Dodaj do ulubionych

Koniec Palikota

22.06.12, 18:53
Cynicznie wykorzystał nadzieje Polaków na zmianę, na państwo laickie, prawdziwie otwarte i przyjazne dla obywatela. Zrobił dokładnie to samo co PO, tylko w jeszcze bardziej cyniczny i prostacki sposób. Skończy jak Lepper i Samoobrona - jeszcze szybciej i z większym hukiem.
Polacy nie chcą być zabawkami w niczyich rękach. Good bye, Palikocie...

Obserwuj wątek
    • volupte Re: Koniec Palikota 22.06.12, 18:55
      To powiesz za 3i pól roku.
    • ex.mila Re: Koniec Palikota 22.06.12, 19:30
      Znam co najmniej 10 osób, które widziały w Palikocie szansę na normalność, wybaczały mu potknięcia większe i mniejsze, poważnie zastanawiały się na głosowanie na niego w przyszłych wyborach. Oczywiście teraz się do tego nie przyznają. Nie wierzę w 3%, myślę, że wyżebrze tre swoje 10, ale w sumie co to za różnica czy będzie poza parlamentem czy nadal w nic nie mogącej opozycji. Jedyną rzeczą jaką Palikot moze zrobić dla elektoratu, który probówał nabrać na swoją lewicowość jest oddanie partii Annie Grodzkiej i usunięcie się w cień - nie, nie na tylne siedzenie, w cień. Gdy tak się stanie z trzech procent zrobi się trzynascie.

Jedna pozytywna rzecz jaka ostatnio wydarzyła się wokół tego ruchu to pozbycie się Haena. Nieważne na czyją prośbę, ale gdybym musiala na nich glosować jednak w ostatecznym podjęciu decyzji pomogłoby mi to, ze Haen nie będzie głosował na tych samych co ja.
      • haen2010 Re: Koniec Palikota 22.06.12, 19:50
        Personalia? Jak miło. To pewnie za to, że określiłem cię jako jedyny za bardzo inteligentną, koscielną dziwkę na usługach mafii. Zdanie w calosci podtrzymuję, czuję to jezuickie podejście do sprawy.
      • agnostic5 Re: Koniec Palikota 22.06.12, 19:51
        Milu, co sensownego przeprowadził Palikot przez ten czas od wyborów?
        To wydmuszka, polityk-gadzeciarz, a w Polsce trzeba orać i nie ma chętnych do tego. Dlatego mamy państwo dziadowskie, które ogranicza wolność obywatelską i dowala kolejne podatki, żeby to jako tako funkcjonowało. Planu dla Polski nie ma żadna partia. Meksykański sposób rozwoju, które wybrały polskie elity w latach 90. działa do dziś, dlatego młodzi spieprzają stąd, a polskie dzieci rodzą się... w Wielkiej Brytanii, tutaj mamy wielki problem z demografią.
        • ex.mila Re: Koniec Palikota 22.06.12, 20:02
          agnostic5 napisał:

> Milu, co sensownego przeprowadził Palikot przez ten czas od wyborów?

Przez jakiś czas dawał nadzieję na to, że potrafi tak pięknie udawać tego kim nie jest, że w końcu sam uwierzy w to co głosi. A nawet jeśli nie to zauważy przynajmniej, że nie głosowali na niego kibole z Gocławia, tylko ludzie w większości inteligentni i wykształceni, i że swoimi zachowaniami wstyd im przynosi. Słyszałam mnóstwo fatalnych opinii o nim, ale nikt nie odbierał mu inteligencji. (że już o emocjonalnej nie wspomnę).

> To wydmuszka, polityk-gadzeciarz, a w Polsce trzeba orać i nie ma chętnych do t
          > ego. Dlatego mamy państwo dziadowskie, które ogranicza wolność obywatelską i do
          > wala kolejne podatki, żeby to jako tako funkcjonowało. Planu dla Polski nie ma
          > żadna partia. Meksykański sposób rozwoju, które wybrały polskie elity w latach
          > 90. działa do dziś, dlatego młodzi spieprzają stąd, a polskie dzieci rodzą się.
          > .. w Wielkiej Brytanii, tutaj mamy wielki problem z demografią.
          >

Oczywiście, ze podpisuję się pod tym co napisałeś powyżej. Jedyna szansa na normalność to koniec z przedwyborczym zagrożeniem PiSem. I to nie są jakieś nieuzasadnione, paranoiczne lęki, tylko realna obawa. A ze Kaczyński z własnej woli nie odejdzie musimy liczyć na to, że natura (nie mówię o śmierci, nie dam pożywki kaczystom, ale o jakichś innych przyczynach, na które nie będzie miał wpływu) nie obejdzie się z nim delikatnie. Dopóki starszy z telewizora nic się nie zmieni.

Nie wiem komu kibicować. Zawsze kibicuję słabszym, ale w tym przypadku to niestety Niemcy mają rację (Grecy sami zaproponowali polityczny kontekst).
      • behemot17-13 Re: Koniec Palikota 22.06.12, 23:37
        to nie jest dobry pomysł, to byłaby samozagłada. może za sto lat, na ten czas jest nie do strawienia.
      • l_zaraza_l Re: Koniec Palikota 23.06.12, 13:23
        Wybacz, Milu, ale twierdzenie, że Palikot kogoś nabrał na lewicowość to bzdura. Jakby ludzie chcieli sierpa i młota to mieli pod ręką SLD.
        Poczytaj, jeśli znajdziesz chwilkę.
    • sclavus Re: Koniec Palikota 22.06.12, 19:33
      Nie jestem palikotowcem a jednak uważam, że nie powinieneć stawiać tak głupawych tez...
      Po pierwsze, wybory będą za trzy lata...
      Po drugie, wystarczy po pierwsze...
      • agnostic5 Re: Koniec Palikota 22.06.12, 19:42
        Zobaczymy w 2014, kiedy będą wybory do Parlament Europejskiego. Możemy tylko wróżyć - ja wróżę, że to koniec Palikota. Zobaczymy.
        • kolter-xl Re: Koniec Palikota 22.06.12, 22:15
          agnostic5 napisał:

> Zobaczymy w 2014, kiedy będą wybory do Parlament Europejskiego. Możemy tylko wróżyć - ja wróżę, że to koniec Palikota. Zobaczymy.

Nie wróż , na Palikota głosowali przede wszystkim przeciwnicy kleru , ten sondaż to typowa pomyła , bo gdzie zniknęło 7 % wyborców do SLD jak widać nie poszli do Donka tym bardziej .
      • ex.mila Może to niezupełnie na temat 22.06.12, 19:51
        ale różnica między Palikotem rok temu a Palikotem dziś jest taka, że Palikota rok temu słuchałam, nawet z poirytowaniem, ale słuchałam a dziś go wyłączam.

Analogicznie - różnica między SLD Millera i Kwaśniewskiego polega na tym, że jak widzę/słyszę Kwaśniewskiego po robię głośniej, a jak widzę Millera to wyłączam. I to nie ze złośliwości czy innych szlachetnych pobudek. Życie jest krótkie i na dzisijejszego Millera i Palikota szkoda czasu. Krąg tych na których nie szkoda niemiłosiernie się skurczył, można ich na palcach, ale nadal występują w przyrodzie, mój ból polega na tym, ze są równo rozłożeni po wszystkich partiach (poza PiSem oczywiście), więc jeśli pójdę do wyborów to znowu zadecyduje lider.
        • kzet69 Re: Może to niezupełnie na temat 22.06.12, 20:01
          Milu tylko wytłumacz mi czemu ten CBOS-owski sondaż z 3% dla Palikota jest bohaterem juz dzisiaj trzeciego artykułu na głównej stronie GW (tytuł tego ostatniego zajebisty: "To koniec Palikota, już się nie podniesie", prorocy od 7 boleści się znaleźli...), a przedwczorajszy sondaż OBOP (czyli TNS Polska) , dający RP 9% przy 8% SLD nawet na główną stronę nie trafił? To ma być dziennikarstwo czy realizacja partyjnych zamówień PO???
          żeby nie być gołosłownym...

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/51,114884,11991034.html?i=0
          wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/55,114871,11980765,,,,11980762.html
          • ex.mila Pewnie spisek. nt 22.06.12, 20:04
            • kzet69 Re: Pewnie spisek. nt 22.06.12, 20:16
              Nie, polityczna poprawność mediów splątanych nierozwiązywalnie z siłami aktualnie rządzącymi Polską...

Czemu GW 2 dni temu po sondażu OBOP nie zrobiła sondy: "czy Palikot odbił się od dna" tylko dzisiaj sondę: "To już koniec Palikota"...

Za grubymi nićmi to szyte jak dla mnie...

ps. a przy okazji miło cię znowu widzieć na FK Milu :))
              • ex.mila Re: Pewnie spisek. nt 22.06.12, 20:18
                kzet69 napisał:

> Nie, polityczna poprawność mediów splątanych nierozwiązywalnie z siłami aktualn
                > ie rządzącymi Polską...

ziew

>
                > Czemu GW 2 dni temu po sondażu OBOP nie zrobiła sondy: "czy Palikot odbił się o
                > d dna" tylko dzisiaj sondę: "To już koniec Palikota"...
                >
                > Za grubymi nićmi to szyte jak dla mnie...

Dobrze, ze dodałeś, ze dla ciebie. Tego wymagała elementarna uczciwość. Jesteś elementarnie uczciwy.
                >
                > ps. a przy okazji miło cię znowu widzieć na FK Milu :))

Jednorazowy wyskok.
                • kzet69 Re: Pewnie spisek. nt 22.06.12, 20:25
                  Mam nadzieję że nie jednorazowy...
                  \
                  Szybki test: Niemcy czy Grecja?

Ja sercem za Helladą...
                  • ex.mila Re: Pewnie spisek. nt 22.06.12, 20:35

> \
                    > Szybki test: Niemcy czy Grecja?
                    >
                    > Ja sercem za Helladą...

Też bym za nimi była, gdybym n ie potrafiła oddzielić kontekstu politycznego od sportu. Tak jak nienawidzę obronnego stylu Woźniackiej, tak jak już mam oglądać piłkę nożną to tylko pod warunkiem, ze z udziałem drużyn, których aktywność nie ogranicza się do zamurowywania własnej bramki.

Jednorazowy.
        • agnostic5 Re: Może to niezupełnie na temat 22.06.12, 20:25
          Heh. Mam dokładnie tak samo - Millera nie trawię, ale to już od dawna, od pożyczki moskiewskiej, Kwaśniewskiego warto słuchać, ma zmysł polityczny, chociaż też często się myli.
          Miller i Kwach otwierali tajne więzienia CIA w Polsce, tylko że Kwach się przyznał, a Killer idzie w zaparte. Różnica klas.
          • kzet69 Re: Może to niezupełnie na temat 22.06.12, 20:30
            Czyli PO do końca świata i jeden dzień dłużej?
          • ex.mila Re: Może to niezupełnie na temat 22.06.12, 20:38
            agnostic5 napisał:

> Miller i Kwach otwierali tajne więzienia CIA w Polsce, tylko że Kwach się przyz
            > nał, a Killer idzie w zaparte. Różnica klas.
            >

Tak, tak, to oczywiście też! Byłam w szoku po przeczytaniu wywiadu z Kwaśniewskim w Wyborczej. Nie dlatego, że otwartym tekstem pwoiedzial, ze takie więzienia były, gdy dzień wcześniej Miller temu zaprzeczał, tylko dlatego, ze dziennikarze (kublik i ktoś jeszcze..Czuchnowski?) w żaden sposób nie potrafili tego wykorzystać, przycisnąć go, pociągnąć go za język. A on miał wyraźną chwilę słabości i chętnie by poopowiadał. Wyrwałam sobie ten wywiad na pamiątkę.
            • kzet69 Re: Może to niezupełnie na temat 22.06.12, 20:45
              Kwaśniewski, mimo swoich wszystkich przywar to najwyższa półka polskich polityków III RP...
              • ex.mila Re: Może to niezupełnie na temat 22.06.12, 20:59
                kzet69 napisał:

> Kwaśniewski, mimo swoich wszystkich przywar to najwyższa półka polskich polityk
                > ów III RP...

I nie dostał tego w prezencie, ale sobie na to zapracował. Gdy za pierwszym razem wygrał wybory prezydenckie był płacz i zgrzytanie zębami, gdy wygrał za drugi razem myśleliśmy, że to koniec świata. Jego sukces polega na tym, że zmienił dwubiegunowe, czarno-białe spojrzenie na polityków -byłe komuchy kontra Solidarność. Teraz jest podział na idiotów i "wstydu nie ma". W bardzo dużym stopniu dzięki Kwaśniewskiemu.
                • kzet69 Re: Może to niezupełnie na temat 22.06.12, 21:41
                  Mam ten plus że w 1995 w obydwu turach głosowałem na AK, w 2000 za to na Jacka Kuronia...
                • scag Re: Może to niezupełnie na temat 23.06.12, 03:54
                  ex.mila napisała:

> kzet69 napisał:
                  > Kwaśniewski, mimo swoich wszystkich przywar to najwyższa półka polskich polityk
                  > ów III RP...
                  > I nie dostał tego w prezencie, ale sobie na to zapracował.

Czym? Klamstwem" magisterskim", pijackim belkotem w Katyniu czy wsiadaniem do bagaznika?
                  a moze ucieczka po drabince?

Fajnych tam macie idoli.
                  • kolter-xl Re: Może to niezupełnie na temat 23.06.12, 12:18
                    scag napisała:

> Czym? Klamstwem" magisterskim", pijackim belkotem w Katyniu czy wsiadaniem do
                    > bagaznika?
                    > a moze ucieczka po drabince?
                    >
                    > Fajnych tam macie idoli.

Ta, akurat ja tam bolszewika nie popierałem bo palnął kiedyś o kilka słów za dużo. No ale jedno jest pewno ; prawie 70% poparcia społecznego przez okres praktycznie całej prezydentury. To powód do dumy w przeciwieństwie 30-35 % innego prezydenta tego pochowanego na wawelu. .
        • sclavus Re: Może to niezupełnie na temat 22.06.12, 21:11
          ... sam brałem kiedyś udział w poparciu Palikota....
          Nie chodzi o to!
          Chodzi o stawianie takich tez/hipotez, jak ta, założyciela wątka :)
        • l_zaraza_l Re: Może to niezupełnie na temat 23.06.12, 13:28
          ex.mila napisała:

> ale różnica między Palikotem rok temu a Palikotem dziś jest taka, że Palikota r
          > ok temu słuchałam, nawet z poirytowaniem, ale słuchałam a dziś go wyłączam.
          >
          Milu, te różnice są jedynie w Tobie.
    • never06 Re: Koniec Palikota 22.06.12, 19:59
      vod.gazetapolska.pl/1959-kto-jeszcze-nie-jadl-truskawek-niech-sie-spieszy
    • volupte Re: Koniec Palikota 22.06.12, 20:32
      Wrozenie z fusów :-)
    • remez2 J e s z c z e nie nadszedł. nt 22.06.12, 20:34

• volupte Re: Koniec Palikota 22.06.12, 20:56
      Kiedyś sie powiadalo ze koniec to w rozporku.
    • kolter-xl Re: Koniec Palikota 22.06.12, 22:11
      agnostic5 napisał:

> Cynicznie wykorzystał nadzieje Polaków na zmianę

Nie pija zanim na forum przyłazisz.
    • dzi1a parafialni się podniecili sondażem :))) 22.06.12, 22:27
      agnostic5 napisał:

> Cynicznie wykorzystał nadzieje Polaków na zmianę, na państwo laickie, prawdziwi
      > e otwarte i przyjazne dla obywatela. Zrobił dokładnie to samo co PO, tylko w je
      > szcze bardziej cyniczny i prostacki sposób. Skończy jak Lepper i Samoobrona - j
      > eszcze szybciej i z większym hukiem.
      > Polacy nie chcą być zabawkami w niczyich rękach. Good bye, Palikocie...
      >
      >
      ------------------------
      ale parafialne towarzystwo się podnieciło niezdrowo :)))
      to jest sondaż zrobiony przez pracownię która zapodawała na parenaście dni przed wyborami parlamentarnymi że Ruch Palkota nie przekroczy ...3 % poparcia :)))

--
      laickie.pl/telefon-zaufania-dla-ksiezy-ateistow-polskie-stowarzyszenie-racjonalistow/
      • agnostic5 Re: parafialni się podniecili sondażem :))) 22.06.12, 23:00
        Luknij na mojego nicka i przemyśl swojego posta. Nie pal tyle trawki ;-)
    • hordol miejsce tego kabotyna jest na śmietniku 22.06.12, 23:06
      i niech zczeżnie na amen
      • dzi1a Re: miejsce tego kabotyna jest na śmietniku 22.06.12, 23:09
        hordol napisała:

> i niech zczeżnie na amen

parafialnym żyłka pęknie z podniety :)))

--
        laickie.pl/telefon-zaufania-dla-ksiezy-ateistow-polskie-stowarzyszenie-racjonalistow/
        • hordol Re: miejsce tego kabotyna jest na śmietniku 22.06.12, 23:15
          nie wiem.nie chodze do koscioła.
    • 3alfa.alfa Re: Koniec Palikota 22.06.12, 23:21
      Skończy jak Lepper
      >

Ze sznurkiem na szyi??
    • zlota_20 Re: Koniec Palikota 22.06.12, 23:50
      Znam przynajmniej 50 osób, które widziały w palikocie szansę na coś nowego, ale się zawiodły. Na szczęście ja się nie dałem nabrać na belzebuba z Biłgoraja
      • jacekm22 Re: Koniec Palikota 22.06.12, 23:54
        Przestancie sie tak masturbowac wynikami z tego sondazu ..!!!!!
      • kolter-xl Re: Koniec Palikota 23.06.12, 00:22
        zlota_20 napisał:

> Znam przynajmniej 50 osób, które widziały w palikocie szansę na coś nowego, ale
        > się zawiodły. Na szczęście ja się nie dałem nabrać na belzebuba z Biłgoraja

Nie łżyj katolicki oszołomie , ty nienawidzisz Palikota całym swoim PIS-owskim flakiem zwanym serce . Wiec nie pieprz nam tu ze mogłeś dać się zwieść .

Tu jest dowód twojej miłości do kleru i prezesa z PIS-u

forum.gazeta.pl/forum/w,721,133162978,,Ociec_Doktor_Tadeusz_Rydzyk_wzywa_Polakow.html?s=4&wv.x=2
        • volupte Re: Koniec Palikota 23.06.12, 12:22
          Chron Boże Palikota od takich przyjaciół ja złota , z wrogami sobie poradzi.:-)
          • kolter-xl Re: Koniec Palikota 23.06.12, 13:40
            volupte napisał:

> Chron Boże Palikota od takich przyjaciół ja złota , z wrogami sobie poradzi.:-)

Miało nadzieję ze kogoś oszuka :))
    • kzet69 Re: Koniec Palikota 23.06.12, 12:28
      I jeszcze jedno: na tydzień przed październikowymi wyborami pewien lokalny portal, którego właściciela zresztą znam, i mam pewność, że wyniki nie były fałszowane, przeprowadził sondaż uliczny z którego wynikało że RP ma 18% poparcia... Prawie trafił bo w mieście mieliśmy 17%, a w całym okręgu wyborczym (razem z prowincją) prawie 14%...
      Obecnie ten sam portal, zaledwie 2 tygodnie temu w takim sondażu, zrobionym już w perspektywie wyborów samorządowych daje nam w mieście 21% poparcia...
      • haen2010 Re: Koniec Palikota 23.06.12, 12:49
        Straty to pewnie odrobicie, ale przy obecnej polityce Janusza o zdobyciu władzy możecie tylko pomarzyć. Partia to Palikot, a Palikot to dziwna postać z pogranicza teatru, filozofii, polityki i sybarytaryzmu w chciwości życia i użycia. Często groteski.

Macie założoną blokadę na wyższe biegi.
    • l_zaraza_l Re: Koniec Palikota 23.06.12, 13:17
      Zwariowałeś? Nie minął jeszcze rok odkąd są w Sejmie a Ty chcesz, by naprawili to, co sukcesywnie pieprzono przez 23 lata? Słyszałeś ten rechot klęcznikowych posłów, gdy uwalili pomysł z wywaleniem z KK paragrafu o ochronie uczuć religijnych? Ten syf to jak stajnie Augiasza i w tydzień tego bajzlu się nie ogarnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka