy, a jak spiewaja ! 17.06.12, 13:36
      www.wprost.pl/ar/327861/Tusk-prowadzi-doping-na-posiedzeniu-rzadu-wideo/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka